PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 5cm Eibach (Benzinli için) yay arıyorum...

PLaTiNuN
02/09/2010, 16:10
Arkadaşlar ilanlar bölümden gördüğüm kadarıyla satılık benzinli model için 5cm yay yok..Satmaya niyetli olan var ise ilgilenebilirim..

whitegold
02/09/2010, 17:50
toolgacıgım sabah berı şaş oldum araya araya harbı kımse satmıyor ya galba,dıger uye oldugum forma da gırıp bakcam sımdık hatta orayada ılan vermemı ıstermısın?

PLaTiNuN
02/09/2010, 17:55
Çok iyi olur sonercim bende bişe bulamadım olmazsa artık dizellerinkine sulanıcam :D

whitegold
02/09/2010, 17:55
uyuyormukı?

PLaTiNuN
02/09/2010, 17:56
Uydurucaz :D

serkankucuk
02/09/2010, 18:07
arada neden fark olsun ki aynı araçlar sonuçta....

PLaTiNuN
02/09/2010, 18:12
Serkancım dizeller benzinlilere göre biraz daha ağır oldukları için yayların esneklikleri farkedebiliyormuş gerçi çoğu dizelci öyle düşünmüyo ama benim için son çare şimdilik :)

krakercocuk
02/09/2010, 18:12
araçların ağırlıklarıyla alakalı...

serkankucuk
02/09/2010, 18:16
Serkancım dizeller benzinlilere göre biraz daha ağır oldukları için yayların esneklikleri farkedebiliyormuş gerçi çoğu dizelci öyle düşünmüyo ama benim için son çare şimdilik :)

alla alla hadi yaa... ben yayları değiştirirken serviste aynı kasa araç oldukları için hepsi aynıdır demişti...

ademtahir
02/09/2010, 18:20
bende anlayamadım bu işi benzinli dizel kaç kg fark varki yay fark ediyor garip geliyor bana..

arkadaşlar bu tabolada kg lar yazıyor 105 kg dizel daha ağırmış ama bu kadar fark neden yayda fark ediyor bir bilene sormak lazım..

https://forum.grandepuntotr.com/grande-punto-karsilastirma-tablolari/5269-motora-gore-karsilastirma.html

serkankucuk
02/09/2010, 18:24
bende anlayamadım bu işi benzinli dizel kaç kg fark varki yay fark ediyor garip geliyor bana..

arkadaşlar bu tabolada kg lar yazıyor 105 kg dizel daha ağırmış ama bu kadar fark neden yayda fark ediyor bir bilene sormak lazım..

https://forum.grandepuntotr.com/grande-punto-karsilastirma-tablolari/5269-motora-gore-karsilastirma.html

valla ben de anlamadım... pek de sanmıyorum değişeceğini. haa t-jet'lerin farklı olsa anlarız spor yaylar büyük jantlar takılı gelebilir. ama dizel ve benzinli arasında o kadar fark var mıdır ki?

whitegold
02/09/2010, 19:20
arada neden fark olsun ki aynı araçlar sonuçta....dizel araclar daha ağır oldugu ıcın serkan

https://forum.grandepuntotr.com/grande-punto-karsilastirma-tablolari/5269-motora-gore-karsilastirma.htmlcoskun abı konuyu okuyunca aydınlıga kavusturur umarım adem abıcıgım

valla ben de anlamadım... pek de sanmıyorum değişeceğini. haa t-jet'lerin farklı olsa anlarız spor yaylar büyük jantlar takılı gelebilir. ama dizel ve benzinli arasında o kadar fark var mıdır ki?serkan ınanması guc ama var arkadaşım ınanmıyorsan tart aracları:):)

serkankucuk
02/09/2010, 20:55
dizel araclar daha ağır oldugu ıcın serkan

coskun abı konuyu okuyunca aydınlıga kavusturur umarım adem abıcıgım

serkan ınanması guc ama var arkadaşım ınanmıyorsan tart aracları:):)

tamam arada 105 kg.lık bi fark varmış tabloda gördük ama şaşırdım farklı olmasına... gerçi 105 kg bizimki gibi küçük bi araba için fazlasıyla önemli bi ağırlıktır heralde...

