Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto evo mu sattım evo alıcakların dikkatine.
zafer0060
30/09/2010, 13:29
ocak ayında almış oldugum punto evo mu sıkıntıların bitmemesi nedeniyle sattım.. Neydi bu sıkıntılar aracı bayiden aldım geldim garaja çektim arkadaki punto yazısının T harfi düşmüş :S gittim servise 2 hafta da geldi normalde bizim hatamızmış ama nası hata olcaksa yıkatmadık bişey yapmadık neyse biraz zorlayınca grantiden değiştirdiler.. Daha sonra aracın içinden çukura fln girince acayip acayip sinir eden bi ses gelmeye basladı servise gittim biseyler yaptılar 1-2 gün fln ses gitti sonra gene gelmeye basladı 1 gün kalıcak dediler bıraktım biraz kullandım gene aynı sesler gelmeye basladı 2 gün kalıcak dediler 2 gün bıraktım bi bakayım dedim aracıma napıyolar diye servise bi gttim kapıları sökmüşler koltukları sökmüşler torpidoyu komple sökmüşler aracı alalı daha 1 ay fln olmuş öyle görünce içim cız etti neyse sonunda hallettiler sesi kestiler ..ama şimdikde kol dayama konsolundan gıcırtı sesi geliyor neyse o kaldı oyle..biraz bindikten sonra sol taraftaki dandik bi cekmece var sisleri fln actıgımz dügmelerin altında o çekmece elimde kaldı içinden yayı fırlamış gene servise gittik yaptılar saolsunlar..10 bin bakımına gittik arka kapıdan gacur gıccur ses geliyor servisteki sorumlu kişiye sorduk servise gitmeden böyle bi sıkıntı yoktu şimdi böyle bi ses geliyo ne oldu diye .. servisteki yetkili bize geldiğinde ses geliyordu dedi neyse kapınn menteşesi içindeki bi parça bozulmuş nası bozuludu anlamıyorum ticari taksi değil bu araç arka kapılar fazla kullanılmaz hatta hic kullanılmaz desem yeridir şimdi arka kapı menteşesi bekliyorum 1 ayı geçti sipriş vereli hala gelicek hee bu arada servis aradı geldi parçanız geldi diye sabah 9 da gttim 12 ye kadar bekledim yanlş parça gelmiş özür dileriz diye saçma sapan bi laf etti suanda 1 ayı geçti hala bekliyorum ben sattım aracımı servs hala aramadı gerçi sattıgım kişiye söyledim böyle bi sıkıntıısı var die bn hallederim dedi Allah razı olsun kurrtuldum 8 ay bindim ama burnumdan geldi bir dahada töbee fiat almam bukdar rezil bi servis olmaz ilgienen yok arayan soran hiç bi müşteri memnuniyeti yok fiat alıcak olanlar da bu yazımı dikkate alsınlar paranıza yazık etmeyin .. bu yazdıklarımı sikayetimvar.com diye bi sikayet adresi var oraya da yazdım bu ve bunun gibi ne şikayetler var orda bi bakın araştırın öyle araç alın ..
BBERKAYY
30/09/2010, 13:42
Ben böyle birsürü sorunla karşılaşanların hep biraz arabanın suyuna gitmeden hor kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
İstisna olabilir aracınız kaideyi bozmaz kesinlikle ama çok ufak şeyleri dert etmişsiniz belliki.
T harfi düştü diyorsunuz,çekmecenin yayı çıktı diyorsunuz bunlar sizi arabadan soğutuyorsa sizin için üretilmiş bir araç yok piyasada şuanda zaten.
2 çekmeceyi acarkende yaylarını bozuyorsanız sizin çekmece açışınızda bir sorun olabilir.
Kronik arızası ve parçası pahalı olmayan araç yok şuan piyasada zaten.
Sizin bir arabadan beklentileriniz nedir öncelikle onlarda önemli ?!
Herkesin fanı olduğu bu sitede siz bu arabayı kötülerseniz tepki alırsınız.
Bakınız ben. ;)
phyevren
30/09/2010, 14:00
Yaşadıklarınıza üzüldüm;keşke bir tek servise bağlı kalmasaydınız..Sonuçta servisler arası da büyük fark var..
Tercihler elbette farklılık gösterebilir;bu forumda zaten o tür sorunların zaman kaybetmeden çözümlenmesi için fazlasıyla yardımcı oluyor.
Kimisi der alman arabası o arabası şu arabası dedim ya tercih meselesi..
ademtahir
30/09/2010, 14:07
arkadaş şimdi öyle şeyler yazmışınki çekmece kapı gıcırtısı vırt zırt şeyler bunlar D segmenti araçta bile oluyor buna benzer şeyler ve böyle ufak şeyler için araba satılmaz bende birde sorento gel ses dinletiyim sana abimde passat var gel gıcırtı dinle.. bence abartmışınız olayı..
servis konusuna gelince gittiğiniz servis dandiktir bişey diyemem ama 4442255 nolu telefonu aradınızmı herşey bitiyor.. ben bir defa aradım konyadaki servisi şikayet ettim şimdi ayda bir kere servisten arıyorlar halimi hatrımı soruyorlar ve fiat müşt. hizm. arayıp müşteri memnuniyeti için arıyorlar kısacası diyeceğim arkadaş böyle ufak tefek şeyler için bir araba bu kadar kötülenmez..
her arabada ses var 2006 golf kullandım ondada ses vardı 2007 Renauld scanic kullandım oda ses ve takır tukur ediyordu patronumu 2002 mercedes i var geçen servisten arabasını getirirken çukura girince torpidosu ve kapısı çat çüt ses veriyor benim adam deli oldum dyor bir türlü çözemiyorlar bu sesleri benim 2008 model puntomda sürüyle ses vard kapı sesi torpido sesi kampana içinden gelen ses arabayı ilk çalıştırınca motordan gelen ses şöför koltuğundan gelen ses fakat ben yılmadım hepsini çözdüm bence düzgün bir servis her türlü sorunla baş eder bence siz servis kurbanı olmuşsunuz yinede geçmiş olsun
zafermutlu
30/09/2010, 14:23
benim arabadan da ilk ses geldi:) bir çızırtı sesi.. sonra buldum sesin kaynagını emniyet kemer uyarısı ötmesin diye bir aparat takmıştım onun içi çızırdıyormuş.. sonra bir ses daha başladı oda bluezen araç kiti vardı araçta onun içinden geliyormuş.. arkadaşlar arabada en ufak ses içeri yayılıyor bencede bunun sebebi araç gerçekten sessiz.. iyi izole edilmiş.. palioda busesler arabada bu şekilde yankılanmıyordu..
Anlaşılan bu saydıkların evo larda ortak problemler.yeni serilerde bunları halledeceklerdir.
Ama bunlardan dolayı aracını sattıysan eğer yazık etmişsin.
Eğer şikayet.com daki diğer marka araçlar için yapılan şikayetleri okusaydın çok daha ilginçleriye karşılaşacaktın.
O zamanda hangi marka araç alacaksın merak ettim doğrusu.
zafer0060
30/09/2010, 14:54
arkadslar bu benim ilk arabam değil çok benim kadar titiz araba kullanan sayısı da azdır..cekmece acmayı fln da iyi bilirim ama ufak seyler sıfır arabada olunca insan huylanıyor 1 deil 2 değil 3 değil .. 2 tane servise gittim birmot ve kırmak ikiside aşırı yoğun ilgilenmiyorlar .. bundan önce sıfır focus almıstım benzinliydi 5 yıl kullandım sadece km bakımı gelincce servise gittim.. evo aldım az yakıyor parcası ucuz servisi ucuz vsvs die ama beni tatmin etmedi şimdi caddyy allıcam inş bi 5 yılda caddy e binerim bi sıkıntı olmazsa herkezin kendine göre huyları vardır ama benim arabamdan gelen sesler gercekten insanı huylandırıyordu bu nasıl sıfır araba diyorlardı okadar para veripte böyle şeyler duyunca ve yasayınca insan üçe beşe bakmıyor hayırlısı olsun belki bütün hepsi aynı değildir belkide bana cekmece acmanda sorun var diyen arkadas kendisi kendi arabasının cekmecesinni pamukla tutup hiç hissettirmeden kapatıyor..
agabey3838
30/09/2010, 14:54
arabalar aynı üretim bandından çıkıyor ama kulağa saçma gelsede aynı sağlamlıkta olmuyor gibime geliyor. işimiz şansa kalıyor yani.
sizin yerinizde ben olsam bende arabadan soğurdum
her markanın problemleri var.lüks saydığımız araçların bile var ama sıfır arabanın servis yolunu arşınlaması can sıkar tabiki
StrawBeeRy
30/09/2010, 15:20
arkadaşlar sonuçta aldığımız arabalar çok lüks bir araba değil ve yani en azından 60-70 bin liralık arabalarla hemen hemen aynı sesler geliyor geçen bi müşterimiz sıfır passat ve golf aldı adamım aldığı arabalar 100 bin lirayı geçiyor ve sonuçlar şu şekilde:
1.passatt kasislerden geçerken torpido yerinden oynuyor(camın kenarlarından bakınca oynadığı bariz belli oluyor) koltukları deri ve kapı kollarıda deri fakat araba daha 3 ay ya oldu ya olmadı kapı kollarındaki deriler kabarmış
2.passatın biliyorsunuz ki bagajları hem içeriden hem dışarıdan açılıyor içeriden açma tuşu çalışmıyor
3.yolda giderken bagaj gacur gucur çok rahatsız edici bir ses geliyordu
4.golf ise daha 1 haftalık ilk defa yıkadığımızda adamın ön farları su alıyor stoplar su alıyor arka cama kenarlardan su giriyor
5.sağ koltuğun kızakları çalışmıyor daha bir sürü şeyleri vardı
ve bu WV kalitesi dedikleri böyle olsa gerek sonra bunların hepsi giderildi tabi şuan hiçbir sorun yok birde kendimizi o adamın yerine koysak artık sinir hastasımı oluruz cinnetmi geçiririz bilemem yani konuya dönelim benim arabam 5 yaşında yani 2006daki ilk serilerden aldığımdan beri kapı sesleri devam ediyor ve olabildiğince duymamaya çalışıyorum bunun gibi daha birçok ses var hala mümkün olduğunca çözmeye çalışıyoruz,arka sağ kapı dışarıdan açılmıyor(kapıyı bastırıp kolu kaldırınca açılıyor-çözülemede bir türlü).servislere gelince müşteri hizmetlerini arayıp şikayetinizi bildirseydiniz en azından yardımcı olurlardı yani araçlarımız kendi sınıfına göre,fiyatına göre ve birçok araca göre çok çok üstün durumda bu fiyata bu özelliklerde başka bir araç bulalım bakalım bulabilicekmiyiz bilmem anlatabildimmi
siz aracı almakla biraz hata yapmışsınız çünkü aynı hatayı bende yaptım ama aklım başıma geldi anladımki bir daha ilk çıkan arabayı almayacaksın aynı arabayı 3 sene sonra alıcaksın o zaman bütün eksikleri giderilmiş oluyor bknz:2006-2007 lere birde 2008(son seri)-2009-2010 lara bakın 2006-2007 deki gibi sorunlar varmı genelde giderilmiş oluyor
Yaşadıklarınız talihsizlik olmuş, otomobil, elektronik eşya vs bunlar birazda şans işi, benim aracımda 1000 km de sağ arka el fren halatının bijonlara dolanması nedeniyle abs devre dışı kaldı sağ arka teker kitlendi abs sensörü vs deforme oldu ayrıca bagaj kapağı üstten içerde alttan dışarıdaydı servisim çok iyi ilgilendi beni hiç üzmediler hatta parça beklerken 3 gün yedek araç verdiler. Sıfır araç öyle olurmu böyle olurmu diyen çevremde çok kişi oldu fakat aracımı seviyorum 0 da olsa kul yapısı hatalar olabiliyor düzeltmek önemli olan.
