Orijinalini görmek için tıklayınız : D segmenti için öneri
KaMiKaZe
16/09/2010, 13:00
Arkadaşlar bir süredir babam için bir araç almayı düşünüyoruz kendisi şuan c segmenti kullanıcısı ama ben kısıtlı bütçe ilede olsa kendisini d segmenti bir araç alması konusunda ikna ettim.
D segmenti olması dolayısıyla menüdeki araçlar ortalama 1400kg ağırlığında. Aracın konforlu olabilmesi için performans, ekonomik olabilmesi içinde optimum seviyede güç şart.
Yakıt seçimi, bu segmentteki dizel araçlar karma değer olarak 5-8lt , benzinli motorlarda aşağı yukarı 6-8lt arası ortalamalara sahip. Değerler yakın değerler olduğu için seçim zorlaşıyor özellikle bazı benzinli araçlara lpg takılabileceği düşünüldüğünde benzinli seçimi daha ağır basıyor.
Hacim seçimi için yaptığım araştırmalar doğrultusunda D segmentindeki 1400-1600cc lik araçların ekonomik olmadıkları kadar performans olarak da vasat olduklarını gördüm. 1800-2000cc vergi dezavantajı olmasına rağmen yaşatacağı konfor ve satış avantajı düşünüldüğünde en mantıklı seçim olarak gözüküyor.
Kilometre aralığı olarak hem yıpranmamış olması açısından hemde kısa sürede yüksek masraflar çıkartmaması açısından max 50000-60000km aralığı mantıklı gibi geliyor.
Yıl olarak 2007+ olarak düşündük 60000tl civarı 0 araçlarda var ama örnek vermek gerekirse seçimim 0 trendline yerine 2.el comfortline veya gücüm yetiyorsa highline olucaktır.
Bütçe max 60000tl.
Şuana kadar mondeo, passat, bmw 3.20i avensis gibi araçlarla ilgilendik
407, c5, insignia, laguna, 159, superb gibi araçları hiç düşünmedik.
mondeo benzinli 2.0 yok, dizel 2.0 ekonomikten çok uzak
----
passat ufak hacimde fsi,tsi efsane ama performans düşük haliyle ekonomi çok zor yüksek hacimlere güzel paralar isteniyor lgp takılamıyor. Ekonomi ve performans olarak tdi optimum seviyede satarkan aracı satmak çeyrek altın satmak kadar kolay.
----
e90 3.20i N46B20 4 silindirli 2.0 motor ekonomi ve performans olarak optimum seviyede basit motoru lpg ile uyumlu.
----
yeni avensis güzel ama
1.6 motor 132 bg 9-10lt arası dolanıyor lpg takılması tavsiye edilmiyor. O yüzden 2.0 almak lazım ondada fiyatlar tahmin ettiğiniz gibi.
Şahsen ben işin içinden çıkamadım vakit ayırır kıymetli değerlendirmelerinizi yaparsanız sevinirim.
C - Lower Medium – Alt orta sınıf otomobil-VW golf-Honda Civic-Opel Astra-Mitsubishi lancer-Citroen C4-Peugeot 308
D - Upper Medium - Üst orta sınıf otomobil-VW passat-Toyota avensis-Opel insignia-Citroen C5-Peugeot 407
serkankucuk
16/09/2010, 13:06
bence superb... skoda hem diğer markalara göre ucuz hem kaliteli... bizde octavia var 2004 model en düşük modeli de olsa konforu ve rahatlığı başka araçlarda pek yok... superb'i düşünemiyorum bile...
ademtahir
16/09/2010, 13:08
ben alacak olsam 407 alırım içlerinde en alımlı olanı o bana göre tabi..
passat almam çünkü heryer passat dolu eskiden hacı muratlar vardı şimdi yerini passat aldı diye düşünüyorum :D
bence de 407 güzel seçim olur :)
1.4 TSI superb sizi üzmeyecektir.TSI a önyargılı yaklaşmayın derimgidin bir test edin beğenmezsseniz başka araçlara yönelirsiniz.Bilerek passat demedim çünkü superb kat be kat üstün bir araç passattan.
