Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : karter koruma

vek66
24/10/2010, 05:06
arkadaslar aracı almadan önce 100 tl ye karter koruma taktırdım yanlız takdırmadan önce o zaman herseyıyle bızımle ilgilenıp şimdi gıttıgımızde yuzumuze bakmayan satış danışmanına karter muhafasazının plastik mi?yoksa sac mı oldugunu sordum hayır kesinlikle sac takıyoruz dedi bugun bı kontrol edeyim dedim bir baktım bildiğin plastik sizce ne yapmam lazım bunun için ilk önce nereye müracat edeyim.

ayhan1
24/10/2010, 05:26
orjinal kartel koruma plastiktir fiyatıda 100 TL dir senin yapabileceğin birşey yok ama faydalı bir olay tabi siz şimdi neden plastik mantığı yok diyeceksiniz ama gerçekten plastik olması çok mantıklı kaza anında motorun yere düşmesini engellememesi için plastik saç olsaydı motor yere düşmezdi

muye19
24/10/2010, 10:03
arkadaşlar yetkili servismi takıyor yoksa piyasamı?

lionT-JET
24/10/2010, 10:32
yetkili servis takiyor.bu arada FIAT'in plastik karter koruma mantigini anlamis degilim.kaza aninda motor yere duser vs.MERCEDES,BMW ve diger ureticiler aptalda FIAT mi akilli?hepsi sac parca takiyor..

vek66
24/10/2010, 12:45
gp alırken bırmot ta taktırmıstım

Du Hast
24/10/2010, 12:46
yetkili servis takiyor.bu arada FIAT'in plastik karter koruma mantigini anlamis degilim.kaza aninda motor yere duser vs.MERCEDES,BMW ve diger ureticiler aptalda FIAT mi akilli?hepsi sac parca takiyor..
D sınıfı opel insignada bile olmuyor, olanlarda plastik geliyor

Buremir
24/10/2010, 13:44
şunu unutmayın artık orjinal olan hiç bir parçanın öncelikli görevi yada araç üzerindeki mantığı aracı korumak değil sürücü ve yolcu güvenliği ön planda tutmak

siz aman demir muhafaza taktırayım karterim delinmesin altını vurmayayım derken ALLAH korusun yüksek bir hızda kaza yaptığınızda motor sizin kucağınıza geldiğinde ne olacak bunuda düşünün lütfen

dikkat ederseniz artık araçların motor traversleri demir den aliminyum'a dönüyor

WiSTaRiA
24/10/2010, 14:08
Cengiz arkadaşımız herşeyi açıklayıcı yazmış... Teşekkürler kendisine...

faithless1905
25/10/2010, 14:13
D sınıfı opel insignada bile olmuyor, olanlarda plastik geliyor

onlarda daha doğrusu opellerde araç alındıktan sonra opsiyonel takılıyor...

zafermutlu
25/10/2010, 14:20
bende düşünmüştüm ama benzinlilere gerek yok karteri korumak içinse amaç. çamur su içinse o farklı. ama o plsatiginde suyu çamuru engelleyecegini sanmıyorum. komple kapalı olsa tamam. hava akımınıda engeller araç daha iyi tutuş saglar vs. ama benzinli evolarda karter çok yukarda oraya kadar altını vuracaksak sadece karter degil bayagı bir soruna yol açar:)

mstfkzn
25/10/2010, 18:30
Benzinli evolar için karter koruma yokmuş arkadaşlar en azından konya yetkili servisten aldığım cevap bu. Zaferin bahsettiği gibi karteri yukarıda olduğu için benzinli evolar için plastikte olsa karter koruma yok dediler. Benim amacım tozdan çamurdan korumak ve yol tutuşa faydası olması içindi. Şunuda belirteyim kaza anında güvenlik açısından sorun oluşturacağını da belirttiler. Dizellere taktırırken bu durumuda göz önünde bulundurmak gerekir sanırım.

smartengineer
06/12/2010, 16:39
şunu unutmayın artık orjinal olan hiç bir parçanın öncelikli görevi yada araç üzerindeki mantığı aracı korumak değil sürücü ve yolcu güvenliği ön planda tutmak

siz aman demir muhafaza taktırayım karterim delinmesin altını vurmayayım derken ALLAH korusun yüksek bir hızda kaza yaptığınızda motor sizin kucağınıza geldiğinde ne olacak bunuda düşünün lütfen

dikkat ederseniz artık araçların motor traversleri demir den aliminyum'a dönüyor

hocam bana o motor kucağa gelecek falan olayı çok mantıklı gelmiyo düşünsenize 100km/h ile çarpıştınız hangi zaman aralığında motor yere düşecek çok kısa sürede gerçekleşecek bi olay valla ben taktırmadım

ferikci
06/12/2010, 22:47
Benzinli evolar için karter koruma yokmuş arkadaşlar en azından konya yetkili servisten aldığım cevap bu. Zaferin bahsettiği gibi karteri yukarıda olduğu için benzinli evolar için plastikte olsa karter koruma yok dediler. Benim amacım tozdan çamurdan korumak ve yol tutuşa faydası olması içindi. Şunuda belirteyim kaza anında güvenlik açısından sorun oluşturacağını da belirttiler. Dizellere taktırırken bu durumuda göz önünde bulundurmak gerekir sanırım.

sallamışlar biraz, benzinlilere de takıyolar plastik korumayı

sezerism
07/12/2010, 00:31
hepsine takıyorlar.Aralık ayında taktırcam.

vek66
07/12/2010, 10:38
valla ben aracı teslim alırken taktırdım tavsiye ederim bayramlarda tatillerde hep memlekete gidiyorum ki yollar hep bozuk gp yu alalı 4 ay olmasına ragmen gecen life kaldırmıstık hıc surtme sesi falan gelmemesine ragmen karter koruyucusunun altı hep cizikti yanlız taktıracak arkadaslara tavsiyem eger sac veya plastik mi diye sorarlarsa birmotta benı sac dıye kandırmıslardı sırf takdır diye ama plastik ti.