Fiat'tır kötüdür diyenlere şunu anlatmak istiyorum, benim aracı aldığım tarihlerde amcamın bir arkadaşıda opel insignia almıştı, aracın otobanda 180 le giderken direksiyonu kilitlenmiş, çözüm bulamadılar araç değişimi yapıldı, değiştirilen araçta aynı sorun tekrarladı şu anda 3. aracı kullanıyor, opel abi normaldir diyebilirmiyiz peki?
Günümüzde kötü araç kalmadı diye düşünüyorum, yaşanan sorunların kullanıcı yönlü olanlarıda azımsanmayacak kadar çoktur. Birazda bilinçli kullanıcı olmak gerek diye düşünüyorum.
belki heyecanla yazdiniz fakat evo tercih edecek potansiyel suruculeri sogutuyorsunuz. Bir cok firma zaten gicirti sesini cozebilmis degil. Hayirlisi olsun;
Alacaginiz hafif ticari aracta tavanda sunta, arka amortisorler yerine makas ile gezince ustune sifir izolasyonu da eklersek bu sorunlari yasamazsiniz. Arka sungulu kapi uzerindeki suntayi unutmayalim gecen gordugum arkadasimda kaplamasi koseden soyulmaya baslamisti; vw servisleri eminim 6 ayda bir degistirir sizin icin.
Hoscakalin.
Evomu alalı bir ay oldu, en ufak bir tıkırtı, cızırtı pıtırtı yok çok şükür...
İstisnai bir durum yaşamış olabileceğiniz ve bunu genele yansıtıp araç alırken düşünün demeniz beni yadırgadı. Bu sıkıntının yaşanmiyacağı garantisini verebilen firma var mı dır, acaba.
zafer0060
30/09/2010, 20:32
belki heyecanla yazdiniz fakat evo tercih edecek potansiyel suruculeri sogutuyorsunuz. Bir cok firma zaten gicirti sesini cozebilmis degil. Hayirlisi olsun;
Alacaginiz hafif ticari aracta tavanda sunta, arka amortisorler yerine makas ile gezince ustune sifir izolasyonu da eklersek bu sorunlari yasamazsiniz. Arka sungulu kapi uzerindeki suntayi unutmayalim gecen gordugum arkadasimda kaplamasi koseden soyulmaya baslamisti; vw servisleri eminim 6 ayda bir degistirir sizin icin.
Hoscakalin.
yan komsum 2006 dan beri kullanıyor, eniştem 2008den beri kullanıyor ve arastırdıgım kadaryla herkez memnun bu işler biraz şans işi ben kullandım caddy piyaasadaki çoğu d ve c segment aractan daha konforlu bence punto ile kıyaslanamaz zaten segmentleri farklı ama dediğim gibi şans işi inş memnun kalırım..
zafer0060
30/09/2010, 20:39
fiat iyi araç olabilir .. ama benim gittiğim birmot servisi e kirmaklar servisi gercekten cok ilgisiz davranıyo ellerinde okadar arac var ki ufak şeyleri ya önemsemiyolar yada görmezden geliyor.. ayrıca calıstıgım fabrikada arkadasımın alıdıgı 2009 model doblo 62binde motoru ile i sıkıntısı var servise gittiğinde bozulan parcanın garantisinin 60bin ye kadar garantiili oldugu aracınız 60 bin km yi gectiği için ücret ödeyerek değiştrmesi gerrektiği söylenmiştir şimdii mahkemelik fiat la.. herkezin hür iradesi kim neyi tercih ediyosa eder ben sizin forumunuzu okuyarak aldım aracımı şans benim aracım boyle cıktı bunuda soylemek benim dogal hakkım lütfen ters cvb yazarak kızmayalım..
üretim yada montaj ekibi bir gün toplanıp kafaları çekmiş ertesi gün banttan çıkan araçlar hatalı üretilmiş.. :)
yada ekip toptan cırt cırt olmuş zırt pırt wc ye gitmekten araçları gelişigüzel birleştimişler..
bence fabrikalarda hafif obsesif birazcık kompulsif insaları çalıştırmak lazım.. :)
ibrahim06
30/09/2010, 23:48
Benim arabam 2010 Grande. Arabayı aldıktan 3 gün sonra motor ısındıktan sonra özellikle ayağım gazdayken gıc gıc gıc diye bir ses başladı. O gün bugündür hala devam ediyor. Benim için çok da problem değil. Motor soğukken yok bu ses. Bikaç defa Kavaklıderede müdahale ettirdiysem de gene de kesilmedi. Yakın zamanlarda Müslüm beye orda denk gelirsem arabayı ona kullandırıp bu sesi dinleteceğim. Ha bunun dışında canımı sıkacak ve arabadan soğutacak bir problem yaşamadım şimdilik. Arabanın yakıttaki cimriliği, performansı ve Kavaklıdere gibi bir servisin oluşu herşeyi unutturuyor. Arabamı satın alırken doğrusu gücüm yetse Evo alırdım.Şuan gücüm yetsin gene alırdım. Şuan benim için arabada önemli olan motor ve elektronik bir arıza vermemesidir.
ibrahim06
30/09/2010, 23:52
Bir de etrafımdakiler woswostan hep memnunlar demişsiniz. Bu doğru olabilir ancak şunuda unutmayalımki birçok insan arabasından şikayetçi olmasına rağmen birisi gelip '' Arabandan memnunmusun'' diye sorunca olumsuz cevap veren pek olmaz. Memnunum şöyle iyi böyle iyi der.
çok enteresan ,benim aracım 2006 model hiçbiyerinden ses gelmiyor.
Ses şi çok göreceli bi kavram. Üst model bir araçtan geçmişsiniz (Focustan) . Punto ile kıyaslamanız gereken araç Fiesta ki fiestanın grande punto ayarı arabası resmen dökülüyor. Yeni fiesta, evo ile karşılaştırılacak olursa iç malzeme kalitesi evoya göre perişan + ses düzeyide çok kötü (ki bunları düşünürek evoyu seçmişsinizdir). Bana kalırsa memnuniyetsizlğiniz 5 sene focus kullandıktan sonra alt segmente geçmek.
yan komsum 2006 dan beri kullanıyor, eniştem 2008den beri kullanıyor ve arastırdıgım kadaryla herkez memnun bu işler biraz şans işi ben kullandım caddy piyaasadaki çoğu d ve c segment aractan daha konforlu bence punto ile kıyaslanamaz zaten segmentleri farklı ama dediğim gibi şans işi inş memnun kalırım..
komsunuzun ve enistenizin memnun olmasi onun bir kamyonet oldugu gercegini degistirmiyor.
Arkada suspansiyon yoktur makas vardir, dedigim yerlerde ise ince sunta vardir. hele ki 2006 model olana bakin torpido kapagi bile aksesuar olarak satildigindan yoktur.
Plastigi pet bardak plastiginden hallicedir; kronik olarak teyp cercevesi soyulur.
Bir arac sirf vw diye ona bu kadar hayranlik duymaniz, hafif ticari bir aracin(bildiginiz kamyonet) puntodan daha konforlu olacagini dusunmeniz, hele ki daha sessiz olacagini hayal etmeniz beni gercekten hayrete dusurdu.
Caddy uzerinde Vw amblemi degil de Proton amblemi olsaydi 'cogu c ve d sini aractan' daha konforlu olmayi birakin sahin ayarinda malzemesi elde kaliyor diyecektiniz.
Neyse amacim tartisma yaratmak degil fakat puntoyu kotuleyecekseniz bari gidip Golf alin da sarfettiginiz laflara degsin. Punto, bahsettiginiz kamyonetten cok daha konforludur.
Herkese merhaba.
Öncelikle ne sebeple olursa olsun aracınızı satmanıza üzüldüm. Umarım alacağınız araba bundan dahi iyi olur (ki evo'dan iki kat daha fazla para harcarsanız belki) Aracı 1. ayda aldığınızdan ve 10.000 km bakımından bahsetmişsiniz. Büyük ihtimallede 8 ay dolmadan yaptınız bu km'yi. Sattığınızda araç belki de 12.000 - 13.000 km'lerde idi. Yeni araç alındığında km yapılmaz demiyorum yanlış anlamayın. Ama bahsettiğimiz km'ler az rakam değil. Diyeceğim, sesler km'ye de bağlı olabilir. Ya da evo'yu mukayese ettiğiniz araca. Umarım beklentilerinize cevap veren bi araca binersiniz. Keza 2009 polo, 2010 fabia'yı bayiden çıkarıp, sıfır bindim. Evo emin olun bunların yanında araba ki hemde babası.
Saygılar...
Ses şi çok göreceli bi kavram. Üst model bir araçtan geçmişsiniz (Focustan) . Punto ile kıyaslamanız gereken araç Fiesta ki fiestanın grande punto ayarı arabası resmen dökülüyor. Yeni fiesta, evo ile karşılaştırılacak olursa iç malzeme kalitesi evoya göre perişan + ses düzeyide çok kötü (ki bunları düşünürek evoyu seçmişsinizdir). Bana kalırsa memnuniyetsizlğiniz 5 sene focus kullandıktan sonra alt segmente geçmek.
kesinlikle katılıyorum... kaldıki ; neyi nerde arıyoruz sorusuna açıuk cevap bulmak lazım eğer 2010 model bir mercedes E200 komp. alıpta yahu heryerinden ses geliyor desek anlarım adam bilmem kaçbin euro ödemiş hakkını arayacaktır ama bindiğimiz araç GP ???? fiyat kalite olarak arkadaşımın da verdiği örneğe göre yeterli ve baz donanımı bir çok araçta mevcut değil bence evvela ne istediğimizi bilmeli yinede hayırlısı olsun ama bu kadar net kötülemek yanlış... hatalı bir araç bile olsa şunu asla unutmamak lazım bu bir seri üretim araç sadece size özel üretilmedi ve üretilmeyecek sizin her nefes alışınızda kim bilir italyada kaç tane evo bitiyor hata ve hataların olması normal.....
:spam0000::spam0000::spam0000:
Her markanın muhtelif modellerinde böyle sorunlu(üretim hatası)araçlar oluyor maalesef.İşte sizin şanssızlığınızda o araca tesadüf etmeniz olmuş.Ben 26 bin km'ye kadar kullanmıştım aracımı hiçbir sorun yaşamadım ama çokta iyi baktım aracıma.
zafer0060
01/10/2010, 13:05
komsunuzun ve enistenizin memnun olmasi onun bir kamyonet oldugu gercegini degistirmiyor.
Arkada suspansiyon yoktur makas vardir, dedigim yerlerde ise ince sunta vardir. hele ki 2006 model olana bakin torpido kapagi bile aksesuar olarak satildigindan yoktur.
Plastigi pet bardak plastiginden hallicedir; kronik olarak teyp cercevesi soyulur.
Bir arac sirf vw diye ona bu kadar hayranlik duymaniz, hafif ticari bir aracin(bildiginiz kamyonet) puntodan daha konforlu olacagini dusunmeniz, hele ki daha sessiz olacagini hayal etmeniz beni gercekten hayrete dusurdu.
Caddy uzerinde Vw amblemi degil de Proton amblemi olsaydi 'cogu c ve d sini aractan' daha konforlu olmayi birakin sahin ayarinda malzemesi elde kaliyor diyecektiniz.
Neyse amacim tartisma yaratmak degil fakat puntoyu kotuleyecekseniz bari gidip Golf alin da sarfettiginiz laflara degsin. Punto, bahsettiginiz kamyonetten cok daha konforludur.
kedi uzanamadıgı ciğere mundar dermiş seninkide o misall.. caddy dediğin araç isterse kamyon olsun çogu binek araçtan konforlu ve kalitelidir ayrıca 2011 caddy görmedin bile ama bos bos konusuyosn ne diyim sana at gözlükleri ile bakma ben caddy ile punto kıyaslamıyorum sen kıyaslıyosun ben aynı segment arac değil diyorum sen hala kıyaslıyosun.. neyse bos bos konusmaya gerek yok sana göre en iyisi punto bana göre en iyisi punto degil..
Arkada suspansiyon yoktur makas vardir, dedigim yerlerde ise ince sunta vardir. Hele ki 2006 model olana bakin torpido kapagi bile aksesuar olarak satildigindan yoktur.
