Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yaptım :(
JuDaSs77
11/09/2010, 00:25
çok aktif katılımcı olmadığım fakat sıkı takipçisi olduğum forumumuzla paylaşmak istedim.bugün akşamüstü bayram ziyaretine giderken kaza yaptım,hemde hiç ummadığım hiç başıma gelmez dediğim bir şekilde..yolumda giderken aniden camdan içeri arı girdi ve yüzüme kondu,tam arıyı kovayım refleksi gösterirken dikkatim dağıldı arıya bakayım derken gözümün önünde airbag açılıverdi aynı şekilde eşimin oturduğu taraftakide açıldı..ben arı ile uğraşırken kırmızı ışık yanmış(en son gördüğümde yeşil yanıyordu)önümdeki araçta durunca hiç fren yapmadan yanlış hatırlamıyorsam 70-80 km hızla araca vurdum tam ortadan.verilmiş sadakamız kimsede fiziksel bir yaralanma olmadı.sizlerle paylaşmak istedim.becerebilirsem resimde yüklicem.daha ciddi sonuçlar doğabilecekken ucuz atlattık..puntişimiz bizim için kendini feda etti:(
sowhat788
11/09/2010, 00:27
Geçmiş olsun cana gelmesin
StrawBeeRy
11/09/2010, 00:28
off çok kötü olmuş ya inşallah sizde birşey yoktur büyük geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasın
sysworm001
11/09/2010, 00:29
çok geçmiş olsun ya allahtan size bişe olmamış allah başka kaza bela vermesin
JuDaSs77
11/09/2010, 00:29
off çok kötü olmuş ya inşallah sizde birşey yoktur büyük geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamassınız
teşekkürler..allahtan bizde bişey yok
StrawBeeRy
11/09/2010, 00:30
teşekkürler..allahtan bizde bişey yok
sizlerde birşey yoksa gerisi mühim değil
edelsang
11/09/2010, 00:32
çok büyük geçmiş olsun verilmiş sadakanız varmış puntişin hali fena olmuş ama can sağlığı olsun araba yapılır
JuDaSs77
11/09/2010, 00:34
aracı servise çektirdim..göründüğü kadarıyla pertlik bir durum olabilir mi?acaba şasi eğilmiş midir?şuan hiçbir bilgim yok :(
sowhat788
11/09/2010, 00:38
Yandan bakınca çok birşey yok gibi,pert olması bence zor
JuDaSs77
11/09/2010, 00:46
Yandan bakınca çok birşey yok gibi,pert olması bence zor
benim için arabaya birdaha bineceksem güvenlik için şasi çok önemli..tabi şuan motorda da ne var bilmiyorum,su ve sanırım antifrizi akıtıyordu. radyatör gitti herhelde.şasiye bişi olduysa puntişim birdaha dikiş tutmaz herhalde.
WiSTaRiA
11/09/2010, 00:47
Çok geçmiş olsun...
geçmiş olsun abi kazasını yaptığın araca nasıl baktığını biliyorum ama motor kendini bırakmadıysa pert zor ama tanıdık bir sigortacı bulabilirsen bir ihtimal birde kaskolattırdığın miktar önemli 30000 gibi ucuk bir rakama kaskolattıysan pert imkansız inan sigortacılar 100 liranın bile hesabını yaparlar
aracı servise çektirdim..göründüğü kadarıyla pertlik bir durum olabilir mi?acaba şasi eğilmiş midir?şuan hiçbir bilgim yok :(
şasede eğilme varsa pert olur büyük ihtimalle ama düz bi çarpışma olduğundan pek sanmıyorum.
Romeo_er2
11/09/2010, 00:55
eyvah eyvah geçmiş olsun kötü olmuş yahu..arı olayından bende çok korkarım hep..
Çok büyük geçmiş olsun.. Bu arı olayı daha önce de Çanakkale'den İzmir'e doğru dönmekte olan bir çiftin ölümüne neden olmuştu, hiç aklımdan çıkmıyor.
JuDaSs77
11/09/2010, 00:57
geçmiş olsun abi kazasını yaptığın araca nasıl baktığını biliyorum ama motor kendini bırakmadıysa pert zor ama tanıdık bir sigortacı bulabilirsen bir ihtimal birde kaskolattırdığın miktar önemli 30000 gibi ucuk bir rakama kaskolattıysan pert imkansız inan sigortacılar 100 liranın bile hesabını yaparlar
teşekkür ederim. ikinci kaskoyu haziranda yaptırmıştım anadolu sigortaya..
23.500 olarak yazmışlardı değer olarak.
JuDaSs77
11/09/2010, 00:58
şasede eğilme varsa pert olur büyük ihtimalle ama düz bi çarpışma olduğundan pek sanmıyorum.
şaside eğilme olsa bile pert etmemek için bişey yok derlermi acaba?insanın aklına herşey geliyor..
JuDaSs77
11/09/2010, 01:01
eyvah eyvah geçmiş olsun kötü olmuş yahu..arı olayından bende çok korkarım hep..
çok dikkatli ve titizimdir ama o an ne oldu bilemiyorum.anlatılamaz ve açıklanamaz bir durum saniyelik bir olay..bir arı bana neler yaşattı çok garip.
JuDaSs77
11/09/2010, 01:02
Çok büyük geçmiş olsun.. Bu arı olayı daha önce de Çanakkale'den İzmir'e doğru dönmekte olan bir çiftin ölümüne neden olmuştu, hiç aklımdan çıkmıyor.
teşekkürler..bizim verilmiş sadakamız varmış
şaside eğilme olsa bile pert etmemek için bişey yok derlermi acaba?insanın aklına herşey geliyor..
anadolu sigortanın bunu yapacağını düşünmüyorum,
servisin tutumuda önemli tabii, benim yaptığım kazada dışardan görünen far kaput tampon ve çamurluk vardı(marea) şasede kayma çıkınca servis epey fiyat kırmıştı ama sonuçta pert oldu.
