PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande Punto için Bixenon H4 3 HID Kit // 4300 K

ELOVER
27/09/2010, 14:10
Arkadaşlar,

Kendi arabam için yurt dışına giden arkadaşıma 2 set aldırmıştım. Kit H4-3 modelidir. Yani kısa da uzun da xenondur, kısaca Bi-xenon'dur. Selektör yapılınca uzunlarda xenon olarak aydınlatır (Mercedes, BMW, Audi gibi selektör yapar). TR'de satılan çoğu kit gibi kısalar sabit xenon, uzunlar halojen değildir. Ayrıca balastlar da ince (yeni) modeldir. Ampuller orjinal metal şapkalı olduğu içinde ışığı normal xenon ampuller gibi aşırı dağıtmamaktadır.

Ürün kesinlikle kullanılmamıştır, arabaya takılıp denenmemiştir.

Hid Kit'in içinde:

2 adet 35 W arıza ışığı yakmayan yeni nesil slim balast
2 adet 35 W 4300 Kelvin Bixenon ampüller (uzun-kısa)
1 adet Relay Harness H4 bağlantı kiti, uzun kısa rölesi

Gerçek xenon rengi 4300 Kelvin'dir, Mercedes, BMW, Audi, Opel, Renault vs oem olarak sadece bu ışık rengini kullanırlar. Sadece bu kelvin derecesinde en yüksek lümen değeri (aydınlatma gücü) alınabilir. Kelvin yükseldikçe 6000K-8000K-10000K, lümen azalmakta ve ışığın ayndınlatma gücü düşmekte, özellikle yağmurda yeterli aydınlatma sağlamamaktadır.

Resim ürüne ait gerçek resimdir. Resimde ne varsa kutu içeriğidir.

Fiyat: 140 TL // İstanbul Anadolu Yakası elden teslim olur, sehir dışı kargo masrafı alıcıya aittir.
https://img9.imageshack.us/img9/8969/4300k.jpg

https://img834.imageshack.us/img834/4482/4300krenk.jpg

onorom
27/09/2010, 21:38
Hayırlı satışlar param olsaydı şu dönem kaçırmazdım...

ELOVER
27/09/2010, 22:16
Soran arkadaşlar için ürünün gerçek resimlerini çektim.

ELOVER
27/09/2010, 22:18
2.set resimler...

ELOVER
27/09/2010, 22:19
Hayırlı satışlar param olsaydı şu dönem kaçırmazdım...

hayırlısı olsun :)

krakercocuk
27/09/2010, 22:19
hayırlı satışlar güzel ürün

ELOVER
27/09/2010, 22:27
hayırlı satışlar güzel ürün

tşk ederim, fiyatına göre gerçekten güzel. Slim balast, 4300 Kelvin ve bixenon :)

WiSTaRiA
27/09/2010, 22:49
4300 Kelvin yetersiz kalmazmı arabaya hele puntolarımıza... Düşünmekte fayda var...

ELOVER
27/09/2010, 23:07
4300 Kelvin yetersiz kalmazmı arabaya hele puntolarımıza... Düşünmekte fayda var...

Anlayamadım ? Mercedes BMW Audi'ye yeterli oluyorsa bize fazla fazla gelmesi lazım ki, geliyor zaten :)

Doğru bilinen yanlışlar...

Aşağıdaki yazı Gece Uçusu adlı siteden alınmıştır // Mod. Selçuk Keleş
__________________________________________________ ________

Xenon uygulamalarında sıkça kafaya takılan ve forumda çok sık sorulan sorulardan birisi hangi kelvin derecesinin daha iyi olduğu. Bu değerlerin avantaj/dezavantajlarına biraz değinelim.

Renk skalasında, 4300K sarımsı beyaz, 6000K mavimsi, 8000K ise mora biraz yakındır.

Hangisi daha fazla ışık veriyor ?
Kelvin değerinin ışık gücü (lümen) ile bir ilgisi yoktur. Işık gücü ampulün teknolojisine bağlı olan bir değerdir. Farklı K değerindeki ampuller de pekala aynı ışık miktarını verebilirler. (Bkz. : Ampul tipleri, resimleri ve teknik özellikleri (https://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=963))

Orjinal xenon farlı araçlarda hangi K değerinde ampul kullanılıyor ?
Orjinal xenon farlı araçların nerdeyse tümünde 4300K değerinde oem D2S/D1S tipi standart xenon ampulleri kullanılmaktadır.

