Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım... Fiat bayii terbiyesizlik

ucin
06/10/2010, 16:37
aranıza yeni katıldım ve forum u elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum gerçekten süper bi site ayrıca sorunumun da çözebileceğinize inanıyorum. ...adana mıçılardan 20 eylülde punto evo dynamic+skydome için pazarlık yaptık ve 34.750 ye anlaştık ekim in sonuna teslim alabileceğimi söylediler...kaskonun hemen yapılmasını istemedim ve bana masrafsız kredi olacağını söylediler daha sonra beni kredi için çağıracaklarını sadece bi imza atıp gideceğimi söylediler. bi süre sonra mıçılara (sadece imza için ) gittim. bankaya kadar gitmeniz gerekli sistem yok dediler. okey dedim sorun değil. bankaya gittiğimde faiz miktarı+ masraf+taksit sayısı hepsi değişmişti hiç anlaştığımız gibi olmadı.. neyse dedim 300 500 ün önemi yok.. bankadaki çalışan bayan bana kaskoyu nakit ödeyip ödeyemeyeceğimi sordu? şaşırdım birden ben mıçılarla bunları konuşmamıştım falan dedim ---kesinlikle yapmalısınız --yanlış bilgi vermişler dediler. hadi dedim zaten yaptıracaktım... tekrar mıçılara döndüğümde benden 525 tl masraf istediler... kafam allak bullak oldu.. bana bi şekilde siz karlısınız deyip gönderdiler... şikayet hattını arayıp arabayı geri teslim etmek istediğimi söyledim bakalım ne olacak... burdan sonra nasıl bir yol izleyebilirim???yardım edin lütfen(halen arabayı teslim almadım)

Scottie
06/10/2010, 16:45
tanışma bölümünde önce kendinizi tanıtsaydınız dah güzel olurdu.

kredi araç tesliminde başlar. henüz çekilmemişti. ben 17 sinde almıştım aracı kredi çekim tarihi 17 si idi. arabayı teslim etmeden krediyi çekmiş olabilirler mi bilmiyorum.. aracı teslim almadıysanız hal vazgeçme şansınız olabilir...

etna
06/10/2010, 16:50
nasıl yardımcı olunabilinir bilmiyorum ama çok merak ettim şikayet hattı sana tam olarak ne dedi?

ucin
06/10/2010, 16:56
1 saat kadar oldu arayalı bakalım bekliyorum ne olacak... kaskoyu yaptırmanız gerekli dediler ama halen ödeme yapmadım. ve işin garibi araba bu ayın sonuna gelecek fakat kasko şimdiden başlayacak yani 1 aylık içerde olcam... şikayet hattı sadece dinledi ve bekleyin dediler olacak iş değil

menesi
06/10/2010, 16:58
ucin hoşgeldin, bende yeni aldım aracımı 490 dosya masrafı istediler.sonrada kasko için 1050 tl ödeme yaptım.kasko sizden dediler.koşullar bu şekilde herkes e aynısı uygulanıyor dediler...

ucin
06/10/2010, 17:07
bana bu şekilde anlatsalar razıyım yine fakat masraf yok kaskoyu istediğin zmaan yaptırabilirsin dediler...olacak şey değil ben paramla gidiyorum kimse parasıyla rezil olmak istemez değilmi?

menesi
06/10/2010, 17:11
evet kardeş haklısın.ama ben senin gibi tepki verdim aracı aldığımda yaptırdım.sen itirazına devam et onların dediği gibi olması çok saçma...

ucin
06/10/2010, 17:18
bide şöyle bir problem var ordaki satış elemanları öyle insanlarki her konuda lafta insanı bastırıyor. yumuşak yüzlülük yapmamak gerekiyor sonuçta ben müşteriyim. cebimde param , uyarsa alırım mantığıyla gitmek gerekiyor bence

beyaz evo80
06/10/2010, 17:24
kardeşim kredi çektığın bankadan kasko yaptırma gıbı bır zorunluluk yoktur bız 2 adet aldık ve kaskosunu kendımız yaptırdık 750 tl full kasko yanı sen ıstemedığın surece dıledığın yrden yaptırabılırsın sadece kasko policenı yaptırdğına dayir bankaya fotokopisini verme zorunluluğun söz konusu

h k
06/10/2010, 17:24
araba satış elemanlarının bir taktiği var , sanırım bunu eğitimlerde falan onlara öğretiyorlar.
"kaybet kazan" diyorlar heralde bu taktiğe.