JuDaSs77
11/09/2010, 01:20
anadolu sigortanın bunu yapacağını düşünmüyorum,
servisin tutumuda önemli tabii, benim yaptığım kazada dışardan görünen far kaput tampon ve çamurluk vardı(marea) şasede kayma çıkınca servis epey fiyat kırmıştı ama sonuçta pert oldu.
inşallah benim olayımda da herkes dürüst olurda sıkıntı yaşamam..şaside bişey varsa ve benim haberim olmassa araba yapıldıktan sonra güvenliğim ciddi derecede tehlikeye girer diye düşünüyorum.
SpyHunter33
11/09/2010, 01:21
Çok büyük geçmiş olsun burnunuz bile kanamadan kurtulduğunuz için gerçekten verilmiş sadakanız varmış. Çok üzüldüm gerçekten...
inşallah benim olayımda da herkes dürüst olurda sıkıntı yaşamam..şaside bişey varsa ve benim haberim olmassa araba yapıldıktan sonra güvenliğim ciddi derecede tehlikeye girer diye düşünüyorum.
inşallah öyle olur, ankaradamısınız sivastamı?
JuDaSs77
11/09/2010, 01:30
inşallah öyle olur, ankaradamısınız sivastamı?
yaklaşık bir senedir sivasta ikamet ediyorum.
JuDaSs77
11/09/2010, 01:31
Çok büyük geçmiş olsun burnunuz bile kanamadan kurtulduğunuz için gerçekten verilmiş sadakanız varmış. Çok üzüldüm gerçekten...
teşekkür ederim..o anı düşündükçe şükürler ediyorum.
JuDaSs77
11/09/2010, 01:36
birde artık malum bizim funlar üretilmiyor.farlar ve sislerin tabanı karartmalıydı,bana yine fabrika çıkışı gibi teslim etmek zorundalar dimi?farklı far ve sis takmazlar umarım?
yaklaşık bir senedir sivasta ikamet ediyorum.
hasardan sorumlu kişiye bu hassasiyetinizi belirtirseniz iyi olur diye düşünüyorum. tekrar geçmiş olsun
jakabo_ank
11/09/2010, 01:39
allah birdaha göstermesin . çok geçmiş olsun.
JuDaSs77
11/09/2010, 01:43
allah birdaha göstermesin . çok geçmiş olsun.
amin.
çok büyük geçmiş olsun.... verilmiş sadakanız varmış... cana gelecceğine mala gelsin.. kimseye bir şey olmaması sevinidirici....
gokhan.bey
11/09/2010, 02:26
büyük geçmiş olsun kazanın nerden geleceği belli olmuyor yanlız dikkatimi çeken aracın ön iki çamurluğuda çok iyi durumda araçta çok fazla bişey yok gibi
JuDaSs77
11/09/2010, 03:05
çok büyük geçmiş olsun.... verilmiş sadakanız varmış... cana gelecceğine mala gelsin.. kimseye bir şey olmaması sevinidirici....
teşekkür ederim. evet haklısınız.bizde buna şükrediyoruz daha kötü olabilirdi.
JuDaSs77
11/09/2010, 03:10
büyük geçmiş olsun kazanın nerden geleceği belli olmuyor yanlız dikkatimi çeken aracın ön iki çamurluğuda çok iyi durumda araçta çok fazla bişey yok gibi
teşekkürler,allah kimsenin başına vermesin!!sürücü tarafının çamurluğu iyi gibi gözüküyor fakat yolcu tarafında eğilme var, kapı açılırken çok zorlanıyor.kuvvetli bir sürtme oluyor.şasinin kayma ihtimali olabilir gibi düşünüyorum ama bu sadece benim tahminim kısıtlı bilgimle!!bilen biri teşhisi tabiki daha rahat koyabilir.
guven_ogun
11/09/2010, 03:44
çok geçmiş olsun,verilmiş sadakanız varmış.
fikrimi soracak olursanız şasede bir kaymanın olduğunu sanmıyorum,tam karşıdan vurduğunuz için şasede bir kayma meydana gelene kadar öncesinde motorda ağır bir hasar,arkasından şanzımandada bir hasar bırakır gibime geliyor,zaten öyle bir durum varsa pert'e çıkar.
ama umarım sadece görünen hasar vardır...
şimdi düşündümde kaskosuz kullanıyorum ben,Allah korusun böyle bir kaza yaşasam halim harap:S
JuDaSs77
11/09/2010, 03:57
çok geçmiş olsun,verilmiş sadakanız varmış.
fikrimi soracak olursanız şasede bir kaymanın olduğunu sanmıyorum,tam karşıdan vurduğunuz için şasede bir kayma meydana gelene kadar öncesinde motorda ağır bir hasar,arkasından şanzımandada bir hasar bırakır gibime geliyor,zaten öyle bir durum varsa pert'e çıkar.
ama umarım sadece görünen hasar vardır...
