Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : FiatFinans kkdf oran değişikliğini bahane ediyor.

ByLabTek
31/10/2010, 21:15
iyi geceler arkadaşlar. sizlere birşey danışacağım bilgisi olan arkadaşların konu hakkında bildiklerini paylaşacagından eminim.

evomu alırken krediyi fiatfinanstan kullandım. 48 ay vade ile aylık taksit oranı 725,82 tl'ye denk geliyordu. yaklaşık 10dk kadar önce fiatfinanstan bir mesaj geldi. mesaj aynen şöyle:
''28 ekim tarihinde KKDF oranında yapılan değişiklik nedeni ile taksit tutarınız 733,34 TL olup, ödemelerinizi buna göre yapmanizi rica ederiz.KoçFiatKredi''

ve ben taksitlerimin sadece 1 tanesini ödedim. ikincisini yarın ödemem gerekiyor. 2.ödemenin hemen öncesinde bu mesaj geliyor.
hesaplarsak (733,34-725,82)*47= 353,44 TL gibi bir rakam çıkıyor. tabi bu daha 2. taksitte karşıma çıkıyor kimbilir daha sonra ne isteyecekler allah bilir...

sizlere sorum şu. sabit tutarlı kredi çekimlerinde, krediyi çektikden sonra ki oran değişikliklerinin kredi tutarını değiştirmemesi gerekmiyormu? illa ki bu farkı ödemek zorundamıyım herhangi bir itiraz hakkımız yokmu?

Lütfen Bilgi Sahibi arkadaşlar yardımcı olsun.... şimdiden herkese teşekkürler...

ozdem
31/10/2010, 21:21
KKDF oran değişiklikleri yasaldır. Ancak KKDF oranı toplam
faizin %5 i oranında oluyor. KKDF' ye yapılan değişikliğin zam oranını öğrenin bence...

ByLabTek
31/10/2010, 21:26
aşagıdaki adrese göre %10'dan %15'e çıkarılmış. ama benim merak ettigim bu gibi durumlarda ortaya çıkan her farkı tüketicimi ödemeli yoksa tüketiciden yeterince faiz alan kurumlarmı karşılamalı. çünkü biz bir ödeme planına imza attık o plandaki degeri degiştirme hakları varmı?

finans caddesi: TÜKETİCİ KREDİLERİNDEKİ KKDF ORANI YENİDEN %15'E ÇIKARILDI (https://finanscaddesi.blogspot.com/2010/10/tuketici-kredilerindeki-kkdf-orani.html)

Erdinch
31/10/2010, 21:29
ali osman bey bankalar bsmv ve kkdf vergilerini kullandırdıkları krediler karşılığında devlete öderler. bunu da müşteriye maliyet olarak yüklerler.
ödeme planlarında bankaların bu noktalarda değişiklik yapma hakkı saklıdır. muhtemelen sözleşmenizde yazıyordur zaten.

ByLabTek
31/10/2010, 21:35
kuzu kuzu ödeyecegiz anlaşılan. kredi çekerken 10-15 sayfalık muhtemelen 8 puntoluk romanı kim okurki:) umarım taksitlerimizi daha fazla artırmazlar..:(

Erdinch
31/10/2010, 21:36
bireysel kredilerde taksitler ancak bsmv ve kkdf ile artar. onun haricinde merak etmeyn arttırım yapamazlar. geçmiş olsun diyelim :)

ozdem
31/10/2010, 21:37
Devlet tarafından uygulanan yasal bir vergi olduğu
için bankalar karşılamaz. Zaten sözleşmenizde de
bu tarz durumlar istisnai olarak gösterilmiştir.
Yine de araştırın isterseniz..

