Orijinalini görmek için tıklayınız : Grande punto ve punto evonun farkları
serkangsk
05/09/2010, 00:08
Arkadaşlar genelde nette puntoları corsayla fiestayla vs.. karşılaştırıyorlar fakat bu benzer iki arabanın karşılaştırması yok..
Mesela ben puntoyu araştırmaya başladığımdan beri kime sorsam iki araba arasındaki farkı sadece ön tampon ve iç tasarım diyorlar. Servislere bile sorduğumda makyaj farkı var diyorlar :)
Peki kullananlara bilenlere soruyorum iki araba arasında ne farklılıklar var?
Yurur ve motoru ayni, kokpit bravodan calindi, gerikalanlar GP den farkli...
Puntolarda euro4 motor var evolarda euro5 motor kullanılmaya baslandı
SKELETER
05/09/2010, 01:20
Evo'nun içi pek bir seksi. Dışları ise hemen hemen aynı. İkisi de çok güzel. Motor bakımından GP kullanmadığımdan yorum yapamıyorum ama GP kardeş arabadır. Görünce saygı duyarım. Alışveriş merkezindeysem yanına park ederim :)
Punto_Can
05/09/2010, 02:12
gp ile başlıca farkları:
Ön farlar,
Stoplar,
Ön-Arka Tampon
İç Mekanda bravodan çalıntı göğüs ve ufak tefek makyajlar
En belirgin farklılıklar bunlar...
(Motor farkı ile ilgili net bir bilgim yok)
ayrıca bazı arkadaşlardan okuduğum kadarıyla GP'lerde standart olan kapı üstü tutamaçlar ve bagaj aydınlatma lambası evo'ların bazılarında yokmuş...
GP COSKUN
05/09/2010, 02:22
benzinli modellerde 105 lik multi air motor kullanılmakta
gündüz farları
yan kapı çıtaları diğer farklılıkları diyebiliriz
serkangsk
05/09/2010, 05:49
Peki şöyle sorayım punto yerine evo almaya değecek farklar nelerdir? Sırf şunun için evo alırım dediğiniz bir özellik veya farklılık
varmı?
Peki şöyle sorayım punto yerine evo almaya değecek farklar nelerdir? Sırf şunun için evo alırım dediğiniz bir özellik veya farklılık
varmı?
içi
Punto_Can
05/09/2010, 11:23
varmı?
sırf o ön tamponu için evo almam :D
ozanın da dediği gibi içi haricinde çekici gelmiyor...
serkangsk
05/09/2010, 18:30
sırf o ön tamponu için evo almam :D
ozanın da dediği gibi içi haricinde çekici gelmiyor...
Bende aynı şekilde düşünüyorum :D
Ama sanki evonun malzeme kalitesi gpden biraz daha üstün gibi geldi bana takırtı tukurtu daha az mı oluyor evoda benmi yanlış biliyorum?
siyah bence ön tampon farkini ortadan kaldiriyor.yani ön tampon kötü diye bir şey yok herkesin kendi zevki beğendiysen alinmicak araba değil kardeşim.benim neredeyse 3 ay olacak daha hiç bir sorunla karşilaşmadim.fark olarak iç makyaj göze çarpan ilk fark cidden içi çok konforlu.bence alinmaya değer
FeyyazYavuz
06/09/2010, 01:44
Bende aynı şekilde düşünüyorum :D
Ama sanki evonun malzeme kalitesi gpden biraz daha üstün gibi geldi bana takırtı tukurtu daha az mı oluyor evoda benmi yanlış biliyorum?
Bende hiç takırtı tukurtu yok, çok memnunum bu arabadan beklentilerimin çok üzerinde çıktı. Fiat kendini gerçekten de çok geliştirmiş alırken alsammı almasammı diye çok düşünmüştüm ama iyiki de almışım hiç pişman değilim. Şiddetle öneriyorum :)
3 - 5 sene sonra evo yu daha kolay satarsınız. çünkü güncel araç.
ben güncel kasa dururken, classic kasa araç almam.
evet evonun ön tamponu banada hoş gelmiyor ancak herşey görsellik değil. çok param olsa neysede...
kişiye kalıyor bütün seçimler..
GP SERİ 2 daha güzel bir araç evoya göre. Daha kendine has özellikleri ve artıları var.
serkangsk
06/09/2010, 12:44
Dostum bu gp seri 2 derken evonanmı bahsediyosun gpdenmi anlamadım valla..
GP SERİ 2 daha güzel bir araç evoya göre. Daha kendine has özellikleri ve artıları var.
seri 2 ne olaki ??:whistlin:
Punto_Can
06/09/2010, 21:06
Arkadaşlar Seri 2;
Grande Punto'ların 2008 ve sonraki modellerine verilen ad.
Seri 2'de bazı makyajlamalar ve iyileştirmeler yapıldı.
İlk çıkan GP'lerden farkı;
**Göstergeler değişti,
**Active'de ayna kapakları gövde rengi oldu
**Yine active'de otomatik kilitlenen merkezi kilit konuldu (20km/h'ı geçtikten sonra)
**Kronik problemler giderildi (City, Tıkırtı Burcu, Zor açılan arka kapılar vs.)
**Araç üzerinde bulunan tüm fiat logoları mavi iken seri 2'de kırmızı oldu.
**5 kapı modellerde ön ve arka kapı arasındaki direkler gövde rengi oldu.
**Tüm seri 2'lerde 3 satırlı yol bilgisayarı standart oldu (S1'lerde sadece dynamik ve emotion versiyonlarda 3 satırlıydı)
**Active modellerde de dış hava sıcaklığı göstergesi eklendi.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar...
Gp'lerin s2 olduğunu anlamak için logolara bakmanız yeterli
Kırmızı logolu tüm GP'ler (Sonradan değiştirilenler hariç) Seri 2'dir ;)
bence evoya çirkin diyenlerde bir çekememzlik söz konusu :D:D açıkçası arabayı gören 3 defa daha dönüp bakıyor :) ön konsol çalıntı diyenler var ancak sanırım bu arkadaşlar kendi gplerinin tasarımından bihaber aynı tasarıma dışta daha zarif dokunuşlar var sadece.ayrıca gplere özgü A sütunu sorunu evolarda daha dikkatli şekilde optimize edilmiş ve bu sorun nispeten ortadan kaldırılmış.servisle konustugumda gplerin kaza nedenlerinin en büyük sorununun bu A sütunu oldugu söylendi.ayrıca gp ve evo arasında şöyle büyük hatta inanılmaz bir fark var.o da izolasyon.fiat bu arabada öyle bir izolasyon örneği yaratmışki gerçekten 45-50 rpm üzerine cıkmadıgınız müddetçe motor sesini duyamıyorsunuz.geriye kalan devirlerdede aynen alfalarda oldugu gibi cok tok bir motor sesi geliyor iç kabine.birde aynı devirlerde gpyi denemelisiniz.ledli stoplar için konusulabilecek cok fazla bir sey yok.inanılmaz gösterişli ve dikkat çekici.cepler ve gözler çok akıllıca düşünülmüş.kullanılan plastiğin kalitesinde kaydadeğer bir artış var.motor aynı olabilir fakat çok daha fazla izolasyon malzemesi kullanılmış.ayrıca gözden kaçan active donanımda bile sunulan diz hava yastığı var.bence active donanım gerçekten bu defa olmuş kesinlikle gp deki activeler gibi boş bir arabaya bindiğinizi hissetmezsiniz.ayrıca gplerde olmayan kol tutamaçları,bagaj aydınlatması active donanımda bile mevcut.kesinlikle en ufak bir takırtı yok.sinyaller cok mantıklı düşünülmüş,gündüz farları değişik amaçlı kullanımlara açık.benim dynamic donanım almadığıma pişman oldugum iki nokta var deri direksiyon,vitez topuzu ve elektirikli arka camlar.beğenmediğim tek noktası ise kaputun altındaki krom fiat çubuğu ve şu anda çok yakması :D:D:D:D evolanmak isteyenler bu mesajımı okuyup gidip aracı değerlendirsinler pişman olurlarsa ..........
