Orijinalini görmek için tıklayınız : Ses sistemi önerisi
krakercocuk
17/09/2010, 10:42
4x50w teybim var
1-kapılara kompenant yapıcam..arkalara da önlerle beraber 13 yerine 16 cm taksam nasıl olur..faydası zararı...ve ne marka yapmalıyım..(uygun fiyatlı:)?
2-kutu bass istemiyorum onun yerine stepne bass veya kutusuz kenara köşeye montaj yapılan bir bass olabilir..bassı açıp uğuldaya uğuydaya dinlemeyi sevmem pek..tok ve kuvvetli ses versin yeterli..çapıda önemli değil benim için ille şu olsun bu olsun değil olay..
3- 4 kanal amfi işimi görürmü tüm tesisata ve ne markalar olabilir
bu özelliklerde uygun fiyatdan bir takım kursanız ne alırdınız..kaça mal ederdiniz montajıyla beraber....fikirlerini bekler teşekkür ederim..
.
Yok birader sana öneri möneri, siea :D
serkankucuk
17/09/2010, 11:13
burda verilecek mantıklı öneriler benim gibi daha birçok kişinin işine yarayacaktır. çok var çünkü senin, benim istediğim gibi bi sistem isteyen....
zafermutlu
17/09/2010, 11:34
benim yapacagım ses sistemi yarı profesyonel olacak.. ana ünite teybi degiştirmeyecegim. gerçi çıkışlarınıda geçtim rpt rdn tuşları bulunmayan bir üniteyi degiştirmek farz ama:D
hazırlamaya başladıklarım kıcker 2x 700.5 yollu anfi.. kıckerks650 16cm .. kıckerks502 13cm..
kıcker srl7 1500watt sub..
daha iyisi ana üniteyi degiştir çok iyi birşey al sub çıkışına bir mono bas anfi comp. lere 4 yollu anfi..
krakercocuk
17/09/2010, 12:14
ana ünite aldım 4x50 W çıkışlı
zafermutlu
17/09/2010, 13:35
ana ünite aldım 4x50 W çıkışlı
modeli nedir?
krakercocuk
17/09/2010, 14:52
sana daha önce yazmıştım abi o model;)
krakercocuk
17/09/2010, 18:58
yokmu başka yardımcı olacak yahu:)
Bende merakla bekliyorum cevapları,
Özellikle koltuk altına konulan aktif bassların performansını. Kutu baslar bagajda kapladıkları hacim itibarı ile benimki gibi aile araçlarına pek uygun olmuyor. :)
Bizim arabalardaki yer kaygısı için en güzel ürün Infinity Basslink T modeli. Biraz tuzludur ama budur ;)
https://www.avenuesound.com/images/BassLink%20T.jpg
krakercocuk
19/09/2010, 03:00
evet engin abi iyi fikir aslında..:S
birde şoyle bişey var 4 kanal anfi ile 2 takım 16cm compenant alıp 4 kapıyada taksam tatmin olurmuyum acaba..cok bi bass beklentim yok zaten içerde temiz ses alayım yeter benım ıcın...ancak bır sorum olacak daha sonra bass eklemesı yapmaya kalksam 4 kanalın 5 kanalmı olması gerekır...
ille mono anfi takmak zorundada kalırmıyım yada.
Fırat kardeşim ilk başta şu konuya bir açıklık getirelim
ilk başta kendine bir fiyat belirle ona göre sana tavsiyede bulunayım
cemjordan
19/09/2010, 10:04
sana 5 kanallı bir anfi lazım
jbl 5355 yada xetec 350.6
jbl 600tl ama iyi :)
xetec biraz dandik ama iş görür 300tl
senin yerinde olsam jbl i alırdım uzaktan bas kontrol zımbırtısı var diyede biliyorum.Basa gelince arka tarafa yaptır bir mdf koy ortasına pioneer ın F serisi wooferını ts-w 257F modeliydi sanırsam hem yerde kaplamaz ...
