Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande puntonun sağ arkasından gelen tuhaf gıcırtı sesi

babacan85
22/09/2010, 02:02
1-) merhaba arkadaşlar 2.5 ay kadar önce küçükyalı birmottan 2011 sıfır GP aldım.Şimdilerde sağ arkadan bir gıcırtı sesi gelmeye başladı.Bu ses çok bozuk yollarda gelmiyor.Çok temiz düz yollardada gelmiyor.Yarı bozuk yarı temiz yollarda hafif bozuk yollarda yavaş giderken geliyor.Adeta bir vida gıcırtısı sesi gibi birşey.Bugün arabayı fiat yetkili servisi göztepeotoya götürdüm.Ustayla tecrübeye çıktık,oda duydu sesi arabayı kaldırdı bütün somunlarını sonuna kadar sıktı.Amortisör lastiklerine slikon spreyi sıktı falan ama gene geliyor ses.1 saat falan uğraştılar gene geliyor.Arabayı bırak parçalarını sökelim nereden geldiğini bulmaya çalışalım dedi.Ben henüz bırakmadım.Kurcalıycaklar onu bunu sölecekler korktum.Aranızda böyle bir sorun yaşayan oldumu = ?

2-) Birde fren pedalından sürtünme sesi gelmeye başladı.Frene basınca vuuuuuuuzsss diye bi ses geliyor.Kontak kapalıykende geliyor.Bu sorunuda yaşayan varmı.

3-( Az önce benzinciden benzin alırken ön sağ ve sol amartisör yaylarının ileriye doğru çaprazlama meyilli olduğunu gördüm.Sağ taraf daha fazla meyilli sol biraz daha az meyilli.Yamuk duruyolar yani.Bu normalmi ? gece saati park etmiş 2 puntoya baktım onlarda yoktu.Sanırım ben kafayu yemeye bşaladım.

keşke almasaydım bu arabayı.

utku952
22/09/2010, 02:27
Ufak tefek sorunlar başladığı zaman bende aynı hisse kapıloyordum öle diğer arabalarla karşılaştırıyordum ama belli b süre sonra alışılıyor.

..Vida sesi bende tümseklerden gecerken oluyor esneme gibi sanki kapı taraflarından geliyor gibi.
...Frendeki ses ise westinghouse tu sanırım onunla ilgili olabilir. fren merkezi fln aratırsan bulabilirsin. forumda kısacası takmamak lazım bazı şeyleri alışırsın :) ama tabi çözümü varsa yapılmalı..

babacan85
22/09/2010, 02:38
bu fren pedalından gelen ses kontak kapalıykende bastığımdada geliyor.Westghosue dan olsa kapalıyken gelmez gibi geliyor bana.Daaha ziyade frenin yayının falan sürtünme sesi olabilirmi ?

GP COSKUN
22/09/2010, 02:41
bu fren pedalından gelen ses kontak kapalıykende bastığımdada geliyor.Westghosue dan olsa kapalıyken gelmez gibi geliyor bana.Daaha ziyade frenin yayının falan sürtünme sesi olabilirmi ?

pedal takımından geliyordur ses
arka taraftan gelen ses te gıcırtı gibi ise hepsinde var olan arka kapıların sesi

M@GIC
22/09/2010, 11:00
pedal takımından geliyordur ses
arka taraftan gelen ses te gıcırtı gibi ise hepsinde var olan arka kapıların sesi

Coşkun abiye katılıyorum. Arka kapılardan gelen ses kronik. Arada sırada ayar yapıp,yağlayıcı sipreyle kapı kilitlerini yağlattınmı bişeyi kalmıyor.

vek66
22/09/2010, 11:44
evet arkadasım bencede dun konustuk ama bence dıger arkadasların dedıgı gıbı orasını burasını söktürmeden önce bi arka kapı ayarlarına baktır yıne duzelmezse dıger seceneklerı uygulattır.

aeron
22/09/2010, 12:21
kilidin geçtiği kanca gibi bişey var her iki tarafinada kumaşa benzer bir bant var ondan sar forumda vardı nasıl yapılacağı benimki boyle gecti

phyevren
22/09/2010, 18:44
bu gacırtı lakurtu lakırdı şeklindemi? bende de arabayı aldığım ilk gunden beri var bazen kesiliyor ama genelde hafif çukur ve kasislerden geçerken geliyor. ben süspansiyon sistemin de herhalde sorun diyordum kapıdan olduğunu söyleyen arkadaşlar var.bugun yine dinledim sesi bana süsüpansiyondan geliyor gibi geldi.
Ama ses sağ arkadan yüzde yüz eminim.