seri 2 denilen araç;
yeni tip krom göstergeler ve kadranlar
4 cam sıkışma sensörlü otomatik
karbon kaplama göğüs
yeni servo sistem city
modifiye edilmiş yürür aksam
yeni nesil kumaş ve koltuk dizaynı
azaltılmış iç kabin gürültüsü
sıfıra yakın kronik problem
daha ince işçilik
türkçe tam özellikli yol bilgisayarı
mat krom kapı kolları ve havalandırma petekleri
güncellenmiş yazılım
yeni nesil logo
yeni krom shadow ızgaralar
yeni nesil kontak anahtarı ve aksesuar seçeneği
uzaktan kumanda ile cam açıp kapama
orjinal kumaş kaplamalı iki kademeli ve saklama gözü bulunan kolçak
v.s
Dynamic versiyon da şimdilik aklıma gelenler bunlar.
Tabii klasik grande puntonun sade ve heybetli tasarımı.
serkangsk
08/09/2010, 00:22
Bu SERİ 2 GP, 2011 modellerin hepsi için geçerlimi arkadaşlar?
2011 model GP ler seri 5 olarak cikiyor.
serkangsk
08/09/2010, 01:56
O zaman kaba bi mantığa vurursak seri 5 seri 2ninde geliştirilmiş hali değilmi?
Yani önceki sayfada yazılan bi sürü yenilik değişiklik ve pozitif yönler 2011deki araçlarda mevcut değilmi?
GP COSKUN
08/09/2010, 02:46
içi
+1000 evet sadece içi ve kaputun içinde de multiair varsa
o zaman seri 5 ile seri 2 nin farkı nedir?? yada 2011 model seri 2lerin farkı ne oluyor
seri 5 te bu özelliklerin çoğu evoya kaydı klasik gp nin içi boşaldı maalesef.1.2 motor gp klasik geldi seri 5 te. çoğu özellik opsiyon oldu gp de. Onun içindir ki seri 2 gp ler çok prim yapacak araçlardır. kısa süre üretildiler ve full donanım denilebilecek araçlardır. özellikle dynamic versiyonlar emotionun kalkmasıyla onun yerine geçmişlerdir neredeyse.
igeroglu
11/09/2010, 05:28
Evo her ne kadar yeni de olsa Gp nin kedi gözü seklindeki sisleri yeter ya uzaktan cok şekil duruo xenonluysa bide offf ön taraftan hasta oluo herkes arabaya :)
nerhal61
12/09/2010, 04:02
Evonun süspansiyonu ve izolasyonu gp lere göre geliştirilmiş ve hatta kusursuz. Aynı dönemlerde arkadaşım gp ve ben evo aldık. İkimiz de araçlarımızı test ettik. Onunki gp active 1.4 dualogic, benimki ise 1.4 dynamic evo dualogic.
Vites topuzundaki vites arttırımı bende geri dogru onda öne dogru vites arttırıyor. Benimkine cok alıstım ve daha iyi gibi. Gp lerde süspansiyonlarda kabaca 2.bir sallanma oluyor (lastik havalarımız aynı) evoda ise yüksek kısa kasislerde bile sarsıntı agır bir arabayı andırıyor. 90 km hızda araçlarımızın içeri aldıgı ses ciddi anlamda farklı, aynı sekilde motor sesi de...Birçok marka araç kullandım (cogu sıfır) ses alma konusu gerçekten üst segment bircok araçtan da iyi. Rüzgar sesi ise 160 tan sonra bir nebze oluyor, ancak bu hızda motor sesinin yanında rüzgar sesini duymak icin caba gerek :) İç mekan malzeme kalitesi gp ye göre oldukça düzeltilmiş, kapı cepleri, iç mekan cepleri gp lere göre cok iyi, en azından ön iki kapınızı 500 ml pet şişe ve orta göze de koyabiliyorsunuz. Arka kapı cepleri neredeyse aynı, pek bişey sıgmıyor. Orta vites konsolunun sağ tarafındaki fileli cep de yine yolculuklarda selpak vs koymak icin iyi, teybin üstüneki göz gözlük, cakmak,telefon için harika (sonucta b segmenti ve hb bir arabada mercedes genişliği bekjlemeyin). Tasarım konusuna bisey diyemiyecegim zevk meselesi. Ancak polo, fiesta, corsa, yaris, fabia , evo arasından yaptıgım tercihte para/fayda kıyasında evo birinci idi benim için. 4 cam anında acma kapama cok iyi. Yazları asırı sıcak aracın icine oturmak istemeyenler icin harika. Kapalı arac icinin solunması kanser riskini arttırıyor ve havalandırarak binmek güzel. Bu arada söylemeden edemiycem araclarımızın (hem gp hem evo) aynaları cok gzel bir görüş sunuyor. Göstergeler cok şık evoda, iç dekor aydınlatmaları da gece harika. Türkçe yol bilgisayarı a ve b tripleriyle bircok modelden güzel ve sade, ve yol bilgisayarı ölçümleriyle cok cok basarılı. Hat payı yüzde 2 mertebesinde.
7 aydır biniyorum, en ufak bir arıza ses vs yok şükür.
Arkadaşlar Seri 2;
**Göstergeler değişti,
**Yine active'de otomatik kilitlenen merkezi kilit konuldu (20km/h'ı geçtikten sonra)
**Kronik problemler giderildi (City, Tıkırtı Burcu, Zor açılan arka kapılar vs.)
**Tüm seri 2'lerde 3 satırlı yol bilgisayarı standart oldu (S1'lerde sadece dynamik ve emotion versiyonlarda 3 satırlıydı)
bunların coğu benim aracımda yok malesef. mesela 3 satır ekran , dış sıcaklığı ölçme , arka kapıların zor açılıp kapanması, otomatik kitlenen merkezi kilit bunlar benim arabamda yok aracı 2.5 ay önce aldım . hatta eskisine göre seri2 de dahda çalmışlar. çünkü bagaj aydınlatma lambası ve kapı üstü kolçaklarda yok arabada :)
Evonun süspansiyonu ve izolasyonu gp lere göre geliştirilmiş ve hatta kusursuz. Aynı dönemlerde arkadaşım gp ve ben evo aldık. İkimiz de araçlarımızı test ettik. Onunki gp active 1.4 dualogic, benimki ise 1.4 dynamic evo dualogic.
