PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo(Viraj içi aydınlatma)

EvoKoray
18/09/2010, 22:59
bu akşam kurşunludan dönerken yolda jandarma kontrolü vardı sislerde kapalı gidiyorduk kimlik yada ehliyet kontrolü sandım durduk,sis lambası yanıyor dedi :D ben dedim kapalı hay allah diyorum ,gittiğimiz yol virajlı viraj içi aydınlatma açık kalmış biri :D adama arabanın özelliği dedim başta inanmadı sonra gösterdim inandırdık çok şükür :)

bi gün başıma bela olucağını biliyodum viraj içi aydınlatmanın gelde bunu görevliye anlat :D

16 CSE 79
19/09/2010, 01:21
Allah,tan anlayışlı olan birisine denk gelmişinde fazla uğraştırmamış seni.Artık sis farlarının açık olmasının ceza sebebi olmaması lazım.Zira yeni e serisi mercedeslerde gündüz farı olarak sisleri kullanmaya başladılar.Şimdi şansya aldık bir e serisi diyelim :) polise yada jandarmaya bunun arabanın kendi donanımı olduğunu anlatmaya çalış:)Paranmı var derdin var :D

wepster
19/09/2010, 14:36
Araba mercedes olunca cevirmiyorlar zaten :)

byspayn
19/09/2010, 15:12

bunun altına imzamı atarım :D :D

alpimmm
19/09/2010, 15:30
bu özelliğin Evo da olduğunu bilmiyordum, çok güzel gerçekten.
bu arada sislerin gece yolda açık olması cezayı mı gerektiriyormuş? ilginç

wepster
19/09/2010, 15:35

:)

EvoKoray
19/09/2010, 15:39
bu özelliğin Evo da olduğunu bilmiyordum, çok güzel gerçekten.
bu arada sislerin gece yolda açık olması cezayı mı gerektiriyormuş? ilginç

karşıdan gelenin gözünü alıyormuş vs bi sürü şey anlattı yasaklanmış nedense, o zaman xenon 8000 ve üstününde yasaklanması lazım madem göz alıyor :thumbdown: karşıdan gelen araçlara dikkat ettim farlar kadar göz alan bi yanı yoktu bence :)

16 CSE 79
19/09/2010, 17:17

:)

taneren
19/09/2010, 18:05
Bana da sürekli sislerin biri patlamış diyorlar diye bu özelliği kapattım.ama kullanışlı gerçekten.

OzzY
19/09/2010, 18:44
Bana da sürekli sislerin biri patlamış diyorlar diye bu özelliği kapattım.ama kullanışlı gerçekten.

o duruma düştüm bi kere arkadaşım almaya gelmişti arabayı bi köşeye çekmiş içinde bekliyo binince dedim sol park patlamış oda yok sadece o tarafı açtım diyince bi daha kimseye ampulun patlamış demedim :D:D

mercedes çevirme olayına gelince ne kadar doğru bilmiyorum ama bi tanıdık, mercedesleri daha çok çeviriyolar diye audi almıştı

evolodi
20/09/2010, 00:03
bana izmir de her çevirmede sis farin yaniyor kapatsana diye soruyolar anlatmaktan biktim dedim bunlarin özelliği böyle polis döndü etraa yapma yav fiatin böle arabasida mi vrmiş asmislar abicim kendilerini dedi :D:D

ayhan1
20/09/2010, 00:18
bayramda benide durdurdular mudanyada sisler açık diye polis

birde xeno'lara taktı adam allahtan uzunlar sarı yanıyorda yırttık yoksa kesecekti cezayı

birde sis farları açık gezmenin cezası 63 tl

xenolarsa 330 tl miş bilginize

edelsang
20/09/2010, 00:25
aynen benimde başıma geldi arabayı aldık geldik mahalleye saolsun araba meraklısı bi abimiz var farları açtım otoparka giricem bağırdı" lannn bozuk bu araba "dedim hayırdır sisin biri patlak diyo götür arabayı çabuk diyo ne patlağı ya dedim bende sonradan çözdük olayı :) sinyal verincede yanıyo çok patlak dediler :) ama süper karizma oluyor çok dikkat çekiyo o özelliği millet avel oluyo önce patlak sanıyorlar kapanınca gözler büyüyo :)

onderbaki
20/09/2010, 16:45
kesinlikle çok güzel bir özellik. görünce şamşıran çok oldu:)

evo_45_evo
20/09/2010, 17:51
Güzel bi özellik ama kapattım ben onu park yaparken geceleri sinir oluyorum herhez bana bakıyor lambalar patlak diye.... :-))))))))

squidward
21/09/2010, 00:35
Arkadaşlar bu özellik evo fire active'lerde de var mı? arabayı gece fazla sürmediğim için hiç dikkat etmemiştim şimdiye kadar..

edelsang
21/09/2010, 00:46
10dk önce polis çevirmesi oldu
p:evet delikanlı ehliyet ruhat + sis farları açık geziyorsun
b:hayır açık gezmiyorum
p:taksinin arkasında kapattın
b:direksiyona göre yanıyor o
p:mercedes mi bu ? :o
b:fiat -bakın sağa çeviriyorum
P:solada çevir bakıyım
b:buyrun
p:geri çıkarken dikkat et yavaş kullan
b:teşekkürler hayırlı akşamlar kolay gelsin
p:teşekkürler

böyle bişi oldu Allah'dan teknoloji özürlü biri değildide kendin yapmışsın bunu demedi :)
(p=polis ,b=ben)

zafermutlu
21/09/2010, 14:46

böyle bişi oldu Allah'dan teknoloji özürlü biri değildide kendin yapmışsın bunu demedi :)
(p=polis ,b=ben)

mehmet çok güldüm ya.. ben yandıgının farkına varamadım heralde yanıyordur. birine direksiyonu çevirtmek gerekiyor.. benim farlar kötü çok şikayetçiyim farlardan..