önce size herşeyi vaat ediyorlar , indirimler falan güzel fiyat veriyorlar. siz hevesle coşuyorsunuz , araç rüyalarınızda , 1-2 gün ağzınız kulaklarınızda geziyorsunuz . sonra ödeme günü gelince yok yanlış hesaplamışım , yok o indirim size olmuyormuş , yok o fiyata verirsem patron beni işten atar vs vs sizi kafalamaya çalışırlar , zaten siz alma havasına girmişsiniz , üçe beşe bakmıyorsunuz ve büyük çoğunlukla satış elemanı zafere ulaşır.

bana da çekmişlerdi bu taktiği , yeseydim 3 senedir dizel sedan focusa binecektim , yanar döner dansöz bir satış elemanının yüzünden ford almaya tövbe ettim.

ucin
06/10/2010, 17:33
kasko zorunluluğun yok dediler.. kesinlikle bu ifadeyi hatırlıyorum... aynen h k arkadaşımın dediği gibi taktik yapıyorlar. dün aradım yine ne zman gelir dedim yolda gözüküyor dedi kapattı telefonu.. yemin ediyorum ben almaya karar vermeden önce defalarca aradılar gelin yardımcı olalım diye . bide şöyle bi ifade kullandı" ben size söylemiştim itiraf edin yalan söylüyorsunuz" dedi.. şok oldum ya ben bu kadar olaydan sonra paramı geri almakta kararlıyım

onderbaki
06/10/2010, 17:52
özellikle belirtmek isterim kaskoyu kredi veren banka yada kuruma yaptırmak zorunda değilsiniz. Dilerseniz başka bir sigorta şirketine de yaptırabilirsiniz. Hiç yaptırmaya bilir misiniz bilemiyorum çünkü kredi sözleşmenizde kasko yaptıracağınıza dair bir şart olabilir iyi okuyun.
Burada amaç araç pert olursa siz de kredi borcunuzu ödemezseniz parayı tahsil edebilecek bir garanti yol bulmak istemeleridir.
Eğer sözleşme imzalamış olsanız bile yaygarayı kopartın gerek bankada gerek fiat bayiin de. Yoksa ihale sizde kalabilir.

Alp
06/10/2010, 17:53
Krediyle aldıysanız kasko mecburi, Ancak Kasko aracı teslim aldıktan sonra çalışmaya başlar. Öncesinde yaptırma gibi bir zorunluğun yok

ucin
06/10/2010, 18:03
keşke sadece sorun bunlar olsa ordaki ticaret mantığı insana kandırıldığı hissi veriyor. ben arabamı aldıktan sonra her koltuğa oturduğunda o hissi yaşayacaksam içime sinmezse ne anlamı kaldı ki. isterlerse 20bin tl ye versinler artık.... geçti borun pazarı..........

ZAK1980
06/10/2010, 18:09
Banka kredı verır ıken kendını garantıye almak ıcın kasko ıster bılıyorsunuz eger bankadan kredı alırken kaskoyu banka ben yapar ısem (1.18) yok ben yapmaz ısem kredı faızı (1.20) dıye secenekler sunar zıraat bak bana ılk kaskoyu yaptı 950 tl bız yapacagız dedıler mecbur dedıler yoksa faız artar bızde ok dedık.
2 sene kaskoyuda banka otomatıkmen kendısı yapmak ıstedı (zaten yanlıs yapmıslardı oncekını) bende kasko sırketlerınden fıyat aldım uygun bır fıattı sıgortacı arkadas ıle de konustuk bu konuyu banka ben yapacam dıye tutturabılır fakat sız baska yerde yaptırabılırsın dedı kaskodakı olay polıcede zeyıl numarasının banka tarafından bılınmesı ımıs ıster banka yapsın ıster baska yer fark etmıyormus onemlı olan o numara ve banka sızı zorlayamaz dedı

ucin
06/10/2010, 18:12
yapı krediyeözellikle sordum kasko hemen başlar dediler. kasko elbette yapılacak ama bana istediğim yerden ve istediğin zaman yaptırma özgürlüğün var demişlerdi. alırken bu şekilde konuştuk benim şartlarımı kabul ettiler ama hiçte öyle olmadı... şimdi de ben onların şartlarını kabul etmek zorunda kalıyorum. sizce nedir bu?

ucin
06/10/2010, 18:16
arkadaşlar bu sadece kasko sorunu. asıl sorunlardan biride masrafsız kredi dediler şimdi de 525 tl masraf istiyoruz arabayı teslim alırken onu da vermelisinz diyorlar... sinirden çatlamak üzereyim kaç gündür xx

projist
06/10/2010, 18:19
tam olarak ne yaşadığınızı anlatamamışsınız ama sanırım adım adım şu şekilde oldu;

arabayı aldınız, masrafsız kredi için başvurdunuz.imza atmaya gittiğinizde sistem yok dedikleri fiat finans sistemi o an çalışmıyor , yok vb.

siz bankaya gittiğinizde ise fiat finansdan alakasız bir şekilde taşıt kredisi çekmişsiniz. yapı kredi mi idi gittiğiniz banka? fiat finans ayrı şey bankaların taşıt kredisi ayrı şey.