Caddy uzerinde vw amblemi degil de proton amblemi olsaydi 'cogu c ve d sini aractan' daha konforlu olmayi birakin sahin ayarinda malzemesi elde kaliyor diyecektiniz.
Neyse amacim tartisma yaratmak degil fakat puntoyu kotuleyecekseniz bari gidip golf alin da sarfettiginiz laflara degsin. Punto, bahsettiginiz kamyonetten cok daha konforludur.
+ 1000
zafer0060
01/10/2010, 13:13
genel olaran beniim yazdıklarmı yanlş anladınız fakat ben sıfır araca okadar para verdim bi düşünün okdar ufak sesler değil bu sesler okdar ufak ses olsa servis 2 gün bekletmez aracı.. benimde işim gücüm var her defasına her problem için servise gidiyorum daha sıfır arac almısım yazık değillmi yani işlerim aksıyor surekli izin alıyorum ve sıkıntısı bitmiyor bi arkadasın da dediği gibi elektronik işi şans işi ama bukdar da şanssızlık olmaz diyorum bn sadece ben herkezin görüşüne saygı duyuyorum sizin gibi olgun kişilerden de aynı saygıyı bekliyorum .. yok alıcagm aracı kötülemeler fln lütfen girmeyelim böyle işlere sonucta kimse cocuk değil alacagı aracı arastırpta alıyor alemin akıllısı bi kisi değil..
kedi uzanamadıgı ciğere mundar dermiş seninkide o misall.. caddy dediğin araç isterse kamyon olsun çogu binek araçtan konforlu ve kalitelidir ayrıca 2011 caddy görmedin bile ama bos bos konusuyosn ne diyim sana at gözlükleri ile bakma ben caddy ile punto kıyaslamıyorum sen kıyaslıyosun ben aynı segment arac değil diyorum sen hala kıyaslıyosun.. neyse bos bos konusmaya gerek yok sana göre en iyisi punto bana göre en iyisi punto degil..
şu bir gerçek ; son yıllarda ticari araçlarımız oldukça konforlu ve güzel ''TARTIŞILMAZ'' ama lütfen yaş olarak sizin benden büyük olduğunuz için sayın abi'cim... unutmamak lazımdır ki en nihayetinde caddy bir ''TİCARİ'' araç ne kadar konforlu olursa olsun en nihayetinde orjinalinde deri koltuklu bir cady henüz görmüş değilim ki diyebilirsiniz sen nerden biliyosun diye bilen arkadaşlar bilmeyenlerden fazladır ''AGUŞ OTO'' ''AMCAM VW SERVİSİDİR'' ve çok iyi bilirim cady denince geniş iç mekan fonksiyonellik ve motorunun gücünü tartışmam bile bu konuda ama en nihayetinde ''TİCARİ'' insan taşımak için değilde yük taşımak için bir araç ama güzel bir araç tabii bakış açısıdır ''TİCARİ'' olduğu için vergisi yüksek de olur daha sonra evo gibi sağından solundan gıcırtı gucurtu çıkartmasın ??? mesela yani :) ?? çünki evo ile kıyasladığımız zaman senelik motorlu taşıt vergisi daha yüksek... hımmm bir de sayın abicim cady lerde kasa değişti ama henüz yeni paris 2011 motor fuarında sergileniyor sen nasıl ve ne zaman içini dışını görüp kullanıp tecrübe ettin ??? :) yok yanlış anlaşılmasın sayın abicim güzel ise benim şirkette ihtiyacım varda onun için almayı düşündüğümüz bir araç en azından biraz daha bekleriz de ''2011'' alırız saygılarımla....
zafer0060
01/10/2010, 13:36
şu bir gerçek ; son yıllarda ticari araçlarımız oldukça konforlu ve güzel ''TARTIŞILMAZ'' ama lütfen yaş olarak sizin benden büyük olduğunuz için sayın abi'cim... unutmamak lazımdır ki en nihayetinde caddy bir ''TİCARİ'' araç ne kadar konforlu olursa olsun en nihayetinde orjinalinde deri koltuklu bir cady henüz görmüş değilim ki diyebilirsiniz sen nerden biliyosun diye bilen arkadaşlar bilmeyenlerden fazladır ''AGUŞ OTO'' ''AMCAM VW SERVİSİDİR'' ve çok iyi bilirim cady denince geniş iç mekan fonksiyonellik ve motorunun gücünü tartışmam bile bu konuda ama en nihayetinde ''TİCARİ'' insan taşımak için değilde yük taşımak için bir araç ama güzel bir araç tabii bakış açısıdır ''TİCARİ'' olduğu için vergisi yüksek de olur daha sonra evo gibi sağından solundan gıcırtı gucurtu çıkartmasın ??? mesela yani :) ?? çünki evo ile kıyasladığımız zaman senelik motorlu taşıt vergisi daha yüksek... hımmm bir de sayın abicim cady lerde kasa değişti ama henüz yeni paris 2011 motor fuarında sergileniyor sen nasıl ve ne zaman içini dışını görüp kullanıp tecrübe ettin ??? :) yok yanlış anlaşılmasın sayın abicim güzel ise benim şirkette ihtiyacım varda onun için almayı düşündüğümüz bir araç en azından biraz daha bekleriz de ''2011'' alırız saygılarımla....
sezgin arkadasım yeni caddy leri türkiye piyayasına gelmedi zaten ben internetten araştırdgım kadarı ve suanda caddy kullananların deneymleri sayesinde söylüyorum dediklerimi lafı yanlş anlama.. ayrıca ayın 17sinde gelicek inş aracım tecrübe ettiğimde söylerim merak etme.. wv foruma girdiğinizde ticari olarak kullananların dısında hususi olark kullananların ve memnun kalanlarında cogunlukta oldugunu göreceksidir.. ayrıca gene söylüyorum bakın ben kıyaslamıyorum caddy nin vergisni de biliyorum ticari oldugnuda biliyorum bu benim kişisel tercihimdir..
sezgin arkadasım yeni caddy leri türkiye piyayasına gelmedi zaten ben internetten araştırdgım kadarı ve suanda caddy kullananların deneymleri sayesinde söylüyorum dediklerimi lafı yanlş anlama.. ayrıca ayın 17sinde gelicek inş aracım tecrübe ettiğimde söylerim merak etme.. wv foruma girdiğinizde ticari olarak kullananların dısında hususi olark kullananların ve memnun kalanlarında cogunlukta oldugunu göreceksidir.. ayrıca gene söylüyorum bakın ben kıyaslamıyorum caddy nin vergisni de biliyorum ticari oldugnuda biliyorum bu benim kişisel tercihimdir..
Saygımız sonsuz... kıyaslamak yanlış bir kelime bu iki aracı siz kullandınız ve veya kullanacaksınız sayın abicim elbetteki armut ile elmayı birbirine vuracaksınız kimsenin bu konuda eleştirmesi daoğru değil ama bu kadar ön görü sahibi bir insan / abimiz olarakta haksız yere gp/evo yu bu kadar yerden yere vurmak yanlış... size denk gelmiştir öyle olmuştur ama bunu beceriksiz fiat olarak algılamak yanlış insan bile doğuştan arızalı olabiliyor hade bakalım kime şikayet edeceğiz nasip değilmiş demek daha doğru diye düşünüyorum başınızdan tatlı olaylar geçmemiş ama en azından evo düşünen insanların fikrine çalım atmak etik değil siz ve sizin gibi kullanıpta memnun kalmayan bir avuç insan kullanıp ta memnun kalan benim gibi 2.sini kullanan hatta ve hatta 3.sünede nasip etsin diyen bir çok kişi var bir çok şikayet okudum ama bu kadar sivri olanı bu sitede ilk defa neyse fazla uzatmayalım size sayın abicim cady'inizde mutluluklar eminim ki ne istediğini bilen bir çok ablam/abim ve kardeşim fiat grande punto / evo punto aldığı güne müteşekkir yeni aracınız için kazasız belasız günler dilerim abi....
1. Uzanamadigim ciger degil, istesem caddy de alirdim golfte alirdim; insanlarin maddi durumunu bilmeden "bos bos" konusmayin!
2. 2011 Caddy'i sizde goremediniz ben guncel kasa icin konusuyordum, bu sebeple "bos bos" konusan yine siz oluyorsunuz.
3. AYni segment degil derken cogu C ve D sinifi aractan daha konforlu diyerek kiyaslama yapiyorsunuz ama ben size kamyonetinizin sorunlarini soyleyince Punto ile kiyasladigimi saniyorsunuz.
Kamyoneti D sinian ustun gormeniz bile arabadan ne kadar anlamadignizin ve "bos bos" konustugunuzun gostergesi, sayet seviyeyi dusureceksek biz de yazi yazmasini biliyoruz.
Daha fazla forumu kirletmeyin ve gidip hemen kamyonetinizi alip icine cekomastik cekmeye baslayin, anca kesersiniz sesi!!
zafermutlu
01/10/2010, 14:53
güzel araba güzel evo.. camlarda filimli millet içine bakacam diye ugraşıyor:) kimiside fiat punto logosuna bakıp burun büküyor:) kapıyı açıyorum biniyor suskunluk oluşuyor:) arabada ses filan yok iyi izole edilmiş. miden guruldasa duyuluyor:) yolsesi motor sesi rüzgar sesi yok..
tabiki benim hisseddigim eksiklikler biraz uzun biraz geniş olsaydı . öyleside var adıda bravo:)
31binliraya cam tavanlı çok güzel bir araba... vw golf aldı arkadaşım fiattan kopmadın diyor .bende verseydin üstünü koparsaydın kardeşim diyorum:D paraya bakıyor bu işler bu paraya bu araba çok güzel. turbo vede geniş olsa tabiki tadından yenmezdi...
punto evo benim olsun gıcırdamasına razıyım :D
üzmeyin birbirinizi değmez
bu iş böyledir:
punto alırsın gıcırdar
vw alırsın direksiyon ve kapı döşemesi soyulur+zincir sesi yapar+nox sensor bozulur
renault alırsın vites sorun çıkartır+suspansiyondan garip ses gelir
toyota alırsın hatalı gaz pedalı yüzünden mezara gidersin+tipi hiç güzel değil
honda alırsı şanzımandan sürekli sorun yaşarsın+aşırı rüzgar sesi alır+altı çok sürter
daha bilmediğimiz milyonlarca sorun var kısaca her arabanın bir arızası var
hiç heveslenmeyin kusursuz hiç bir şey olmadı olmazda (kul yapısı)
tek üzüldüğüm nokta zafer arkadaşım başına yeni aldığı arabada gelmesi
insan yeni aldığı şeyi kusursuz ister
1. Uzanamadigim ciger degil, istesem caddy de alirdim golfte alirdim; insanlarin maddi durumunu bilmeden "bos bos" konusmayin!
2. 2011 Caddy'i sizde goremediniz ben guncel kasa icin konusuyordum, bu sebeple "bos bos" konusan yine siz oluyorsunuz.
3. AYni segment degil derken cogu C ve D sinifi aractan daha konforlu diyerek kiyaslama yapiyorsunuz ama ben size kamyonetinizin sorunlarini soyleyince Punto ile kiyasladigimi saniyorsunuz.
Kamyoneti D sinian ustun gormeniz bile arabadan ne kadar anlamadignizin ve "bos bos" konustugunuzun gostergesi, sayet seviyeyi dusureceksek biz de yazi yazmasini biliyoruz.
Daha fazla forumu kirletmeyin ve gidip hemen kamyonetinizi alip icine cekomastik cekmeye baslayin, anca kesersiniz sesi!!
