Orijinalini görmek için tıklayınız : Petlas 175.65.15 kışlık alacağım fiyatı 350TL
ibrahim06
03/10/2010, 23:22
Bugün eskidenl astik aldığım bir Petlas bayisinden Ekim 15ten sonra gelecek partiden olmak kaydıyla kışlık lastik siparişi verdim. Peşin olursa tanesi 85ten.Ancak ben taksit yaptırıyorum. 4 lastik 350 TL 5 takside. Ebatlar 175.65.15. Fiyat fena değil bana göre. Sizce?
kış lastiği konusunda hiiç bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar açıklamalarada bulunsunlarda faydalanalım
ibrahim06
03/10/2010, 23:27
Petlas kış lastiklerini daha önce kullandım ben. Memnunum.
yusufekinci06
04/10/2010, 00:24
petlası bilmiyorum ama can taşıyacaksın. michelin, lassa, bridgestone veya continental gibi kaliteli lastik almanı öneririrm.
ibrahim abi 185 ama bi düşün derim.
ibrahim06
04/10/2010, 01:08
ibrahim abi 185 ama bi düşün derim.
Sevgili ozy bizim arabaların ebatı 175 değilmi. 185 ebat olanından tanesi 90 lira.Ben eski arabamda da Petlasın Kışlıklaını kullandım. Önce önyargılıydım ama boşunaymış.
Petlas kullanan herkes çok iyi diyor nekadar doğru bilmiyorum
ibrahim06
04/10/2010, 01:21
Benim de çevremde kullananlar ve zamanında benim de almama onlar vesile oldu. Kötü diyene ben de rastlamadım. Michelin ve benzeri ürünlerden aşağımıdır bilemem ama piyasada satılan kumho veya Toyotiresdan iyi olduğunu söyler lastikçiler. Benim lastikçim : Hocam eğer paran varsa michelin ve continental al. Ama yok diyorsan Bu ikisi dışında başkalarına para vermeye gerek yok Petlas al der. ki kendisi de Petlas kullanıyor.Arabası Focus 2004. Kendisi Michelin, bridgestone, Lassa ve Petlas satıyor. Continental bayisi değildir ama Continentali önerir.
Benim de çevremde kullananlar ve zamanında benim de almama onlar vesile oldu. Kötü diyene ben de rastlamadım. Michelin ve benzeri ürünlerden aşağımıdır bilemem ama piyasada satılan kumho veya Toyotiresdan iyi olduğunu söyler lastikçiler. Benim lastikçim : Hocam eğer paran varsa michelin ve continental al. Ama yok diyorsan Bu ikisi dışında başkalarına para vermeye gerek yok Petlas al der. ki kendisi de Petlas kullanıyor.Arabası Focus 2004. Kendisi Michelin, bridgestone, Lassa ve Petlas satıyor. Continental bayisi değildir ama Continentali önerir.
evet bu konuda size katılıyorum bende genelde böyle sözler duyuyorum
benim lastiklerim Nexen çok memnunum Korede üretiliyormuş şimdi lastik alıcak olsam yine Nexen alırım
Sevgili ozy bizim arabaların ebatı 175 değilmi. 185 ebat olanından tanesi 90 lira.Ben eski arabamda da Petlasın Kışlıklaını kullandım. Önce önyargılıydım ama boşunaymış.
active 175 65 15 dynamic/emotion 185 65 15 abi. benim petlas hakkında bilgim kullanmışlığım yok, aynı fiyat olunca lassa düşünülebilir diye düşündüm ama taksit istediğin için olmaz zaten sanırım.
180 tabanlı bir lastik varmı açıkcası pek zannetmiyorum 185 olmasın o
bugun bi saçmalama moduna girmişim önceki mesajda düşün dediğim bu ilandı yazmamışım:
https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/20289-satilik-lassa-snoways-era-kislik-lastik.html
Evet ayhan abi 185 olcak yanlış yazmışım düzelttim.
