Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İllede opet mi?

onderbaki
18/10/2010, 22:00
slm arkadaşlar.
yakıt güvence sistemi sebebiyle opet mazot kullanıyorum.
benzinli araç kullanırken hep shell, lpg de ise mogaz kullandım.
shell i denemek istiyorum ama opetten başkasını almadım malum sebepten.
YGS olayına rağmen başka yakıt kullanan var mı aranızda?
bu konuda tavsiyeleriniz, önerileriniz nelerdir?
saygılar.

nemss1306
18/10/2010, 22:07
nedemısler aklı kelden benzini mazotu lpg yi shellden :D:D:D
135.000 kmde arac surekli shellden mazot alıorm 2 kere opetten aldım egr valfi bozuldu :D:D:D

serkankucuk
18/10/2010, 22:11
ben de ilk zamanlar opet diyodum ama artık tamamen shell...
abicim bi kere opet'tekiler ******** genelde o da şöyle ki: adamlara euro diesel koy diyosun gidiyo katkılı, ekstralı koyuo hem çok para veriyosun, hem az mazot alıosun daha da başka zararları da vardır belki...
shell'dekilerin hepsi sölediğin euro diesel'i koyuo bazıları da soruo GTL ister misiniz diye... ayrıca bence de shell daha iyi...

krakercocuk
18/10/2010, 22:11
shell 1 * po 2

Erdem Bozdağ
18/10/2010, 22:23
po vmax kesinlikle tavsiye ederim
eğer evinize yakınsa tercihen de yıldız po

Alp
18/10/2010, 22:23
Konuyu cok arastirdim, shell icin kimi cok iyi diyor kimi 5 para etmez...
Aslinda is firmada degil istasyonda bitiyor. Gerci ben opet kullaniyorum fakat PO en iyisi gibi gorunuyor...

onorom
18/10/2010, 22:39
Selamlar aracım 93000 km'de. Aracımın ilk sahibide aldığı günden beridir, Shell'den almış, sizde mutlaka Shell'den alın diye üstüne bastıra bastıra yüneledi... Bir iki defa opetden aldım arabanın çekişi değişti sesi değişti dedi.Bende hep shell'den alıyorum. Ayrıca katkılı almanıza gerek yok diye yineledi, temiz mazot satan bir istasyondan alın kafi dedi... Bakalım değiştirmedik bizde shell'e devam...

StrawBeeRy
18/10/2010, 22:47
bende sürekli PO dan alırım arada sıradada opetten alırım ama shellden almamaya çalışıyorum çok aldım fakat uçuyor hiç bereketli değil 20 liraya PO dan aldığım mazotla 160 km gidiyorken shell den aldığım mazotla 110 km zor yapıyorum en son depoyuda GTL le fullemiştim 142 lira almıştı 480 km gitti bir daha hayatta almam

aslam0740
18/10/2010, 23:26
bence po nedenmi daha uzun km yapıyor mazotda gayet iyi

ZAK1980
18/10/2010, 23:37
po vmax kesinlikle tavsiye ederim
eğer evinize yakınsa tercihen de yıldız po
Konya yolu balgat podan bır kac kez aldım benzın motor uyarısı verdı motora baktırın dıye bır kac saat sonra kayboldu kırlı benzınden de verebılırmıs bu uyarıyı bıraktım oradan almayı sımdı ıse 2 depodur opet ama az gıdıyorum sankı

panzer
19/10/2010, 00:17
arkadaşlar nereden alırsanız alın hafta içi ve mesai saatlerinde alın bir de denize çok yakın yerlerden almamaya çalışın. çünki kimi istasyonlar euro diye geceleri kırsal motorın veriyorlar.buda fazla kurum demek.

ibrahim06
19/10/2010, 00:19
Ben de arabayı aldım alalı OPETten alıyorum. Araba 12 bine yaklaştı. Atatürk Orman Çiftliği Kavşağındaki OPEtten tutun İstanbul yolundaki ve Ayaş yolundan Sincana kadar bütün OPETlerden Mazot almışımdır. Eski arabamda benzini ve LPGyi Çiftlik kavşağında Efe Hondanın dibindeki PO'dan alırdım.

