Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo direksiyondan radyo kanalı sorunu
roadends
24/09/2010, 23:21
Merhaba Arkadaşlar;
Grande Puntom'da direksiyon üzerindeki sağ tuşların yukarı ve aşağı butonlarına bastığımda Radyo kanalları sırasıyla 1-2-3 programlı kanallar arasında değişiklik yapıyordu.
Evo'mda ise yukarı aşağı tuşlarına bastığımda radyo bir sonraki en yakın kanalı buluyor. Programlı olanlar arasında geçiş yapmıyor ?
Ben programlılar arasında geçiş istiyorum epey bir baktım bulamadım,
sizin bu konudaki bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.
Şimdiden Teşekkürler...
wala kardeş sorununa çözüm bulamıyorum ama zamanında ilk aldığımızda biz bu arbaları çoğu arkadaş senin şu an yaptığın kanal arama olayını yapmak için herşeyini verecekti çok şikayet ettik biz neden kanal aramıyor direksiyondan diye şimdi de onu yapmışlar kanallar değiştirmiyor diyorsun haklısın aslında ikiside olmalı ama olay çok ilgincime gitti anlatabildim sanırım bence kardeş evodan sonraki nesilde artık hem kanal aramalı hemde kanal atlamalı sistem yapılır sanırım :)
roadends
24/09/2010, 23:31
wala kardeş sorununa çözüm bulamıyorum ama zamanında ilk aldığımızda biz bu arbaları çoğu arkadaş senin şu an yaptığın kanal arama olayını yapmak için herşeyini verecekti çok şikayet ettik biz neden kanal aramıyor direksiyondan diye şimdi de onu yapmışlar kanallar değiştirmiyor diyorsun haklısın aslında ikiside olmalı ama olay çok ilgincime gitti anlatabildim sanırım bence kardeş evodan sonraki nesilde artık hem kanal aramalı hemde kanal atlamalı sistem yapılır sanırım :)
Evet Yaaa çok alışkanlıklardan vazgeçmek çok zor...
Her sefer diğer kanalı arayayım derken acaip acaip kanallarla karşı karşıya geliyorum :) Canım sıkıldı gerçekten, umarım ikimizinde bilmediği bir hareket bu sistemi istediğimiz moda sokar... :)
Gelecek nesil arabayı beklemek uzun sürer 130 km yaptım daha :surfing:
edelsang
24/09/2010, 23:35
benimde direksiyondan ses geliyo alt taraftan ses geliyo soğudum yemin len arabadan
roadends
25/09/2010, 01:19
Bence ciddi bir sorun Grande Punto kullananlar Evo'ya geçtiği zaman çok sıkıntı yaşayacaklar bu özelliği olmadığı için.. Umarım yok dediğim özellik vardır...
Bilenler yardım lütfen..
valla kaç aydır bu arabayı kullanıyorum direksiyon yuşlarını 8 - 10 defa kullanmışımdır :D
radyoyu açıyorum, kayıtlı frekanslarıdan birisin seçip devam ediyorum. arada bir cd takıyorum.
ihtiyaç meselesi.
kalabalık trafikte radyo iyi oluyor ancak düz yolda giderken motoru dinlemeyi tercih ediyorum :)
wala bence sorun olarak görme ben şahsen senin frekans değiştirme sistemini tercih ederim :) ama bende can gibi radyo dinlemiyorum cd veya kısmetse bugün aux a transfer oluyorum zaten spoiler nedeniyle anteni çıkardım radyoda çekmiyor pek :)
acıkcası bende pek radyo dinlemem kendi cdlrm var bi kac tane :D yanlız radyo nedense son zamanlarda cızırtı yapmaya basladı anlayamadım
ben o tuşları mp3 değiştirmek için kullanıyorum takıyorum 8Gb USB belleği cıstak cıstak gidiyorum. ama dediğiniz özellik olsaydı daha iyi olurdu.
roadends
25/09/2010, 19:46
ben o tuşları mp3 değiştirmek için kullanıyorum takıyorum 8Gb USB belleği cıstak cıstak gidiyorum. ama dediğiniz özellik olsaydı daha iyi olurdu.
Merhaba;
Acaba USB yi nereye takıyorsunuz ? Bende takmak isterim ama Usb yeri var mı ??
Ayrıntılı anlatırsanız sevinirim..
