Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yol bilgisayarında ki sorun

takres
15/10/2010, 15:05
arkadaşlar 2008 1.3 dizel grande puntomun yol bilgisayarı ve benzin göstergesinde bir dengesizlik var.Aracımla bir depoyla yaklaşık 800 km yol yapıyorum ama mazotu yeni aldığımda yol bilgisayarı 500 km gider yazıyo veya 250 km yaptığımda depo yarım görünüyor.Aynı sorunlar sizde de oluyor mu veya bunun nedeni nedir

EvoKoray
15/10/2010, 15:35
depoyu fullediğinizde en son kullanımda ne kadar yaktıysanız o değeri esas alır yol bilgisayarı ona göre şu kadar km gider yazar..

250 km de yarım depo gitmesi aracınızın çok yaktığına işarettir,bu konuda hakkında sitede birçok konu var ;)

takres
15/10/2010, 18:41
depoyu fullediğinizde en son kullanımda ne kadar yaktıysanız o değeri esas alır yol bilgisayarı ona göre şu kadar km gider yazar..

250 km de yarım depo gitmesi aracınızın çok yaktığına işarettir,bu konuda hakkında sitede birçok konu var ;)

sorun çok yakma değil ki araba 250 km yapınca depo yarıya düşüyor ama yinede 800 km yapıyor sorun yol bilgisayarı ve benzin göstergesinde ki dengesizlik aynı sorun sizde de oluyor mu merak ettim

gadget
15/10/2010, 20:56
kullanım tarzını ve gittiğin yolları deponun ilk kısmını tüketirken ve son kısmını tüketirken değiştirmiyorsan, depondaki şamandırada sorun olma olasılığı çok yüksek görünüyor

abulbul08
15/10/2010, 21:09
Bendede aynı sorun bazen oluyor. Yarım depoya kadar benzin ibresi çok hızlı iniyor. ondan sonra yavaş yavaş iniyor.

makeles
15/10/2010, 21:25
uzun yol yap sonrasında depoyu fulle range 800 üstünde olacaktır..

real
15/10/2010, 23:47
range değerini dikkate alma sürekli değişiklik gösterir,stabil değil diğer araçlardaki gibi , o kadar araç kullandım bu kadar değişken bir anlamı olmayan bir göstergeç daha görmedim,fiat teknolojisinin basitliği ve ayıbı bence özellikle ford kullanıcıları ii bilir depoyu doldur bir değer yazar ve o değeri avarage korursan kesin yaparsın bizim GP lerde nerde o teknolojı

takres
16/10/2010, 12:56
range değerini dikkate alma sürekli değişiklik gösterir,stabil değil diğer araçlardaki gibi , o kadar araç kullandım bu kadar değişken bir anlamı olmayan bir göstergeç daha görmedim,fiat teknolojisinin basitliği ve ayıbı bence özellikle ford kullanıcıları ii bilir depoyu doldur bir değer yazar ve o değeri avarage korursan kesin yaparsın bizim GP lerde nerde o teknolojı

gerçekten doğru söylüyorsun abi bazen babamın arabasını kullanıyorum yazan değer %90 tutuyor gp de ise hiç yaklaşmıyor değere

ert tunc
16/10/2010, 13:30
range sorunu aslında yazılımsal...isterlerse düzeltebilirler....range i hesaplarken en son bezinliğe giderken yaptığımız ortalamadan hesaplıyo..yani evden çıkıp 100 mt ilerdekı benzinliğe 2. viteste gidersek ortalama 15 lt gibi bir rakamdan hesaplıyo ....ondan abuk subuk rakamlar geliyo...aslında aracın ozamana kadar olan agarlıklı ortalamasından hesaplasa çok düzgün sonuçlar çıkar.

Du Hast
16/10/2010, 23:27
range değeri basmanıza göre değişir.
ben yola çıkmadan evvel 150 km gösteriyor uzun yolda ortalama tüketim 3.5 civarlarına ininci 230 km ye kadar çıkıyor.