Orijinalini görmek için tıklayınız : Linea'ya /// Grande Punto yayları uyarmı?
cglrgncl
07/11/2010, 01:47
Araçıma yay alıcam ama bildiğiniz gibi Fiatta hangi yayı takarsan tak fazla düşürmüyor o yüzden fiatları en iyi düşüren yay kime sorardusam H&R dedi bende H&R almayı düşündüm ama H&R markası yay linealar için tek bi yay çıkarmış oda 30mm! bende araçıma en az 50mm takmayı düşünüyorum şimdi sitede bi arkadaşımız Grande Puntosundan söktüğü yayları satıyor 50mm H&R bende bu yayları eğer uyarsa kendi araçıma almak istiyorum ama işte sizede sorum bu:g0000000:
*Veya H&R'nin 30mm yaylarını alıp lınea uygun onları ıstsam sızce sorun yasarmıyım?
++++işte bu yaylar- Grande Punto Yayı benim araçıma uyarmı?
Bilginlendirirseniz sevinirim:)
Ziyaretci046
07/11/2010, 01:49
h-r idealdir yay alırken sadece 3,5 5 lik mi olduguna değil benzinli mi dizel mi bakmak lazım bence uymaz grandepuntonun yayları işlem yapmadan sadece opel corsa d ye uyuyor ama bakmak lazım parça kodundan
cglrgncl
07/11/2010, 01:55
h-r idealdir yay alırken sadece 3,5 5 lik mi olduguna değil benzinli mi dizel mi bakmak lazım bence uymaz grandepuntonun yayları işlem yapmadan sadece opel corsa d ye uyuyor ama bakmak lazım parça kodundan
ıste aylardır arayıslardayım baska markaların taktıklarını gordum adam 50mm takmıs resmen h&rnın 30mm daha cok dusuruyo o yuzden h&rnın 30mm bezınlılerıne gore takmak ıstıyorum ama oda aracımı hıc kesmez gıbıme gelıyo napıcam hıc bılmıyorum taktımmı taktıgıma deycek bısey kendını bellı etmesını ıstıyorum aracımda oda suan sadece ısıtılırak dusurmek gıbı gozukuyor suankı planım aracıma uygun h&rlerı alıp ısıtılarak onları dahada dusurmek ama ısıtmayıda kımse tavsıye etmıyo:S
Romeo_er2
07/11/2010, 02:30
bana bu işin tek oluru 3.5 yayları biraz kestirmek+amortisörlerden biraz indirmek aracı kulelerden..
cglrgncl
07/11/2010, 02:37
bana bu işin tek oluru 3.5 yayları biraz kestirmek+amortisörlerden biraz indirmek aracı kulelerden..
banada ole gelıyor 30mm alıp takmadan once bıraz kestırmek sonra takıp ustunde nasıl durcagına bakmak olucak oda dusmezse eger ozaman kulelerınden aracı ındırmek olucak cok masraflı olucak ama ınsallah deyıcek amatısor kestırme hakkında nedıyosunuz sorun yasarmıyım?
Romeo_er2
07/11/2010, 05:44
herhangi bi garanti veremem :( bulut kardeşim yapmıştı puntosuna hiçbir sıkıntısı olmadı..10-11 civarı indirdi diye biliyorum..oda görürse konuyu yardımcı olur sana ;)
StrawBeeRy
07/11/2010, 09:43
bencede en iyisi 3.5 cm alıp istenilen ölçüde kestirmek ama belli bir ölçüden sonra amortisörlerden kısalması lazım yalnız amortisörlerden araba inmez sadece arabayı indiren yaydır amortisör sertleştirilerek merkez kaç kuvvetini sıfıra indirir kasanın yatmasını engeller 4 lastik bir bütün olur.konfor kaybı olur sürekli zıplarsınız çünkü araba önceki gibi arka arkaya yaylanmaz 1 kere gir çık yapar ve sürekli zıplar bence güzel bir olay bende kullanıyorum eğer aile olarak kullanmıyorsanız tavsiye ederim..
cglrgncl
07/11/2010, 18:28
bencede en iyisi 3.5 cm alıp istenilen ölçüde kestirmek ama belli bir ölçüden sonra amortisörlerden kısalması lazım yalnız amortisörlerden araba inmez sadece arabayı indiren yaydır amortisör sertleştirilerek merkez kaç kuvvetini sıfıra indirir kasanın yatmasını engeller 4 lastik bir bütün olur.konfor kaybı olur sürekli zıplarsınız çünkü araba önceki gibi arka arkaya yaylanmaz 1 kere gir çık yapar ve sürekli zıplar bence güzel bir olay bende kullanıyorum eğer aile olarak kullanmıyorsanız tavsiye ederim..
zaten şuanki niyetim o 30mm H&rleri alıp kestırıp 50mm boyunda takmak alıcak aılemle kullanıyorum ama yapmısken deysın ıstıyorum umarım deyer yardımınız ıcın tesekkurler bakalım 30mm H&R yayları 50mm kestırıp yaparsak nasıl olucak:d
size son sorum dahaaa sizce kestıreyımmı ısıtarakmı yapayımmm hangısını tavsıye edersınız tanıdıgım bı yaycı var oda yay ıslerıle ugrasıyo senelerdır ona kestırsem sızce sorun olurmu yoksa onunda ayrı bı ustası varmıdır?
StrawBeeRy
07/11/2010, 18:34
kestirme tavsiye etmem şimdi ısıtarak pressleme yöntemi moda :)
cglrgncl
07/11/2010, 19:57
şimdi bi yaycıla konustum yay konusunda kesiceksen hiç alma bana numune getir bitane spor alcagın yaydan veya orjınal lınea yayı getır ben sana 4tane ondan yapayım ıstedıgın gıbı dıyo daha ucuza malıyet ederız ve dahada guvencelı yaparım dedı sızce napayım?