Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım 0 mı 2.el mi?
Arkadaşlar öncelikle herkese selam ben yaklaşık bir aydır araç alıcam ve mantığım bana gp al diyor ve bütçemi buna göre ayarlamaya çalışıyorum.
Daha önce sizlerle bir konu paylaşmıştım https://forum.grandepuntotr.com/genel/20494-gp-alicam-bazi-sorularim-var-yardim-lutfen-2-el.html
ama ne yazık ki bu kırmızı dynamic multijet gp 19.000 TL. fiyat tramer sisteminden kontol ettirdim ve 5585 TL. gibi yüksek bir çarpma masrafı çıktı yani araba kazalı ve ilan sahibi kazasız diyor yalan siz olsanız alır mıydınız?
Neyse ben bugün başka bi araç için görüştüm Fiat / Punto / Grande 1.3 M.jet Dynamic / İLK SAHİBİNDEN BİNİCİYE TEMİZ KULLANILMIŞ ARAÇ sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-ilk-sahibinden-biniciye-temiz-kullanilmis-arac-31636167/detay)
yalnız bu araca ben 20.500 en son 21.000 TL. teklif verdim sahibi 100-200 TL. den başka indirmem dedi. Piyasa ortada hele ki şu dönemde adam normali 23 24 diyor ama onlar 2008 model bu 2006 neticede verse bugün alacaktım belki 21.500 e bırakır ama abim le sıfır için birmot a gittik 1.2 Active Fire Gp sıfır 23.350 TL nakit veriyorlar 1 haftada teslim ama beni çok sinirlendiren bişeyi var ben parasıyla bu alacağım araca (ESP donanımını) koydurtamıyorum ve vazgeçtim gibi sırf bu yüzden.
Lütfen değerli yorumlarınız benim için çok ama çok önemli verdiğim fiyat teklifi kötü mü? Sıfır mı 2.elmi? ayrıca esp takıntım var. Teşekkürler.:bye10000:
ilandaki arabanın fiyatı sanki bana yiksek gibi geldi.. 2006 model olması sebebiyle.. ama sıfır Benzinli gp ile karşılaştırma.. sıfır mj ile karşılaştırırsan daha iyi olur.. böyle olunca arada fiyat farkı az görünür ama herzaman multijet daha iyidir.
ozmenomer
29/10/2010, 11:00
bencede dizelden sasma derim sadece kilometresine göre trigeri yeni değişmiş olsun yeter tabi yine her arabada masraf olacaktır. ilandaki fiyat bana da fazla geldi 4milyar üstüne aynı aracın sıfırını alabilirsin. bence biraz daha bekle mutlaka çıkacaktır.
bencede dizelden sasma derim sadece kilometresine göre trigeri yeni değişmiş olsun yeter tabi yine her arabada masraf olacaktır. ilandaki fiyat bana da fazla geldi 4milyar üstüne aynı aracın sıfırını alabilirsin. bence biraz daha bekle mutlaka çıkacaktır.
dizelerde triger yerine zincir var diye biliyorum o da 120.000 de değişiyor..
lionT-JET
29/10/2010, 11:15
bu aracta esp asr guvenlik paketi olmamali.75 hp 5 vites dizellerde yok,6 vites 90 hp liklerde var.21000 tl vermisken,2007-2008 90 hp lik dizellere az bir miktar daha vererek sahip olabilirsiniz..
ozmenomer
29/10/2010, 15:32
su anki dizellerde zincir var evet ama bende ilk multijetlerin kayıslı oldugunu duymustum yanlısta olabilir
speedy_16
29/10/2010, 15:42
bu ilandaki araçta esp yok esp olan araçta 4 lü düğmesinin sağında asr düğmesi olur
ayrıca bnda pahalı geldi 2006 model için ama multijeti olanlar piyasayı daha iyi bilir.
serkankucuk
29/10/2010, 15:42
valla bence de biraz fazla gibi fiyatı ve sıfır araçların fiyatı 25.000-27.000 civarında olduğu için 2. el almaya gerek yok diye düşünüyorum... git sıfır bi M-Jet GP al abicim bence...
