Orijinalini görmek için tıklayınız : 2011 Grande Puntoda gördüğüm eksiklikler...
2011 1.2 5K GP yaklaşık 1,5 ay önce satın aldım. Şu ana kadar sahibi olduğum 4.aracım... araçta bir kaç eksik tespit ettim... bu eksiklikleri gidermek istediğimden sizinle de paylaşmak istedim. Eksiklikler;
* Bagaj içi aydınlatma takılmamış. (fiat müşteri hizmetleriyle 1 ay boyunca telefonlaşmam neticesinde 2011 modellerde bagaj aydınlatması kaldırıldı yanıtı aldım) (adapazarı/samtaş'a fiyat sordum; sadece lambaya 65 TL diyorlar+tesisat çekilecek+işçilik) (izmit/efsaneye mail gönderdim, henüz dönüş olmadı.
* Araç içersinde kapı(cam) üstlerinde kol tutacaklar takılmamış.(adapazarı/samtaş 85+işçilik diyor) (izmit/efsaneden fiyat bekliyorum)
* Araçta direksiyonda kumanda edilebilen MP3 çalar var. Ancak direksiyon üstündeki kumanda düğmelerini ışıklandırma olmadığından gece kullanılamıyor... (adapazarı/samtaş'a sordum;aydınlatma yok zaten takılamaz dendi) (izmit/efsane ise; tabiki aydınlatma var, sizin aracınızda ya ledler takılı değil, ya da temazsızlık var, gelin çözeriz yanıtı aldım)
Kısaca 1,5 yada sıfır olarak almış olduğum aracımla bir hayli uğraşmaktayım. Halen de uğraşıyorum.
Bahsetmiş olduğum konularda bilgisi ve yorumu alan arkadaşlardan yardım rica edeceğim...
Teşekkürler, saygılar...
Saydıklarının hepsi 2008 Puntom'da mevcut. Gerçekten çok ilginç...
alperyonar
02/10/2010, 11:12
Aracınız motor gücü olarak nasıl?? Bu kasa için 1.2 65bg yeterlimi?
judas;
evet, aracı alalı 1,5 ay oldu... aldım alalı fiat müşteri hizmetleri ve adapazarı/samtaş la telefonla görüşmekten yoruldum... Araba konusunda kendi çapımda titizimdir. Bu eksiklikler de açıkcası miğdemi fazlasıyla bulandırdı. Ama bu sıkıntıların hevesimi kırmamasına dikkat etmeye çalışıyorum :)
bence yeterli olur cok zorlamaz aracı sonucta puntolar cok da agır araclar degil.. benim 1.4 punto 1040 kg.. 1.2 de o civarlardadır..
Alperyonar;
daha önceki aracım 1.6 / 115 HP olduğundan ilk kullanımda dumur olmuştum tabiki :) ama motor hafiften daha atik olmaya başladı, birde bende alıştım sanırım...
Fena değil diyebilirim... Bile bile almış olduğum içinde rahatsız etmiyor da olabilir :)
bence yeterli olur cok zorlamaz aracı sonucta puntolar cok da agır araclar degil.. benim 1.4 punto 1040 kg.. 1.2 de o civarlardadır..
evet, şehir içinde kullanıyorum, uzun yol çok fazla yapmıyorum. Bu yüzden de sıkıntı yok... 1,2 motor açıkcası bende de soru işareti yapmıştı. Fakat yeterli, hatta beklentimden daha iyi diyebilirim...
araç 1800 km oldu... aracı servisten ilk çıkarttığımda tüketim 7,2 gösteriyordu... şu an 6,1'e kadar indi(tabi ne kadar güvenilir bir ölçümdür, tartışılır)
alperyonar
02/10/2010, 11:37
evet, şehir içinde kullanıyorum, uzun yol çok fazla yapmıyorum. Bu yüzden de sıkıntı yok... 1,2 motor açıkcası bende de soru işareti yapmıştı. Fakat yeterli, hatta beklentimden daha iyi diyebilirim...
Çoğunlukla şahir içi kullanıyorsan bu motor yeterli olur senin için. güle güle kullan :)
Çoğunlukla şahir içi kullanıyorsan bu motor yeterli olur senin için. güle güle kullan :)
uzun yol olarak; ağırlıkı 35km. yok yapıyorum. 1,2 tercih nedenim ise; bir önceki aracım 1,6/115HP idi. onu kullanırkende ortalama 90Km ile gidiyordum. 1,2/65 HP ile de ortalama 90Km ile gidiyorum :)
StrawBeeRy
02/10/2010, 11:48
saydıklarınızın hepsi 2010-2011 1.3 mjet lerdede var geçen bi arkadaşlar tanıştım yeni almış 2010 1.3 mjet 75 hp active ama dynamicle aynı bir kliması manuel o kadar ve oda sizin gibi şikayetçiydi hepsi ondada var yani evo çıktığından beri gpyle pek ilgilenmiyorlar gibi
saydıklarınızın hepsi 2010-2011 1.3 mjet lerdede var geçen bi arkadaşlar tanıştım yeni almış 2010 1.3 mjet 75 hp active ama dynamicle aynı bir kliması manuel o kadar ve oda sizin gibi şikayetçiydi hepsi ondada var yani evo çıktığından beri gpyle pek ilgilenmiyorlar gibi
evet, benimde aklıma EVO çıktığından GP'yle pek ilgilenmiyorlar gibime geliyor. Fakat bu zihniyetin yanlış olduğu kanaatindeyim. 1,5 ayda bu kadar sorunla uğraştım, şlerleyen zamanlarda da ne olacağı belli değil. Böyle giderse çevremde kimseye fiat araba aldırtmayacağım... Bu tabi zamanla belli olacak, bakacaz-görecez... Ama benim ilk etapta 250-300 TL harcayıp eksiklikleri yaptırtacağım gerçeğini değiştiremiyor maalesef :(
Bilseydim biraz daha verip EVO aılrdım...
arastgeldi
19/12/2010, 20:24
Hocam benim de grande punto 1.4 77 bg dualogic full kit aracım bugünlerde gelecek fakat yazdıklarınızdan sonra daha arabayı görmeden soğudum.Punto evo alsaydım keşke diyorum.Hatta yarın gidip bayi ile görüşeceğim ama olumlu sonuç çıkacağını sanmıyorum.of ya fiat nasıl bir zihniyet bu ya arka camlar bile manuel ya.kumandadan ön camları kaldırma da yok sanırım.başka beğenmediğiniz yönleri neler? veya beğendiğiniz yönleri neler lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Kemairon
19/12/2010, 20:43
Hocam benim de grande punto 1.4 77 bg dualogic full kit aracım bugünlerde gelecek fakat yazdıklarınızdan sonra daha arabayı görmeden soğudum.Punto evo alsaydım keşke diyorum.Hatta yarın gidip bayi ile görüşeceğim ama olumlu sonuç çıkacağını sanmıyorum.of ya fiat nasıl bir zihniyet bu ya arka camlar bile manuel ya.kumandadan ön camları kaldırma da yok sanırım.başka beğenmediğiniz yönleri neler? veya beğendiğiniz yönleri neler lütfen yardımcı olabilir misiniz?
Ayrıntıya çok da gerek yok. Evonun içini görür görmez zaten Grande aldığına pişman olursun.
rockSEWER
19/12/2010, 22:00
walla aynı dertler bende de var carsamba günü aldım, bagajda aydınlatma, tutacaklar resmen rezillik, arabaya binen gülüyor buradan mı calmışlar diye :S
arastgeldi
19/12/2010, 22:02
Az önce telefonla arabanın bugün geldiğini öğrendim maalesef.artık değiştirmek gibi bir şansım yok galiba.Ah ulan fiat 26500 tl lik arabaya bagaj ışığı koymazsın arka camları manuel yaparsın hadi onu anladık ta arkalara kol tutacağı nasıl koymazsın ??
Az önce telefonla arabanın bugün geldiğini öğrendim maalesef.artık değiştirmek gibi bir şansım yok galiba.Ah ulan fiat 26500 tl lik arabaya bagaj ışığı koymazsın arka camları manuel yaparsın hadi onu anladık ta arkalara kol tutacağı nasıl koymazsın ??
Unutmadan ekleyim Arkalara kol tutacağı koymamışsın demişsin ama önde de yok Birde direksiyonun üzerindeki ses açıp kapama parça atlatma tuşları gece aydınlanmıyor ve ezbere basıyorsun
HasanAliz
19/12/2010, 22:47
2006 model GP.de bu saydıklarınız var. 2011 model bir arabada nasıl olmaz hayret.
2006 model GP.de bu saydıklarınız var. 2011 model bir arabada nasıl olmaz hayret.
Zaten benim aklımın ucundan gp almak geçmiyordu Kardeşim aldı 2007 modelini 2 yıldır kullanıyor En ufak bir problemi olmadı Benimde aklıma düştü Sırf 0 km olsun ilk binen ben olayım diye aldım Arabayı aldım kardeşimin arabadan eksikleri var İnanılmaz bir olay Elektrikli yan aynayı city modunu abs yi çalsa maliyet düşürme derim anlarımda bagaj lambası çalınırmı?Tekrar yazıklar olsun
SRDR KRKC
20/12/2010, 00:02
Bu Otomobil Üreticileri Kafayı Yedi İyice Arkadaş Bagaj Lambası Neden ZAman Aksesuar Olmuş Bu Bir İhtiyaç. Aynı Olay 2008 Model Renault Cloda Bnm Başıma Geldi Üst Donanım Araçta Bagaj Lambası Yoktu. Ama Müşteri Hizmetlerini Burnundan Getirdim Ve Aldım Bagaj Aydınlatmasını Ücretsiz Olarak Serviste Bağlandı.
Ne Kadar Saçmalık Yha Zaten Bizler O Aracın Değerinin Ve Ederinin Fazlasını Veriyoruz Sıfır Araç Alırken Bunlarda Nerden Ne Çalacaklarını Sapıtıyor. Bu Sene Satışlar 2005 Yılı Rekorunu Zorluyor Bakalım 2012 De Na Çalacaklar Araçlardan...
Hakkını Ara Arkadaşım Bagaj Aydınlatması Lüks Değil İhtiyaçtır Bu Şekilde Üretilen Otoda Bence Ayıplı Sayılmalıdır.
Merhaba arkadaşlar. Daha önce de başka bir konu içerisinde bahsetmiştim. Makine mühendisiyim ve otomotiv sanayinde çalışmaktayım. Tüm bu sayılan bagaj ışığı, direksiyondaki ışıklar, kollar ve daha fazlası...Hepsi maliyet azaltma çalışmaları neticesinde oluşmuş eksikliklerdir. Unutmayın. Bir araba çıktığı zaman kesinlikle direk almayın. Çünkü ilk çıkan arabalarda 1-1,5 sene içerisinde müşterilerden gelen şikayetler doğrultusunda iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Yani 2 sene sonra alırsanız o model arabanın en kalitelisini alabilirsiniz kanaatindeyim. Bir de son sene artık araçtan eksiltmeler başlar ki bunlarda maliyet azaltma çalışmalarıdır. Bu maliyet azaltma çalışmaları iyileştirme çalışmalarına göre daha hızlıdır ki bir an önce maliyetler azaltılsın. Ben kendim bizzat çalıştığım iş yerinden edindiğim tecrübelere dayanarak bunu sizlerle paylaşmayı bir borç bilmekteyim. Yani her zaman bir aracı en erken çıktıktan 2 sene sonra alın derim.
SRDR KRKC
20/12/2010, 00:18
Mertcim Tamam Bir Çok Konuda Sana Katılıyorum Ama Araç Kasa Değiştirincede Eksiltmeler Başlıyor Demişsin Yanlış Anlamadıysam Sana Çok Açık Bir Örnek Verim Passat Kasa Değiştirmeden Önce 1.6 102 Hp Olan Trendlıne Modellerinde Hıglına Donanımına Yakın Olarak Araçları Doldurup Sattı Bunun Gibi Bir Kaç Marka Daha Var Ama Bence Bu Genelde Orta Segment Araçlarda Bu Sıkıntı Var Sanırım Resmen Kandırılıyoruz Gibi Geliyor Bana.