:D :D :D :D rep+ 999.999.999.999.999.999.999.999.999.999.999.999 :w00t2000::w00t2000::w00t2000::w00t2000:
PESCATORE
01/10/2010, 16:15
Gp alana kadar bende cok tıtız arac kullanıyordum hıcbır aracında en ufak sorun olmazdı sorun cıkarsa gıder yaptırırdım hemen. Bu tıtızlık olayı hastalık gıbı bısey. Gp aldım ılk 4 ay abartmıyorum 30 kere servıse bostancı kartal sanayıye 20 kere cıvar ustalara 25-30 kere gıttım herhalde aynı gun hem servıs hem usta hemde sanıyey gıttıgımı bılıyorum sorunu bulup cozmek ıcın. Sonuc olarak bende pes ettım. Aracın tıpını ıcını cok sevdıgım ıcın bınıyorum. Ama ınkar edılemeyecek şeyler var aracın ıcınde sureklı farklı yerlerden gelen bakalıt seslerı bazen metal seslerı kı bıtanesını bulmayaı basarmıstım aracın kasası ıle şasesının aracın bulunan keceler varmıs onlardan bırı dusmus taktılar 2 ay sonra herhalde yıne dustu aynı sesler gelmeye basladı. Torpıdodan ılgınc sesler. Bu bazı ınsanlarda takıntıdır bende bu ınsanalrdanım. Bu tıp sorunlara hemen takılıyorum. Ama aracımı satmakıstemedıgım ıcın artık arabaya bınınce marştan once muzık dugmesıne basıyorum baska turlu cozumu yok. Aracı satsam 16-17 bın tl ancka eder 1 yılda harcadıgım para yaklasık 5 bın tl yınede aracın ıcındekı anlamsız sesler koro yapıyorlar resmen. Bıraz daha hevesımı alayım bende satıcam. Her aracta olur dıyen arkadaslara kesınlıkle katılıyorum fakat bu kadar ugrasmaylada her aracta çözülüy bu sorunlar. Bu aractan once palım vardı mesela 1 kere ses gelıyor nedır bu dıye dusundugum olmadı. Bellı arızalar verdı gıttım sanıyeye yaptırdım bındım. Bu aracta sanayı servıs bılmemne nereye gıdersen gıt dunyanın parasını harca ben ses sorununu cozemedım. Dedıgım gıbı tıp ve ıcı benım hosuma gıdıyor suanda bınmemın sebebı bu.
sancak26
01/10/2010, 17:09
benim araçta kapılardan başka yerden ses gelmiyor. onuda sık sık servise götürüyorum menteşeleri yaplayıp tamam diyorlar:). başka çözümü olsa yaparlar herhalde. genelde memnunum ses konusunda.
valla arkadaş bikmiş derdini anlatmiş sonuçta o kadar para veriyoruz ses çikmamasi lazim benim aracim 5000 de maşallah kasislere girdimmi sesli senfoni :Dkoltuklarda gicirdiyor sifir araçta olmamasi şeyler ama araba mükemmel severek aldim severek biniyorum arabayi övmek kadar kötü yönlerini de söylemek yanliş değil bence o yüzden zafer abi yerden göğe hakli kibarca derdini anlatmiş o kilometrede o arabanin o kadar servise gitmesi normal değil yerden göğe hakli :)
ademtahir
01/10/2010, 17:34
konuyu şu şekilde noktalamak istiyorum kalp kırmaya gerek kalmasın B sınıfı araç kullanıyoruz bunlar doğal şeyler sessiz araç tık demesin diyorsanız aşağıdaki listeden araç seçiniz lütfen :D
E - Executive - Üst sınıf oto
Chrysler 300C/300M
Honda Legend
Hyundai Sonata/Sonica
Hyundai XG
Kia Magentis
Kia Opirus
Kia Clarus/Credos
Mazda Xedos 9
Mitsubishi Galant
Nissan Maxima QX
Opel/Vauxhall Omega
Peugeot 607
Renault Vel Satis
Renault Safrane
Skoda Superb
Subaru Legacy/Outback
Toyota Camry
zafermutlu
01/10/2010, 17:38
adem seçim yapamadım.. hepsinden bir tane alsam olmaz mı:D
arkadslar bu benim ilk arabam değil çok benim kadar titiz araba kullanan sayısı da azdır..cekmece acmayı fln da iyi bilirim ama ufak seyler sıfır arabada olunca insan huylanıyor 1 deil 2 değil 3 değil .. 2 tane servise gittim birmot ve kırmak ikiside aşırı yoğun ilgilenmiyorlar .. bundan önce sıfır focus almıstım benzinliydi 5 yıl kullandım sadece km bakımı gelincce servise gittim.. evo aldım az yakıyor parcası ucuz servisi ucuz vsvs die ama beni tatmin etmedi şimdi caddyy allıcam inş bi 5 yılda caddy e binerim bi sıkıntı olmazsa herkezin kendine göre huyları vardır ama benim arabamdan gelen sesler gercekten insanı huylandırıyordu bu nasıl sıfır araba diyorlardı okadar para veripte böyle şeyler duyunca ve yasayınca insan üçe beşe bakmıyor hayırlısı olsun belki bütün hepsi aynı değildir belkide bana cekmece acmanda sorun var diyen arkadas kendisi kendi arabasının cekmecesinni pamukla tutup hiç hissettirmeden kapatıyor..
kardesım ben senı anlıyorum kı benım kadar araba kullanma konusunda hassas bırı varmı bılmem ama bende senın gorusundeyım bu arabaların tek guzel yanı motoru bırde spor ve sık kasa olması bunların dısında memnun edecegı bır yanı yok bende aracı aldıgımdan berı zırt pırt servıs yolunu tuttum artık servıse gıtmeye utanıyorum sorunların bı kısmı cozuluyo bı kısmı cozulmuyo kayın bıladermden 1.5 aysonra aldım arabamı onun arabası corsa bakım harıcı servıse gıtmadı daha bense servıs yolunu ezberledım.corsa alındıgından berı 18000 km yol yaptı puntom ıse tam 9000 km yol yaptım daha ne dıyeyım kı sımdıde arabanın sol arka stop lambasının arkasından su alıyo budamı sahsen kullanıcı hatası buz gıbı oldum sogudum arabadan resmen
ademtahir
01/10/2010, 17:42
hepsinden iki şer tane al da birer tanesini gönder bana :D
arabalar aynı üretim bandından çıkıyor ama kulağa saçma gelsede aynı sağlamlıkta olmuyor gibime geliyor. işimiz şansa kalıyor yani.
sizin yerinizde ben olsam bende arabadan soğurdum
her markanın problemleri var.lüks saydığımız araçların bile var ama sıfır arabanın servis yolunu arşınlaması can sıkar tabiki
sanada katılıyorum kardesım sende haklısın aynı gorusteyız
zafermutlu
01/10/2010, 17:46
hepsinden iki şer tane al da birer tanesini gönder bana :D
ikişer tane alim daha çok indirim alırım..:D
Öncelikle ben de aracınızı sattığınıza üzüldüm. Hak veriyorum serviste o halde görsem aracımızı eminim ben de şok olur arabadan soğurdum. Keşke satacak duruma kadar gelmeseydi bu iş...
Yeni aracınızda şimdiden hayırlı olsun. Gelen gideni arattırmasın...
34ozkankurtuldu34
01/10/2010, 19:08
Bence sorun zafer abinin haddinden fazla titiz olması ve tekbir servisi tercih etmesi benim araç 2007 model inanın ben bu saydınız sıkıntıların hiçbirini yaşamıyorum neden derseniz fuul tesisat açık geziyorum ses falan gelmiyor :) ki gelmeside normal türkiyede kaçtane adam gibi yol yapılı ki hepsi yamalı neyse satıp kurtulmuş abimiz geçmiş olsun ama bukadarda abartmanın anlamı yoktu bence allah beterinden saklasın diyelim umarım alacagınız araç bundan iyi olur daha kötüsüne denk gelipte umarım evoyu aramazsınız :)
34ozkankurtuldu34
01/10/2010, 19:13
Bende şunu anlamıyorum o kadar buluşmalar yapılıyor ortamlarda kimse bu konulardan bahsetmiyor acaba 2006 2007 2008 gibi moodeller dahamı saglam inşaa edilmiş valla şaşırıyorum böyle yazıları görünce ve şükrediyorum benim aracımda hiç böyle sıkıntılar yok belkide hassasiyetten kaynaklanıyor yine de ben herkeze tavsiye ediyorum bu aracı ama evo.yu degil eski kasasını :) ben memnunum ve servise gitmiyorum arkadaşlar...Çevremdeki arkadaşlarımla hep yeni şeyler uyguladık aracıma garajdan bakabilirsiniz sökmedigimiz yeri kalmadı desek yeri hala ilk günki gibi tıkır tkır çalışıyor :)
Herkeze saygılar abartmayı seviyoruz Türk milleti olarak. Buda bir yaşanmışlık kimse alınmasın arkadaşımız kötü bir deneyim yaşamış bence üstelemeyin olsun bitsin...
Herkezi hoşgörüye davet ediyorum...
Adam sıfır aldığı araçtaki sorunları yazmış haklı olarak bir dövmediğiniz kalmış.Kimse bana ne kadar para verdinki ne bekliyorsun geyiğini yapmasın.35 bin lira para vermiştir en az daha ne verecek az mı?Bende punto tutkunuyum satmış olmama rağmen yinede gözüm onlarda çokta beğeniyorum ve herkese tavsiye ediyorum ama körü körünede savunmuyorum.Umarsızca savunanların başına aynı şeyler gelirse görürler nasıl oluyormuş araba tutkusu !!Caddy iyi araçtır piyasada kabul görmüştür bugüne kadar ama alırmısın dersen almam,almadımda zaten.Gittim Berlingo aldım.Caddy'den daha dolu aracı o zamanlar 7 bin lira daha ucuza almıştım.Bence sende almamalısın.
Lütfen arkadaşın durumuna duygusal yaklaşmayalım biraz daha yapıcı olalım derim ben.
evo en az bravo kadar sessiz bir araç içiniz rahat olsun.özellikle grande puntoya göre kaç kere söyledim bilmiyorum ama resmen sınıf atlamış bir araç.puntonun şu anda güncel tek rakibi vardır o da fiesta bence rakip olamaz tabikide ama işte teknik veriler vs :D:D bu yazıyı okuyanlara tavsiyem en kısa zamanda bir evo bulup denesinler diğer bütün araçlarıda denesinler sonucunu buraya yazsınlar
bende puntodan önce palio vardı 1 sene bindim motor sesi dahi almıyordu içeri puntoda ise motor ve teker seslerini çok rahat duyuyorum ve benım ıcın cokda sıkıntı bir durum değil. arabayı aldığımın 2. günü sağ arka kapı açılırken gıcır gucur ses geldi ilk başta bu ne dedim 2 gün daha bindim ses kesildi . ama bende sizin yerinizde olsam soğurdum arabadan 0 araba alacağım. kapıları göğüsü sökecekler ha :D isyan çıkartırım o serviste
berkeraaa
02/10/2010, 13:47
Ben böyle birsürü sorunla karşılaşanların hep biraz arabanın suyuna gitmeden hor kullanılmasından kaynaklandığını düşünüyorum.
İstisna olabilir aracınız kaideyi bozmaz kesinlikle ama çok ufak şeyleri dert etmişsiniz belliki.
T harfi düştü diyorsunuz,çekmecenin yayı çıktı diyorsunuz bunlar sizi arabadan soğutuyorsa sizin için üretilmiş bir araç yok piyasada şuanda zaten.
2 çekmeceyi acarkende yaylarını bozuyorsanız sizin çekmece açışınızda bir sorun olabilir.
Kronik arızası ve parçası pahalı olmayan araç yok şuan piyasada zaten.
Sizin bir arabadan beklentileriniz nedir öncelikle onlarda önemli ?!
Herkesin fanı olduğu bu sitede siz bu arabayı kötülerseniz tepki alırsınız.
