Orijinalini görmek için tıklayınız : Component ile Hoparlör arasındaki fark nedir?
Arkadaşlar cok iyi bilmediğimden dolayı soruyorum bilgi amaçlı olarak. İkisi arasındaki fark nedir ? engin tecrübelerinize dayanarak beni aydınlatmanızı istiyorum :)
tutkuaydin41
05/11/2010, 22:49
abi mıd ara seslerı werır anfısız orjınal teyplerle calıstırmak cor zor denılebılır. yanı sesi en tatlı sekılde dınlersınn componentten.. hoparlorun weremeyecegı ara seslerı alırsın.
Sağol kardeşim teşekkür ederim bi bilgi daha edinmiş olduk.
smartmavi
05/11/2010, 22:52
O halde iyi bir sistemde hem hoparlor hem mid bulunmali diyebilir miyiz?
WiSTaRiA
05/11/2010, 22:53
güzel açıklama...
StrawBeeRy
05/11/2010, 22:54
componentler amfisizde çalışır ama yeterince verim alınmaz orjinal kolonlarla arasındaki fark ses kalitesi ve netliğidir biri dinlerken insanı dinlendirir müzik keyfi verir diğeri ses çalsında ne olursa olsun havası katar componentler piyasada mid olarak geçer crossover takılarak amfi yardımıyla beslenir
WiSTaRiA
05/11/2010, 22:58
Mertçim bana ucuz ve idare eder bir amfi bulsana :D:D
StrawBeeRy
05/11/2010, 23:00
Mertçim bana ucuz ve idare eder bir amfi bulsana :D:D
buluruz abi yarın bakarım bu hafta gelmişmi ikinci el yarın akşam yada gündüz girebilirsem haber veririm
O zaman kapı içi 4 adet Component için bir amfi gerekli :)) yeterince verimlilik alabilmek için
StrawBeeRy
05/11/2010, 23:03
4 adete gerek yok 1 takım(2 adet) olsa birde onları besleyicek amfi olsa bile yeter orjinal teyple kullanmanız mümkün ben şuanda 1 takım mid ve amfisiz direk orjinal teybe bağlı olarak kullanıyorum
tutkuaydin41
05/11/2010, 23:05
abi 4 adet alınca usume mıdlerın ruzgarından :D
Hımm iyimiş Bizim evoların teybi kaldırır o zaman bir takımını
WiSTaRiA
05/11/2010, 23:07
buluruz abi yarın bakarım bu hafta gelmişmi ikinci el yarın akşam yada gündüz girebilirsem haber veririm
Ok cnm pm atarsın...
StrawBeeRy
05/11/2010, 23:07
çok profesyonel bir tesisat olmadığı sürece orjinal teybiniz 1 takım veya 2 takım midle bir bass bir amfi kaldırır sorun olmaz
tutkuaydin41
05/11/2010, 23:09
ewet abi sedan arac ıcın dusunursek on kapılara mıd takıcaksın.arkaya 2 owal 6*9 + anfı + kabın 10 numara tesisat..
hb icin 4 kapıya mıd dıyorum ben.arka panzutu kullanmayosan arkaya 2 owal pıoneer gıder :P
abi 4 adet alınca usume mıdlerın ruzgarından :D
valla kardeşim haklısın :)))
çok profesyonel bir tesisat olmadığı sürece orjinal teybiniz 1 takım veya 2 takım midle bir bass bir amfi kaldırır sorun olmaz
Yardımların için teşekkür ederim kardeşim benim için güzel bi açıklama oldu
StrawBeeRy
05/11/2010, 23:14
abi senin hoparlör ihtiyacını midler yeterince sağlicaktır ekstradan almaya gerek yok zaten midler bir nevi hoparlördür sadece bir kaç parça sayesinde düzenli çalışabiliyor
-yüksek ses verir ses yükseldikçe şarkıyı bozmaz,orjinal kolon gibi yüksek seste rahatsız etmez
Mert kardeşim burda pioneer de mid yazıo parantez içersinde eğer gerceçten orjinal mid ise ucuz degilmi? fiyat bakımından jbl ile kenwoodun fiyatları arasında en az 100-120 tl fark ediyor. Linki buraya ekliyorum.