Yazmadan edemicem dostlar
Sattığım 2006 model puntoda direksiyon ışıkları dahil hepsi vardı.Fakat 2008 model puntoda direksiyon ışıkları yanmıyor.sinir bozucu bi durum az önce yoldan geldimm.süreklii karıştırdım durdum.ezbere basarken mute tuşuna bastım.saçmalıktan başka bişe değill
arastgeldi
20/12/2010, 00:37
Unutmadan ekleyim Arkalara kol tutacağı koymamışsın demişsin ama önde de yok Birde direksiyonun üzerindeki ses açıp kapama parça atlatma tuşları gece aydınlanmıyor ve ezbere basıyorsun
hoca sorması ayıp kapıları nasıl kapatıyosun?
Şu ses tuşları olayına gelince bizim 2011 model fluence de de yok maalesef.o çok problem değiğl benim için.bir süre sonra elim alışır diye düşünüyorum.fakat bagaj aydınlatması ve güneşliklerde ayna olmaması çok saçma yahu adam arabaya esp asr hba adlarında sırf fiyakalı görünsün diye 3-5 tane donanım koymuş ama güneşlikte ayna yok naapim ben bööle arabayı??
daha arabayı teslim almadan sattıracaklar bana yahu.
Sağlık müdürlüğünde hekimim ve şimdiden hastaya hekime fiat almamaları konusunda telkinde bulunmaya başladım bile.
asimsendogan
20/12/2010, 00:41
Merhaba arkadaşlar. Daha önce de başka bir konu içerisinde bahsetmiştim. Makine mühendisiyim ve otomotiv sanayinde çalışmaktayım. Tüm bu sayılan bagaj ışığı, direksiyondaki ışıklar, kollar ve daha fazlası...Hepsi maliyet azaltma çalışmaları neticesinde oluşmuş eksikliklerdir. Unutmayın. Bir araba çıktığı zaman kesinlikle direk almayın. Çünkü ilk çıkan arabalarda 1-1,5 sene içerisinde müşterilerden gelen şikayetler doğrultusunda iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Yani 2 sene sonra alırsanız o model arabanın en kalitelisini alabilirsiniz kanaatindeyim. Bir de son sene artık araçtan eksiltmeler başlar ki bunlarda maliyet azaltma çalışmalarıdır. Bu maliyet azaltma çalışmaları iyileştirme çalışmalarına göre daha hızlıdır ki bir an önce maliyetler azaltılsın. Ben kendim bizzat çalıştığım iş yerinden edindiğim tecrübelere dayanarak bunu sizlerle paylaşmayı bir borç bilmekteyim. Yani her zaman bir aracı en erken çıktıktan 2 sene sonra alın derim.
Doğru söylüyorsun ama 2006 model yani ilk çıkışta alsaydık direksiyon ışıkları vs gibi eksiklikler olmayacaktı ama city arızası arka kapı açılmama sorunları ile uğraşacaktık :) 2008 aldık direksiyon ışıkları yok kol dayama yok :) Birde en ilginç tarafı tutarsızlık olması aynı yaşta ve aynı model donanımlarda bile farklılıklar var .ikinci el alacaklara tavsiyem bir güzel mevlüt okutup işallah eksikleri yoktur deyip almaları :) :)
Yazmadan edemicem dostlar
Sattığım 2006 model puntoda direksiyon ışıkları dahil hepsi vardı.Fakat 2008 model puntoda direksiyon ışıkları yanmıyor.sinir bozucu bi durum az önce yoldan geldimm.süreklii karıştırdım durdum.ezbere basarken mute tuşuna bastım.saçmalıktan başka bişe değill
Tam da aklımdan geçeni yazmışsın Volkan, gerçekten hoş olmayan bir durum.Acaba sonradan ışık taktırmak mümkün mü bu tuşlara?
İyide siz bu araçları incelemeden ,teknik özelliği nedir ,donanımı nedir? gibi şeylere bakmadanmı alıyorsunuz arkadaşlar ?ondan sonra şu eksik bu eksik...mesela biz 2005 mjt dynamic punto almıştık lastik ebatları resmi sitedeki ebatlara uymuyordu (155/70 14) olması gereken 185/60/14 idi ve şikayetimiz üzerine hiç laga luga yapmadan değiştirildi...dikkatli olmak lazım, zaaten üretici bazı özellikleri değiştirebileceğini belirtiyor...kanunen...
utkuaydin
20/12/2010, 01:52
benzer sorunlari bende yasiyorum ne yazikki..
yaklasik 2 hafta once 2011 gp 1.4 77 bg arac aldim, full kitlli diye aldik ama direksiyondaki tuslarin isiginin yanmamasi ve bagaj aydinlatmasi olmamasi cok can skci..aslinda almadan once biliyordum forumdaki arastirmalarimdan ama cam tavan ve uygun fiyatli olmasi cazip gelmisti.arabadan da genel olarak cok memnunum ancak, su bagaj ve direksiyon isiklarinin takilmasi icin bi tavsiye alabilirsek cok memnun olucam..tabi kol dayama icinde ayni sekilde
sadece fiatta yok arkadaşlar bu sorunlar tüm firmalarda var mesela land rover lander 52000 euroluk araçta cruise control yok veya 60 milyarlık bazı a3 lerde çelik jant yok cidden çok ayıp oluyor
2009 fire activ kullanıyorum arkada kolacagımda var ses acma kapamada ve bagajda aydınlatmam da 2011 model bıraraca fıat ayıp etmıs
madenmaden
20/12/2010, 03:06
peki manuel mi automatic klima mı manuel se automatic taktırabilir miyz
Mertcim Tamam Bir Çok Konuda Sana Katılıyorum Ama Araç Kasa Değiştirincede Eksiltmeler Başlıyor Demişsin Yanlış Anlamadıysam Sana Çok Açık Bir Örnek Verim Passat Kasa Değiştirmeden Önce 1.6 102 Hp Olan Trendlıne Modellerinde Hıglına Donanımına Yakın Olarak Araçları Doldurup Sattı Bunun Gibi Bir Kaç Marka Daha Var Ama Bence Bu Genelde Orta Segment Araçlarda Bu Sıkıntı Var Sanırım Resmen Kandırılıyoruz Gibi Geliyor Bana.
Bu biraz da firma mantalitesine dayanıyor. Toyota da ben hiç böyle bir şey ile karşılaşmadım. Adamlar maliyet azaltmalarını o fonksiyonu bozmadan başka türlü nasıl yapabileceklerini düşünüyorlar.. Ama tabi Fiat, Hyundai, vb firmalar maliyet azaltma çalışmaları maalesef müşteriyi memnun etmeyecek şekilde oluyor.
Kemairon
20/12/2010, 15:34
İyide siz bu araçları incelemeden ,teknik özelliği nedir ,donanımı nedir? gibi şeylere bakmadanmı alıyorsunuz arkadaşlar ?ondan sonra şu eksik bu eksik...mesela biz 2005 mjt dynamic punto almıştık lastik ebatları resmi sitedeki ebatlara uymuyordu (155/70 14) olması gereken 185/60/14 idi ve şikayetimiz üzerine hiç laga luga yapmadan değiştirildi...dikkatli olmak lazım, zaaten üretici bazı özellikleri değiştirebileceğini belirtiyor...kanunen...
Sonuna kadar haklısınız ancak kendi adıma konuşmam gerekirse, hayatı hurda sayılabilecek araçlarda geçmiş biri olarak, 0 km araba almanın heyecanına kapıldım. :D İnsanın aklına ıvır zıvır şeyleri kontrol etmek gelmiyor. :D
Tam da aklımdan geçeni yazmışsın Volkan, gerçekten hoş olmayan bir durum.Acaba sonradan ışık taktırmak mümkün mü bu tuşlara?
bildiğim kadarıyla sonradan led takılıyor.öle okumuştum forumda bi terde
arastgeldi
20/12/2010, 21:28
Ya arabayı bugün aldım fakat türkçe dil seçeneği yok ya güya full kit aldık.nasıl olacak şimdi ? yükleniyo mu bu türkçe dil seçeneği serviste falan?
reddragon
20/12/2010, 21:53
ben de dualogic active gp aldım. bütün arkadaşlara katılıyorum.
Bagaj lambası,gölgelik aynası,direksiyon ledleri ve kapı üstü tutamaçları bende de yok. yeri var ama kendi yok.
Benim başıma şu da geldi. aracı aldım ilk benzinlikciye gitmeden benzinim bitti. yolun ortasında kaldım rezil oldum.bidonla aldık benzin öyle devam ettik.
Param bu kadardı fiat aldım.pişman değilim. ama parası olan adam fiat araba alıosa şapkasını koysun ve düşünsün derim
Yanlız gp de dediğin olay tamamen ters işledi Yani sen en erken 2 sene bekleyin demişsin ama gp nin 2007 2008 modellerinde olanlar 2011 de çalınmış durumda Yani fiat müşterilerden gelecek şikayetler olmayınca çalmaya başlamış En son model araç en boş araç
walla aynı dertler bende de var carsamba günü aldım, bagajda aydınlatma, tutacaklar resmen rezillik, arabaya binen gülüyor buradan mı calmışlar diye :S
CEVAP = FİAT .... ilk ve son Fiat aracım GP... Kısmet olurda aracımı değiştirirsem bedava da verseler Fiatın herhangi bir aracını almam...
hoca sorması ayıp kapıları nasıl kapatıyosun?
Şu ses tuşları olayına gelince bizim 2011 model fluence de de yok maalesef.o çok problem değiğl benim için.bir süre sonra elim alışır diye düşünüyorum.fakat bagaj aydınlatması ve güneşliklerde ayna olmaması çok saçma yahu adam arabaya esp asr hba adlarında sırf fiyakalı görünsün diye 3-5 tane donanım koymuş ama güneşlikte ayna yok naapim ben bööle arabayı??
daha arabayı teslim almadan sattıracaklar bana yahu.
Sağlık müdürlüğünde hekimim ve şimdiden hastaya hekime fiat almamaları konusunda telkinde bulunmaya başladım bile.
Fiat bu zihniyette devam ettiği sürece kaybetmeye mahkum bir firma...
Tabiki kimse 25-26.000 TL yi sokakta bulmuyor. İncelenmez olurmu? kimsenin bodozlama gibip aaa bu GP de pek güzel araba bundan bir tane alalım dediğini düşünmüyorum... kimin aklına gelir 2011 model diye satılan bşr aracın bagajında gece açtığında lamba olmayacağını, gece bagajı açtığında karanlık olduğunu farkedince içinden fiat hakkında çeşitli ilfifatların geçeceğini? kim bilebilir araç direksiyonunun üzerine teyp kumanda tuşlarını sadece gündüz kullanabileceğini (kumanda üzerinde aydınlatma ledleri yok, hatta servise gidip ben cebimden vereceğim şuraya 2 led takın dediğinde servisinde; tesisatı dahi çekili değil, oraya tesisat çekmek çok sıkıntılı bir iş biz bunu yapamayız yanıtı alacağını) kim tahmin edebilir?
İnsanlar güvenip sıfır km araç alıyor, bu tip küçük sıkıntılar insanın canını sıkıyor, miğdesini bulandırıyor. ARAÇTAN SOĞUTUYOR...
Saygılar,
Suat...
bora.sen
22/12/2010, 12:06
kanaatimce en dolu GP Dynamic 2007 model olanı;sonrası adıyla kalmış :D
geçen gün baktım sıfırına yenileyim dedim aracı;aman aman uzak dursun,perde hava yastığı yok dijital klima yok,o yok bu yok,varsın 2007 mavi logolu olsun,yeterki hava yastığı eksik olmasın :D
Bu arada el tutacaklarını çıkmacıdan 3 tanesini 60 TL ye aldım (2010 Model Kazalı bir GP den söktü) Sıfırdan farkı yok Fakat takmak için birde karşı tırnağı gerekiyor Tabi kazalı araçtan onu sökme şansı yok Servisten tanesini 10 TL ye aldım Toplamda 60 TL tutacaklar 60 TL tırnaklar toplam 120 TL ye artık orjinal el tutacaklarım var Sıra makyaj aynasına geldi Orjinali serviste 68 TL bakalım çıkmacı ne isteyecek Son sıkıntımız olan bagaj lambasınıda led li pille çalışan küçük lambalar var Hafta sonu alıp kendim çift taraflı bantla yapıştıracağım Ayrıca bu ledli lambalar çok iyi ışık veriyor
Tabiki kimse 25-26.000 TL yi sokakta bulmuyor. İncelenmez olurmu? kimsenin bodozlama gibip aaa bu GP de pek güzel araba bundan bir tane alalım dediğini düşünmüyorum... kimin aklına gelir 2011 model diye satılan bşr aracın bagajında gece açtığında lamba olmayacağını, gece bagajı açtığında karanlık olduğunu farkedince içinden fiat hakkında çeşitli ilfifatların geçeceğini? kim bilebilir araç direksiyonunun üzerine teyp kumanda tuşlarını sadece gündüz kullanabileceğini (kumanda üzerinde aydınlatma ledleri yok, hatta servise gidip ben cebimden vereceğim şuraya 2 led takın dediğinde servisinde; tesisatı dahi çekili değil, oraya tesisat çekmek çok sıkıntılı bir iş biz bunu yapamayız yanıtı alacağını) kim tahmin edebilir?