Bakınız ben. ;)
açıkçası bende "zafer006" arkadaşımıza katılıyorum aralarında çok büyük farklar olmadığını düşündüğüm 2004 model full Honda Civic vardı bizde daha önceden....Dikkatinizi çekerim 2004 modeldi araç yani teknolojik olarak benim aracımdan 5 sene önce üretilmişti ama ben o aracımızda ne bir tıkırtı sorunu ne motordan frenden gelen garip sesler ile falan karşılaşmadım...benim aracımında punto yazısındaki harfler falan düşmeye başladı ve ben böyle birşeyi ilk defa Fiatta gördüm....çekmecelerden bahsetmiş arkadaşımız evet bende 2009 model aracımın torpido kapağını yumruk ile kapatıyorum yoksa zaten kapanmıyor...yada arka koltuk geçişini benden başka kimse yapamıyor insanlar kıracağız diye korktukları için ben açıyorum koltuk geçişini....arka taraftan 2 kapılı araçta bile kapı ayarı her yapılışından 1 hafta sonra bozuluyor falan....
İyi yönleride var aracımızın ama araçlarımız maalesef olması gerketiğinden fazla sorun üretmekte....Amacım aracı kötülemek falan değil yanlış anlaşılmasın lütfen....ama arkadaşımızada hak vermiyor değilim.....
zafermutlu
02/10/2010, 13:50
evo en az bravo kadar sessiz bir araç içiniz rahat olsun.özellikle grande puntoya göre kaç kere söyledim bilmiyorum ama resmen sınıf atlamış bir araç.puntonun şu anda güncel tek rakibi vardır o da fiesta bence rakip olamaz tabikide ama işte teknik veriler vs :D:D bu yazıyı okuyanlara tavsiyem en kısa zamanda bir evo bulup denesinler diğer bütün araçlarıda denesinler sonucunu buraya yazsınlar
sınıfında rakibi içi dışı olarak fiesta ...
onderbaki
02/10/2010, 14:56
açıkçası bende "zafer006" arkadaşımıza katılıyorum aralarında çok büyük farklar olmadığını düşündüğüm 2004 model full Honda Civic vardı bizde daha önceden....Dikkatinizi çekerim 2004 modeldi araç yani teknolojik olarak benim aracımdan 5 sene önce üretilmişti ama ben o aracımızda ne bir tıkırtı sorunu ne motordan frenden gelen garip sesler ile falan karşılaşmadım...benim aracımında punto yazısındaki harfler falan düşmeye başladı ve ben böyle birşeyi ilk defa Fiatta gördüm....çekmecelerden bahsetmiş arkadaşımız evet bende 2009 model aracımın torpido kapağını yumruk ile kapatıyorum yoksa zaten kapanmıyor...yada arka koltuk geçişini benden başka kimse yapamıyor insanlar kıracağız diye korktukları için ben açıyorum koltuk geçişini....arka taraftan 2 kapılı araçta bile kapı ayarı her yapılışından 1 hafta sonra bozuluyor falan....
İyi yönleride var aracımızın ama araçlarımız maalesef olması gerketiğinden fazla sorun üretmekte....Amacım aracı kötülemek falan değil yanlış anlaşılmasın lütfen....ama arkadaşımızada hak vermiyor değilim.....
ilk defa fiatta mı gördünüz harf dökülmesini,
bir ara neredeyse megane leri tipinden anlıyordunuz araçların arkasındaki bütün harfler neredeyse haftasında dökülüyordu.
zafer0060
02/10/2010, 15:36
terbiyesizlik yapıyorsun malını sevebilirsin hatta toz kondurmazsın belki ama birazda şeffaf ol sana kalsa punto rakipsiz en iyisi o en kalitelisi o en sağlamı .. ben normal bir şekilde konusrken ilk yorumdan itibaren itici konusyosun ..neyse seninle tartısmıycam sen aracını kazasız belasız kullanda her görüşede saygı göstersen iyi olur herkez böyle senin seviyene inmez benim gibi .
zafer0060
02/10/2010, 15:39
görüşlerime saygı gösteren arkadslara tesekkür ederim gercekten saygı göstermeyende saolsun ama bazı gerçekler var gerçekten gözardı edilemez ne diyeyim kısmet bu işler herkez kendi aracnı kazasız belasız kullansında bu tarz şeyler öenmli değil satarsın değiştirrsin yaptırrsın ..
hayırlısı olsun yanlıs servise gitmişsiniz bence
zafermutlu
02/10/2010, 16:13
arkadaşım dedigin gibi fiat ta problem çok servis ilgisizlik kronik sorunlar ki diger markalarda öyle sorunlar var dedigin siteye yazılmış kimsenin başına vermesin.. otomobil markalarını yazdıgında mercedes de dahil sorunları istersen bir oku. en az şikayet vw grubundan gelmiş:..
Sıfır bir araç alıp sonrasında sürekli servise gitmek zorunda kalmanın stresini çok iyi anlıyorum. İlk motorumu benzin döküp yakasım gelmişti. Gerçekten asıl sorun Aracı sıfır alıp bunların yaşanması. Umuyorum yeni aracınızda bunları yaşamazsınız.
eleştirileri saygı çerçevesinde yapalım arkadaslar, arkadas sifir araç almış ve servis tarafından mağdur edilmiş, bunları burda yazmazsa nerde yazacak, bu şirketi bukadar sahiplenmeyelim aldık kullanıyoruz tamam ama babamizin oğlu değil hataları eleştireceğiz
fiat iyi araç olabilir .. ama benim gittiğim birmot servisi e kirmaklar servisi gercekten cok ilgisiz davranıyo ellerinde okadar arac var ki ufak şeyleri ya önemsemiyolar yada görmezden geliyor.. ayrıca calıstıgım fabrikada arkadasımın alıdıgı 2009 model doblo 62binde motoru ile i sıkıntısı var servise gittiğinde bozulan parcanın garantisinin 60bin ye kadar garantiili oldugu aracınız 60 bin km yi gectiği için ücret ödeyerek değiştrmesi gerrektiği söylenmiştir şimdii mahkemelik fiat la.. herkezin hür iradesi kim neyi tercih ediyosa eder ben sizin forumunuzu okuyarak aldım aracımı şans benim aracım boyle cıktı bunuda soylemek benim dogal hakkım lütfen ters cvb yazarak kızmayalım..
sizi bence servis arabanızdan sogumanıza neden olmuş.. benimde aracı alalı 10bin km oldu ufak defek sorunları kafama takmıyorum gıcırtı gucurtuları olmasa olur bunlar ki cogunun cozumleri forumda paylasıldı. ben aracımdan cok memnunum hatta 1 hafta önce lpg taktırdım dahada memnunum şimdi. Servislere bu baglamda büyük görev düşüyor gittiginizde insanların sizinle ve arabanızla ilgilenmesi marka üzerindeki düşünceleriniz tamamen etkiliyor. şükür şimdilik bir sorunum yok fiatla umarım ileriki yıllardada olmaz.
bora.sen
02/10/2010, 23:49
2007 dynamic aracımdan tuhaf hiçbir ses çıkmıyor;bazen özellikle dinliyorum aracı;yine de ses yok :))
komşuda octavia var sıfır aldı araç tsı yani hız yapıcam diye aldı araç 140 ta acayip biruğultu yapıyor arka koltuklar dik olduğu için rahat edemiyorsun en kötüsüde bagaj titriyor
terbiyesizlik yapıyorsun malını sevebilirsin hatta toz kondurmazsın belki ama birazda şeffaf ol sana kalsa punto rakipsiz en iyisi o en kalitelisi o en sağlamı .. ben normal bir şekilde konusrken ilk yorumdan itibaren itici konusyosun ..neyse seninle tartısmıycam sen aracını kazasız belasız kullanda her görüşede saygı göstersen iyi olur herkez böyle senin seviyene inmez benim gibi .
Terbiyeyi sizden ogrenecek degilim, siz seviyeyi indirmeseydiniz cevabinizi da almazdiniz. Once kendinizi ifade etmeyi ogreninde(tabi duzgun cumle kurabilmeyi de) sonra "benim seviyeme inin".
Fanatiklikle yakindan alakam olmadigini Turkiye'nin en buyuk otomobil forumundaki 10 uyeden 9'u bilir, terbiye konusunda cok sukur toplumda da bir tepki cekmedim.
Benim evo aracim dahi yok sadece futursuzca yaptiginiz kamyonet hayranligina tepki gosterdim, bari C sinifi bir araci baz gosterip kotuleseniz icim yanmaz dedim.
Ha siz anladiniz mi, anlamadiniz hala yok seviyene inmem yok seviyene cikmam 'herkez'e saygi goster vs..
Sizi cok iyi anliyorum, zamanima yazik etmisim.
eexelanss
03/10/2010, 02:38
Arkadaşlar okadar para verip sıfır araba alıpta 8 ay içinde bu tür şeylere maruz kalmamız sanırım hepimizin canını sıkar.. Neticede sıfır araç alanların çoğu problem yaşamamak,keyfiyle uzun bi süre problemsiz aracının tatını çıkarmak için alıyor.. Eee beklenti buyken sorun yaşayıncada haliyle soğuyup tepki göstermesi normal..
bence herkesin fanı olduğu bu sitenin bir üyesi olarak bunu dile getirmeside gayet normal...bukadar Tepki gösterilmesine anlam veremedim. Bu sitede Hep araçlarımızın hakkında iyi şeyler yazılcak diye bişey yok...
Bir daha Fiat' mı aman aman
bir daha fiat' mı aman aman
peki fıratcım ne alalım sen neyi tavsiye ediyorsun.
Neden dersen, çünkü tavsiye edeceğin marka hangisi olursa olsun fark etmez. şikayet.com baktığın zaman bütün markalarda hep aynı nakarat; şunu almayın aman aman bunu almayın aman aman...
StrawBeeRy
03/10/2010, 11:55
Neden dersen, çünkü tavsiye edeceğin marka hangisi olursa olsun fark etmez. şikayet.com baktığın zaman bütün markalarda hep aynı nakarat; şunu almayın aman aman bunu almayın aman aman...
bizim insanımız az paraya çok şeyler istiyor ondan ;)
mesut eyvaz
03/10/2010, 17:16
aracım daha 40 günlük ama bende de bazı can sıkıntı şeyler oldu ama çok ufak sebepler içinde aracımı satmam sonuçta beğenerek aldım tadını çıkarana kadar binerim. Birde fiat dünya çapında bir marka neden aman aman yani bu kadar alan kullanan var.
bunu alın hiç sorun çıkarmaz :D
https://img1.loadtr.com/b-253094-el_arabas%C4%B1.jpg
predator_ant
03/10/2010, 19:10
bunu alın hiç sorun çıkarmaz :D
https://img1.loadtr.com/b-253094-el_arabas%C4%B1.jpg
:thumbs_up2::thumbs_up2::thumbs_up2::thumbs_up2:
mesut eyvaz
04/10/2010, 00:26
Şöyle adam akıllı yol yok gerçektende batmandan tatvan a gittim aracı bırakın benim oynamadık kemiğim kalmadı benden bile ses geliyordu arabadan inince 92 km 126 dk da gidilirmi oluyor işte ben aracıma suç bulmuyorum her yer otoban olacak diye birşey yokta ülkemizin şehir içi dışı yolları çok kötü
onderbaki
04/10/2010, 16:56
Gerilim yapmaya gerek yok arkadaşlar.
Herkesin başına her araçta sıkıntı gelebilir. Beklentileri fazladır hayal kırıklığına uğramıştır. Bir yerinde sıkıntı vardır bize denk gelir,normaldir bunlar. Başka bir sürü insanda fiestada peugeot da ne bileyim hyundai de yaşayabilir. Başımıza geleni paylaşacaz daha önce başına gelmiş ve çözüm bulmuş arkadaşlardan istifade edecez. Hiç mi iyi tarafı yok evo'muzun. Biraz da övülecek taraflarını ön plana çıkarın.allah aşkına abartmayın herşeyi. Düzeltilmeyecek problem yoktur. Inş. Herkes her sıkıntısını atlatacak.bende sabırla bekliyorum bazı ufak sıkıntılar için. Haa atlatamazsak da istemeyen satar isteyen bine o kadar.
