Orijinalini görmek için tıklayınız : Başka başka ve başka bir ses daha:(((
dün akşam farkettim fren yapınca tam durmaya yakın balatalardan ses geliyor neyse dedim belik yeni oldugundan dedım fazla dinlemedim bu sabah işe gelirken bu sesın barız arttıgını yokuş asagı veya tümseklerde direksiyonu cevırdıgımde sanki bi yerde plastik surtme sesine benzer gıcırtı sesi gelmeye başladı bu arada araba ıkı uc senelik degıl 2 aylık forumda arastırdım amörtisör takozları varmıs bundanmıdır ki aceba servisi aradım yarın için randevu aldım bakalım ne cıkacak
zafermutlu
19/10/2010, 11:50
veli beni kısa manevralarımda balatalardan sürekli ses geliyor.. eski arabamda da geliyordu. ama arada yapar onu bazen kendiliginden sessizlige bürünür. fiat arabasında dururken el frenini iyi çekmezsen ses gelir. kısa da ileri geri manevralarda ses gelir. geri vitesde ses gelir. bazen giderkende ses gelir balatalardan toz filan girmiştir.
bu fren sesini fazla dert etmiyorum zaten ankarada bu aralar havalar hep yagmurlu disk balata arasına toz falan girmiştir ondandır buyuk ihtimalle de su önden gelen sabahki ses sinirlerimi bozdu bırde zaten ugultu sesi var bakalım yarın götürceğim aslında kafaya takmamak gerekir nasılsa garantisi var diyorsun ama sıfır aldıgın sorunsuz problemsız sekılde bınmek ıcın aldıgın sıfır arabada bu kadar problem olması sureklı servıse gıtmeler gelmeler kotu bısey..sonucta sıfır alırken orasını burasını söktürmek için sürekli servise gidip gelmek için almıyoruz ki bu arabalrı
zafermutlu
19/10/2010, 12:21
ne zaman yıkattırdın arabayı bu ses çıkmasından önce yıkattırdın mı?
ne zaman yıkattırdın arabayı bu ses çıkmasından önce yıkattırdın mı?
en son ıkı hafta önce kovayla ben yıkamıstım yanı oyle tazikli suyla ve davlunbazlara su kesınlıkle gelmedi ama dediğim gibi gecen hafta yagan asırı yagıslarda cok kullandım arabayı
zafermutlu
19/10/2010, 12:41
benim eski arabada oluyordu ne zman yıkatsam önden ses geliyordu. belki seninkide öyle bişeydir diye sordum. kasislerde sanki bişey degiyormuş ön takım bozulmuş gibiydi bende.
öğlen denedim yine aracı sadece yokuş aşağı inişlerde direksiyon saga yada sola cevırdıgım zaman yapıyor sesi
onderbaki
20/10/2010, 13:41
dün akşam farkettim fren yapınca tam durmaya yakın balatalardan ses geliyor neyse dedim belik yeni oldugundan dedım fazla dinlemedim bu sabah işe gelirken bu sesın barız arttıgını yokuş asagı veya tümseklerde direksiyonu cevırdıgımde sanki bi yerde plastik surtme sesine benzer gıcırtı sesi gelmeye başladı bu arada araba ıkı uc senelik degıl 2 aylık forumda arastırdım amörtisör takozları varmıs bundanmıdır ki aceba servisi aradım yarın için randevu aldım bakalım ne cıkacak
slm.
bahsettiğin sıkıntı balatalardan olamaz diye düşünüyorum. en azından frene basıp çekerken bir sürtme sesi hissedersin balata sesi derim ona ama sendeki sanırım başka bir ses. havalar yağışlı olduğu için diğer türlü balata sesi normal. bu arada aracını hangi servise götürüyorsun?
birmota götürdüm sabah bıraktım klimadaki sesi rölantıdeki uğultuyu fren basınca sesi(gerçi o sorunu buldum yagmurdan ıcıne gıren pislikten miş) rampa asagı ınerken önden gelen sesi söyledim halledecegız dediler. benden baska iki kişi daha servis danışmanını beklerken sohbet ettik biraz ıkısıde fiorino sahibiydi onlarda rampa asagı ınerken gelen seslerden dolayı gelmişler buda yagmurla falan alakalı sanırım
faithless1905
20/10/2010, 14:47
geçmiş olsun
ademtahir
20/10/2010, 16:24
benim düldül 2008 model maşallah tık ses yok arka pandizottan ses geliyordu kırıktı onuda halletti hiç bir sıkıntı kalmadı. Allah nazarlardan saklasın..
sizin düldüller daha yeni nasıl böyle sesler geliyor anlayamadım..
NyhatShu
20/10/2010, 19:09
Yağmurda bendede yapıyor 1 haftadır tam durcakken durdu durcakken yani sıkma canını önemli bişey değil yağışta ypaar sen sürüş keyfine bak
herhangı bır sorun cıkmadı ugultu sesi tamponla davlunbazın camurlukta birleştiği yerdeki civata düşmüş (kendiliğinden nasıl düştüyse artık) orayı halledınce hem ugultu sesi hemde sürtme sesi kesilmiş klima ilk acıldıgında ki sese normal dediler ınanmadım orada baska bır gp gosterınce ondada aynıydı tamam neyse dedim frenleride ayar yapmışlar bıraz sertleşmiş sanki ama hos olmus
O önden gelen ses her zaman gelmez bir kaç gün içinde tekrar duyacaksınız o sesi hatta bir müddet sonra hep duyacaksınız.direksiyonu saga sola cevirirken kasisten gecerken hep gelecek.Çözümü nedir dersen ben 3 aydır bulamadım bulan olursa haber edin bende yaptırayım sizede bir hayır duası edeyim:)
evet bugun yıne duydum o sesi hatta sınırımden arabaya bınmek ıstemedım iş yerinde bıraktım arabayı