StrawBeeRy
19/09/2010, 10:09
kabinli bass istemiyorsan yeni çıkan slim basslara bi bak abi ses oldukça mükemmel çıkıyor şiddetle tavsiye ederim
krakercocuk
20/09/2010, 17:57
Fırat kardeşim ilk başta şu konuya bir açıklık getirelim
ilk başta kendine bir fiyat belirle ona göre sana tavsiyede bulunayım
800 lira (biraz + olarakda değerlendirebilirsiniz ama çok aşmamak kaydıyla) bi bütçe üzerinden konuşabiliriz ozaman 4 kapı kompenant, slim bass ,amfi...buna göre ne olabilir hangi marka verim verir..tep çıkışı 4x50 bu arada
not: bass ille büyük bisey olmasına gerek yok 30-38 cm gibi ..20 cmde işimi görür çok uğultuyu sevmem:)
bas olarak Kenwood KFC-W3012 31 cm Subwoofer (Kutulu) (https://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=24916&k_id=1434&kn=KENWOOD) tavsiye edebilirim
anfi olarak XETEC VECTOR SERİSİ V-200.4 4KANAL AMPLİFİKATÖR (https://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=4312&k_id=676&kn=XETEC) çok güzeldir ve alman malıdır
mid olarakta KICKER DS SERiSi DS 650.2 COMPONENT (https://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8878&k_id=1147&kn=KICKER) hem kendi üzerinde Crossoverde var tekrardan almana gerek kalmaz
bunlara artı olarak tesisat kablosu alman gerekecek bununda fiyatı kalitesine göre değişyor 100-120 arası bir fiyatı var silikon kablo
artı montaj 50 tl civarı bir fiyatı vardır
krakercocuk
20/09/2010, 18:21
KICKER CVT 10 25 CM SLIM SUBWOOFER (https://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=193) peki ayhan linkdeki slim bass nasıl 25 cm kicker..ve bunu bagajda yer kaplamadan nerede kullanabilirim..
artı olarak bu önerdiğin amfi subwoofer dahil hepsine yeterli olurmu..diğer saydıkların benimde düşündüğüm setup'dı..ancak kompenantlar 60W diyo..benimki 50 çıkış nasıl olacak:S benmi yanlış biliyorum..
öyle yada böyle bu bası koymak için bagajın yarısından feda ediceksin yapacak birşey yok ben soketli yaptırdım bagaj gerekliolduğunda bası çıkartıyorum
verdiğin linkteki kicer de güzel ama 800w ve 25 cm ses çok tok olmaz bir yerden sonra yetmez
anfiye gelince bir sıkıntı olmaz rahatlıkla hepsini destekler ama benim sana tavsiyem arka kapılarda orjinal kolonları kullanman daha mantıklı olur yanlız arka kapılardaki kolonlorı anfiye bağlatma yada kompile iptal ettir 4 kompenant çok fazla gelecek buseferde diyeceksinki bas az vuruyor bir bas daha isteyeceksin buda bagaj iptal demek
kopenantlara gelince 60w olmaları daha iyi en azından fazla yüklenme olmaz teyibin 50w çıkışı 50w olarak kompenantlarea girer sorun olmaz
krakercocuk
20/09/2010, 18:45
kaptan senin önerilerin yeterince açıklayıcıydı..teşekkür ederim..;)
başka arkadaşların başka fikirleri varsa yorumları almak isterim yanlış kararlar vermek istemiyorum..teşekkürler tekrar.:)
kaptan senin önerilerin yeterince açıklayıcıydı..teşekkür ederim..;)
başka arkadaşların başka fikirleri varsa yorumları almak isterim yanlış kararlar vermek istemiyorum..teşekkürler tekrar.:)
tabiki sonuçta bunları birkere alıcaksın iyi düşünüp iyi karar vermek lazım
krakercocuk
20/09/2010, 22:44
başka fikri olan:)
krakercocuk
21/09/2010, 14:42
yav o kadar anlayan adam var bi yorum alamadık valla kimseden:)
Kaptan bişeyler yaptırırsan, bizede yaz olur mu? Seni ciddi ve sabırsız görüyorum. Yakında iş bitecek gibi. :D
Malzemeler, kaça mal olduğu, memnuniyet seviyesi, ve kapanışta da değiyo mu yapılanlara değerlendirmesi..