Ben kimseye birşey tavsiye etmiyorum. Ama kapıma Fiat koymam. Tek bildiğim o. Yaşadığım sorunlar, servisler ve müşteri hizmetlerinin tutumları bu markadan beni sonsuza dek uzat tutmaya yeter. Bahsettiklerim forum içerisinde, önceki anlatımlarımda mevcuttur. Neden böyle düşündüğümü merak ederseniz bakıp okuyabilirsiniz.
bizim insanımız az paraya çok şeyler istiyor ondan
Bizim insanımız birçok şeyi fazlası ile hakediyor.
Anlatımınızdan Fiat' ın ucuz ama fiyatına göre, nispeten kalitesiz araç sattığı gibi bir anlam çıkarıyorum. Ben her ne kadar araçların kalitesi ile ilgili birşey söylemesemde siz konuyu alıp bu noktaya taşımışsınız. Olabili, bu bir tercih meselesidir. Kimisi ucuza kalitesiz mal kullanmayı tercih ederken, kimisi ise en düşük maliyetlerle en kalitesini alıp ve geleceğe dönük olarak kullanmak ister..
Siz ucuz mal alıp ya da ucuz aldığınızı zannedip kalitesi düşük bir mal kullanmaktan memnun olabilirsiniz ama kusura bakmayın benim bu şekilde sokağa dökülecek param yok.Bir mal ve hizmet alıyorsam bunun imkanlarını en iyi şekilde kullanmak isterim. Müşteri memnuniyeti benim için çok önemlidir. Ayrıca kalitesiz bir hizmet anlayışı ile canımın sıkılmasına hiç tahammül edecek durumda değilim.
Beni bu markadan soğutan tamamen Fiat müşteri hizmetlerinin ve yetkili servislerin tutumu, iş anlayış ve çalışma biçimleri, müşteriye karşı davranış şekilleridir.
işte fırat kardeşim benim anlatmak istediğim bu zaten,bu problemleri ülkemizde sadece fiat sahipleri yaşamıyor,şikayet.com'a baktığın zaman her markada var bunlar.
araç almadan önce hemen hemen bütün markaları gezdim diyebilirim.
9 aydır punto kullanıyorum,arabamı almadan öncede aldıktan sonrada bayinin ve servisin bana gösterdiği ilgi ve alakayı başka hiç bir markada göremedim.her gittiğimde çok iyi karşılıyorlar ve ilgileniyorlar,daha cebimden para çıkmışta değil.
bunu alın hiç sorun çıkarmaz :d
[ımg]https://img1.loadtr.com/b-253094-el_arabas%c4%b1.jpg[/ımg]
+ 100
Mersin' deki servis sizi mutlu ediyorsa ve aracınızla ilglili bir sıkıntı yoksa tabiki memnun olacaksınız.
Ama bende tam aksine aklıma gelmeyecek şekilde sıkıntı yaşadım. Önüme kırmızı halı serseler artık bir anlam ifade etmiyor.
Don Vito Puntoleone
04/10/2010, 20:46
Eğer burası pollyanna forumu değilse isteyen herkes şikayetlerini dile getirme hakkı var diye düşünüyorum...insan sıfır aldığı arabadan kusursuzluk bekler sorun değil...açıkçası mersindeki fiat servislerinden her ikisindende kimse memnun değil....İplemez tavırlar siz bize muhtaçsınız davranışları, baştan sağma işler vs...boranlar servisini 2 kere şikayet ettim genel müdürlüğe...
lionT-JET
04/10/2010, 21:28
her marka aracta basimiza gelecek seyler bence,kimi arabada hic sorun cikmaz,kimisindede arizadan basa cikilmaz.su veya bu araba kotu demekte dogru degil.bende puntomu 1 seneyi gecti kullaniyorum ve bir sorunum yok.babamin passatta habire elektronik sorun ve onden gelen korkunc sesler mevcut tabiki 8 aylik arabada olmasi uzucu.
Herkes(z :P)birşeyler döktürmüş, biraz da ben alayım sazımı elime :) 2 yıl içerisinde 2 ayrı Punto aldım. 3. arabam da Evo olmazsa yakarım lem arabayı :) Neden mi? Sınıfının en estetik arabası Punto'dur diyorum. Kesinlikle arabama görsellik konusunda yanaşan bir araba göremedim bu sınıfta(Üst sınıflar baz alınmasın lütfen. 11-c'de daha güzel kızlar var ama onlar bizden büyük :D) 2007 dizelim vardı geçen sene sattım 2006 benzinli aldım skydoome hayranlığımdan.(Ticari kazığı saymazsak). İki arabamda da en ufak ses almadım. Şimdikinde de yok satablirim :D
Hatalar yok mu? Var... Hatasız araba varmı? YOK. Toyota Corolla vardı kız arkadaşımda yol tutuşu bile sorundu. Düşünün artıkın. 2 puntomda da kronikleşen kapı sorunu. Arka kapı ile sevişmen gerekiyor açabilmek için. -Mübala sanatında da üstüme yoktur heee-. Eline biraz bastırıp öyle çekmek gerekiyor. Torpido kısmına bir lamba koyacak kadar parası kalmamış mı Fiat'ın ne? Bir de bardaklık kısmına hangi ardağı sıkıştımayı düşünmüşler bunlar. Vites çok yakın olduğundan sığmıyor. Gel gelelim fazlalarına.... Multijet motor insana kendini hayran bırakıyor. Bir ok misali fırlıyor aslan Puntiş. Passat kulanan bir arkadaşım kullanmıştı 1.3 mj'i "Tepkisi abi bu arabanın 1.3 olduğundan emin misn?" oldu. Arabanın içi gayet geniş. Yol tutuşu gayet iyi. Eeee daha fazlasını isteyen arkadaşlarımıza fazla para verip üst seğmentte mutluluklar dilemek düşer bize.
Seviyorum Puntişimi. En yakın zamanda Beyaz skydoomlu evo alacağım. Vazgeçemiyorum ne yapayım?
Herkes(z :P)birşeyler döktürmüş, biraz da ben alayım sazımı elime :) 2 yıl içerisinde 2 ayrı Punto aldım. 3. arabam da Evo olmazsa yakarım lem arabayı :) Neden mi? Sınıfının en estetik arabası Punto'dur diyorum. Kesinlikle arabama görsellik konusunda yanaşan bir araba göremedim bu sınıfta(Üst sınıflar baz alınmasın lütfen. 11-c'de daha güzel kızlar var ama onlar bizden büyük :D) 2007 dizelim vardı geçen sene sattım 2006 benzinli aldım skydoome hayranlığımdan.(Ticari kazığı saymazsak). İki arabamda da en ufak ses almadım. Şimdikinde de yok satablirim :D
Hatalar yok mu? Var... Hatasız araba varmı? YOK. Toyota Corolla vardı kız arkadaşımda yol tutuşu bile sorundu. Düşünün artıkın. 2 puntomda da kronikleşen kapı sorunu. Arka kapı ile sevişmen gerekiyor açabilmek için. -Mübala sanatında da üstüme yoktur heee-. Eline biraz bastırıp öyle çekmek gerekiyor. Torpido kısmına bir lamba koyacak kadar parası kalmamış mı Fiat'ın ne? Bir de bardaklık kısmına hangi ardağı sıkıştımayı düşünmüşler bunlar. Vites çok yakın olduğundan sığmıyor. Gel gelelim fazlalarına.... Multijet motor insana kendini hayran bırakıyor. Bir ok misali fırlıyor aslan Puntiş. Passat kulanan bir arkadaşım kullanmıştı 1.3 mj'i "Tepkisi abi bu arabanın 1.3 olduğundan emin misn?" oldu. Arabanın içi gayet geniş. Yol tutuşu gayet iyi. Eeee daha fazlasını isteyen arkadaşlarımıza fazla para verip üst seğmentte mutluluklar dilemek düşer bize.
Seviyorum Puntişimi. En yakın zamanda Beyaz skydoomlu evo alacağım. Vazgeçemiyorum ne yapayım?
Her iki arabanızdada en ufak ses almadım diyorsunuz. Buna bu forumda kimse inanmaz. Çünkü burda Puntoyu kullanan insanlar var. Bu kadarda gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum. Kaymak gibi asfaltta hiçbir araba ses çıkarmaz.
Getirin puntonuzu orkestra gibi her yerinden ses çıkarttırayım.
Ayrıca kız arkadaşınız araba kullanma konusunda iyi değilse yol tutuşu konusunda sıkıntı olabilir. Arabanın bakım eksikliğinden kaynaklanan sorunda olabilir. Ben Corolla' nın yol tutuşundan çok memnunum.
ERDEM1907
05/10/2010, 17:00
empati kuruyorum bu kadar şey benimde başıma gelse isyan ederim. Ama senin yazdığın sorunları yaşayan Evo cu hiç okumadım duymadım. benim araba bir yıllık hiç böyle sorunlar yapmadı. Senin arabayı hor kullanman çok kilometre yapman etkili olmuş olabilir. Bence birazda kendini eleştir.
zafer0060
05/10/2010, 18:19
empati kuruyorum bu kadar şey benimde başıma gelse isyan ederim. Ama senin yazdığın sorunları yaşayan Evo cu hiç okumadım duymadım. benim araba bir yıllık hiç böyle sorunlar yapmadı. Senin arabayı hor kullanman çok kilometre yapman etkili olmuş olabilir. Bence birazda kendini eleştir.
ben arabaa binmek için aldım tabikide binicem.. ayrıca hiç hor kullanmadım kapalı garajımda durur sabah işime gider aksam garajıma koyarım memlekette giittiğimde bile yollar biraz kötü diye aracımı cıkarrtmadım sık sık.. kendimi eleştircek bişeyim yok yani ufak tefek seyler içinde servise gitmedim baya baya sorun yaşadıgım için servise gittim.. ilk gittiğim birmot servisini begenmedim sonra kırmaklar servisine gittim orasıda aynı değişen bişey yok yani.. genelde şirket aracı oldugu için fiat aracları hep dolu ve nası olsa arac geliyo diye ilgi ve müşteri memnuniyeti de yok.. neyse bn aracı kötülemiyorum sıkıntılarımı yazdım ve ufak tefek ollan sıkıntılardan bahsetmedim bile... benim şansıma demek ki bu sıkıntılar siz yaşamazsınz umarım ..
zafer senin adına üzüldüm elbette bazı araçlarda bazı sorunlar çıkabiliyor , bunlar tamamen şanstır çok geçmiş olsun diliyorum
Bilinçlendirmek için yaptığın konu amacına ulaşmıştır artık bu saattten sonra bu konu tartışmaya gideceği için konunun ya burada daha düzeyli yapılmasını yada kapatılmasını isteyeceğim ..
zafer0060
05/10/2010, 21:17
zafer senin adına üzüldüm elbette bazı araçlarda bazı sorunlar çıkabiliyor , bunlar tamamen şanstır çok geçmiş olsun diliyorum
Bilinçlendirmek için yaptığın konu amacına ulaşmıştır artık bu saattten sonra bu konu tartışmaya gideceği için konunun ya burada daha düzeyli yapılmasını yada kapatılmasını isteyeceğim ..
yanlıs bisey dediysem kusra bakmayın .. konuyu kapatmanıza gerek yok ama genede siz bilirsiniz tsk ederim anlayısn için.
berkeraaa
05/10/2010, 22:24
aslında bende yanlış anlaşılacak birşey olmadığını düşünüyorum....hepimiz araçlarımızı severek beğenerek ve isteyerek aldık ve biniyoruz...ancak sorun çıkarsa hem alacak arkadaşları bilgilendirmek hemde sorun yaşayan arkadaşlarımızın bilgi paylaşımında bulunması çok doğal bana göre...ama bazı arkadaşlarımız maalesef konuyu sanki zafer0060 arkadaşımız kimse Fiat yada Grande/Evo Punto almasın aman lanet olsun demiş gibi bir duruma taşımışlar....hepimiz araçlarımızı seviyor ve ilgi duyarak bu forumu takip ediyoruz....böyle paylaşımlarda olmalı ki alacak arkadaşlarımızın iyisi ve kötüsü ile arabayı tanıması sağlansın....Sonuçta aracımızı seviyoruz diye kötü özelliklerini yada sorunlarını yok sayamayız....