KaMiKaZe
16/09/2010, 14:26
bence superb... skoda hem diğer markalara göre ucuz hem kaliteli... bizde octavia var 2004 model en düşük modeli de olsa konforu ve rahatlığı başka araçlarda pek yok... superb'i düşünemiyorum bile...
serkan superb 2.0tdi elegance piyasada bu fiyatlarda yok hadi bulduk diyelim. Konya yolunda superb test aracı 2.0tdi 140hp dsg elegance ile test sürüşüne çıktık. Güzel araç, performans kasaya göre idare eder ekipman desen yok yok fakat parça kalitesi vw gurubu ile yarışamaz nerden anladın dersen hemen arkasından doğuşa gidip golf ve passat ile test sürüşü yaptım. Passatın koltuğuna oturman yeterli farkı anlayabilmen için :D
ben alacak olsam 407 alırım içlerinde en alımlı olanı o bana göre tabi..
passat almam çünkü heryer passat dolu eskiden hacı muratlar vardı şimdi yerini passat aldı diye düşünüyorum :D
bence de 407 güzel seçim olur :)
Bu sınıfta fransız gurubunun çok ekmek yemesi gerektiğini düşünüyorum.
Bir aracın çok satılması gözde alışkanlık yaratmasından dolayı hoş olmasada hem güven açısından hem satış açısından iyi birşey diye düşünüyorum.
1.4 TSI superb sizi üzmeyecektir.TSI a önyargılı yaklaşmayın derimgidin bir test edin beğenmezsseniz başka araçlara yönelirsiniz.Bilerek passat demedim çünkü superb kat be kat üstün bir araç passattan.
tsi passat test ettik tdi araçtan sonra zayıf geldi yakıtıda forumlarından kontrol ediyorum fabrika verilerine çok yaklaşamıyorlar ama genede küçük hacimde en iddalısı tsi :D
insignia diyorum....
Aslında 1.6 benzinlisi fiyat olarak çok uygun fakat lpg takılamıyor yakıtıda gerçekten çok. Şehir içi 40 kuruşu zorlar.
serkankucuk
16/09/2010, 14:29
ya skoda da nerdeyse tamamen vw tarafından üretiliyor. motor desen onlarda belki aracın içini hala skoda kendi geliştirip üretiyordur ama kesinlikle kalitelidir... ben fransız araçlarından iyice soğudum, ya alman ya italyan...
KaMiKaZe
16/09/2010, 14:33
motor, şanzıman, yürüyen, elektronik aksam aynı sanırım bir tek trim ve döşemeler kendi üretimi. superb nin aslında farklı avantajlarıda var bakım masrafı yedek parça ücreti gibi genede piyasada yok :D
serkankucuk
16/09/2010, 14:49
ee güzel araç tabi alan satmak istemiyor demek ki :D valla araba almak zor iş istediğin araba hiçbir zaman elindeki para ucuz olmuyor...
Erdem Bozdağ
16/09/2010, 15:58
nissan qq al abi valla koç gibi araba :)
serkan superb 2.0tdi elegance piyasada bu fiyatlarda yok hadi bulduk diyelim. Konya yolunda superb test aracı 2.0tdi 140hp dsg elegance ile test sürüşüne çıktık. Güzel araç, performans kasaya göre idare eder ekipman desen yok yok fakat parça kalitesi vw gurubu ile yarışamaz nerden anladın dersen hemen arkasından doğuşa gidip golf ve passat ile test sürüşü yaptım. Passatın koltuğuna oturman yeterli farkı anlayabilmen için :D
tsi passat test ettik tdi araçtan sonra zayıf geldi yakıtıda forumlarından kontrol ediyorum fabrika verilerine çok yaklaşamıyorlar ama genede küçük hacimde en iddalısı tsi :D
Abi tabiki tdı dn sonra zayıf gelir arada 120nm tork farkı var:DBu arada passatın koltuğunada çok oturdum superbin koltuğunada çok oturdum ama aradaki farkı anlayamadım bir türlü sizi etkileyen bence passatın adı:)
Bu bir TSI tüketimi her şey sağ ayakta bitiyor:)
neden TSİ :) - Skoda Forum - Skoda Forumu - Skoda Turkey - Detaylı Araç Bakımı - Car Detailing (https://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=3968)
KaMiKaZe
16/09/2010, 18:42
ee güzel araç tabi alan satmak istemiyor demek ki :D valla araba almak zor iş istediğin araba hiçbir zaman elindeki para ucuz olmuyor...
