PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadınlar aldatamaz

Kriminal
20/09/2010, 10:34
Başbakanlık Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü’nün 28 ilde, 6 bin 35 hanede görüşülerek “Aile Değerleri Araştırması” yaptı: Türk aile yapısının zayıfladığı eleştirileri gerçeği yansıtmıyor. Evliliklerde sadakat ve fedakârlık ön planda. Sadakat konusunda “erkek egemen” bakış hâkim. Yani aldatan kadın affedilmiyor.

Gençler eşini kendisi seçmeli

ARAŞTIRMA, çocukların aile içinde çok özel bir konuma ve değere sahip olduğunu ortaya koyuyor. Katılımcıların yüzde 91’i çocukların kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde yetiştirilmesi, yüzde 83.7’si de çocukların evleneceği eşi kendilerinin seçmesi gerektiğini düşünüyor.

Büyükler, gençlere müdahale etmesin

TÜRK ailesi, aile büyüklerine saygı duyuyor ve onların sözünün dinlenmesi gerektiğini düşünüyor. Ancak çekirdek aile ve eşler arasındaki sorunların kendileri tarafından çözülmesi gerektiği anlayışı yaygınlaşıyor. Katılımcıların yüzde 84.1’i “Aile içi sorunlar eşleri ilgilendirir” görüşünde

‘Erkek çocuk’ artık itibar sayılmıyor

KATILIMCILARIN yüzde 56.1’i, “Erkek çocuk sahibi olmak daha çok itibar kazandırır” görüşüne katılmıyor. Yüzde 64.4’ü çocuk eğitiminde dayağın etkili bir yol olmadığı konusunda hemfikir.

Kadının sadakati daha önemli

KATILIMCILARIN yüzde 89.9’u evliliğin temelinin sadakat olduğuna inanıyor. Ama katılımcıların yüzde 82.4’ü “Kadının aldatması asla affedilemez” görüşünde. “Erkeğin aldatması asla affedilmez” görüşü ise yüzde 72.2 oranında destek aldı.

‘İtaatsiz kadın dövülür’ diyen azaldı

KATILIMCILARIN sadece yüzde 16.4’ü kadının itaat etmediğinde kocası tarafından dövülebileceğini söylerken, yüzde 24.5’i de kadının kocasının tokadını sineye çekmesi gerektiği görüşünde.

Ev işlerinden artık erkek de sorumlu

TÜRKİYE’de yaygın olan, “Kadının asıl görevi çocuk bakımı ve ev işleridir” görüşü yıkılmak üzere. Bu görüş katılımcıların yüzde 50.8’i tarafından desteklenirken, yüzde 64.1’i ise ev işlerinden, kadın kadar erkeğin de sorumlu olduğunu düşünüyor.

En büyük hayalimiz: Ev ve otomobil

ARAŞTIRMAYA katılanların yüzde 95.7’si ev sahibi olmaya, yüzde 82.8’i otomobil sahibi olmaya, yüzde 94.3’ü ise tasarrufa önem veriyor. Katılımcıların yüzde 73’ü hayatlarından memnun olduğunu ifade etti. Türk ailesinin yüzde 92.3’ü birlikte en çok yapmayı sevdiği faaliyet olarak akşam birlikte yemek yemeyi gösterdi.
(Habertürk)

ademtahir
20/09/2010, 10:49
ben bu tür araştırmalara inanmıyorum çünkü 28 il dedikleri zaten batı iç anadolunun belli bir kısmı karadenizin bir kısmından ibarettir gitsinler iç kısımlarına ve doğuya doğru araştırsınlar bakalım sonuç ne çıkacak hatta hiç araştırma yapmadan ben sonucu söyleyim kadının karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin atasözü çıkar..

Kriminal
20/09/2010, 11:11
Haklısın abı orda evlat demek işgücü demek..Ne kadar cocugun var o kadar iş yaparsın ve ustundekı kısılerın işyükü azalır..Mesela annemler 9 kardes 6 erkek..Dedemin çalıştıgını gören bır tane canlı şahit yok...

JASMINE
20/09/2010, 11:19
Haklısın abı orda evlat demek işgücü demek..Ne kadar cocugun var o kadar iş yaparsın ve ustundekı kısılerın işyükü azalır..Mesela annemler 9 kardes 6 erkek..Dedemin çalıştıgını gören bır tane canlı şahit yok...

Babalığın bu derece bencillikle eşit olduğunu görmek çok acı Deniz.
Kusura bakma ancak deden evlat sevgisi için değil de sadece kendi rahatı için baba olmuş gibi gözüküyor bu açıdan bakıldığında :S :S

Adem'e de sonuna kadar katılıyorum. Bu araştırma tüm TR genelinde yapılsaydı sonuçların çok daha farklı olacağı kesin.

Kriminal
20/09/2010, 11:40
Babalığın bu derece bencillikle eşit olduğunu görmek çok acı Deniz.
Kusura bakma ancak deden evlat sevgisi için değil de sadece kendi rahatı için baba olmuş gibi gözüküyor bu açıdan bakıldığında :S :S

Adem'e de sonuna kadar katılıyorum. Bu araştırma tüm TR genelinde yapılsaydı sonuçların çok daha farklı olacağı kesin.

