Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo silecek zamanlama rölesi sesi hakında ;

sparrow
15/10/2010, 23:37
İyi akşamlar ;

Önceki mesajlarımda da belirtiğim gibi genel olarak kullamış olduğum 1.4 77 Bg. Dua. vites arabamdan memnunum.Bu süre zarfında 4.000 km. tamamladım.

Sadece benim şansıma ve ilk defa ülkemizde görülen hava dağıtımını sağlayan kutu sorunu nedeni ile ilgili parça italyadan gelerek değiştirildi.;)

Sormak istediğim ve yaptığım araştırmaya göre başka forumlarda da bahsi geçen ve netleştiremediğim ; Silecekler ilk kademede ( en düşük ) çalışır iken camlar kapalı ve tercihen sessiz ortamda direksiyonun solundan doğru gelen ve "TİK" diyebileceğim bir sesin sizlerdede olup olmadığıdır.Konu olan ses silecek 3- 4 saniyede bir çalışmaya başlamadan hemen önce duyuluyor.Daha önce dikkatimi çekmemişti.:blush000:

ert tunc
16/10/2010, 13:40
ewt bizde de var ama bu sesler normal bence...gördüğüm o ki punto ve evo cular bu gibi seslere çok takılıyo :) arabaların ses yalıtımının iyi olması nedeniyle bu sesleri duyuyorsunuz.

bizde 2000 model avensis vardı ve 10 yıl boyunca bir çıtırdı bile duymadık. satıp evo aldık...birde 2005 yaris var, onun da her yerinden ses geliyor. yani segment farklarını da unutmamak gerekir. evolar b kompact secmentşnde c bile değil ve oldukça iyi bu kendi segmentine göre

zafermutlu
16/10/2010, 13:59
bu seside duymadım dinlemem lazım...

phyevren
16/10/2010, 15:00
aynı ses bende de var;uzun zaman sonra silecek kullandığım için farkettim sanırım.bende normal çalışmada gelmiyor ama fasılalı çalışmada geliyor.

clax22
16/10/2010, 16:15
zamanlayıcıdan gelen bir ses oldugunu dusunup hiç takılmadım valla :)

byspayn
16/10/2010, 16:20
İlginç bir tespit olmuş ben de duymadım sanırsam :)

Punto_Can
16/10/2010, 16:21
bende de var ama takacak bir durum yok :) normal yani...

hsyn28
16/10/2010, 18:37
silecek motorunun çalışması anında gelen bir ses bende de var bu ses fasıla haricinde kolu yukarı ittirip(su püskürterek değil) calıstırıncada geliyor.sol taraftaki eşya gözünün o kısımdan geliyor.

phyevren
16/10/2010, 18:42
silecek motorunun çalışması anında gelen bir ses bende de var bu ses fasıla haricinde kolu yukarı ittirip(su püskürterek değil) calıstırıncada geliyor.sol taraftaki eşya gözünün o kısımdan geliyor.

evet doğru tespit bugun bende oradan yani sigorta bölümünden geldiğini farkettim.

O zaman ne diyoruz herkeste var olduğuna göre bu ses normalmiş demek alışıcaz.
Ama olurda çözüm bulan olursa yazsın lütfen arkadaşlar..

hsyn28
16/10/2010, 18:47
evet doğru tespit bugun bende oradan yani sigorta bölümünden geldiğini farkettim.

O zaman ne diyoruz herkeste var olduğuna göre bu ses normalmiş demek alışıcaz.
Ama olurda çözüm bulan olursa yazsın lütfen arkadaşlar..
Silecek motorunu iptal etmek tek cözümü servise hepsini sordum:D bütün sesleri ben halledip cevaplayacam.

sparrow
16/10/2010, 22:02
O zaman sorun yok... devam edeceğiz... ilginize teşekkürler.