serkan çok güzel söyledin aynı durumdayım.
nissan qq al abi valla koç gibi araba :)
qq yu anlat erdem bize biraz benzinlimi sizin araç dizelmi otomatikmi ? hangisinden mennunsun.
Abi tabiki tdı dn sonra zayıf gelir arada 120nm tork farkı var:DBu arada passatın koltuğunada çok oturdum superbin koltuğunada çok oturdum ama aradaki farkı anlayamadım bir türlü sizi etkileyen bence passatın adı:)
Bu bir TSI tüketimi her şey sağ ayakta bitiyor:)
neden TSİ :) - Skoda Forum - Skoda Forumu - Skoda Turkey - Detaylı Araç Bakımı - Car Detailing (https://www.skodaturkey.com/showthread.php?t=3968)
ada takılacak en son insanlardan biriyimdir ama bizim gibi düşünen sayısı az :D
Passatın pahalı olmasına rağmen satış rakamlarındaki başarısıda bunun en büyük kanıtlarından birisi.
Gönderdiğin resime baktım 85 km ortalama uzun yol ortalaması o değerler gayet normal ama gel görki ankarada sürat ortalamam çok basan birisi olmama rağmen 30-35 arası geziniyor. Aracı 30-35 arası görmek lazım.
Ortağımda 1.6 blue efficeny var adanaya 7 ile gidip geldik şehir içindede gaza basmamasına rağmen 11 civarı gidiyor.
Bütün bu araştırma sadece araba almak içinmi :S Bence en iyisi taksi sen bu kafa ile zor arkdaşım :D
KaMiKaZe
16/09/2010, 19:08
Boş konuşmayalım.
60000 tl yatırım yapıyoruz 60 kuruş verirken düşünürken 60000tl yi düşünmeden değerlendirmek mantıksızca olur.
konuyu kirletmeyelim!
düşünmek ayrı saçmalamak ayrı neyse ya banane el arabası talim ...
Romeo_er2
16/09/2010, 22:16
a4 2.0 tsi-2003 sonrası impo sti-evo 6TME-7-8-9...c segmenti ama golf V GTİ-320d-
fiyat performans açısından superb hepsini sollar atar. arka diz mesafesi yeter zaten.
407 almak demek incir ağacı almak demek.
bu arada hiç bir D segmenti aracın parçası ucuz değildir. piyasada çok olan birazcık üstündür
Orhan abi Chevrolet Cruze a da bak derim ben olsam ya cruze ya da Qasqai isterdim :) saygılar
Romeo_er2
16/09/2010, 23:36
fiyat performans açısından superb hepsini sollar atar. arka diz mesafesi yeter zaten.
407 almak demek incir ağacı almak demek.
bu arada hiç bir D segmenti aracın parçası ucuz değildir. piyasada çok olan birazcık üstündür
subaruyu evoyu a4 ü fln sollar diyosun yani :D
subaru ve evola superb bir mi iki spor arabaya karşı bir amiral gemisi:D A4 ü zaten passat solluyor passatıda superb:punk0000::punk0000:
Romeo_er2
16/09/2010, 23:44
superbde adam akıllı bi motor seçeneği bile yok..orhanı tanıdığım için gidipde 1.4 tsi 122hp superb almaz zaten ;)
Audi / S Serisi / S4 / OTOMOTİV`DEN 2004 AUDİ S-4 AVANT 4.2 V8 QUATTRO sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-s-serisi--otomotiv-den-2004-audi-s-4-avant-4-2-v8-quattro-28955141/detay)
buyrunuz 62.000tl bunu almayıpda gidip 50-60 liraya sıfır 122hp superb alanın aklından şüphe ederim ben =)
2006 yılında grande puntolar B sınıfı için nasıl az bilindik ve buna karşın başarılı bir modelse Superb'de D segmenti için aynı konumda şu an. Uygun fiyata kalite için Superb'yi ciddi düşünürdüm. 1 ay önce AutoShow'da ciddi 6 rakibine karşı 2. bitirmişti değerlendirmeyi.