StrawBeeRy
04/10/2010, 08:17
evet bu konuda size katılıyorum bende genelde böyle sözler duyuyorum
benim lastiklerim Nexen çok memnunum Korede üretiliyormuş şimdi lastik alıcak olsam yine Nexen alırım
abi aman ha sakın nexen ve roadstone lardan uzak durun benim bundan önceki lastiklerim nexendi büyük bi kaza yaptım bir daha aman abi herkesden uzak olsun şimdiki lastiklerim dunlop benimkiler biraz tuzlu ama heleki kuru havada lastikleri yoldan çıkarana helal olsun kış lastiğide olsa herkese dunlop öneririm fiyat olarak sp01,03 ler o kadar da pahalı değil
ibrahim06
04/10/2010, 13:51
bugun bi saçmalama moduna girmişim önceki mesajda düşün dediğim bu ilandı yazmamışım:
https://forum.grandepuntotr.com/ilanlar/20289-satilik-lassa-snoways-era-kislik-lastik.html
Evet ayhan abi 185 olcak yanlış yazmışım düzelttim.
Bahsini ettiğin ilandaki arkadaşla mesajlaştık. Teklif ettiğimi kabul etmedi.
petlası bilmiyorum ama can taşıyacaksın. michelin, lassa, bridgestone veya continental gibi kaliteli lastik almanı öneririrm.
Adamlar (Petlas)uçak lastiği yapıyor.
onderbaki
04/10/2010, 18:21
Bugün eskidenl astik aldığım bir Petlas bayisinden Ekim 15ten sonra gelecek partiden olmak kaydıyla kışlık lastik siparişi verdim. Peşin olursa tanesi 85ten.Ancak ben taksit yaptırıyorum. 4 lastik 350 TL 5 takside. Ebatlar 175.65.15. Fiyat fena değil bana göre. Sizce?
daha önce kullandığınız lastiklerle kaç km yapmıştınız
ibrahim06
04/10/2010, 21:31
daha önce kullandığınız lastiklerle kaç km yapmıştınız
sanırım 6 bin civarı. Daha sonra arabayı satarken onları işyerimden bir arkadaşıma verdim 14 jant olduğu için. Şu an hala kullanıyor. Memnun olduğunu söylüyor.
devrim1972
05/10/2010, 21:29
Yaklaşık 3000 km dir petlasın ihraç ürünü olan starmax model lastiğini kullanıyorum. Memnunum. 85 TL de oldukça güzel fiyat.
Şu; '' can taşıyorsun'' lafı da yerinde kullanılmadığında hiç de hoş olmaz.
Petlas; yerli üretim, bizim işçilerimizin çalıştığı, ülkemize maddi-manevi faydası olan bir şirket. Bu kadar da önyargılı olmamak gerekir.
Sonuç: Kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim.
ibrahim06
06/10/2010, 00:10
Yaklaşık 3000 km dir petlasın ihraç ürünü olan starmax model lastiğini kullanıyorum. Memnunum. 85 TL de oldukça güzel fiyat.
Şu; '' can taşıyorsun'' lafı da yerinde kullanılmadığında hiç de hoş olmaz.
Petlas; yerli üretim, bizim işçilerimizin çalıştığı, ülkemize maddi-manevi faydası olan bir şirket. Bu kadar da önyargılı olmamak gerekir.
Sonuç: Kullanıyorum, memnunum, tavsiye ederim.
Evet Starmax petlasın avrupadaki adı.
tutkuaydin41
06/10/2010, 00:43
abi lastıkten anlamam ama kıs - yaz alıcaksan 185 al serwis bile 175 lerı sokup 185 takıyor tanede 5 lira gibi bi fiyat oynuyor heralde. hem arac daha diri duruyor.
zafer murat
06/10/2010, 11:51
Bende lassa alıcağım 15 ekimde gelicek partiden alıcaz.Şuan fiyatı 500TL ama gelince bir şeyler yaptırcaz.Ölçüler 185/65/15
ibrahim06
06/10/2010, 12:50
185/60/ 15 bizim arabalara uyuyor değilmi.
Benim araçta alaşımlı jant var. 205/60/15 kullanıyorum. Bana daha güvenliymiş gibi geliyor.
