Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farklılık hk.?

uraaal
08/10/2010, 00:53
arkadaşlar daha önce yazmısmıydım bilmiyorum ama bana garip gelen bir konuyu soracagım sizlere.benim evonun bütün camlarında pilkington fiat e1 yazısı var ama bagaj camında hem pilkington yazmıyor hemde e1 yerine e4 yazıyor.ayrıca tüm camlarda climaglass yazıyor ancak arka camda o da yok.bu konu uyuzuma gitmeye basladı cunku dikkat ettim özellikle bugun yagmurda klimayı acınca aracın icindeki bugu yarım dk.civarında kayboldu fakat rezistansı acmama ragmen arka camdaki bugunun cozulmesi yaklasık 10 dk.yı buldu.cok enteresan geldi ve aklıma acabalar gelmeye basladı :surrende:siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında sizdede boyle farklı cam olayı vs. varmı:wallbash:

pdr42
08/10/2010, 01:38
hmm valla acaban su mu aracın camı kırılmıs gelirken yenisi ilemi degistrimişler bence diger araclarıda bi kontorol et belki hepsi oyledir

akin78
08/10/2010, 09:29
Rezistansta sorun yoksa büyük ihtimalle camı değiştirmişler yada değişmemişse bile fabrikasyon bir hata var ikisindede çünkü 10 dk'yı bulmaz buğunun çözülmesi.Bizim 92 Spring bile o süreden önce açıyor :D Ayrıca bagaj kapağınıda boya ölçer ile test etmeni en azından bir ustaya göstermeni tavsiye ederim.

m_atif
08/10/2010, 10:13
Evosu olan arkadaşlar bi kontrol edip sana yardımcı olurlar. Bende olurdum ama 2 hafta sonra gelio araba

zafermutlu
08/10/2010, 10:26
aracın ön ve arka cam dahil olmak üzere bütün camları pilkington e1 yazıyor.

projist
08/10/2010, 10:43
aracın ön ve arka cam dahil olmak üzere bütün camları pilkington e1 yazıyor.
aha. ee o zaman arkadaşın aklına gelen başına geldi demektir :uhm00000:

zafermutlu
08/10/2010, 10:45
aha. ee o zaman arkadaşın aklına gelen başına geldi demektir :uhm00000:

kesinlikle active veya dynamic diyede degişmiyor bu olay bütün camlar aynı.. kırılırsa bu camdan takmıyorlar ancak..

projist
08/10/2010, 10:52
kesinlikle active veya dynamic diyede degişmiyor bu olay bütün camlar aynı.. kırılırsa bu camdan takmıyorlar ancak..
arkadaş herhalde sıfır almıştı. artık bayiye de mi güvenmeyeceğiz nedir

ayhan1
08/10/2010, 11:00
Servisler orjinal Camı takmak zorunda buna dikkat edelim arkadaşlar buna mecburlar genelde böyle bir olayda elimizde yok yada orjinal değilde X marka cam takıyoruz diyorlar buna kesinlikle itiraz edin orjinal camı takmak zorundalar

gelelim arkadaşın olayına muhtemelen araç nakil esnasında cam kırılmış hatta daha büyük bir olay olmuş olabilir bunu kesinlikle aldığını bayiyle görüşün itiraz edin böyle bir hakkınız var

zafermutlu
08/10/2010, 11:07
Servisler orjinal Camı takmak zorunda buna dikkat edelim arkadaşlar buna mecburlar genelde böyle bir olayda elimizde yok yada orjinal değilde X marka cam takıyoruz diyorlar buna kesinlikle itiraz edin orjinal camı takmak zorundalar

gelelim arkadaşın olayına muhtemelen araç nakil esnasında cam kırılmış hatta daha büyük bir olay olmuş olabilir bunu kesinlikle aldığını bayiyle görüşün itiraz edin böyle bir hakkınız var

benim servisle aram çok iyi ordan biliyorum.. benim araba dahil bütün arabaları inceledim.. lastikler camlar tampon birleşim yerleri bagaj kapsısı kaputları farların tampona orantısı vs vs... cam konusunda orj. getirirler heralde ama ellerinde olmadıgını çok iyi biliyorum.. çogu parça ellerinde yok evoların tr dahilinde.. gündüz far ampülü mesela izmirde merkez serviste yok zonguldakta var:) ve
ben şimdiden ön arka tampon bir ayna koydum bir kenara...

ayhan1
08/10/2010, 11:11
GP lerin bile orjinal camları yok ellerinde EVO'ların olmaması normal ama mutlaka başınıza böyle bir olay geldiğinde orjinal cam isteyin

OzzY
08/10/2010, 12:43
servis tofaştan cam istediğinde PILKINGTON gelmiyomuş orjinal cam olarak. TAMCAM diye bi markayıda orjinal diye takıyo her yer ne alakaysa...

ayhan1
08/10/2010, 12:49
servis tofaştan cam istediğinde PILKINGTON gelmiyomuş orjinal cam olarak. TAMCAM diye bi markayıda orjinal diye takıyo her yer ne alakaysa...
evet itiraz etmezseniz öyle oluyor ama mutlaka itiraz edin kazıklanmayın

OzzY
08/10/2010, 13:15
abi gittiğim yer kavaklıdere oto, kazıklanma durumu filan olmaz yani. dedikleri tofaşta TAMCAM gönderiyo. olay serviste değil tofaştaymış yani.

StrawBeeRy
08/10/2010, 19:19
abi iyi dikkat etmişsin valla sen aldığın servisi bi rahatsız et bakalım ne çıkıcak

usermm1
08/10/2010, 19:56
arkadaşlar daha önce yazmısmıydım bilmiyorum ama bana garip gelen bir konuyu soracagım sizlere.benim evonun bütün camlarında pilkington fiat e1 yazısı var ama bagaj camında hem pilkington yazmıyor hemde e1 yerine e4 yazıyor.ayrıca tüm camlarda climaglass yazıyor ancak arka camda o da yok.bu konu uyuzuma gitmeye basladı cunku dikkat ettim özellikle bugun yagmurda klimayı acınca aracın icindeki bugu yarım dk.civarında kayboldu fakat rezistansı acmama ragmen arka camdaki bugunun cozulmesi yaklasık 10 dk.yı buldu.cok enteresan geldi ve aklıma acabalar gelmeye basladı :surrende:siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında sizdede boyle farklı cam olayı vs. varmı:wallbash:

bravo çok dikkatliymişsin. cam değişmiş gibi görünüyor. bir arkadaşın dediği gibi bagaj kapağının boyasını aletle kontrol ettir.

uraaal
08/10/2010, 21:32
arkadaşlar cok sagolun yardımlarınız için.benim aslında aracı daha ilk aldıgımda gozume carpmıstı ama onemsememistim.dünde malum havalar soguk klimayı actım rezistans kademesinde daha sonra arka cam rezistansını actım ama nafile.bugunde denedim rezistans hakikaten gec calısıyor ve klima diger tüm camlardaki buguyu max.2 dkda almasına ragmen arka cam bugulu kalıyor.evet arabayı sıfır aldım ve tanıdık fiat müdürü bi abimizden :S yarın goturebilirsem yarın yoksa pazartesi ilk işim bu olacak acıkcası korkmaya basladım baska neler cıkabilir diye.acıkcası cok sevdigim bir araca sahibim ins bir problem cıkmaz gelişmeleri buraya yazarım.

PROTOS
08/10/2010, 22:39
Ben geçen hafta öndeki sağ-sol kelebek camlarını değiştirmiştim çizik diye, sen yazınca gidip baktım orjinal pilkington takılmış.