Orijinalini görmek için tıklayınız : City yardım
tutkuaydin41
07/10/2010, 11:04
City motorum bozuldu direksıyon donerken tak tak dıye wuruyor. dun 2 serwise gittim 1 tane 1.700 fiyat werdı diğeri ise 1800 fiyat werdi. Garantim bitik bir sans sundular 300 tl karsılıgında garantıyı uzatırız dediler bnde sımdı sıze soruyorum bu motor garantıden değiştiren warmı yada değişirmi garantınızı yaptıgımız zaman tofas a maıl atıcaz dedıler. 2000 lira azda bi para değil. ne yapmam lazım ?? bilgilendırırsenız sewinirim.
tutkuaydin41
07/10/2010, 11:54
Yokmu bilgi werecek biri ?
EvoKoray
07/10/2010, 11:59
https://forum.grandepuntotr.com/genel/15057-city-servo-motoru-arizasi-lutfen-okumadan-konu-acmayiniz.html
konuyu açmadan önce keşke burayı okusaydınız :)
tutkuaydin41
07/10/2010, 12:10
okudum abi ama ıstedıgım sonuc yok benım bahsettıgım baska bısey. garantım bıtık :s
EvoKoray
07/10/2010, 12:17
orda bir cümle yazıyor size lazım olan
"Çoğu arkadaşımız soruyo garantim bitti bakımlarımı dışarıda yaptırdım vs..
Bu gibi durumlardada önce Fiat Müşteri Hizmetlerinizi arayın ve sonra en yakınınzdaki Fiat Servisine gidin..Demiş olduğum gibi ne durumda olursa olsun bu motor İyi niyet kapsamında fiat tarafından karşılanmaktadır..."
tutkuaydin41
07/10/2010, 12:23
aradım sımdı serwısı değiştiremeyız diyolar dun gıttıgım farklı bır serwıs fıat kampanya yaptı garantısı olmayan araca 1 yıllık garantı yapabılıyoruz dendı bana. sımdı aradıgım ılk gıttıgım serwıs garantı yapamayız dıyor. anlamadım bu ısten bsey garantı yapacak olan serwıs buyuk ıhtımal desıgır belkı demıstı :s
Arkadasım forumda yuzlerce yazı yazıldı bu konuda Fiat musterı hızmetlerını ara durumunu anlat servısten memnun olmadıgını baska bır servıs onermelerını servısın sıze garantı falan fılan gıbı ucretler one surerek sızı zor durumda bırakaraktan bu ıslemı yapmak gıbı bır sart one surdugunu anlat ve bızım forundan bahset 2007-2008 yılında garantısı bıten bır daha servıse ugramayan hatta hıc bakıma gırmemıs veya bır defa yetkılı servıs yuzu gormus aracların dahı cıty arızasında degıstırıldıgını bunun fabrıkasyon hatası oldugunu bırcok kısının garantısının uzunzaman once bıtmesıne karsın ıyınıyet kapsamında degıstırdıgını anlat derım bız forumda bu cıty olayının artık tamamen kapandıgını ve fiatın sorunsuz degıstırdıgını dusunuyorduk .
Bu arada forumu ara yazılanlarda ornekler vardır bu orneklerlede telefon gorusmenı saglamlastır durumdanda bızı haberdar et
jakabo_ank
07/10/2010, 12:40
geçmiş olsun öncelikle. fiat müşteri hizmetlerinin arayıp şikayetini bu forumda okuduklarını anlatacaksın. onlar senin adına yetkili servisle görüşecekler. yetkili servise parçayı yollayıp aracının arızasını giderecekler. servis senden eğer ekstra birşeyler isterse kesinlikle kabul etme. ücretsiz bir şekilde parça değişecek. müşteri hizmetleri biraz geç cevap verebilir sana endişelenme mutlaka döneceklerdir sana.
Siz Fiat müşteri hizmetlerinimi aradınız, görüştüğünüz servislerimi tekrardan aradınız ? eğer Fiat müşteri hizmetlerini aramadıysanız hemen arayın, size yardımcı olacaklardır. Cty direksiyonlarındaki genel bir sorundan dolayı, garanti kapsamından çıkmış araçların arızalı direksiyonlarınıda değiştiriyorlar ücretsiz. Bazı işgüzar servisler bunu bildikleri halde farklı uygulama deniyorlarlar, müşteri yerse niyetine.
tutkuaydin41
07/10/2010, 13:25
Soyle desem aracm 2007 modl garantm btti bakmlri tam yetkili servste yapildi hemen hemen her puntoda oldugu gbi benimde bu ariza basima geldh gp sitsnde birck arkadasmzn basina garantisi olmamasina ragmen sorunlarni cozmusler banada yardmci olablrmsnz desem nasl olur
tutkuaydin41
07/10/2010, 15:41
aradım musterı hızmetlerı 444 22 55 i teknık bılgı bızde yer almamaktadır dedı yetkılı serwısle gorusun dedi ?? aradıgım numara dogrumu acabA?
