Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekiş
Arkadaşlar benim puntonun çekişi çok düşük neden olabilir acaba,lpgde de aynı benzinde de hiç farketmiyor.. 1.4 8v... Servise götürmeden önce sizlere danışayım dedim.. Galiba debriyaj balatası bitik..
Arkadaşlar benim puntonun çekişi çok düşük neden olabilir acaba,lpgde de aynı benzinde de hiç farketmiyor.. 1.4 8v... Servise götürmeden önce sizlere danışayım dedim.. Galiba debriyaj balatası bitik..
baskının bıttıp bıtmedıgını sende test edbılırsın bos bı arazıde 2 vıtese tak kalkıs yap eger araba sılkelerse kalkmazsa baskı balata bıtmıstır ayrıca aracın yakıtı oncekınden cok yakıyorsa gene aynı sorun olur ayrıca yolda gıderken vıtes degıtıdıkten sonra gaz verınce sıyırma yapıyorsa buda baskı balata sorunu son olarak arac 1.4 cokda fazla bırsey bekleme 8 v yerıne 16 v olsaydı cok daha ıyı olurdu umarım yardımcı olmusumdur gecmıs olsun selamlar MURAT
WiSTaRiA
07/09/2010, 17:29
Murat bey bilgilendirmeniz için teşekkürler...
GP COSKUN
08/09/2010, 02:35
halil aracının balatasının bitik olup olmadığını sende anlarsın
aracını ikinci vitese tak el frenini çek ve gaz vererek kalkış yapmaya zorla
eğer araç kendini ileri doğru sürüklemeye çalışıyor ve stop ediyorsa balatan sağlam
araç stop etmiyor devir yükseliyor ama ileri doğru atılım yapmıyorsa debriyaj balatan bitik yada düşük hızda yüksek viteste tam gaz yaptığında devir yükseliyor ama araç hızlanamıyorsa yine balatan bitik demektir
ayrıca çekiş düşüklüğünün sebebleri sadece bununla sınırlı değildir
bujilerin ve hava filtresinin temizliğide çok önemli bir konudur
muratın söylediklerine bir eklemede bulunayım
ağer kalkış yaptığında araç silkeliyorsa balata bitik değil sağlam semektir
bitik balatada araç silkelemez balata baskının yüzeyine tutunmadığı kaçırdığı için sert tepkiler vermez
cantekin
08/09/2010, 12:37
bende de aynı problem var gibi özellikle yokuşta çekiş problemi? bir de düz yolda 155 km hızı geçmiyor bundan mı acaba?
Murat ve Coskun arkadaşlar bilgileriniz için tesekkürler,söylediklerinizi yaptım,el firenini çektiğimde araç direk stop ediyor ve kalkışlarda silkeleme oluyor.. Çok şükür balatada bi problem yok bu iyi haber... Buji ve hava filtresine baktırmak lazım tabi... Tesekkürler arkadaşlar..
zaten genel olarak çekişi çok iyi olan bir araç değil ekonomik olarak uretilmiş bir motordan pek fazla performans beklememek gerekiyor ama sunu tekrar belirteceğim ben bu arabanın debriyajına alışamadım ve alışamayacağım gibi geliyor :)