Teşekkürler...
benim Evoda Blue&me var USB yeri önde küllüğün hemen yanında Blue&me yoksa USB yeride yoktur.
usb soyle war aux üzerinden :D
roadends
26/09/2010, 12:22
usb soyle war aux üzerinden :D
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor peki Aux üzerinden ne gibi bir işlem yapacağım ?
Yardımlar için teşekkürler :)
Yaaaa araba da müzik ne kadar önemliymiş yeni anladım :evet:
normal punto ewolarda aux girisimi var benım model dınamık ama hıc gormedım??
zafermutlu
08/10/2010, 22:02
Merhaba Arkadaşlar;
Grande Puntom'da direksiyon üzerindeki sağ tuşların yukarı ve aşağı butonlarına bastığımda Radyo kanalları sırasıyla 1-2-3 programlı kanallar arasında değişiklik yapıyordu.
Evo'mda ise yukarı aşağı tuşlarına bastığımda radyo bir sonraki en yakın kanalı buluyor. Programlı olanlar arasında geçiş yapmıyor ?
Ben programlılar arasında geçiş istiyorum epey bir baktım bulamadım,
sizin bu konudaki bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.
Şimdiden Teşekkürler...
arkadaşım kanalları ayarla daha sonra src mi ne o tuşa bas geçer.. cd fm sırayla mw vs.. gidiyordu..
punto evolarda dynamic active farketmeksizi aux girişi var forumda aratırsanız gerekli bilgiye ulasırsınız.ayrıca sorunu cozdum soyleki fm 1-2-3 seklinde fm modları var 1.de direksiyondan basınca kayıtlı kanallar icerisinde geziniyor 2.de otomatik olarak en yakın radyo kanalını buluyor 3.de ise tamamen manuel kontrole bırakıyor.ekrana bakarsanız hangi fm modunda oldugunuzu gorursunuz zaten
arkadaşım kanalları ayarla daha sonra src mi ne o tuşa bas geçer.. cd fm sırayla mw vs.. gidiyordu..
yok abi sorulan farklı birşey:wacko000:
zafermutlu
08/10/2010, 22:28
yok abi sorulan farklı birşey:wacko000:
çok kanal istiyosanız bilemem ama bizim burda 2 radyo var bide trt fm 3yapıyor.. fm1 fm2 bide digerinede trt fmi bıraktım src ye basınca deişiyor..:D
çok kanal istiyosanız bilemem ama bizim burda 2 radyo var bide trt fm 3yapıyor.. fm1 fm2 bide digerinede trt fmi bıraktım src ye basınca deişiyor..:D
ahahha ilahi abi güzeldi bak bu:Ç
1ocak2011
04/04/2011, 11:31
Konuyu hortlatıyorum benim yeni evoda direksiyon üzerindeki tuşlarda kayıtlı kanallar arasında maalesef gezinme yok, sadece radyo arama yapıyor, bunu yapabilen varmıdır?
punto evolarda dynamic active farketmeksizi aux girişi var forumda aratırsanız gerekli bilgiye ulasırsınız.ayrıca sorunu cozdum soyleki fm 1-2-3 seklinde fm modları var 1.de direksiyondan basınca kayıtlı kanallar icerisinde geziniyor 2.de otomatik olarak en yakın radyo kanalını buluyor 3.de ise tamamen manuel kontrole bırakıyor.ekrana bakarsanız hangi fm modunda oldugunuzu gorursunuz zaten
aksama deniyeceğim fm1 moduna alıp bakalım direksiyondan değiştirdiğimizde kayıtlı kanallar arasında gezinti yapacak mı :) umarım doğru anlamışımdır :) :)
hakguner
04/04/2011, 12:34
ayrıca sorunu cozdum soyleki fm 1-2-3 seklinde fm modları var 1.de direksiyondan basınca kayıtlı kanallar icerisinde geziniyor 2.de otomatik olarak en yakın radyo kanalını buluyor 3.de ise tamamen manuel kontrole bırakıyor.ekrana bakarsanız hangi fm modunda oldugunuzu gorursunuz zaten
Tuncay Aydemir arkadaşım, sizin sorunuzun cevabıdır.