aradım musterı hızmetlerı 444 22 55 i teknık bılgı bızde yer almamaktadır dedı yetkılı serwısle gorusun dedi ?? aradıgım numara dogrumu acabA?
telefon dogru da haydaa dıyecem musterı hızmetlerıde sallamıs desene ya bak gıdebılıyorsan ıstanbuldakı servıslere gıt (Medos) yada telefon ac forumdan oldugunu soyle Coskun abı mudurlerını tanıyor daha dogrusu forumdakı herkes tanıyor telefon ac bır konus ok derlerse gıt veya sunu yap ınternettekı sıkayetvar.com gıbı sıtere sıkayetını yaz ama servısı karıstırma dırek fıatı yaz
SpyHunter33
07/10/2010, 18:20
Direksiyon dönerken tak tak diye vuruyor ???
amortisör takozlarındaki gibi bir durum olmasın benim direksiyon sorunun da direksiyon çook sertleşiyordu tak tak sesi yoktu. panelde kırmızı direksiyon işareti varmı?
tutkuaydin41
07/10/2010, 18:26
Direksiyon dönerken tak tak diye vuruyor ???
amortisör takozlarındaki gibi bir durum olmasın benim direksiyon sorunun da direksiyon çook sertleşiyordu tak tak sesi yoktu. panelde kırmızı direksiyon işareti varmı?
tak tak diye wuruntu war arac yolda gıderken dıreksıyon kendı wurgulanıyo
2 serwıse gıttım motor dedıler..:S yapacak bişey yok 2000 lira cepten cıkacak gıbı gozukuyor..
Arkadaşım bence sen derdini düzgün anlatamıyorsun. Fiat müşteri hizmetlerini arayıp aracımın direksiyon City motoru bozuk. Kronik sorunlu ve fabrikasyon sorunlu olduğu için serviste ücretsiz değiştirilmesini istiyorum beni yönlendirin desen herhalde yardımcı olurlar. Baksana forumda birçok arkadaş ücretsiz yaptırdık diyor.
zafermutlu
07/10/2010, 18:33
300tl ye garantimi uzatıyorlar.. bunlar hep benimi kazıklıyor.. 500tl ye yakın uzatmalı garanti kakaladılar bana:(
PLaTiNuN
07/10/2010, 18:46
Ya Tutku ne 2000 lirası ne garanti uzatması kardeş ben de senin gibi servise gittim 1500 lira fiyat çektiler dedim ki bu kronik bir arızadır ve fiat tarafından kabullenilmiş gereken yapılır ücretsiz değiştirilir...Yok fiat kabul etmiyo falan filan dediler peki öyle mi dedim aldım arabamı eve gidip müşteri hizmetleriyle görüşüp derdimi anlattım tamam şimdi ilgili departmana şikayetinizi iletiyorum dedi bayan...Sonuç bir hafta sonra o gittiğim servisten aradılar city motorunuz gelmiştir değişim için bekliyoruz :)
Garantim yoktu ve 2006 model aracım sadece birkaç sefer yetkili servise girmiştir araç hepsi bu...
tutkuaydin41
07/10/2010, 18:59
Arkadaşım bence sen derdini düzgün anlatamıyorsun. Fiat müşteri hizmetlerini arayıp aracımın direksiyon City motoru bozuk. Kronik sorunlu ve fabrikasyon sorunlu olduğu için serviste ücretsiz değiştirilmesini istiyorum beni yönlendirin desen herhalde yardımcı olurlar. Baksana forumda birçok arkadaş ücretsiz yaptırdık diyor.
motor bozuk dedım 2. kelımeyı etmeden yol yardıma aktardı benı yol yardıma dıyorum yanlıs anladı bayan dıyorum bıdaha ara dedı aradım ıste dedıgım gıbı yetkılı serwısle ırtıbata gecın dedı.