Vites topuzundaki vites arttırımı bende geri dogru onda öne dogru vites arttırıyor. Benimkine cok alıstım ve daha iyi gibi. Gp lerde süspansiyonlarda kabaca 2.bir sallanma oluyor (lastik havalarımız aynı) evoda ise yüksek kısa kasislerde bile sarsıntı agır bir arabayı andırıyor. 90 km hızda araçlarımızın içeri aldıgı ses ciddi anlamda farklı, aynı sekilde motor sesi de...Birçok marka araç kullandım (cogu sıfır) ses alma konusu gerçekten üst segment bircok araçtan da iyi. Rüzgar sesi ise 160 tan sonra bir nebze oluyor, ancak bu hızda motor sesinin yanında rüzgar sesini duymak icin caba gerek :) İç mekan malzeme kalitesi gp ye göre oldukça düzeltilmiş, kapı cepleri, iç mekan cepleri gp lere göre cok iyi, en azından ön iki kapınızı 500 ml pet şişe ve orta göze de koyabiliyorsunuz. Arka kapı cepleri neredeyse aynı, pek bişey sıgmıyor. Orta vites konsolunun sağ tarafındaki fileli cep de yine yolculuklarda selpak vs koymak icin iyi, teybin üstüneki göz gözlük, cakmak,telefon için harika (sonucta b segmenti ve hb bir arabada mercedes genişliği bekjlemeyin). Tasarım konusuna bisey diyemiyecegim zevk meselesi. Ancak polo, fiesta, corsa, yaris, fabia , evo arasından yaptıgım tercihte para/fayda kıyasında evo birinci idi benim için. 4 cam anında acma kapama cok iyi. Yazları asırı sıcak aracın icine oturmak istemeyenler icin harika. Kapalı arac icinin solunması kanser riskini arttırıyor ve havalandırarak binmek güzel. Bu arada söylemeden edemiycem araclarımızın (hem gp hem evo) aynaları cok gzel bir görüş sunuyor. Göstergeler cok şık evoda, iç dekor aydınlatmaları da gece harika. Türkçe yol bilgisayarı a ve b tripleriyle bircok modelden güzel ve sade, ve yol bilgisayarı ölçümleriyle cok cok basarılı. Hat payı yüzde 2 mertebesinde.
7 aydır biniyorum, en ufak bir arıza ses vs yok şükür.
active ile dynamic modelini karşılaştırmışsınız. ikisinin arasında dağlar kadar fark var.
EvoKoray
13/09/2010, 17:17
Bu SERİ 2 GP, 2011 modellerin hepsi için geçerlimi arkadaşlar?
2011 lerin Dynamic versiyonu yok artık Active deki özellikler geçerli..
evoda en çok hoşuma giden dynamicle active arasındaki fark gerçekten az ve nispeten sadece fonksiyonel farklar var.oysaki grandede active ve dynamic arasında öyle farklar vardıki aracı tanıyan biri uzaktan active yada dynamic diyebiliyordu :D:D evo için active donanıma ek olarak dynamicte elektirikli arka camlar,deri direksiyon ve vites,sis farları,alaşım jantlar benim aklıma gelenler bunlar.ha arada 2000 tl fark var değermi kesinlikle değer.
Benim köpeğim var koltukların yatmaması olayından dolayı bile dynamic alırdım :d
bunların coğu benim aracımda yok malesef. mesela 3 satır ekran , dış sıcaklığı ölçme , arka kapıların zor açılıp kapanması, otomatik kitlenen merkezi kilit bunlar benim arabamda yok aracı 2.5 ay önce aldım . hatta eskisine göre seri2 de dahda çalmışlar. çünkü bagaj aydınlatma lambası ve kapı üstü kolçaklarda yok arabada :)
sizinki seri 5 maalesef. seri 2 değil.
serkangsk
15/09/2010, 11:05
Bu seri olayıda kafamı karıştırdı servise sorunca inşallah doğru bilgi alabilirim..
bycentilmen
15/09/2010, 11:21
bence evoya çirkin diyenlerde bir çekememzlik söz konusu :D:D açıkçası arabayı gören 3 defa daha dönüp bakıyor :) ön konsol çalıntı diyenler var ancak sanırım bu arkadaşlar kendi gplerinin tasarımından bihaber aynı tasarıma dışta daha zarif dokunuşlar var sadece.ayrıca gplere özgü A sütunu sorunu evolarda daha dikkatli şekilde optimize edilmiş ve bu sorun nispeten ortadan kaldırılmış.servisle konustugumda gplerin kaza nedenlerinin en büyük sorununun bu A sütunu oldugu söylendi.ayrıca gp ve evo arasında şöyle büyük hatta inanılmaz bir fark var.o da izolasyon.fiat bu arabada öyle bir izolasyon örneği yaratmışki gerçekten 45-50 rpm üzerine cıkmadıgınız müddetçe motor sesini duyamıyorsunuz.geriye kalan devirlerdede aynen alfalarda oldugu gibi cok tok bir motor sesi geliyor iç kabine.birde aynı devirlerde gpyi denemelisiniz.ledli stoplar için konusulabilecek cok fazla bir sey yok.inanılmaz gösterişli ve dikkat çekici.cepler ve gözler çok akıllıca düşünülmüş.kullanılan plastiğin kalitesinde kaydadeğer bir artış var.motor aynı olabilir fakat çok daha fazla izolasyon malzemesi kullanılmış.ayrıca gözden kaçan active donanımda bile sunulan diz hava yastığı var.bence active donanım gerçekten bu defa olmuş kesinlikle gp deki activeler gibi boş bir arabaya bindiğinizi hissetmezsiniz.ayrıca gplerde olmayan kol tutamaçları,bagaj aydınlatması active donanımda bile mevcut.kesinlikle en ufak bir takırtı yok.sinyaller cok mantıklı düşünülmüş,gündüz farları değişik amaçlı kullanımlara açık.benim dynamic donanım almadığıma pişman oldugum iki nokta var deri direksiyon,vitez topuzu ve elektirikli arka camlar.beğenmediğim tek noktası ise kaputun altındaki krom fiat çubuğu ve şu anda çok yakması :D:D:D:D evolanmak isteyenler bu mesajımı okuyup gidip aracı değerlendirsinler pişman olurlarsa ..........
G.Puntoların göğüslük dizaynı tam bir kaos fakat evo'daki dizayn görenleri hayran bırakan cinsten defalarca dönüp bakan oluyor ayrıca arka stop led'ler ise akşam üstü adeta göz alıyor ;) bunlara gündüz farlarıda dahil..
bu kadar mesaj okudum, kon baktım ve şu açıkça görülüyorki kim hangi arabaya sahip olursa olsun grandenin dışı , evonun içi diyor. demese bile kendini ele veriyor , yine diyor. :lamo0000:
serkangsk
23/09/2010, 22:25
Peki evolardada seri olayı varmı?
The Big Punto
23/09/2010, 23:30
GP ler daha bir araba gibi duruyorlar, Evolar biraz oyuncak hissi uyandırıyorlar.
