Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İçeri gelen rüzgar sesi

utkudgn
04/10/2010, 22:01
Herkese merhabalar aranıza yeni katıldım bir aydır punto evo kullanıcısıyım sitenizi daha öncedende takip ediyordum arabamı aldıktan sonra ufak tefek sorunlar yaşadım ama sağolsunlar servis ilgilendi hallettiler ama bütün camlar kapalı müzik sesinide kapattığım zaman 90kmh giderken içeri rüzgar sesi geliyor sanırım kapılardan geliyor kapılara ayar yaptılar ama geçmedi gelmeye devam ediyor kontrol ediyorum içeri rüzgar girmiyor ama sesi sürekli beni rahatsız ediyor sizce ne yapmayalım sizlerdede aynı sorun var mı yoksa ben çok mu takıntı haline getirdim izolasyon yaptırmayı düşünüyorum sizin önerilerinizi bekliyorum şimdiden çok teşekkür ederim

uraaal
04/10/2010, 22:41
hosgeldiniz.bence siz takıntı haline getirmişsiniz.karar vermeden önce opel astra veya honda civic'in güncel kasalarına binip karar verin.ki bu araçlar bir üst segmentte olmasına rağmen

real
04/10/2010, 23:36
genelde kapı içlerindeki lastiklerden de yapıyor bir kontrol ettirsen iyı olur.

ERDİ
05/10/2010, 00:50
yok abicim takıntı felan değil bu olaydan bende dert yanıyorum defalarca servise gittim kapılara ayar yapıldı hatta kapının bazı yerleri düzgün değildi onlar düzeltildi yetmedi yeni fitil takıldı yinede o uyuz ses gitmedi

utkudgn
05/10/2010, 12:12
yardımlarınız için teşekkür ederim hala ses geliyorsa ses yalıtımı yapsak işe yararmı acaba özellikle uzun yolda çok rahatsız ediyor rüzgar sesi

zafermutlu
05/10/2010, 12:17
herkesin şikayeti farklı bende de rüzgar sesi hiç yok ..motor sesi vede yol seside yok.. benim tek şikayetim farlar kısalar çok önüme düşüyor ayarı nasıl yapmışlarsa artık..

EvoKoray
05/10/2010, 12:19
herkesin şikayeti farklı bende de rüzgar sesi hiç yok ..motor sesi vede yol seside yok.. benim tek şikayetim farlar kısalar çok önüme düşüyor ayarı nasıl yapmışlarsa artık..

+1 kendi farları yetersiz gibi.. bide kornayı halletsek :)

zafermutlu
05/10/2010, 12:24
kornada bende problem yok.:) bir başlık açalım herkes şikayetlerini nasıl hallettigini yazsın.. birde daha önce yazdıgım kapı kapanma muhabeti var bende servise farları degilde onu sordum fitiller sert zamanla alışır dediler.. ama bana pek alışacak gibi gelmiyor sanki kapı ayarından gibi.. sertce kapamak gerekiyor..palio kaç yaşındaydı bir kere kapı ayarı görmedi hafif itildiginde tık diye kapanıyordu.. bunda ise kapı kapanırken arabanın içi oynuyor:)

mmtkara
05/10/2010, 13:12
walla bendede war aynısı hawa fazla rüzgarlı oldugu zaman gıcık ediyo insanı o ses...

byspayn
05/10/2010, 14:48
kornada bende problem yok.:) bir başlık açalım herkes şikayetlerini nasıl hallettigini yazsın.. birde daha önce yazdıgım kapı kapanma muhabeti var bende servise farları degilde onu sordum fitiller sert zamanla alışır dediler.. ama bana pek alışacak gibi gelmiyor sanki kapı ayarından gibi.. sertce kapamak gerekiyor..palio kaç yaşındaydı bir kere kapı ayarı görmedi hafif itildiginde tık diye kapanıyordu.. bunda ise kapı kapanırken arabanın içi oynuyor:)

Kapı problemi benide deli ediyor :( En son dayanamadık gittik servise. Euro'n'cap ten 5 yıldız aldığı için kapıları ağırdır biraz dediler bize. İnandım o zaman :) Sonra şu en son çıkan renault megane sports tourerlar var renault bayine gidince baktım da o araç da 5 yıldız aldı ama kapıları tek dokunuşla kapanıyordu. Çözüm bulan varsa bu kapılara hakikaten ben de yapayım :)

eexelanss
05/10/2010, 14:50
Aynı olay bendede var...Sadece sürücü tarafından geliyor..Bazen camı açık sanıp kapatmaya çalışıyorum.. ama oda ne cam zaten kapalı. :) FAkat hiç sorun edip servise götürmeyi düşünmedim..