Neden 4300K ? Biraz sarı değil mi ?
4300K ampuller sarımsı beyaz yanar. 4300K değerinin tercih edilmesinin sebepleri, üreticilerin sürüş güvenliğini en üst seviyede tutmak istemeleri ve yasal düzenlemelerin (ECE normları) verdiği izinlerdir. Ayrıca, 4300K'dan yüksek K değerine sahip ve ECE normlarına uyumlu ampuller de piyasada mevcuttur. (Bkz. : Ampul tipleri, resimleri ve teknik özellikleri (https://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=963))

4300K orjinal xenon farları biz nasıl oluyor da mavi/mor görüyoruz ?
Bu sorunun bir çok cevabı var :

1- Xenon projektörün siperi kesilme çizgisini oluşturmak için ışığı kırar ama ışığın içindeki en kısa dalgaboyuna sahip olan mavi ışınları pek engelleyemez. Daha çok saçılan mavi ışınlara gözlerimiz daha çok maruz kalır. Birinci resimde her ikisi de 4100K olan ampullerin kesilme çizgisinde oluşturduğu farklı renkler, ikinci resimde ise kesilme çizgisinde kırılan mor ışınların duvardaki yansıması görülmektedir.
2- Xenon projektörler (mercekler) güçlü yazılımlarla dizayn edilirler, yazılımlarla binlerce yansıma noktası içeren yüzeyde istenmeyen renkte ışığın kesilerek istenen tonun elde edilebilmesi mümkündür. Bu nedenden dolayı aynı ampul kullanıldığı halde bir çok orjinal xenonlu aracın farlarının rengi birbirinden farklı görünebilmektedir. Orjinal xenonlu araçların çoğunun projektörüne yakından baktığınızda mavi-beyaz olmadığını sarı-beyaza yakın bir tonu olduğunu göreceksiniz.

3- Gözlerimizin gece ve gündüz hassasiyetleri birbirinden farklıdır. Gün ışığının baskısıyla xenon farın rengi dışarıdan bakıldığında farklı tonlarda görünebilir.

Peki, hangi K değeriyle geceleyin yolu ve diğer objeleri nasıl daha iyi görürüz ?
Görebildiğimiz ışık spektrumunda morötesinden (400 nm) başlayıp kızılötesine (700 nm) kadar yayılan bir dalgaboyu uzunluğu vardır. Gözlerimizin en hassas olduğu orta noktadan (560nm) daha aşağıya veya yukarıya doğru gidildikçe göz hassasiyeti azalma gösterir.

Işık havada yol alırken ışığın içindeki mavi ışınlar daha çok saçılma eğilimindedir. Mavi ışınların saçılma eğilimi, ışık bir nesneye (örneğin yola) çarptığında da oluşur.

Daha sıcak renkte (ör:4300K) ışıkta mavi ışınlar az olduğundan kayıp ta azdır, sonuçta gözlerimiz daha seçici görebilir. Daha soğuk renkte (ör:6000K) ise daha fazla olan mavi ışınlar rastgele saçılarak aydınlanma etkisini azaltırlar.

Halojen veya xenon ampullerde daha beyaz görüntü elde edilebilmesi için mavi kaplama veya kimyasal yöntemlerle renk ısısı artırılabilmekte, ancak üretilen mavimsi ışığın düşük dalga boyuna sahip olması göz hassasiyetini azaltmaktadır.

Xenon ampullerde, her türlü hava koşulunda en yüksek görüş hassasiyeti 4300K civarında elde edilmekte, kelvin değeri arttıkça göz hassasiyeti azalmaktadır.
Halojen ampullerde, her türlü hava koşulunda en yüksek görüş hassasiyeti 3200K civarındaki boyasız ampullerle elde edilmekte, boyalı ampullerde kelvin değeri arttığından göz hassasiyeti azalmaktadır.

Farınızın ne renkte görünmesini ve ışık vermesini istiyorsanız kişisel zevkiniz doğrultusunda istediğiniz değeri seçebilirsiniz. Tabii ki yola düşen ışığın renginin de buna bağlı olarak değişeceğini, kelvin değeri arttıkça göz hassasiyetinin azalacağını, yağmurda ve siste görüş mesafesinin çok fazla düşeceğini göz önünde bulundurmanız gerekir.

ELOVER
27/09/2010, 23:10
Aydınlatma, xenon, led işlerine meraklı arkadaşların siteyi incelemesini tavsiye ederim.

4300K 6000K 8000K - Hangisi daha iyi ? - Gece Uçuşu (https://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2446)

Gece Uçuşu (https://www.geceucusu.com)

EvoKoray
27/09/2010, 23:13
6000 K üstü takınca ellere güzel görünürsün, https://www.geceucusu.com/style_emoticons/default/laugh.gif
4300 takınca kendin güzel görürsün!:D

zafermutlu
27/09/2010, 23:16
bunlar evo ya oluyor mu

WiSTaRiA
27/09/2010, 23:23
bizim farlarımız uzun ve üstü açık olduğundan artı şapka olmamasından farlarımızda 4300 K puntolarımızda fazla performas göstermemektedir... Şunuda belirteyim 4300K takmış hiçbir arkadaşım yok... Demekki var bir bildikleri herkezin... Ben 6000 K kullanıyorum gayette memnunum...

