Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5 maddede neden dizel araba

eexelanss
18/09/2010, 20:44
İşte dizel araç almanızı gerektiren 5 önemli neden..

Küresel ısınmayı önlemek için yakıt tüketimini ve karbondioksit emilimini azaltmanın önemi yadsınamaz. Eskiden çevreyi daha çok kirlettiği için eleştirilen dizel yakıtlar, gelişen motor teknolojisi ve ile daha çevreci bir yakıt türü haline geldi. Benzine kıyasla yüzde 40 kadar daha az yakıt tüketen araçlar nedeniyle de devir dizel devri diyebiliriz.

European Car isimli dergide yayınlanan habere göre, işte dizel araç almanızı gerektiren önemli nedenler:

1. Dizel niçin benzinden daha iyi?
Dizel daha büyük enerji yoğunluğuna sahip. Benzinli motorla karşılaştırıldığında dizelin enerji yoğunluğu yüzde 20 daha fazla. Biodizel üretiminde bin yıl boyunca ağaçlar etkilenmeyecek, karbonla kaplanmayacak ve fosilleşmeyecek. Bugünlerde biodizelin üretimi halen pahalı. Ancak, hükümetler ve özel şirketler yakıtı uygun bir maliyette yapmak için araştırmalara parasal olarak destek oluyorlar.

2. Dizel niçin elektrikli otomobillerden daha iyi?
Bir otomobilin deposunu doldurmak ne kadar sürer? Yaklaşık 8 dakika mı? Peki bir elektrikli arabayı tam olarak şarj etmek ne kadar sürer? Muhtemelen 8 saatten daha fazla sürer. Dizel motorlar uzun ömürlü olmasıyla ün kazanmıştır. Elektrikli araçları kullanım ömrü boyunca sınırlı sayıda şarj edilebilir. Satın aldıktan birkaç yıl sonra yeni pile ihtiyacı olan iPod'larınızı ya da laptoplarınızı düşünün. Pilleri bozulunca yenisiyle değiştirmek zorundasınız. Arabanızın elektrik aküleri de aynı olacak.

3. Dizel niçin hibridden daha iyi?
Dizel arabalar hibridden daha az karmaşık. Dizel motorlar benzinli örneklerinden daha ağır olmasına rağmen hibridler kadar ağır olamaz. Hibrid otomobillerin elektrik motorları sayesinde şehir içinde ve dur kalklarda daha az yakıt tükettiği iddia ediliyor. Ancak, yüksek teknoloji ürünü bir dizel bir araç ise özellikle yüksek süratlerde bunlardan daha az yakıt tüketebiliyor.

4. Dizel niçin parlak bir geleceğe sahip:
Uzmanlar dizel otomobillerin satışının 2015 yılına kadar 3 kat artacağını düşünüyorlar. Avrupa'da yeni araç satışlarının neredeyse yarısını dizel otomobiller oluşturuyor. Belki endüstri parçalara ayrılacak. İnsanlar tüm yakıt, otomobil ve tahrik sistemlerini kullanmaya başlayabilir. Bir sonraki arabanızı alırken akıllı seçim yapmak isterseniz dizel otomobilleri gözünüzün önüne getirin.

5. Çok fazla kilometre yapmak:
Benzinli ve dizel araçlar arasında marka ve modeline göre 5 ile 10 bin lira arasında fiyat farkı mevcut. Otomobilinizi kullandığınız süre zarfında en az 70 - 100 bin kilometre veya daha fazla yol yapıyorsanız kesinlikle dizel otomobili tercih etmelisiniz.

Alıntı

alpimmm
18/09/2010, 21:02
evet gerçekten doğru. bi dahaki GP'ye inşallah :)

teşekkürler paylaşım için.

insomnia06
18/09/2010, 21:11
güzel paylaşım,teşekkürler...

krakercocuk
18/09/2010, 21:19
mutlujet rulez:D

uraaal
18/09/2010, 21:26
dünyanın en gelişmiş otomotiv endüstrilerinin bulunduğu japonya ve amerikada neden dizel araba satılamadığını düşünen var mı? bence evet dizel benzin kadar güçlü olmasada güçlü bir yakıt ancak sadece büyük motorlarda.

igeroglu
18/09/2010, 21:52
dünyanın en gelişmiş otomotiv endüstrilerinin bulunduğu japonya ve amerikada neden dizel araba satılamadığını düşünen var mı? Bence evet dizel benzin kadar güçlü olmasada güçlü bir yakıt ancak sadece büyük motorlarda.