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler fiat ın autoshow kampanyası sebebiyle Gp multijet 28.536 TL. ye veriliyor bunda esp olurmu? Evo multijet 75 hp 30.983 TL. start stop özelklisi ise 31.651 TL. tabii bunlarda esp olur mu? Yoksa paket olarak ek mi olacak? Şu an bütçem 22.000 TL. yi kaldırır şu an bu modellerde 7 Kasım'a kadar %11 kampanya indirimi var ah keşke şu ilandaki Gp yi 21.000 TL. ye alabilsem adam arasın diye bekliyorum 500 TL. daha verip almak yüksek mi olur onu düşünüyorum herhalde onu kesin kabul eder ama?????
Abim kredi çekmeye yanaşmıyor ama 8.000 TL. çeksem de iyi bir sıfır Gp ya da evo alsam mantıklı olacak gibi yoksa bana 1.2 Active Fire Gp 23.350 TL. ye ama buda bomboş bir araba olacak 3 sene sonra satsam zarar olur gibide geliyor.
çağatay 2. elde tanımadığın bilmediğin arabayı almıyacan,bu zamanda 0 km araçta bile boya çıkıyorsa gerisini var sen düşün.
Abim kredi çekmeye yanaşmıyor ama 8.000 TL. çeksem de iyi bir sıfır Gp ya da evo alsam mantıklı olacak gibi yoksa bana 1.2 Active Fire Gp 23.350 TL. ye ama buda bomboş bir araba olacak 3 sene sonra satsam zarar olur gibide geliyor.
Bir şekilde bütçenizi ayarlayıp sıfır almanız sizin yararınıza olucaktır.İkinci el özellikle bilmediğiniz bir araba masraf açabilir.Sıfır bir multijet gp sizin için en uygunu olucaktır.Umarım kısa sürede istediğiniz özellikteki gp nize kavuşursunuz:)
2. el araç sahipleri beni sıfıra yönlendirmek için ellerinden gelen herşeyi yapıyolar galiba Fiat / Punto / Grande 1.3 M.jet Dynamic / İLK SAHİBİNDEN BİNİCİYE TEMİZ KULLANILMIŞ ARAÇ sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-ilk-sahibinden-biniciye-temiz-kullanilmis-arac-31636167/detay)
ilandaki Gp daha dün 21.900 TL. di bugün 22.200 TL.olmuş ben eski fiyatı bile yüksek görürken çoğunuz gibi bide zam gelmiş ben artık bu araçtan kesinlikle vazgeçtim beklemeye girdim sizce bu araç satılırmı bu dönemde ? Hemde yeni yıl vergileri kapıdayken mantıklı mı bir satıcı için? ben ailemi ikna edip kredi ile sıfır Mulijet gp tarafındayım bu 1.3 Multijet Gp de dahil olarak Esp olurmu? Demiştim takıntım var bu konuda.
İlandaki araç 21 eylül den itibaren yayında bence bu fiyatla çok daha fazla yayında olur model 2008 olsa anlarım ama 2006 yani 5 yıllık bir araca ben bu fiyatları veremem ben 21.000 TL.'yi teklif ettim sahibi kabul ederse parasını o gün verir işlemleri hallederdim siz olsanız daha fazla çıkar mıydınız? bence kimse çıkmaz o fiyatlara.
Esp ile ilgili sorum ben şimdi 28.536 TL. versem esp dahil mi 1.3 Multijet Gp ye?
Wolf1965
30/10/2010, 13:47
ESP G.Puntolarda sadece otomatik vites versiyonunda ve benzinlide standart olarak var,opsiyon olarak sunulmuyor...
Dizellerde otomatik seçeneğini kaldırmışlar...