İnsanlar güvenip sıfır km araç alıyor, bu tip küçük sıkıntılar insanın canını sıkıyor, miğdesini bulandırıyor. ARAÇTAN SOĞUTUYOR...
Saygılar,
Suat...böyle düşünürsanız ki saygım vardır ancak diğer firmaların benzer emsal araç donanımlarını incelemenizi öneririm...mesela clio,symbol,hyundai gb...hatta opel yıllarca classic adı altında astrayı yola yola bitiremedi veya hiç geliştirmedi...renolarda baz modellerde doğuştan ilk üretim son değil devir saati bile yoktur...herşey bir üretim ve pazarlama politikasıdır ki bunu hemen hemen tüm firmalar bu sınıftaki araçlar için uygular...siz vatandaş olarak ne aldığınızı bileceksiniz araştıracaksınız showrooma gidip sadece fiyat pazarlığı yapmayacaksınız ve beklentilerinizde var ise GP yerine EVO active*yi tercih edeceksiniz ondan sonrada EVO yu birde bahsettiğim diğer marka araç donanımlarıyla karşılaştıracaksınız...ve aldığınız Fiat*a değil kendinize kızacaksınız...dikkatsizliğinizden dolayı...saygılar
Yanlız gp de dediğin olay tamamen ters işledi Yani sen en erken 2 sene bekleyin demişsin ama gp nin 2007 2008 modellerinde olanlar 2011 de çalınmış durumda Yani fiat müşterilerden gelecek şikayetler olmayınca çalmaya başlamış En son model araç en boş araç
Tamam işte. Araba makyajlanmadan önce maliyet azaltma çalışmaları başlamış oluyor. Eksiltmeler başlıyor.
Arkadaşlar burada ne kadar konuşsak az. Fiat, Hyundai, (Ford'un bazı modelleri) gibi firmaların mantığı bu. Diğer Toyota, Volkswagen, vb firmalara baktığımızda müşteri memnuniyetinin ilk, maliyet azaltmalarının kesinlikle ikinci planda olduğunu farkedersiniz.
Yurt dışına çıkan arkadaşlar kesinlikle vardır. Kaç tane Fiat, Ford, Hyundai gördünüz? Hiç dikkat ettiniz mi?
Bizim TOFAŞ fabrikamız tamamen Fiat'a ürün üretir oldu... Acaba biz yerli araba üretmez miyiz? Tamamen TÜRK olacak. Bunu dünyaya duyuramaz mıyız?
Cevaplarınızı bekliyor ve merak ediyorum...
diğer markalarda da durum farklı değil. mesela hyundai accent era da 2006 modelinde olan donanımların 2011 modelinde tam 20 kusur tanesi yok. ikisi de aynı donanım adı ile satılıyor. düşünün.
VW polo-golf baz donanımına klima koymamış. bir arkadaşım nedenini sordu el-cevap: biz vw olarak küresel ısınma ile mücadelede katkımız olsun diye artık klimaları ekstra donanıma dahil ettik. müşterilerimiz illa ki klima talep etmedikçe klimalı araç satmamaya çalışıyoruz....
Tamam işte. Araba makyajlanmadan önce maliyet azaltma çalışmaları başlamış oluyor. Eksiltmeler başlıyor.
Arkadaşlar burada ne kadar konuşsak az. Fiat, Hyundai, (Ford'un bazı modelleri) gibi firmaların mantığı bu. Diğer Toyota, Volkswagen, vb firmalara baktığımızda müşteri memnuniyetinin ilk, maliyet azaltmalarının kesinlikle ikinci planda olduğunu farkedersiniz.
Yurt dışına çıkan arkadaşlar kesinlikle vardır. Kaç tane Fiat, Ford, Hyundai gördünüz? Hiç dikkat ettiniz mi?
Bizim TOFAŞ fabrikamız tamamen Fiat'a ürün üretir oldu... Acaba biz yerli araba üretmez miyiz? Tamamen TÜRK olacak. Bunu dünyaya duyuramaz mıyız?
Cevaplarınızı bekliyor ve merak ediyorum...
bidaha 124 gibi bir efsane çıkarsak müthiş olur biz yapıyoz millet taklit ediyo o ayrı konu
diğer markalarda da durum farklı değil. mesela hyundai accent era da 2006 modelinde olan donanımların 2011 modelinde tam 20 kusur tanesi yok. ikisi de aynı donanım adı ile satılıyor. düşünün.
VW polo-golf baz donanımına klima koymamış. bir arkadaşım nedenini sordu el-cevap: biz vw olarak küresel ısınma ile mücadelede katkımız olsun diye artık klimaları ekstra donanıma dahil ettik. müşterilerimiz illa ki klima talep etmedikçe klimalı araç satmamaya çalışıyoruz....
VW hakkında yazdıklarınızı son 10 yıldır vw takip eden biri olarak ilk defa duyuyorum Eminmisiniz klima olmadığına vw den bahsediyoruz fiat tan değil Ayrıca klimanın standart donanımda olmadığı tek araba palio kaldı diye biliyorum
VW hakkında yazdıklarınızı son 10 yıldır vw takip eden biri olarak ilk defa duyuyorum Eminmisiniz klima olmadığına vw den bahsediyoruz fiat tan değil Ayrıca klimanın standart donanımda olmadığı tek araba palio kaldı diye biliyorum
Klima Fiat ve Renault gibi firmalarda opsiyon.
Klima Fiat ve Renault gibi firmalarda opsiyon.
Şimdi tekrar baktım Fiatta palio dışında tüm araçlarda klima standart Renault ta ise klimanın standart olmadığı model yok
klimasız golf bile var arkadaşlar yapmayın :)
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-golf-klimasiz-sifir-golf-6-beyaz-duz-vites-31506300/detay
poloda da klimasız donanımlar mevcut. vw ni gözünüzde büyütmeyin derim. Allah'ın cettasına 60 bin gibi fiyat biçen bir malum dağıtıcı firmaya sahip Türkiye'de
fiatın düşük modelerinde (plio, albea gibi) klima opsiyonel çünkü daha çok şirketlere ve dağıtım firmaları gibi müşterilere yönelik araçlar..
satılık sıfır 2011 model Volkswagen Golf 1.6 TDi Comfortline 43.500 TL'ye (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-golf-klimasiz-sifir-golf-6-beyaz-duz-vites-31506300/detay)
poloda da klimasız donanımlar mevcut. vw ni gözünüzde büyütmeyin derim. Allah'ın cettasına 60 bin gibi fiyat biçen bir malum dağıtıcı firmaya sahip Türkiye'de
fiatın düşük modelerinde (plio, albea gibi) klima opsiyonel çünkü daha çok şirketlere ve dağıtım firmaları gibi müşterilere yönelik araçlar..
Vay be vw ne yakışmamış.
böyle düşünürsanız ki saygım vardır ancak diğer firmaların benzer emsal araç donanımlarını incelemenizi öneririm...mesela clio,symbol,hyundai gb...hatta opel yıllarca classic adı altında astrayı yola yola bitiremedi veya hiç geliştirmedi...renolarda baz modellerde doğuştan ilk üretim son değil devir saati bile yoktur...herşey bir üretim ve pazarlama politikasıdır ki bunu hemen hemen tüm firmalar bu sınıftaki araçlar için uygular...siz vatandaş olarak ne aldığınızı bileceksiniz araştıracaksınız showrooma gidip sadece fiyat pazarlığı yapmayacaksınız ve beklentilerinizde var ise GP yerine EVO active*yi tercih edeceksiniz ondan sonrada EVO yu birde bahsettiğim diğer marka araç donanımlarıyla karşılaştıracaksınız...ve aldığınız Fiat*a değil kendinize kızacaksınız...dikkatsizliğinizden dolayı...saygılar
Öncelikle; ben ne baz nede classic adı altında satılan bir GP almadım... Sözde "FULL KİT" adı altında satılan bir araç satın aldım. Fiat'a göre Full kavramının ne anlama geldiğini daha sonra anlıyorsun tabiki... Bu iş bir pazarlama politikasıysa bende böyle bir politikanın yanlış olduğunu söylüyorum...
Sizin ne iş yaptığınızı yada burda fiatı neden savunduğunuzu bilmiyorum, anlamıyorum, hatta umrumda da değil. Bu benim düşüncemdir kardeşim. GP 5.aracım ve arabalar konusunda az çok bilgiye sahibim. Sadece Fiat firmasıyla yeni tanıştım, onunda ne olduğunu anladık çok şükür...
Aracın bagaj aydınlatmasının olmaması, direksiyondan teyp kumandalarının içine Led takılmamasıyla benim dikkatsizliğimin olması ne alaka? bunca insan aynı şeyi söylüyor, sadece benim arabamda bu eksiklikler yokki.... 2007 model araçlarda olan bir çok özellik 2011 de yok, bu ne demek = malzemeden çalabildiğimiz kadar çalalım... böyle birşey yok, insanları bir kere kandırırsın, 2.olmaz... Burda kimse çıkıp Fiat'ı bana savunmasın bu benim görüşümdür...
Öncelikle; ben ne baz nede classic adı altında satılan bir GP almadım... Sözde "FULL KİT" adı altında satılan bir araç satın aldım. Fiat'a göre Full kavramının ne anlama geldiğini daha sonra anlıyorsun tabiki... Bu iş bir pazarlama politikasıysa bende böyle bir politikanın yanlış olduğunu söylüyorum...
Sizin ne iş yaptığınızı yada burda fiatı neden savunduğunuzu bilmiyorum, anlamıyorum, hatta umrumda da değil. Bu benim düşüncemdir kardeşim. GP 5.aracım ve arabalar konusunda az çok bilgiye sahibim. Sadece Fiat firmasıyla yeni tanıştım, onunda ne olduğunu anladık çok şükür...
Aracın bagaj aydınlatmasının olmaması, direksiyondan teyp kumandalarının içine Led takılmamasıyla benim dikkatsizliğimin olması ne alaka? bunca insan aynı şeyi söylüyor, sadece benim arabamda bu eksiklikler yokki.... 2007 model araçlarda olan bir çok özellik 2011 de yok, bu ne demek = malzemeden çalabildiğimiz kadar çalalım... böyle birşey yok, insanları bir kere kandırırsın, 2.olmaz... Burda kimse çıkıp Fiat'ı bana savunmasın bu benim görüşümdür...
Bazı konularda katılıyorum. Şöyle düşünelim; Fiat, Ferrari ve Lancia gibi markaları da üreten bir firma. Yani Fiat markası belki bizim gibi 2. dünya ülkelerine bu araçları üretiyor. Ayrıca insanları gerektiğinde yanlış yönlendirmekte bir şirket politikasıdır. Önemli olan o anda aracı satabilmek, belli bir kotaya ulaşmak. Gerisi hikaye. Bankaların kredi kartını zorla vermeleri, son dönemlerde çıkan zorla kefilsiz şartsız kredi kullandırmaları, sigorta şirketlerinin zorla kasko yaptırmak istemeleri ve o kaskonun sizin bazı isteklerini karşılamadığını sonradan öğrendiğiniz, vb başka şirketlerin bir sürü uygulamada tüm bunların göstergesidir...
satılık sıfır 2011 model Volkswagen Golf 1.6 TDi Comfortline 43.500 TL'ye (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-golf-klimasiz-sifir-golf-6-beyaz-duz-vites-31506300/detay)
Tam anlamıyla şoktayım Muhtemelen çok nadirdir bu şekilde araç Ayrıca 44.000 tl gibi bir rakama golf kalitesinden bir araba ve klima yok Hem vw için hemde bunu alan tüketici için ne söylesem bilmem ki? Bu ilanı gösterdinizya 1 yaşıma daha girdim İnanın söyleseler inanmazdım Skandal resmen
SUADOW arkadaşım amacım Fiat*ı savunmak değil (gerekirse savunurum gerekirsede eleştiririm) sadece tespitte bulundum ve bu bahsedilen politikaları bende onaylamıyorum hangi marka yaparsa yapsın ...yani başka bir marka bu bütçeyle bu segmentte araç alsanız benzer eksiklikler ile karşılasmanız çok olası(hatta %99) ...ayrıca benimde 5 inci kendime ait özel aracımdır gp, öncekileride uno,tipo,palio,punto mjt 2005...20 yıldırda otomotiv sektörünün içindeyim şu an FİAT ile*de herhangi bir iş ilişkisi içinde değilim ...benim Gp dede direksiyon ışıkları yok neyapayım şimdi(dynamic 2009)... pire için deve yakılmaz...çokta önemsemiyorum açıkçası...:) yinede dikkat istiyor yeni araba alırken...ne bekliyorsun ne teklif ediliyor hangi fiyata...
