PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bune dir yaaaa!!!hertarafı haldırdıyor!!!

cpeloo
25/09/2010, 02:24
araçta duyduğum sesler;
-torpido kapağının gevşemesi sonucu duyulan ses
-kapıların gevşemesi
-klimayı çalıştırınca cıkan uğultu
-camların yarım inik halde kapının içinde resmen samba yapması
-yolda giderken cukura girildiğinde lak-luk sesinin gelmesi (ki beni çok rahatsız ediyor)Servise sordum takuzdur diye, hiçbirşey yok tertemiz dediler.
-el freni hafif kalkık iken araçıma inip bindiğimde fren telinin gacırdaması
-ve en nefret ettğim özellik ise kapının kapanması için biraz sert vurulmasının gerekmesi,kapıyı hafif bırakınca kapanmaması (herhalde kapı çevresi plastiklerimde problem olduğunu düşüp iyimser davranmak istiyorum.)
-arkada bulunan pandizotun hafif mıcırlı yollarda takırdaması
-frene basılınca gıcırtı çıkması
-direksiyon döndüğünde takırdaması
aklıma gelenler ve kulaklarımın işittiği bunlar arkadaşlar daha farklısını duyan varmı bilmiyorum!!

aracım 50000 km de arkadaşımın aldığı 110000 kmlik toyotayı kullandıktan sonra bu sesler bana daha çok batmaya başladı arkadaşlar.bunların bana bir çaresini söylerseniz sevinirim.servis birşey bulamıyor çünkü

utku952
25/09/2010, 03:42
Bu sorunların çou herkes te var... direksyon takırdaması için kesin çözüm var tıkırtı burcu diye bişey var ondan olabilir eğer amortisör takozları sağlam ise...

Du Hast
25/09/2010, 03:42
araçta duyduğum sesler;
-torpido kapağının gevşemesi sonucu duyulan ses
-kapıların gevşemesi
-klimayı çalıştırınca cıkan uğultu
-camların yarım inik halde kapının içinde resmen samba yapması
-yolda giderken cukura girildiğinde lak-luk sesinin gelmesi (ki beni çok rahatsız ediyor)Servise sordum takuzdur diye, hiçbirşey yok tertemiz dediler.
-el freni hafif kalkık iken araçıma inip bindiğimde fren telinin gacırdaması
-ve en nefret ettğim özellik ise kapının kapanması için biraz sert vurulmasının gerekmesi,kapıyı hafif bırakınca kapanmaması (herhalde kapı çevresi plastiklerimde problem olduğunu düşüp iyimser davranmak istiyorum.)
-arkada bulunan pandizotun hafif mıcırlı yollarda takırdaması
-frene basılınca gıcırtı çıkması
-direksiyon döndüğünde takırdaması
aklıma gelenler ve kulaklarımın işittiği bunlar arkadaşlar daha farklısını duyan varmı bilmiyorum!!

aracım 50000 km de arkadaşımın aldığı 110000 kmlik toyotayı kullandıktan sonra bu sesler bana daha çok batmaya başladı arkadaşlar.bunların bana bir çaresini söylerseniz sevinirim.servis birşey bulamıyor çünkü

1.) torpidonun içindeki evraklık ses yapıyor. çözümü için forumda minik bir araştırma yapabilirsiniz.

2.) kapıların gevşediğini ilk defa duydum sizden :) gevşemeden kasıt nedir tam olarak?

3.) klima sorunu ile ilgilibaya bir paylaşım oldu. klima kasnağından ve rulmanından gelen sestir. v kayışındanda olma ihtimali var.

4.) camların sıkıntısı basit. sanayide 20 tl ye hallediyorlar.

5.) yolda giderken gelen lak luk sesini araştırmak lazım. bir çok nedeni olabilir.

6.) b sınıfı aracın kapısı bırakınca kapanmasını beklemek bir zor olur :)

7.) el freni hafif çekili değilken bir çok marka aracın balatası gıcırdar

8.) arka kapı pandizotunu tutan tırnaklar kırılmış olabilir. ben hiç ses duymadım oradan.