Ve bulduğun fiyat yüksek ,oto show indirimi başladı,daha sıkı pazarlık yap...Tercih senin ama ben sıfır tercih ederim....Kolay gelsin...
uzuncocuk
30/10/2010, 13:50
arkadasım oncelıle umarım ıstedıgın olur.... 28500 tl bı fıyat war sıfır ıcın ortada... autoshow ındırımı ıcın ben su kadarını soylıım vanda arkadasıma 2 gun once fıorıno emıtıon aldık... autoshow fıyatı 30300 cıktı.... beyın show ve dıl show fıyatıyla 28759 tl ye aldık... anlıycan o ındrım yersenız ındırımı... yemeyın... ayrıca ben sıze sunu onerırırm sıfırı 28500 tl cıwarında olan mjet aracın bır yas ve 20000 km altındakı sevıyelerını24000 25000 aralıgında bulabılırsınız... sıfır alcam dıe 1.4 1.2 aracların fıatına aldanmayın... bır ıkı yasında m jet ısınızı goruur expertız yapılmıs bır arac bulabılırsenız cok daha makbul olur
Arkadaşım daha düne kadar bende kendimi 2. El araç arıyordum.
Daha sonra Edirne'de bulunan Özakıncı Otomotiv çok güzel bir teklif ile karşıma geldi.
Kendi aracımı alıcak ve üzerine cüzzi bir rakam ile sıfır araç vericeklerdi.
Hesaplarıma göre 2007 model aracı alacaktım daha sonra sıfır için her ay üzerine 150 lira varicektim.
150 vererek kendime şuan sıfır bir GP aldım.
Sonuçta alacağın 2. El aracın elbet masrafı çıkacaktır. O masrafı bence sıfıra ver aracın el değmemiş olsun. :D
uzuncocuk
30/10/2010, 13:59
33510386 ist bagdatlılar cıtroende kırmızı mjet dynamıc 64000 de punto... bu tıp fırmalar sana aracı expertızle teslım edıolar bı bakderım fıatda sana uygunkı bnce bı 500 tl dahada pararlık yap hatta oldurebıldıgın kadar oldur mudur... cunku onlar arabayı aldıkları arkadasa aynı proseduru uyguladılar:)
2008 active 1.3 mj 96.000 km de 20.000tl verebiliriz isterseniz.2 parça boya var.
Arkadaşlar sıfır multijet Gp benim bütçemi çok zorluyor 1.2 Active Fire Gp de açıkçası bomboş bir araba olacak yani beklemenin ve araltırmanın faydası herzaman olur işte iki ilan daha Fiat / Punto / 1.3 M.jet Dynamic / 2008 model punto 6ileri dıjıtal klıma sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-2008-model-punto-6ileri-dijital-klima-33238419/detay/)
ve 2. ilan Fiat / Punto / 1.3 M.jet Dynamic / orjinal 46.000 km, dinamik 90 hp 6 ileri vites,abs,asr,esp,4 air sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-orjinal-43-000-km-dinamik-90-hp-6-ileri-vites-guvenlik-paketli-31931497/detay)
bunlar ki 6 ileri 90 Hp motor ve hepside benim istediğim esp var.
İki sorum olacak gri araba 2008 deniyor ama mavi logolu kırmızı olması gerekmezmiydi?
Mavi araba da 2. sahibinden satılık vede tampon ve kapıda fazla boyası varmış gibi geldi boyada hassiyetim yok ama bu kadar normal mi bilemedim ayrıca km. 43.000 de 2006 model Multijet Gp içinfazlasıyla az geldi bana sıfırlanmış olma ihtimali var mı?
Saygılar.
ikisinide iyice araştır. sanayide birilerine göstermeden almaya kalkma. emin olmazsan İzmirde 6 ncı sanayide Oto ya götür. kendisi forum üyesidir. fazlasıyla yardımcı olacaktır. bana da 2006 model için 46.000 km az geldi. diğeri için bir şey diyemem 2008 ilk altı ay üretimi olabilir. 2006 model olanda ise logolar kırmızı..
lionT-JET
31/10/2010, 17:01
2008 de mavi logo var.2008 in fiyati fena degilmis.araci arastirmadan kesinlikle almayin.servisten kilometresini ve araci kontrol ettirin.
ilbilge_11
31/10/2010, 17:22
hocam konak ilanı fena değil ama dizel alacaksan bütçeni zorla sıfır al derim benz neysede dizel temiz kullanılmış dizel söförlerinden alınmalı birde bakımları yetkili serviste mi yapılmış beraberinde o çizikten boyattım diyor çiziklerin fotoları var mı araştır
Honor COOPER
31/10/2010, 19:46
21000 tl bile 2006 model bir b sınıfı araca vermek hiç mantıklı değil.kaldıki 28500 tl olan G.Puntoda active modeli. bence sıfır 1.2 benzinli alınır 1000 tl de fulkit ekletir binersiniz.
smartmavi
01/11/2010, 10:05
Esp ille de otomatik vitesle gelecek diye bir kaide yok. Hillholder asr ve esp ayni pakette geliyor.