SUADOW arkadaşım amacım Fiat*ı savunmak değil (gerekirse savunurum gerekirsede eleştiririm) sadece tespitte bulundum ve bu bahsedilen politikaları bende onaylamıyorum hangi marka yaparsa yapsın ...yani başka bir marka bu bütçeyle bu segmentte araç alsanız benzer eksiklikler ile karşılasmanız çok olası(hatta %99) ...ayrıca benimde 5 inci kendime ait özel aracımdır gp, öncekileride uno,tipo,palio,punto mjt 2005...20 yıldırda otomotiv sektörünün içindeyim şu an FİAT ile*de herhangi bir iş ilişkisi içinde değilim ...benim Gp dede direksiyon ışıkları yok neyapayım şimdi(dynamic 2009)... pire için deve yakılmaz...çokta önemsemiyor açıkçası...:) yinede dikkat istiyor yeni araba alırken...ne bekliyorsun ne teklif ediliyor hangi fiyata...
Allah korusun tuşlara bakayım derken ya kaza yapsan??? Fiat ne der acaba buna? Bende kendi FMEA larına koysunlar söyleyelim!.....
Allah korusun tuşlara bakayım derken ya kaza yapsan??? Fiat ne der acaba buna? Bende kendi FMEA larına koysunlar söyleyelim!.....abartmayalım...:) yoksa sen direksyonu parmak uçlarıyla mı tutuyorsun..normal tuttuş pozisyonunda zaten başparmaklarıyla alışkanlık olarak hiç zorlanmadan buluyorum ...gözümüde yoldan ayırmadan...;)
Arabayı yeni aldım. Acemiyim? Tuşlara alışamadım ? Karşıma ansızın köpek çıktı?
ibrahim06
23/12/2010, 21:01
Breh breh biz de yedik.
Arabayı yeni aldım. Acemiyim? Tuşlara alışamadım ? Karşıma ansızın köpek çıktı?:) hadi hadi...arabaya alıştında direksyon tuşları kaldı...:) Reno*nunkini naapacaksın devir saati yok*tu baz modellerinde, sürekli kulağın motorda mı olacak? veya aynı reno*nun birçok modelinde cam açma butonları ortada (kapıda değil) vitesin önünde veya arkasında...yol alırken birde oraya göz atacaksın nerdeydi bunlar diye ...hatta şimdiki symbollerin radyokasetçalarların butonları ne kadar minnacık dikkatinizi çektimi? ışıklı olsa ne olacak tutturana kadar hele seyir halinde iken ciddi bir yol alırsınız kontrolsüz olarak...seninle FMEA*yı baş başa konuşacağız demektir o zaman ...ilk Bursa buluşmasında ...doğrucu mühendis seni...:):) müdürün MALİYET ve elle tutulur öneri dediğinde naapacaksın merak ediyorum...:)
comanchee
23/12/2010, 23:55
bende sıfır aldığım 3 haftalık evo dynamic var dualogic assit kit ile direksiyon tuşlarına hiç dikkat etmedim bakmadan çok rahat kullanıyorum çünkü. bagaj lambam var ama sonradan çekilmiş gibi geldi.evet tavan tutacakalrı benimde nazarı dikkatimi celbetti max maliyeti 20 tl dir ama yok ;)
bende sıfır aldığım 3 haftalık evo dynamic var dualogic assit kit ile direksiyon tuşlarına hiç dikkat etmedim bakmadan çok rahat kullanıyorum çünkü. bagaj lambam var ama sonradan çekilmiş gibi geldi.evet tavan tutacakalrı benimde nazarı dikkatimi celbetti max maliyeti 20 tl dir ama yok ;)
Tavan tuacakları işini dün halletmiş biri olarak yazayım Maliyet çıkmacıda tanesi 20 tl Onuda bulabilmek için aramak lazım Çünkü serviste 80 tl olduğunu bilenler 40 tl den itelemeye çalışıyor Ben 20 tl den aldım Fakat iş tutacağı almakla bitmiyor karşı tırnaklarıda lazım Ankarada bütün servislere ve sanayideki tüm parçacılara sordum tırnak yok Kartaşta benden önce birisi istemiş getirtmiş O arkadaş vazgeçince tırnaklar bana kaldı Tanesi 10 tl den 60 tl de tırnak Toplamda 120 tl ye hallettim Bu arada takma için ayrı ücret istiyorlar ama benden almadılar Takarken tırnağın birisi kırıldı ellerinde de yoktu Sipariş verildi en yakın 20 gün 1 ay sonra tırnak gelecek
Bu arada makyaj aynalı güneşlik serviste 68 tl çıkmacıda 50 tl Almak isteyen olursa aklında bulunsun
merhaba
allah kazasız kullanmak nasip etsin.
yeni araç alan arkadaşlara hayırlı olsun,
ancak merak ettiğim konu sıfır araç alırken , özelliklerini kontrol etmiyormusunuz.
hatta test sürüşü yapmadan araç alınması da çok ilginç..
özellikler ağır vasıtalarda, müşteri araba alırken özelliklerini anlatan satış temsilcisini dinlemiyor dahi, sonrada bu neydi, şu neydi, bu özellik ne işe yarar diye servisde dolanır durur. :)
merhaba
allah kazasız kullanmak nasip etsin.
yeni araç alan arkadaşlara hayırlı olsun,
ancak merak ettiğim konu sıfır araç alırken , özelliklerini kontrol etmiyormusunuz.
hatta test sürüşü yapmadan araç alınması da çok ilginç..
özellikler ağır vasıtalarda, müşteri araba alırken özelliklerini anlatan satış temsilcisini dinlemiyor dahi, sonrada bu neydi, şu neydi, bu özellik ne işe yarar diye servisde dolanır durur. :)
Siz 0 km araç alırken bagaj lambası var mı diye soran birisini hiç gördünüz mü? Ayrıca aynı aracın 2007 modelini kardeşiniz 2 yıldır kullanıyor olsa 2011 modelinde çalıntı yapacakları aklınıza gelirmiydi? Samimiyetnizle söyleyin 0 km almak için bayiye gidip arabanın içine otursanız yolcu el tutacaklarına bakmak aklınıza gelir mi? Makyaj aynasına bakmak aklınıza gelir mi? Arabanın bagajında lamba olmadığını daha önceden öğrenmeseniz bagajını açıp lamaba var mı yok mu diye kontrol edermisiniz? İyice bir düşünün tüm samimiyetinizle cevap verin Ben çok inceledim ama kaç hava yastığı var abs varmı full kitte neler var çekişi nasıl yakıt tüketimi nedir bunlara baktım
Ayrıca ilk defa burada yazılanlardan duydukları şikayetleri sanki kendileri aracı alsa araştırırmış gibi yazı yazan arkadaşlarda iyi düşünsün Kim bayiye gidipte bizim yazdıklarımızı kontrol etti 2011 model öncesi gp kullananların hepsi biz burada şikayetleriizi yazdıktan sonra gidip arabalarına baktılar Kimse araştırsaydınız gibi ahkam kesmesin?
GP ile EVO aynı donanım seviyeleri ile pazara sunulsa EVO satışları ne olurdu bi düşünün...yoksa sizlerin mantığı ile GP bıçak gibi kesilmesi gerekirdi ve direkt EVO*ya geçilmeliydi...bütçesi kısıtlı olan vatndaş*ada çin ve hint malı geely tata ve benzerlerine terk etmek pazarı öyle mi...veya rus malı lada ..neyse bu karmaşık bir konu...tartış tartış bitmez...:)
:) hadi hadi...arabaya alıştında direksyon tuşları kaldı...:) Reno*nunkini naapacaksın devir saati yok*tu baz modellerinde, sürekli kulağın motorda mı olacak? veya aynı reno*nun birçok modelinde cam açma butonları ortada (kapıda değil) vitesin önünde veya arkasında...yol alırken birde oraya göz atacaksın nerdeydi bunlar diye ...hatta şimdiki symbollerin radyokasetçalarların butonları ne kadar minnacık dikkatinizi çektimi? ışıklı olsa ne olacak tutturana kadar hele seyir halinde iken ciddi bir yol alırsınız kontrolsüz olarak...seninle FMEA*yı baş başa konuşacağız demektir o zaman ...ilk Bursa buluşmasında ...doğrucu mühendis seni...:):) müdürün MALİYET ve elle tutulur öneri dediğinde naapacaksın merak ediyorum...:)
:) :)
asagı yukarı butun markaların klımasız arac uretımlerı var ben klımasız ful +ful uretılen arabalar bılıyorum ve hala uretılıyor otomobıl fabrıkasında calısmaktayım ornek sıbıryada yasayan ınsanlar klımalı araba almıyor zaten hava hep soguk
theghostin
24/12/2010, 04:32
keşke EVO alsaydınız, bi arabaya o kadar para veriyorsam yanlızca dış görünüş değil, iç kısım da bir o kadar önemlidir, ne de olsa bu araca dışardan bakacak olan ben değilim...
yine de bahsettiğiniz sorunların o kadar büyük olduğunu düşünmüyorum...
Sıfır araba alacaksam. Dizel olacaksa. Biraz daha kastırıp Ghia Focus alırım.
SUADOW arkadaşım amacım Fiat*ı savunmak değil (gerekirse savunurum gerekirsede eleştiririm) sadece tespitte bulundum ve bu bahsedilen politikaları bende onaylamıyorum hangi marka yaparsa yapsın ...yani başka bir marka bu bütçeyle bu segmentte araç alsanız benzer eksiklikler ile karşılasmanız çok olası(hatta %99) ...ayrıca benimde 5 inci kendime ait özel aracımdır gp, öncekileride uno,tipo,palio,punto mjt 2005...20 yıldırda otomotiv sektörünün içindeyim şu an FİAT ile*de herhangi bir iş ilişkisi içinde değilim ...benim Gp dede direksiyon ışıkları yok neyapayım şimdi(dynamic 2009)... pire için deve yakılmaz...çokta önemsemiyorum açıkçası...:) yinede dikkat istiyor yeni araba alırken...ne bekliyorsun ne teklif ediliyor hangi fiyata...
Sn.Bahri Bey,
Anladığım kadarıyla; 5 aracınızda Tofaş ve Fiat marka araçlarmış... Buna istinaden sıkıntımızı size anlatmamız biraz güç oluyor sanki. Şimdiye kadar Tofaş, Fiat sizin tek tercihiniz olmuş...
İlk Fiat tercihi yapmış biri olarak, gelelim konumuza;
Sırasıyla,
1. Aracım 1972 Model Ford Granada
2. Aracım 1990 Model Skoda Forman
3. Aracım 1992 Model Toyota Corolla
4. Aracım 1997 Model Toyota Corolla idi...
Farklı zamanlarda da çalışmış olduğum firmalara ait Skoda Fabia, Ford Fiesta, BMW 528.... v.b. birçok aracı arasındaki farkları bilecek kadar seyahat etmişliğim vardır. Ayrıca direksiyon şöförü de değilimdir. Son sattığım 97 Corollayı alan arkadaş geçen gün aradı ve araca çok temiz bakmış olduğumdan özellikle teşekkür etmek için aradığını söyledi...
Bunları neden belirttim?
