Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya koruma filmi nasıl birşey?

ykaya1983
25/10/2010, 17:24
Arkadaşlar fıat ın sitesinde araç.larınızın boyası ilk günki gibi kalması için boya filmi uygulaması ile ilgili bir yazı var.Benim anlamadığım bu boya filmi aracın komple boyasının üzerine çakilen cam filmi türünden birşey mi yoksa boya koruma amaçlı pasta cila türünden bir boya malzemesi mi?Gerçekten çok merak ediyorum.Benim aracın okulda hergün biryerini çiziyorlar bugün de kaputu çizmişler.sinirden kafayı yiyeceğim nerdeyse.Ne dersiniz arkadaşlar aracın çizilmesini bu yolla önleyebilirmiyim acaba?Boya filmi beni bu dertten kurtarır mı bir yol gösterin...

StrawBeeRy
25/10/2010, 20:14
boya koruma filmi denilen olay arabanın üzerine şeffaf film çekiyorlar taş ve çiziklere karşı koruyor ama çok heybetli bir iş yani kullanılan malzeme pahalı olduğu için servisler bu tür işlere girmezler anca araba kaplama yapan yerler yapar sizin dediğiniz kaput koruma filmidir sadece kaput koruma filmine 300 lira fiyat çeken servis komple arabaya kaç para fiyat çeker sizce :)

ykaya1983
25/10/2010, 20:57
boya koruma filmi denilen olay arabanın üzerine şeffaf film çekiyorlar taş ve çiziklere karşı koruyor ama çok heybetli bir iş yani kullanılan malzeme pahalı olduğu için servisler bu tür işlere girmezler anca araba kaplama yapan yerler yapar sizin dediğiniz kaput koruma filmidir sadece kaput koruma filmine 300 lira fiyat çeken servis komple arabaya kaç para fiyat çeker sizce :)
Hımm bayağı pahalı bir iş anlaşılan.Keşke sıfır araçlarda boya filmi denilen bir opsiyon bulunsaydı.
Çünkü bizim ülkede insanlar uzanamadığı ciğere mundar dedikleri için sıfır aldığın araç bile 2-3 sene sonra kedi tırmalamışa dönüyor.Zaten insan aracı bir yere bıraktığında bile rahat edemiyor.Açıkçası böyle bir opsiyon bulunsa bence çelik jant veya açılır tavan dan bile fazla tutulur gibime geliyor.

StrawBeeRy
25/10/2010, 21:01
Hımm bayağı pahalı bir iş anlaşılan.Keşke sıfır araçlarda boya filmi denilen bir opsiyon bulunsaydı.
Çünkü bizim ülkede insanlar uzanamadığı ciğere mundar dedikleri için sıfır aldığın araç bile 2-3 sene sonra kedi tırmalamışa dönüyor.Zaten insan aracı bir yere bıraktığında bile rahat edemiyor.Açıkçası böyle bir opsiyon bulunsa bence çelik jant veya açılır tavan dan bile fazla tutulur gibime geliyor.
dediğim olay şu şekil bir kaç resim koyuyorum

nurtepeli
25/10/2010, 22:31
Boya korumasını bile çizerler bu ülkede.

ykaya1983
25/10/2010, 22:39
dediğim olay şu şekil bir kaç resim koyuyorum
Vay be tam benim istediğim ve düşündüğüm gibi hocam.Şimdi yarın benim aracımın neresini çizecekler bakalım.Hocam bunu uygun fiyata bir yerde yaptıramazmıyız acaba.Gerçekten çizilmeyi önlemek için kesin çözüm bu.

Keşke uygun bir fiyata yaptırabilsek

StrawBeeRy
25/10/2010, 22:43
Vay be tam benim istediğim ve düşündüğüm gibi hocam.Şimdi yarın benim aracımın neresini çizecekler bakalım.Hocam bunu uygun fiyata bir yerde yaptıramazmıyız acaba.Gerçekten çizilmeyi önlemek için kesin çözüm bu.

Keşke uygun bir fiyata yaptırabilsek
valla bu resimlerin olduğu dükkanda komple 1600lira + KDV :)

alicanveliy
26/10/2010, 02:20
Bunları pek bilmiyorum denemedim ama Nano Star diye patentli boya koruma ürünü alıp kendim uyguladım. İki seneyi geçti hala etkisi sürüyor. Araba kolay kolay toz tutmuyor kirlenmiyor, daha parlak duruyor. Ama tabii ki de çiziliyor.

insomnia06
26/10/2010, 16:07
hafta sonu bursa da bu işi araştırma fırsatım oldu,arkadaşım güzel bir mekan açmış kendi benzinliğinin içine.meguiars ürünleriyle temizlik pasta cila vs vs+araç kaplama işine girmiş..bu resimlerde ki gibi şeffafda yapıyorlar,aracın kople renginide değiştirebiliyorlar.alttaki boyaya hiçbir zarar gelmiyor artı boya korunmuş oluyor.ben oradayken 2010 bmw 3,20d kaplıyorlardı mat beyaza,böye birşey yok..sonuç inanılmaz,tabi bu arada ruhsatıda değiştirmek gerekiyor..benim aklıma yattı,bayramdan sonra gidip mat beyaz kaplatmayı düşünüyorum,yaptırırsam paylaşırım..

Kriminal
26/10/2010, 16:24
Mert iyi fiyat ver abicim :D

ykaya1983
26/10/2010, 19:49
Valla keşke ucuz olsa arkadaşlar.1600 lira gerçekten çok para ama uygun fiyat olsa birçok kişi hemen yaptırır.Çünkü bir araçta boya gerçekten çok önemli adam 50-60 bin liraya araç alıyor aynı gün çiziliyor.Al sana bir sürü zarar.

Birde benim merak ettiğim bir konu var aracı kapladığında altta havasız kalan boyaya zarar gelmiyor mu?

Kriminal
26/10/2010, 20:00
Valla keşke ucuz olsa arkadaşlar.1600 lira gerçekten çok para ama uygun fiyat olsa birçok kişi hemen yaptırır.Çünkü bir araçta boya gerçekten çok önemli adam 50-60 bin liraya araç alıyor aynı gün çiziliyor.Al sana bir sürü zarar.

Birde benim merak ettiğim bir konu var aracı kapladığında altta havasız kalan boyaya zarar gelmiyor mu?

Ara sıra açıp havalandırmak gerekıyor :D
İgrenc bı esprıydı kabul edıyorum

ERDEM1907
26/10/2010, 20:08
pekde gerekli bişey değil bence ömrü çok uzun olmuyor diye biliyorrum

StrawBeeRy
26/10/2010, 20:16
Mert iyi fiyat ver abicim :D
abi ben yapmıyorum fotoları netten buldum adamların yeri maslak sanayide

Kriminal
26/10/2010, 20:20
abi ben yapmıyorum fotoları netten buldum adamların yeri maslak sanayide