PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boya & motor koruma hakkında

sancak26
11/10/2010, 18:06
arkadaşlar büyük buluşmadan 1 gün önce eskişehirde neo avm altında ender otomotiv var oraya gittim ve bi fiyat aldım. fiyatları aşağıya yazıyorum. kullanılan ürün Meguairs.
fiyat ve kullanılan malzeme hakkında yorumlarınızı bekliyorum.

boya koruma : 250 tl
motor koruma : 60 tl
5 cama su itici : 30 tl
plastik aksanlara toz itici : 30 tl

bilen arkadaşlar önerirse eğer. hemen uygulatmayı düşünüyorum. teşekkürler.

Moosty
11/10/2010, 18:20
Ali ben Meguiars boya korumayı Birmotta yaptırmıştım. Senin pek gidesin yok biliyorum ama ben memnun kalmıştım.

En az iki çeşit boya koruma olduğunu biliyorum, çünka bana 'boya koruması kasko hediyesi olan mı?' diye sormuşlardı. Ben 1.5 yıl önce boya koruma + detaylı iç temizlik + motor temizlik 200 liraya yaptırdım.

'1 yıl sonra gelin, bir işlem daha yapıp ömrünü 6 ay daha uzatalım' demişlerdi, 1 yılın sonunda gittim ama 'bu kadar iyi olacağını biz de tahmin etmemiştik, zaten iyi durumda işlem yapmamıza gerek yok eğer 1 yılda bu kadar koruduysa 1 yıl daha gider' dediler.

Benim de çok fazla bir şikayetim yok, buluşmaya geldiğimizde araba kirliydi çok belli olmuyordu ama yine de ilk günkü kadar olmasa da hala iyi.

Özetle, Meguiars malzeme kalitesinin çok iyi olduğunu yaşayarak gördüm. Ama iş sadece Meguiars ile bitmiyor olsa gerek, işçilik de önemli.

Birmotta gayet güzel yaptılar, hiç bir yerde fırça veya benzeri bir iz yoktu, öğle güneşi altında incelememe rağmen ne bir hare ne de pürüz hiç bir şey yoktu bebek cildi gibiydi. (Sıfır arabaya boya koruma yapmak çok da zor olmasa gerek, aldıktan bir kaç hafta sonra yaptırmıştım ama yine de güzeldi)

İlkbahara doğru ben de yeniden yaptırmayı düşünüyorum, yaptırdığında haberim olsun uygun fiyat ve güzel işçilik olursa ben de ilkbaharda yaptıracağım. Hatta ön kaputta bir çizik, arka tamponda dökük boya ve sol tekerlekte gördüğün kırık cant kapağı var.

sancak26
11/10/2010, 18:39
haklısın abicim. ender otomotivde cihan ustada önemli olan marka değil uygulama şekli ve usta kalitesi demişti. cihan ustayıda baya bi metettiler bana.
benim için bu aşamada almış olduğum fiyat. ayrıca kışa girerken boya koruma yaptırmak mantıklımı.

byspayn
12/10/2010, 14:58
En mantıklısı kışa girerken değil midir zaten Ali Abim. Yağmur çamur kar boyayı yıpratmasın diye düşündüğüm için dedim :)

sancak26
12/10/2010, 15:03
araya tanıdıkların girmesiyle fiyat toplamda 300tl ye çekildi. (boya koruma+motor koruma+5 cama su itici+iç plastik aksamlara toz itici)

fiyat iyi kaçırma derseniz hemen bırakıcam arabayı.

sancak26
18/10/2010, 14:25
evet arkadaşlar araçla ilgili işlemler bu hafta sonu bitti resimler çekildi. bakalım beğenecekmisiniz. dış fotolar yağmurdan sonra çekildiği için iyi olmayabilir.

sancak26
18/10/2010, 14:26
++

uraaal
18/10/2010, 14:50
ooo güzel parlamıs güle güle kullanın

Moosty
18/10/2010, 15:46
Çok güzel olmuş güle güle kullan

sancak26
18/10/2010, 16:36
teşekkürler arkadaşlar. şahsen tekrardan sıfır arabaya binmiş gibi oldum.

evo51
18/10/2010, 18:36
beyler bu parasız değilmiydi ben fiat kaskodan yaptırdım 2010 model evom var götürsem paramı isteyecekler??