Sıfır Km araç almaya karar verdikten sonra çeşitli bayi’leri dolaştıktan sonra Fiat bayisine de uğradım GP için “Full Kit“ sadece skydome eksik diye tanıttılar. Araçla test sürüşü yaptım. Test esnasında aracın yol tutuşuna, süratlenince rüzgar sesine, görüş açılarına, ani frenlemesine, virajda savrulmasına, virajda fren yapınca yol tutuşuna gibi birçok şeyiyle ilgilendim. Bahsettiğim konular beni tatmin etti, Full Kit olacağı içinde aracı satın almaya karar verdim.
Açıkçası bagajda aydınlatma varmı? Yolcu güneşliğinde ayna varmıdır? Gibi merakım olmadı, olamazdı da zaten. Eminim forumdaki bir çok insanda bu ayrıntılara bakmazdı. Adamlar 2011 + Full Kit olarak sattıkları araçta bu eksikliklerin olacağı gece rüyamda görsem inanmazdım. İnanın 1972 Ford Granada yolcu güneşliğinde ayna mevcuttu, Bagajında da kocaman bir aydınlatma lambası vardı...
İşte benim müzdarif olduğumuz bu konulara küçük örnekler...
Bence; 2011 model bir araçta bu eksiklikler ayıptır, kendine ve müşterine saygısızlıktır. Baz diye tabir edilen araçlarda dahi olmazsa olması gereken opsiyonlar...
Sözün kısası ben eksiklerinden dolayı soğumuş olduğum aracı ne yazık ki satın aldım, yine ne yazık ki çok zarar etmek için 3 bilemediniz 4 yıl kullanmak zorundayım... Ama bu süre bittikten sonra aracımı ilk fırsatta satıp yerine kesinlikle ve kesinlikle en kral aracı da olsa FİAT marka olmayan bir araç alacağım...
Size ve Fiata ömür boyu mutluluklar dilerim.
Saygılarımla,
Suat.
Ben sizi çok iyi anlıyorum ve diyorumki kısacası şu an almış olduğunuz 0 km aracın markası ne olursa olsun örneğin hyundai reno hatta vw gb bu tip sonuçla eksiklikle karşılaşacaktınız illa birşey bulunacaktınız e o zamanda o markadan soğacaktınız...karşılaştırma yaparkende objektif olmak lazım ford granadayı murat 124 ile karşılaştırabilirmisiniz ? tabii ki hayır ford granadanın muadili fiat 132 dir zamanınınz varsa araştırın.toyota corollayı sırasıyla 1992 model olanı tempra ile 1997 model olanıda fiat marea ile kıyaslamanız gerekir...bizim araçlara segment olarak en yakın olan 1990 skoda ancak 1990 rus ladaya rakip olabilir, yani naapmiyacağız segmentleri karıştırmayacağız.Örneğin bugun ford granada demek FORD MONDEO demek muadili fiatta croma veya alfanın lancianın bazı modelleri demek... segment D dir, toyota corolla 2010 de karşılığı fiat olarak bravo veya kısmen linea diyebiliriz segment C dir ...kesinlikle doğru değildir kıyaslamak GP ile segment ve fiyat olarak...yaris deseniz anlarım (22-24 000 tl bandında yaris varmı bir onada bakmak lazım)...ayrıca hemen hemen piyasada bulunan birçok aracıda iş icabı veya bir şekilde meraktan test etmişimdir ailemizdede muhtelif markalardan araba var...neyse mutluluk dilekleriniz için teşekürler...benden size sabır dilemek düşer herhalde...yine söylüyorum *çalınan* özelliklerden dolayı bende Fiat*a(bu MİAT marka da olabilirdi) kızgınım ama gerçekler bunlar...sıkmayın tatlı canınızı...:)
fiat yöneticileri "nerden araklarsak maliyeti düşürürüz" diye düşünmüşler ve sonuç:
1- bagaj lambası
2- kol tutacağı
3- plastik karter koruyucu
4- makyaj aynası
5- direksiyondaki ledler
---------------------------------
değermiydi bu kadar yediğin küfüre....bak millet forumda "bidaha bu markayı hayatta almam diyor"....."tata" bile koyuyor bunları.....ya sabır yarabbi.
not: arıza çıkartan city motoru gibi gereksiz bir şeyi koyacağına bunların hepsini koyardın.
theghostin
25/12/2010, 19:47
içinden direksiyonunu da alsalar, koltuklarını da sökseler yine fiat yine punto :D
hesap çok basit arkadaşlar...bir zamanlar bundan 15-20 yıl önce fln mühendisin biri bakıyorki otomobiller (marka x) sürücü*nün başucunda tutamak var...ve öneri olarak (haklı olarak) bunun iptal edilmesi gerektiğini ve uzun vadede ciddi tassarufa ve maliyet düşüşüne sebep olacağını anlatır firma yönetimine...ve tabii ki kabul edilir *iki eliyle direksyonu tutması gereken sücünün neyine tutamak...* ve sanırsam sadece PUNTO dünyada 6 000 000 adet üretildi (gp hariç) maliyeti 1 euro/usD/TL OLSA TOPLAMDA NE OLUR ortadadır...bu sadece bir önerinin sonucudur ve sadece sürücü tarafı tutamağı kapsar(4 birden değil) diğerleri için hesap ortada bile değil yani tesisatı ıvırı zıvırı olan eksikler... ne olur..?tüketiciye daha ucuz donanımı biraz daha eksiltilmiş bir otomobil olarak yansır...ancak esas karı da uç beş donanımı fazla olsun diyen müşteriden kazanıyorlar gibi geliyor bana...:)
Yanlız arkadaşlar yanlış anladığınız bir nokta var Biz 2011 modelde çalınan parçalardan elde edilen kâra birşey demiyoruz "Şu kadar araç üretildi şu kadar çalarsa şu kadar kâr eder" Bunun farkındayız Fakat city diye bir sistem koyuyorsun Bu çaldıklarından kat kat pahalı Bozuluyor değiştiriyorsun Garanti bitiyor iyi niyet garantisinden yine değiştiriyorsun Madem maliyet azaltıyorsun city yi kaldırsana
Aynı sorun 2006 2007 ve 2008 hyundai eralarda da vardı Onlarda da meşhur eps problemi vardı Aracın direksiyonu kilitleniyordu 2008 yılının kasım ayından itibaren satılan tüm era larda bu sistemi kaldırdılar Hem kendileri kâr etti Hemde tüketiciler uğraşmaktan kurtuldu
Yani eğer gerçekten maliyet düşünüyorlarsa bunu görmezden gelmeleri çok saçma
Ayrıca perşembe günü 1,3 multijet aracım için karter koruyucu sordum 1,3 lere takılamayacağını söylediler Sizce doğrumu?
Yanlız arkadaşlar yanlış anladığınız bir nokta var Biz 2011 modelde çalınan parçalardan elde edilen kâra birşey demiyoruz "Şu kadar araç üretildi şu kadar çalarsa şu kadar kâr eder" Bunun farkındayız Fakat city diye bir sistem koyuyorsun Bu çaldıklarından kat kat pahalı Bozuluyor değiştiriyorsun Garanti bitiyor iyi niyet garantisinden yine değiştiriyorsun Madem maliyet azaltıyorsun city yi kaldırsana
Aynı sorun 2006 2007 ve 2008 hyundai eralarda da vardı Onlarda da meşhur eps problemi vardı Aracın direksiyonu kilitleniyordu 2008 yılının kasım ayından itibaren satılan tüm era larda bu sistemi kaldırdılar Hem kendileri kâr etti Hemde tüketiciler uğraşmaktan kurtuldu
Yani eğer gerçekten maliyet düşünüyorlarsa bunu görmezden gelmeleri çok saçma
Ayrıca perşembe günü 1,3 multijet aracım için karter koruyucu sordum 1,3 lere takılamayacağını söylediler Sizce doğrumu?Size katılmakla beraber city sorunu aslında o kadar basit ki pire için yorgan yakıyor FİAT ...ve diğer elektrikli direksyon sistemi uygulayan firmalar...hidrolik sistem artık miladını doldurmuştur zaman city*yi geliştirme zamanıdır...bu konuda aslında oldukça iyi gelkişlmelerde var olduğunu biliyorum ancak zaman meselesi... firmalar arası anlaşmalar sözleşmeler var kolay değil bir çırpıda herşeyi silmek...ve şunu belirteyim özellikle city*den dolayı FİAT ın zarar ettiğini sanmıyorum, city*yi üreten firma ödüyor bedelini diye düşünüyorum ...mantık bunu gösteriyor...
Zaten artık yeni kasası çıkmış bir aracın sıfırınıda almak mantıklı değil.
Bahsettiğiniz konuda ise size hak veriyorum. Bunlar en baz modelde bile olması gereken özellikler. Sonuçta alamazsınız. Boşuna uğraşıyorsunuz.
Zaten artık yeni kasası çıkmış bir aracın sıfırınıda almak mantıklı değil.
Bahsettiğiniz konuda ise size hak veriyorum. Bunlar en baz modelde bile olması gereken özellikler. Sonuçta alamazsınız. Boşuna uğraşıyorsunuz.
Sonuç almak için zaten uğraşmıyoruz El tutacakları ve makyaj aynasını ücretini ödeyerek temin ettim Bagaj lambası işini ise başka bir yöntemle çözdüm Yeni alacak arkadaşlar ne aldıklarını bilsinler Baştan bilince sorun yokta sonradan öğrenince insanın canı sıkılıyor
48000 TL verip sahip olduğum 2011 model spor paket sfety plus kit asist kit skydom donanımlı bravom da 2008 model spor paketli bravoda bulunan kapı içi kapı açma kolları aydınlatması iç lambanının ortasında led şeklinde orta konsola ışık süzen aydınlatma ve 2008 -2009 model bravolarda mevcut olan göğüslükteki bravo yazısı yok... Bu ayrıntılar beni bravo almaya teşvik eden ayrıntılar idi... opsiyon olarak ne varsa eklettim araca olacaksa en iyisi olsun diye.. Siparişi verdikten sonra tam 3 ay arabamın gelmesini bekledim... Var olan eksiklikleri müşteri hizmetlerine bildirdiğimde 2010 ve 2011 lerde bahsettiğim özelliklerin kalktığını ne yazıkki yardımcı olamıcaklarını söylediler... Ewet arabanın çok extrası var karizması performası heşeyiyle beyenerek biniyorum ama o küçük ayarınlarda tam olsaydı ne olurdu sanki.. sinek küçük mide bulandırr.. kendimi kandırılmış gibi hissediyorum.. Çok yazık
comanchee
27/12/2010, 01:52
evolarda direksiyon tuşalrı ledli imiş siz burada okuyunca dikkat ettim
GP lerdede ledli idi zaten. Kaldırdılar galiba.
suat birader bende de aynı sıkıntılar var bu tutamakların teki için mi 85 tl diyorlar yoksa 3üne mi ayrıca bende direksiyondaki ışıklandırmaları sormuştum 2011 de yalnızca evolarda olduğunu söylediler
suat birader bende de aynı sıkıntılar var bu tutamakların teki için mi 85 tl diyorlar yoksa 3üne mi ayrıca bende direksiyondaki ışıklandırmaları sormuştum 2011 de yalnızca evolarda olduğunu söylediler
Ben çıkmacıdan tanesini 20 tl den aldım Karşı tırnaklarınıda servisten tanesi 10 tlden toplam 60 tl ye aldım Toplamda 120 tl ye maloldu Aklınızda olsun karşı tırnaklar arabada olmadığı için fiyat araştırırken tırnakların dahil olup olmadığını sorun Ayrıca bazı ustalar tırnak işine kendi ellerindeki başka tırnaklarla çözüm bulmaya çalışıyorlar ama orjinalinden başkası iyi tutmuyor
HakanSogucak
02/01/2011, 22:52
Bu yazıyı okuyunca fark ettim eksiklikleri. 31.12.2010 da GP 1.3 dizel punto almıştım aracı teslim almadan evo dinamic ile değiştirirlermi acaba?
Sanıyorum vergisi filan ödenmiş olması lazım ama geriye dönük işlem yapılabilir sanıyorum tüketici hakkı olarak... Bilen kişiler bilgi verirlerse sevinirim.
Bu yazıyı okuyunca fark ettim eksiklikleri. 31.12.2010 da GP 1.3 dizel punto almıştım aracı teslim almadan evo dinamic ile değiştirirlermi acaba?