İnsignia*yı tek geçerim (ALFA 159 HARİÇ) 1.6 180 bg...lpg taktırmama şartıyla...
superbde adam akıllı bi motor seçeneği bile yok..orhanı tanıdığım için gidipde 1.4 tsi 122hp superb almaz zaten ;)
Audi / S Serisi / S4 / OTOMOTİV`DEN 2004 AUDİ S-4 AVANT 4.2 V8 QUATTRO sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-s-serisi--otomotiv-den-2004-audi-s-4-avant-4-2-v8-quattro-28955141/detay)
buyrunuz 62.000tl bunu almayıpda gidip 50-60 liraya sıfır 122hp superb alanın aklından şüphe ederim ben =)
adam akıllı motor seçeneği mi yok 2.0 TDI 140-170hp 1,8 TSI 160hp, 1,4 TSI 122hp yakında 1,6 TDI Bluemotion 105hp daha ne olsun parası olana motor seçeneği çok, illa 60 bin tl ise 1.6 Turbo cosmo insignia en iyi seçenek dizel aranıyorsa c sınıfında dop dolu bir araç alınır.Bu bütçeye en iyi ''0'' seçenek bunlar:)
tabii insignia da tartışılmaz bir araba fakat aynı paraya mercedes c 180 var benim arkadaşım amg almıştı turbo insignia ile aynı para diye
ama kesinlikle katılıyorum skoda cok basarılı aklımıza gelmeyecek bilmedigimiz bircok ozellıgı var
Romeo_er2
16/09/2010, 23:52
valla benim 25.000 tl lik t-jet o bütün motor seçenekli superbleri geçeer gider =) o paraya bi araba alıcaksamda kendi kanaatim skoda almam =)
amaç hakketen konforsa güç değilse düşünülebilir ama 60.000 skodaya fazla bence =) vw alırım onun yerine
valla benim 25.000 tl lik t-jet o bütün motor seçenekli superbleri geçeer gider =) o paraya bi araba alıcaksamda kendi kanaatim skoda almam =)
amaç hakketen konforsa güç değilse düşünülebilir ama 60.000 skodaya fazla bence =) vw alırım onun yerine
altımda 1,8 tsı makine olacak t jet beni geçecek yakarım arabayı valla:D:D
bu arada belirtmek isterim 2,0 TDI 170hp DSG superb 87 binken 2,0 TDI 170hp passat 107 bin 2 araçta en full versiyon.Ve superb konfor olarak passattan üstün bir araç çoğu test otoriteleri söylüyor bunu:) 20bin tl fazla vermeye değer mi?
altımda 1,8 tsı makine olacak t jet beni geçecek yakarım arabayı valla:D:D
uzgunum ama t jet yaktırır
:)
uzgunum ama t jet yaktırır
:)
kaskosu varsa bi problem yok:D:D
2 araçta fabrika çıkışı olsa tjet zor alır gibime geliyor tabi burdan konuşması kolay oluyor:)
Romeo_er2
17/09/2010, 00:13
benimki fabrika çıkış..bilmeyen kimse egzozdan başka bişey olduğunu anlamazki :D
benimki fabrika çıkış..bilmeyen kimse egzozdan başka bişey olduğunu anlamazki :D
1.4 TSI fabia vrs 180hp veya ibiza cuprayla kalksın hangisi alır:D:D
1.4 TSI fabia vrs 180hp veya ibiza cuprayla kalksın hangisi alır:D:D
şöförü olan :)
Romeo_er2
17/09/2010, 00:25
1.4 180 ler alır =) çünkü aracım 180hp değil..