krakercocuk
21/09/2010, 14:54
Kaptan bişeyler yaptırırsan, bizede yaz olur mu? Seni ciddi ve sabırsız görüyorum. Yakında iş bitecek gibi. :D
Malzemeler, kaça mal olduğu, memnuniyet seviyesi, ve kapanışta da değiyo mu yapılanlara değerlendirmesi..
sabırsızmı..:D arabamın modifikasyonunda son nokta bu ..bitsede kurtulsam..o yüzden 1-2 hafta içinde sonuca ulaşmam lazım ama öneri yok..teybim bile geldi america'dan:D
Şimdi teybi ne aldın desem, "comming soon" diyeceksin. :D
Bari şunu cevapla, cihaz kargo/posta ile geldi ise gümrüğe girdi mi, ücret ödedin mi?
krakercocuk
21/09/2010, 15:00
sadece alırken shipping parası vermiştim alırken sıkıntı olmadı 2 haftada geldi..ama hediye olarak göstertdik;) 100 dolar üzeri göstermemek gerekiyomuş
bitir şu işi de sen de kurtul biz de :D
krakercocuk
21/09/2010, 16:36
evet valla:D
krakercocuk
22/09/2010, 01:07
nerde o eski sistemciler aaah ah:) hadi yorumlar gelsin yardımcı olsun birileri bana..kafama göre dalacam yoksa bu işe:D
krakercocuk
23/09/2010, 19:04
ille flood yaptıracaksınız bana:D hadi zaman daralıyo bir el atın:D biraz öneri lazım
Donanımhaber'e falan baktın mı?
Orada da yardımcı olabilirler :)
evet olabilir donanım haber ama iki cevap verirler ondan sonra konu kalır gider yüzlerce konum var orda max cevap 4
krakercocuk
23/09/2010, 22:55
sistem bilgisi konusunda forumun bu kadar fakir olduğunu bilmezdim:D donanım haber dahil bi ton site gezdim.net bir bilgi tam bulamadım.amfi olarak xetec vector 200.4 modelinde karar verdim gibi ancak başka ağızlarda bu anfinin toplam 4kapı kompenent +subbassı kaldıramamasını söyluyor doğrumudur sizce
Fırat senin almak istediğin sese bağlı bir olay bu tamamıyla benim önerdiğim tesisat ufakyollu bir tesisattır ama bizim araçlar için yeterince ama yeterince fazladır şahsen ben kullanıyorum aracın içinde durabilene helal olsun Bursa grubundaki xcruelx uğur , 16 CSE 79 cengiz özel ve Othello Selcuk Kurtulus arkadaşlarımıza sorabilirsin kendileri yakından incelediler
krakercocuk
24/09/2010, 01:27
hocam senin sistemde hemfikiriz bass hariç kutu olayı kasar beni onun yerine linkdeki bass uyum sağlarmı..en cok merak ettiğim olay bu 4 kanal xetec benim toplam yani 4 kapı 16 cm + slimm basımı besleyecekmi....yoksa 6 kanalmı almam gerekıyo bunu çözemedim
KICKER CVT 10 25 CM SLIM SUBWOOFER (https://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=193)
anfinin bas çıkışı ayrızaten sende dört kapıya dört midd takacağına göre bu konuda sorun yok
gel gelelim bass olayına linkte vermiş olduğun bass 800 w bir bas ve çapıda 25 cm sen dört kapıya midd takıcam diyorsun içeride tamamıyla tizz olacaktır yani kısaca sana bass yetersiz gelecektir
