Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik cezalarına kısmi af geliyor(muş) ?

fraust
14/10/2010, 11:36
https://www.patronlardunyasi.com/haber_resim/16613.jpg

Hükümetin, vergi ve sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören yeniden yapılandırma paketinin kapsamı genişletildi.

Torba yasa tasarısı olarak Meclis'e sevk edilecek düzenleme kapsamında vatandaşın ödeyemediği elektrik ve su borçları yeniden yapılandırılacak. Ödenmeyen ya da kesildiği için yıllar sonra vatandaşın karşısına katlanarak çıkan trafik cezası borçları da yeniden yapılandırma kapsamına alınacak.

Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) borçları da aynı kapsamda değerlendirilecek. Paket içinde her türlü vergi, sigorta primi, harçlar, belediyelere ödenen emlak vergilerinin yeniden yapılandırılması da yer alacak. Matrah artırımı yapanların vergi incelemesine konu edilmemesi ve ihtilaflı alacakların yeniden yapılandırılması da tartışılıyor. Paket, torba tasarı olarak önümüzdeki haftalarda Meclis'e sevk edilecek. Hükümet, kasım ayı içinde tasarıyı yasalaştırmayı hedefliyor.

ANA PARADA İNDİRİM YOK

Hazırlanan pakete göre ana parada indirim yapılmayacak. Gecikme faizi ve cezalarda indirime gidilecek. Rakamın ne kadar olacağı netleşmedi ancak indirim oranlarının yüzde 90'a kadar çıkabileceği belirtildi. Borç 36 aylık taksitlerle ödenebilecek. Taksitlendirme süresine faiz ve gecikme zammı uygulanmayacak.

Pakette yer alacak düzenlemeler şöyle:

ELEKTRİK VE SU BORÇLARI: Birikmiş elektrik ve su borçlarının ana parası korunarak ceza ve faizlerinde indirime gidilecek.

TRAFİK CEZALARINA KISMİ AF: Birikmiş trafik cezası borçları yeniden yapılandırma kapsamında yer alacak. OGS borçları da sürece dahil edilecek.

VERGİ VE PRİM İNDİRİMİ: Her türlü vergi, sigorta primi, harçlar, belediyelere ödenen emlak vergilerinin yeniden yapılandırılması da pakette yer alacak.

KAMUNUN BİRBİRİNE OLAN BORÇLARI: Paket kamu kurum ve kuruluşlarının birbirlerine borçlarının da yeniden yapılandırılmasını da içeriyor.

MATRAH ARTIRIMI, İHTİLAFLI ALACAKLAR: Tartışılan ancak karar verilmeyen konuların başında ise matrah artırımı yapanların vergi incelemesine konu edilmemesi ve ihtilaflı alacakların da yapılandırılması geliyor. Bu konuda son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Zübeyde Yalçın/Sabah

Hükümetin, vergi ve SSK prim borçlarının yeniden yapılandırılması ve faizlerde indirim uygulanmasına dönük paketi genişliyor.

Bu iki alanın yanı sıra trafik ve OGS cezaları, emlak borçları, elektrik ve su borçları, harçlar hatta kamu kurumlarının birbirine olan borçları da yeniden yapılandırma kapsamına alınıyor.

Buna göre gecikme faizi ve cezalarda yüzde 90’a varan indirimler planlanırken, kalan borca da 36 ay taksit uygulanacak. Seçim öncesinde vatandaşa dönük avantajlar sağlayan bu düzenlemede yer alan ceza ve borçlar için yüzde 90’a varan faiz indirimi öngörülüyor.

Bu çerçevede, mahkemelik olan tüm cezaların da yeniden yapılandırma kapsamına alınması tartışılıyor. Her türlü vergi, sigorta primi, Bağkur primi, harçlar, trafik cezaları, belediye emlak vergileri, elektrik, su borçları, OGS cezaları yeniden yapılandırmaya konu olacak. Ana parada indirim yapılamayacak. Gecikme faizleri ve cezalarında yüzde 90’a varan indirimler sağlanacak. İndirimlerden sonra kalan borca en az 36 ay taksit uygulanacak. Bu sürenin artırılması da tartışılıyor. Taksitlendirilen borca bu süre içinde ayrıca faiz ve gecikme zammı uygulanmayacak.

Peşin ödeyene indirim

Borcunu peşin ödeyene “özel indirim” yapılması da çalışmanın gündeminde bulunuyor. Peşin ödeme indirimi, ana para üzerinden yapılacak. Matrah artırımı yapanların vergi incelemesine konu edilmemesi ve yeniden yapılandırmadan yararlanabilmesi ise henüz netlik kazanmadı. Bu iki konu üzerindeki çalışmasını sürdürüyor. Son karar, Bakanlar Kurulu’nda verilecek.

Nuray Babacan/Hürriyet

ademtahir
14/10/2010, 11:41
seçim hareketleri bunlar :D
biz salak gibi ödeyelim abi ödemeyenler akıllı olsun ohh ne ala memleketim

fatihhhh
14/10/2010, 11:52
hep küfretmişimdir, sorumluluk sahibi vatandaşı, enayi yerine koyan böyle hareketlere.
şu anda da ediyorum.
bu ülkede sorumsuz-suçlu olmak daha kolay, suç işle, cezası ya yok, ya çok az yada af çıkıyor.
e öyleyse ben neden hep enayi tarafında kalıyorum anlamış değilim.
salaklık parayla değil, allah vergisi.
kul hakkı kavramı yüzünden, ben biliyorum aslında.
kendi kendine konuşan insanlar gibi bi yazdım bi sildim derken burda bırakıyorum.

evolodi
14/10/2010, 12:02
herşey beklenir bu ülkede :)

sancak26
14/10/2010, 12:22
vaktiyle ehliyetsizlikten 700 küsür lira ceza yemiştim. ve yatırmadım cezayı. hep bekledim af çıkacak diye. geçen seneydi galiba çıktı af:)

benim gibi düşünen binlerce milyonlarcası vardır. burası türkiye. :(

atom43
14/10/2010, 12:36
şu ceza puanlarıda silinsede rahat rahat binebilsem arabaya ceza puanım 85 ve korkudan şehir ici 50 yi gecemiyorum :D