Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu sistem iş yapar mı?
parola13
02/10/2010, 18:30
öncelikle belirtmek istiyorum ki ben kutulu mutulu basslarla uğraşmak istemiyorum.bana temiz net ses lazım.kafamı ağrıtcak sese gerek yok :) yani sesi sona dayasam bile kulakları rahatsız etmeyen duru ve temiz ses istiyorum.tabi ki azcık da bass olucak.bu yüzden midd bas tercih ettim.bütçem de biraz az.ürünleri aşşağıda belirttim.sizce 1000 veya 1500 wat amfiyle 2 takım midbass işimi görür mü? yani temiz net ses alabilir miyim.ya da sadece arkalara mı midbass taksam.önleri hiç ellemesem mi?
şimdiden teşekkürler.
anfi
JAMESON USA -604 4KANAL 1500W AMFİ SIFIR GARANTİ GittiGidiyor.com'da #31045781 (https://urun.gittigidiyor.com/JAMESON-USA-604-4KANAL-1500W-AMFI-SIFIR-GARANTI_W0QQidZZ31045781)
1000W 4 ÇIKIŞLI PROFESYONEL ALPİN ANFİ USA 334 GittiGidiyor.com'da #30810184 (https://urun.gittigidiyor.com/1000W-4-CIKISLI-PROFESYONEL-ALPIN-ANFI-USA-334_W0QQidZZ30810184)
mid bass
JBL GT5- 650 C 16cm COMPONENT SIFIR ORJİNAL GittiGidiyor.com'da #29829132 (https://urun.gittigidiyor.com/JBL-GT5-650-C-16cm-COMPONENT-SIFIR-ORJINAL_W0QQidZZ29829132)
SpyHunter33
02/10/2010, 19:48
Valla benm de çok hoşuma gitti fiyatları da çok uygun :D birileri bi şeyler yazsa bari de merakımız giderilse :)
parola13
02/10/2010, 20:04
evet bu ses sistemleri konusunda sanırım pek kimsenin bilgisi yok :) tecrübe ederek görücez heralde :)
SpyHunter33
02/10/2010, 20:36
benim orda anlamadığım bi durum var 2 adet crossover
bulunmaktadır diyor nedir bu :)
Bugün krakercocuk'un aracına montajını yaptık, subwoofer olmadan ses nasıl oluyor yorumlarını anlatsın size ;)
parola13
02/10/2010, 20:52
benim orda anlamadığım bi durum var 2 adet crossover
bulunmaktadır diyor nedir bu :)
bağlantı kablosu heralde :)
cemjordan
02/10/2010, 21:08
Bence çok dandik bi sistem ben bunların hiç birini arabama takmam.İllada ucuz yollu bişey olsun dersen xetec 350.6 anfi 5 kanallı 300tl,kicker ds 650 mid 160tl,arka mdf ye pioneer 257 F wofer 140tl tamamdır.Param az diye acele edip uyduruk ürünlere gerek yok biraz sabırlı olmak lazım aceleye gelmez :)
bu arada crossover mid baslarda filtre amaçlı kullanılıyor içinde bobin falan var sesi netleştiriyor diye biliyorum tam emin değilim.
bu arada crossover mid baslarda filtre amaçlı kullanılıyor içinde bobin falan var sesi netleştiriyor diye biliyorum tam emin değilim.
evet bu konuda haklısın hem sesi netleştiriyor hem middlerin yanmasını önlüyor
anfiye baktığımızda genel olarak iyi görünüyor 4 ohm olması dışında bu size bas konusunda sıkıntı verebilir
ALPİN gelince hiiç bir işe yaramaz boşa verilmiş para olur
componentler güzel alınabilinir
ama bu tesisattan sadece ses alırsınız bass olayını ne yapacaksınız
parola13
03/10/2010, 02:27
hocam anfiyi ben sadece midbassları kaldırsın diye alıorum.daha kaliteli bi şey mi almam gerekiyor.yani bu midbassları kaldırmaz mı bu anfiler.
ayrıca bass konusu çok önemli değil.hafif bi bass versin yeter.