Sanıyorum vergisi filan ödenmiş olması lazım ama geriye dönük işlem yapılabilir sanıyorum tüketici hakkı olarak... Bilen kişiler bilgi verirlerse sevinirim.
Vergin ödendi ise aracın tescili yapılmış plakası belirlenmiş demektir Aracı değiştireceklerini düşünmüyorum ama değiştirseler bile evo da size indirimsiz fiyat verecekler ve yüksek bir fiyattan araç satmış olacaklardır Ayrıca biz cuma günü bir arkadaşıma hem grande punto hemde evo sorduk şubat tan önce gelmeyeceğini söylediler
Şansınızı bir deneyin ama olmayacaksa arabadan da soğumayın
HakanSogucak
02/01/2011, 23:29
Vergin ödendi ise aracın tescili yapılmış plakası belirlenmiş demektir Aracı değiştireceklerini düşünmüyorum ama değiştirseler bile evo da size indirimsiz fiyat verecekler ve yüksek bir fiyattan araç satmış olacaklardır Ayrıca biz cuma günü bir arkadaşıma hem grande punto hemde evo sorduk şubat tan önce gelmeyeceğini söylediler
Şansınızı bir deneyin ama olmayacaksa arabadan da soğumayın
Yani arkadaşların belirttiği eksikliklerden sadece kartel koruması beni ilgilendirdi, diğerleri olsada olur olmasada olur. Verilen para karşılığında aldığım hizmette ona göre oluyor, Ford Focus almayı düşünüyordum fiyat/ performansta ağır bastığı için punto seçtim zaten. (Dizel Ford Focus =37.000TL + 1.6 vergisi - Bu fiyat antalya için şirketlere özel flo fiyatı bu arada normalde 750 tl daha pahalıydı sanırım aralık kampanyası) Yani sonuçta 80.000tl ye bir araç alıyor olsaydım sorgulardım donanımdaki eksiklikleri) Yinede 2 ay sonra teslim etmeyeceklerse evo dinamic için bir daha konuşacağım, bakalım ne diyecekler....
2011 1.2 5K GP yaklaşık 1,5 ay önce satın aldım. Şu ana kadar sahibi olduğum 4.aracım... araçta bir kaç eksik tespit ettim... bu eksiklikleri gidermek istediğimden sizinle de paylaşmak istedim. Eksiklikler;
* Bagaj içi aydınlatma takılmamış. (fiat müşteri hizmetleriyle 1 ay boyunca telefonlaşmam neticesinde 2011 modellerde bagaj aydınlatması kaldırıldı yanıtı aldım) (adapazarı/samtaş'a fiyat sordum; sadece lambaya 65 TL diyorlar+tesisat çekilecek+işçilik) (izmit/efsaneye mail gönderdim, henüz dönüş olmadı.
* Araç içersinde kapı(cam) üstlerinde kol tutacaklar takılmamış.(adapazarı/samtaş 85+işçilik diyor) (izmit/efsaneden fiyat bekliyorum)
* Araçta direksiyonda kumanda edilebilen MP3 çalar var. Ancak direksiyon üstündeki kumanda düğmelerini ışıklandırma olmadığından gece kullanılamıyor... (adapazarı/samtaş'a sordum;aydınlatma yok zaten takılamaz dendi) (izmit/efsane ise; tabiki aydınlatma var, sizin aracınızda ya ledler takılı değil, ya da temazsızlık var, gelin çözeriz yanıtı aldım)
Kısaca 1,5 yada sıfır olarak almış olduğum aracımla bir hayli uğraşmaktayım. Halen de uğraşıyorum.
Bahsetmiş olduğum konularda bilgisi ve yorumu alan arkadaşlardan yardım rica edeceğim...
Teşekkürler, saygılar...
Merhabalar,
Bende yaklaşık 1 ay kadar önce İzmir birmot tan 2011 model Grande Punto Multijet Active modelini satın aldım. yazmış olduğun eksilerin hepsi aynen birebir bende de mevcut. kimse üzerine alınmasın ama, bu rezilllik, yok şöyle, yok böyle, utanç verici falan diyen arkadaşlara ben katılmıyorum. öncelikle arabayı aldığınız fiyata, piysada diğer modellere, eşdeğer olabilecek modellere bir bakın. bu fiyata hangisinde direksiyondan kumanda müzik sistemi, mp3 çalar, elektrikli ön aynalar, city mode hatta ABS mevcut bi karşılaştırın. bu özelliklerin çoğu bir çok markada standart değil, yine söylüyorum bu fiyata bu segmentteki bir araba için.
Birde satın alırken satış temsilcisi arkadaş bana arabada bu saydığınız şeylerin bulunmadığını özellikle söylemişti, hatta satın almadan önce forumdaki arkadaşlar sağolsun bundan bahsetmişlerdi, okumuştum ve ben bunları bilerek bu aracı aldım.
Grande Punto yu satın almadan önce Karşıyaka Ünallardan da Peugeot 206 için fiyat aldım. adam 1.4 HDI dizel araca 25.000 küsür fiyat çekti, çok merak ettim sordum soruşturdum çünkü fiyatı çok iyi geldi. Meğer 2011 model araçta ABS standart değilmiş, güvenlik pakedi ekletmeniz gerekiyormuş.
Sonuç olarak bence fiat ın arabaya koymadığı bu ufak tefek aksesuarlar, standart donanımda koyduğu özelliklerin yanında gözardı edilebilir seviyede kalıyor.
Merhabalar,
Bende yaklaşık 1 ay kadar önce İzmir birmot tan 2011 model Grande Punto Multijet Active modelini satın aldım. yazmış olduğun eksilerin hepsi aynen birebir bende de mevcut. kimse üzerine alınmasın ama, bu rezilllik, yok şöyle, yok böyle, utanç verici falan diyen arkadaşlara ben katılmıyorum. öncelikle arabayı aldığınız fiyata, piysada diğer modellere, eşdeğer olabilecek modellere bir bakın. bu fiyata hangisinde direksiyondan kumanda müzik sistemi, mp3 çalar, elektrikli ön aynalar, city mode hatta ABS mevcut bi karşılaştırın. bu özelliklerin çoğu bir çok markada standart değil, yine söylüyorum bu fiyata bu segmentteki bir araba için.
Birde satın alırken satış temsilcisi arkadaş bana arabada bu saydığınız şeylerin bulunmadığını özellikle söylemişti, hatta satın almadan önce forumdaki arkadaşlar sağolsun bundan bahsetmişlerdi, okumuştum ve ben bunları bilerek bu aracı aldım.
Grande Punto yu satın almadan önce Karşıyaka Ünallardan da Peugeot 206 için fiyat aldım. adam 1.4 HDI dizel araca 25.000 küsür fiyat çekti, çok merak ettim sordum soruşturdum çünkü fiyatı çok iyi geldi. Meğer 2011 model araçta ABS standart değilmiş, güvenlik pakedi ekletmeniz gerekiyormuş.
Sonuç olarak bence fiat ın arabaya koymadığı bu ufak tefek aksesuarlar, standart donanımda koyduğu özelliklerin yanında gözardı edilebilir seviyede kalıyor.
aynen %100 katılıyorum:siritma:
Merhabalar,
El tutamakları ile makyaj aynasını anlayabilirimde 1982 model doğan marka aracımızda var olan bagaj lambasının 2011 yılında aldığım araçta gözardı edilebileceğini konuşmak değil düşünmek bile sözün bittiği yerdir
El tutamakları ile makyaj aynasını anlayabilirimde 1982 model doğan marka aracımızda var olan bagaj lambasının 2011 yılında aldığım araçta gözardı edilebileceğini konuşmak değil düşünmek bile sözün bittiği yerdir
ozaman bir bagaj lambası için birçok standart donanımdan vazgeçeceksiniz. gidip piyasadaki alternatiflere bakacaksınız :)
ozaman bir bagaj lambası için birçok standart donanımdan vazgeçeceksiniz. gidip piyasadaki alternatiflere bakacaksınız :)
Oldu hemen gidiyorum
Bu arada gp de isofix bağlantı noktalarıda yokmuş Küçük çocuğu olanlar çocuk koltuğu bağlamak isteyenler bu durumuda gözardı etsin de görelim
Bu arada gp de isofix bağlantı noktalarıda yokmuş Küçük çocuğu olanlar çocuk koltuğu bağlamak isteyenler bu durumuda gözardı etsin de görelim
isofix bağlantısının resmini çekip göndereyim mi?
Gönder Benim arabada yok Serviste özellikle sordum
HakanSogucak
04/01/2011, 16:39
Arkadaşlar arabam elime ulaşmadığı için kontrol etme şansım yok, bu eksiklikleri kendimiz tamamlamak istersek hangilerinin bağlantı yerleri mevcut hangilerinin yok öğrenebilirmiyim?
hmm.bu kötü haber....nasıl bir bağlantı olması gerekiyor? biraz bilgi alabilirmiyiz...başka bir aparatmı var?...resimde olursa iyi olur tabi.
Plaka işlemleri başlamadan yetişebilirseniz yatırılmış verginin iadesi mümkün. ama genelde vergi dairesindeki işlemden hemen sonra plaka işlemleri devam eder aynı gün. Şansınızı deneyin..
hmm.bu kötü haber....nasıl bir bağlantı olması gerekiyor? biraz bilgi alabilirmiyiz...başka bir aparatmı var?...resimde olursa iyi olur tabi.
Tüm gp lerde değil 2011 modellerde eksik İsofix bağlantısı olmadığı zaman emniyet kemeri ile bağlanıyor fakat konu başlığı 2011 modeldeki çalıntılar olunca yazdım Kardeşimin 2007 gp sinde mevcut
Arkadaşlar arabam elime ulaşmadığı için kontrol etme şansım yok, bu eksiklikleri kendimiz tamamlamak istersek hangilerinin bağlantı yerleri mevcut hangilerinin yok öğrenebilirmiyim?
Yolcu el tutamakları ile ilgili sorunun çözümünü birkaç kez yazdım Ben toplamda 120 tl ye halletim İsterseniz ayrıntılı olarak özel mesaj atabilirim Makyaj aynalı güneşliğin fiyatıda serviste 65 tl Bagaj lambası ve karter koruma işini servis ücret alarak bile yapmak istemedi (Ankara Kartaş Başka servislere danışmadım) Bagajda led aydınlatmalı fenerim var O sorunuda böyle halletim
Tüm gp lerde değil 2011 modellerde eksik İsofix bağlantısı olmadığı zaman emniyet kemeri ile bağlanıyor fakat konu başlığı 2011 modeldeki çalıntılar olunca yazdım Kardeşimin 2007 gp sinde mevcut
teşekkür kardeşim,,,durum anlaşıldı: fiat, 2011 modellerde "malzemeden çalma yılı" ilan etmiş,sağolsun bizleride düşünmüş.
Bunlar koltuk arkalarındaki isofix bağlantı yerleri. çocuk koltuğunu üstten koltuğun arkasındaki bu yerlere bağlıyoruz, sağda ve solda 1 er tane mevcut. alt bağlantısıda kemer ile sağlanıyor.
Bunlar koltuk arkalarındaki isofix bağlantı yerleri. çocuk koltuğunu üstten koltuğun arkasındaki bu yerlere bağlıyoruz, sağda ve solda 1 er tane mevcut. alt bağlantısıda kemer ile sağlanıyor.