Bence biraz da araba neye alıştıysa ondan devam etmekte yarar var. Opetten alış sebebim Fiat önerdiği için. Ben şuna inanırım size inandırıcı gelmeyebilir: Sonuçta Opet Fiat, Ford hepsi Koç'un sonuçta aracımız benzinliklerde kayıt altına giriyor. Yarın bir gün garantisi bitse bile başımıza bir iş geldiğinde biliyorumki sizin yetkili servise gidip gitmediğinize benzini nerelerden aldığınıza kadar bakıyorlar. bu bilgilere ulaşmak onlar için bir tık ötede. Arabayla ilgili harcamaları KOÇ' a ait firmalardan yapıldığı taktirde İlerde çıkacak sorunlarda referans olacağına inanırım. Başta da dediğim gibi size saçma gelir ama ben böyle düşünüyorum.

Misafir
19/10/2010, 00:47
Hepimizin tercih ettiği belli markalar var akaryakıt konusunda..Konuyla ilgili olduğu için paylaşmak istedim..

AKARYAKIT ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
1-Sürekli güvendiğiniz ve mümkünse şehir merkezinde olan akaryakıt istasyonu tercih edilmelidir.
2-Kaçak benzin veya mazot satmayacak kadar büyümüş istasyonlar tercih edilmelidir.
3-Aldığınız yakıt litresinin tam litre olmadığını düşünüyorsanız bunu istasyon ile paylaşınız.
4-Yakıt alırken gece serin vakitlerini tercih etmeniz 100 Lt. de 2 Lt. kazanca yol açacaktır.
5-Benzini fazla göstermek için kullanılan katkı maddesinin (solvent) olup olmadığını sorgulayınız.
6-Yakıt dolum süresince pompanın başından ayrılmayınız. Kredi kartı ödemesini dolumdan sonra yapınız.
7-Ekrandaki rakamın doğruluğundan emin olunuz. Değilseniz sorunuz.
8-Pompa hilelerine karşı uyanık olmak zorundayız.
9-Ülke genelindeki pompa fiyatları ile sizin aldığınız yakıtın fiyatları çok farklı ise kaçak yönünden dikkatli olmanız önerilir.
10-Aracımızın yakıt türünü mutlaka belirtelim. Benzin yerine mazot, mazot yerine benzin dolmasını engellemek için tedbirli olmak lazım.
11-Dolumdan sonra depo kapağının iyice kapatıldığından emin olmalıyız.
12-Almak İstediğimiz yakıtın değerini tam olarak söylemeliyiz. (Örnek : 40 TL)
13-Aldığımız yakıtın satış fişini mutlaka almalıyız.
14-Kredi Kartı ile ödeme yapıyorsanız kesilen miktarın doğruluğunu teyit ediniz.

kaynak:araçbilgisi

GrandeTalha
19/10/2010, 15:30
Aracımı aldığımda yarım depo benzin vardı o gün bugün biniyorum ne güzel hiç bitmiyor mazotu :)
Şaka bi yana fiat opet'i tavsiye ediyor,aracımın depo kapağında shell etiketi var ilk mazotu nerden alcağım konusunda bende kararsız kaldım şimdi bu konuyu okuyunca
Genel kanı aynı gibi PO ile daha fazla km. yapmak ve shellden alınan mazotun çabuk yanıp bittiği ama temiz olduğu gbi.
shell itici geliyor bana opeti seviyorum galiba opetçi olucam... Renkleri de sarı lacivert:)

evolodi
19/10/2010, 15:32
ben de opetten alıyorum çevremden duyduğum performans olarak da arabaya katkisi çok.ama geçenlerde adam kazara kurşunsuz bensiz koydu dizel koyacagina ucuz atlattik allahtan :Dpompacilari bir garip

Kriminal
19/10/2010, 15:34
Po PO po pO Po PO po pO Po PO po pOPo PO po pO Po PO po pO Po PO po pO Po PO po pO Po PO po pO

Erdem Bozdağ
19/10/2010, 15:42
Konya yolu balgat podan bır kac kez aldım benzın motor uyarısı verdı motora baktırın dıye bır kac saat sonra kayboldu kırlı benzınden de verebılırmıs bu uyarıyı bıraktım oradan almayı sımdı ıse 2 depodur opet ama az gıdıyorum sankı

abi ben yıllarca hep konya yolu opetten aldım bi sıkıntı yaşamadım ama bende de az gidiyor endişesi oluştu

1 yılı aşkındır yıldız 4 yoldaki po ya döndüm ve inanılmaz memnunum hem istasyon çok güzel çalışanlar filan hem de mazotu

konya yolundakini bilmiyorum ama

serkankucuk
19/10/2010, 15:43
Hepimizin tercih ettiği belli markalar var akaryakıt konusunda..Konuyla ilgili olduğu için paylaşmak istedim..