HasanAliz
05/10/2010, 22:43
bence arkadaşımız haklı. sıfır alınan bir aracın at arabası gibi gıcırdaması hiç hoş karşılanacak birşey değil. sınıfı ne olursa olsun !
ERDEM1907
05/10/2010, 23:33
ilk mesajı tekrar tekrar okudum, sizde fark ettiyseniz şurdan ses gelmeye başladı şurası gıcırdadı v.s yani aracın elektronik motor şase gibi hayati önem taşıyan mekanizmlarından hiç şikayet yok.Herkesin mesajına cevap vermişsin benim hiçbir hatam yok herşey arabadan kaynaklanıyor demişsin bana pek mantıklı gelmedi bence araba sert dikkatsiz hor kullanılmış bu yüzden bu sorunları yaşamışsın. Bu benim düşüncem elbette senin düşüncelerine de saygı gösteriyoruz.
aracla yapılacak herseyi yaptım 220ye kadar bastım,makaslar koydum neler yaptım hor kullanmak farklı birşey tabiki ama bozuk yolda kasislerde muhakkak dururum arka koltuk takırtısı hariç kesinlikle birşey yok ki bence ...
berkeraaa
06/10/2010, 00:10
ilk mesajı tekrar tekrar okudum, sizde fark ettiyseniz şurdan ses gelmeye başladı şurası gıcırdadı v.s yani aracın elektronik motor şase gibi hayati önem taşıyan mekanizmlarından hiç şikayet yok.Herkesin mesajına cevap vermişsin benim hiçbir hatam yok herşey arabadan kaynaklanıyor demişsin bana pek mantıklı gelmedi bence araba sert dikkatsiz hor kullanılmış bu yüzden bu sorunları yaşamışsın. Bu benim düşüncem elbette senin düşüncelerine de saygı gösteriyoruz.
hocam aldığım gün aracın sol marşpiyeli çizik olarak teslim edildi.....benim için hayati bir kusur değildi ama benim hayal kırıklığına uğramama ilk gün neden oldu....aldığım ilk gün kapı ayarı nedeni ile kasis tümsek gibi yerlerde takır tukur ses geliyordu...konsolum hiçbir zaman sessiz kalmadı....benim için hayati olan en önemli parça seri2 direksiyonumun aptalca bir şekilde durdurk yerde sabitlenmesi....en az 3 defa başıma geldi....ancak direksiyon arıza lambası sadece bir kere yandığı için hala çözüm bulamadık....Saatte 70 km/hr ile giderken direksiyonun sertleştiğini ve hareket ettiremediğinizi düşünün....buda benim aracımdaki sorunum...ve ben bunların bir kısmımnın hayati bir kısmının kişisel sorunlar olduğunu düşünüyorum...her ne olursa olsun bunların tamamı SORUN hatta SORUN ZİNCİRİ.......çözüm ??? yok....maalesef....
bora.sen
06/10/2010, 00:26
(...)Saatte 70 km/hr ile giderken direksiyonun sertleştiğini ve hareket ettiremediğinizi düşünün....buda benim aracımdaki sorunum...ve ben bunların bir kısmımnın hayati bir kısmının kişisel sorunlar olduğunu düşünüyorum...(...)
direksiyonum kilitlenecek servisde buna bir çözüm bulamıyacak,aklımdan hiç iyi şeyler geçmezdi servis hakkında,memlekette insana değer varmı ki,mesele "hayati"dir Berker,teknik falan değil..
Her iki arabanızdada en ufak ses almadım diyorsunuz. Buna bu forumda kimse inanmaz. Çünkü burda Puntoyu kullanan insanlar var. Bu kadarda gönül rahatlığı ile söyleyebiliyorum. Kaymak gibi asfaltta hiçbir araba ses çıkarmaz.
Getirin puntonuzu orkestra gibi her yerinden ses çıkarttırayım.
Ayrıca kız arkadaşınız araba kullanma konusunda iyi değilse yol tutuşu konusunda sıkıntı olabilir. Arabanın bakım eksikliğinden kaynaklanan sorunda olabilir. Ben Corolla' nın yol tutuşundan çok memnunum.
Kardeşim bilmeden hariçten gazel okumakla olmuyor bu olay. Toyota'yı ben bizzat kendim kullanıyordum. Yani yol tutuşu konsunda sorunu yaşayan bendim. Ha diyorsan sen bilmiyorsun bir ara öğretirsen sevnirim. Ayrıca sen iyi öğreticiymişsin sanırım ki ses çıkartmayı da öğretiyormuşsun. Ama önce insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretsin sana birisi. İnanmayan inanmaz kimseye yalan borcum yok. Bu tarz ithamlar insanları mahkemlerde buluşturur dikkatli yazın yazılarınızı....
ERDEM1907
06/10/2010, 15:51
hocam aldığım gün aracın sol marşpiyeli çizik olarak teslim edildi.....benim için hayati bir kusur değildi ama benim hayal kırıklığına uğramama ilk gün neden oldu....aldığım ilk gün kapı ayarı nedeni ile kasis tümsek gibi yerlerde takır tukur ses geliyordu...konsolum hiçbir zaman sessiz kalmadı....benim için hayati olan en önemli parça seri2 direksiyonumun aptalca bir şekilde durdurk yerde sabitlenmesi....en az 3 defa başıma geldi....ancak direksiyon arıza lambası sadece bir kere yandığı için hala çözüm bulamadık....Saatte 70 km/hr ile giderken direksiyonun sertleştiğini ve hareket ettiremediğinizi düşünün....buda benim aracımdaki sorunum...ve ben bunların bir kısmımnın hayati bir kısmının kişisel sorunlar olduğunu düşünüyorum...her ne olursa olsun bunların tamamı SORUN hatta SORUN ZİNCİRİ.......çözüm ??? yok....maalesef....
hocam sende mi şikayetçisin? bu konu aşırı uzadı bence. bu kadar çok satan ve fanı olan bir ara bu kadar dandik olamaz bence. Araç hataları olabilir ama kullanıcı hatalarının da olduğunu düşünüyorum.
Kardeşim bilmeden hariçten gazel okumakla olmuyor bu olay. Toyota'yı ben bizzat kendim kullanıyordum. Yani yol tutuşu konsunda sorunu yaşayan bendim. Ha diyorsan sen bilmiyorsun bir ara öğretirsen sevnirim. Ayrıca sen iyi öğreticiymişsin sanırım ki ses çıkartmayı da öğretiyormuşsun. Ama önce insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretsin sana birisi. İnanmayan inanmaz kimseye yalan borcum yok. Bu tarz ithamlar insanları mahkemlerde buluşturur dikkatli yazın yazılarınızı....
Benim üslubumda hiçbir sorun göremiyorum. Burası bir tartışma ve fikir alışverişi yapılan platformdur. Eğer eleştiri ve yorumlara açık değilseniz benim yapabileceğim hiçbirşey yok. Ama birazda kendi üslubunuza ve yazma tarzınıza daha dikkatli bakarsanız hangimizin üslubunda sorun olduğunu görebilirsiniz.
Hariçten gazel okuduğum filan yok. 2 yılda 2 punto 1 Linea aldım. Onbinlerce Km yol yaptım ( Yaklaşık 100.000 km ) Ben bu arabayı iyi tanıyorum ve ona göre konuşuyorum. Bu araçlar hakkında az çok bilgi sahibi olan kişiler aracın sert süspansiyon yapısına ve kötü yalıtıma sahip olduğunu iyi bilir. Kronik ses problemleri olduğunu bilir. Herkes herşeyi beğenecek diye birşey yok. Kimseye birşey öğretmekte benim görevim değil. Size araba kullanmayı bilmiyorsunuz demedik ama o şekilde düşünüyorsanız özel direksiyon dersleri alabilirsiniz. Ayrıca kötü kullanım ve arabadan kaynaklanan bakım eksikliğinden dolayı yol tutuşunda sorun yaşamış olabilirsiniz dedim. Ülkenin mahkemeleri zaten yeterince boş davalar ve sorunlarla meşgul ediliyor. O yüzden böyle abes konular dolayısı ile kimseyi meşgul etmeyede hakkımız olmadığını düşünüyorum. Saygı ve sevgilerimle
SKELETER
06/10/2010, 22:49
Bazı araçlar bir şekilde sorunlu olabiliyor ama bunu bütün punto lara genellemek yanlış. Bir yerlerde insan hatası vardır sorun ordadır. Lakin bu mercedeste de olur bmw de de. Bence sorun servisin tutumunda.
ERDEM1907
07/10/2010, 11:27
elbette herkese düşüncesini ifade etme hakkını sahiptir.GP ilgili olumlu olumsuz eleştire de yapabilirsiniz ki ben de olumsuz eleştiriler yaptım. Araç perfect değil sonuçta. Eleştirler karalama derecesine varacaksa bu arkadaşlar ayrı bir forum kurabilirler ki örneği çoktur. İsterseniz antipunto.com gibi siteler kurabilirsiniz. Bu niyette olan arkadaşlara bunu öneririm.
zafermutlu
07/10/2010, 12:22
kötü araba kötü evo.. sakın almayın:D sayısı artmasın :D dökülüyor bu araba alalı 2-3 hafta oldu hala bazı parçaları kayıp arıyorum, yolda dökülmüş:D şaka bir tarafa evolar artıyor.. samsuna gittim dolu fiesta vardı iyiki almamışım dedim.. evolarda artınca bende yeni bravo çıkarsa ondan alırım..:)
elbette herkese düşüncesini ifade etme hakkını sahiptir.GP ilgili olumlu olumsuz eleştire de yapabilirsiniz ki ben de olumsuz eleştiriler yaptım. Araç perfect değil sonuçta. Eleştirler karalama derecesine varacaksa bu arkadaşlar ayrı bir forum kurabilirler ki örneği çoktur. İsterseniz antipunto.com gibi siteler kurabilirsiniz. Bu niyette olan arkadaşlara bunu öneririm.
Eğer bana söylüyorsanız anti Puntocu, puntoyu haksız yere karalayan, kötüleyen bir yazımı gösterin. antipunto sitesi açmak için bir nedenim yok, vaktimde yok. Öyle bir niyetimde yok.
Ben Punto düşmanı filan değilim. Söylediğim her ne varsa gerçektir. Her zaman iyi yönünüde kötü yönünüde yeri geldiğinde söylüyorum. Sizi rahatsız eden nedir?
ERDEM1907
07/10/2010, 18:50
Eğer bana söylüyorsanız anti Puntocu, puntoyu haksız yere karalayan, kötüleyen bir yazımı gösterin. antipunto sitesi açmak için bir nedenim yok, vaktimde yok. Öyle bir niyetimde yok.
Ben Punto düşmanı filan değilim. Söylediğim her ne varsa gerçektir. Her zaman iyi yönünüde kötü yönünüde yeri geldiğinde söylüyorum. Sizi rahatsız eden nedir?
üzerine kim alınırsa ona söylüyorum. bu kadar çok fanı olan bir sitede sürekli olumsuz eleştiri yapıyorsun herkese cevap vermekten geri kalmıyorsun nasıl bir tepkiyle karşılaşmayı bekliyorsun? burda seni alkışlamalı mıyız? Söylediğin herşey sana göre gerçek olabilir. Seninle polemiğe girmek içinde bir çabamız yok. Gördüğün gibi herkes seviyesini korumaya çalışıyor.
bu konuda çok gereksiz bir sürü mesaj var.
