Orijinalini görmek için tıklayınız : 40.000 bakımı Kavaklıdere Oto
selamlar uzun süreden sonra foruma yazıyorum yazma ihtiyacı duydum çünkü biliyorum ki bu forumun kurulmasındaki amaç biz tüketicilerin düşüncelerini paylaşması ve yaşadıklarını anlatmasıdır.Dün kavaklıdere otoda 40.000 bakımı yaptırdım kdv dağil 375 lira tuttu daha önceki bakımlarımdan farklı olarak sadece karbon temizleme vardı fren balatalarıda değişmedi karbon temizleme işleminde sorun yaşadım motora bağlanan hortum jakında kaçak vardı çıkış daki olana kaçakla temizleme sıvısı motorun içine aktı daha sonra motor suyla temizlendi....genel olarak düşüncem fiat servislerinin pahalı olduğu yönünde honda yetkili servislerinden daha pahalı buna yakın işlemler honda yetkili servisinde 125 lira tutmuştu.Düşüncelerimi ve bakım öyküsünü forumla paylaşmak istedim.
jakabo_ank
29/09/2010, 01:02
yazdıklarınız ilginç. bütün forumda bahsettiğiniz servisi öven yazılar var. şikayetlerinizde anlayabildiğim kadarı ile haklısınız. yazdıklarınızı müslüm beye ilettinizmi bilemem ama burda en azından bir cevap yazılabilirdi size. sıkıntınızla ilgileneceğini sanıyorum.
selamlar uzun süreden sonra foruma yazıyorum yazma ihtiyacı duydum çünkü biliyorum ki bu forumun kurulmasındaki amaç biz tüketicilerin düşüncelerini paylaşması ve yaşadıklarını anlatmasıdır.Dün kavaklıdere otoda 40.000 bakımı yaptırdım kdv dağil 375 lira tuttu daha önceki bakımlarımdan farklı olarak sadece karbon temizleme vardı fren balatalarıda değişmedi karbon temizleme işleminde sorun yaşadım motora bağlanan hortum jakında kaçak vardı çıkış daki olana kaçakla temizleme sıvısı motorun içine aktı daha sonra motor suyla temizlendi....genel olarak düşüncem fiat servislerinin pahalı olduğu yönünde honda yetkili servislerinden daha pahalı buna yakın işlemler honda yetkili servisinde 125 lira tutmuştu.Düşüncelerimi ve bakım öyküsünü forumla paylaşmak istedim.
honda servisinde 125 lira benzer işlemleri yaptırıyorsanız gerçekten şanslımıysınız :)
06kaymak
29/09/2010, 10:11
Aracı problemli olarak teslim etmedik...Karbon temizliği yapılırken çıkış jakında bir akıntı oluştu ve motorun altına aktı...işlem bittikten sonra aracın motorun ilgili kısım sabunla yıkanıp araca komple motor koruma yapıldı..fiyata gelince : yağ,yağ filtresi,hava filtresi, polen filtresi, mazot filtresi, tunap, klima temizleme sıvısı ve frenlerin temizliği ile işçilik tutarı kdv dahil 375 tl...Bunların hepsi honda yetkili servisinde bu fiyat ise bugün honda alıyorum....
Merak ettim ve Bora Honda yı aradım...2007 1.6 honda cıvıc araç için bakım fiyatı istedim verilen cevap aynen şu :yağ,yağ filtresi,hava filtresi ve fren hidroliği 400 civarında, ön fren balatası 173 tl , ayrıca polen filtresi de 41 tl kdv dahil dediler...
zafer murat
29/09/2010, 11:53
Honda daha pahalı geçen bir tanıdık debriyaj değiştirdi 950TL almışlar
krakercocuk
29/09/2010, 12:39
japon araç pahalı arkadaşlar bakımıda parçasıda
Misafir-1
29/09/2010, 12:48
kavaklıdere otoya son olarak 20 000 bakımında değişen balatalarımın gıcırtısı nedeni ile gittim serviste çalışan balata değişimi yapan genç arkadaş temizleyip takmayı teklif etsede Müslüm abi olaya şait olur olmaz sıfırlarıyla değiştirdi ikiltmedi bile yanı sıra arcım uzun yoldan geldiğinden beri sift lekesi vardı yıkama kısmında yıkatırken boya korumadaki İbrahim abiden 20 tl ye leke temizleme cila aldım bununla temizlendi çıkarken ibrahim abinin hoşuna gitmedi üzerinden bir daha temizleyerek ben gerek olmadığını söylesemde arabayı bu şekilde teslim edemiyeceğni söyleyerek elinde iş olduğu halde yeni ince temizlik yaptı bende bunları paylaşmak istedim nacizane her serviste hata olabilir işte örnek aracımın balataları gibi önemli olan bu hatayı düzeltmek için arkasında durup telafi edebilmektir kavaklıdereoto babamınoğlu değil fakat ben bu serviste gerçek hizmet ahlakı ve vizyonunu görüyorum...