Evolardaki ön tampon ve farlar aracın asaletini bozmuş. Gp ler çok daha güzel görünüyor. Evolar ise teknolojik olarak daha gelişmiş. Dynamic modellerde Evolarda park sensörü alaşım jant standart olarak sunuluyor.
mustaface74
25/09/2010, 01:52
Tabii bir de 90 hp multijet farkı var. Artık ne yazık ki 90 hp multijet hem gp de hem de evoda yok .. Fiatın en büyük yanlışı bence..
Arkadaşlar Seri 2;
**Göstergeler değişti,
hayır.bu bahsettikleriniz seri 1 2008 üretimleri.
SERİ 2 LER 2009 BAŞINDA ÜRETİLDİLER.Özelliklerini saydım az önce
puntobilo
29/12/2010, 19:52
gp nin tipi kılığı tasarımı evoyla karşılaştırılamaz bile tamam içi falan güzel anladık ama en önce arabalarımızı tipi için almadık mı motor hepsinde var iç dizayn hepsinde var özellik hepsinde var ama o tip hiçbirinde yookkk!!!
Arkadaşlar bu yorumumu bir evo kullanıcısı olarak yapmıyorum. GP almaya gittim evoyu gördüm arabanın ön tamponu beni gerçekten itti. Sonra evonun içini ve özelliklerini görünce bu araba segmentinin arabası değil dedim. Bir üst segmente geçiş arabası.
Evet arabanın ön tamponu GP kadar güzel değil sırf bu nedenle siyah aldım böylelikle tampon sırıtmıyor. Birde evoya bir kaç ufak makyaş yaptınmı şirin olmaktan çıkıp GP gibi agresif bir görüntüye kavuşturabiliyorsun.Ekteki resme bakabilirsiniz.
Ayrıca bu segmente dış görünüm derseniz ben fiestayı tek geçerim. Ama evodaki özellikleri eklettinmi aradad 4000 tl fark oluşuyor.
Son sözüm herkesin arabası kendine çok güzeldir. GP ve EVO kardeştir:)
ultraslan33
05/06/2011, 19:38
GP ler daha bir araba gibi duruyorlar, Evolar biraz oyuncak hissi uyandırıyorlar.
Evolardaki ön tampon ve farlar aracın asaletini bozmuş. Gp ler çok daha güzel görünüyor. Evolar ise teknolojik olarak daha gelişmiş. Dynamic modellerde Evolarda park sensörü alaşım jant standart olarak sunuluyor.
evo eğer puntonun abisi olmasa karga gibi derdim ama allahtan fiat olduguna şükretsin...1.3 fun kullanıyorum ve dış görünüm özellikleri evoyu katlar
ultraslan33
05/06/2011, 19:51
eğer fun ile evo arasınaki farkları saymaya kalkacak olursam bu konuyu açtıgına utanabilrsin sevgili dostum göz var nizam var
HIZ SABİTLEME, PARK-FAR-YAĞMUR SENSÖRLERİ, SİS FARLARI, YOKUŞLARDA GERİ KAYDIRMAMA SİSTEMİ karartılmış sis ve sürücü farları, sportif spoıler, sportif koltuklar, 16 inç çelik cantlı lastikler, esp,
*Deri direksiyon ve deri vites topuzu
*Yan marşpiyeller
*Karartılmış arka camlar ve bagaj camı(film değil)
**Karbon torpido
acaba bunlar evo da var mı???YOKKK
ykaya1983
05/06/2011, 20:06
Gp tasarım olarak gerçekten evoya göre daha güzel bir araç.Fakat kabul etsek de etmesek de evolar malzeme kalitesi konfor ve iç tasarım olarak gp lerden üstün olduğu bir gerçek .Geçenlerde inceleme fırsatım olmuştu özellikle ön göğüs gösterge ve koltukların tasarımı çok daha güzel.
gp nin active dinamik emotion modeli diye satışı yok artık alacaksınız skydome ve fulkitli modelini birde beyaz oldumu evo mevo cort kalır yanında skydome bile gp ye yakıştığı kadar evo ya yakışmıyor
eğer fun ile evo arasınaki farkları saymaya kalkacak olursam bu konuyu açtıgına utanabilrsin sevgili dostum göz var nizam var
HIZ SABİTLEME, PARK-FAR-YAĞMUR SENSÖRLERİ, SİS FARLARI, YOKUŞLARDA GERİ KAYDIRMAMA SİSTEMİ karartılmış sis ve sürücü farları, sportif spoıler, sportif koltuklar, 16 inç çelik cantlı lastikler, esp,
*Yan marşpiyeller
**Karbon torpido
Bunlarin çoğu evo dynamic de var. Neye göre evo da yok dediniz?
arkadaşlarım evoda olmayan tek şey var oda karizma bunu kabul edin. evo son teknoloji içi gerçekten tatmin edici kalite konfor sınıfının iyilerinden ama dış görünüş vasat.malesef gp yi gp yapan ön tanpon ve ızgara grubu benim görüşüm....
arkadaşlarım evoda olmayan tek şey var oda karizma bunu kabul edin. Evo son teknoloji içi gerçekten tatmin edici kalite konfor sınıfının iyilerinden ama dış görünüş vasat.malesef gp yi gp yapan ön tanpon ve ızgara grubu benim görüşüm....
+1111
arkadaşlarım evoda olmayan tek şey var oda karizma bunu kabul edin. evo son teknoloji içi gerçekten tatmin edici kalite konfor sınıfının iyilerinden ama dış görünüş vasat.malesef gp yi gp yapan ön tanpon ve ızgara grubu benim görüşüm....
Haklisiniz, ama işte herkes için tek kriter diş görünüşün süper olmasi olmayabilir. Şayet öyle olsaydi sanirim, ford fiesta titanium alirdim, kaldi ki dış tasarimda gp ye de evo ya da basar bence :)
Demek istediğim, iç malzeme kalitesi, ses yalitimi (izolayson), süspansiyon, konfor bence çok daha önemli.
EvoKoray
05/06/2011, 21:27
Haklisiniz, ama işte herkes için tek kriter diş görünüşün süper olmasi olmayabilir. Şayet öyle olsaydi sanirim, ford fiesta titanium alirdim, kaldi ki dış tasarimda gp ye de evo ya da basar bence :)
Demek istediğim, iç malzeme kalitesi, ses yalitimi (izolayson), süspansiyon, konfor bence çok daha önemli.
+1
*Yan marşpiyeller
**Karbon torpido
Evet bazıları var. Ayrıca GP nin üretimi durduruluyor. Yani almak isteyenler acele etsin sonra istesede alamayacaklar.