Ben de yapamadım bir türlü, tekrar deneyeceğim.
deneyen arkadaslar yazarsa olup olmadigini super olur,su an is yerindeyim aksama denemek icin sabirsizlandim:)
deneyen arkadaslar yazarsa olup olmadigini super olur,su an is yerindeyim aksama denemek icin sabirsizlandim:)
Aynen ::)
ya umarim oluyodur hosuma gider, olmuyosada cok da problem degil:) yani pekte umudum yok hani:)
1ocak2011
05/04/2011, 10:30
Denedim ama maalesef olmuyor. Yine FM1'de ve diğerlerinde search yapıyor.
umudum yoktu pek simdi denemeyecegim bile:) saol tuncay abi:)
1ocak2011
05/04/2011, 11:28
umudum yoktu pek simdi denemeyecegim bile:) saol tuncay abi:)
Maalesef sonu yine hüsran oldu Bravo'da yine direksiyon üzerinde aynı ondada aynı sistem var.
bende de olmadı ne yazikki :)
cakalsari
05/04/2011, 18:39
bende bgun yazacakım bu konuyu demekkı tek dusunen bebn degılmısım =)
sadece_erhan
05/04/2011, 20:47
her biri için ayrı ayrı buton koymak yerine fm1 için 6, fm2 için 6 fm3 için ise 6 hafıza yani toplam 18 kanal hafızası koymuşlar. fm1, fm2 ve fm3 ün söylediğiniz gibibir fonksiyonu olamaz :)
bendede şöyle bir sorun var, radyodayken bir sonraki kayıtlı istasyona geçmek üzere direksiyon kumandasından butona basıyorum ama hep 2 istasyon arasında gidip geliyo.
ayrıca teybimin ekranını kırmadan önce sağ tarafdaki direksiyon tuşlarının hafızalar arası geçiş için ve manuel ayarlama için kullandım. tercih yapılabiliyordu ama inanın unuttum, tesadüf eseri bulmuştum. sanırım direksiyondan "mute" e bastığınızda"mute" aktifken sağ tarafdaki direksiyon tşları manuel radyo taramasına geçiyordu. bi dener misniz. doğru mu hatırlıyorum.
lütfen doğruysa buraya yazında diğer arkadaşlarda uygulasınlar.
sadece_erhan
09/04/2011, 15:13
kimse denemedi mi :s benim ekranım kırık denicemde yapamıyorum, ah be kardeşim :s
çok ilginç, deniyeceğim dostum ama şu an evdeyim üşeniyorum garaja inmeye. doğru mu anladım: önce mute yapıcaz sonra kanal değiştirme oklatı ile yukarı veya aşşağı basıcaz demi??
sadece_erhan
09/04/2011, 15:34
aynen abi :)
her biri için ayrı ayrı buton koymak yerine fm1 için 6, fm2 için 6 fm3 için ise 6 hafıza yani toplam 18 kanal hafızası koymuşlar. fm1, fm2 ve fm3 ün söylediğiniz gibibir fonksiyonu olamaz :)
bendede şöyle bir sorun var, radyodayken bir sonraki kayıtlı istasyona geçmek üzere direksiyon kumandasından butona basıyorum ama hep 2 istasyon arasında gidip geliyo.
ayrıca teybimin ekranını kırmadan önce sağ tarafdaki direksiyon tuşlarının hafızalar arası geçiş için ve manuel ayarlama için kullandım. tercih yapılabiliyordu ama inanın unuttum, tesadüf eseri bulmuştum. sanırım direksiyondan "mute" e bastığınızda"mute" aktifken sağ tarafdaki direksiyon tşları manuel radyo taramasına geçiyordu. bi dener misniz. doğru mu hatırlıyorum.
lütfen doğruysa buraya yazında diğer arkadaşlarda uygulasınlar.
Bu mute olayını bende deyeceğim ama bir önceki sorun ben de olmuştu,
kontakla açılıp kapanan teybin arada sapıttığını keşfettim. Geçmediği ya atladığı kanallara teybin üstündeki düğmelerden açıp, açtıktan sonra tekrar basarak bir süre tutunca kayıt ediyor ya, işte o zaman direksiyondan geçişler düzeliyor.
1ocak2011
25/10/2011, 18:58
Güncel halen....
1ocak2011
26/10/2011, 15:49
Varmı bu konuda bir gelişme yaşayan...Ben FIAT'a bildirdim bekliyorum...
1ocak2011
27/10/2011, 15:19
Güncel, FIAT'ında bu konuda bilgisi yok, araştırıp dönüş yapacaklar...