banka haliyle sizi fiat sistem dışında bırakıp kendi sisteminden kredilendirmiş. o sistemde ise kredi masrafı var.bu aşamada bir yanlışlık olduğunu farketmeliydiniz.

kaskoyu bankadan yaparsanız kredi faiz oranı bir miktar düşüyor.doğru.bu konuda karlısınız. ama kesinlikle bankadan kredi çektim diye kasko yapmak zorunlu değil. mesela faiz oranı yarım puan düşmüştür tahminimce kasko yaparsanız. problem burda bayinin sizi bankaya göndermesinde yada bayi banka ile anlaşmalı ise diyelim (hiç duymadım) orda bir karışıklık olmuş size normal taşıt kredisi vermişler.

ha burda bayi ne masrafı istemiş o da belli değil. elinizde illaki belge vs birşeyler olmalı.

şuan yapacağınız şey

1) hayat sigortası vs ve masrafı bedelini kaybetmeyi göze alırsanız kredinizi kapatabilir, tekrar fiat finanstan kredi çekebilirsiniz.

2) fiat finans ve banka anlaşmalı ise olan biteni anlatıp yanlış kredi çektiğiniz söyler, fiat finansa geçersiniz

olaylar daha başka bir şekilde geliştiyse ve bildirirseniz ona göre yardımcı olabilirim.

ucin
06/10/2010, 18:26
tam olarak ne yaşadığınızı anlatamamışsınız ama sanırım adım adım şu şekilde oldu;

arabayı aldınız, masrafsız kredi için başvurdunuz.imza atmaya gittiğinizde sistem yok dedikleri fiat finans sistemi o an çalışmıyor , yok vb.

siz bankaya gittiğinizde ise fiat finansdan alakasız bir şekilde taşıt kredisi çekmişsiniz. yapı kredi mi idi gittiğiniz banka? fiat finans ayrı şey bankaların taşıt kredisi ayrı şey.

banka haliyle sizi fiat sistem dışında bırakıp kendi sisteminden kredilendirmiş. o sistemde ise kredi masrafı var.bu aşamada bir yanlışlık olduğunu farketmeliydiniz.

kaskoyu bankadan yaparsanız kredi faiz oranı bir miktar düşüyor.doğru.bu konuda karlısınız. ama kesinlikle bankadan kredi çektim diye kasko yapmak zorunlu değil. mesela faiz oranı yarım puan düşmüştür tahminimce kasko yaparsanız. problem burda bayinin sizi bankaya göndermesinde yada bayi banka ile anlaşmalı ise diyelim (hiç duymadım) orda bir karışıklık olmuş size normal taşıt kredisi vermişler.

ha burda bayi ne masrafı istemiş o da belli değil. elinizde illaki belge vs birşeyler olmalı.

şuan yapacağınız şey

1) hayat sigortası vs ve masrafı bedelini kaybetmeyi göze alırsanız kredinizi kapatabilir, tekrar fiat finanstan kredi çekebilirsiniz.

2) fiat finans ve banka anlaşmalı ise olan biteni anlatıp yanlış kredi çektiğiniz söyler, fiat finansa geçersiniz

olaylar daha başka bir şekilde geliştiyse ve bildirirseniz ona göre yardımcı olabilirim.
evet aynen bu şekilde oldu...ve şimdi almaktan vazgeçmek istiyorum.. demin fiat müşteri hizmetlerinden aradılar şiketinizi inceleyip yardımcı olcaz dediler.. burda asıl sormak istediğim ben bu arabadan tamamen vazgeçip paramı geri alabilirmiyim...

projist
06/10/2010, 18:43
evet aynen bu şekilde oldu...ve şimdi almaktan vazgeçmek istiyorum.. demin fiat müşteri hizmetlerinden aradılar şiketinizi inceleyip yardımcı olcaz dediler.. burda asıl sormak istediğim ben bu arabadan tamamen vazgeçip paramı geri alabilirmiyim...
şimdi şuan 2 kurumla karşı karşıyasınız.

bankadan kredi çektiniz. iptal etmek istiyorsanız masraf ve sigorta ücreti hariç iptal edebilir,kaybı göze alıp kredinizi kapatabilirsiniz.

bayi zaten araç fiyatını bankadan almıştır/alacaktır. bu durumda bayinin eline de para geçmiştir/geçecektir.

iptal edersiniz etmesine ama zararlı çıkarsınız açıkçası.

olay şu ki % 0,89 faizli masrafsız kredi yerine kasko dahil %..... faizli + masraflı kredi kullandınız. şuan ki zararınız masraf + % 0,89 dan yüksek faiz (hesaplayabilirsiniz aradaki farkı) ve belki daha ucuza yaptırabileceğiniz kasko ücreti.