M@GIC
18/10/2010, 21:24
vay vay kırmızıda alev alev yanıyor. Maşallah nazar deymesin..

sancak26
19/10/2010, 16:05
beyler bu parasız değilmiydi ben fiat kaskodan yaptırdım 2010 model evom var götürsem paramı isteyecekler??
parasız olanını geçen sene yaptırmıştım. sadece aracı yıkayıp parlatıyorlar başka bişey değil.
zaten söyledikleri şey boya koruma değil. ilkin boya koruma diyorlar bidaha sorarsan boya parlatma oluveriyor :)

serkan86
19/10/2010, 16:31
çok güzel olmuş.
kaça yaptırdınız bu uygulamayı???

sancak26
19/10/2010, 17:06
çok güzel olmuş.
kaça yaptırdınız bu uygulamayı???
boya koruma : 250 tl
motor koruma : 60 tl
5 cama su itici : 30 tl
plastik aksanlara toz itici : 30 tl

Pazarlık sonucu 300tl.

Misafir
19/10/2010, 17:44

Evet, sizin bahsettiğiniz Fiat Kasko'nun yılda bir kez olmak üzere müşterilerine sunduğu ücretsiz bir işlemdir. Ancak boya koruma işleminin ömrü 6 ay. Yani işlemden verim alabilmek için yılda iki kez tekrarlanması önerilir.

ferikci
19/10/2010, 17:48
Güzel olmuş güle güle kullanın. Motorun altında bişey olmadığı için motor pek temiz kalmıyor maalesef, iki yağmurdan sonra aynen çamur basıyor her yeri :( Karter koruması bir nebze olsun koruyabiliyor ama.

sancak26
19/10/2010, 18:41
aynen.
karter korumasıda yaptırmayı düşünüyorum. metal yada plastik. karar veremedim.

Tufan
19/10/2010, 18:49
150 tl ye bu ürünleri alıp en az 2 sene kendiniz uygulayabilirsiniz.

meguiars ürünleri satan yer çogaldı bence kendiniz yapın
ben kendim aldım yapıyorum hem zevk alıyorum hem kimse aracınızı sizin akdar önemsemez.

Moosty
20/10/2010, 09:57
aynen.
karter korumasıda yaptırmayı düşünüyorum. metal yada plastik. karar veremedim.

Daha önce forumda konuşulmuştu, bir çarpışma anında kırılabilir olması daha güvenliymiş, bu nedenle yapılacaksa plastik yapılmalı gibi bir şey aklımda kalmış.

sancak26
20/10/2010, 13:06
150 tl ye bu ürünleri alıp en az 2 sene kendiniz uygulayabilirsiniz.

meguiars ürünleri satan yer çogaldı bence kendiniz yapın
ben kendim aldım yapıyorum hem zevk alıyorum hem kimse aracınızı sizin akdar önemsemez.
150TL ye satılan bir yer göster. burda 2 kişi birleşip. araçlarımıza yapalım.

cfm56
20/10/2010, 14:12
hocam merhaba beni sorum biraz konu dışı fakat merak ettim forumda gezerken arabana yaptırdığın boya koruma resimlerini gördüm. senin araba active ama yan aynalar boyalı. sonradanmı boyattın yoksa hurdacıdanmı aldın. bildiğim kadarı ile dışarda boyalı orjinal satılmıyor. bende yaptırmak istedim fakat su bazlı boya ile yapıldığı için tavsiye etmiyorlar. eğer sonradan boyattıysan bir şikayetin varmı? teşekkürler.

sancak26
20/10/2010, 17:16
hocam merhaba beni sorum biraz konu dışı fakat merak ettim forumda gezerken arabana yaptırdığın boya koruma resimlerini gördüm. senin araba active ama yan aynalar boyalı. sonradanmı boyattın yoksa hurdacıdanmı aldın. bildiğim kadarı ile dışarda boyalı orjinal satılmıyor. bende yaptırmak istedim fakat su bazlı boya ile yapıldığı için tavsiye etmiyorlar. eğer sonradan boyattıysan bir şikayetin varmı? teşekkürler.
hacım aynalar orjinal. hatta aracı alırken sorduğumda özellikle belirtmişlerdi gövde rengi aynanarı.

Tufan
20/10/2010, 19:37
150TL ye satılan bir yer göster. burda 2 kişi birleşip. araçlarımıza yapalım.

skoda türkiye sitesine git
çizikler için ag srp 20 tl
parlaklık için glaze 35 tl
katı wax 50 tl