şimdi düşündümde kaskosuz kullanıyorum ben,Allah korusun böyle bir kaza yaşasam halim harap:S
teşekkür ederim.umarım şaside bir sorun yoktur.tam olarak hasarın boyutunu görünenin dışında bilemiyorum.allah korusun,siz siz olun bence yarından tezi yok kaskoyu yaptırın.bir arı işi ne hale getirdi!!olmaz olmaz dememek lazım.
krakercocuk
11/09/2010, 04:36
çok gecmiş olsun cok üzüldüm:(
igeroglu
11/09/2010, 05:24
En cok korktugum seydir :( Bununla geçmiş olsun, ne kadar dikkatli olunsada arı vb.. olayları olunca refleks oldugndan bişey yapılmıyor, Allah göstermesin diyelim artık..
geçmiş olsun Allah büyüğünü göstermesin.
araç pert olabilirde olmayabilirde. airbag lerin fiyatları çok pahalı. muhtemelen aracın piyasa bedelinin %50 sini geçeceğinden pert etme riskleri fazla.
kaptan_ahab
11/09/2010, 10:56
Çok üzücü bir olay olmuş bayram günü, büyük geçmiş olsun.
pert olması açısından sigortanın hangi durumda daha çok zarar edeceğine bakıyolar,
atıyorum arabanın raiç bedeli 20000tl, bu haliyle ederide 12000bin olsun. tamir masrafı 7900 olursa yapılır 8100 olursa pert olur...
mesela bu araba pert oldu. hava yastıkları açılmamıştı. çalışır yürür durumdaydı
JuDaSs77
11/09/2010, 11:58
geçmiş olsun Allah büyüğünü göstermesin.
araç pert olabilirde olmayabilirde. airbag lerin fiyatları çok pahalı. muhtemelen aracın piyasa bedelinin %50 sini geçeceğinden pert etme riskleri fazla.
eğer araç yapıldıktan sonra güvenliğim tehlikede olacaksa pert olması taraftarıyım ama gerçek hasar nedir bilemiyorum anca pazartesi bazı şeyler belli olur herhalde
JuDaSs77
11/09/2010, 12:01
pert olması açısından sigortanın hangi durumda daha çok zarar edeceğine bakıyolar,
atıyorum arabanın raiç bedeli 20000tl, bu haliyle ederide 12000bin olsun. tamir masrafı 7900 olursa yapılır 8100 olursa pert olur...
mesela bu araba pert oldu. hava yastıkları açılmamıştı. çalışır yürür durumdaydı
kasko yaptırdığım sigorta acentesi tanıdık.dün tel ile görüştüğümde kazayı anlattım,abi şasi filan kaymıştır pert olması için bastır aracın dedi.dedim seninde yardımcı olman lazım,elimden geleni yaparım dedi!!tabi pazartesi gerçek hasar net ortaya çıkar herhalde
JuDaSs77
11/09/2010, 12:04
birde artık malum bizim funlar üretilmiyor.farlar ve sislerin tabanı karartmalıydı,bana yine fabrika çıkışı gibi teslim etmek zorundalar dimi?normal gp far ve sisi takma durumları olabilir mi?bende funlara ait far ve sislerin parça numarasını bulmak istiyorum her ihtimale karşı ama nasıl bulucam?
StrawBeeRy
11/09/2010, 12:08
birde artık malum bizim funlar üretilmiyor.farlar ve sislerin tabanı karartmalıydı,bana yine fabrika çıkışı gibi teslim etmek zorundalar dimi?normal gp far ve sisi takma durumları olabilir mi?bende funlara ait far ve sislerin parça numarasını bulmak istiyorum her ihtimale karşı ama nasıl bulucam?
evet normalde takmaları gerekiyor ama sıkıştırmanız lazım yoksa uğraşmazlar ellerinde ne varsa takarlar birde öbür far kırıkmı kırık değilse onuda kırın ikisini bir değiştirsinler ben kazada öyle yaptım teki kırılmıştı öbürünüde kırdık ikisinede fun farları taktırdım
lionT-JET
11/09/2010, 12:25
gecmıs olsun.sızlerde bır sey olmaması sevındırıcı.
JuDaSs77
11/09/2010, 12:28
evet normalde takmaları gerekiyor ama sıkıştırmanız lazım yoksa uğraşmazlar ellerinde ne varsa takarlar birde öbür far kırıkmı kırık değilse onuda kırın ikisini bir değiştirsinler ben kazada öyle yaptım teki kırılmıştı öbürünüde kırdık ikisinede fun farları taktırdım
benim her iki farda kırık zaten..sizin isteğinizle mi fun farı taktılar?iyi bir servismiş..aslınsa benim hiç sıkıştırmama gerek kalmadan fabrika çıkışı gibi vermeleri lazım ama servislerin çoğunun fun,active,dynamic arasında ne farklar olduğunu bildiklerini sanmıyorum.hep biz koşucaz peşlerinde.
StrawBeeRy
11/09/2010, 12:30
benim her iki farda kırık zaten..sizin isteğinizle mi fun farı taktılar?iyi bir servismiş..aslınsa benim hiç sıkıştırmama gerek kalmadan fabrika çıkışı gibi vermeleri lazım ama servislerin çoğunun fun,active,dynamic arasında ne farklar olduğunu bildiklerini sanmıyorum.hep biz koşucaz peşlerinde.
evet normalde takmıyorlardı servis müdürüyle bağırış çağırış zorla taktırdım dediğiniz gibi sıkıştırmanıza gerek yok ama ellerinde yoksa normal takarlar ama bunu kabul etmeyin bence ne yapıp edip bulsunlar fun farı taksınlar
bu iş sizin sorumluluğunuzda değil. dediğiniz gibi orjinali neyse onu takmak zorundalar. fun üretilmese bile aracın yedek parçaları en az 10 yıl üretilmek zorunda.
şuan bastırmasınız bile araç yapıldığında böyle bi durumda teslim almayın aracı.
ama normal prosedürde aracın şase numarasına göre parçalar sipariş edilceği için sorun olmaz.
shadow35
11/09/2010, 13:19
Çok geçmiş olsun
abulbul08
11/09/2010, 13:39
çok geçmiş olsun
Punto_Can
11/09/2010, 13:44
çok geçmiş olsun, allah beterinden korusun.
yedek parça konusunda da aracınızın orjinal üzerinde gelen ne varsa aynısını takmak zorundalar...