bayiyi şu şekilde şikayet edebilirsiniz, neden sizi bankaya yönlendirdiler?? yani 0,89 faizli kredi yerine neden bankadan çekesiniz ki? ama yinede bunu biliyor olmanız da alıcı olarak sizin göreviniz. eleştiri olarak algılamayın . olabilir, yorgunluk, dalgınlık vs olmuş, katakulleye gelmiş. umarım bayi biraz daha fiyat indirimi yada ne bileyim hediye aksesuar vs verebilir. bayiye gidin , müdürüyle görüşün , çalışanı (eğer sizi kandırdığını düşünüyorsanız) şikayet edin. müşteri hizmetlerini de bayi tam bilgi vermediği için şikayet edebilirsiniz.

bankadan hiçbirşey çıkmaz. onlar aracılık yapmış. umarım sorununuz en az kayıpla çözülür.

ucin
06/10/2010, 18:51
şimdi şuan 2 kurumla karşı karşıyasınız.

bankadan kredi çektiniz. iptal etmek istiyorsanız masraf ve sigorta ücreti hariç iptal edebilir,kaybı göze alıp kredinizi kapatabilirsiniz.

bayi zaten araç fiyatını bankadan almıştır/alacaktır. bu durumda bayinin eline de para geçmiştir/geçecektir.

iptal edersiniz etmesine ama zararlı çıkarsınız açıkçası.

olay şu ki % 0,89 faizli masrafsız kredi yerine kasko dahil %..... faizli + masraflı kredi kullandınız. şuan ki zararınız masraf + % 0,89 dan yüksek faiz (hesaplayabilirsiniz aradaki farkı) ve belki daha ucuza yaptırabileceğiniz kasko ücreti.

bayiyi şu şekilde şikayet edebilirsiniz, neden sizi bankaya yönlendirdiler?? yani 0,89 faizli kredi yerine neden bankadan çekesiniz ki? ama yinede bunu biliyor olmanız da alıcı olarak sizin göreviniz. eleştiri olarak algılamayın . olabilir, yorgunluk, dalgınlık vs olmuş, katakulleye gelmiş. umarım bayi biraz daha fiyat indirimi yada ne bileyim hediye aksesuar vs verebilir. bayiye gidin , müdürüyle görüşün , çalışanı (eğer sizi kandırdığını düşünüyorsanız) şikayet edin. müşteri hizmetlerini de bayi tam bilgi vermediği için şikayet edebilirsiniz.

bankadan hiçbirşey çıkmaz. onlar aracılık yapmış. umarım sorununuz en az kayıpla çözülür.
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.müşteri hizmetlerine gerekeni anlattım gerekirse birkeç defa daha ararım. tamamen satış temsilcisinin yanlış bilgilendirmesiyle olay bu hale geldi. inşallah dediğiniz gibi bi güzellik yapıp müşterilerini kaybetmek istemezler

fraust
06/10/2010, 18:56
ilginç bir durum.
Sanırım kaskonun erkenden başlatılması ya da illa denilen yerde yani kredi çekilen yerde yapılması gibi bir zorunluluk yok. Banka açısında çekilen kredinin teminatlarından biridir kasko. Ama bunun teminat olabilmesi için illa ilgili bankanın kaskosunun olması gibi bir zorunluluk yok diye biliyorum.
Çağrı merkezinden bir sonuç alamazsanız yazılı olarak başvurmanızı tavsiye edebilirim.

projist
06/10/2010, 18:59
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.müşteri hizmetlerine gerekeni anlattım gerekirse birkeç defa daha ararım. tamamen satış temsilcisinin yanlış bilgilendirmesiyle olay bu hale geldi. inşallah dediğiniz gibi bi güzellik yapıp müşterilerini kaybetmek istemezler
rica ederim. zaten olayı anlamamışlarsa oyalarlar sizi. bu şekilde bayiden kaynaklı bir problem olduğunu , yanlış yönlendirme olduğunu belirtirseniz belki daha farklı yardımcı olurlar. ne bilim mesela dosya masrafınız sanırım "4. Yıl 150.000 KM uzatılmış garanti" ücreti kadar birşey olmalı. ondan yapsınlar. sonuçta servis hizmeti. bayi tarafından da halledilir. önce bayiye gitmekte yarar var. bu da nacizane fikrim.

çok da canınızı sıkmayın. olan olmuş. her işte bir hayır vardır. :melek:

ucin
06/10/2010, 19:17
hatta şöyle söylemişlerdi sistemde sorun var bağlantı yok onun için bankaya kadar gitmelisiz denildi... adam akıllı anlatsalar herşeyi bakın işte şöyle olur böyle olur gibisinden tamam diyecem fakat bunun yerine kaba bir üslüpla konuşmayı seçtiler sanki doğru düzgün anlatsalar kabul etmeyecem.. bide eksik bilgi verdiklrini kabul etmiyorlar ben zaten başta kabul edilen kasko ve masrafsız kredi avantajı için tercihimde kuvvetli oldu. sonradan böyle olunca haliyle sinirler gerildi...