Peki fun da viraj içi aydınlatma ,kabindeki estetik aydınlatma,göğüs deri döşeme (ya da benzer bir malzeme) , Farklı renklerde boyanmış çerçeveler, kumaş kaplı kapı panelleri,kolçak,kabin içinde gizli cepler,led stoplar,arka koltukta 3 kafalık varmı? Arabamda senin yazdığın bir çok özellik var. Yan marşpiyel ve cam filmide takmayı düşünüyorum.Bu arada ön tamponun GP de daha gagresif olduğuna katılıyorum sırf ön tampon belli olmasın diye siyah aldım. Herkesin arabası kendine çok güzeldir:) Bu arada skydome var ama tabi o ekstra:)
aslanerh
06/06/2011, 01:00
arkadaşlar görüyoruz ki evocular evo yu gp ciler gp yi övüyor sürekli. oysa ilk sayfada evocu arkadaş gp gördüm mü kardeş arabadır yanına park ederim her zaman demiş gayet de haklı. eğer 3000-4000 fazla para vermeye değer diye düşünüyorsanız elbette evo almalısınız. ama zevkler ve renkler tartışılmaz, açıkça söyleyebilirim ki benim 3000-4000 tl daha fazla param olsaydı gider seat ibiza 1.2 tdi 75 beygir 180 Nm (beygir ve tork değerleri benim araçla aynı) alırdım dış görünüşü ford fiesta dan çok daha iyi, ayrıca sınıfındaki en geniş araçlardan biri ve ayrıca kalite olarak da daha iyi olurdu. Ama bunun bir sonu yok, yok ek özelliktir, 3000-4000 tl de ona ver, ondan sonra da ona o parayı vereceğime gidip biraz daha üstüne koyup Auris alayım, vs vs sonunda bugattiyi bulabilirsiniz... şu anda ben gp'mden gayet memnunum, evo da bence kardeştir, saygı duyarım. alış veriş merkezinde görürsem ben de yanına park ederim :)
bir bilgi olarak, yukarda arkadaşlardan biri gp'de Euro 5 motor olmadığını yazmış ki alakası yok, benim araç E5 motor.
seysey37
06/06/2011, 01:05
bende ondan dolayı fiesta aldım :D bide tabi evo ve grandenin benzerliklerinden ötürü
Tabii bir de 90 hp multijet farkı var. Artık ne yazık ki 90 hp multijet hem gp de hem de evoda yok .. Fiatın en büyük yanlışı bence..
evo da 95 hp multijet var
GP COSKUN
06/06/2011, 01:19
bu kadar mesaj okudum, kon baktım ve şu açıkça görülüyorki kim hangi arabaya sahip olursa olsun grandenin dışı , evonun içi diyor. demese bile kendini ele veriyor , yine diyor. :lamo0000:
+1000
özetle budur yani :surprise:
aslanerh
06/06/2011, 01:31
yalnızca birşeye dikkat çekmek istiyorum, genellikle dış görünüş diyince fiesta akla geliyor oysa sizce de seat ibiza'nın dış görünüşü daha iyi değil mi sizce de? sanki daha bir asalet varmış gibi :)
elbette daha önce söylediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz, ama bence dış görünüşe baksaydım seat ibiza almak gerekirdi gibi geliyor. (ancak doğuş grubunun para tuzağı politikasını göz önüne almak gerekir bence, bu cümlem ile de reklam yapmadığım anlaşılsın)
https://www.ford.com.tr/cs/BlobServer?blobtable=MungoBlobs&blobcol=urldata&blobwhere=1214392903522&blobkey=id
https://www.seat.com.tr/seat/modeller/yeni_ibiza/images/header_ibiza_5d.jpg
bende ondan dolayı fiesta aldım :D bide tabi evo ve grandenin benzerliklerinden ötürü
bahadir77
06/06/2011, 01:41
evet seat ibiza konusunda bende kararsız kaldım, içten içe park etmiş birkaç seatı da soyle alıcı gozuyle ınceledım. ama fiyatı benım butcemı astıgı ıcın evoyu tercıh ettım. evodakı tek pısmanlıgım 105 bg olanını almamıs olmamdı dıye dusunuyorum...
fiestayı almazdım. kullandım sadece evo ya gore cok serı ama konfor ve kullanılan malzeme acısından degıl. (1,4 77 hp evo ile 1,4 90 hp fıestayı kullandıgım ıcın bılıyorum.)
seatta da aklım kalmadı degıl hani...peki wv polo ne durumda bu pazarda...
seysey37
06/06/2011, 01:41
benim fiesta ilk çıktığı günden beri çok hoşuma gidiyor valla :) bide arkadaşım şu yukarda göstermiş olduğundan aldı bayıldım :)
ondan fiesta tercih ettim..
ibiza pekte çekici gelmiyo bana açıkcası :)
seysey37
06/06/2011, 01:43
evet seat ibiza konusunda bende kararsız kaldım, içten içe park etmiş birkaç seatı da soyle alıcı gozuyle ınceledım. ama fiyatı benım butcemı astıgı ıcın evoyu tercıh ettım. evodakı tek pısmanlıgım 105 bg olanını almamıs olmamdı dıye dusunuyorum...
fiestayı almazdım. kullandım sadece evo ya gore cok serı ama konfor ve kullanılan malzeme acısından degıl. (1,4 77 hp evo ile 1,4 90 hp fıestayı kullandıgım ıcın bılıyorum.)
seatta da aklım kalmadı degıl hani...peki wv polo ne durumda bu pazarda...
kullanılan malzeme konusunda grande punto dan ağzım yandığı için evodan uzak durdum..alman arabası ve görüntüsü daha cazip geldi
bahadir77
06/06/2011, 01:51
grande puntodakı malzeme on konsol (aktıve modelını kullanıyorum sırket aracı olarak) cok sert maddeden yapılmıs. aslında gp full kıtt lı almaya gıttım bayıye ellerınde olmadıgı ıcın 40 gune gelır dedıler bıde evoya bakın dedıklerı anda bakalım nede olsa almıcaz dedım. ve ıcıne bındıgım an fıkrım degıstı. cok fark var evo ıle gp arasında. malzeme kalıtesıde ıyı konsolun goz alıcılıgıda...
fiestanın malzemesını evo ıle kıyasladıgımda bırkac ornekle acıklayayım. arac elektrık kırmızı ıcındekı renk mat desem degıl fusya desem degıl. ayrıca el frenı sıyah torpıdonun bazı yerlerı mat lacıvert. vıtes mat lacıvert sınyal ve sılecek kolları sıyah... yanı renk uyumsuzlugu var aracta. bırde cd calar bolumunde gereksız bır dunya tus var. hele hele ok tusunun ustundekı tusa basmak zanaat ıstıyor.
tabıkı bunlar benım fıkrım....herkesın fıkrıne de saygı duyarım....
seysey37
06/06/2011, 01:57
ok tuşunun üstündekine katılıyorum :D kesinlikle..
bence o iç döşeme rengini güzel seçememiş..benimki siyah içi bordo mesela gayet şık..uyum var :)
Bolu_Beyi
06/06/2011, 01:58
Evo'ya binmesem yada bilmesem direk gidip alıcam yazılanlara göre :) GP'nin üretimi durucak demiş arkadaşımız üzücü bir olay kaynak sağlammı :(
Evo'ya binmesem yada bilmesem direk gidip alıcam yazılanlara göre :) GP'nin üretimi durucak demiş arkadaşımız üzücü bir olay kaynak sağlammı :(
Şükür ki biliyosunuz, evo gibi bu kadar iğrenç, rezalet bir arabayi buradakilerin abartmasiyla iyi araba sanacaktiniz az daha.