Bak sevgili arkadaşım
İsofix sistemini sana anlatayım
1-İsofix Çocuk güvenlik sistemi demektir
2-İsofix, aracın arka koltuğunda yolcunun oturduğu yer ile sırtını yasladığı yerin alt tarafındaki kesişme yerlerindeki ikişer adet toplamda 4 metal soketten oluşur
3-İsofix sistemine uygun olarak üretilmiş olan koltuk buradaki soketlere klik sesi duyuluncaya kadar bastırılarak oturtulur BU SOKETLER 2011 GRANDE PUNTO ARAÇLARDA YOKTUR
4-Daha sonra senin bahsettiğin yerlere isofix uyumlu koltuğun sırtlığındaki tutucularla bağlantısı sağlanır
5-Resmini çekip yayınladığın bağlantılar alttaki soketler olmadan sadece GELENEKSEL bağlama yöntemi olarak kullanılır
6-Ayrıca aracın kılavuzunun 120. sayfasına bakarsan konu şöyle başlıyor İSOFİX ÇOCUK GÜVENLİK SİSTEMİ TAKMAK İÇİN ÖN HAZIRLIK (BAZI TİPLERDE)
7-Ama illaha belirttiğin bağlantı noktalarını kullanacaksan onada kimse yok demez Ama bahsettiğin bağlantı ISOFIX değil GELENEKSEL YÖNTEMDİR
8-Şimdi istersen arabaya tekrar git ISOFIX bağlantı soketleri var mı yok mu bir bak Varsa resimlerini paylaş
Sonra burada tekrar yaz "2011 model grande punto da ISOFIX vardır"
Bak sevgili arkadaşım
İsofix sistemini sana anlatayım
1-İsofix Çocuk güvenlik sistemi demektir
2-İsofix, aracın arka koltuğunda yolcunun oturduğu yer ile sırtını yasladığı yerin alt tarafındaki kesişme yerlerindeki ikişer adet toplamda 4 metal soketten oluşur
3-İsofix sistemine uygun olarak üretilmiş olan koltuk buradaki soketlere klik sesi duyuluncaya kadar bastırılarak oturtulur BU SOKETLER 2011 GRANDE PUNTO ARAÇLARDA YOKTUR
4-Daha sonra senin bahsettiğin yerlere isofix uyumlu koltuğun sırtlığındaki tutucularla bağlantısı sağlanır
5-Resmini çekip yayınladığın bağlantılar alttaki soketler olmadan sadece GELENEKSEL bağlama yöntemi olarak kullanılır
6-Ayrıca aracın kılavuzunun 120. sayfasına bakarsan konu şöyle başlıyor İSOFİX ÇOCUK GÜVENLİK SİSTEMİ TAKMAK İÇİN ÖN HAZIRLIK (BAZI TİPLERDE)
7-Ama illaha belirttiğin bağlantı noktalarını kullanacaksan onada kimse yok demez Ama bahsettiğin bağlantı ISOFIX değil GELENEKSEL YÖNTEMDİR
8-Şimdi istersen arabaya tekrar git ISOFIX bağlantı soketleri var mı yok mu bir bak Varsa resimlerini paylaş
Sonra burada tekrar yaz "2011 model grande punto da ISOFIX vardır"
bak işte o kullanma kılavuzunun 120. sayfasında şekil olarakta yazmış koltuk arkasındaki yer isofix bağlantı noktası diye, evet koltuk arasında soket yok doğrudur ama bunun geleneksel yöresel bir yanı yok. 2 türlü bağlama yöntemi var gibi düşün. sonuçta koltuğun arkasındaki kanca takılan yerler, yani klavuzdada isofix bağlatı noktası diye söylenen yer standart. o bazı modellerde diye bahsettiği şey koltuğun içindeki sokettir ki o soketlerde illla ki lazım değil. zaten emniyet kemeri de aynı işi yapıyor. sonuçta çocuk koltuğunu koyduğunda sağlamca duruyor. İsofix koltuk arkası bağlantı noktası var, koltuk içi soketi yok diyelim iş tatlıya bağlansın :) araba almayı düşünüpte bu forumları okuyan arkadaşlarımız hiç bir bağlantı noktası yok gibi algılayıp yanlış yerlere yönelmesinler :)
Canım kardeşim
Bahsettiğin bağlantı noktası Geleneksel dir Kılavuzda da aynen benim kullandığım ifade var Senin gösterdiğin bağlantılar kullanılmasa da koltuk sağlamca oturuyor Ama isofix bağlantısını kime sorarsan sor senin dediğin gibi değil ve bizim araçlarımızda yok
Derdim bu değil güzel kardeşim
Bu başlık 2011 model gp deki eksiklikler Ben aracımı bunları bilmeden aldım Eğer şu siteden en ufak bir haberim olsaydı ve bu konuyu okusaydım ya bu aracı almazdım yada herşeyi bilerek alırdım Benim referansım kardeşimin 2007 model 1,3 multijet aracı idi Ben daha önceleri dizel araç almam diye düşünürken kardeşimin aracından sonra dizel almaya ve 1,3 multijet almaya karar verdim Şimdi kardeşimin arabasında olanların benim arabamda olmaması zoruma gidiyor
Aracımı seviyorum Bu aracı almasamda bu aracı satıp yeni araç alsamda alacağım tek araç punto evo 1,3 multijet dinamik olacak Yani benim aracımla fiat la motorumla konforumla yakıt tüketimiyle aracın fiyatıyla hiçbir sorunum yok
İşi tatlıya bağlayalım demişsin Zaten acı hiç olmadı
Yanlış bir ifadem var isede özür dilerim:clapping:
HakanSogucak
05/01/2011, 01:37
Plaka işlemleri başlamadan yetişebilirseniz yatırılmış verginin iadesi mümkün. ama genelde vergi dairesindeki işlemden hemen sonra plaka işlemleri devam eder aynı gün. Şansınızı deneyin..
Daha plaka işlemleri başlamadı. Araç bayide değil yoldaymış. Bayideki arkadaşım yolda olduğu için aracı görmeden plaka işlemlerine başlamayalım dedi. Onunla tekrar bir konuşacağım bu seçeneği. Yani daha plaka çıkmadı ama diğer tüm işlemler yapıldı bilmiyorum ne olur. Araç için %0 faizli kredi kullandırıldı, bu kredi sözleşmesinde de aracın şasi no ve motor nosu mevcut. Yani bilmiyorum ne yapılabilir ne yapılamaz.... En iyisi tekrar bir konuşmak... Teşekkürler yardım için...
Yolcu el tutamakları ile ilgili sorunun çözümünü birkaç kez yazdım Ben toplamda 120 tl ye halletim İsterseniz ayrıntılı olarak özel mesaj atabilirim Makyaj aynalı güneşliğin fiyatıda serviste 65 tl Bagaj lambası ve karter koruma işini servis ücret alarak bile yapmak istemedi (Ankara Kartaş Başka servislere danışmadım) Bagajda led aydınlatmalı fenerim var O sorunuda böyle halletim
Ok bu söylediklerinle ilgili bir sorun yok. Mesela başka bir forumda dinamiclerin daha az ses aldığı bunun sebebinin "iç çamurluk" (arkadaş davlumbazmı demek istemiş anlamadım) olmadığını söylediğini de okudum. Bunun dışında torpido gözü için düğme koyacak yer mevcutmudur? Bagaj için aydınlatma takılacak boşluklar mevcutmudur? Yani bu alanlar varsa benim orjinal parçalarını rahatlıkla temin edip taktırtabileceğim iyi ustalarım var antalyada...
Torpidoyu bilmiyorum Bagaj lambası koyacak yer var ama önemli olan tesisatı çektirmek Servisler bu işe pek yanaşmıyor Dışarıda yaptırmanızıda tavsiye etmiyoruz diyorlar Sonuçta basit birşey ama olaki bir sıkıntı durumunda garanti biter diye korkuyor insan Benim ustamda stoplardan elektrik alıp hallederim dedi ama ben yinede güvenemedim İşte sıkıntı burada Ustamın yanına 2011 model arabayla gidiyorum Bagaj lamabası işini nasıl çözeceğiz diye soruyorum Adam bön bön suratıma bakıyor Şakamı bu diyor
HakanSogucak
05/01/2011, 15:56
Torpidoyu bilmiyorum Bagaj lambası koyacak yer var ama önemli olan tesisatı çektirmek Servisler bu işe pek yanaşmıyor Dışarıda yaptırmanızıda tavsiye etmiyoruz diyorlar Sonuçta basit birşey ama olaki bir sıkıntı durumunda garanti biter diye korkuyor insan Benim ustamda stoplardan elektrik alıp hallederim dedi ama ben yinede güvenemedim İşte sıkıntı burada Ustamın yanına 2011 model arabayla gidiyorum Bagaj lamabası işini nasıl çözeceğiz diye soruyorum Adam bön bön suratıma bakıyor Şakamı bu diyor
:) Yanlız cidden şaka gibi :) eniştemde 79 model Opel senator var aracın donanımını bulabiliyorsanız okuyun :)
Benim hatırladıklarım:
- Otomatik ön / arka camlar (cam açma butonları dahi aydınlatmalı)
- Kumanda dan açılan Bagaj Kapağı
- Klima
- Sun Roof
vs...
Hiç bir aydınlarma aparatıda eksik değil, yanlış hatırlamıyorsam makyaj aynasının ki bile mevcut :)
:) Yanlız cidden şaka gibi :) eniştemde 79 model Opel senator var aracın donanımını bulabiliyorsanız okuyun :)
Benim hatırladıklarım:
- Otomatik ön / arka camlar (cam açma butonları dahi aydınlatmalı)
- Kumanda dan açılan Bagaj Kapağı
- Klima
- Sun Roof
vs...
Hiç bir aydınlarma aparatıda eksik değil, yanlış hatırlamıyorsam makyaj aynasının ki bile mevcut :)
Daha önce yazıldımı bilmiyorum ama yine 2011 modele kadar olanlarda olan ve bizde olmayan bir özellik daha Direksiyon üzerindeki müzik sistemini kumanda etmeye yarayan düğmelerin ışıklandırmalarıda çalınmış Gece simsiyah görünüyor Oysa ışıklandırma hem kullanım açısından hemde görsellik açısından önemli bir ayrıntı Neyse artık bunuda gözardı edelim
:)eniştemde 79 model Opel senator var
opelin amiral gemisiydi senatör..hastasıydım o arabanın....yanımdan geçsin,göreyim diye uğraşırdım...ah ah.
opel senator 3.0 24v 204hp
https://img143.imageshack.us/img143/3524/senatorb800x600.jpg (https://img143.imageshack.us/i/senatorb800x600.jpg/)
reddragon
15/05/2011, 00:58
Yerinde bir konu olmuş bu. Gün geçtikçe bu ufak tefek eksiklikler gözüme daha çok batmaya başladı. Yanıma oturan kişi gayri ihtiyari makyaj aynasına bakmak istiyor. Sonuç hüsran. Kapı üstü tutamaçlarını geçtim hadi o görsellik olarak kötü duruyor.
Yarın öbürgün çocuğum olcak çocuk koltuğu alcam, dünyada standart olan isofix bağlantısı yok. Çocuk bir gün baba benim neden isofix bağlantım yok bana neden isofixli koltuk almıyorsun ? demiycek mi?
Bagajda lamba yok. Bunları toplasan kaç liradır ki üretici firmaya maliyeti. Hepsi 20-30 TL yi geçmez. Keşke 100 lira ekleselerdi fiyata da bunlar olsaydı. 25 milyarı veren 100 lirayı da verirdi. Böyle tasarruf tedbiri olmaz. Markadan soğur insan...
Yerinde bir konu olmuş bu. Gün geçtikçe bu ufak tefek eksiklikler gözüme daha çok batmaya başladı. Yanıma oturan kişi gayri ihtiyari makyaj aynasına bakmak istiyor. Sonuç hüsran. Kapı üstü tutamaçlarını geçtim hadi o görsellik olarak kötü duruyor.
Yarın öbürgün çocuğum olcak çocuk koltuğu alcam, dünyada standart olan isofix bağlantısı yok. Çocuk bir gün baba benim neden isofix bağlantım yok bana neden isofixli koltuk almıyorsun ? demiycek mi?
Bagajda lamba yok. Bunları toplasan kaç liradır ki üretici firmaya maliyeti. Hepsi 20-30 TL yi geçmez. Keşke 100 lira ekleselerdi fiyata da bunlar olsaydı. 25 milyarı veren 100 lirayı da verirdi. Böyle tasarruf tedbiri olmaz. Markadan soğur insan...
sırf bu söylediklerin için activeyi sattım emotion u aldım hocam..gerçekten bu tür ufak tefek eksiklikler beni de aşırı soğutuyor firmadan..sonra da forumdan olsun dışardan olsun arkadaşlar o kadar paraya o kadar araba demez mi çıldırmamak elde değil yani bana dese ki hız sabitleyici falan yok o paraya bu dese tamam derim haklı derim ama 2-3 lamba eksik karter koruma yok falan diosun cevap olarak o paraya bu araba denmesi gerçekten Türkiye ve haketmediği halde Yüce Türk insanına söylenen şu lafı aklıma getirmiyor değil "Su Akar Türk Bakar"...
2006 dynamic lerde isofix bağlantısı var mı?