ucin
06/10/2010, 19:19
bide anlamadığım nokta ben neden 525 tl masrafı bankaya değilde bayii ye ödüyorum?? mantığı ne yani.. ve masrafın 525tl olduğu nerden belli?

projist
06/10/2010, 20:56
bide anlamadığım nokta ben neden 525 tl masrafı bankaya değilde bayii ye ödüyorum?? mantığı ne yani.. ve masrafın 525tl olduğu nerden belli?
evet orası enteresan. istersen buraya o kredi ile ilgili ödeme taksit bilgilerini yaz, hesaplayalım. zaten masraf aldı banka kredi içinden. neymiş o masraf bayinin aldığı? sizi ütmeye mi çalışıyorlar yoksa akılları sıra?

ucin
06/10/2010, 21:06
evet orası enteresan. istersen buraya o kredi ile ilgili ödeme taksit bilgilerini yaz, hesaplayalım. zaten masraf aldı banka kredi içinden. neymiş o masraf bayinin aldığı? sizi ütmeye mi çalışıyorlar yoksa akılları sıra?

arabayı 34750 ye anlaştık. 7250tl nakit geri kalan 27500 kredi. detaylı plan şöyle
0.0070aiz
24 ay taksit
aylık ödeme 128.46...
anapara 27.500
tipi.: bireysel krd/fiat/tofaş
kkdf:0.1
bsmv: 0.05
baz faiz oranı:0.0079
hesabıma göretoplam lirafaiz ödüyorum
......ve bayii 525 tl eksra masraf istiyor

ucin
06/10/2010, 21:08

arabayı 34750 ye anlaştık. 7250tl nakit geri kalan 27500 kredi. detaylı plan şöyle
0.0079faiz
24 ay taksit
aylık ödeme 128.46...
anapara 27.500

ucin
06/10/2010, 21:10
0.0079faiz
24 ay taksit
aylık ödeme 1.280,46...
anapara 27.500
hesabıma göretoplam 3220lirafaiz ödüyorum

fraust
06/10/2010, 21:12

Galiba banka bayi ile yapmış olduğu anlaşma gereği bayiye her kredi başına bir komisyon vb. veriyordur. Sizin vermiş olduğunuz olduğunuz ve masraf diye tabir edilen şey de komisyon gibi bişeydir. Ama miktar bana da fazla göründü. Bayi sanırım almış olduğu masraf kaleminden bir kısmını bankaya iade ediyordur....

fraust
06/10/2010, 21:17
0.0079faiz

bu faizi veren hangi bankaymış :wacko000:
varsa bize de versin onbinde 79 faizi...:drool000:
sanırım sıfırlar fazla oldu...

ucin
06/10/2010, 21:20
bu faizi veren hangi bankaymış :wacko000:
varsa bize de versin onbinde 79 faizi...:drool000:
sanırım sıfırlar fazla oldu...
keşke elimdeki ödeme planını gösterebilsem:D
aynen bende fakındayım sıfırlar fazla:D
ama bankacı gözüyle bakmak gerek diyerektan planda ne varsa onu yazdım:D :D
ama tabi mantıklı olarak düşünürsek 0.79 olması gerekxx

opexturk
06/10/2010, 22:15
ben de yeni evo aldım ve aracı imzaları attıktan 8 gün sonra teslim aldım ve kaskoyu da teslim almaya gittiğim zaman ödeyip başlattım gelmeyen araç için kasko mu olurmuş

emtue
06/10/2010, 22:28
1. kasko plaka cikmadan baslamaz, daha gemideki arabaya da plaka cikaramazlar. Arac sizin adiniza tescil edilmedigi icin paranizi geri alirsiniz.

2. bayiinin size sert cikmaya hakki yok, musteri her zaman haklidir. toplayin 2 arkadasinizi, gidin bayiye bagira bagira siz sahtekarsiniz parami alana kadar her gun burda bagiracagim diyin. Sayet kaba kuvvet kullanirlarsa hem Fiat'a hem polise sikayet edin.

3. Bu benim basima gelseydi o adami kovdurana kadar ne kadar yol varsa denerdin, insanlari salak yerine koymaya haklari yok. Bu ulkede bagirmazsaniz isiniz yurumez.

Kaskoyu yaptirsanizda baslamaz, plaka cikinca baslar bu konuda rahat olun ama su saatten sonra da gidip o araci almayin. Plaka cikmis olsaydi zaten mecbur olurdunuz fakat daha araba belki turkiye sinirina bile girmedi.

Dedigim gibi siz kirilgan oldukca o yuzsuzler bunu yapmaktan geri kalmayacak, Adana'nin bireysel psikopatlari meshurdur buna yakisir hareketler bekliyorum sizden gelismeleri bildirin :)

ucin
07/10/2010, 07:36
1. kasko plaka cikmadan baslamaz, daha gemideki arabaya da plaka cikaramazlar. Arac sizin adiniza tescil edilmedigi icin paranizi geri alirsiniz.

