Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acemi Puntocuya tavsiyeler?

nacres
05/11/2010, 21:45
Herkese merhabalar, geçtiğimiz günlerde 2007 model 1.3 multijet active grande punto satın aldım. Uzakta olduğumdan benim henüz arabayı görme, inceleme şansım olmadı. Nasipse bayramda görcem..

Sizlerden ricam merak ettiğim bazı soruları cevaplamanız.. Öncelikle şu an da aracın özellikleri tam olarak nedir bilmiyorum.. En çok merak ettiğim de aracımda EBD var mı?

Aracı bi tanıdıktan aldım, 30.000 km de, kazasız, boyasız, servis bakımlı.. Sahibi de çok titiz birisidir.. 21.500 TL ye anlaştık? Aracın çok temiz olduğunu bildiğim için fazla da üçüne beşine bakmadım.. Sizce fiyatı nasıl..?

2007 model puntonun tam olarak donanım ve teknik özelliklerini görebileceğim bi katalog var mı internette ya da elinizde?

Bir başka soru da aracımın lastikleri 175/65R15 ebadında.. Bu lastikleri değiştirmek biraz da büyütmek istiyorum.. Modifiyeyle pek aram yok.. 17'' ya da 19'' istemiyorum.. Bütçem de kısıtlı zaten.. Bana hangi ebat ve markayı tavsiye edersiniz?

Araçta sis farı yok, taktırmak istiyorum.. Orjinal fiyatı nedir, bilginiz var mıdır? Yoksa dışardan mı almalıyım..?

Aracın periyodik servis bakımı kaç km de bir yapılıyor ve güncel maliyeti nedir?

Son olarak bir depo yakıtla şehir dışı ortalama kaç km giderim? 5. vites 100-120 gitsem 1000 km yapar mı?

Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar..
Cevaplarınızı bekliyorum..
Herkese iyi akşamlar..

OzzY
05/11/2010, 23:10
Herkese merhabalar, geçtiğimiz günlerde 2007 model 1.3 multijet active grande punto satın aldım. Uzakta olduğumdan benim henüz arabayı görme, inceleme şansım olmadı. Nasipse bayramda görcem..
hayırlı olsun

Sizlerden ricam merak ettiğim bazı soruları cevaplamanız.. Öncelikle şu an da aracın özellikleri tam olarak nedir bilmiyorum.. En çok merak ettiğim de aracımda EBD var mı?

Aracı bi tanıdıktan aldım, 30.000 km de, kazasız, boyasız, servis bakımlı.. Sahibi de çok titiz birisidir.. 21.500 TL ye anlaştık? Aracın çok temiz olduğunu bildiğim için fazla da üçüne beşine bakmadım.. Sizce fiyatı nasıl..?

2007 model puntonun tam olarak donanım ve teknik özelliklerini görebileceğim bi katalog var mı internette ya da elinizde?

Bir başka soru da aracımın lastikleri 175/65R15 ebadında.. Bu lastikleri değiştirmek biraz da büyütmek istiyorum.. Modifiyeyle pek aram yok.. 17'' ya da 19'' istemiyorum.. Bütçem de kısıtlı zaten.. Bana hangi ebat ve markayı tavsiye edersiniz?
16" orjinali 195 55 16

Araçta sis farı yok, taktırmak istiyorum.. Orjinal fiyatı nedir, bilginiz var mıdır? Yoksa dışardan mı almalıyım..?
ben 120 liraya(montaj hariç) yan sanayi aldım memnunum

Aracın periyodik servis bakımı kaç km de bir yapılıyor ve güncel maliyeti nedir?
10000de YAĞ DEĞİŞİMİ 20000de BAKIM var

Son olarak bir depo yakıtla şehir dışı ortalama kaç km giderim? 5. vites 100-120 gitsem 1000 km yapar mı?

Herkese iyi akşamlar..

bildiklerim bunlar :)

StrawBeeRy
05/11/2010, 23:19
hoşgeldiniz hayırlı olsun,

-aracınızı uygun fiyata almışsınız Allah kaza bela vermesin..

-orjinal lastikleriniz dediğiniz gibi 175/65/15 dir bunu 195/65/15 olarak değiştirirseniz yol tutuşunuz biraz artar..