JuDaSs77
11/09/2010, 13:55
çok geçmiş olsun, allah beterinden korusun.
yedek parça konusunda da aracınızın orjinal üzerinde gelen ne varsa aynısını takmak zorundalar...
bencede takmak zorundalar ama servisler malum..insan ister istemez acaba diyor
33 AP 079 (i.kuyumcu)
11/09/2010, 13:55
çok geçmiş olsun.:(
JuDaSs77
11/09/2010, 13:58
bu iş sizin sorumluluğunuzda değil. dediğiniz gibi orjinali neyse onu takmak zorundalar. fun üretilmese bile aracın yedek parçaları en az 10 yıl üretilmek zorunda.
şuan bastırmasınız bile araç yapıldığında böyle bi durumda teslim almayın aracı.
ama normal prosedürde aracın şase numarasına göre parçalar sipariş edilceği için sorun olmaz.
araç pert olmassa neler yapıcaklarını görücez bakalım ama bu aşamalarda beni kanser edecekleri kesin
cana gelcene mala gelsın çokçok geçmıs olsunnn
çok büyük geçmiş olsun, sizlere birşey olmaması sevindirici.
zafermutlu
11/09/2010, 14:43
çok geçmiş olsun..
çok büyük geçmiş olsun cana gelmemiş onu şükür edelim
çok geçmiş olsun görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek allah bir daha yasatmasın
evopunto
11/09/2010, 15:16
çok geçmişler olsun arkadaşım
serdar2362
11/09/2010, 15:19
Büyük geçmiş olsun. İki aırbag'ın açılması pert'e çıkması için geçerli neden. Tüm göğüs yırtılmıştır. Gözle görülmeyen şase kısmı aldığı basınç nedeni ile çarpılma göstereceğinden gene pert olur. Şahsen çok fazla iyimser değilim, ancak yan sanayiilerimiz artık mucizeler yaratıyor iyi ustaların elinde eskisi gibi düzeltilebileceği kanısındayım. Sağlığınız yerinde olduğu sürece daha ne arabalar elinizden gelir geçer. Allah beterinden korumuş.
JuDaSs77
11/09/2010, 15:32
Çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun
çok geçmiş olsun.:(
cana gelcene mala gelsın çokçok geçmıs olsunnn
çok büyük geçmiş olsun, sizlere birşey olmaması sevindirici.
çok geçmiş olsun..
çok büyük geçmiş olsun cana gelmemiş onu şükür edelim
çok geçmiş olsun görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek allah bir daha yasatmasın
çok geçmişler olsun arkadaşım
Büyük geçmiş olsun. İki aırbag'ın açılması pert'e çıkması için geçerli neden. Tüm göğüs yırtılmıştır. Gözle görülmeyen şase kısmı aldığı basınç nedeni ile çarpılma göstereceğinden gene pert olur. Şahsen çok fazla iyimser değilim, ancak yan sanayiilerimiz artık mucizeler yaratıyor iyi ustaların elinde eskisi gibi düzeltilebileceği kanısındayım. Sağlığınız yerinde olduğu sürece daha ne arabalar elinizden gelir geçer. Allah beterinden korumuş.
hepinize dileklerinizden dolayı çok teşekkür ederim..hiçbir zaman olmaz olmaz dememek lazım ben bu kazada bu anladım.allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın..
Geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun...
Büyük geçmiş olsun Abi. Üzülüyoruz ama... Cana geleceğine mala gelsin...
tanreall
11/09/2010, 16:56
cok gecmıs olsun arkadasım ınan hıc canını sıkma sizlerde birşey yok ya gerisi pek de önemli deil su fanı dunyada
Erdem Bozdağ
11/09/2010, 17:30
büyük geçmiş olsun
size bişey olmaması sevindirici
Çok geçmiş olsun. Sizlere bir şey olmamış olması olayın sevindirici yanı. Allah beterinden korusun.
Abicim büyük geçmiş olsun...Çok üzüldüm cana gelmemiş en büyük tesellimiz bu.Sonuçta araba dediğin teneke parçası...
Geçmiş olsun Allah korumuş şükür ki sizlere bişe olmamış.
JuDaSs77
11/09/2010, 22:08
Geçmiş olsun Allah daha beterinden korusun...
Büyük geçmiş olsun Abi. Üzülüyoruz ama... Cana geleceğine mala gelsin...
cok gecmıs olsun arkadasım ınan hıc canını sıkma sizlerde birşey yok ya gerisi pek de önemli deil su fanı dunyada
büyük geçmiş olsun
size bişey olmaması sevindirici
Çok geçmiş olsun. Sizlere bir şey olmamış olması olayın sevindirici yanı. Allah beterinden korusun.
Abicim büyük geçmiş olsun...Çok üzüldüm cana gelmemiş en büyük tesellimiz bu.Sonuçta araba dediğin teneke parçası...
Geçmiş olsun Allah korumuş şükür ki sizlere bişe olmamış.
çok teşekkür ederim arkadaşlar hepinize..
Gecmis olsun, umarim kimsenin basina boyle birsey gelmez. Sahsi fikrim olarak elinizden geliyorsa kasko sirketiyle konusun ve araci perte cikarttirin aksi bir durumda yapilsa bile sonrasinda sizi uzer ( motor, yurur aksam, 2.el satis v.b) bu arac.