StrawBeeRy
02/09/2010, 22:04
tamamda hepsi birbirine uyuyor sorun yok benzinliye dizel taktın pek indirmedi peki dizele benzinli taktın dizelin yayına göre dahamı çok indirir hadi bakalım çık işin içinden :)

bravo_sercan
02/09/2010, 22:23
tamamda hepsi birbirine uyuyor sorun yok benzinliye dizel taktın pek indirmedi peki dizele benzinli taktın dizelin yayına göre dahamı çok indirir hadi bakalım çık işin içinden :)

Uymamasından yana sıkıntımız yokki zaten mert.
dizele benzinli yayı takınca daha çok indiriyor
benziliye dizel yayı takınca olması gerekenden daha az indiriyor.
Misal ben kendi aracıma benzinli yayı taktım , benzinli araca göre kafadan bi yarım cm daha çok bastı.

StrawBeeRy
02/09/2010, 22:27
Uymamasından yana sıkıntımız yokki zaten mert.
dizele benzinli yayı takınca daha çok indiriyor
benziliye dizel yayı takınca olması gerekenden daha az indiriyor.
Misal ben kendi aracıma benzinli yayı taktım , benzinli araca göre kafadan bi yarım cm daha çok bastı.
şimdi yarım cm için benimi kırcan :D:D

KaMiKaZe
02/09/2010, 22:35
bendekiler benzinli araçlar için olandan.

bravo_sercan
02/09/2010, 22:44
şimdi yarım cm için benimi kırcan :D:D
benim için sorun yok, işime gelir, geliyorda :)
Tolga abi çok basık olsun istemiyor muhabbet ondan :)

StrawBeeRy
02/09/2010, 22:47
benim için sorun yok, işime gelir, geliyorda :)
Tolga abi çok basık olsun istemiyor muhabbet ondan :)
tamam işte benim yayları vereyim diyorum hem o kadar basık olmaz ama benzinli olsun istiyor :)

bravo_sercan
02/09/2010, 22:55
tamam işte benim yayları vereyim diyorum hem o kadar basık olmaz ama benzinli olsun istiyor :)

Alın verin ekonemiye can verin , sizin alışverişiniz o ben bilmem.
Hayırlı işler bol güneşler :)

bulut
03/09/2010, 00:32
Kesinlikle ARACINIZA HERZAMAN uygun olan ürün alınmalı. AMA BU YAY KONUSUNDA DA Bİ FİKRİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM; Benzin ve diesel araçlar arasında 100 kg fark var diyoruz evet. Mesela ben 72 kiloyum ve arabama bindiğimde (spor yaylarda) gözle görülür bi alçalma söz konusu yani kafadan 1 cm alçalıyo. Yani konuyu şuna baglııcam ki; 1,025 kg lık benzinli bi gp ye göre 1,130 kg lık diesel tabiki kafadan 1 cm fark arttırır alçaklıkta. Tabi olay tamamen istege baglı. Unutmayınki bizim gp ler 5 cm le bile cok alçalmıyo. Eger aracınızı gerçekten alçaltmak istiyorsanız. Diesel sahipleri tıpkı orhan gibi benzinli model eibach alıp takmalı. ÇÜNKİ ORHANIN YAYLAR BENZİNLİ ARACIN HAFİFLİĞİNE GÖRE TASARLANMIŞ VE BUNA KEZA ORHAN 100 KG DAHA AGIR OLAN DİESEL ARAÇ KULLANDIGI İÇİN ARACI ÇOK BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ALÇALTMIŞ. Benim gibi benzinli gp sahipleri de diesel araçtan cıkma (ARACIN AGIRLIGINI YEMİŞ VE bayaaa bi esnemiş) 5 cm yay alıp takabilir. Aksi taktirde 5cm yay ile benzinli aracı cok fazla yere basamazsınız.
EN GERCEK ÖRNEĞİ BENİM Kİ; BENDE cıldırıp son çare KOMPLE YERE BASTIM ARACII :D:D
ALMIŞKEN PİŞMAN OLMAYIN. BURDA CM LERE PARA VERİYORUZ.