+ 1000000 :)

femoli
18/09/2010, 22:59
Adamlarda benzin zaten bedava gibi bisi dizele neden ihtiyac duysunlarki venezuellada jeep chreokke nin deposu 7 dolara doluyor (acun firarda) dusuk motorlu arac kullmayani ayip karsiliyorlar :)

StrawBeeRy
18/09/2010, 23:20
ah bizdeki vergiler yokmu gözü çıksın :)

Ogulcan.Öğüt
18/09/2010, 23:40
benzinli olsun camurdan olsun ya:D

ato
19/09/2010, 00:16
teşekkürler güzel paylaşım

bravo_sercan
19/09/2010, 00:46
Tar tar motoruna torkuna kurban oliyim :)
Dizelim ben dizelim hem dizelim hem guzelim.
Varlik icinde yokluk cekerim.
4500 de kesilirim
50 liralik mazot koy gel snnle gezelim :)

SpyHunter33
19/09/2010, 00:48
Tar tar motoruna torkuna kurban oliyim :)
Dizelim ben dizelim hem dizelim hem guzelim.
Varlik icinde yokluk cekerim.
4500 de kesilirim
50 liralik mazot koy gel snnle gezelim :)

:D Süper :)

GP COSKUN
19/09/2010, 01:00
dizel motorların tek cazibesi ekonomi
bugün gelir düzeyi yüksek ülkelerde bırakın 4 silindirli benzinliyi millet
8veya 12 silindirli benzinliye biniyor
sürüş zevki açısından benzinlinin verdiği hazzı ve zevki dizel kesinlikle karşılayamaz
şimdi dizele binen arkadaşlar sadece turbonun verdiği sürüş zevkinden dolayı bayılıyorlar ancak bir de benzinli turboyu kullanıp sırtı koltuğa yapıştığında dudakları uçukluyor

bravo_sercan
19/09/2010, 02:25
dizel motorların tek cazibesi ekonomi
bugün gelir düzeyi yüksek ülkelerde bırakın 4 silindirli benzinliyi millet
8veya 12 silindirli benzinliye biniyor
sürüş zevki açısından benzinlinin verdiği hazzı ve zevki dizel kesinlikle karşılayamaz
şimdi dizele binen arkadaşlar sadece turbonun verdiği sürüş zevkinden dolayı bayılıyorlar ancak bir de benzinli turboyu kullanıp sırtı koltuğa yapıştığında dudakları uçukluyor

Tabikide abi, tartışılcak bişey degil zaten dedigin şey =)
saygıyla egliliyorum :smartass:

Du Hast
19/09/2010, 03:28
dünyanın en gelişmiş otomotiv endüstrilerinin bulunduğu japonya ve amerikada neden dizel araba satılamadığını düşünen var mı? bence evet dizel benzin kadar güçlü olmasada güçlü bir yakıt ancak sadece büyük motorlarda.
motorin, benzinden pahalı olduğu için olabilir mi :)
çok büyük araç alacaksam mesela Q7 gibi, V12 dizelini alırım ancak orta tip bir araba alacak olsam turbo benzinli tabiki..
tabi benzin ucuz olacak falan filan...

GPS2
19/09/2010, 15:13
Bu yıl iznimi Bulgaristanda geçirdim benzin a-95 2,1 lira eurodiesel 2,38 lpg 1 lira (gerçek rakamlar) e mantıklısı lpg*li yüksek hacimli makinalar... millette öyle yapıyor zaten...ancak yurdumuzda örneğin 1,6 multijet 120 bg 300 nm tork üretirken başkada birşeye bakılmaz diyorum...tabiii orta sınıf c segmenti olarak...:)

uraaal
19/09/2010, 23:51
nasanın roketleri bile benzin kullaanırjen ben mazot kullanmam arkadaş :D:D

evolodi
20/09/2010, 00:01
süpersin teşekkürler:)

taneren
20/09/2010, 00:05
eskiden meslek icabı sadece kamyoncular mazot kokardı ama şimdi:P

hepimiz biliyoruzki tek derdimiz cebimizden daha az yakıt parası çıkması,yoksa dizel aracın yüzüne kim bakarki.