swimmer_tr
06/06/2011, 02:50
Burada yazılanlar arasında Evo'ya binmeniz ve bilmeniz açısından soruyorum ne fark var sizin bilgilerinizle ? Sadece merak ettim :)
Bir de şu seat ibiza olayı... Ah babam tutturmasaydı dizel diye 1.2 tsi 105 bg 7 ileri DSG alıcaktım ama dizel olunca bir de triptronic olması gerekiyordu gidip evo aldım :) gp öneren de oldu ancak inceledim iç malzemesi hoşuma gitmedi o dönemde bir de tasarımı ve dış görünüşü her ne kadar hoş da olsa (buradan evonunki kötü dediğim anlaşılmasın evoma bayılıyorum :)) biraz geride ve eski kaldığını düşünmüştüm hala da böyle düşünüyorum :) herkesin kendi tercihi gidip görmek, hangisi hoşuna gidiyorsa bütçeni de düşünüp almak lazım :)
Hepinize iyi akşamlar diliyorum :)
Aracımı yani punto evo yu alırken baya bir araştırma yaptım...Öncelikli olarak yakıt çok önemliydi...Neyse araştırmaları tamamladıktan sonra full olan evoya karar kıldım arada puntoyada baktım... Görsel olarak herhangi bir done gözetmeksizin çok fark olduğuna kanaat getirdim...Eskişehire gelen yeni trafik şube müdürü sigara kırmızı ışık seyir halinde iken telefonla konuşma emniyet kemeri takıntısı olunca kırmızı ışık ve sigara haricinde evo aldığım için çok isabetli bir karar verdiğime inandım...
Evoyu hiç kullanmadım ama genelde markalar, yeni bir modele kasaya veya makyajladıkları araçlarda onu geliştiriyorlar sorunları gideriyorlar. Evonun mutlaka Gp den üstün tarafları vardır.
Ben görselliğe önem veririm. Evoya birtürlü alışamadım, şimdi aracımı satıp yükseltme ihtimalim var tercihim yine Gp olacak Evoya hiç bakamıyorum içimden gelmiyor. Bazı markalar var bir aracı makyajlıyor veya yeni kasasını çıkarıyor insan diyorki eskisi daha güzeldi arabayı bozmuşlar. Evo da bence bunlardan biri.
Gp fanatikliği herhalde benimki bilmiyorum Scirocco alana kadar GP den başkasını görmez gözüm.
Aracımı yani punto evo yu alırken baya bir araştırma yaptım...Öncelikli olarak yakıt çok önemliydi...Neyse araştırmaları tamamladıktan sonra full olan evoya karar kıldım arada puntoyada baktım... Görsel olarak herhangi bir done gözetmeksizin çok fark olduğuna kanaat getirdim...Eskişehire gelen yeni trafik şube müdürü sigara kırmızı ışık seyir halinde iken telefonla konuşma emniyet kemeri takıntısı olunca kırmızı ışık ve sigara haricinde evo aldığım için çok isabetli bir karar verdiğime inandım...
"kırmızı ışık ve sigara haricinde evo aldığım için çok isabetli bir karar verdiğime inandım"
demişsiniz, bunların evoyla ilgisini çözemedim ben? :)
GP cilerin yazdıklarını okuyunca insanın arabasını satası geliyor ...:)
İşin gırgırı bir yana her üretilen model bir öncekinin devamı gibi olsada teknik,kalite,konfor ve görsellik olarak daha ileri düzeyde oluyorlar,şimdi araçlarınızı yenilemek gibi bir imkanınız olsaydı eminim % 80 iniz gidip Evo alırdı...:)
GP cilerin yazdıklarını okuyunca insanın arabasını satası geliyor ...:)
İşin gırgırı bir yana her üretilen model bir öncekinin devamı gibi olsada teknik,kalite,konfor ve görsellik olarak daha ileri düzeyde oluyorlar,şimdi araçlarınızı yenilemek gibi bir imkanınız olsaydı eminim % 80 iniz gidip Evo alırdı...:)
Tam üstüne bastın. Aracımı yenileme durumum var. 2010-11 Gplere bakıyorum hala Evoya hiç bakmadım. Üstteki mesajımı okumamışsınız sanırım.
Bolu_Beyi
07/06/2011, 01:48
Evo'da iyidir iyi :) Bazı arkadaşlar kızmış ama ben bazı arkadaşların abarttığı kadar kalite ve konfor farkı göremedim o yüzden böyle söyledim :) Sonuçta GP EVO 2 side PUNTO kardeş araba yani yolda gördüğümde kornaya basar selam veririm :)
Tam üstüne bastın. Aracımı yenileme durumum var. 2010-11 Gplere bakıyorum hala Evoya hiç bakmadım. Üstteki mesajımı okumamışsınız sanırım.
İçine otur biraz incele,mümkünse test sürüşü yap,farkı göreceksin...:)
Evo'yu öncekilerle kıyaslamak cinayet olsa gerek :) Herkes kendi malını övüyor muhtemelen fakat Evo'nun farkı açık şekilde ortada, kronik arızaların yok olması da cabası..Bence bu araca saygı duymak lazım :)
ultraslan33
07/06/2011, 10:36
Bunlarin çoğu evo dynamic de var. Neye göre evo da yok dediniz?
kusura bakmayın ama çoğu derkenn?saydıklarımın yarıısından fazlası yok orjinalden kararta camlı spor koltuklu marşpiyelli 16 çelik cantlı sportif spoılerli esp li asr li vs daha sayamadıgım bi çok özellikli evo şu an üretimde YOKKKK
ultraslan33
07/06/2011, 10:39
grande puntodakı malzeme on konsol (aktıve modelını kullanıyorum sırket aracı olarak) cok sert maddeden yapılmıs. aslında gp full kıtt lı almaya gıttım bayıye ellerınde olmadıgı ıcın 40 gune gelır dedıler bıde evoya bakın dedıklerı anda bakalım nede olsa almıcaz dedım. ve ıcıne bındıgım an fıkrım degıstı. cok fark var evo ıle gp arasında. malzeme kalıtesıde ıyı konsolun goz alıcılıgıda...
fiestanın malzemesını evo ıle kıyasladıgımda bırkac ornekle acıklayayım. arac elektrık kırmızı ıcındekı renk mat desem degıl fusya desem degıl. ayrıca el frenı sıyah torpıdonun bazı yerlerı mat lacıvert. vıtes mat lacıvert sınyal ve sılecek kolları sıyah... yanı renk uyumsuzlugu var aracta. bırde cd calar bolumunde gereksız bır dunya tus var. hele hele ok tusunun ustundekı tusa basmak zanaat ıstıyor.
tabıkı bunlar benım fıkrım....herkesın fıkrıne de saygı duyarım....
İÇ MALZEME kalitesi gerçekten kötü GP da...buna itirazım yok
grande punto ile fiestayı yan yana getirin önden arkadan üstten yandan bakın agresif irilik görsellik benim zevkime göre punto fiesta kötü demedim ama ufak görünüyor.