-sis farı femoli abide var(yan sanayi) yardımcı olucaktır..

keyifli forumlar

nacres
06/11/2010, 00:32
arkadaşlar ilginiz için teşekkürler, diğer sorulara da cevaplar bekliyorum :) sağolun.. :)

nacres
06/11/2010, 23:35
vay arkadaş 24 saattir başka yorum yazan olmamış..:(

bu arabanın tam donanım ve teknik özelliklerini nerden bulabilirim arkadaşlar?

EvoKoray
06/11/2010, 23:40
aracınız hayırlı olsun , diğer bir iki soruyuda ben yanıtlayayım diğer soruları arkadaşlar yanıtlamış :)

-ABS+EBD standart donanım tüm puntolarda var,EBD(fren denge sistemi)
-100-120 km arası basıp şehır dışı kullanım 1000 km değilde 800-850 km kullanıma göre belki daha fazla yaparsınız

ZAK1980
07/11/2010, 00:54
SErcan sıs taktırır ıken ROLE kullanılsın yoksa sıslerın bır saat acık kalırsa elektrık sıstemın mefta olur bazı ustalar rolesız takıyorlar dıkkat et.Role olmazsa elektrık sıstemını yakarsın
Arac hakkında tum bılgılerın abartı bılgılerde dahıl foruma bır paylasım cardı Fiatın CD sı en ınce ayrıntıya kadar herseye bakabılıyorsun

ozdem
07/11/2010, 01:10
Öncelikle aracın hayırlı olsun, kazasız belasız kullan...
Ayrıca teknik vs. detaylı bilgiler için aşağıdaki konuda yer alan
kullanıcı el kitabı işine yarayabilir...

Grande Punto Kullanıcı El Kitabı (Tüm Modeller) (https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/11486-grande-punto-kullanici-el-kitabi-tum-modeller.html)

nacres
07/11/2010, 02:00
Arkadaşlar paylaştığınız bilgiler için çok teşekkürler.. Verdiğiniz adreslere bakıyorum hemen :)

karakushasan
07/11/2010, 02:23
Herkese merhabalar, geçtiğimiz günlerde 2007 model 1.3 multijet active grande punto satın aldım. Uzakta olduğumdan benim henüz arabayı görme, inceleme şansım olmadı. Nasipse bayramda görcem.. ..
öncelikle aracınız hayırlı olsun memnun kalacağınıza eminim..

bildiğim kadarıyla yok ama olabilirde:D

Aracı bi tanıdıktan aldım, 30.000 km de, kazasız, boyasız, servis bakımlı.. Sahibi de çok titiz birisidir.. 21.500 TL ye anlaştık? Aracın çok temiz olduğunu bildiğim için fazla da üçüne beşine bakmadım.. Sizce fiyatı nasıl..? ..
30.000km ve çok temiz olduğu düşünülürse normal fiyat olarak bence

..
şuan fiat'ın sitesinden bakabilirsiniz active grande punto'nun özelliklerine

..
size tavsiyem 16inç olacaktır fakat 17 inç tjet jantıda çok yakışıyor ve sorunsuz kullanabilirsiniz ama 16 daha sorunsuz olacaktır:D

..
orjinalinin fiyatı çifti 240tl olarak hatırlıyorum artı taktırma ücreti ama yansanayi olarakta alabilirsiniz bende öle yaptım memnunum 1 piyasada 100 ila 150 arasında bulursunuz çiftini 50-70te montaj ücreti ödersini;)

Son olarak bir depo yakıtla şehir dışı ortalama kaç km giderim? 5. vites 100-120 gitsem 1000 km yapar mı?..

ş.dışı bi ihtimal ama zor bir ihtimal gibi gözüküyor belki 90ı geçmezseniz görebilirsiniz ama dediğiniz şartlarda 800-900 arası görülebilinir değerler.ş.içi ise 700-800km kullanıma bağlı olarak gidebilirsiniz

Herkese iyi akşamlar..

iyi akşamlar...

nacres
07/11/2010, 22:21
Hasan Karakuş güzel dileklerin ve verdiğin cevaplar için teşekkürler..
benim sorduklarımın haricinde bir şeyler söylemek isteyen olursa lütfen yazsın..
Herkese hayırlı geceler..