örnek vereyim. 2 sene önce kadar koskoca sony vaio nun 2500-3000€ luk laptopu geldi. alet canavar ötesi. herşey şahane. yanlız bir eksik var. bi baktık ses çıkmıyor aletten.yazılım dedik işletim sistemi dedik vs meğerse hoparlörü çalışmıyor, bozuk. beğenmediğim 100 tane datron sattıydım 1'i geri gelmedi. e ne oldu? sony kalitesiz datron kaliteli mi oldu? şans işi bu. 25-29.000 TL arası araba alıyoruz. 2 katı para verip 2 kat hizmet alabiliyormusunuz diğer markalardan? yada sorun mu çıkarmıyor bu arabalar. yok öyle birşey. elektronik gibi araba da şans işi. gidersin yaptırırsın. evdeki rahatlığı arabada yaşamak isteyen mercedesden aşağı almamalı.
puntonun özelliği fiyat / performansıdır. kendi sınıfının en iyisidir.(daha kullanmadığım halde söylüyorum) ayrıca insanın kendini de bilmesi lazım. bildiğini sanıyor ama daha arabaya binmeyi bilmiyor çoğu kişi. çok gördüm arabası sorun çıkarmayıp aynı markadan devam eden, 2. arabasında sorun çıktıkça sudan çıkmış balığa dönen. sahibine sorun çıkarmayan araba en iyi arabadır, sorun çıkartan en kötüsü, bu işler böyle.
üzerine kim alınırsa ona söylüyorum. bu kadar çok fanı olan bir sitede sürekli olumsuz eleştiri yapıyorsun herkese cevap vermekten geri kalmıyorsun nasıl bir tepkiyle karşılaşmayı bekliyorsun? burda seni alkışlamalı mıyız? Söylediğin herşey sana göre gerçek olabilir. Seninle polemiğe girmek içinde bir çabamız yok. Gördüğün gibi herkes seviyesini korumaya çalışıyor.
Genelden ziyade kendi adınıza konuşsanız daha iyi olur kanaatindeyim. Forumun sözcüsü gibi açıklama yapmışsınız. Size yüklenmiş öyle bir misyon göremedim. Siz benim bu arabayı kötüleyen yazımı filan görmediniz, göremezsiniz de. Ben objektif bir insanım. Hem memnuniyetimi, hemde memnuniyetsizliklerimi forumda açıklayabilirim sanırım. Böyle kısıtlayıcı bir kural forum kuralları içerisinde yer almıyor. Sizde tabiki saygı sınırları çerçevesinde yazdıklarıma olumlu yada olumsuz cevap verebilirsiniz. Sizinle polemik yapmak istemiyorum. Selametle....
berkeraaa
07/10/2010, 22:04
hocam sende mi şikayetçisin? bu konu aşırı uzadı bence. bu kadar çok satan ve fanı olan bir ara bu kadar dandik olamaz bence. Araç hataları olabilir ama kullanıcı hatalarının da olduğunu düşünüyorum.
ben aracımı seviyorum ama düzeltilemeyen kronikleşmiş saçma sapan hataları var ve evet hataların tümünden şikayetçiyim...aracın satış rakamlarını bilmiyorum açıkçası ama hani bu kadar çok satılmasının tek sebebininde insanların estetik görüşü ve performans beklentisi olduğıunu düşünmüyorum...araçlarımız malumunuz hem ucuz hemde çok ekonomik benim düşünceme göre insanların öncelikli tercih sebebi bu...ha ucuz demişken 30.000 TL gibi bir fiyattan bahsediyoruz ki bu miktarı verdikten sonra orasının burasının gıcırdaması takırdaması hele hele 70 km ile giderken direksiyonun kilitlenmesi benim açımdan kabul edilebilir değil...ki bunların hiçbirisi kullanıcı hatasıda değil....ama saygı duyuyorum herkese sonuçta bende aracımı sevdiğim için hala aracımla beraberim ve hiçbirşey olmasa bu forum,paylaşım,insani değerler için fiat gözümde hala değerli bir marka....Ama bu başarı başta Fiat değil buradaki değerli insanların site yöneticileri ve elbetteki bütün üyelerin başarısıdır....
ultraslan33
03/06/2011, 23:42
focus üst segment falan değil sadece öyle gözüken ve az yontulmuş bir kalas parçasından ibarettir...bunu yazan ben 2005 model 1.6 benzinli full modelini sıfır almış ve memnun kalmayarak baba yadigarı reno flash kullanmaya devam etmişimdir şimdi ise hak yolu bularak puntocuyum...
focus üst segment falan değil sadece öyle gözüken ve az yontulmuş bir kalas parçasından ibarettir...bunu yazan ben 2005 model 1.6 benzinli full modelini sıfır almış ve memnun kalmayarak baba yadigarı reno flash kullanmaya devam etmişimdir şimdi ise hak yolu bularak puntocuyum...
Size Focus diye başka bir araba kakalamış olmasınlar.:pokey000:
kötü araba kötü evo.. sakın almayın:D sayısı artmasın :D dökülüyor bu araba alalı 2-3 hafta oldu hala bazı parçaları kayıp arıyorum, yolda dökülmüş:D şaka bir tarafa evolar artıyor.. samsuna gittim dolu fiesta vardı iyiki almamışım dedim.. evolarda artınca bende yeni bravo çıkarsa ondan alırım..:)
muhaha aynen her parcası elimde.aman abi keske alınmasa puntolarda su fiesta vs gibi metal yıgını goruntusunde olmasalar :D
santiago
04/06/2011, 03:46
ford kullandım fordun içeriye aldığı sesten bıktım bide fiata laf derler dünyanın parasına focus alıyorsun içeri ses alıyor.renault kullandım o da ses alıyor elektriğinde problem oluyor ufacık şeyde arıza yapıyor zaten clio ve megane açıkcası yağ tenekesi benim gözümde.Ama punto bindiğimden beri çok çok memnunum.Fiatın tüm arabalarını kullandım nerdeyse ama punto özellikle evo çok hoşuma gidiyor hatta 1 haftada 2 tanede satılmasına aracı oldum.her araba sorun yaratır illaki sen gidip mercedes bmw yada audi almıyorsun bu arabalar fiyatına göre yaparsa zaten yakar atarım arabayı.Dünyanın parasını dökecen sorun yarataracak.Bence bu forumda puntoyu kötülemen hemde bu denlice yanlış bence tabiki senin görüşüne saygımız sonsuz herkes beğenecek diye bir kaide de yok.Ama bu şekilde yazmasaydın bence daha hoş olurdu.
Nasıl bir hayat biçimiyse adrenalin,evo da öyle birşey......
sakinkaradas
04/06/2011, 10:11
arkadaişar bu ses konusu fazla abartılıyor bence.sonuçta ufak sesler tüm marka araçlarda var.benim aracımdada var.misal ön sol kapıdan cızırtı geliyordu.ben kapı sanıyordum ama kapı cebindeki küçük el feneri yapıyormuş.torpidodan gelen sesin navigasyondan çıktıgını tesbitettim.mesela.ha şu da var aracın kendi çıkardıgı seslerde var.mesela aynanın ardındaki 4 cm çpındaki kapak.ta ilk aldıgım gün cızırtı yapıyordu.ama olabilir kul yapısı bu hem bu tarz işler benim hoşuma gidiyor.aracı kendim şöyle bi göz atarak kurcalıyorum.nerde ne var nasıldır diye göz gezdiriyorum.
ayrıca biz punto evomla mutlu ve bahtiyar olarak yaşıyoruz ve bir birimize aşıgız :D
seviyorum ulen puntomu evlenecem onunla.kafaya koydum. :D
mesut eyvaz
04/06/2011, 13:30
bende aracımın kapı menteşesini değiştirdim servis 1 ay aramadı bir gün gittim nerde felan ertesi gün geliyor beyfendi dediler bu servisle alakalı değil çalışanların karakter meselesi. Araçta ses var mı bilmiyorum bazen bi tıkırtı var ama arka kapı sol marşpiyelmi kapının kapandığında altta kalan kızım 2 cm açılmış üst kısmı , kapılar bağırması geçti menteşeler değişince başkada bir sıkıntı yok maşşallah kullanıyoruz tık demeden bakalım yaza yıllık bakıma girecek oda kaç tl tutar çok merak ediyorum.
Aslında burdaki sorun ses gelmesi felan değil bence, mesele servislerinn yaklaşımı. 2008 senesinde dizel hyundai eram vardı, ufak bi tıkırtı sebebiyle servise gittim, usta gelir böle sesler, normal dedi, 25-30 bin lira verip sıfır araba almışım ve ses gelirmiş, normalmiş. Servis sorumlusu geldi derdimi dinledi, ustanın sölediğini felan anlattım. Adam ustayı çağırdı ve dediki "gerekirse arabanın ön tarafında değişmedik bişe bırakmicaksınız ve o ses kesilecek" Sonuç olarak ses belki kesilmedi ama adamın bu yaklaşımı bile beni çok rahatlattı çk sevindirdi. Birileri milyonlarca dolar yatırım yapar, reklamlar yapar sattığı malına iyi bi imaj çizebilmek için ama öbür taraftan 1000-1500 lira aylık alan bi usta gelir ve konuşur "bu paraya bu kadar, ses gelir normaaaal, hepsi aynı..."
E bu paraya bu özellikte daha kaliteli bi araç alabiliyosan göster ben 10 tane alcam. Bence halkımızdaki Fiat düşmanlığı hiç bitmeyecek. Bu ufak hatalardan dolayı orda burda laf oluyor milletin aklında Fiat kötü kalıyor. Fiat'a o kadar para verilir mi diyor herkes. Haklısınız müşteri memnuniyetine önem vermiyorlar ancak,hele ki punto evo gerçekten şık ve kullanışlı bir araç.
siz bence boyle sorunlardan yakınacagınıza o odedıgımız super vergılerle 30bin liraya ulasan fiyatlardan yakının.!! bence.
gcen gun arkadaşın passatına bindim, konsoldan takır tukur bisürü ses geliyordu bosver sesi hepsinde var arkadasım benim puntodan okadar ses gelmiyor valla
bu ses konusunda birşey demek istiyorum. arabayı ilk aldığım gün forumda bu ses olaylarını duyunca hadi yaa diye düşündüm eşim de arabın her yerinden tıkırtı geliyor dedi aha dedim doğru çıktı.
neyse arabaya bindim evet her yerde ses var.
neyse bana mantıksız geldi önce arkadan gelen ses arka koltuğun dayanak kilidi yerinden çıkmış oturttum arka taraf geçti ön taraftan gelen sesler torpidodaki malzemelerden geliyormuş. onları düzgün koyunca geçti, sol kapıda su şişesi duyurordu onu kapağı kapının eğimli yerine denk geldiğinden o takırdıyormuş, kol dayamanıniçindeki zımbırtılarda ses yapıyormuş.
aslında sorun şu benim peugeot 206 da araba küçük ama torpido devasa idi torpida zemininde kullanım klavuzlerı bez bir çantada yerinde duruyor ıvır zıvır bunun üzerinde duruyor idi hali ile titreşimde ses pek çıkmıyord, oysaki evo da malesef torpido neredeyse yok var olan torpido ise sert plastikten olduğundan koyduğumuz her sert cisim titreşim yüzünden gürültü çıkartıyor.
akeza ko0l dayamanın içi ve kapılar özellikle standart küçü su şişelerinin kapakları kapının plastik kısmına çarpıyor ve ses yapıyor.
denemesi bedava gürültü olduğunu söyleyen arkadaşlar bu ıvır zıvırı bir çıkartıp bu denemeyi yapsınlar arabada gerçekten bir sorun yoksa ses kalmayacaktır.
34 HKN 37
14/06/2011, 12:37
Sıkıntı yaptığınız bütün sorunlar çok basit şeyler ki serviste zaten sorunları gidermiş.Punto Evo bence mükemmel bir araç
bu benim ilk arabam normalde 2. el alacaktım baktım temiz araba bulmak zor, fiat alacağım dedim bu segmentte en iyi fiyat ve dı-onanım evoda idi alacağımı duyanlar fiat arabamı diyenler oldu...fakat dinlemedim gittim evo dynamic aldım şu an gayet memnunum..ses konusuna gelince bir tek arka kapıları açtığımda ses geliyordu onunda tahtit yaylarını garanti kapsamında servis hemen değiştirdi...çözüldü...şu an sadece kol dayamada hafif bir ses var onuda bakıma gittiğimde göstereceğim...aynı elektronik eşya alma gibi araba işide şans işi kimnde hiç sorun olmaz kiminde ise arızamdan başını kaldırmaz ama tüm markayı kötülümek yanlış bence...