Hepsiburada.com : Pioneer TS-G1711i 17cm Tek Yollu (Mid) , 170 W Hoparlörler | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/Liste/pioneer-ts-g1711i-17cm-tek-yollu-mid-170-w-hoparlorler/ProductDetails.aspx?productId=otaytts-g1711i&categoryId=26090)
https://www.hepsiburada.com/Liste/pioneer-ts-g1311i-13cm-tek-yollu-mid-130-w-hoparlorler/ProductDetails.aspx?productId=otaytts-g1311i&categoryId=26090
StrawBeeRy
05/11/2010, 23:52
tek yollu abi bu 2 yollu tavsiye ederim tek yolluyla orjinal arasında pek bir fark yok
Mid hoparlör karışımı bişey o zaman (çakma) hehehhe :D sagol kardeşim bilgiler için gece gece kafanını şişirdim.
StrawBeeRy
05/11/2010, 23:58
est. abi ne şişmesi sormak istediğin birşey olursa her zaman yardımcı olurum pm atman yeterli
tutkuaydin41
06/11/2010, 00:11
Hepsiburada.com : JBL Gto 6508C 16CM 210W Component | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/Liste/jbl-gto-6508c-16cm-210w-component/ProductDetails.aspx?productId=otaytgto6508c&categoryId=26090)
senın ısını bu gorur abı yada kıcker'ın mıdlerıne bak
mert abiye soyle focal,audision falan tavsiye etsene ne jbli :D:D
Sağol kardeşim araştırman için.
StrawBeeRy
06/11/2010, 00:28
mert abiye soyle focal,audision falan tavsiye etsene ne jbli :D:D
focaller pahalı gelir abi onların fiyatını söylesem bir daha mid felan bakmaz :D:D ama isterse ikinci el kicker,jbl midlerde var onlarıda verebilirim
Arabayı daha yeni aldık kredili falan :D çok uçmaya gerek yok şuanda :) beni idare edecek kadar yeterli olur :D
StrawBeeRy
06/11/2010, 08:10
focallerde birşey değil abi sıfırı 325 euro civarında :D:D ama dediğin gibi sana gelmez profesyonel tesisat bunlar tek mid ve amfiyle olucak iş değil
faithless1905
06/11/2010, 11:06
ah param olsa da ben de yapsam ufak birşeyler :)
HERTZ ESK165 bu nasıl bir mid'dir arkadaşlar?
bende ufaktan ses sisteminde düzeltme yapmak istiyorum. Amacım yüksek ses değil volume normalken temiz ses alabilmek. Bu yüzden de ön ve arka kapılara 2 adet kompenant+onları besleyebilecek 1 adet anfş takmayı düşünüyorum. kolonlarda sanırım JBL GTO-650 yi tercih edeceğim. Enfi ise gine JBL düşünüyorum. Fakat hangi anfi konusunda bilgim yok açıkcası... Bu konuda Öneriniz olabilrmi?
krakercocuk
06/11/2010, 11:16
ds 650.2 kicker compenant tavsiye ederim
4 kapı 16 cm kicker comp
+ 38 subwhofeer
6 kanal amfi
yıkılıyooooo:D:D
ds 650.2 kicker compenant tavsiye ederim
4 kapı 16 cm kicker comp
+ 38 subwhofeer
6 kanal amfi
yıkılıyooooo:D:D
orjinal teyp bu sistemi beslemeye yetebilrmi? (2011 grandepunto için) eski aracımdan 1000W'lık pionner woofer'ım duruyorda...
konuyla ilgili bir sorumda benim olucak. puntodan önce 99 model sienam vardı. orjinal 6 hoparlörlü ses sistemi vardı ve puntodan oldukça kaliteliydi. şu andaki puntomda özellikle cd dinlerken ses seviyesi 13-14 civarı ve bas+3 tiz+5 de olmasına rağmen hoparlörlerim cızırdıyor ve müziklerden hiç zevk alamıyorum. amacım gümbür gümbür müzik dinlemek değil ama sesi açınca kaliteli müzik dinlemek istiyorum. sizlere sorularım eğer cevaplarsanız tabiki :)
1-) orjinal hoparlörlerin yerine kaliteli hoparlör takmak sorunumu çözermi?
2-) hangi marka, kaç watt ve hangi ölçülerde hoparlör almam lazım?tavsiyeniz varmı
3-) aldığım hoparlörleri kendim takabilirmiyim. kapı panzutlarını sökmek kolaymı?
teşekkürler