JuDaSs77
11/09/2010, 23:32
Gecmis olsun, umarim kimsenin basina boyle birsey gelmez. Sahsi fikrim olarak elinizden geliyorsa kasko sirketiyle konusun ve araci perte cikarttirin aksi bir durumda yapilsa bile sonrasinda sizi uzer ( motor, yurur aksam, 2.el satis v.b) bu arac.
bende şuan sizinle aynı fikirdeyim ama bakalım ne olacak,pazartesi dahada netleşir durum herhalde..benim için önemli olan şasi..işallah şasi sağlamdır
çok geçmiş olsun üzücü bi durum benzer bi olay benimde başıma gelmişti trafik ışıklarında sarı yanarken dalgınlık sonucu önümde duran bi ford e fren yaparak ama hızlı bi şekilde çarptım ben refkleksle direksiyonu sağa kırmışım benim arabanın solu önümdeki arabanın sağ köşesine çarptı arabamın sol far dişleri tampondan ayrıldı ve ön panjur kırılmıştı servise götürdüğümüzde düz çarpsaydın airbagler açılır ve ozaman arabanın perte çıkması kaçınılmazdı demişlerdi sonradan öğrendiğime göre şaside de yamulma varmış düzeltip verdiler eskisinden güzel oldu :) gerçekten cana geleceğine mala gelsin ama insan çok üzlüyor tabiki tekrar tekrar geçmiş olsun.
JuDaSs77
11/09/2010, 23:53
çok geçmiş olsun üzücü bi durum benzer bi olay benimde başıma gelmişti trafik ışıklarında sarı yanarken dalgınlık sonucu önümde duran bi ford e fren yaparak ama hızlı bi şekilde çarptım ben refkleksle direksiyonu sağa kırmışım benim arabanın solu önümdeki arabanın sağ köşesine çarptı arabamın sol far dişleri tampondan ayrıldı ve ön panjur kırılmıştı servise götürdüğümüzde düz çarpsaydın airbagler açılır ve ozaman arabanın perte çıkması kaçınılmazdı demişlerdi sonradan öğrendiğime göre şaside de yamulma varmış düzeltip verdiler eskisinden güzel oldu :) gerçekten cana geleceğine mala gelsin ama insan çok üzlüyor tabiki tekrar tekrar geçmiş olsun.
teşekkürler..en önemlisi can haklısınız.aklıma geldikçe verilmiş sadakamız varmış diyorum
çok geçmiş olsun. ben de bu yaz giderken nasıl olduysa boynumdan bir bal arısını elimle aldım.ve arı olduğunu anlayınca dışarı atayım dedim ama kerata içeri düştü. sonra kendisinden haber alamadık tüm aramalara rağmen. klima açık ve camlar kapalıyken nasıl giriyorlar hayret.
TEKRAR ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.
gizemlisan
12/09/2010, 01:11
geçmiş olsun burak bey.cana değil mala gelsin gerisi halledilir.
JuDaSs77
12/09/2010, 01:39
çok geçmiş olsun. ben de bu yaz giderken nasıl olduysa boynumdan bir bal arısını elimle aldım.ve arı olduğunu anlayınca dışarı atayım dedim ama kerata içeri düştü. sonra kendisinden haber alamadık tüm aramalara rağmen. klima açık ve camlar kapalıyken nasıl giriyorlar hayret.
TEKRAR ÇOK GEÇMİŞ OLSUN.
teşekkürler..bizim kerata az kalsın canımızı alıyodu!!artık bundan sonra arabadan içeri şahin girip gözümü oysada dikkatimi kaybetmicem.
JuDaSs77
12/09/2010, 01:40
geçmiş olsun burak bey.cana değil mala gelsin gerisi halledilir.
çok teşekkür ederim..haklısınız mal herzaman edinilir ama can gitti mi geri gelmiyor..
JuDaSs77
12/09/2010, 01:41
Büyük geçmiş olsun.
teşekkürler..
Geçmiş olsun arkadaşım. Allah bir daha tekrar ettirmesin. Konacak başka yer bulamamışmı :(
smartmavi
12/09/2010, 09:13
Cok gecmis olsun.
Ön tampon, ön panel, radyator, iki camurluk, iki far, kaput, iki hava yastigi ve ön siyah konsol. Bunlarin parca ucreti, montaj, boya ve duzeltme isciligi aracinizi perte cikaracak diye dusunuyorum.
Yalniz sigortaya direkt pert yapalim derseniz sigorta bedelini mumkun oldugunca dusurmeye calisacaklardir. O zaman sıkı pazarlik edin.
CesSpOoL
12/09/2010, 16:27
öyle pert olacak kadar kötü görünmüyor araç.. çok büyük geçmiş olsun, Allah daha kötüsünü göstermesin..
Geçmiş olsun, allahtan bir zarar gelmemiş.
JuDaSs77
12/09/2010, 18:07
Cok gecmis olsun.
Ön tampon, ön panel, radyator, iki camurluk, iki far, kaput, iki hava yastigi ve ön siyah konsol. Bunlarin parca ucreti, montaj, boya ve duzeltme isciligi aracinizi perte cikaracak diye dusunuyorum.
Yalniz sigortaya direkt pert yapalim derseniz sigorta bedelini mumkun oldugunca dusurmeye calisacaklardir. O zaman sıkı pazarlik edin.
yarın bazı şeyler netleşir diye düşünüyorum..normalde bizim funların piyasası şuan 22-24 arası(2009).kazadan önce aracım 10750 km.deydi.düşürmeye çalışacak olsalar ne kadar düşürebilirler aracın bedelini.bunlar çeşitli yerlerden fiyat alırken biz yanlarında olmıcaz dimi?bu prosedürü merak ettim.
