PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grade Punto H4-3 Bixenon // 4300 K Orjinal Xenon Rengi

ELOVER
06/10/2010, 10:50
Merak eden ve soran arkadaşlara fikir olması açısından arabama taktığım H4-3 Bixenon (Uzun-kısa) 4300 K Orjinal Xenon Rengi kitime ait videoları ekliyorum. Ben çok memnun kaldım :)

Dailymotion - GPTJET4300KBIXENON - Oto-Moto Kanalı (https://www.dailymotion.com/video/xf2rwp_gptjet4300kbixenon_auto)

Dailymotion - GPTJET4300KBIXENON_ICERDEN - Oto-Moto Kanalı (https://www.dailymotion.com/video/xf2s4a_gptjet4300kbixenon-icerden_auto)

Dailymotion - GPTJET4300KBIXENON_DISARIDAN - Oto-Moto Kanalı (https://www.dailymotion.com/video/xf2tly_gptjet4300kbixenon-disaridan_auto)

1. ve 2. resimler: 2 T-jet Öndeki 4300 K bixenon kit takılı, arkadaki standart H4 ampül.

https://i1010.hizliresim.com/2010/10/6/576.jpg
https://i1010.hizliresim.com/2010/10/6/578.jpg

ELOVER
06/10/2010, 10:54
Kullanılan HID KIT'e ait resimler:

2 adet 35 W arıza ışığı yakmayan yeni nesil slim balast
2 adet 35 W 4300 Kelvin Bixenon ampüller (uzun-kısa)
1 adet Relay Harness H4 bağlantı kiti, uzun kısa rölesi

Gerçek xenon rengi 4300 Kelvin'dir, Mercedes, BMW, Audi, Opel, Renault vs oem olarak sadece bu ışık rengini kullanırlar. Sadece bu kelvin derecesinde en yüksek lümen değeri (aydınlatma gücü) alınabilir. Kelvin yükseldikçe 6000K-8000K-10000K, lümen azalmakta ve ışığın aydınlatma gücü düşmekte, özellikle yağmurda yeterli aydınlatma sağlamamaktadır.

https://img9.imageshack.us/img9/8969/4300k.jpg

SUADOW
06/10/2010, 11:00
Merak eden ve soran arkadaşlara fikir olması açısından arabama taktığım H4-3 Bixenon (Uzun-kısa) 4300 K Orjinal Xenon Rengi kitime ait videoları ekliyorum. Ben çok memnun kaldım :)

Dailymotion - GPTJET4300KBIXENON - Oto-Moto Kanalı (https://www.dailymotion.com/video/xf2rwp_gptjet4300kbixenon_auto)

Dailymotion - GPTJET4300KBIXENON_ICERDEN - Oto-Moto Kanalı (https://www.dailymotion.com/video/xf2s4a_gptjet4300kbixenon-icerden_auto)

Dailymotion - GPTJET4300KBIXENON_DISARIDAN - Oto-Moto Kanalı (https://www.dailymotion.com/video/xf2tly_gptjet4300kbixenon-disaridan_auto)

1. ve 2. resimler: 2 T-jet Öndeki 4300 K bixenon kit takılı, arkadaki standart H4 ampül.

3. resim: Kısa farda H4-3 Bixenon Kit

4. resim: Uzun farda H4-3 Bixenon Kit

Merhabalar,
Bilgiler için teşekkürler.
Maliyeti ne kadar peki?

Teşekkürler...

ELOVER
06/10/2010, 11:04
UZUN FAR RESİM

https://img6.imageshack.us/img6/3016/uzun.jpg

KISA FAR RESİM

https://i1010.hizliresim.com/2010/10/6/566.jpg

KaMiKaZe
06/10/2010, 11:11
uzun süredir kullanan birisi olarak optimum olanın 4300k olduğunu düşünüyorum.
Açık havada hafif mora çalıyor başka bir aracın aynasından bakarken ise mavi, direk bakılınca beyaz :D Bende 55w lik kit var bazen haddinden fazla göstediğini düşünüyorum.

