Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Puntolandık, bazı sorunlar

Erdinch
15/10/2010, 22:28
Uzun uğraşlar sonucu 2008 model dizel siyah renk bir punto sahibi oldum. aşağıda belirteceğim sorularla ilgili muhtemelen daha önce cevaplar vardır konu geçmişlerine baktım bulamadıklarımı yazıyorum. yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Öncelikle sol arka kapı çok zor açılıyor. ?
araçta mevcut bazı çizikler ile ilgili auto king'den radevumuz var tavsiye eder misinizi ?
en verimli sürüş için vites değişmeleri hangi devirde yapılmalı?

şu kapı mevzusu canımı çok sıktı. araç 30.000 Km kaza ve değişen parçası yok.

Fuzuli
15/10/2010, 23:17
Kapıları seviste ayarlatabilirsiniz... O zaman sıkıntı kalmaz...
İlk başlarda sıcak havarda açılmama sorunu yapardı lastik yüzünden, birmot zincirlikuyu ayarladı olay bitti...

Ama yaptırana kadar açmanın püf noktası...Kapı kolunun biraz üzerine hafif baskı uygularken kou açmaya çalışırsanız sıkıntı yaşamazsınız :)

tutkuaydin41
15/10/2010, 23:26
Benımde aynı sorun war arka sol kapıda acılmıyo kapıyı bastırdıgım zman acılıyor heralde kolu bozuk olablir diye dusunuyorum.
@fuzuli:düzelme sansı war yanı kapı dıs koldan acılmıyor..dogrmudur

alperyonar
15/10/2010, 23:28
Kapı kolları kronik sorundur.Çoğu aracınki garantiden değişmiştir. (ben dahil olmak üzere) Eğer bir anda çekersen kapı kolunu rahatlıkla açılır kapın.

Erdinch
15/10/2010, 23:53
garanti kapsamında değiştirmeyi düşünüyorum bende. biraz kendinize doğru çekip sert bir hamle ile açabiliyorsunuz ama araca ilk bineceklere kapı açma derdi olur :)
hallolabilecek bir sorun olsunda.. teşekkürler.

Fuzuli
16/10/2010, 01:23
Benımde aynı sorun war arka sol kapıda acılmıyo kapıyı bastırdıgım zman acılıyor heralde kolu bozuk olablir diye dusunuyorum.
@fuzuli:düzelme sansı war yanı kapı dıs koldan acılmıyor..dogrmudur
doğrudur :)
Benimkisinde değiştirmeden ayar yaparak çözdüler olayı

StrawBeeRy
16/10/2010, 01:25
kapı kolları bendede aynı kronik sorunmuş diğer kapılar gibi çekince açılmıyor bastırıp çekiyorsun ve servis çözüm bulamıyor artık böyle kullanıcaz ne yapalım

WiSTaRiA
16/10/2010, 02:44
Bende arka kapı kolu yok :(

StrawBeeRy
16/10/2010, 12:44
Bende arka kapı kolu yok :(
ne güzel işte en azından kapı sesleri azalmış olur :)

coolsea
16/10/2010, 13:10
kapı kolları malesef kronik,fakat bu sorunda değişime gerek yok,kol sökülüp burgu tırnaklar ısıtılıyor bir dahada kolay kolay sorun çıkarmıyor.

Erdinch
16/10/2010, 16:37
bazı arkadaşlar özellikle kapı kollarında ki kronikleşmiş problem için değişik önerilerde bulunmuşlar. acaba tüm servis çalışanları değişime gitmeden bu yollara başvurur mu?
neyse arabayı bugün biraz daha fazla kullandık. tek sorunu kapı olsun. çok şükür ses mes derdi yok bazı arkadaşların değişik konularda belirttikleri gibi.. belki de normal günde kullandığım araçların fazla sesli çalışmalarıdır benim kulağımı tıkayan.

tüm arkadaşlara öneriler ve tecrübelerini aktardıkları için teşekkürler.

opexturk
17/10/2010, 09:21
ben de 2007 grande punto'da aynı sorunu yaşadım arka kapılar zor açılıyordu hiçbir yere göstermedim çünkü sorunun kronik olduğu açıkça ortada yaptıran arkadaşlar da kısa zaman sonra aynı olduğunu söylediler valla ben ve arabaya binenler alışmıştık duruma öğretmiştim çoğu kişiyer nasıl açılacağını
sen de kapı kolunu hafifçe yukarı kısmına baskı yaparak açarsan rahatlıkla açılır

eexelanss
17/10/2010, 13:56
Arka kapılar konusunda konusunda şunları söyleyebilirim. Bu tamamen puntoların kronik sorunu..Kabaca üç arabanın ikisinde arka kapılar zor açılıyor..Şimdiye kadar karşılaştığım iki üç puntocu arkadaşımın arabasını özellikle inceledim ve aynı olay hepsinde de vardı.. Bende de zor açılıyor tabi Ama herzaman değil.. Özellikle güneşte kaldığı zaman dikkat edin açmak için baya zorlamak zorunda kalıyorsunuz.. Bilmiyorum en azından bende öyle..
Sadece sana mahsus bişey değil gönlünü rahat tut :)