PLaTiNuN
22/09/2010, 18:54
Bende de o tuhaf gıcırtıdan vardı bir türlü bulamamıştım ama en sonunda arka koltuklardan olduğuna karar verdim ve serviste baktırdım dediler ki arka koltukların kanca ve kilit yerlerini arada bir yağlamanız gerekir zamanla bu sesi yine yapabilir demişlerdi...Tabi benim araç 2006 ama sizinki yep yeni...kesin sorun budur diyemem sadece edindiğim tecrübe :)

burhankutlu
22/09/2010, 20:55
Bende de o tuhaf gıcırtıdan vardı bir türlü bulamamıştım ama en sonunda arka koltuklardan olduğuna karar verdim ve serviste baktırdım dediler ki arka koltukların kanca ve kilit yerlerini arada bir yağlamanız gerekir zamanla bu sesi yine yapabilir demişlerdi...Tabi benim araç 2006 ama sizinki yep yeni...kesin sorun budur diyemem sadece edindiğim tecrübe :)
birincisi bu ikinciside arkadaki o karton gibi şeyi tutan ismini unuttum pandizotmuydu neydi şuan onun altındaki vida gevşemişse ondandır ayrıyeten arka bagaj aydınlatma bagzılarında var bagzılarında yok o genelde gevşek oluyor nasıl oluyor bilmem ama, hafif el vurursanız ses o kısımdaki aparatlardan geliyordu bizdekinde biraz yağlama sıkmayla hal oldu :)

StrawBeeRy
22/09/2010, 21:01
evet ya benimde arka sağ koltuğun altından bi gacırtı sesi geliyor bulamıyoruz ama araba yolda giderken dışarıdanda duyuluyor çok uyuz ediyo adamı nerden olabilir acaba

aeron
22/09/2010, 21:02
ses gicirti seklinde ve kasislerden yavaşça geçerken çıkıyorsa büyük ihtimalle kapılardan

StrawBeeRy
22/09/2010, 21:08
ses gicirti seklinde ve kasislerden yavaşça geçerken çıkıyorsa büyük ihtimalle kapılardan
kasislerden değilde hafif bozuk yolda ufacık çukurda bile ses yapıyor kapı sesine benzemiyor benimki dışarıdanda duyuluyor

PROTOS
22/09/2010, 23:22
Bu gacırtı gucurtulardan bendede başladı, artık düşünmekten bıktım, aldık bir kere alışıcağız bunlara. Bu paraya bu kadar araba.

ferikci
23/09/2010, 01:32
ya arkadaşlar kapılardan diyorsunuz da aynı ses bende de var, arabam 3 kapı :)

ben de deli oluyorum nerden geliyo bu ses diye..

PROTOS
23/09/2010, 07:37
ya arkadaşlar kapılardan diyorsunuz da aynı ses bende de var, arabam 3 kapı :)

ben de deli oluyorum nerden geliyo bu ses diye..
Senin kapılar azmış, az kapı az gacırtı :)

PROTOS
23/09/2010, 08:01
Bu gacırtı gucurtulardan bendede başladı, artık düşünmekten bıktım, aldık bir kere alışıcağız bunlara. Bu paraya bu kadar araba.

Bu kadar paraya, bu kadar araba sözü içime sinmedi. Bu arabaya haksızlık ettim bu sözle.

Sonuçta piyasada bu rakamlara (27300TL), Otomatik vitesli, cam tavanlı, ABS-ESP-ASR-MSR-EBD-HBA-Hillholder, olan bir araç bulmak mümkün değil. Çin işi Chery den tutun, Hint işi Tata'ya kadar baktım. Clio, Fiesta, Kia, Hyundai. Belki aynı sınıfta daha kaliteli modeller olabilir ama, GP'lardaki fiyat-donanım bence emsalsiz. 3 yıl artı uzatılabilen garantiside cabası.

Sonuçta ben arabamdan son derece memnunum, sadece yakıt sıkıntısı var oda benim hatam, sonuçta dizel alabilirdim, 1-2 ay beklemek istemedim bu vardı bayide alıverdim.