bulut
03/09/2010, 00:35
çok iyi olur sonercim bende bişe bulamadım olmazsa artık dizellerinkine sulanıcam :d
tolga sakın diesel modelleri için üretilmi yayı sakın alma. özellikle sıfır alma. Paran boşa gider benden söylemesi kardeşim. Aracını tahmin ettigin kadar alçaltmaz. Dizel bi araçtan cıkma yay belki alınabilir. Yaylar zamanla esnemiştir.

serkankucuk
03/09/2010, 00:40
Kesinlikle ARACINIZA HERZAMAN uygun olan ürün alınmalı. AMA BU YAY KONUSUNDA DA Bİ FİKRİMİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM; Benzin ve diesel araçlar arasında 100 kg fark var diyoruz evet. Mesela ben 72 kiloyum ve arabama bindiğimde (spor yaylarda) gözle görülür bi alçalma söz konusu yani kafadan 1 cm alçalıyo. Yani konuyu şuna baglııcam ki; 1,025 kg lık benzinli bi gp ye göre 1,130 kg lık diesel tabiki kafadan 1 cm fark arttırır alçaklıkta. Tabi olay tamamen istege baglı. Unutmayınki bizim gp ler 5 cm le bile cok alçalmıyo. Eger aracınızı gerçekten alçaltmak istiyorsanız. Diesel sahipleri tıpkı orhan gibi benzinli model eibach alıp takmalı. ÇÜNKİ ORHANIN YAYLAR BENZİNLİ ARACIN HAFİFLİĞİNE GÖRE TASARLANMIŞ VE BUNA KEZA ORHAN 100 KG DAHA AGIR OLAN DİESEL ARAÇ KULLANDIGI İÇİN ARACI ÇOK BAŞARILI BİR ŞEKİLDE ALÇALTMIŞ. Benim gibi benzinli gp sahipleri de diesel araçtan cıkma (ARACIN AGIRLIGINI YEMİŞ VE bayaaa bi esnemiş) 5 cm yay alıp takabilir. Aksi taktirde 5cm yay ile benzinli aracı cok fazla yere basamazsınız.
EN GERCEK ÖRNEĞİ BENİM Kİ; BENDE cıldırıp son çare KOMPLE YERE BASTIM ARACII :D:D

bulut, sen arabay tek binme hep 3-4 kişi bin zaten istediğin basıklığa ulaşırsın bence :)
gerçi bu hali yeteri kadar yerde gidiyor :)

bravo_sercan
03/09/2010, 00:40
ki bide 5 cm diye tabir edilen yaylar 5 e 5 indirmiyor araçları.
4 cm e 3.5 indiriyor.
dizelden alıp benzine takınca 3.5 a 3.5 olucak.
tam tersindede yarım cm fazla basıcak.

bulut
03/09/2010, 00:47
bulut, sen arabay tek binme hep 3-4 kişi bin zaten istediğin basıklığa ulaşırsın bence :)
gerçi bu hali yeteri kadar yerde gidiyor :)
sorma serkan bazen varya biraz daha basmak istiyorum tam bir german style
ama yollar malum

PLaTiNuN
03/09/2010, 01:00
Çıldırma Bulut daha da bastırıcam ne demek :) arkadaş biz 4 cm ye fit oluyoruz sen 5 cm bile kesmez beni diyosun :D :D
Sağolasın verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için biraz daha araştırıp kafamdaki olayı aracıma uygulamak için doğru seçimi yapıcam tabi sizlerinde yardımıyla...