JuDaSs77
12/09/2010, 18:13
öyle pert olacak kadar kötü görünmüyor araç.. çok büyük geçmiş olsun, Allah daha kötüsünü göstermesin..
teşekkür ederim..yorumlarda hemen hemen ikiye bölünmüş durumda pert konusunda tam sınırda demekki..olabilirde olmayabilirde çizgisinde!
geçmiş olsun..elde olmayan sebeb ile başınıza gelmiş..
çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin vurduğunuz araç neydi acaba bunu merak ettim
JuDaSs77
12/09/2010, 22:23
çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin vurduğunuz araç neydi acaba bunu merak ettim
vurduğum araç hyundai..fotosuda koyayım
edelsang
12/09/2010, 23:23
vurduğum araç hyundai..fotosuda koyayım
nasıl bir şekil almış o araç ?
JuDaSs77
12/09/2010, 23:37
nasıl bir şekil almış o araç ?
arka tarafında şekil kalmadı zaten
StrawBeeRy
13/09/2010, 00:08
teneke parçası işte kim bilir yandan felan darbe alsa ne olurdu
sağlam öpmüş GP arkadan :D :D
biraz daha sert girseydiniz, havayastıkları patlayacakmış adamın :D
Fiat a laf ederler birde...
JuDaSs77
13/09/2010, 00:29
teneke parçası işte kim bilir yandan felan darbe alsa ne olurdu
yandan olsa bende düşünemiyorum ne olur..
StrawBeeRy
13/09/2010, 00:31
birde bagajı doluymuş galiba dahada içeri girermiş bavullar engellemiştir
JuDaSs77
13/09/2010, 00:32
sağlam öpmüş GP arkadan :D :D
biraz daha sert girseydiniz, havayastıkları patlayacakmış adamın :D
Fiat a laf ederler birde...
puntişimiz gerçekten sağlam araba :) hyundai bu öpüşü bi daha unutamaz herhalde:) azcık neşem yerine geldi..
JuDaSs77
13/09/2010, 00:33
birde bagajı doluymuş galiba dahada içeri girermiş bavullar engellemiştir
evet haklısınız bagajı doluydu onunda büyük etkisi var daha içeri girmemesinde..bi nevi hava yastığı olmuş.
StrawBeeRy
13/09/2010, 00:35
evet haklısınız bagajı doluydu onunda büyük etkisi var daha içeri girmemesinde..bi nevi hava yastığı olmuş.
kesinlikle arka cama milim kalmış zaten onlar olmasa arka koltuğa kadar girerdi ucuz kurtulmuşlar
JuDaSs77
13/09/2010, 00:41
kesinlikle arka cama milim kalmış zaten onlar olmasa arka koltuğa kadar girerdi ucuz kurtulmuşlar
evet haklısınız..puntişlerimiz bence sınıfında taş gibi arabalardan
Büyük geçmiş olsun kardeş verilmiş sadakan varmış.................
çok geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasin:( eşinize ve size birşey olmamasi sevindirici can bu bir daha gelmiyor gelen varsin mala gelsin tekrar geçmiş olsun
hyundai tüplü olsa patlardı heralde allah korusun
Kriminal
13/09/2010, 11:23
Çok geçmiş olsun Arkadaşım...Walla ucuz atlatmışsın Allah'tan punto kullanıyoruz...
geçmiş olsun,canın saolsun..
smartmavi
13/09/2010, 11:41
yarın bazı şeyler netleşir diye düşünüyorum..normalde bizim funların piyasası şuan 22-24 arası(2009).kazadan önce aracım 10750 km.deydi.düşürmeye çalışacak olsalar ne kadar düşürebilirler aracın bedelini.bunlar çeşitli yerlerden fiyat alırken biz yanlarında olmıcaz dimi?bu prosedürü merak ettim.
Daha önce başıma gelmedi, ben de forumlardan okuduğum kadarıyla söylüyorum. Eğer eksper pert raporu yazarsa sigorta şirketi size fiyat teklif edecek. Bu rakamın sıkı pazarlıkla 500/1000 tl yükseltilebildiğini defalarca okudum.
Buna göre size 20,000 tl gibi bir rakam teklif ederler eğer arabanız pert olursa. Siz de bu rakamı yükseltmeye çalışırsınız.
Şunu da hatırlatayım; kasko poliçesinde yazan rakam riziko (kaza) halinde araç sahibine ödenebilecek en yüksek rakamı belirtir; bunun tamamını alacağınız anlamına gelmiyor. 30,000 tl'lik poliçede 26,000 tl alanları falan duydum.
Umarım sizi zarara sokacak bir tabloyla karşılaşmazsınız.
Tekrar geçmiş olsun.
onderbaki
13/09/2010, 11:59
allah beterinden korusun. çok geçmiş olsun
hayır abi, fiyat belirlenirken sen olmuyosun, eksper arabanın tamir bedelini, servisin verdiği fiyat ve kendi piyasa araştırmasına göre çıkarıyo. galeri ve internetteki ilanlardan araç için 2.el raiç bedel çıkarıyo. bu fiyatlara göre pert diyip merkeze gönderiyo. onlarda aynı araştırmaları yapıp, pert kararı verirse fiyata itiraz edebiliyosun. bu fiyata itiraz ederken seninde belge sunman lazım, işte ilan linkleri galerilerden fiyat teklifi vs. bize 9-10 arası bişey demişlerdi ki sahibindende min 12-13 dökülen arabalar. itirazları pek sallamadılar, ancak bende sağlam bi koz vardı, anadolu sigortanın sayfasından aynı arabanın pert satılık ilanını bulmuştum piyasa bedeli olarak 15 civarı bişey yazıyodu. onu devreye sokunca yapıcak bişeyleri kalmadı. poliçe tutarı olan 10700ü kalan poliçe taksitlerini kesip ödediler.
birde şunu söyliyim bu pazarlık ve pert olma aşamasında ben genel merkeze ulaşamadım. 45 dk kadar telefonda bekledim ama açmadılar, acente yardımcı oldu sağolsun. acenteyi tanıyo olman büyük avantaj. tekrar tekrar geçmiş olsun.