ELOVER
06/10/2010, 11:12
Merhabalar,
Bilgiler için teşekkürler.
Maliyeti ne kadar peki?

Teşekkürler...

Ben ürünü uzak doğuda'dan getirtim, o yüzden 140 TL'ye mal oldu bana.
Hem slim-yeni nesil ince arıza ışığı yakmayan balast, hem bixenon (uzunlar halojen değil), hemde 4300 K, orjinal xenon rengi, mavi yanmıyor, gün ışığı beyazı.

Hatta 3 adet almıştım, yedek olarak aldığım 1 tanesini ilan açtım siteye ama başka yerde satıldı.

ELOVER
06/10/2010, 11:14
uzun süredir kullanan birisi olarak optimum olanın 4300k olduğunu düşünüyorum.

Dünyadaki tüm otomotiv üreticileride aynı şekilde düşünüyor, bizim gibi :)
Orjinal ekipman rengi 4300 Kelvin.

sedini
06/10/2010, 22:26
abi senin xenonlarda güzelmiş ama ben bu mercekli olanın seklini cok sevdim.. yaptırıcak yer bulamazsam xenon a döncem zaten..

ato
06/10/2010, 22:46
benim bravoda 6000k var göstermesi güzel uzaktan bakınca rengide hoş evoyada taktırıcam ama renk konusunda kararsızım araç mavi o yüzden uyumda önemli sizin xenonlar güzel ama mercekte 6000k da sizin far gibi gösteriyor rengide aynı

sedini
07/10/2010, 00:08
bu uygulamayı yapan bi yer buldum fiat grande punto mercekli far bi xenon mercek uygulaması sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-fiat-grande-punto-bi-xenon-mercek-uygulamasi/detay?) ama ufak bir mercek oldugundan cok büyük ihtimalle kötü durucaktır buradaki gibi büyük mercekli yapan bi yer bulamadım..

alpimmm
07/10/2010, 00:20
çok güzel olmuş.
düşünen arkadaşlar için de gayet açıklayıcı ve görsel olarak tatmin edici.
teşekkürler Ali. güle güle kullan

ELOVER
07/10/2010, 00:22
abi senin xenonlarda güzelmiş ama ben bu mercekli olanın seklini cok sevdim.. yaptırıcak yer bulamazsam xenon a döncem zaten..

Evet mercekli çok daha dikkat çekici ve şık. Ben farları kesip açıp orjinalliğini bozmak istemedim. Su alma, buhar yapma riskini göze alamam. OEM farları hasar vermeden açmak çok zor. Gerçekten çok fazla el emeği, dikkat, titiz çalışma ve uzun mesai saatleri gerektiriyor. El yatkınlığıda önemli başarılı işçilik için.

benim bravoda 6000k var göstermesi güzel uzaktan bakınca rengide hoş evoyada taktırıcam ama renk konusunda kararsızım araç mavi o yüzden uyumda önemli sizin xenonlar güzel ama mercekte 6000k da sizin far gibi gösteriyor rengide aynı

Evet haklısın arkadaşım Mercekli 6000 k, form fara göre çok daha beyaz duruyor. Malum mercek ışığı kırdığı için o maviliği alıyor. Ama yağışlı havada durum maalesef 4300 k'e göre göreceli olarak daha az başarılı. Farkı anlamak için 2 ışık rengini yağmurda yan yana koymak yeterli. Yağmurun oluşturduğu far önündeki perde etkisi kelvin artıkça daha belirgin oluyor.

Görsellik mi önemli, yolu görmek mi, ona modu yapan araç sahibi karar verecek. Seçim tamamen beklenti ile alakalı.

bu uygulamayı yapan bi yer buldum fiat grande punto mercekli far bi xenon mercek uygulaması sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-fiat-grande-punto-bi-xenon-mercek-uygulamasi/detay?) ama ufak bir mercek oldugundan cok büyük ihtimalle kötü durucaktır buradaki gibi büyük mercekli yapan bi yer bulamadım..