Kriminal
05/10/2010, 14:52
Abicim en guzelı yavas gıtmek o zaman ses kesılıyor..Walla dert ettıgım herseyı kendım hallettım bunun caresı bır ıkı volume yukseltmektir...

onderbaki
05/10/2010, 15:59
rüzgar sesi gelmeyen araba yoktur heralde.
kişiye göre değişir tabi ama bence takılacak bir mevzu değil.
fırtınalı bir havada rüzgarı delip geçtiğinizi düşünün olsun bitsin:)

beyaz evo80
05/10/2010, 16:07
arkadaşlar benim araçdada hiç rüzar sesi yok tek ses kapı yüzlerinde zırıltı sesı geliyor fakat elımle hafıf bır dokunusda ses kesılıyor sizde böyle bır ses varmı?

byspayn
05/10/2010, 18:37
Zırıltıyı bir kere duydum şu ana kadar ve bir daha hiç duymadım.

onderbaki
05/10/2010, 18:57
arkadaşlar benim araçdada hiç rüzar sesi yok tek ses kapı yüzlerinde zırıltı sesı geliyor fakat elımle hafıf bır dokunusda ses kesılıyor sizde böyle bır ses varmı?

eski aracımda olmuştu. tahminimce kapı içinde bir vida vb bişey gevşemiş olabilir. çok koşay bir şekilde hallederler diye düşünüyorum.

utkudgn
05/10/2010, 19:11
benimde kornamda sorun vardı servis değiştirdi garantiden rüzgarlı havada gerçekten rahatsız edici bir ses çok yüksek süratlerde olsa kabul ama 90la gidincede geliyorsa rahatsız ediyor =)

uraaal
05/10/2010, 23:39
arka koltuk gıcırtısı hariç milim ses yok 5000 rpme kadar.araç ses izolasyonu bakımından kusursuz

makeles
05/10/2010, 23:45

kapıyı sökülüp takılırken sekmanlar yeterince oturmamış olabilir.. kapılarını yeni söküp taktığımdan biliyorum.. :)
yandan bakarak kontrol edin.. ayrık bi yer varsa onun aşağısında ve yukarında muhtemelen sekman tam geçmemiştir.. güçlü bir şekilde tık tık sesini duyana kadar bastırın..

34umut61
28/06/2012, 00:24
kardeşler meraba bn umut bende 2011 nodel grande punto war o ses bendede vardı geçtigimiz hafta sonu o sesi kapı ayarıyla benım aracım kurtardı sızde gıtmedıyse ruzgar sesi aynaların dıbı baglantı noktalarını iyice silikonlatın derım izole filan boşuna para harcamayın derim . . . birlik motorlu araçlar gebze kocaelinde ayarlatıyorum servise.. .

34umut61
28/06/2012, 00:26
ya aynen oyle .. .

ersobas
27/09/2012, 15:58
2011 nisanda punto evo dynamic aldım. Rüzgar sesi bende de vardı 90 ı geçtiğimde başlıyordu. fitil koyulmamış kapılara. adamlarda şaşırdı servide - sıfır arabada nasıl fitil olmaz, diye. Neyse konunca problem kesildi sağolsunlar. fakat yolculuk halinde ön camlara su vurduğumda yan camlara üstüne doğru süzülen su, kapı aralarına giriyo ve bu damlalara rüzgar geldiğinden rahatsız edici bi ses çıkıyo. Bitmiş bi kola şişesinden pipetle su çekmeye çalışırsın ya aynan öyle :) Çözüm tabiki giderken su vurmamak diyeceksiniz ama komik geliyo bu bana bazen zorunlu kalınıyo ve sesi duyuyorum.

şimdi koltuk sesim var aldığımdan beri. bi ara ayarladılar ama yine gitmem lazım servise. arka koltukları yatırmak için kullanılan kulptan geliyo ses değişik işte oda :)