2. bayiinin size sert cikmaya hakki yok, musteri her zaman haklidir. toplayin 2 arkadasinizi, gidin bayiye bagira bagira siz sahtekarsiniz parami alana kadar her gun burda bagiracagim diyin. Sayet kaba kuvvet kullanirlarsa hem Fiat'a hem polise sikayet edin.

3. Bu benim basima gelseydi o adami kovdurana kadar ne kadar yol varsa denerdin, insanlari salak yerine koymaya haklari yok. Bu ulkede bagirmazsaniz isiniz yurumez.

Kaskoyu yaptirsanizda baslamaz, plaka cikinca baslar bu konuda rahat olun ama su saatten sonra da gidip o araci almayin. Plaka cikmis olsaydi zaten mecbur olurdunuz fakat daha araba belki turkiye sinirina bile girmedi.

Dedigim gibi siz kirilgan oldukca o yuzsuzler bunu yapmaktan geri kalmayacak, Adana'nin bireysel psikopatlari meshurdur buna yakisir hareketler bekliyorum sizden gelismeleri bildirin :)
evet aynen dedğiniz diği tüm yollaarı deneyecem... bide dün tekrar aradılar atnı özellikye ama benzinli bi araç geldi onu size vermeyi düşündük dedi:D çok komik olaylar gelişiyor... bu nasıl bi mantık. üstelik araba elime gelmeden demin baktım fiyatlar da düşmüş... bakalım ne olacak... gerekirse adanalıyık derim hır çıkartırız sonuçta paramla alıyırum enayi yerine koymalarına gerek yok

projist
07/10/2010, 12:03
0.0079faiz
24 ay taksit
aylık ödeme 128.46...
anapara 27.500

dostum 1 sn bak şimdi. senin burda bir tuhaflık var. sana 2 tane excel yaptım. biri yapı kredi diğeri fiat finans ödeme tablosu. yapı kredi zaten senin şuanda çektiğin kredi. ekte herşey yazıyor. hatta şu adresten de teyit ettim.

Yapı Kredi - Hizmette sınır yoktur / Taşit Kredisi (https://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/bireysel_bankacilik/krediler/bireysel_krediler/tasit_kredisi.aspx)

bakın burda anlaşmalı bayiler deniyor. lütfen bunu iyice inceleyin.

diğer excel ise fiat finansdan çekseydin nasıl ödeyeceğin tablosu.

şimdi burda 2 kredi arasında 424,33 TL fark çıkıyor ki banka kredisi daha avantajlı. ama bayi sizden 525 TL masraf istiyor. şimdi burda mühim olan şu. siz bankaya kredi masrafı verdiniz mi? daha doğrusu siz zaten para görmediniz de (direkt bayiye gitti para) banka masrafını acaba bayi mi alıyor anlaşmalı olduğu için? bu çok önemli şuanda. eğer böyle ise zararının 525-424= 101 gayme.

bence olay bu şekilde gelişmiş.

siz bankadan alınca 27.500 TL'yi, banka bayiye masrafları düşmüş halde, atıyorum 26.975 TL olarak parayı göndermiş/gönderecek. siz zaten para mara görmediniz. direk bayinin eline geçiyor para. bayi de eline net 27.500 geçsin diye bankanın masrafını sizden istiyor. bayinin bu durumda bir suçu vs gözükmüyor. dediğim gibi zararınız 525-424= 101 TL

bankada kasko yaptırmış işte bakın sitesinde ne diyor "Taşıt Kredisi toplam masraf içerisinde, dosya masrafı (500 TL) ortalama kasko primi (875 TL) olup; poliçe teminat kapsamı, sigortalının hasarsızlık indirim oranı, araç kullanım tarzı , model yılı, markası, özellikleri, il plakası , vb. verilere bağlı olarak değişebilmektedir. "

sizden birde kasko alınmış 525 hariç , o ne kadar? ödemesi nerde? onunda belgesi lazım. sizin burda yazdığınız içinde kasko falan yok.

şu durumda problem de gözükmüyor. bayi sizi sadece 101 TL zarara sokmuş. kaskoyu da söylerseniz olayı çözücez. beni de iyi yordunuz :Ç

projist
07/10/2010, 12:07
ekleri gönderdim

makeles
07/10/2010, 12:13
aracı teslim aldığına dair imza atmamış isen ki anladığım kadarıyla atmadınız..
tüm anlaşmalardan vazgeçebilirsiniz.. direnenlere karşı hukuk yolu her zaman açık..

ucin
07/10/2010, 15:59
dostum 1 sn bak şimdi. senin burda bir tuhaflık var. sana 2 tane excel yaptım. biri yapı kredi diğeri fiat finans ödeme tablosu. yapı kredi zaten senin şuanda çektiğin kredi. ekte herşey yazıyor. hatta şu adresten de teyit ettim.