krakercocuk
24/09/2010, 01:40
4 kanal amfinin yeterli olacağına kanaat getirdikden sonra gelelim bass olayına ozaman bu sub'ın 30 cmlik olanıda var sence bu yeterli gelirmi aynı sistemde..ayrıca bassı bagaj camının önündeki bakalite montaj yaptırmak istiyorum uygunmudur..başka da şansım yok gibi:S
ve son soru arkaları sence 16 yapmayıpda 13e mi düşürmeliyim
KICKER CVT 12 30 CM SLIM SUBWOOFER (https://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=195)
bu gönderdiğin linkteki bastta 800w kicker baslları incelediğimde 1000w bir basın olmadığını gördüm zaten genel olarak kicker basslar çok pahalıdır 30 cm 1500 w var oda yaklaşık 400tl civarında buda bizi aşar
sonuç olarak bu basta sana yetersiz gelecektir senin alman gereken min. 1000 w bir basstır
bassı cam önüne koyabilirsin ama bunun için cam önündeki bakaliti değiştirmen lazım altı kapalı olması lazım ki basın bir anlamı olsun kutu şeklinde
arka kapılara gelice bu tamamıyla senin tercihin ama 16 cm büyük gelir yuva yerlerine tam oturmaz 13 cm yapmak daha mantıklı olur
krakercocuk
24/09/2010, 18:16
eyvallah hocam verdiğin bilgilerle aydınlandık az çok:)
kararım şu şekilde;
teyp 50x4 W + sub mono çıkışlı
4 kanal vector xetec amfi
kicker ds 650.2 50w 16cm 2 takım (4kapıya) compenant
kicker 30 cm 800watt amfi
Compemamtların birtanesini iptal et ozaman
yaklaşık 2 aydır bende araştırıyorum..
orta seviye ses sistemi diye başlık açmıştım pek ilgilenen olmadı.. neyse..
bu işleri profesyonel yapıyorum diyen ve hakikatten profesyonel yapan kişilere sordum soruşturdum..
en sonunda amfi olarak 4 kanal, sadece önlere component ve tek subwoofer da karar kıldım..
haftaya yaptırmayı düşündüğüm sistem parçaları şunlar
amfi: JBL GTO 1004E 600W rms
2 ohm 4 kanala 150W rms verebiliyor..
2 kanala 100W rms, köprüleyerek sub için 200W rms verebiliyor..
component takımı.: infinity kappa 16cm
90w rms 2 ohm
subwoofer: infinity kappa 122.7w 350W rms
yalnız bu subwoofer değişken ohmlarda kullanılabiliyor..
50-350w rms amfiler bu wooferi besleyebiliyor..
1 veya 4 ohm arası değiştirebiliorsun..
122.7 için kubilay jbl 5355 kaldırmaz demişti herhalde 300w rms görerek yazdı..
kappa 122.7 için bir bas kabini lazım..
nette satan çok yada infinitysystem.com sayfasında woofer için kabin ölçüleri çizimleri vs hepsi var..
montaj vs. hepsi dahil 1100 civarı tutacak sanırım..
anfiyi neden köprüleme ihtiyacı duydun açıkcası çok merak ettim anfinin sub çıkışı yokmu eyer yoksa çok büyük eksik olur bu mevlaa için
amfi 4 kanal.. ilerde sisteme bas amfisi alıp arka kapılara da 13 component düşünüyorum..
amfi 4 kanal.. ilerde sisteme bas amfisi alıp arka kapılara da 13 component düşünüyorum..