en iyisi fire motor sağdan sağdan gidiyorum:D
konuyuda dağıttık neyse uzatmayalım fazla:)
ertuğ ne alakası var Allah aşkına :) ?
fiyat/performans demek bildiğimiz performans manasında değil. bilgisayarcı olduğum için ağız alışkanlığından dolayı bir parçanın / ürünün fiyatına göre yaptığı işlem-işlev-verdikleri denir :)
superb ile evo, subaru karşılaştırması komik olmuş - olur zaten...birisi konfor için diğerlerininde ne için olduğu belli.
D sınıfı araç düşünen zaten konfor düşünür. D sınıfı araç alıpta dur şunu tokatlayayım diyen 1000 de 2 3 kişi falandır.
bildiğiniz baba arabası işte yaa :)
en iyisi fire motor sağdan sağdan gidiyorum:D
konuyuda dağıttık neyse uzatmayalım fazla:):) en doğrusu bu...
KaMiKaZe
17/09/2010, 01:34
olen ertuğ yarım okumuşun konuyu babaya alıyoruz oğlum ne yapıyım ben
D segmenti aracı :D
Mesajlardan anladığım kadarı ile baya superb taraftarı var :D yarın gidip bu seferde tsi ile test sürüşü yapıcam bakalım nasıl bir his vericek. Öncelik performans değil öncelik yakıt/konfor :D
insignia diyen arkadaşlar için 1lt benzinle 10 km gitmek bize lüks.
Romeo_er2
17/09/2010, 01:58
vectra c 1.9 cdti 150 hp de olabilir ;)
burhankutlu
17/09/2010, 01:58
insignia derim(siyah veya beyaz) tek geçerim veya bmw :) gerisi yalan
olen ertuğ yarım okumuşun konuyu babaya alıyoruz oğlum ne yapıyım ben
D segmenti aracı :D
Mesajlardan anladığım kadarı ile baya superb taraftarı var :D yarın gidip bu seferde tsi ile test sürüşü yapıcam bakalım nasıl bir his vericek. Öncelik performans değil öncelik yakıt/konfor :D
insignia diyen arkadaşlar için 1lt benzinle 10 km gitmek bize lüks.
ben dizel seçeneklerini düşünürdüm. bütçeyi aşıyorsa en azından 2 ellerine bakarım dizellerin.
tsi için lpg uygulaması yok. varsa astronomik rakamlar çıkıyor
şu anda sınıfının en geniş iç mekanının sunan araç superb. arka diz mesafesi falan fişman çok güzel otobüs gibi araba.
konforu tatmin eder ancak motor seçimini iyi yapın derim.
superbin dizellerinin 2. eli pahalı ama 1.8 tsı tam bütçenize göre ve dop dolu bir araç.
Skoda / Superb / 1.8 TSI Elegance / EN DOLUSU... sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-skoda-superb-en-dolusu-28938157/detay#)
passatın lpg takılan motorlusunu alın madem fiyat olrakta ucuz olur hem
KaMiKaZe
18/09/2010, 02:41
ben dizel seçeneklerini düşünürdüm. bütçeyi aşıyorsa en azından 2 ellerine bakarım dizellerin.
tsi için lpg uygulaması yok. varsa astronomik rakamlar çıkıyor
şu anda sınıfının en geniş iç mekanının sunan araç superb. arka diz mesafesi falan fişman çok güzel otobüs gibi araba.
konforu tatmin eder ancak motor seçimini iyi yapın derim.
satılık 2.el superb 3-4 tane var onlarında fiyatları limitlerimizi aşıyor.
superbin dizellerinin 2. eli pahalı ama 1.8 tsı tam bütçenize göre ve dop dolu bir araç.