Geceucusu.com'da bu işi oldukça profesyonel yapan arkadaşlar var. Siteye bakmanı tavsiye ederim. İyi bir mercek montajı ile çok iyi sonuçlar alırsın. Zaten xenon'un mercekli far olmadan kullanılması çok doğru değil, ışığı dağtıyor merceksiz far, hem karşıdan gelenin gözünü alıyor hemde aydınlatma mercekli xenon gibi homojen olmuyor, biraz dağınık kalıyor.

En iyi ve orjinale yakın sonuç için kaliteli hella vs mercek + 4300K xenon ampül ve far yıkama şart. Otomatik yükseklik ayarı olsa daha da güzel olur ama o imkansıza yakın, elle kumandaya devam.

ELOVER
07/10/2010, 00:24
çok güzel olmuş.
düşünen arkadaşlar için de gayet açıklayıcı ve görsel olarak tatmin edici.
teşekkürler Ali. güle güle kullan

Beğenen forumdaşlar olması beni sevindiriyor. Çok tşk ederim, daha iyisi sizlerin olsun.

ExTReMe_
07/10/2010, 00:36
Güzel olmuş sislerde xenon ister :D

sedini
07/10/2010, 00:56
bu arada abi ben diger konudan devam ediyorum sanıyorum senin konuya mesaj atıyomusum pardon ya :lamo0000:

ha bide uzunlar xenon degilmi xenon gibi duruyor ?

ELOVER
07/10/2010, 01:04
Güzel olmuş sislerde xenon ister :D

Sisleri açmıyorum desem yeridir. Boşa gider paracıklar :)
Sisleri deneme amaçlı yaktım, xenonların yanında kandil ışığı gibi kaldılar, yandıkları zor belli oluyor.

ELOVER
07/10/2010, 01:08
bu arada abi ben diger konudan devam ediyorum sanıyorum senin konuya mesaj atıyomusum pardon ya :lamo0000:

ha bide uzunlar xenon degilmi xenon gibi duruyor ?

benim uzun da kısa da xenon, o yüzden adı bixenon. Yoksa far tipim H4-2 olurdu, yani uzunlar klasik sarı halojen telli, kısalar xenon gazlı ampül.

Kısa xenon- uzun halojen bu... H4-2

https://www.dondeleo.com/images/products/3301679294414-lampada_xenon_h42_35w.jpg

Benimki uzun kısa bixenon - motor ile selektör ve uzun kısa seçimi yapan tek ampül... H4-3

https://www.saipuauto.cn/Upload/PicFiles/2008.11.9_14.51.13_1460.jpg

femoli
07/10/2010, 11:42
Ali kendimi 10 yıl öncesindeymişim gibi hissettim , xenonun ilk çıktığında bukadar hararetli anlatım yapıyorduk , artık bixenon xenon piyasada dolu serçeden mercedese kadar takılı artık eskiden 1000 tl ye xenon sattığımı bilirim :) şimdi ise uzunlu kısalılar 135 tl hemde garantili çok düştü fiyatlar çokkk :)

zafermutlu
07/10/2010, 12:10
artık karar verdim xenon alacam.. sislerede alacam biri beyaz biri sarı yanmasın.. ama kafam karışık hangisini alacam.. yolu görmem görüntüden çok önemli. şimdiki farları sevmedim.. kısalar göstermiyor.. farlara uzun kısa xenon 4300/6000/8000 hangisi karar veremedim.. yolu net görmem önemli karşıdan geleni rahatsız etmemem önemli.. birde bu gündüz farı denen lambaya ne takacaz beyaz ampül mü yoksa xenon mu?