şunuda söyliyim, şasede yamulma yoksada yinede perte çalış(benim pek etkim olmamıştı bu kararda ama) 1-2 bin zarar edersin ama bu araba yapıldığında o zararı yine edersin.
silentscream
13/09/2010, 12:16
Çok geçmiş olsun..
Punto nun durumu daha hafif.Ben Hyundai yi merak ediyorum pert olacak mı diye..
Bagaj altından stepne boşlugundan gecmiş arka aksa kadar girmiş.
Verilmiş sadakanız varmış.
Antalya yolunda 2 parmak açık olan ön camdan mermi gibi giren bir çakıl taşı arka cama çarpmıştı ..Sıyırıp geçmesini büyük şans olarak görmüştük.O günden beri cam açmıyorum fanı ya da klimayı açıyorum..
Tekrar geçmiş olsun.
Saygılar.
JuDaSs77
14/09/2010, 01:17
evet sevgili arkadaşlarım..bugün sabah uzun süren emniyetten gerekli belgeleri toplama safhasından sonra servise giderek hasar dosyamı açtırdım.Yarın öğlene kadar kabaca bir kuruşlandırma çıkararak experi çağıracaklarını sölediler.yapım ve kontrol aşamasında da ek masraf çıkabileceğini bununda masraflara ekleneceğini söylediler..benim ilk gözlemlerim servis yaparız havasında ve sıfır gibi hiç tehlike olmadan gönül rahatlığı ile kullanabileceğim yönünde telkin edici konuşmalar şeklinde idi..ben biraz pert düşüncesini belli edince biz herşeyi yazarız çiziği dahi yazarız eğer pert olmasını istiyosanız fakat bizim yazmamız yeterli değil exper bunları listeden çıkarabiliyor dediler,bende mümkünse olur olmaz ne varsa yazın sonuca bakalım bence dedim,tamam dediler..
Şimdi işin en ilginç yanına geliyorum,servis danışmanı muhabbetimiz olan bir insan bana beni oldukça şaşırtan şu teklifi yaptı;abi dedi ben biliyorum sen çok titizsin yapılsa bile bu arabaya binmezsin aracı biz alalım sana yeni araç verelim dedi ..ne kadar veriyosunuz dedim,gel müdüre çıkıp konuşalım ben çıtlatmıştım zaten dedi.Peki dedim,müdür aracın bu halini 20.000 sayalım üstüne 8 bin koy evo 1.4 fire al git dedi.Çok şaşırdım,mali durumumu analiz etmem lazım bilahare konuşuruz diyip çıktım..uzun oldu biraz soluklanalım daha bitmedi alta geçeyim :)
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden korusun...
JuDaSs77
14/09/2010, 01:32
yukarıda 1.4 fire yazmışım sadece donanımda dynamic..
Şimdiii burada kafama takılan araca 20.000 veriyosa servis,bence araba gayet binilecek halde ve yaptıktan sonra en az 21-22 arası okutacaklar gibime geldi,sizce?tamam arabanın önü dağılmış görünebilir ama araç gerçekten çok temizdi,içide hala pırıl pırıl :)bu teklif gerçekten çok kafamı karman çorman yaptı.bilmiyorum eğer takasa girmesem servis 20.000 e alır mı aracı o da soru işareti yarın sorucam..eveett buraya kadar tamam servisten çıktıktan sonra ford yolumun üstündeydi arkadaş bir uğrayalım dedi.satış danışmanı bayanı tanıyoruz.plazaya girdik bi araç dikkatimi çekti fiestaya myfiesta diye bir versiyon eklemişler hız sabitleyici bile var,hoşuma gitti. dedim ne kadar(1.25 olanı soruyorum),liste fiyatı 28.600 size 27.500 e veririz dediler.Oldumu kafam bir milyon:)
Açıkçası pert mi?evo dynamic mi?myfiesta mı?kendi arabam mı?düğüm oldum sevgili dostlarım..yorumlarınız bir nebze bana yardımcı olabilir:)
Honor COOPER
14/09/2010, 03:10
Bekleyin pert olayı gerçekleşmez ise 8000 tl verip dynamic evo almak en mantıklısı.
kaptan cok geçmiş olsun cana gelmesinde mal gelir ama can gelmiyor tekrar geçmiş olsun kaza
fiestayı boşverin
bence servis iyi fiyat vermiş 20 bin ile.
pert olmazsa evo almak çok mantıklı olur
pert olmazsa al evoyu git hem araç sıfırlanmış olur hem için rahatlar mali durumuna bak fiestada güzel araba ama fiat servisi size takas fiyatı vermiş öbür türlü fiyat düşecektir
20000 çok çok iyi fiyat, benzer teklifle banada gelmişlerdi ama normal hasarlı fiyatını teklif etmişlerdi.
bu arabanın ederi ne ki 20000e size verilcek toplancak satılcak kar edilcek. ilginç...
yalnız şunu söyliyim araba binilmicek durumda olsada olmasada(şase açısından) sonuçta bu araba toplanıcak satılcak her koşulda.
zafermutlu
14/09/2010, 12:48
pazarlık et belki inerler biraz daha bence teklif güzel al derim.. yapılıpta satmaya kalkarsan 22.000 e zor satarsın ..
mehmetsafran
14/09/2010, 14:35
geçmiş olsun bence de teklifi değerlendir. Satmaya kalksan belki daha yüksek bir fiyata satacaksın ama artık aracın kazalı diye geçecek, millet gelecek yok kazalı bu falan diyecek kafanı yoracak, senin de için rahat eder sıfır araç alarak. Tabi bu benim düşüncem. Saygılar...