AKARYAKIT ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
1-Sürekli güvendiğiniz ve mümkünse şehir merkezinde olan akaryakıt istasyonu tercih edilmelidir.
2-Kaçak benzin veya mazot satmayacak kadar büyümüş istasyonlar tercih edilmelidir.
3-Aldığınız yakıt litresinin tam litre olmadığını düşünüyorsanız bunu istasyon ile paylaşınız.
4-Yakıt alırken gece serin vakitlerini tercih etmeniz 100 Lt. de 2 Lt. kazanca yol açacaktır.
kaynak:araçbilgisi

ilk ikisine kesinlikle dikkat etcem bundan sonra çünkü şehirlerarası yolda sıkıntıya girmemek için gördüğüm ilk shell'e girdim bi de depoyu doldurdum araba bi garipleşti tekliyo filan. halbuki 20 km sonra şehir merkezindeki istasyona girebilirdim... depoyu bitirip artık sadece büyük istasyonlardan almayı düşünüyorum...

krakercocuk
19/10/2010, 15:47
mazotta kükürt oranı en düşük po o yüzden mazotu güzel ama bana uzak bende shellden alıyorum mecburen...bu arada izmir şirinyerdeki bp şimdi shell oldu:D çalışanların yaklaşımı ve yakıtı çok güzel...bildirilir

Kriminal
19/10/2010, 17:00
Petrol ofisi gercekten hem guleryuzlu hem hızmet anlayısı hemde akaryakıt konusunda profosyoneller..Tertemız gercekten ekzozdan cıkan sıyah bulut bıle kayboldu..Shell tasıt tanıma ıle satıs yaptıgı ıcın fazlasıyla,o yuzden mazotuna onem vermıyor...

insomnia06
19/10/2010, 17:42
opet..yoksa shell:)istasyondan istasyona değişiyor durum,belirtildiği gibi büyük ve sirkülasyonu çok olan istasyonlardan almak da fayda var..

onderbaki
20/10/2010, 00:53
değerlendirmeleriniz için teşekkürler.
sarı kırmızı olduğu için bende shell e sempati duyuyorum.ama ne alırsan onla devam etmek mantıklı gibi. bu depo bittikten sonra po ve shell i deneyeceğim.-risk alarak- neden risk alarak çünkü bir arkadaşımızın aracına mazot yerine benzin koymuşlar. opetten alınmış olsa bu kadar kıvranmazdı diye düşünüyorum. sanırım konuyu okumuşsunuzdur. burdan tekrar geçmiş olsun diyorum.

antibiyotik
20/10/2010, 01:10
Bp den bir tek ben mi alıyorum acaba :)

onderbaki
20/10/2010, 13:36
heralde öyle :)

unluturkbuura
20/10/2010, 14:02
bende evomu aldıgımdan beri bp den aliyorum..opetten aldigim mazot eski aracımın turbosunun degişmesine sebep olmustu...o yuzden sadece bp den aliyorum ben...

ibrahim06
20/10/2010, 20:39
bende evomu aldıgımdan beri bp den aliyorum..opetten aldigim mazot eski aracımın turbosunun degişmesine sebep olmustu...o yuzden sadece bp den aliyorum ben...

Sanırım biraz da araba neye alıştıysa onla gidiyor. Bende sıfır aldım alalıopetten alıyorum.Sebebi sırf fiat tavsiye etti diye.

WiSTaRiA
20/10/2010, 20:53
Arkadaşlar ben sürekli opet kullanıyorum ama şu tezimi size sunayım.. Shelden 1-2 kere benzin almak zorunda kaldım. Shell'in benziniyle araba daha çok canlanıyo ve atak oluyo ama shellin benzini opete nazaran daha ince olmasından dolayı çok yakıyor.. Mesela 50 TL shellin benzini ile 100 km yapıyorsam opet ile 120 130 km yapıyor... Sonuç olarak shell in benzini daha iyi ve daha güçlü ama devir ekonomi devri olunca opete devam gibime geliyor... :D

onderbaki
21/10/2010, 16:38
Arkadaşlar ben sürekli opet kullanıyorum ama şu tezimi size sunayım.. Shelden 1-2 kere benzin almak zorunda kaldım. Shell'in benziniyle araba daha çok canlanıyo ve atak oluyo ama shellin benzini opete nazaran daha ince olmasından dolayı çok yakıyor.. Mesela 50 TL shellin benzini ile 100 km yapıyorsam opet ile 120 130 km yapıyor... Sonuç olarak shell in benzini daha iyi ve daha güçlü ama devir ekonomi devri olunca opete devam gibime geliyor... :D

peki mazotla ilgili aynı şeyi söyleyebilir misiniz?

bu arada doblonuzu teslim aldınız mı:)?

insomnia06
21/10/2010, 16:42

orçuna katılıyorum,mazotla ilgili ben aynı şeyi söyleyebilrim ama sadece bilkent shell diyebilrim çünkü başka bir shell den almadım..