ELOVER
07/10/2010, 12:31
Ali kendimi 10 yıl öncesindeymişim gibi hissettim , xenonun ilk çıktığında bukadar hararetli anlatım yapıyorduk

Harareti ben pek fark edemedim yazarken ama güzel tabi bunu hissetmen. Aman içimizdeki mod canavarını öldürmeyelim :) Heyecanı kaybetmeyelim.
Forumdaşlara kötünün iyisi bir hid kit nasıl olur (iyisi tabiki fabrikasyon orjinal sistemler), uzun/kısa nasıl aydınlatma sağlar, pratikteki kullanımını ve aydınlatmasını videolu görsel ile ekledim. Sitede satılan kitlerin bu tarz resim ve videolu aydınlatmasına rastlamadığım için faydalı olabileceğini ve fikir verebileceğini düşündüğüm.

artık bixenon xenon piyasada dolu serçeden mercedese kadar takılı artık eskiden 1000 tl ye xenon sattığımı bilirim :) şimdi ise uzunlu kısalılar 135 tl hemde garantili çok düştü fiyatlar çokkk :)

Evet gerçekten düşmüşler, merak ettim senin 135 TL'lik bixenon kitini.
Mümkünse sende balastın, relay'in, ampullerin H4-2 ve 3 resimlerini siteye tanıtım amaçlı eklesen ? Hele birde uygulanmış araçların videolarını + resimlerini yayınlarsan eminim almak isteyen arkadaşlar için daha iyi olacaktır.

Mesela ben kiti almadan önce sitede GP xenon montaj resimleri, uygulama sonrası videosu aradım, ışık rengini, uzun kısa aydınlatma performansını görmek için. Maalesef bişey bulamadım.

ELOVER
07/10/2010, 12:42
ama kafam karışık hangisini alacam.. yolu görmem görüntüden çok önemli. şimdiki farları sevmedim.. kısalar göstermiyor.. farlara uzun kısa xenon 4300/6000/8000 hangisi karar veremedim.. yolu net görmem önemli karşıdan geleni rahatsız etmemem önemli.. birde bu gündüz farı denen lambaya ne takacaz beyaz ampül mü yoksa xenon mu?

Bence sen FEMOLİ ile görüş , bu işin piri o. Eminim kafandaki soruları çözmene yardımcı olur.

Benim fikrim vede yaptığım far güçlendirmesi yukarıda detaylı şekilde yazılı. Aklımdakini arabama uygulayabildiğim için memnunum :)

femoli
07/10/2010, 13:29
Herkes kendi fikrini söylüyor bende söylemek isterim :) bixenon sataıyorum ama aracıma takmadım aracımda kısalar xenon uzunlar halogen diğer farlarımda bixenondu fakat farlar yanmadan sellektör yaptığınızda ısınana kadar karşıya tepkime vermiyor ısınmasıda bir kaç saniye sürdüğünden iş işten geçmiş olabiliyor .. tabikide zevk meselesidir bu kötü bir yan değildir zevke tabirdir önemli değil diyen takar benim için önemli diyen h4-2 takar ..

benim sattığım balastlar sitemde mevcut bu yeni nesil diye tabir edilen ince balastlar bir zamnlar mfk adı altında satıyorduk sıkıntı baş gösterince mfk getirtmekten vazgeçti can bus lı başka balast getirmeye başladılar .. tabiki her balastta aynı değildir içeriği önemlidir ..

Tekrardan alan almak isteyen arkdaşlara hayırlı olsun önünüz aydınlık olsun diliyorum ;)

zafermutlu
07/10/2010, 13:42
Bence sen FEMOLİ ile görüş , bu işin piri o. Eminim kafandaki soruları çözmene yardımcı olur.

Benim fikrim vede yaptığım far güçlendirmesi yukarıda detaylı şekilde yazılı. Aklımdakini arabama uygulayabildiğim için memnunum :)

tamam olur tabiki mehmetten alırım.. mehmet kardeşim şimdi ne takıyoruz arabaya xenon olarak sislerde dahil.. birde gündüz farlarına vede park lambalarına araba siyah evo..