Şimdiye kadar PETLAS Lastiği olan hiçbir araç kullanmadım. Ne desem yalan olur. Ama yerli üretim, düşünülebilir. Michelin, Goodyear, Pirelli, Lassa gibi Markaları tercih etmeyenler için iyi bir alternatif olur diye düşünüyorum.
Bildiğim kadarıyla; Yumuşak ve sessiz lastik istiyorsanız Michelin tercih etmelisiniz. Ancak şehir içinde aracınızı kaldırım yakınına park ederken biraz daha dikkatli olmanız gerekiyor. Yanakları yumuşak olduğundan yırtılabiliyormuş. Ben Michelin Energy Saver lastikerini 10.000 km kullandım, Lassa Lastik çıkartıp takmıştım, Lastik sesi %20 düştü, %20 yol tutuş arttı, %20 fren mesafesi azaldı, çok memnundum. Tabi bütün bu söylediklerim 4 Mevsim Lastiği için. Michelinin kış Lastikleri konuşunda herhangi bir bilgim yok. Kısmet olursa önümüzdeki kış Michelin Kış lastiği takarım. Lassa'nın Snoways Modeli kış lastiği olarak en çok kullanılan lastik olduğunu duydum, kullanan arkadaşlarımsa çok memnun...
Tabi bütün bunların seçiminde; Bulunduğunuz ilin hangi bölgede olduğu, uzun yol-şehir içi kullanım ve Lastiğe verebileceğiniz TL miktarı da önemli.
Nacizane fikirlerimi paylaşmak istedim...
onderbaki
06/10/2010, 17:13
buna benzer bir başlık ta ben açmıştım özellikle kumho için. kumho bayisi özellikle ciplerde yok sattık geçen sene demişti. bugün audi a6 da petlas lastik gördüm. lastik sanki 4 ayrı parça ve birleştirilmiş gibi görünüyordu. çeperleri falan vardı. hoşuma gitmedi açıkcası.
kafam hep karışıktı bu konuda, bu kadar pahalı arabalara sahip insanlar ucuz lastik alırda ben neden almayım diye çok düşündüm. sonra her zaman verdiğim gibi karar verdim. ben işimi sağlama alayım 20-30 liradan kaçmayıp adam gibi bir lastik alayım,
gerçi son kararımı bayiye gidince vereceğim ancak lassa-bridgestone-fulda markalardan birini tercih edeceğim.
bu üç lastiğin tabanını-dişlerini daha çok beğendim. zaten önceki aracımda 4 yıl fulda kullanmıştım ve hiç sorun yaşamadım.
lassa ve fulda için 115 lira bridgestone için 125 lira fiyat verdiler. el sıkışınca biraz daha düşerler heralde.(185 65 15)
ibrahim06
06/10/2010, 20:13
Ya bugün lastikçimde 185 65 15 taktırayım dedim. Olmaz teker sürter türünden laflar etti. En iyisinin 185 60 15 olacağını söyledi durdu ve takmadı. Burda biliyorum biçok kişi 185 65 kullanıyor. Nasıl kışın sıkıntı çıkarırmı dostlar 65 taktırsam.
Bu arada yukardaki arkadaş Petlasın adam gibi lastik olmadığını neye göre çıkardınız? Ucuz fazla tuzlu değil diyemi?
abi 185 65 15 dynamic ve emotionlarda orjinal ölçü sürtmesi etmesi mümkün değil. ama bende lastikçine katılıyorum 185 60 15 daha iyi bence.
ibrahim06
06/10/2010, 20:56
abi 185 65 15 dynamic ve emotionlarda orjinal ölçü sürtmesi etmesi mümkün değil. ama bende lastikçine katılıyorum 185 60 15 daha iyi bence.
Benimkisi active. Ben yanak boyu kısalacağı için çukurlarda sıkıntı cekerim diye düşünmüştüm 60 ile
sürtme açısından dedim abi yani active / dynamic aradaki tek fark lastik ölçüsü. onlar sürtmediğine göre seninkide sürtmez.
ben yaklaşık 1 senedir kullanıyorum 185 60 15 bi sorun yaşamadım. yalnız kış(kar daha doğrusu) lastiği olarak 175 daha iyidir.