300tl ye garantimi uzatıyorlar.. bunlar hep benimi kazıklıyor.. 500tl ye yakın uzatmalı garanti kakaladılar bana:(
kampanya warmıs abi oyle dedıler. zaten benım garantımın bittiği 8-9 ay olmus ek garantı kamyanyası baslatmıslar 255+ kdv dedi
motor bozuk dedım 2. kelımeyı etmeden yol yardıma aktardı benı yol yardıma dıyorum yanlıs anladı bayan dıyorum bıdaha ara dedı aradım ıste dedıgım gıbı yetkılı serwısle ırtıbata gecın dedı.
kampanya warmıs abi oyle dedıler. zaten benım garantımın bittiği 8-9 ay olmus ek garantı kamyanyası baslatmıslar 255+ kdv dedi
Tutku Benim garantim bozuktu ve hiç para ödemeden değiştirdim bilgin olsun
StrawBeeRy
07/10/2010, 20:53
tutku city modunun garantiyle ilgisi yok hangi servis olursa olsun ücretsiz değiştirmek zorunda bu kronik bir hata benimde garantim bitti ama bu yaz hiç bir ücret istemeden değiştirdiler sakın para verme
serwıstekı adamın bana dedği sey su:
bana dızel arba lazım dedı araba satılık dedım 19,500 a wrrım dedım sonra motor arızalı dedı. bende benzınlı otomatık punto war dedı 18 e mı ne satıyomus kafa kafya takas edelım dedı. yok dedım. snra dedım sen alsan nasıl yaptırcan bunu dedım ben yaparım o sorunu dedı. sonra dedım ben yaptırmam bunu dedım musterı hızmetlerını arycam dedım 60,000 e kadar olan aracları yapıyor fiat dedı snn aracın 100 bınde dedı... anlamadım bu ısten bısey. sızın dedıgınız gıbı sabah tekrar arıycam musterı hızm. bıdaha konuscam..
Allah allah olaya bak :sorcerer: Şu anda ciddimisiniz yoksa şakamı yapıyorsunuz gerçekten şüpheliyim. Şaka gibi valla
tutkuaydin41
07/10/2010, 21:04
Allah allah olaya bak :sorcerer: Şu anda ciddimisiniz yoksa şakamı yapıyorsunuz gerçekten şüpheliyim. Şaka gibi valla
keske saka yapmıs olsam :s
berkeraaa
07/10/2010, 22:16
Tutku böyle birşeyin olması mümkün değil....bence önce güzel bir dille müşteri hizmetleri ile tekrar görüş ve olayı detaylı olarak anlat....bugüne kadar değiştirildiğini ve sizin aracınızınkinide düzeltmek zorunda olduklarını anlat eğer hala mırın kırın ederlerse hem fiat türkiye hemde fiat italyaya e-postaları at derim ben....kişiye göre muamelemi yapıyorlar ?? Bugüne kadar garantisi olan olmayan tüm arkadaşlarımız değiştirdiler diye biliyorum ben...Seninkinide değiştirmeliler...
jakabo_ank
07/10/2010, 22:17
sen hemen fiatı ara . sana takas teklifi yapan ve sıkıntı çıkaran lavuğun adını soyadını ver hatta burdada paylaş. bizde arayalım fiatı o herifin fiatla alakasını keselim. bu kadarda adileşmez insan ya.
tutkuaydin41
08/10/2010, 00:30
Panik yok abi. yarın guzel bır dılle anlatmaya calısacagız olmaz derseler tuketıcı hakları vs. baswurucam diyecegım baska care kalmıyor bu zmana kadar değişen parça bundan sonra nıye değişmesin burda serwısler kazanacagı paraya bakıyor. kronık sorun oldugunu bıldıklerı halde ucretlı değişim yapıolar insanca dusunceler bunu yapmazlar.
tutkuaydin41
08/10/2010, 17:17
musterı hızmetlerını aradım. durumu anlattım. kronık bır sorun oldugundan hemen hemen her puntoda değişiyormus dedım. garantım bıttı dedım.1 saat sonra aradılar genel merkezımıze konuyu bıldırdık sıze yardımcı olucaklar dediler. kac gun surer bu konu acaba ??
musterı hızmetlerını aradım. durumu anlattım. kronık bır sorun oldugundan hemen hemen her puntoda değişiyormus dedım. garantım bıttı dedım.1 saat sonra aradılar genel merkezımıze konuyu bıldırdık sıze yardımcı olucaklar dediler. kac gun surer bu konu acaba ??
max 1 haftada geri dönüş yapılıyor.
faithless1905
09/10/2010, 13:09
aynı sorun bende de oldu ( 2006 model gp mjet 90hp ) önce müşteri hizmetlerini aradım durumu anlattım sonra servisi aradım onlarada " müşteri hizmetlerini aradığımı durumun kronik olduğunu ve parçanın sizin tarafınızdan kontrol edilip değiştirelebileceğini söylediler dedim " onlarda hemen getirin bakalım dediler ve garantiden parçanın siparişini verdiler hatta gelmiş şimdi arka teker bilyalarını değiştireceğim hepsini aradan çıkartacağım
tutkuaydin41
09/10/2010, 15:11
abıler cıty sorunum hallolmak uzre serwıs gerı donus yaptı p.tezi gunu parca sıparısını werıyoruz dedıler... :D cok sewındım :)
StrawBeeRy
09/10/2010, 15:12
abıler cıty sorunum hallolmak uzre serwıs gerı donus yaptı p.tezi gunu parca sıparısını werıyoruz dedıler... :D cok sewındım :)
tutuşmuşlar demekki hadi geçmiş olsun hallederler merak etme
tutkuaydin41
09/10/2010, 15:14
bide soyle bısey oldu ben bı abıme arattırdım. serwısın gerı donusunde dedım bayan bana dedı arac dedım babamın ustune onu arayın dedım arayan kısınn numarasını da aldıkları ıcın dedı yanlız bısey war dedı arayan kısı farklı ruhsat sahıbı farklı konustugum kısı farklı dedı bı sorun olurmu acaba ??