Saygılarımla,
ibrahim06
29/09/2010, 12:52
Arkadaşımıza 2005 Honda aldık.Bakımlarını Efe Honda da yaptırdık. Hiç de ucuz değildi. Bence Fiat servisleri pahalı demek yerine genel anlamda her markanın Yetkili servisleri pahalıdır demek daha dogru. Ama neye göre pahalıdır? Sanayideki servislere göre pahalıdır. Sanayideki bir servis genelde en fazla 2-3 kişiden oluşur. Motor ustasını ve elektikçiyi bir arada nadir bulursunuz.Oysa yetkili servis öylemi en az 10-15 kişiden oluşuyor. ve Arabaya lazım olan her departman var. E haliyle o kadar kişinin maaşı nasıl çıkacak? Bir de sahibinin kar etmesi gerekir? E haliyle yetkisiz servislerden pahalı olur.
Bu söylediklerimden sanayi karşıtı olduğum anlaşılmasın.Daha düne kadar 99 model arabamla ben de sanayideydim.
Bu arada Fiat yetkili servisleri içinde kıyaslamaya gelince Kavaklıdere en hesaplısı ve anlayışlısı. Ufak tefek işlerden bi bakıyorsunuz işçilik dahi almıyorlar. Alsalar da bişey diyemezsiniz. Bunu çoğu yetkili servis yapmaz.
zafer murat
29/09/2010, 13:11
yetkili serviste her çalışan sigortası pirimi ödenir servislerin masrafları o yüzden daha çoktur sanayide çoğu çalışanlar sigortasızdır.bunlarda tabi fiyatlara yansıyor
Kavaklıdere'ye ve orada çalışan arkadaşlara laf yok :D
Elbette her şey mükemmel şekilde olmaz. Hangimiz mükemmeliz ki. insan faktörünün olduğu her yerde hatalar da olabilir sıkıntılarda. önemli olan bu tür şeylerin ardından çözüm yolunun bulunabilmesidir.
Müslüm ve ekibi işini doğru yapan arkadaşlarımızdır. Sıkıntılı olan şeylere de eminim ki anında çözüm bulurlar.
https://forum.grandepuntotr.com/servis/20342-trabzon-tunalar-servis-senelik-bakim.html
https://forum.grandepuntotr.com/servis/20351-boyle-yetkili-servis-nasil-olur.html
https://forum.grandepuntotr.com/servis/20131-kaziklandim-%40.html
https://forum.grandepuntotr.com/servis/17973-ankara-kartas-servis-sikayet.html
https://forum.grandepuntotr.com/servis/18995-kartastan-yedigim-kazik-yardim-lutfen.html
yukarıdaki başlıklar incelendiğinde, var olan sıkıntının o kadar da büyük olmadığını anlayacaksınız.
benim de bakımdan sonra frenlerde ses falan gelmeye başladı ama bakın ben gıkımı çıkarıyor muyum :D :D :D :-)
ben de zaten sürekli kavaklıdere otoya giden biriyim yaklaşık dört yıldır gidiyorum bir çok şeyi de orda yaptırdım..
ilk defa ufak bir eleştiri yapayım dedim zaten eleştiriler servisi daha iyi yere götürecektir...müslüm abininde dediği gibi sonradan illgilenildi hal edildi yani...honda servsine efeye gitmiştim periyodik bakım için bir sene olmadı o zaman öyle tutmuştu belki değişenler azdır o konuda kesin bir şey söyliyemeyecem ama periyodik 30000 bakımıydı...