evolodi
20/09/2010, 00:06
tüp geldi mertlik bozuldu :)

ayhan1
20/09/2010, 00:07
nasanın roketleri bile benzin kullaanırjen ben mazot kullanmam arkadaş :D:D
yemişim nasayı ben nasa kadar zengin değilim cebimden çıkan paraya bakarım ben gerisi yalan

utku952
20/09/2010, 02:52
kesinlikle dizel ama işte dizel satışı artıkça mazot zamlanıyor :D hele bizde

ademtahir
20/09/2010, 10:17
8 silinir benzinli bir amerikana hangimiz binmek istemez?
veya 600 sel 12 silindir bir mecedese veya 7.45 12 silindir bir bmw ye hangimiz binmek istemek?
eminim hepimiz bu tür araçları off be arabaya bak deriz ama yakıtından dolayı hiç birimizde almak istemeyiz:)
14 yıl önce kadar bursadan konyaya gelişimde 300 sel mercedes ile yarış yaparak gelmiştik sürekli roketleyerek 90 lt benzin harcamıştım şimdi tövbe binemem öyle benzin düşmanı bir arabaya :D
1.3 multijet olsun çamurdan olsun :D

TurboKolik
20/09/2010, 10:38
Evet Ülkemizde Yakıt Çok Pahalı Bizde Akaryakıt Sektörüne Girdik. Ve Bir Hesaplama Yaptık Bir Litre Benzini 1,10 Kuruştan Satıldıgını Farzedersek Bu Para Hem Rafineriyi Hemde Akaryakıt İstasyonunu Kar Ettirir Ama Gel Görki Vergiler Uçuruyor Fiyatları. Bende İsterim Garajımızda Yatan 12 Silindirli İmpala'yı Çıkarıp Binmeyi Ama Binemiosun O Yanlışı Bir Kere Yaptım :D

Elmedin
20/09/2010, 12:00
tek tek cevapları okumadım ama bana göre 5 madde bile fazla. 1 maddede bu iş biter. yakıtı ucuz ve az yakıyor. şimdiki aklım olsaydı gider 90hp dizel modellerden alırdım :) . şu an her ay 600 yakıt parası veriyorum :(

xcruelx
20/09/2010, 14:46
Yakında hibrit kit cıkıyor zaten taktırırırz arabaya kralı olur ekonominin.

Kriminal
20/09/2010, 14:48
Dizel araba dıyınce bana guclu bır araba gıbı gelıyor kafamda oo dızelmı falan dıyorum...

Benzınlı araba almak bence az kullanan az seyehat eden sadece acıl ıhtıyacları olan kişiler için alınabılır...

Dizel çoşku dollu heyecanlı güçlü farklı

sabanci
21/09/2010, 20:49
multijet :D

Punto_Can
21/09/2010, 21:11
forever mazot :D

sadece gp için bile tarşıacak olsak hem benzinli hem dizel gp kullanan biri olarak %1000 dizel derim, hem koklayarak gidiyor hemde turbo faktörü gerçekten tatmin ediyor :)

burhankutlu
22/09/2010, 20:59
şu şartlarda mazottan başkası yalan. yok bilmem alıp lpg taktırmadan bineceksen parayada kıyacaksan tamam benzin iyi güzel. ama yok ben alırım lpg taktırrım he bide yeni lpg yani sıralı sistem benzinden farklı gitmiyomuşmuş bayır yukarı kesilmiyomuşmuş koca bi yalan dizelin tozuna yetişemez. yalnız hibrit kit diye bir arkadaş bişey yazmış bilgisi olan varsa paylaşırsa bizde bilgi edinmiş oluruz tşkrler :)

PROTOS
22/09/2010, 23:36
3 haftada 2200km yol yaptım şehir içinde, 750tl benzin giderim oldu. Para olsa bile az ödemek varken neden fazla ödeyelim. Şimdiki aklım olsa en sadesinden, multijet GP alırdım. Yok dulagic, yok skydom vs. vs. Gerçi cam tavan dizeldede vardı ama, yeni GP'larda otomatik yoktu.