ELOVER
07/10/2010, 13:56
fakat farlar yanmadan sellektör yaptığınızda ısınana kadar karşıya tepkime vermiyor ısınmasıda bir kaç saniye sürdüğünden iş işten geçmiş olabiliyor ..

mehmet, emin misin ? Ben gündüz sıkça, farlar kapalı iken, xenon tam soğuk iken selektör yapıyorum, tepkimedealıyorum. Aynen flaş gibi patlama yaparak yanıyor. Ha kısa sürüyor, uzun uzadıya xenon ışığı vermiyor ısınana kadar kolu çekili tutunca o ayrı.

yani pratikte halojen nasıl anlık selektör yapıyorsa, H4-3 ampül de flaş şeklinde, (1.video'da da var) farlar kapalı iken selektör yapıyor.

tabi benim kullandığım kite özel birşey olabilir, diğerlerini tecrübe etmediğim için bilemiyorum.

1. video (farlar soğuk değil ama yinede kapalı farda selektör 00:33 sn'de başlıyor, gündüzde buna oldukça yakın flaş atıyor)

https://www.dailymotion.com/video/xf2rwp_gptjet4300kbixenon_auto

zafermutlu
07/10/2010, 14:26
mehmet, emin misin ? Ben gündüz sıkça, farlar kapalı iken, xenon tam soğuk iken selektör yapıyorum, tepkimedealıyorum. Aynen flaş gibi patlama yaparak yanıyor. Ha kısa sürüyor, uzun uzadıya xenon ışığı vermiyor ısınana kadar kolu çekili tutunca o ayrı.

yani pratikte halojen nasıl anlık selektör yapıyorsa, H4-3 ampül de flaş şeklinde, (1.video'da da var) farlar kapalı iken selektör yapıyor.

tabi benim kullandığım kite özel birşey olabilir, diğerlerini tecrübe etmediğim için bilemiyorum.

1. video (farlar soğuk değil ama yinede kapalı farda selektör 00:33 sn'de başlıyor, gündüzde buna oldukça yakın flaş atıyor)

arkadaşım bu videoda ki xenonlardan ilanlarda satıyorum demiştin benmi yanlış hatırlıyorum?

ELOVER
07/10/2010, 14:33
arkadaşım bu videoda ki xenonlardan ilanlarda satıyorum demiştin benmi yanlış hatırlıyorum?

Yanlış anlaşılma olmuş sanırım, ben araba aksesuar satışı yapmıyorum :)

Bu takımdan biz 3 set olarak, bireysel kullanım için Çinden aldık.
2 setini arabalarımıza aldık, 1 set fazla H4-3 aldık ki, arıza yaparsa kit, hemen elimizin altında 2 balast, 2 de ampül hazır dursun. ürün garantili ama bozuk parçanın gitmesi ve yenisinin gelmesi 15 günü bulacağından, bekleme yapmayız diye düşündük.

2-3 ay kullandık ve setlerde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bizde evde boş duracağına, arayan birisinin işi görülsün diye, ticari olmadan aldığımız fiyata satışa koydum, zaten tek olan set hemen satıldı.

Maalesef benim yardımcı olma durumum yok, sitemizde FEMOLİ gibi bu işin profesyoneli de var zaten, gerekeni fazlası ile yapacağından emin olabilirsin.

zafermutlu
07/10/2010, 14:36
Yanlış anlaşılma olmuş sanırım, ben araba aksesuar satışı yapmıyorum :)

Bu takımdan biz 3 set olarak, bireysel kullanım için Çinden aldık.
2 setini arabalarımıza aldık, 1 set fazla H4-3 aldık ki, arıza yaparsa kit, hemen elimizin altında 2 balast, 2 de ampül hazır dursun. ürün garantili ama bozuk parçanın gitmesi ve yenisinin gelmesi 15 günü bulacağından, bekleme yapmayız diye düşündük.

2-3 ay kullandık ve setlerde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Bizde evde boş duracağına, arayan birisinin işi görülsün diye, ticari olmadan aldığımız fiyata satışa koydum, zaten tek olan set hemen satıldı.

