PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ceza konusuna yardım

Fuzuli
20/10/2010, 20:07
Bugün günlük kotasını dolduramadığını düşündüğüm bir polis arkadaş normalde her erdeklinin parkettiği bir noktada park cezası yazmış...62 tl...
Cezanın arka kısmına da Kavşak içine park etmek yazmış...

Ben ceza tutanağına imza atmadım...Zaten 2 gün içerisinde trafik tescil şubeye gelip tebliğ edin diyor...Yeni moda polislerin ceza yadıkları aracın fotoğrafını çekmeleri...Çekmiş de olabilir zaten...

Soracağım soru şu, Bu cezayı tebellüğ etmeyi düşünmüyorum :) Daha sonra bu cezanın iptal olma olasılığı var mı?
yrıca ödemediğim durumda(1-2 sene) en fazla ne kadar faiz gelir?...Eskiden hatırladığım 3 katına kadar çıkıp sabit kalıyordu...
Çok önceden öğrenci iken hasız bir trafik cezası yemiş ancak maddiyat yüzünden ödememiştim...2 sene sonra ceza affa uğramıştı...

OzzY
20/10/2010, 21:30
uygulanıyomu bilmiyorum ama yasal olarak faiz anaparayı geçemez.

nurtepeli
20/10/2010, 21:57
bu parayı ödemeden kurtulamazsın.mahkemeye vermen lazım o da cezadan pağalıya gelir.

sedini
20/10/2010, 22:10
62 lira için hiç uğraşma öde en azından 62 deilde 46.5 ödersin..

erdali
20/10/2010, 22:39
kasım ayı içinde trafik cezalarına ve vergilere bi af gelmesi söz konusu ama içeriğini bilen yok vergi dairesindeki memurun dedikleri benim araçdada 2 trafik cezası var bekliyom bakalım nolacak

PANTOKRATOR
20/10/2010, 22:52
öncelikle geçmiş olsun senin illa şubeye gidip tebellüğ yapmana gerek yok askı denilen yöntemle (yani tebliğ edilemeyen cezaların listeleri hazırlanarak duyuru panosuna asılması) bir ay askıda bekletilir ve bir ay sonra tebellüğü yapılmış gibi işlemlere devam edilir af konusuda arkadaşlar eski ödenmemiş cezaların faizlerinin silinerek anaparaların alınması düsünülüyor ama kesin bişi yok

tuning060
20/10/2010, 23:55
Arkadaşlar 1 ay önce bende yanlış parkdan ceza yedim yediğimi nasıl anladım polis sana ceza yazdım dedi bende polise sırıttım ve devam ettim.2 hafta sonra postacı kapıda cezan var öde dedi (postacı tanıdık) ödüyecegiz başka yolu yok...

tarrega
21/10/2010, 00:11
Muayene zamanı geldiğinde ceza varsa ödemeden muayene yapılmıyor diye biliyorum. Bunu da düşünmek gerekir.

Fuzuli
21/10/2010, 00:23
Muayene zamanı geldiğinde ceza varsa ödemeden muayene yapılmıyor diye biliyorum. Bunu da düşünmek gerekir.
Muayeneyi yaptıralı 1 aydan az oldu...Temiz kağıdı istemediler...Cezanın bu duruma etki yok..

Ceday
21/10/2010, 01:02
Muayeneyi yaptıralı 1 aydan az oldu...Temiz kağıdı istemediler...Cezanın bu duruma etki yok..
Maalesef etkisi var artık eskisi gibi temiz kağıdı istemiyorlar Tüvtürk kendi sorgulama yapıyor online sistemleri var borcun görünürse muayene olamıyorsun kibarca yolluyorlar.

insomnia06
21/10/2010, 10:04
mahkemeye verirsin haklı çıkarsan masrafları falan karşılarlar cezayı da ödememiş olursun.ödemekten başka çaren yok gibi laflara bakma,hak var hukuk var.kanun net şekilde ceza kağıdında imzan yoksa itiraz etme hakkın var diyor,ellerinde foto falan varsa o başka ama sağlam kanıt yani..valla dostum vakti varsa uğraş adliye falan,yoksa 15gün içinde ödersen4/3ünü ödersin cezanın,geçmiş olsun..

NyhatShu
21/10/2010, 10:24
Arkadaşlar 1 ay önce bende yanlış parkdan ceza yedim yediğimi nasıl anladım polis sana ceza yazdım dedi bende polise sırıttım ve devam ettim.2 hafta sonra postacı kapıda cezan var öde dedi (postacı tanıdık) ödüyecegiz başka yolu yok...

oda bişey mi bizimkiler yazmadım diyo çektiriyo bi güzel arabayı arkadan geliyo eve çok sinir oldugum bişey bide dükkan önü yedim mi 62'yi akşama kadar kaldırmam bide gidioz otoparka girioz :S

Kriminal
21/10/2010, 10:25
Öncelikle gecmıs olsun
Ceza ruzgardan ucmus kaybolmusta olabılır..
Tebliğ edilmemiş ceza,sizin ödeme yukumlulugunuzu ortadan kaldırır.
Tebliğ edildikten sonra faiz işlemeye başlar.