Skoda / Superb / 1.8 TSI Elegance / EN DOLUSU... sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-skoda-superb-en-dolusu-28938157/detay#)
Abi çok güzel araç ama bu benzin fiyatları ile gerçekten zor.
passatın lpg takılan motorlusunu alın madem fiyat olrakta ucuz olur hem
Bildiğim kadarı ile passatın lpg takılabilen 2008 den sonraki motorlaru sadece 1.600cc lik motordur oda o kasaya gerçekten çok zayıf.
tüp olcaksa güzel olur Audi / A6 / 2.4 V6 / OSMANLI OTOMOTİV DEN AUDİ A6 2.4 V6 MULT. 2007 MODEL sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-a6-osmanli-otomotiv-den-audi-a6-2-4-v6-mult-2007-model-31074692/detay)
Erdem Bozdağ
18/09/2010, 02:50
abi 0 aldım ben
1.5 dci 106 ps
performans oldukca yeterli
tüketim zaten inanılmaz az
donanım olarak tatminkar far,silecek sensöründen tut birçok donanım mevcut
süspansiyon ve konfor olarak 320 passat tarzı araçlarda çok gezmiş biri olarak tatminka diyebilirim
abi zaten yolunun üstü bi baykoçlara uğrayıp test sürüşü yapmanı öneririm
burhankutlu
18/09/2010, 05:11
beyaz insignia gecti önümden araba harika bişey ya cok fena yakısıyor
hakanyilmaz
18/09/2010, 14:34
Mercedes / C / 180 Komp. Avantgarde / 43500kmde 2006model mercedes c180komp Avantgarde sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mercedes-c-43500kmde-2006model-mercedes-c180komp-avantgarde-30776958/detay?source=promotion_chva)
bir bak istersen. fikir olur en azından.
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-insignia-180-hp-hatasiz-nokta-boya-yok-sifir-ayarinda-31391499/detay?source=promotion_chva
bu da güzell...
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-a4-ilk-sahibinden-gram-hata-yok-sifir-ayarinda-30952198/detay?source=promotion_chva
serkankucuk
18/09/2010, 15:24
mercedes iyiymiş ya..
hakanyilmaz
18/09/2010, 15:32
Almanlardan şaşmamak lazım. Güvenlik, konfor, dayanıklılık onlarda.
ben 2.el 320d öneririm bir akrabamız aldı süperb 1.4 tsı 48000 tlye sonra sattı 14 tsi octi aldı süper güzel araba yol tutuşu güzel ama bence benzinli araç almayın ayrıca araç şehir için uygun değil o aracı garaja koyup uzun yolda kullanacaksınız 1.4 tsi superb şehir içi kalkışlarında zayıf bence ama siz hem şehir içi hem şehir dışı düşünüyorsanız 1.6 hdi c5 te iyi bir araç
KaMiKaZe
26/09/2010, 19:23
tüp olcaksa güzel olur Audi / A6 / 2.4 V6 / OSMANLI OTOMOTİV DEN AUDİ A6 2.4 V6 MULT. 2007 MODEL sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-a6-osmanli-otomotiv-den-audi-a6-2-4-v6-mult-2007-model-31074692/detay)
ozan buna tüp taksan ne fark eder :D benziniydi bakımıydı bu masrafları geçtim güzelde vergisi var :D
abi 0 aldım ben
1.5 dci 106 ps
performans oldukca yeterli
tüketim zaten inanılmaz az
donanım olarak tatminkar far,silecek sensöründen tut birçok donanım mevcut
süspansiyon ve konfor olarak 320 passat tarzı araçlarda çok gezmiş biri olarak tatminka diyebilirim
abi zaten yolunun üstü bi baykoçlara uğrayıp test sürüşü yapmanı öneririm
Erdem geçen gün test ettik araç çok güzel ama d segmenti değil :D
beyaz insignia gecti önümden araba harika bişey ya cok fena yakısıyor
insignia çok güzel bir araç ama dizel olanına gücümüz yetmiyor benzinliside güzel yakıyor.
Mercedes / C / 180 Komp. Avantgarde / 43500kmde 2006model mercedes c180komp Avantgarde sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-mercedes-c-43500kmde-2006model-mercedes-c180komp-avantgarde-30776958/detay?source=promotion_chva)
bir bak istersen. fikir olur en azından.