evet midd basları kaldırır bir sorun olmaz ama bas konusunda hiiç birşey alamazssın mid bassın amacı sadece sesi yükseltmek ve netleştirmek
krakercocuk
03/10/2010, 12:15
evet bu ses sistemleri konusunda sanırım pek kimsenin bilgisi yok :) tecrübe ederek görücez heralde :)
Bugün krakercocuk'un aracına montajını yaptık, subwoofer olmadan ses nasıl oluyor yorumlarını anlatsın size ;)
4 kanal xetec amfi 2 takım kicker ds 650.2 bu iş bitmiştir..:D
StrawBeeRy
03/10/2010, 12:20
subwoofer olmadan ses mid basslarlada sağlanabiliyor subwoofer almak istemiyorsanız 1 takım focal yada kicker alın oturun ses dinleyin
krakercocuk
03/10/2010, 12:28
buradan Genius Engin abiye sonsuz teşekkürlerimi sunarım..kendi arabasıyla bu kadar ilgilenmemiştir heralde..;)
tutkuaydin41
03/10/2010, 12:55
Xetec Vector 200*4 anfi senin işini gorur..sahibindene bakarsan orda war baya bbi.bu anfiyle 4 kolon pionner 440 watt. + 1500 kicker L7 kullandım sorunsuz çaılştırdı.jbl'in ürettiği bir markaymş 2 tane mid bass baglıcaksan rahatlıkla ısını gorur.
jbl midler tmm ama amfiler bence de 5 para etmez. xetec düşünülebilir ya da soundmagusta işini görür. woofer olmadan bişe anlaman zor er ya da geç o wooferı taktırırsın bence en azından 5 kanal bi amfi al woofera hazırlık olsun teypte değişmek lazım aslında...
parola13
03/10/2010, 13:25
krakerçocuk'un da dediği gibi
4 kanal xetec amfi-2 takım kicker ds 650.2
bu sistem iş görür heralde.az da olsa bass ve temiz net bir ses alabilirim heralde?
benim tavsiyem kicker ds alma başka bi seri al ks al mesela ya da ss al. dsleri dinledim beğenmedim.
parola13
03/10/2010, 15:54
hocam o senin dediklerin pahalı bizi aşar.ds en mantıklısı ve uygunudur.
bravo_sercan
03/10/2010, 16:01
4 kanal xetec amfi 2 takım kicker ds 650.2 bu iş bitmiştir..:D
Duymak degil dinlemek istiyorsan
mantıklı :)
krakercocuk
03/10/2010, 21:07
madem öyle ben alırken neden tavsiye vermediniz. gerçi ben çook memnunum. nede olsa müzisyen adamım:Daz cok ses kalitesinden anlarım. teybinde çok önemli tabi..saolsun ayhan ve engin abinin tavsiyeleriyle güzel bi sistem kurdum
sen bilirsin hocam benden tavsiye etmesi ben olsam o compları almam sadece uyarmak istedim bende senin gibi az araştırmadım zamanında o yüzden söylüyorum.
Atakan KÖRO
03/10/2010, 22:54
crossover midlere gelen bass ve tiz sesleri filtreleyerek kompenentlerden sadece mid seslerin cıkmasını saglar. aynı şekilde filtreledigi tizleri de tweeterlara yönlendirir. sonuc olarak daha kaliteli ses :) ayrıca da kompenent kullanılan sistemde sub olmazsa olmaz bence tabiki ;)
Bu tip markaları tercih sebebiniz ucuz olmasımıdır heleki compenantlarda tizlerin ve midlerin dandik oldugunda yanmasıda okadar kolay olddugu ortadayken
Valla dostum beni dinlersen sıfır jameson falan alacağına aynı paralara internetten ikinci el bilindik bir marka al, pioneer'dan şaşma derim.. subwoofer ilk etapta banada mantıksız geliyordu, taki bir arkadaşım bana kabin bas ve amfisini zorla hediye edene kadar.. şimdi subwoofer olmadan müzik dinleyemiyorum.. resmen doyuma ulaştırıyor, onun arabayı titreştirmesi bile mükemmel.. bas'ın mantığıda o zaten, müziği fiziksel olarak hissetmen.. asıl tiz sesler baş ağrısı yapıyor..
arkadaşlar merhaba bende temiz ve güzel bir ses istıyorum. ama güm güm şeklinde değil. yani müziği açınca temiz ses az bas falan işte. yorumları okudum ama anlayamadım. ben ne alayım_???
2 takım mid alın. bi sub bi de 4 kanal amfi. güzel olur :)