Esp ille de otomatik vitesle gelecek diye bir kaide yok. Hillholder asr ve esp ayni pakette geliyor.
Hocam onu sordum artık sıfır Gp 'de olmuyor dizelde seçemiyorsun hele bide paketleri kaldırmışlar sadece 1.4 Fire Dualogic seçeneğinde kendiden var ama evo larda paketler mevcut zaten 2011 sonunda Gp kasa üretimi sona erecekmiş. Saygılar..
ilker_ozcevik
01/11/2010, 13:08
2. el alıcaksan fiyatı biraz fazla olsun temiz olsun için rahat rahat binersin. Bende senin gibi çok gitlgeller yaşadım sıfır 2. el arasında bütçemizde hemen hemen aynıymış :) Arabamı 2 hafta önce yeni aldım 2008model 26.000 de stil pk. ilk sahibinden aldım araştırdım bütün bakımlarını servisinde eksiksiz yaptırmış arabada sorunda yoktu 20bine aldım ben Nazar deymesin şimdi çok memnunum birazda kısmet işi benim hiç ummadığım biyerden çıkmıştı. Kazasız temiz bulursan 2. el alabilrsin piyasasından 3-5 fazla ver temiz al.
ERDEM1907
01/11/2010, 13:33
bu fiyat çok yüksek. arabada otomatik vites olsa anlarım. diğer ilanlara bak yada bizim forumda satışa çıkan arabaları takip et. 2. el çok riskli tanıdıkdan almakta fayda var.
Sinann24
02/11/2010, 00:00
çağatay 2. elde tanımadığın bilmediğin arabayı almıyacan,bu zamanda 0 km araçta bile boya çıkıyorsa gerisini var sen düşün.
Mesajını anlayamadım bunu ilk defa goruyorum 0 da nasıl boya cıkıyor TIRLA BAYIYE TESLIMINDE TIRDAN DUSTU DUZELTILDI BOYANDI VE MUSTERIYE VERILDI GIBIMI ???
Sinann24
02/11/2010, 00:07
arkadasım oncelıle umarım ıstedıgın olur.... 28500 tl bı fıyat war sıfır ıcın ortada... autoshow ındırımı ıcın ben su kadarını soylıım vanda arkadasıma 2 gun once fıorıno emıtıon aldık... autoshow fıyatı 30300 cıktı.... beyın show ve dıl show fıyatıyla 28759 tl ye aldık... anlıycan o ındrım yersenız ındırımı... yemeyın... ayrıca ben sıze sunu onerırırm sıfırı 28500 tl cıwarında olan mjet aracın bır yas ve 20000 km altındakı sevıyelerını24000 25000 aralıgında bulabılırsınız... sıfır alcam dıe 1.4 1.2 aracların fıatına aldanmayın... bır ıkı yasında m jet ısınızı goruur expertız yapılmıs bır arac bulabılırsenız cok daha makbul olur
Grande Punto... Elegan çizgiler, güvenlikten ödün vermeden maksimum sürüş konforu ve çok daha fazlası.