Yakıt olayınıda herhalde LPG ile çözeceğiz. Fiat garanti konusundaki endişelerimide giderdi sağolsun. O zaman Grande Punto'm, Grande Pinti olur herhalde.

ferikci
25/09/2010, 16:47
Arkadaşlar bugün gıcırtı sebebiyle Kavaklıdere Oto'ya gittim, orada çalışan Yasin adlı arkadaşla test sürüşüne çıktık. 2 tur attıktan sonra ses yerlerini tespit ettik. İlk olarak ön kapı kilitlerinde kilidin tutunduğu metal yerlere izolasyon bantı sarıldı, ikinci seferde ise arkada yanlarda pandizot ile tavan arasında duran plastik parçaları tutan vidalardan biri çıkmış, ona yeni vida takınca ses tamamen yok oldu. Kendilerine buradan çok teşekkür ediyorum. Siz de bir kontrol edin bakalım belki seslerin kaynağı aynıdır :)

babacan85
26/09/2010, 23:33
ben bu sesin kapılardan falan olduğunu sanmıyorum.Az önce gelirken sanki sesin arttığını hissettim.Araba esnediği zaman falan gıcırtı şeklinde geliyor.Arka taraftan geldiği kesin ama bence alt takımlardan geliyor.ARabanın kapı aksamı kilit aksamını falan inceledim salladım falan ama ses yapacak bişeye rastlamadım.Amortisör yada süspansiyonun parçalarından geliyor olabilir.Bende serviste bulamadılar.Napsam acaba ? kronik problem diye bişey kabul etmiyorum ben.Eğer arbada kronik problem varsa arabayı değiştirmeleri lazım.

uraaal
26/09/2010, 23:41
sorunsuz sorunsuz dedik benim evodada sag arkadan sanki boyle koltugu tutan dis cıkmısta koltuk sallanıyor gibi bir ses gelmeye basladı.ama inanılmaz rahatsız oluyorum resmen batıyor yani bana.gecen bir kaza gecirdim onunla alakalı olabilirmi bilmiyorum ama en kısa zamanda servise bırakıcam gelişmeleri yazarım

babacan85
26/09/2010, 23:52
benim ses nasıl izah etsem böyle KARYOLA GICIRTISI GİİBİ.çok bozuk yollarda değil bozuk olmayan ama çok az kasis çukur olan yerde geliyor.Acaba forumdaki arkadaşlarla aynı sesimi anlatıyoruz.

phyevren
27/09/2010, 00:07
benim ses nasıl izah etsem böyle KARYOLA GICIRTISI GİİBİ.çok bozuk yollarda değil bozuk olmayan ama çok az kasis çukur olan yerde geliyor.Acaba forumdaki arkadaşlarla aynı sesimi anlatıyoruz.

faykıltı laykıltı şeklinde yüzde yüz katılıyorum sana...

babacan85
27/09/2010, 00:53
karyola gıcırtısı gibi ama 1 salise falan vikvikvik yapıp kayboluyor.Sizinde böylemi.

Romeo_er2
27/09/2010, 00:57
bu seslerin hepsi olacak normal=) fiat a binmenin ufak cezaları kafaya takmamak lazım ;)

babacan85
27/09/2010, 01:10
fiat öyle kötü bir marka değil.Bu seslerde sadeece GP lerden geliyor.Demek GP iyi araba değil.

ferikci
27/09/2010, 01:21

bendeki ses aynı bu şekildeydi.

babacan85
27/09/2010, 01:29
bendeki ses aynı bu şekildeydi.

ferikçi kardeş nerden çıktı sorun peki ? detaylı anlatsana sabah bakayım

ferikci
27/09/2010, 01:38
atilla hocam #18 inci mesajda anlattım ama istersen yarın fotoğraflarını çekip koyabilirim.

onorom
27/09/2010, 02:11
karyola gıcırtısı gibi ama 1 salise falan vikvikvik yapıp kayboluyor.Sizinde böylemi.