Ben petlasın 185/65/15 'ini 360 liraya aldım kütür kütür kullanıyorum çok memnunum, keza bundan önceki 3 aracımada petlas kullandım hiç şikayetim olmadı... Tavsiye ederim...
tutkuaydin41
06/10/2010, 21:23
abi daha yenı aldık lastık 185-65-15 serwisten aldık pirelli marka tanesı 100 lıradan aldık surtme fılan yok ... nasıl bir lastıkcıyse senın gittiğin yer.
ibrahim06
06/10/2010, 23:00
abi daha yenı aldık lastık 185-65-15 serwisten aldık pirelli marka tanesı 100 lıradan aldık surtme fılan yok ... nasıl bir lastıkcıyse senın gittiğin yer.
Valla bilmeme bi yerleri de arayıp sordu olmaz dedi. Acaba kışın kar mar birikip sürter mi demek istedi? :)
StrawBeeRy
06/10/2010, 23:01
Valla bilmeme bi yerleri de arayıp sordu olmaz dedi. Acaba kışın kar mar birikip sürter mi demek istedi? :)
abi arabaya genelde kaç kişi biniyorsunuz?
ibrahim06
06/10/2010, 23:03
abi arabaya genelde kaç kişi biniyorsunuz?
En fazla 3.Birisi 3 yaşında :)
StrawBeeRy
06/10/2010, 23:05
yok abi o zaman sürtmez 60la 65 yanak arasında çok bi fark yok sürterse arkaya yetişkin 3 kişi bindiği zaman sürter onunda çaresi var yavaş gidersin fazla çırtlamaz o zaman :) belkide hiç sürtmez abi benim lastikler 65 yanak gedi fabrikadan
Ben 185/65/15 kullanıyorum. Arabaya 6 kişi bindirdim 55km yol yaptım döndük durduk hiç sürtme gibi bir durum yok rahat olun...
fatihhhh
07/10/2010, 15:28
175/65/15 ile gelmişti fabrikadan
ben yerden yüksekliği artsın diye 185/65/15 aldım vetaktım
1 yıldır kullanıyorum.
bu ebatlarla aracım yerden 0,6 cm daha yükzelmiş oldu.
ibrahim06
08/10/2010, 00:10
Arabalara takılabilecek lastik ebatları, araba kapıların iç sacında bir yerlerde yazarmış diye duydum.. Bakmadım ama Bizim arabalarda böyle birşey var mı? Varsa nerde yazar.
Arabalara takılabilecek lastik ebatları, araba kapıların iç sacında bir yerlerde yazarmış diye duydum.. Bakmadım ama Bizim arabalarda böyle birşey var mı? Varsa nerde yazar.
Kullanım klavuzunda 175/65/15 ve 185/65/15 tavsiye ediliyor
karkurdu
13/10/2010, 10:00
forumdaki ilk mesajı calıstıgım sirket hakkında yazacagım aklıma gelmezdi.ilk once yusuf arkadasın "can tasıyacaksın,petlas alma" soylemini cok yanlıs buldugumu soylemeyelim.petlas ile ilgili ne kadar bilgisi var ki bole bi soz sarfedebiliyor.teknolojisi,üretimi hakkında ne biliyor.bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak boyle bisey sanırım.gercekten biseyler ogrenmek istersen ben sana yardımcı olabilirim yusuf.
petlas kar lastigi saydıgınız markalar kadar iyi bir lastiktir.kullanıcısını memnun ederken arac guvenligini de elinden bırakmaz.tabi ki michelin,bridgestone vb gibi buyuk firmaların lastikleri de cok iyi fakat ekonomik ve iyi lastik isteyen kesim icin petlas ve starmaxx son derece uygun lastiklerdir.
musti4141
13/10/2010, 14:32
bende aracımın lastiklerini degiştirdim istetmeyi kullanalım dedi servis istetme 175 digerlerine 185 takmış bir etki edermi acaba prelli lastiklerim memnunum