ByLabTek
31/10/2010, 21:44
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim. dediginiz gibi yinede bir araştırma yapacagım. bide bu imzaladıgımız sözleşmeyi bir kurcalayım bulabilecegimi sanmıyorum ama:))
Herkese iyi geceler....

fetser
31/10/2010, 22:00
Az önce sözleşmeyi okudum
madde 5 - Faiz vergi ve masraflar
Tüketici, kefili veya alınan tüketici kredisine , koç fiat kredi tarafından işbu sözleşmenin kredi şartlarından belirtilen oranlarda ve tutarda kredi faizi ile bu faiz üzerinden BSMV ve diğer yasal düzenlemelerden doğan vergi, ek mali mükellefiyet, komisyon, masraf vb. ödemeyi kabul ve taahhüt ederler.Bir aracı kurum vasıtasıyla yapılan ödemelerde aracı kurumun uygulayacağı komisyon ve diğer masraflar bu hüküm dışındadır.
Tüketici,kefili veya kefilleri, koç fiat kredi'nin yasal zorunluluklar nedeniyle, işbu sözleşmede aleyhlerine değişikler yapmaya tek taraflı yetkili olduğunu ve bu deişikliklere uygun yeni ödeme planı doğrultununda ödeme yapmayı kabul ve taahhüt ederler.....
işte bunu imzaladık biz anlayacağınız tamamen yasal anlayacağınız devletin insafına kalmışız...

pdr42
01/11/2010, 00:02
bende şunu ekliyeyim. banka şartlar degistiginde senden parasını geri isteyebilir yada yeniden yapılandırmak isteyebilir. krizde batanlar boyle battı

ByLabTek
01/11/2010, 00:09
Az önce sözleşmeyi okudum
madde 5 - Faiz vergi ve masraflar
Tüketici, kefili veya alınan tüketici kredisine , koç fiat kredi tarafından işbu sözleşmenin kredi şartlarından belirtilen oranlarda ve tutarda kredi faizi ile bu faiz üzerinden BSMV ve diğer yasal düzenlemelerden doğan vergi, ek mali mükellefiyet, komisyon, masraf vb. ödemeyi kabul ve taahhüt ederler.Bir aracı kurum vasıtasıyla yapılan ödemelerde aracı kurumun uygulayacağı komisyon ve diğer masraflar bu hüküm dışındadır.
Tüketici,kefili veya kefilleri, koç fiat kredi'nin yasal zorunluluklar nedeniyle, işbu sözleşmede aleyhlerine değişikler yapmaya tek taraflı yetkili olduğunu ve bu deişikliklere uygun yeni ödeme planı doğrultununda ödeme yapmayı kabul ve taahhüt ederler.....
işte bunu imzaladık biz anlayacağınız tamamen yasal anlayacağınız devletin insafına kalmışız...

yani hiçbir açık kapı bırakmamışlar. Eee zaten banka ve benzeri finans kurumlarında çekilen kredilerde lehimize herhangi bir iyileştirme yapılırmı hiç.:)

vek66
01/11/2010, 00:15
aynı mesaj banada geldi şimdi okudum ama ben bu işten bişey anlamadım. daha 48 aylık kredi taksidimin ıkıncısını yenı ödedim kimbilir 46 aya kadar neler cıkaracaklar vay halimize.

nasre
06/11/2010, 01:10
Arkadaşlar Merhaba,

Ben bankacıyım size açıklayayım.
Öncelikle KKDF nedir bunu açıklayayım. ödediğimiz kredi faizinin belli bir yüzdesi devlet tarafından vergi olarak alınır. KKDF yi krediyi çeken öder BSMV denilen vergiyi ise banka veya krediyi veren kurum öder. Fakat bu Türkiyede böyle değildir. İmzaladığımız sözleşmlerdede geçtiği gibi KKDF ve BSMV krediyi kullanandan alınır. KKDF oranI 28 Ekim'e kadar faizler üzerinden %10'du.28 Ekimde yasa değişikliği ile bu oran %15 oldu.
Şimdi diyebilirsinizki ben kredimi 28 Ekimden önce aldım beni bağlamaz. Ama yasa değişikliğinde bu konudanda bahsedilmekte, bu tarihten önce kredi kullansanızda 28 Ekimden sonraki kredi taksitlerinizde bu yeni oran üzerinden vergi kesintisi yapılacak.