Ben aracı satın alırken 3 ay araştırma yaptım. Önce Leon alıyordum, fakat yakıt tüketimi ve vergi yüzünden vazgeçtim. Sonra herkes fiesta dedi, o da kütük gibi araba geldi bana, Getz'lere baktım ama ısınamadım, sonra EVO'ya bakmaya karar verdim, hatta gidip bir 2011 model EVO kiraladım 1 gün boyunca gezdim. Fakat aracın önü ve arkası (benim zevkime göre) çok kötü tasarlanmış, özellikle de ön kaputtaki MG tipi nikelaj aracı tospaya benzetmiş tamponunu da beğenmedim. Fakat içi fena değildi, özellikle torpidodaki altı yumuşak üstü ise güzel bir kumaş ile kaplanmış bölüme bayıldım, keza teybin olduğu bölüme de.. Ani frenlerde 4'lüleri yakması gibi ek elektronik donanımlar da hoşuma gitti ama araca ısınamadım. Daha sonra şu an gördüğüm GP'yi gördüm ve tasarımına bayıldım, üzerindeki donanım, tesisat, lastikler ve modifikasyonlarla harika bir araç ve hemen satın aldım. Bu araçta da (2006 GP) gösterge paneli berbat gerçekten ben bunu değiştirebileceğimi düşünmüştüm ama en fazla ışık modifikasyonu olabiliyormuş bir ara yaptıracağım.
Marka bağımlısı değilim, eski araçlarım Mercedes,BMW,BMW ve WV ilk kez Alman araçları dışında bir araç sahibi oldum, tamamıyla nesnel fikirlerim bunlar.
Selamlar.
ykaya1983
07/06/2011, 15:33
grande punto ile fiestayı yan yana getirin önden arkadan üstten yandan bakın agresif irilik görsellik benim zevkime göre punto fiesta kötü demedim ama ufak görünüyor.
+1
İstedikleri kadar tasarım desinler.Fiesta dedikleri araba palio kadar bişey.Gp yi yanına koysan c sınıfı gibi durur.Fiesta tam bir bayan arabası.
Evonun grandeden tasarım hariç her konuda üstünlüğü tartışılmaz. Zaten tasarımda herkesin zevkine kalmış birşey kimisi 70 model arabayı daha çok beğenir. Benim zevkime görede grandenin ön yüzü daha güzel ama showrooma girip aa bu araba daha güzel bakıyor deyipte grande alamadım:) Şuanda tercihimden çok memnunum evomun yüzünede alıştım şimdi çok güzel geliyor. Grandeyi çok seviyorum yolda görsem arkasından giderim:)
ultraslan33
07/06/2011, 19:52
Evet bazıları var. Ayrıca GP nin üretimi durduruluyor. Yani almak isteyenler acele etsin sonra istesede alamayacaklar.
Peki fun da viraj içi aydınlatma ,kabindeki estetik aydınlatma,göğüs deri döşeme (ya da benzer bir malzeme) , Farklı renklerde boyanmış çerçeveler, kumaş kaplı kapı panelleri,kolçak,kabin içinde gizli cepler,led stoplar,arka koltukta 3 kafalık varmı? Arabamda senin yazdığın bir çok özellik var. Yan marşpiyel ve cam filmide takmayı düşünüyorum.Bu arada ön tamponun GP de daha gagresif olduğuna katılıyorum sırf ön tampon belli olmasın diye siyah aldım. Herkesin arabası kendine çok güzeldir:) Bu arada skydome var ama tabi o ekstra:)
kolçak gizli cep amerikan park kabin içi led beyaz aydınlatma var...şunu kabul et o araba sırf punto die saygı duyuluyo
varmı?
satarken evo dıye satarsınız. Yeni kasa dersiniz içi daha şık vs.vs sizin açınızdan fazlaca özelliği olan bir araç
+1
İstedikleri kadar tasarım desinler.Fiesta dedikleri araba palio kadar bişey.Gp yi yanına koysan c sınıfı gibi durur.Fiesta tam bir bayan arabası.
Son cümleniz de aslinda fiesta almamamdaki diğer etken, yeni fiesta kullananlarin -en azindan benim denk geldiğim kadariyla- yüzde sekseni bayan. hakkaten de bayan arabasi gibi duruyor. punto da ayni şey söz konusu değil.
Var HIZ SABİTLEME,
Var PARK-FAR-YAĞMUR SENSÖRLERİ,
Var SİS FARLARI,
Var YOKUŞLARDA GERİ KAYDIRMAMA SİSTEMİ
Var 16 inç çelik cantlı lastikler, esp,
Var Deri direksiyon ve deri vites topuzu
karartılmış sis ve sürücü farları,
sportif spoıler,
sportif koltuklar,
Yan marşpiyeller
Karartılmış arka camlar ve bagaj camı(film değil)
Karbon torpido
Var yazdiklarim kesin emin olduklarim, diğer kalanlar da sadece görünüş. Fonksiyonellik açisindan olmayan birşey yok. Atip tutmadan önce bir araştiralim. Bunlarin hiçbiri Evo da yok demeyelim. Sadece olmayanlari yazalim.
ultraslan33
07/06/2011, 21:35
Var yazdiklarim kesin emin olduklarim, diğer kalanlar da sadece görünüş. Fonksiyonellik açisindan olmayan birşey yok. Atip tutmadan önce bir araştiralim. Bunlarin hiçbiri Evo da yok demeyelim. Sadece olmayanlari yazalim.
atıp tutmadan önce sen araştır baz modelinde bu özelliklerden bi tane bile yok
Bu kadar da komedi görmedim. Grande punto da baz modeline bakarak mi söyledin o özellikleri sanki de Evo da baz modelini referans aliyosun. Fanatiklikten gözün dönmüş.
swimmer_tr
08/06/2011, 00:36
puhaha valahi hiç güleceğim yoktu :) ya ikisini de baz model alarak karşılaştırın ya da ikisini de full alarak :) gp donanım olarak evo dan iyi olamaz kabul edin tamam tasarım herkesin kendi fikri de siz asr msr hillholder vb yok demişsiniz benim arabada var nasıl oluyor acaba :) üstelik saydıklarınızın çoğu ek paket şeklinde mümkün evo da (yağmur sensörü vb) lütfen iyice araştırıp öyle karşılaştırın :)
+1
Katılıyorum, fiesta da resmen kendimi kafeste gibi hissediyorum, onca boyuma rağmen puntonun arka koltuğuna bile oturunca başım değmiyor ancak fiesta da neredeyse üçe katlanıyorum , katlanmak zorunda kalıyorum :)
Evoyu hiç kullanmadım ama genelde markalar, yeni bir modele kasaya veya makyajladıkları araçlarda onu geliştiriyorlar sorunları gideriyorlar. Evonun mutlaka Gp den üstün tarafları vardır.
Ben görselliğe önem veririm. Evoya birtürlü alışamadım, şimdi aracımı satıp yükseltme ihtimalim var tercihim yine Gp olacak Evoya hiç bakamıyorum içimden gelmiyor. Bazı markalar var bir aracı makyajlıyor veya yeni kasasını çıkarıyor insan diyorki eskisi daha güzeldi arabayı bozmuşlar. Evo da bence bunlardan biri.