WiSTaRiA
21/10/2010, 21:19

Evet mazot konusundada aynı şeyi söylüyebilirim. Yanımda çalışan bir kardeşimde 1.3 9o lık punto var aynısını oda söylüyor...

Evrakları teslim ettik haber bekliyoruz doblo için...

Teşekkürler...

tarrega
21/10/2010, 21:20
Konuyu cok arastirdim, shell icin kimi cok iyi diyor kimi 5 para etmez...
Aslinda is firmada degil istasyonda bitiyor. Gerci ben opet kullaniyorum fakat PO en iyisi gibi gorunuyor...

Alp bey, anahtar cümleyi yazmış. Gerçekten de iş istasyonda bitiyor. Bu petrol firmalarının birinin genel müdürlüğünde çalışan arkadaşımız var, hepimiz aynı rafineriden alıyoruz, aramızda fark yok demişti. Bence de farkı yaratan istasyonun hile karıştırmaması, bunu sağlayan ise firmanın yapacağı sık denetimlerdir diye düşünüyorum. Ben zorda kalmadıkça hep aynı istasyondan alıyorum, sorun çıkmadığı sürece de istasyonu değiştirmeyi düşünmem.

onderbaki
22/10/2010, 14:26
[QUOTE=Evrakları teslim ettik haber bekliyoruz doblo için...

Teşekkürler...[/QUOTE]

Hayırlısı olsun. yorum için tşk.

WiSTaRiA
22/10/2010, 19:25
Ben teşekkür ederim...

makeles
22/10/2010, 19:51
akılı kelden yakıtı shellden al demişler.. :)

shell gtl fena değil ama PO benim için 1 numara..

ERDEM1907
22/10/2010, 20:08
shell e gitmem rengi sarı kırmızı:) opetten alırım arada bir po dan po dan 30 tl üzeri benzin alınca ıslak mendil filan veriyorlar opette o olaya hiç rastlamadan bir iki istedim yok dediler.

Budweiser
23/10/2010, 14:25
Benim düşüncelerimde tam tersine. Daha önceki aracım lpg li idi ve uzun süre PO dan aldım hiç bir problemim yoktu, bir arkadaşım opet i denememi söyledi. Ciddi anlamda farkedilir biçimde aracın çekişi gidişi bi değişti bir güzel oldu anlatamam benzinlide bu kadar verim alamazdım o derece değişti ve yakıtta daha fazla gitmeye başladı. Evo mu satın aldığımda direk opet aradım ama ANkara-Tandoğan shell den aldım ilk benzinimi daha sonra opetten alacagım icin fazla bir benzin almadım 30 liralık aldım. O bittikten sonra opete geçtim performansta bir değişiklik yok ama opet daha fazla yol gidiyor sanırım...

ykaya1983
23/10/2010, 14:45
LPG dönüşüm istasyonlarının geneli lpg yi kesinlikle opetten almayın diyorlar.Katkılı otogaz dedikleri yakıtın içinde yağ karışımı olduğu için lpg enjektörlerini tıkıyormuş.Bir de ben test ettim benzinde bence en iyi en ekonomik yakıt opetin yakıtı.Ama lpg de dönüşüm istasyonlarının dediğine katılıyorum.Hem az gidiyor hem de filtreyi ve enjektörlere zarar veriyor.

Ziyaretçi049
23/10/2010, 15:20
Ben önceden Shell'den alırdım hep ama şimdi devamlı Total'den alıyorum

nurtepeli
23/10/2010, 15:23
Kel ve sheelllll.

alicanveliy
23/10/2010, 15:26
Hemen hemen bütün akaryakıt istasyonlarını denedim. İsmi pek duyulmayanlardan bile mazot aldım. Genel olarak hepsi aynı fakat Total ve Shell'in mazotu diğerlerine göre daha iyi. Çok defa denedim, araba hem daha çok mesafe kat ediyor hem de daha performanslı gidiyor. Arkadaşlarım da aynısını söylüyor. Onlar da fark etmiş durumu.