Orijinalini görmek için tıklayınız : Kar lastiklerinin yakıta etkisi var mı?..
Arkadaşlar malum kış ayları geldi.Aracıma kar lastiklerini bugün taktım.Yakıt tüketimini arttırır mı?
Punto_Can
05/11/2010, 22:51
çok büyük bir fark olmasa da mutlaka artış olacaktır. kar lastiği ile birlikte soğuk havanın da etkisiyle yakıt tüketimimiz kış aylarında artıyor...
berkeraaa
05/11/2010, 23:18
2 hafta sonra falan bende taktıracağım ama öyle gözle görülür aşırı bir fark olacağını sanmıyorum....belki bir depoda 1-2 litre....hesabını yaparım lastikleri değiştirdikten sonra :) :)
GP COSKUN
06/11/2010, 17:13
mutlaka bir artış sözkonusu olacaktır
ama berkeinde dediği gibi bu bir depoda 1-2 litre kadar olur ancak ama
birde şöyle düşünün normal lastiklerle kışın dolşamaktan daha karlı olacağı kaçınılmaz bir gerçek
ERDEM1907
06/11/2010, 17:24
en iyisi 4 mevsim lastikleri değil midir?
GP COSKUN
06/11/2010, 17:27
en iyisi 4 mevsim lastikleri değil midir?
dört mevsim lastikleri her türlü yol şartlarına göre tasarlanmışlardır
imkanlar dahilinde her zaman zemine ve hava şartlarına göre lastik seçimi yapmak en iyi tercih olur
kışlık yazlık alacak durumunuz yok ise tabiki dört mevsim lastiği kullanmak daha iyidir
Artış mutlaka oluyor benim geçen seneki kar lastiklerini taktıktan sonra full depo da 50 km kadar düşüş olmuştu
Murat Gürakan
07/11/2010, 13:24
önemsiz bir miktar artacaktır. HEm sürtünme artıyor hemde hava soğuk motor geç ısınıyor ısınana kadarda çok yakıyor bu ikisi birleşincede 100 km de maksimum 1 lt gibi bir artış oalbilmesi normaldır.