Yapı Kredi - Hizmette sınır yoktur / Taşit Kredisi (https://www.yapikredi.com.tr/tr-TR/bireysel_bankacilik/krediler/bireysel_krediler/tasit_kredisi.aspx)

bakın burda anlaşmalı bayiler deniyor. lütfen bunu iyice inceleyin.

diğer excel ise fiat finansdan çekseydin nasıl ödeyeceğin tablosu.

şimdi burda 2 kredi arasında 424,33 TL fark çıkıyor ki banka kredisi daha avantajlı. ama bayi sizden 525 TL masraf istiyor. şimdi burda mühim olan şu. siz bankaya kredi masrafı verdiniz mi? daha doğrusu siz zaten para görmediniz de (direkt bayiye gitti para) banka masrafını acaba bayi mi alıyor anlaşmalı olduğu için? bu çok önemli şuanda. eğer böyle ise zararının 525-424= 101 gayme.

bence olay bu şekilde gelişmiş.

siz bankadan alınca 27.500 TL'yi, banka bayiye masrafları düşmüş halde, atıyorum 26.975 TL olarak parayı göndermiş/gönderecek. siz zaten para mara görmediniz. direk bayinin eline geçiyor para. bayi de eline net 27.500 geçsin diye bankanın masrafını sizden istiyor. bayinin bu durumda bir suçu vs gözükmüyor. dediğim gibi zararınız 525-424= 101 TL

bankada kasko yaptırmış işte bakın sitesinde ne diyor "Taşıt Kredisi toplam masraf içerisinde, dosya masrafı (500 TL) ortalama kasko primi (875 TL) olup; poliçe teminat kapsamı, sigortalının hasarsızlık indirim oranı, araç kullanım tarzı , model yılı, markası, özellikleri, il plakası , vb. verilere bağlı olarak değişebilmektedir. "

sizden birde kasko alınmış 525 hariç , o ne kadar? ödemesi nerde? onunda belgesi lazım. sizin burda yazdığınız içinde kasko falan yok.

şu durumda problem de gözükmüyor. bayi sizi sadece 101 TL zarara sokmuş. kaskoyu da söylerseniz olayı çözücez. beni de iyi yordunuz :Ç
kaskoyu kredinin içine ekleyemeyiz ya nakit yada kredi kartı dediler... olay bu denli gelişince bayii aradım ve işin içinde kaskonunda olduğunu bana neden söylemedikleri sordum olay burdan sonra çirkinleşmeye başladı zaten.. bankaya direkt ben ödemem dedim onlarda" yüzde 25 ini nakit alalım kalanını 5 taksit yapalım "dediler ama ortralıkta bi evrak yok bişey yok bana bir hesap numarası verdiler ve her ayın 20 si gibi taksitleri öde dediler... 225 lira kadarını yatırdım (bu arada kasko 849 tl dediler):help:

ucin
07/10/2010, 16:07
aracı teslim aldığına dair imza atmamış isen ki anladığım kadarıyla atmadınız..
tüm anlaşmalardan vazgeçebilirsiniz.. direnenlere karşı hukuk yolu her zaman açık..
aracı teslim almadım halen... bu sabahda tekrar 4442255 i aradım tekrar tekrar durumu anlattım. şartım çok basit ya kaskoyu arabayı alınca yapcam ve masrafsız kredi istiyorum. olay budur bilmiyorum başka böyle sorunlar yaşayanlar varmı:stretche:

projist
07/10/2010, 17:12
kaskoyu kredinin içine ekleyemeyiz ya nakit yada kredi kartı dediler... olay bu denli gelişince bayii aradım ve işin içinde kaskonunda olduğunu bana neden söylemedikleri sordum olay burdan sonra çirkinleşmeye başladı zaten.. bankaya direkt ben ödemem dedim onlarda" yüzde 25 ini nakit alalım kalanını 5 taksit yapalım "dediler ama ortralıkta bi evrak yok bişey yok bana bir hesap numarası verdiler ve her ayın 20 si gibi taksitleri öde dediler... 225 lira kadarını yatırdım (bu arada kasko 849 tl dediler):help:
tamam o zaman sizin zararınız sadece önceki mesajlarımda yazdığım gibi 101 TL. kasko 849 TL ise fena fiyat değil "0" punto için. tabi kaskonun içeriğide de önemli. terör vs kapsıyor mu? daha ucuz kasko yaptıran varsa bu fiyattan yada bu fiyata daha kapsamlı kasko yaptıran varsa zararınız bir de bu olabilir. şuan herhangi bir sorun gözükmüyor. olayların çirkin hal almasına , size bayiden ilgisiz yada yanlış davranılması ise yapacağınız şikayet ile çözüm bulabilir belki. ama maddi olarak büyük kaybınız yok.