taipen71
29/09/2010, 20:35
Yazılanları okudum sonuçta bindiğimiz arabalar şahin doğan değil türkiye şartlarında makul fiyatla en iyi donanıma sahip araçlar bakım evet servis fiyatları yüksek ancak kavaklıdere servis için söylüyorum verdiğim paraya fazlasıyla değiyor en azından müslüm beye nazımız geçiyor aracımı teslim ederken gönül rahatlığıyla teslim ediyorum bu arada 30000 bakımım geldi çocuğumun vefatı dolayısıyla uğrayamadım en kısa sürede müslüm beye uğrayacağım
ibrahim06
29/09/2010, 21:54
Yazılanları okudum sonuçta bindiğimiz arabalar şahin doğan değil türkiye şartlarında makul fiyatla en iyi donanıma sahip araçlar bakım evet servis fiyatları yüksek ancak kavaklıdere servis için söylüyorum verdiğim paraya fazlasıyla değiyor en azından müslüm beye nazımız geçiyor aracımı teslim ederken gönül rahatlığıyla teslim ediyorum bu arada 30000 bakımım geldi çocuğumun vefatı dolayısıyla uğrayamadım en kısa sürede müslüm beye uğrayacağım
Kardeş Allah dayanma gücü versin. Çok zor.
Misafir-1
29/09/2010, 22:06
Allah sabır versin Evladımızı nurlar içinde yatır başınız sağolsun...
başınız sağolsun :( allah rahmet eylesin
Başınız sağolsun, Allah gani gani rahmet eylesin yavrunuza...
06kaymak
29/09/2010, 23:40
abim başın sagolsun...Allah sabır versin...
rational
29/09/2010, 23:56
Başınız sağolsun, Allah sabır versin...
taipen71
30/09/2010, 00:18
Sağolun Allah hepinizden razı olsun
jakabo_ank
30/09/2010, 00:58
mesele honda fiat karşılaştırması değil sanırım. 125 liraya 10 bin bakımını yaptırdım bende efe hondada yeni civic in. arkadaş şikayetini anlatmış müslüm beyde detayıyla cevap verdi zaten. bu arada unutmadan müslüm bey 80 bin bakımı için sizi rahatsız edeceğim. araç 1.4 fire lpg li. kaç lirayla gelmem yeterli.
Erdem Bozdağ
30/09/2010, 02:58
İrfan abi öncelikle başın sağolsun,allah sabır versin
Konuya gelirsek 2 sene ben jazza babam da 4 sene accorda bindi ve çevremde birsürü arkadaşım var hondaya binen,az çok ben de servis fiyatlarını biliyorum.Eğer hondayı arayıp fiyat alırsanız telefonla herşey ortaya çıkcaktır.Kesinlikle honda daha ucuz değil,ayrıca dizel arabaya bindiğinizi de unutmayın
Başınız sağolsun, bir evlat sahibi olarak okuyunca içim şöyle bi cız etti, Allah sabır versin, yavrunuzun mekanını da cennet eylesin...
oguz87han
09/10/2010, 23:04
Öncelikle İyi akşamlar diliyorum...
Tanışma kısmına henüz kendimi tanıtamadım ama bu yazıdan sonra yapacağım inşallah... Bugün bi abimizin puntosu için 2008 1.3 active ankara oto ya bakıma gittik... 40.000 bakımı.. hiç araştırmdığımız için gittik arabayı bıraktık bize tahmini 500 tl tutacağını söylediler... biz aşırdık biraz ama tamam dedik çıktık.. bu fiyata balatalar falan dahil değil.. sadece 40.000 bakımı ve karbon temizlik.. onada 45 lira demişlerdi.. biz servise tamam dedik çıktık ama aklımız karıştı 3 farklı servisi aradım ve bana telefonda verdikleri fiyat 370 tl karbon temizlikte dahil... bunu arayıp servise söylediğimde diğer yetkili servislerin muadil parça kullanabildiğini söylediler... ama verilen parça numaraları aynıyıd... gittik aracı almaya ve servis müdürüyle biraz konuşmadan sonra fiyat 450 tl ye indi... yani zten 462 tl fatura çıkmış müdür beyde 450 ye çekti... bu bize aşırı fazla geldi ve karbon temizleme denilen olayın 45 tl denmesine rağmen faturada 45 karbon temizlik işçiliği 13 tl malzeme parası + kdv şeklinde bizden alınmasıda cabası... sonuçta biz 450 tl yi ödedik ve çıktık... p.tesi günü bu olayı biraz daha araştıracağım bakalım ne çıkacak.. bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan fikirlerini bekliyorum...
çok fazla fiyat baya bir şişirilmiş bir az şişirme vardır birde çok bu çok olanı bence..
Allah sabırlar versin Başınız sağolsun