bulut
03/09/2010, 01:04
çıldırma bulut daha da bastırıcam ne demek :) arkadaş biz 4 cm ye fit oluyoruz sen 5 cm bile kesmez beni diyosun :d :d
sağolasın verdiğin bilgiler ve tavsiyeler için biraz daha araştırıp kafamdaki olayı aracıma uygulamak için doğru seçimi yapıcam tabi sizlerinde yardımıyla...
acele etme ve önerilerimi acı bi tecrübeye dayanarak verdim sana. Ben boşa para verdim acıkcası. 2 kere iş yaptık. SENDE BOŞA PARA VERME.
Bu arada benim araç suan 9 cm alçak :Ç

PLaTiNuN
03/09/2010, 01:06
acele etme ve önerilerimi acı bi tecrübeye dayanarak verdim sana. Ben boşa para verdim acıkcası. 2 kere iş yaptık.
Bu arada benim araç suan 9 cm alçak:ç

Kardeş sen aşmışsın olayı o arabayla yanlışlıkla kasise denk gelsen ne yapıcaksın? Yoksa sizin oralar yeni asfalt mı :D

bulut
03/09/2010, 01:55
kardeş sen aşmışsın olayı o arabayla yanlışlıkla kasise denk gelsen ne yapıcaksın? Yoksa sizin oralar yeni asfalt mı :d
yaa sorma zaten çile. Ama alışınca vazgecilmiyoo

serkankucuk
03/09/2010, 01:58
valla ben de çok rahatsız gidiyorum ama o virajlarda gazı kökleyebilme güveni olduğu için vazgeçemiyorum

bulut
03/09/2010, 02:11
valla ben de çok rahatsız gidiyorum ama o virajlarda gazı kökleyebilme güveni olduğu için vazgeçemiyorum
ben en çok ta görüntüye tavım

serkankucuk
03/09/2010, 10:09
görüntüsü tabi ayrı güzel ama biz genelde arabanın içinde olduğumuz için görsel zevki her zaman yaşayamıyoruz o yüzden ben de kendimi bu konuda tatmin etmiş oluyorum işte. yoksa bu rahatsız hayatta çekilmez....

whitegold
03/09/2010, 11:15
bendekiler benzinli araçlar için olandan.orhan senın yaylar kaclık ve ne marka?

StrawBeeRy
03/09/2010, 11:16
yaa sorma zaten çile. Ama alışınca vazgecilmiyoo
basık araba kullanmak sanattır :)

KaMiKaZe
03/09/2010, 11:20
eibach sportline
proshop a babamı göndermiştim onada benzinlilere uygun modeli vermişler zaten ellerinde de başka yokmuş bende daha sonra kutunun üstündeki kod sayesinde farkına vardım.
Dizeller için olan olsa belki konfor olarak artıları olabilirdi ama söz konusu yere basmaksa benzinli modelinki bana fark edilir avantaj sağladı.
Şahsen aracımın dahada alçalmasını istemem 330 luk kola kutusunu yatırsam dahi geçmiyor.

StrawBeeRy
03/09/2010, 11:24
eibach sportline
proshop a babamı göndermiştim onada benzinlilere uygun modeli vermişler zaten ellerinde de başka yokmuş bende daha sonra kutunun üstündeki kod sayesinde farkına vardım.
Dizeller için olan olsa belki konfor olarak artıları olabilirdi ama söz konusu yere basmaksa benzinli modelinki bana fark edilir avantaj sağladı.
Şahsen aracımın dahada alçalmasını istemem 330 luk kola kutusunu yatırsam dahi geçmiyor.
abi banada girmiyor o bendekide benzinlimi acaba bir ara çekyatın altında duruyordu evde temizlikte çöpe gitmiş :)

PLaTiNuN
04/09/2010, 12:57
Halen arıyorum :)

StrawBeeRy
04/09/2010, 12:58
sanırım bende eibachları kestiricem öyle gözüküyor

PLaTiNuN
04/09/2010, 13:36
Anlaşıldı satmıcaksın yani :D