2006 dynamic lerde isofix bağlantısı var mı?
olması lazım..benim araç da 2006(emotion) isofix var bu arada ben bir ara bir konu paylaşmıştım puntoların bütün özellikleri mevcuttu ordan da bakabilirsin..
bu parçaların mı olması gerekiyor
murat ozturk
15/05/2011, 14:08
Arkadaşlar grande punto active versiyonu olan araçlarda parçalar yok. Yani fabrika maliyetten kaçınmış. Haklısınız bende 29200 tl verip iyi bir kazık yedikten sonra bunları görebildim. Afiyet olsun
reddragon
15/05/2011, 15:28
bu parçaların mı olması gerekiyor
Hayır yazan arkadaş da yalnış anlamış. Koltuk arkası kancaları isofix sanmış. İsofix koltuğun sırt dayanan kısmı ile oturulan yerinin birleşim kısmında olan şaseye bağlı kanca. Yeni tip araçların hepsinde var. Hyundai Getz'de bile var. Hatta bayadır var. Çocuk koltuğunu cuk diye buna oturtuyorsun. Sökme takma daha kolay ve daha güvenli.Anlaşılan bir çok arkadaş da benim gibi bu ufak ayrıntıları düşünmeden heyecanla grande punto active sini almış. Dualogicti, çelik jant var mı yok mu derken en temel ihtiyaçlarda sınıfta kaldık. Bu zihniyetin sinyal lambası, dikiz aynası koyduğuna mı dua etmeli yoksa eksikliklere mi kafayı takmalı şaşırıyor insan
Bu eksiklikleri baştan görsem Punto almazdım muhtemelen ya evo alırdım paraya kıyıp ya da corsa belki de..
Isofixi zaten sonradan taktıramıosun kaynatmaları gerekio yani şaseye müdahale aracın orjinalliği gidiyor. Tutamaçların 4 tanesi 320 lira bagaj lambasına 100 lira desen işçiliğiyle. 80 lira da aynalı güneşlik. Hepsi tutar 500 TL uğraştığın da cabası. Evo ile arasında zaten 1000 lira ya var ya yok.Evodaki diğer artılar yanına kar kalıyor..
Neyse başkaları yanmasın artık:banlandi:
Hayır yazan arkadaş da yalnış anlamış. Koltuk arkası kancaları isofix sanmış. İsofix koltuğun sırt dayanan kısmı ile oturulan yerinin birleşim kısmında olan şaseye bağlı kanca. Yeni tip araçların hepsinde var. Hyundai Getz'de bile var. Hatta bayadır var. Çocuk koltuğunu cuk diye buna oturtuyorsun. Sökme takma daha kolay ve daha güvenli.Anlaşılan bir çok arkadaş da benim gibi bu ufak ayrıntıları düşünmeden heyecanla grande punto active sini almış. Dualogicti, çelik jant var mı yok mu derken en temel ihtiyaçlarda sınıfta kaldık. Bu zihniyetin sinyal lambası, dikiz aynası koyduğuna mı dua etmeli yoksa eksikliklere mi kafayı takmalı şaşırıyor insan
Bu eksiklikleri baştan görsem Punto almazdım muhtemelen ya evo alırdım paraya kıyıp ya da corsa belki de..
Isofixi zaten sonradan taktıramıosun kaynatmaları gerekio yani şaseye müdahale aracın orjinalliği gidiyor. Tutamaçların 4 tanesi 320 lira bagaj lambasına 100 lira desen işçiliğiyle. 80 lira da aynalı güneşlik. Hepsi tutar 500 TL uğraştığın da cabası. Evo ile arasında zaten 1000 lira ya var ya yok.Evodaki diğer artılar yanına kar kalıyor..
Neyse başkaları yanmasın artık:banlandi:
dediğiniz kancalar bakınca gözüküyor mu acaba
Bu başlıkta benimde çok mesajım var Aynen dediğiniz gibi Ben bilmeyerek aldım Başkası bilerek alsın Alırken bilsen sonradan canın sıkılmıyor
Adalet46
25/05/2011, 13:14
Merhabalar,
Evet arkadaşlar bende arkadaşıma katılıyorum, diğer detayları önemsemedim ancak tutma kolları konusunda bende sizler gibi muzdaribim. Ayrıca benim aracım da 1.4 - 2011 gp - dualogic ve bu araçtaki güvenlik donanımı aynı segmentteki diğer araçlardan çok çok üstün o nedenle gözüm hiç eksiklerini görmüyor.
reddragon
26/05/2011, 00:24
Araç güzel olmasına güzel de kol tutamaç yeri yapıp orayı boş bırakmak çok çirkin duruyor.
Cuhara kardeşimiz güzel demiş has demiş araçta bir sürü diğerlerinde olmayan özellik var. ABS ASR ESP, Hillholder hepsine saygı duyuyoruz. Fakat bu kadar donanımı koyan Fiat 3 kuruşluk ayrıntılardan kıssa ne kadar tasarruf yapar. 100 lira mı 200 lira mı. O plastikler, lambalar ham madde olarak montaj olarak ne maliyet getirir ?...
Bugün bi forumda Grande Punto tavsiye edicek oldum. Araç güzel ama ayna yok, bagajda lamba yok, isofix yoki, tutamaç yeri var ama kendisi yok.. Yazarken ben utandım.
Araca sonradan aksesuar almanın ne kadar pahalı olduğunu hepimiz biliyoruz. 4 lastik 700 lira, bi yan ayna 200 lira...
Bu resmen müşteriden fazla para almak için bir tuzaktır...tanesi 80 liraya kapı üstü tutamacı mı olur...
Arkadaşlarım her bindiğinde makyaj aynası ve tutamaç yok diye dalga geçiyorlar. İlla 2-3 milyar verip Evo mu almak gerekiyor 3 kuruşluk plastik malzemeyi yapmadılar diye...
Sonra millet Fiat diyince burun büküyor normal olarak...:pokey000:
Amaç aracı eleştirmek değil. Eleştirmek istesem neden 1368 cc motör var derim. 68 cc için yılda 300 lira fazla vergi ödüyoruz. Zaten gitmiyor araba. Rakip Corsa'da Clio'da Fordda 1.2 motör var bundan daha güçlü...En azından makyaj aynası cartı curtu var malzemesi daha kaliteli.. Aradaki fiyat farkı vergiden çıkar zaten 5 yılda...
Arabamı seviyorum ama bu ayrıntılar beni markadan soğutuyor resmen.
öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar, isofix bağlantısı olmayan bir araç euro n cup güvenlik testinden 5 yıldız alamaz...! diğer eksiklikler için ise açıklama yapayım,
direksyoından kumandalı müzik sistemindeki ışıklandırmanın kaldırılması aynı maliyetle araçlara mp3 player konulmasıyla alakalıdır. sizce araçta orjinal mp3 mü olsun yoksa ışıklı kumanda mı, adam zaten kumandayı koymuş ışığı ne yapacaksınız:) şaka bir yana, dediğim gibi ışık koyacağamıza mp3 player koyalım demişler bence mantıklı... bir de arkadaşlar aracı alırken dikkat edecğimiz hususlara neden acaba aracı aldıktan sonra dikkat ediyoruz? her zaman söylerim alacağınız aracın özelliklerini katalogdan değil aldığınız bayideki satış danışmanı ve servis teknik uzmanı arkadaşlardan teyit alın, aldıktan sonra müşteri hizmetlerini aramaya gerek kalmaz...!
Valla kim ne derse desin ben memnunum GP'dan.Burdaki arkadaşların dediklerime akıl sır erdiremiyorum yeminle.Yok araçtan soğumuş,çünkü bagajı karanlıkmış,yok fiat kazıklamış çünkü elinin altında yerini ezberlemiş olması gereken tuşların ışıkları yokmuş.Tutamaç yokmuş.Ee tabii ralli yaptığımız için yollarda virajı driftle alırken yolcunun rahatı önemli bi yerde..
Arkadaş aracım 1.4 fire active grande punto. 2 ay önce aldım.Almadan öncede aklınıza ne marka geliyorsa 2.el ,"0" hepsini gezdim deliler gibi inceledim.Çünkü detaycı bir insanım.Alın size izlenimlerim...
*ABS+EBD sistemlerini size standarttan sunmuş fiat.Wv,peugeot gibi 1.5bin liraya güvenlik paketi diye itelemeye çalışmamış
*MP3 player var.Adam 2012 polo'nun baz modeline kamyon teybi takmış..Ama Wv o.Büyük firma...Fiattan iyidir..
*Start&stop sistemi standart..Piyasayı araştırırsanız diğer modellerin S&S sistemi için ek ücret talep ettiğini,hatta bazı firmaların sadece yüksek donanım paketlerinde mevcut olduğunu görürsünüz.
*Klima standart.Bu sıfır model fiyat aralığındaki firmalar modellerinde klimayı yaklaşık 1500 lira civarı opsiyon olarak koyuyorlar.
Şimdi ben gittim 27.750 ye sıfır araba aldım.Beklentimin üzerinde bir araç bence GP.Şehir içinde gayet konforlu ve az yakıyor.Bagajda ışığı yok,direksiyon kumandasıda ışıksız.Evet tutamaçlarda yok.Ama trafikte hayatımı kurtaracak,bana tasarruf sağlayacak bir tomar özelliğide baz model olmasına rağmen mevcut.Acımasızca eleştirmeden önce biraz araştırmak gerekir.Dünya devi bi marka sonuçta..Adamlar Lancia, Alfa Romeo, Maserati ve Ferrari'nin sahibi..Bu fiyata alınacak güzel bir araç..O kadarda küçümsememek lazım...Saygılar...
muratpunto16
01/11/2011, 17:05
arkadaşlar 2011 modellerde arka da tutacak active modellerindemi yok ? birde bu direksiyon tuşlar için ledlerin yanmasını sağlayan varmı ? gerçekten karanlıkta karışıyor :)
Activelerinde tutacaklar yok evet. Direksiyon ışıklarını da ledli yapan vardı sanırım forumda araştır bulabilirsin
TEZEL PUNTO 45
01/11/2011, 17:44
bir arkadaşımda aldı gp 2011 model aynı saydıgınız eksıklıkler ondada var bızzat kendım gıttım gorustum 2011 modellerde bunların tumunun kaldırıldıgını soyledıler hatta makyaj aynası bıle yoktu arkadasımın gp sınde ben cok yanlıs buldum ama yapcak bısey yok evo yenı kasa cıktıgı ıcın gp de bunlar kaldırıldı dedıler
SKELETER
14/11/2011, 03:30
GP muhtemelen hukuki bir nedenden ötürü hala satılıyor. Fiat'ta satıyoruz ama almayın gibisinden zorluyor.
Devir ekonomi deviri ve fiat 2011 2012 model araçlarda bunları çalıyorsa bazıları da bunu normal karşılıyorsa soruyorum
Neden 1982 model şahinde olan özellikler 2011 model de yok???
Benim gibi insanlar bazı detaylara takılır kalır Bazıları da akıl sır erdiremez Arabasıyla mutlu olanlar olsun diyecek birşey yok Başlık 2011 modeldeki eksiklikler ve yazanlar bundan memnun olmayanlar Birileri memnun diye ben memnun olmam ben memnun değilim diyede birileri memnuniyetsizlik yaşamaz Ama şu bir gerçektir 80 li yılların arabalarında olan basit özellik (özellik demek ne kadar doğru olur o da ayrı bir konu) 2011 yılında yoksa bu her zaman tartışma konusu olur Keşke bunları koysaydı da bozulacak mı acaba? düşündüren city modunu koymasaydı
Hala bazılarının anlayamadığı olay şu Maliyet azaltma çalışmaları sonucunda gerçekten maliyet azaltacak city modunu kaldırsa, direksiyon kumandasını iptal etse, abs yi kaldırsa ok derim Ama bizim söylediklerimiz 3 kuruşluk ayrıntılar Ha şimdi bazıları çıkıp "binlerce arabada 3 kuruşlar çok önemli" diye ekonomi dersi vermeye çalışırsa da ben dersi vereyim Benim geçen yıl aralıkta 26.500 tl ye aldığı araç şu anda 34.750 tl Yani o fiyata satılan araçta da fiat kazandı bu fiyata satılanda da kazanıyor Aslında fiat çok iyi yapıyor Ne kadar çalarsa çalsın memnun olanlar da var Ben fiat ı yönetsem arabada ne var ne yok çalarım Nasıl olsa bir alıcısı var