StrawBeeRy
27/09/2010, 23:28
esas yolu göreyim istiyorsanız 4.300 K kullanın

hayırlı satışlar

gpmanyağı
27/09/2010, 23:52
peki bu alış verişi nasıl yapacağız arkadaşım?

gpmanyağı
28/09/2010, 00:02
bide bu sadece puntolara özel bi xenon kiti değilki bütün h4 uyumlu farlara olur kanımca

femoli
28/09/2010, 00:20
Bu xenon tum h4 lere olur yani puntoya ozel diye bisi yok . 4300 gosterir 6000 gostermez diyenlerede pes diyorum . Urunun garantisi var degilmi yoksa 140 tl az degil hani :) yarin bir gun biri giderse uzulurum.. Hayirli satislar diliyorum :)

Punto_Can
28/09/2010, 00:53
4300 gosterir 6000 gostermez diyenlerede pes diyorum .

6000 gösterir 8000 göstermez diyenlere de ben pes diyorum :D

femoli
28/09/2010, 01:00
8000 gosterir 10000 gostermez diyenlere ne diyelim fifa :)

Cesitli zevk ve renkler olacaktir elbette ama bir urunu overken digerlerinide yerlere vurmamak gerek dimi ;)

StrawBeeRy
28/09/2010, 01:01
8000 gosterir 10000 gostermez diyenlere ne diyelim fifa :)
:D:D

gpmanyağı
28/09/2010, 12:13
?????

NightWalker
29/09/2010, 01:04
ürünün garantisi yokmuş, o yüzden almaktan vazgeçtim. :)

ELOVER
29/09/2010, 01:18
Bir arkadaşa söz verilmiştir. Şu an için ilan pasiftir.

Tşkler.

ELOVER
29/09/2010, 01:19
bizim farlarımız uzun ve üstü açık olduğundan artı şapka olmamasından farlarımızda 4300 K puntolarımızda fazla performas göstermemektedir... Şunuda belirteyim 4300K takmış hiçbir arkadaşım yok... Demekki var bir bildikleri herkezin... Ben 6000 K kullanıyorum gayette memnunum...

Haklısınız, mutlaka bir bildikleri vardır.

ELOVER
29/09/2010, 01:21
Bu xenon tum h4 lere olur yani puntoya ozel diye bisi yok . 4300 gosterir 6000 gostermez diyenlerede pes diyorum . Urunun garantisi var degilmi yoksa 140 tl az degil hani :) yarin bir gun biri giderse uzulurum.. Hayirli satislar diliyorum :)

Tşk ederim, satıldı gibi :) Ama garantisi var 12 ay, direk parça değişimli.

ELOVER
29/09/2010, 01:26
Cesitli zevk ve renkler olacaktir elbette ama bir urunu overken digerlerinide yerlere vurmamak gerek dimi ;)

Bravo, ama ben işin ticaret kısmında yer almadığım için malımdan gocunmam. Neyse onu yazarım, bilimsel gerçekleri göz ardı etmem.

Dünyadaki tüm otomobil üreticileri orjinal ekipman 4300 K kullanıyorsa elbette bir bildikleri vardır :) En azından bizden fazla biliyorlardır diye düşünüyorum. 6000, 8000, 10000 15000 K takanlarda güle güle kullansınlar ampüllerini, herkes neyle mutlu oluyorsa onu yapmalı.

WiSTaRiA
29/09/2010, 10:41
Ali arkadaşım herkez malını över tabiki snde öveceksin... Sen bu konuda bayaa bilgili olduğun için fazla muhabbeti uzatmaya gerek yok... Herkezin zevkleri ve renkleri tartışılmaz... Bende de uzun kısa xenon var 6000K yani senin dediğin gibi bi-xenon ve sislerimde 6000K (Femoliciğim sağolsun :D ) 6000 almadan önce 4300 K yı kullandım memnun kalmadım neden bizim puntoların farları uzun ve üstü açık artı içerde şapka yok yanılıyorsam biri düzeltsin cümlelerimi... Bu yüzden 4300 6000 den daha beyazımsı olmasından fazla performans alamadım ama diğer araçları bilemem tabiki.. Hele yağmurlu havalarda bu sorun dahada artıyor... Ben sana bunu açıklamaya çalıştım sen biraz yaznlış anladın galiba beni... Birde yukarıda bir cümlen var o biraz beni üzdü, "6000, 8000, 10000 15000 K takanlarda güle güle kullansınlar ampüllerini" bizdekiler ampul değil xenon unutmaki sırf xenon sen kullanıyor biz ampul kullanmıyoruz... Artı senin xenonlarının markası benimkilerin yanında hiçbişey değil yani kısacası ben ampul değil harbi xenon kullanıyorum... Burası bir platform ve iyisiyle kötüsüyle çoğu şeyi tartışıp paylaşıyoruz bir yorum yapılırken aşağılayıcı ve karşı tarafı kırıcı yorumlar yapmıyalım....

Ürününü satmış gibisin herhalde şimdiden alanada satanada hayırlı olsun dilerim...