Maalesef benim yardımcı olma durumum yok, sitemizde FEMOLİ gibi bu işin profesyoneli de var zaten, gerekeni fazlası ile yapacağından emin olabilirsin.

ali sende özendiriyosun özendiriyosun sonra satmıyorum diyosun:) ben anlamam arabandakileri sök gönder kardeşim:D şaka yapayıyorum tabiki... ama bende istiyorum farlar sisler gündüz farları plaka ışıkları vs . beyaz olsun..

ELOVER
07/10/2010, 14:36
İlan buydu ama satıldı maalesef...

https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/20388-grande-punto-icin-bixenon-h4-3-hid-kit-4300-k.html

ELOVER
07/10/2010, 14:40
ali sende özendiriyosun özendiriyosun sonra satmıyorum diyosun:) ben anlamam arabandakileri sök gönder kardeşim:D şaka yapayıyorum tabiki... ama bende istiyorum farlar sisler gündüz farları plaka ışıkları vs . beyaz olsun..

Valla istersen söküp yollarım arkadaşım, alt tarafı ampül seti.

Sen kapsamlı mod için uzmanına başvur, Mehmetde hespini birbirine uygun takım olarak bulabilirsin ama şahsi tavsiyem 6000 K üstü almaman :)

Aynılarının 6000 K olanı Femolide mevcut, hem fiyat uygun, hemde garantili... Ayrıca takılmasına da yardımcı oluyorlar. Bundan iyisi ballı kaymak :)

femoli
07/10/2010, 14:46
Ali farlar sıcakken selektör tepkimesi mutlaka 0 dır ama soğukken halogenin verdiği gibi vermez sadece ufak bir patlama yapar (soğukken) sonraki sellektörlerde bu patlamaının yarısını alamayız .. bu kitle alakalı bişi değil xenonun yapısı ile ilgili yani a kiti b kiti bişi farketmez... neyse ali zaten önmeli olan aldığın ürünü içine sinerek kullanmandır .. Güle güle kullan arkdaşım, xenonun güzel allah farlarını söndürmesin hayırlı sürüşler..

zafermutlu
07/10/2010, 14:50
Ali farlar sıcakken selektör tepkimesi mutlaka 0 dır ama soğukken halogenin verdiği gibi vermez sadece ufak bir patlama yapar (soğukken) sonraki sellektörlerde bu patlamaının yarısını alamayız .. bu kitle alakalı bişi değil xenonun yapısı ile ilgili yani a kiti b kiti bişi farketmez... neyse ali zaten önmeli olan aldığın ürünü içine sinerek kullanmandır .. Güle güle kullan arkdaşım, xenonun güzel allah farlarını söndürmesin hayırlı sürüşler..

mehmet sen benim msjları görmüyormusun? ne yapacaz diyorum arabaya... xenon ne takacaz far sis.. diger lambalara ne takacaz?

ELOVER
07/10/2010, 15:06
Ali farlar sıcakken selektör tepkimesi mutlaka 0 dır ama soğukken halogenin verdiği gibi vermez sadece ufak bir patlama yapar (soğukken) sonraki sellektörlerde bu patlamaının yarısını alamayız .. bu kitle alakalı bişi değil xenonun yapısı ile ilgili yani a kiti b kiti bişi farketmez...

Evet benimde bahsettiğim aynen o, tek selektörü sorunsuz güzelce patlatıyor ama arka arkaya selektör yapamıyor, ışık bayılıyor gaz soğuk olduğu için. Yada farları hep açık tutmak lazım avrupa ülkelerindeki gibi.

Güle güle kullan arkdaşım, xenonun güzel allah farlarını söndürmesin hayırlı sürüşler..

Tşk ederim Mehmet, beğendiğine sevindim. Amin cümlemizin.

Kriminal
07/10/2010, 15:11
Güzel konu

zafermutlu
07/10/2010, 15:27
mtec xenon 6000k alayım iyi dediler umarım yanılmam .. femoliden bize cevap gelmedi:) takım olarak mtec alayım...