Öncelikle büyük geçmiş olsun. Ben de arkadaşlarıma katılıyorum, verilen fiyat güzel, Evo'yu alın ve kafanız rahat etsin derim ben.
suvari_84
14/09/2010, 15:57
çok geçmiş olsunnnnn
JuDaSs77
14/09/2010, 19:41
20000 çok çok iyi fiyat, benzer teklifle banada gelmişlerdi ama normal hasarlı fiyatını teklif etmişlerdi.
bu arabanın ederi ne ki 20000e size verilcek toplancak satılcak kar edilcek. ilginç...
yalnız şunu söyliyim araba binilmicek durumda olsada olmasada(şase açısından) sonuçta bu araba toplanıcak satılcak her koşulda.
valla açıkçası bende şaşırdım verdikleri fiyata.demekki kar edebileceklerki teklif ettiler.neticede ticaret bu..
JuDaSs77
14/09/2010, 19:50
bugün servis görünen hasarın kuruşlandırılmış halini çıkardı.sigortaya yapılan iskontolar,işçilik,kdv vs dahil 11.460 tl..servisin hasar kısmı experin mailine listeyi gönderdi..listenin açıklamalar kısmında da;araç söküldükten sonra çıkacak masraflar dahil değildir yazıyor.top sigortada olacak.servis pert olma ihtimali yüksek desede açık kapı bırakıyor herşey sigortaya bağlı..acentemde pert için çalışacak.bakalım film nasıl bitecek!!
bu arada arabayı 20.000 e alalım sıfır verelim diyen patrona,araba almıcam ama teklif ettiğiniz tutara size satarım dedim.O da takaslı fiyat teklif etmiştim dedi yan çizdi..
Geçmiş olsun.Bence 8bintl ekleyin evo alın derim 1.25 fiesta kullanmış birisi olarak.fiestanın tek iyi yönü performansı.
Bu arada araçlarımız donanımından rengine renkten plakaya kadar aynı:)
JuDaSs77
14/09/2010, 23:45
Geçmiş olsun.Bence 8bintl ekleyin evo alın derim 1.25 fiesta kullanmış birisi olarak.fiestanın tek iyi yönü performansı.
Bu arada araçlarımız donanımından rengine renkten plakaya kadar aynı:)
ben bi türlü evoya alışamadım gp katoliği olarak.evoda gp nun havası kaybolmuş(evocu arkadaşlarım kızmasın şahsi fikrim:) )şuan üretilen gp da seçenek yok gibi donanım iyi değil..fiestanın aklımı biraz olsun çelmesinin nedeni o..eğer fun hala üretilseydi dakika düşünmezdim.funuma aşıktım çünkü!!
hakikaten araçlarımız plakasına kadar aynı,güzel bir tesadüf :)
öncelıkle cok gecmıs olsunn.. bırıncısı aracınızın durumu aman aman kesınlıkle degıl bence hıc bısey yok bu aracta bı tampon kaput bu kadar cok buyuk gosterıo cıddı bı dagılma yok..en azından camurluklar atsa cıddı dıcemm o bıle yokk tertemız bı sekılde yapılır ve rahatlıkla bınılır hıcc merak etmeyın masraf yapmaya ugrasmaya kafanızı yormaya hıcccc gerek yok ...ben komple aracımla 2 arac arasında kaldım suratlı heryerı gıttı iç aksam nokta yok ve tıkır tıkır emın olun..
bugün servis görünen hasarın kuruşlandırılmış halini çıkardı.sigortaya yapılan iskontolar,işçilik,kdv vs dahil 11.460 tl..servisin hasar kısmı experin mailine listeyi gönderdi..listenin açıklamalar kısmında da;araç söküldükten sonra çıkacak masraflar dahil değildir yazıyor.top sigortada olacak.servis pert olma ihtimali yüksek desede açık kapı bırakıyor herşey sigortaya bağlı..acentemde pert için çalışacak.bakalım film nasıl bitecek!!
bu arada arabayı 20.000 e alalım sıfır verelim diyen patrona,araba almıcam ama teklif ettiğiniz tutara size satarım dedim.O da takaslı fiyat teklif etmiştim dedi yan çizdi..
sıfırdaki indirim ıvır zıvır 18e almış olsa desek, 11460ı kendileri olunca çıkma parçayla filan 5e çektiler desek eder 23. ee kaça satıcaklar ki?
ben anlamadım bu işi...
birde eksper pert derse o fiyat hatrı sayılır şekilde düşücektir bence, onların arasındada pazarlık tarzı bişey var benim gördüğüm kadarıyla.
BuRaK-BG
15/09/2010, 10:09
geçmiş olsun gerçekten ufak bir kaza değil,size bişey olmamasına sevindim
JuDaSs77
16/09/2010, 21:12
arkadaşlar,bugün exper ile 21.500 tl ye mutabakat imzaladık.Dosya anadolu sigortaya gönderilecek..arabanın bu haline 12.000 teklif varmış.teklif bulunduğum ilden..büyük ihtimal benimle irtibata geçicekmiş.
Misafir-1
16/09/2010, 21:17
geçmiş olsun Allah beterinden sakınsın ...
SKELETER
16/09/2010, 23:34
Çok geçmiş olsun, kazadır işte ne yapsan etsen olacağı varsa oluyor
evo_45_evo
17/09/2010, 00:27
Allah korumuş abi yaaa...Geçmiş olsun...
geçmiş olsun. Yaralanma olmaması sevindirici
krakercocuk
17/09/2010, 19:02
tekrar geçmiş olsun:/