Aynen öyle ama köy yerlerınde cogunlugu dedem gibi...Evlat sevgısını tadan cok fazla ınsan oldugunu sanmıyorum...

evolodi
20/09/2010, 12:21
artik kadini erkeği yok insanlar aldatiyor.erkek aldatirsa kadinin aldatir ama kadinin aldatmasi daha agir ve sinsi olur :)benim annem babam antepte köyde büyümüşler.dedem zorla evlendirmiş annemi hiç istemiyomuş evlilik.şuan 26 yildir evliler ve bigün bile evlilik hayati yaşamadilar olan cocuklara oluyor bence cok yanliş ve gereksiz bir araştirma.doğu da hala böyle kiz cocugu 20 ye geldimi hemen evlendirirler köyüde kadın konusmaz teyzem 37yasinda hala carsiyi görmemiş kadin carsiya gitmez bizim orda izmirden köye antebe gidince aradaki fark anlaşiliyor hele antep şehir olarak cok güzel ama doğu tarafina kaydikca fark iyice açiliyor aci ama gerçek:)

WiSTaRiA
20/09/2010, 12:28
Mutlu bir beraberlik ve severek yapılan evliliklerde aldatma olacağını sanmıyorum hatta olmazda... Aldatılan bir insan suçu kendinde aramalı kanaatimce...

Kriminal
20/09/2010, 12:32
artik kadini erkeği yok insanlar aldatiyor.erkek aldatirsa kadinin aldatir ama kadinin aldatmasi daha agir ve sinsi olur :)benim annem babam antepte köyde büyümüşler.dedem zorla evlendirmiş annemi hiç istemiyomuş evlilik.şuan 26 yildir evliler ve bigün bile evlilik hayati yaşamadilar olan cocuklara oluyor bence cok yanliş ve gereksiz bir araştirma.doğu da hala böyle kiz cocugu 20 ye geldimi hemen evlendirirler köyüde kadın konusmaz teyzem 37yasinda hala carsiyi görmemiş kadin carsiya gitmez bizim orda izmirden köye antebe gidince aradaki fark anlaşiliyor hele antep şehir olarak cok güzel ama doğu tarafina kaydikca fark iyice açiliyor aci ama gerçek:)

Aldatmak bence tercıh meselesıdır...Evinde eşini eş olarak gormeyen adam aldatır kadında oyle..O evlılık zaten hıc olmamıstır aslında oldurmaya çalışılmaktadır...Teyzem 14 yasında annem 17 yasında evlendırılmıslerdır...Bknz evlenmıs degıl evlendırılmıs secme hakkı asla olmamıs olamazdıda...

WiSTaRiA
20/09/2010, 12:47
Haklısın deniz...

JASMINE
20/09/2010, 14:23
Son zamanlarda yapılan araştırmalarda boşanmaların arttığı söyleniyor. Bu şekilde zorla yaptırılan evliliklerin sonu maalesef boşanma ile sonuçlanıyor. Daha çocuk yaşta olan kızlar kendilerine bile zor bakarken üzerine evlilik, koca ve çocuk gibi sorumluluklar yükleniyor. Sonuç mutsuz bir evlilik, istediği ilgiyi dışarıda arayan çiftler ve arada perişan olan çocuklar. :S

Mutlu bir beraberlik ve severek yapılan evliliklerde aldatma olacağını sanmıyorum hatta olmazda... Aldatılan bir insan suçu kendinde aramalı kanaatimce...

İlk cümlene sonuna kadar katılıyorum. Ancak diğer konuda bence her iki tarafta da suç var Orçun. Eğer evlilik veya beraberlik istenildiği gibi gitmiyor ise çiftler karşılıklı olarak konuşmalı ve bu ilişkiyi sonlandırmalı. Ben böyle olmasından yanayım. Eşim başkasına aşık olduysa ve onunla daha mutluysa aldatılan biri olmak yerine severek ayrılmayı tercih ederim.

Aldatmak bence tercıh meselesıdır...Evinde eşini eş olarak gormeyen adam aldatır kadında oyle..O evlılık zaten hıc olmamıstır aslında oldurmaya çalışılmaktadır...Teyzem 14 yasında annem 17 yasında evlendırılmıslerdır...Bknz evlenmıs degıl evlendırılmıs secme hakkı asla olmamıs olamazdıda...

Seçme hakkı tanınmamış hatta çocuklukları ellerinden alınmış. Sonra birde ana babaya saygıdan bahsederler. Benim hayatıma, geleceğime saygı duymayanlara niye saygı duymak zorunda kalayım ki...

Kriminal
20/09/2010, 14:42
Seçme hakkı tanınmamış hatta çocuklukları ellerinden alınmış. Sonra birde ana babaya saygıdan bahsederler. Benim hayatıma, geleceğime saygı duymayanlara niye saygı duymak zorunda kalayım ki...

Saygı zaten eski insanlarda kalmıs babası dovse hakaret etse bıle saygı duyarlar..Yanlarında cocuklarını bıle sevemezlermıs..Karsılarına gecıp oturamazmıs daha neler neler