birde şunu söyleyeyim sizin kaskonuzun başlangıç tarihi kasko belgeniziniz üserinde yazması gerekli olan "başlama tarihi". zaten kasko belgenizde motor no, şasi no, plaka no vs bunlar yazacak. e sizde hiçbiri yok. o zaman bankaya gider kasko başlangıç tarhinin araç elime geçince başlamasını istiyorum derseniz iyi olur. problem çıkartırlarsa o zaman iptal ettiğinizi söyleyin. o zaman ya iptal etmek zorundalar (arabanız olmadığı için) yada araba elinize geçtiği anda başlatmak zorundalar. şu durumda geriye sadece kaskonuzun kapsamı kalıyor. onuda iyice okursanız, full kasko ile karşılaştırıp ona göre hareket edersiniz. iyi günler.

ucin
07/10/2010, 21:49
tamam o zaman sizin zararınız sadece önceki mesajlarımda yazdığım gibi 101 TL. kasko 849 TL ise fena fiyat değil "0" punto için. tabi kaskonun içeriğide de önemli. terör vs kapsıyor mu? daha ucuz kasko yaptıran varsa bu fiyattan yada bu fiyata daha kapsamlı kasko yaptıran varsa zararınız bir de bu olabilir. şuan herhangi bir sorun gözükmüyor. olayların çirkin hal almasına , size bayiden ilgisiz yada yanlış davranılması ise yapacağınız şikayet ile çözüm bulabilir belki. ama maddi olarak büyük kaybınız yok.

birde şunu söyleyeyim sizin kaskonuzun başlangıç tarihi kasko belgeniziniz üserinde yazması gerekli olan "başlama tarihi". zaten kasko belgenizde motor no, şasi no, plaka no vs bunlar yazacak. e sizde hiçbiri yok. o zaman bankaya gider kasko başlangıç tarhinin araç elime geçince başlamasını istiyorum derseniz iyi olur. problem çıkartırlarsa o zaman iptal ettiğinizi söyleyin. o zaman ya iptal etmek zorundalar (arabanız olmadığı için) yada araba elinize geçtiği anda başlatmak zorundalar. şu durumda geriye sadece kaskonuzun kapsamı kalıyor. onuda iyice okursanız, full kasko ile karşılaştırıp ona göre hareket edersiniz. iyi günler.
arkadaşlar akşam üzeri önemli bi gelişme oldu:toot0000: sabahtan beri saatlerce süren şikayetlerim sonucunda saat 4 gibi bayii aradı ve arabanın kendilerine ulaştığını yarın akşam teslim alabileceğimi söylediler. nasılsa bu ayın sonuna zor gelecek olan araba aynı gün akşam geldi:g0000000:

uraaal
08/10/2010, 00:57
başka bayi siparişini iptal etmiştir buraya kaymıstır araç o kolayda bu işte bir bit yeniği var gibi

akin78
08/10/2010, 10:09
arkadaşlar akşam üzeri önemli bi gelişme oldu:toot0000: sabahtan beri saatlerce süren şikayetlerim sonucunda saat 4 gibi bayii aradı ve arabanın kendilerine ulaştığını yarın akşam teslim alabileceğimi söylediler. nasılsa bu ayın sonuna zor gelecek olan araba aynı gün akşam geldi:g0000000:

Şimdi siz vazgeçiyormusunuz yoksa alacakmısınız aracı anlamadım yaw ?!!

projist
08/10/2010, 10:50
Şimdi siz vazgeçiyormusunuz yoksa alacakmısınız aracı anlamadım yaw ?!!
zenginin malı züğürdün çenesini yorar dedikleri bu olsa gerek :frusty00::-)

ucin
08/10/2010, 21:08
baya aradım sordum deneyimleriniz ve görüşlerinizi de dikkate alarak hareket etmeye çalıştım... bu kadar konuştuktan sonra şöyle 2 seçenek var önümde
1. arabayı teslim almayıp günlerce belki aylarca uğraşmak, huzursuz olmak ve yıpranmak...
2. arabayı 3 e 5 e bakmadan oldu artık araba benim arabam deyip paşalar gibi binmek...
en hayırlısı arabayı almak olacak bence çünkü burası Türkiye. bangır bangır müşteri memnuniyeti, siz bizim herşeyimizsiniz ,biz sizsiz hiçbirşeyiz diyerek konuşan kişiler en basit bu örneklerdeki şekilde ne olduklarını ortaya koyuyorlar...

bvulgari
10/10/2010, 00:40
Arkadaşım herşeye he demişsin sonra nasıl vazgeçebilirim diyosun..Bu kadar şeyden sonra arabayı aliim 525 i o şekilde yatırırım de..Arabayı al madem..biz en basta böle konusmamıstık dersin parayı yatırmassın..Yada peşinde kosup komple herşeyi iptal ediceksin.

yolcu27
10/10/2010, 12:00
ruhsat cıkmadıysa geri teslim edebilirsiniz aracınızı diye düşünüyorum..