EvoKoray
21/09/2010, 19:49

(p=polis ,b=ben)

her evocunun başına gelicek bunlar :P :D

ErdmG
13/11/2010, 18:39
bu özellik punto evo 1.3 dynamic'de var mı? ve nasıl kullanılıyor?

nasre
13/11/2010, 19:15

(p=polis ,b=ben)
Diyaloglar süper ya çok güldüm.
Bencede her evocunun başına gelecek birşey.
Umarım hepimiz mantıklı bir polise denk geliriz. :)

EvoKoray
13/11/2010, 19:38
bu özellik punto evo 1.3 dynamic'de var mı? ve nasıl kullanılıyor?

Dynamic versiyonlarda var :) direksiyonun sol alt tarafındaki menüden bu özelliği on/off yaparak açıp kapayabilirsiniz on konumunda ise sola dönerken sol sis,sağ dönerken sağ sis yanıyor ;) açık olup olmadığını araba vitesteyken direksiyonu sağa sola çevirip deneyebilirsiniz..

EvoKoray
13/11/2010, 19:46
menüde corner ışıkları yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam :)

captain_turkiye
13/11/2010, 20:56
karşıdan gelenin gözünü alıyormuş vs bi sürü şey anlattı yasaklanmış nedense, o zaman xenon 8000 ve üstününde yasaklanması lazım madem göz alıyor :thumbdown: karşıdan gelen araçlara dikkat ettim farlar kadar göz alan bi yanı yoktu bence :)

xenonlar da yasak zaten. sis farları da adı üstünde sis için yapılmıştır. ülkemizde trafik denetlemeleri nadir olduğundan etrafta bir sürü araç görüyorsunuz. sislere xenon takanlar ise tam felaket zaten. sis olduğu zaman farları söndürmek zorunda kalıyorlar çünkü yolu göremiyorlar. başka bir aracın arkasında gidiyorlar.

ErdmG
13/11/2010, 21:01
bilgilendirme için teşekkurler,deneyeceğim..

Mustang
31/01/2011, 18:18
Arkadaşlar ...

Benim de bir sorum olacak...

Sislere xenon taktırdığımızda yine viraj içi aydınlatma sistemi çalışıyormu?

Yoksa iptal mi oluyor..

İlginiz için teşekkürler..

blk_hakan
31/01/2011, 18:39
Çalışıyo ama devamlı yanıp sönecegi için uzun ömürlü olmaz...

evo_dynmc
31/01/2011, 18:41
ben arabayı almaya 4-5 gün kala seat leon.da görmüştüm bu özelliği adamlar ne güzel yapmış leon yani derken, kendi aracımda da görünce çok sevinmiştim :)

mobidik64
31/01/2011, 23:03

(p=polis ,b=ben)

çok güzelllll:D

sezerism
31/01/2011, 23:46
Polisler ve Jandarma gündüz dahi sisler açık gidiyor bunlar kendi araçalarını sanırım görmüyorlar.

samprik
01/02/2011, 03:26
vaybe biraz daha silkelesek daha ne hikayeler dinlicez

santiago
02/02/2011, 10:25
xenonlar da yasak zaten. sis farları da adı üstünde sis için yapılmıştır. ülkemizde trafik denetlemeleri nadir olduğundan etrafta bir sürü araç görüyorsunuz. sislere xenon takanlar ise tam felaket zaten. sis olduğu zaman farları söndürmek zorunda kalıyorlar çünkü yolu göremiyorlar. başka bir aracın arkasında gidiyorlar.

gayette mükemmel gösteriyor 2 senedir ankara-alanya yapıyorum ne karlı havalarda ne yağmurlarda ne sisli havalarda gittim görüş açısının en düşük olduğu zamanlar bile gayette iyi gösteriyordu sislerimde xenon benim herhangi bir sıkıntı yok bu biraz kişiden kişiye değişen bir kavramdır xenon kimi beğenir kimi beğenmez kimi randuman alır kimi alamaz sonuç olarak aksesuar zaten

Serbay
02/02/2011, 15:59
Ben şahsen polis kenara çeksin sisin yanıyo derken özzellik o diyip polisi bozma olayını seviyorum.Bi keresinde sağa yeşil ışık yanarken beni kırmızıda geçtin diye durdurduğundan beri alayına sinirim herzamanda yapıyorum =)

JanRusso
06/02/2011, 23:58
sonradan taktırabiliyor muyuz ? bilen var mı?

helvetika
07/02/2011, 03:04
sırf polisleri ters köşe yapmak için bile evo alınır o zaman be!