Opel / Insignia / 1.6 Edition / 180 HP HATASIZ NOKTA BOYA YOK SIFIR AYARINDA sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-insignia-180-hp-hatasiz-nokta-boya-yok-sifir-ayarinda-31391499/detay?source=promotion_chva)
bu da güzell...
Audi / A4 / 1.6 / AUDİ A4 İLK SAHİBİNDEN GRAM HATA YOK SIFIR AYARINDA sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-audi-a4-ilk-sahibinden-gram-hata-yok-sifir-ayarinda-30952198/detay?source=promotion_chva)
araçlar için teşekkürler.
mercedes iyiymiş ya..
kötü mercedes varmı serkan :D
Almanlardan şaşmamak lazım. Güvenlik, konfor, dayanıklılık onlarda.
d segmentinde üstünlük almanlarda zaten :D
ben 2.el 320d öneririm bir akrabamız aldı süperb 1.4 tsı 48000 tlye sonra sattı 14 tsi octi aldı süper güzel araba yol tutuşu güzel ama bence benzinli araç almayın ayrıca araç şehir için uygun değil o aracı garaja koyup uzun yolda kullanacaksınız 1.4 tsi superb şehir içi kalkışlarında zayıf bence ama siz hem şehir içi hem şehir dışı düşünüyorsanız 1.6 hdi c5 te iyi bir araç
evet 3.20d çok güzel bir araç ama 55000 tl gibi bir rakama alacağınız araçlar ağır bakımı yaklaşmış araçlar oluyor.
herkeze mesajları ve önerileri için teşekkürler.
Yaptığım araştırmalar olsun piyasa rakamları olsun D segmentinde passatın neden tercih edildiğini kanıtlıyor. O yüzden bizde şuan 2007-2008 passat comfortline tdi almak üzerinde yoğunlaştık muhtemelen önümüzdeki ay içerisinde bu işlemi gerçekleştirmiş oluruz.
StrawBeeRy
26/09/2010, 19:26
2.0 tdı passatlarda iyi kaçıyor abi :D hayırlısı olsun 159 bakın abi bence passattan daha güzel artık herkesde passat var farkınız olmalı :)
Abi ben geçen gün sahibindende 50 bin tlye comfortline 2007 model 2,0 tdı 140 hp passat grdm km 35 bindi bizim pederde araştırıyor d sınıfı bir dizel.linkini bulursam atarım abi.
buldum link:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-passat-2007-model-2-0-140-hp-passat-comfortline-tiptr-vites-29085682/detay
KaMiKaZe
26/09/2010, 19:32
2.0 tdı passatlarda iyi kaçıyor abi :D hayırlısı olsun 159 bakın abi bence passattan daha güzel artık herkesde passat var farkınız olmalı :)
mert bir ara teknik verilerine bak 100km de ne yakıyor 159 kaça satın alıp şuan kaça satıyorlar :D
Abi ben geçen gün sahibindende 50 bin tlye comfortline 2007 model 2,0 tdı 140 hp passat grdm km 35 bindi bizim pederde araştırıyor d sınıfı bir dizel.linkini bulursam atarım abi.
buldum link:
Volkswagen / Passat / 2.0 TDi Comfortline / 2007 MODEL 2.0 140 Hp PASSAT COMFORTLINE TİPTR.VİTES sahibinden.com'da (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-passat-2007-model-2-0-140-hp-passat-comfortline-tiptr-vites-29085682/detay)
doğan ilgin için teşekkürler. İlandaki aracı biliyorum aracı yetkili servis satıyor yanlış hatırlamıyorsam sağ yada sol tarafı komple boyalı bu aracın.
StrawBeeRy
26/09/2010, 19:33
mert bir ara teknik verilerine bak 100km de ne yakıyor 159 kaça satın alıp şuan kaça satıyorlar :D
evet abi bi ara göz atmak lazım bu aralar bu konulardan uzak kaldım :D
WiSTaRiA
26/09/2010, 20:25
Passat gayet güzel seçim...
şimdiden hayırlı olsun abi :d