onu anladım benim sormaya çalıştığım anfinin ayrıca bas çıkışıyokmu
sistem bilgisi konusunda forumun bu kadar fakir olduğunu bilmezdim:D donanım haber dahil bi ton site gezdim.net bir bilgi tam bulamadım.amfi olarak xetec vector 200.4 modelinde karar verdim gibi ancak başka ağızlarda bu anfinin toplam 4kapı kompenent +subbassı kaldıramamasını söyluyor doğrumudur sizce
Kardeşim senin ihtiyacın olan anfi; XETEC V-350.6 6 Kanal anfidir. Son iki kanal subwoofer için 2X75 ohm.dur ve isterseniz tek bobin 180 watt yada çift bobin 75 watta kadar subwoofer çalıştırabilirsiniz. Köprülü 2 ohmda biraz zorlanıyor ama 4 ohm.da güzel verim alırsın. Denk gelse arkadaşın Corsa'sında bir dinle diyeceğim ;) Montaj konusunda da yardımcı olurum, kablo konusunu kendin hallet. Eğer kabloyu montaj yerinden alıcam dersen onun üzerinede kar+işçilik olur. RCA kablolarını kalietli almaya bak, power kabloları için 8 gauge kablo yeterlidir. Kapı geçişlerini yapamayacaksınız, bu yüzden orjinal kablolamayı kullanın. En iyisi ortak bir gün kararlaştıralım ve beraber hepsini aradan çıkartalım ;)
sowhat788
26/09/2010, 13:09
Arka kapılara birşey koymazsanız;
Orta sınıf sistem:
-Öne 1 takım mid
-Bagaja 1 sub
-4 kanal amfi
Amfinin 2 çıkışını öndeki midlere sürersiniz,kalan 2 çıkışı köprüleyip sub a basarsınız olur biter
krakercocuk
26/09/2010, 18:34
Kardeşim senin ihtiyacın olan anfi; XETEC V-350.6 6 Kanal anfidir. Son iki kanal subwoofer için 2X75 ohm.dur ve isterseniz tek bobin 180 watt yada çift bobin 75 watta kadar subwoofer çalıştırabilirsiniz. Köprülü 2 ohmda biraz zorlanıyor ama 4 ohm.da güzel verim alırsın. Denk gelse arkadaşın Corsa'sında bir dinle diyeceğim ;) Montaj konusunda da yardımcı olurum, kablo konusunu kendin hallet. Eğer kabloyu montaj yerinden alıcam dersen onun üzerinede kar+işçilik olur. RCA kablolarını kalietli almaya bak, power kabloları için 8 gauge kablo yeterlidir. Kapı geçişlerini yapamayacaksınız, bu yüzden orjinal kablolamayı kullanın. En iyisi ortak bir gün kararlaştıralım ve beraber hepsini aradan çıkartalım ;)
abi aklımı okumuşsun dün siparişlerimi verdim..son setup şu şekilde
ana ünite 4x50w power acoustik
xetec 6 kanal amfi
kicker ds 650,2 16cm 60w kompenant 2 takım arkalarda 16 cm yani
kicker vt12 30 cm slim bass 800w
StrawBeeRy
26/09/2010, 18:39
abi aklımı okumuşsun dün siparişlerimi verdim..son setup şu şekilde
ana ünite 4x50w power acoustik
xetec 6 kanal amfi
kicker ds 650,2 16cm 60w kompenant 2 takım arkalarda 16 cm yani
kicker vt12 30 cm slim bass 800w
abi arka kapılara 16 cmler nasıl sığıcak büyük gelmiyormu yoksa ben mi yanlış biliyorum
krakercocuk
26/09/2010, 18:52
biraz tadilat;)
StrawBeeRy
26/09/2010, 18:53
biraz tadilat;)
evet yanlış bilmiyomuşum :)
krakercocuk
26/09/2010, 18:56
arkalar 13 cm normalde evet :)
onu anladım benim sormaya çalıştığım anfinin ayrıca bas çıkışıyokmu
jbl gto 1004 e 4 kanal.. ayrıca bas çıkışı yok sanıyorum..
JBL GTO 1004 benim şu anda kullandığım amfi. Bass yok. 4 kanallı. 4x100 watt rms 4ohm veriyor oldukça güçlü. Önlerde DLS 80Watt komponent, arkada JBL 1000Watt sub, sonuna kadar açamıyorum.