sundown
06/11/2010, 10:53
Hocam 48 ay vade de allah yardımcınız olsun uzunmuş

SUADOW
06/11/2010, 11:04
Memlekette vatandaşın sırtından gelir sağlayan bu ve benzeri hükümetler geldiği sürece daha çoook KKDF oranı değişir... Vay halimize... VURUN ABALIYA... (benimde 45 taksidim var)

ibrahim06
06/11/2010, 12:34
Bu mesajı geçen hafta ben de aldım ödeme yapmadan birgün önce. uğraşmayın arkadaşlar bişey çıkmaz.Bunu banka kafasına göre yapmamıştır. Devlet ben yaptım oldu sesinizi çıkaramazsınız demiştir. İlgili haberleri okuduğumda ''devlet, vatandaşının öyle hovardaca kredi kullanmasını önlemek vatandaşını korumak istemiştir diyorlar. Buna nerenizle gülersiniz? KKDF'yi %15'e değil de %90'a çıkarsa ne olacaktı peki. Bu nasıl vatandaşı korumak böyle? Benim bildiğim yeni kredi alacaklar için yapılır böyle bir korkutma.Krediler düştü millet krediye koşuyor. Ne yapalım ne yapalım. Hobaaa KKDF yi yükseltelim. Yarın öbür gün kredi faizleri artar. Millet krediye yanaşmayınca bu sefer bir fikrim var çocuklar acaba nedir nedir? Numara denince akla hemen onun adı gelir KKDF KKDF KKDF. Düşürürler o zaman

Yukarda uğraşmayın derken tabiki rahatsızlıklarımızı başbakanlık maliye bakanlığı bankalar gibi yerlere lütfen yazın. Bilgisayar başında saatlerimizi geçiriyoruz. Vakit ayırın buna da. kredi çekseniz de çekmeseniz de.

gurik
07/11/2010, 01:01
tüketiciyi koruma kanunu gereği kredi kullanan müşteri aleyhine sonradan bir düzenleme yapılamaz dedi Tüketici hakları derneği başkanı. Bence sitelerini bir ziyaret edin. İl hakem kuruluna şikayet ederseniz sonuç alırsınız.

ByLabTek
07/11/2010, 01:17
tüketiciyi koruma kanunu gereği kredi kullanan müşteri aleyhine sonradan bir düzenleme yapılamaz dedi Tüketici hakları derneği başkanı. Bence sitelerini bir ziyaret edin. İl hakem kuruluna şikayet ederseniz sonuç alırsınız.

evet bende bugün bu haberi okudum. görünen o ki tüketici hakları hakem heyetine başvurmak gerekiyor. şimdilik istedikleri miktarı ödedim daha sonra ne olur bilmem:)

Bu mesajı geçen hafta ben de aldım ödeme yapmadan birgün önce. uğraşmayın arkadaşlar bişey çıkmaz.Bunu banka kafasına göre yapmamıştır. Devlet ben yaptım oldu sesinizi çıkaramazsınız demiştir. İlgili haberleri okuduğumda ''devlet, vatandaşının öyle hovardaca kredi kullanmasını önlemek vatandaşını korumak istemiştir diyorlar. Buna nerenizle gülersiniz? KKDF'yi %15'e değil de %90'a çıkarsa ne olacaktı peki. Bu nasıl vatandaşı korumak böyle? Benim bildiğim yeni kredi alacaklar için yapılır böyle bir korkutma.Krediler düştü millet krediye koşuyor. Ne yapalım ne yapalım. Hobaaa KKDF yi yükseltelim. Yarın öbür gün kredi faizleri artar. Millet krediye yanaşmayınca bu sefer bir fikrim var çocuklar acaba nedir nedir? Numara denince akla hemen onun adı gelir KKDF KKDF KKDF. Düşürürler o zaman

Yukarda uğraşmayın derken tabiki rahatsızlıklarımızı başbakanlık maliye bakanlığı bankalar gibi yerlere lütfen yazın. Bilgisayar başında saatlerimizi geçiriyoruz. Vakit ayırın buna da. kredi çekseniz de çekmeseniz de.

haklısın abi. yalnız gerekçe çok GERÇEKCİ:)) ''devlet, vatandaşının öyle hovardaca kredi kullanmasını önlemek vatandaşını korumak istemiştir''