StrawBeeRy
09/10/2010, 15:17
sorun olucağını zannetmiyorum
tutkuaydin41
09/10/2010, 15:23
inşallah pürüzlük yapılmaz ya:S
PLaTiNuN
09/10/2010, 15:38
Olay budur tutku hadi geçmiş olsun...Bişe olmaz sıkma canını...
jakabo_ank
09/10/2010, 15:44
arıza yapan şey arayan kişi veya ruhsat sahibi değil. fiatın taktığı direksyon motoru arızalı. sıkıntı çıkmaz merak etme. hayırlı olsun sevindim adınıza. sana takas yapalım diyeni şikayet et kardeş. uyuz oldum bu tavrına adamın.
blk_hakan
09/10/2010, 15:55
Eski puntoların city motorlarınıda degiştirirlermi acaba bi arkadsımın aracıda arızalı ama eski punto 2004 model ?
tutkuaydin41
09/10/2010, 16:05
arıza yapan şey arayan kişi veya ruhsat sahibi değil. fiatın taktığı direksyon motoru arızalı. sıkıntı çıkmaz merak etme. hayırlı olsun sevindim adınıza. sana takas yapalım diyeni şikayet et kardeş. uyuz oldum bu tavrına adamın.
serwıse sylucem zaten hanı bu cıty ucretsız değişmiyodu ve 60,000 km uzerınde değişmiyordu diye..o elemanla da gorusecem :)
Olay budur tutku hadi geçmiş olsun...Bişe olmaz sıkma canını...
eywllah abı saolasn
StrawBeeRy
09/10/2010, 16:07
serwıse sylucem zaten hanı bu cıty ucretsız değişmiyodu ve 60,000 km uzerınde değişmiyordu diye..o elemanla da gorusecem :)
zaten özel olarak görüşmessen ayıp :D
tutkuaydin41
09/10/2010, 16:10
zaten özel olarak görüşmessen ayıp :D
özel olarak arabanın parçasını değiştirdıkten sonra alıcam onu arabya gel baska bır sorun war ayagına .D atarım sanayı cıkısına :PP
StrawBeeRy
09/10/2010, 16:11
özel olarak arabanın parçasını değiştirdıkten sonra alıcam onu arabya gel baska bır sorun war ayagına .D atarım sanayı cıkısına :PP
:D:D:D yarın öbür gün tekrar işin düşer dükkat et
tutkuaydin41
09/10/2010, 16:13
:D:D:D yarın öbür gün tekrar işin düşer dükkat et
başka eleman bulurum .D elemanmı yok.
Hadi Gözünaydın Tutku Bak Bu Kadar Basit İşte :)
tutkuaydin41
09/10/2010, 21:53
Hadi Gözünaydın Tutku Bak Bu Kadar Basit İşte :)
saolasın ilyas abii.. olmasaydı yanına gelıyordum :D
Olmasaydı Burda Ayarlıcaktık Zaten :)
faithless1905
11/10/2010, 12:30
hadi hayırlı olsun
jakabo_ank
13/10/2010, 16:53
sonuç ne oldu. bittimi her işi aracın serviste.
tutkuaydin41
14/10/2010, 21:21
City Sorunum Çözüldü bugun servise gittim ve ucretsız değişimi yaptırdım... TeşekkürLer Fiat....
StrawBeeRy
14/10/2010, 21:23
hadi geçmiş olsun kazasız belasız kullanın
ykaya1983
14/10/2010, 22:25
Peki arkadaşlar madem ki bu cıty motoru üretim hatası arıza veren bir motor.O zaman bu motor değişsek bile bir süre sonra yine arıza vermez mi? Yani ne kadar bozulursa bozulsun fıat devamlı değiştirecek mi bu motoru?
Benim araç da 2006 model Allaha şükür şimdilik bişey yok.Benden önceki sahibi de bu sorundan dolayı hiç servise gitmemiş acaba arızalanır mı diyorum şimdi
City Sorunum Çözüldü bugun servise gittim ve ucretsız değişimi yaptırdım... TeşekkürLer Fiat....
hadi geçmiş olsun tutku :D