Gp fanatikliği herhalde benimki bilmiyorum Scirocco alana kadar GP den başkasını görmez gözüm.
Dostum bende tam bir gp hastasıyım ancak evoyu alınca iç donanım ve kullanışlık ve teknolojik donanımı beni zamanla dış görselliğini de alıştırdı, ama birazda dış görünümüne alışıp alışmamak herhalde renkle de alakalı olabilir, benim önceki gp kırmızı idi , sonra beyaz evo aldım , evo nun o ön görünüş çirkinliği sonradan bende hayranlığa dönüştü daha sonra yeniden evo ve yeniden beyaz aldım iyiki de evo almışım, böyle bir donanıma ulaşmak içindiğer tüm firmalarda 40 50 arası fiyat vermek zorundasınız kaldı ki duyuyorum fluence in en baz versiyonunu 40 küsür diyorlar (alanlar için vay bea demek zorunda kalıyorum ) bence iyi düşün dostum bir gp hayranı olarak tavsiyem kesinlikle evo !!!
puhaha valahi hiç güleceğim yoktu :) ya ikisini de baz model alarak karşılaştırın ya da ikisini de full alarak :) gp donanım olarak evo dan iyi olamaz kabul edin tamam tasarım herkesin kendi fikri de siz asr msr hillholder vb yok demişsiniz benim arabada var nasıl oluyor acaba :) üstelik saydıklarınızın çoğu ek paket şeklinde mümkün evo da (yağmur sensörü vb) lütfen iyice araştırıp öyle karşılaştırın :)
Selam arkadaşım, aracınızı güle güle kullanın, bir 95 lik daha katılmış aramıza, size araçla ilgili bişi sorcaktım, profilinizde gördüm deri döşeme yazıyor, aracınız deri koltuklu mu ? yoksa yanlışlıkla mı işaretlediniz ?
Evo'da iyidir iyi :) Bazı arkadaşlar kızmış ama ben bazı arkadaşların abarttığı kadar kalite ve konfor farkı göremedim o yüzden böyle söyledim :) Sonuçta GP EVO 2 side PUNTO kardeş araba yani yolda gördüğümde kornaya basar selam veririm :)
Aynen bende gördüğüm her punto veya evo ya; ya sellektör yaparım veya Kastamonu merkezliyse yanında durur siteye üye olması için tavsiyede bulunurum :)
ultraslan33
08/06/2011, 09:51
Bu kadar da komedi görmedim. Grande punto da baz modeline bakarak mi söyledin o özellikleri sanki de Evo da baz modelini referans aliyosun. Fanatiklikten gözün dönmüş.
fanatik oldugum doğruuu:)))
Gerçekten çok çirkin,fanatik GP ciler siz sakın EVO almayın...:D
https://img88.imageshack.us/img88/1356/usta3151.jpg
Bence de çirkin, almayın. Her yerde Evo olmaya başladı:D
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/garaj/13164d1301569410-ardevos-garage-vbgarage2-php-jpg
asukasan
08/06/2011, 11:18
güzel araba güzel :) GP kadar yırtıcı bakmıyor ama olsun, yeni tasarım iyidir :) alan arkadaşlar güle güle keyifle kazasız belasız kullansın.
swimmer_tr
08/06/2011, 12:34
Selam arkadaşım, aracınızı güle güle kullanın, bir 95 lik daha katılmış aramıza, size araçla ilgili bişi sorcaktım, profilinizde gördüm deri döşeme yazıyor, aracınız deri koltuklu mu ? yoksa yanlışlıkla mı işaretlediniz ?
Teşekkür ederim dostum :) Onu koltuklar değil de ön konsol un bordo olması dolayısıyla işaretledim bordolar deri sanırım değil mi ? :D yanlış biliyor da olabilirim :D zaten deri koltuk da nedense hiç hoşuma gitmez :D
fanatik oldugum doğruuu:)))
grande punto & punto evo kardeştir (nokta)
:D
seysey37
08/06/2011, 20:10
+1
:) valla fiat diyince takasta bile bidaha düşünüyolar..güzel araba punto ama çok narin italyan oluşundan..bu sırf punto değil GIULIETTA ta bile böyle..
ondan alman arabasındaki tokluk kolay kolay hiçbirinde yok..bundanda tercihim FİESTA oldu..
bayan arabası konusu gelince pembe renginden dolayı tercih edildi bayanlar tarafından..
onun için siyah tercih ettim bencede tam spor bir genç arabası..
seysey37
08/06/2011, 20:12
Aynen bende gördüğüm her punto veya evo ya; ya sellektör yaparım veya Kastamonu merkezliyse yanında durur siteye üye olması için tavsiyede bulunurum :)
eski puntocu olarak kastamonuda bana selektör atarsın artık siyah fiesta görürsen sa plaka :D
serkangsk
11/06/2011, 16:35
Bizde alsakta bizede sellektör yapsanız istanbulda :))
tevfikoguzhanyilmaz
11/06/2011, 16:55
Teşekkür ederim dostum :) Onu koltuklar değil de ön konsol un bordo olması dolayısıyla işaretledim bordolar deri sanırım değil mi ? :D yanlış biliyor da olabilirim :D zaten deri koltuk da nedense hiç hoşuma gitmez :D
döşemede veya konsolda deri bir yer yok sadece direksiyon simidi ve vites bölümü deri
döşemede veya konsolda deri bir yer yok sadece direksiyon simidi ve vites bölümü deri
Ön konsoldaki bölüm deri gibi duruyor. Peki deri değilse ne? Bez değil? Suni derimi acaba?
StrawBeeRy
11/06/2011, 20:24
Ön konsoldaki bölüm deri gibi duruyor. Peki deri değilse ne? Bez değil? Suni derimi acaba?
ikiside değil abi carbona benzetmeye çalışmışlar :)
ikiside değil abi carbona benzetmeye çalışmışlar :)
Ne olduğunu bilmiyorum ama çok şık duruyor :)
Mugen_punto
11/06/2011, 21:02
Bu segmentteki araçlar arasında en çok hoşuma giden araç. fiat bayisine gitmeden önce diğer firmalarıda gezdim punto evo bu sınıfta 1 numara diyebilirim.
bende 1500 tl fark var evo ile grandenin arasında fark olmasa bile ben yine grande punto dedim araçım 1 haftaya kapıda inş 1.3 multijet ^^
Enisgp41
07/01/2015, 19:00
arkadaşlar evo larda 90BG seçeneği var mı?
arkadaşlar evo larda 90BG seçeneği var mı?
Dizel.otomatik 95 beygir
Enisgp41
07/01/2015, 20:16
manueli yok yani?hangi donanmdan başlıyo?
Enisgp41
07/01/2015, 20:27
punto evo 1.3 mj 75 s&s manuel
punto evo 1.3 mj 95 s&s manuel veya otomatik
ikisi arasından tavsiyeleriniz nelerdir
yakıt tüketimleri aynı ort.4.2
ama 95 olan daha atik 11.8sn diğeri 13.6
sizce hangisi?
95 olan daha pahalı