9.) frene basınca çıkan gıcırtı kullanılan balata ile alakalı

10.) direksiyon çevrilince gelen ses amörsitör takozu alakalı olabilir..

---

buu aracı siz sıfırmı aldınız yoksa ikinci elmi? kazası varmı aracın? darbe almışsa bu sesler normal...
aracım 82 binde ve bahsettiğiniz seslerin %90 bende yok. bir ikisi kronik zaten.

birde kıyasladığınız corolla c sınıfıdır. punto ile aynı sınıf değil

cpeloo
25/09/2010, 06:57
Can kardeşim açıklamaların için çok teşekkür ederim...
aracı 0 aldım, bindiğim toyota corolla değil yaristi.kapıdaki gevşeme dediğim yeri esneme olarak düzeltmek isterim ki bununda kullanılan materyallerdeki ısı değişimin parçası olduğunun farkındayım aynı sabah yataktan kalktığımız zamanki yorgan dışına cıkan eklemlerin çatırdama durumu gibi,ama bindiğim yaris te aynı materyalleri kullanıyor 4 gün boyunca kullandım arabayı ve çıkan seslerin gerçekten araçla ahenk içinde olduğunu düşünüyorum (her nekadar yarisi beğenmesemde) evet araç şu an hareket halinde ve mekanizma yol alıyor sebebi budur diyebiliyorum.benim aracımda ben motor bölmesine daha yakın iken en arkadaki pandizotun tıkırtısını duyup aynı zamanda girilen çukurdaki süspansiyon sesini dinleyebiliyorsam yada vb...sende,bende bu aracın hertarafı haldırdıyor diyebiliriz herhalde değilmi? bişeylerin yolunda gitmediğini ve neden olduğunu bilmek isteriz... bu veryansınım ondardır aracı kötülemek istemediğimdendir,yakıştıramadığımdandır..
GP'yi hala çok seviyorum. :)
GP beş duyu organıma cok iyi hitap ediyor ama kulaklarıma rahatsızlık verecek kadar fazla :) herkese saygılar

ayhan1
25/09/2010, 08:05
4.) camların sıkıntısı basit. sanayide 20 tl ye hallediyorlar.

bunu nasıl hallediyorlar acaba

bende Can arkadaşımıza katılıyorum bu saydığınız seslerin bir hariç hiiç biri bende yok o biride yukarıda sorduğum

gurik
25/09/2010, 15:45
Bu seslerden sadece sağ amortisörün lıkırtı sesi tanıdık. Bu ses arıza değil ama böyle çalışıyor işte.

burhankutlu
25/09/2010, 16:03
bu seslerden sadece birini duymadım oda torpido kalan seslerin hepsi mevcut bi arabada en hoşuma gitmeyen şey bi yerlerden gelen sesler kaldı ki araba satma nedenim bile olacak az kaldı 2-3 yaşında araba ne sınıf olursa olsun ses gelmemesi lazım bence.

seysey37
25/09/2010, 16:05
Bu sorunların çou herkes te var... direksyon takırdaması için kesin çözüm var tıkırtı burcu diye bişey var ondan olabilir eğer amortisör takozları sağlam ise...

%99 luk bir ihtimalle utkunun dediği gibidir..en çok çıkan sorun....

Du Hast
25/09/2010, 16:19
bunu nasıl hallediyorlar acaba

bende Can arkadaşımıza katılıyorum bu saydığınız seslerin bir hariç hiiç biri bende yok o biride yukarıda sorduğum
camın, krikoya bağlandığı yerde bir plastik parça var.o parça kırılıyormu artık ne halt oluyorsa cam arkadaşın dediği gibi dans etmeye başlıyor. cam açıkken kapıyı kapatınca aha cam indi aşağıya diyorsunuz.. o parçayı değiştirince sıkıntı kalmıyor.

--

araba işi şans işi. kimisi seslerden şikayetçi, kimisinde ufak tefek sorunlar var kimisindede hiç ses yok. ha şans işi derken bu sınıfta şans işi. 60 - 70 bin lik arabada bu seslerin çoğunu duyamazsınız, o arabalarda şans işi diye birşey olmamalı. eğer sorun oluyorsa imalat hatasıdır..