O vikvik vik ses arka koltukları yatırmak için bulunan o zozikten geliyor işte adını bilmiyorum ama :) anladınız umarım... sağ arka koltuğun yaslanma kısmını biraz öne arkaya sallayın sesin kaynağını eminim bulacaksınız. O bölgeleri biraz yağlar veya WD40 sıkarsanız problem kalmaz. Eğer yine oluyorsa ufak bir parça (görünmeyecek şekilde gıcırdayan parça ile ona sürtüne kancanın arasına ufak bir poşet parçası sıkıştırın geçer :) Tecrübeyle sabittir. Hürmetler :)

babacan85
27/09/2010, 02:25
atilla hocam #18 inci mesajda anlattım ama istersen yarın fotoğraflarını çekip koyabilirim.

ferikçi kardeş resimlerini koyarsan beni mesut ve baht,yar edersin.Çünkü serviste 1 saat uğraşıp bulamadılar.Resimlerini bekliyorum

yokum
27/09/2010, 10:11
Evet arakadaşlar, bizim arabamızda 3 kapı ve aynı yatak gıcırtısı sesi araç yolda giderken hafif çukurlarda bu sesi çıkarıyor ve sağ arkadan geliyor bu ses. Bahsettiğiniz bölgelere bende bakacağım ama bir iki haftadır kol dayamada gıcırtı ve direksiyon bölgesinden gıcırtı gelmeye başladı. Direksiyonu çevirmeyle alakalı değil. Yine giderken hafif sallantıda yapıyor. Bu şekilde bir sesle karşılaşan oldu mu?
Saygılar.

evolodi
27/09/2010, 10:56
ben de kasislere girdimmi koltuktan gicirti gelii :)

phyevren
27/09/2010, 14:12

kesinlikle aynı ses ten bahsediyoruz aracı bugun 40bin bakımına bıraktım özelliklede bu sesin giderilmesini istedim akşam 7 gibi alacağım aracı tecrübeleri paylaşacağım.

babacan85
01/10/2010, 17:41
arabanın sağ veya sol arkasından gelen karyola gıcırtısı gibi ses hakkında yorum yapacak kimse yokmu ?

hsyn28
01/10/2010, 17:51
uzun bir kullanım sonrası kasisten gecerken yavaş geçin ön tekerler gecerken o ses geliyor mu bakın eger ki ses önden ise viraj denge cubugundan geliyor demektir şu anda üzerinde calısıyoruz kaucuk parcadan geliyor yaglayınca geciyor istanbuldan izmite gidip otobandan cıkınca sesler tekrar baslıyor özel bir yag varmıs onu bekliyoruz gelince sesi keserse o yagı sizlerede öneririm.koltuk kapı ne var ne yok yaglatırsınız.

ferikci
02/10/2010, 17:41
ferikçi kardeş resimlerini koyarsan beni mesut ve baht,yar edersin.Çünkü serviste 1 saat uğraşıp bulamadılar.Resimlerini bekliyorum

resimleri ekliyorum aşağıda :

babacan85
25/10/2010, 03:05
karyola gıcırtısı şeklindeki sesle bugün bir serviste tecrübeye daha çıktık .Usta amortisörün çalışma sesi normal ses dedi.Anlamadım gitit.Böyle sesmi olur normalde.

fhmnl
28/03/2012, 19:03

merhabalar arkadaşlar o ses benim arabadan da geliyordu kaynağını bugün buldum düzelttim çok rahatladım:) ses arka stoplardan geliyor. Stoplari söküp üstteki vida yerinin altına plastik pul (plakalıklarda bulunan pullar ) taktım. Ses kesildi bizzat denenmiştir. Saygılar

Arkheon
13/12/2014, 21:01
2 yıllık konuyu hortlatıcam ama sanırım benim Punto'daki gıcırtının kaynağını buldum.

Diğer arkadaşların da belirttiği gibi hafif dalgalı asfalta yoğunlaşan ve aracın hızı arttıkça artan bir gıcırtı sesi bendeki de.

Bu akşam eve döndükten sonra arabanın sağını solunu biraz yoklayayım dedim; arka tamponla sağ arka çamurluğu birbirine bağlayan vidanın gevşemiş olduğunu ve elimle tamponu biraz oynatınca aynen arabayı kullanırken çıkan sesi çıkarttığını duydum. Muhtemelen benim Punto'daki sesin kaynağı bu. Belki faydası olur. Amortisör, kapı kilidi karşılığı, pandizot bağlantısı derken bu sesten muzdarip arkadaşlar dediğim noktaya da bir baksınlar.

Selamlar,

ersan16
14/12/2014, 13:05
frenle beraber arka kampanalardan da benzer bir ses gelebilir.