* ABS+EBD
* Sürücü ve yolcu ön hava yastıkları
* Manuel klima
* Direksiyondan kumandalı Radyo+CD+MP3 Çalar
* Elektrikli siyah dış dikiz aynaları
* Dualdrive City fonksiyonlu direksiyon
* Yol bilgisayarı
* Uzaktan kumandalı merkezi kilit
* Elektrikli ön camlar
* Yükseklik ayarlı sürücü koltuğu
* Yükseklik ve derinlik ayarlı direksiyon
* Kabin içinden açılabilen elektrik kumandalı bagaj kapağı
* Gövde rengi tamponlar
* Asimetrik katlanabilen arka koltuklar
* Far yükseklik ayarı
* ESP+ASR+MSR+HBA+Hillholder*
hİlHolderın yanında Yıldız var sanırım o Opsiyonel bir ozellık demek heralde Bu bahsedılen ozellıkler GP 5K 1.4 FIRE 77 HP BENZINLI ICINDE GECERLIMIDIR MEVCUT ICINDE DIREK VERILEN OZELLIKLER DEGİLMİ ?
yUkarda bahsettıgım bu aracı almak mı mantıklı Yoksa multıjet 1.3 5 KAPILI 77 HP ALMAK MI MANTIKLIDIR ?
TŞK EDERIM SIMDIDEN
Sinann24
02/11/2010, 00:10
tofas İNTERNET sitesi bana gore hıc acık degil tofaşın hangi modelın ıcınde hangi standart ozellıgı var anlamak ıcın COK takla atmamız lazım gıbıme gelıyo
lionT-JET
02/11/2010, 00:42
actıve model standart ozellıklerı.* ıle ısaretlı olanlar dualogıc sanzımanla beraber standart gelıyor.cok yol yapıyorsanız dızel almak her zaman daha ıyı.FIAT - fiat.com.tr (https://www.fiat.com.tr) sıtesıne baktınızmı?
Şu an Gp sıfırda sadece duallogic seçeneği ki onda da 1.4 Fire motor otomatik vites versiyonda ESP+ASR+MSR+HBA+Hillholder* var sen parasını versen dahi Multijet li o da sadece bir tane var olmuyor koyduramıyorsun aynısı diğer benzinlilerde de var.Yalnız duallogic versiyonda tek seçenekte var. Zaten 5 seçenek var Gp de artık bu araba 2011 sonunda üretim olarak sona erecekmiş zaten artık evo ya geçiş yapılıyor büyük ihtimalle yeni bir başka modelde gelir.
Arkadaşlar 2008 model 90 hp 6 vites dynamic multijet 87.000 km. deki Gp yi şansıma kaçırdım iki hafta galeride müşteri beklemiş ben gittim 21.000 TL. ye anlaştım 22.000 TL. den düşürdük Yalovadan biri gelip 21.500 TL. verip almış canım sıkıldı ama bide bu ilan var onunla yarın görüşücem
Fiat / Punto / 1.3 M.jet Dynamic / orjinal 46.000 km, dinamik 90 hp 6 ileri vites,abs,asr,esp,4 air sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-punto-orjinal-43-000-km-dinamik-90-hp-6-ileri-vites-guvenlik-paketli-31931497/detay)
yalnız tramerden kontrol ettim bu aracta 825 TL. lik hasar geçmişi çıktı ayrıca baştan beri 43.000 Km. si bana şüpheli geliyor ama naparsınız artıları iyi diye ilgileniyorum 2006 model bide ama 90 Hp 6 ileri vites Dizel ve Esp li tam benim istediğim sizce napmalıyım kaç para eder km. si oynanmışsa zaten serviste çıkacaktır hasar doğruysa iyi fiyat düşürürse alırım tabii ki hafif hasarsa tampon değişimi vs vs. 825 TL. çok büyük olmasa gerek.
lionT-JET
04/11/2010, 22:16
825 tl kucuk capli bir hasar olmali ama servise gostermeden sakin almayin.bugun istanbulda fuzul otomotivde 2008 active 90 hp 94000 km de 2 parca boyali bir arac vardi.21 kusurdu.
ooof offf bugün yine elimboş döndüm parasıyla bir Gp bulamadım yine en son görüştüğüm GP sahibide vazgeçti satıştan piyasadkilerde yok olmuş resmen ama galiba bayram geliyo millete araba lazım satılıklar geri çekilmiş satacak olanlar ertlemeiş bayrama Gp ile girecektim ama olmadı napalım bayram sonrası piyasaya araba dolar dediler fiyatlar 1000-1500 TL. düşer dediler bakalım beklicez artık tabanvaya devam:)))