PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Radyo kanalı neden değişir??

paratutmaz
31/08/2010, 12:19
herkese merhaba,

evo kullanan arkadaşlara sormak istiyorum.. Radyo dinlerken, kanal durup duruken değişiyor mu? Benim radyomda sürekli oluyor. İlk zamanlarda önemsememiştim. ancak şu an için hayli can sıkıcı olmaya başladı. İlginçtir ya moral fm oluyo ya da zemzem fm.. Bu durumu düzeltebilmenin bir yolu var mıdır?

sevgiler....

evolodi
31/08/2010, 12:29
valla bende de oluyor ama çekmeyen ya da sinyal almadiği yerlerde frekanslar kafayi yiyiyor ben de anlam veremedim ama fenomen fm dinliyosan o kendinden sorunlu sadece diğerleri için bişi diyemicem:)

hsyn28
31/08/2010, 12:37
AF modu acıktır menüden girin loudness ti galiba yanlıs hatırlamıyorsam on ise off konumuna alın sorun ortadan kalkar.

uraaal
31/08/2010, 21:36
radyo cekmediği yerlerde otomatik olarak arama moduna geçer bunun evoyla bir alakası yok mercedestede böyle :D:D

jeppesen
31/08/2010, 21:48
AF modu acıktır menüden girin loudness ti galiba yanlıs hatırlamıyorsam on ise off konumuna alın sorun ortadan kalkar.

Eski Punto'mda yapıyodu bende bir anlam veremiyordum. Elektrik sisteminde bir arıza vardır diye düşünmüştüm,servise sormuştum.Usta(?) olur öyle demişti.:busted_b:yeni arabam geldiğinde aynı sorunu yaparsa dediklerini deniycem.

uraaal
31/08/2010, 22:14
Eski Punto'mda yapıyodu bende bir anlam veremiyordum. Elektrik sisteminde bir arıza vardır diye düşünmüştüm,servise sormuştum.Usta(?) olur öyle demişti.:busted_b:yeni arabam geldiğinde aynı sorunu yaparsa dediklerini deniycem.
yanlışşşşşş loudness müzik kalitesindeki otomatik iyileştirmelerle ilgili bir sistemdir.asıl amacı daha kristalize bir ses vermektir.ne alaka anlayamadım :D:D:D:D:D:D:D

IVAA
01/09/2010, 12:05
AF modunu kapatın. bu mod uzun yolda işe yarıyor. örneğin TRT dinliyorsunuz frekansı yer yer değişiyor ama siz bunu anlamıyorsunuz bile. loudness ise bu özellik açıkken düşük seste yüksek bas kalitesi veriyor. fakat bu özellik açıkken yüksek seste baslar çok bozuluyor.

Du Hast
01/09/2010, 16:42
bence TA modundan oluyor
TA modu bildiğiniz tünel v.s. yerlerde devreye giren yayındır
son zamanlarda bir çok radyo frekansı bu özelliği art niyetli olarak kullandığını duydum. hatta bu yüzden o frekansta takılı kalan bir çok teyp mevzu oldu (donanımhaberde baya tartışıldı)

paratutmaz
17/09/2010, 12:34
AF - TA ne buldumsa off konuma getirdim artık frekans değişmiyor:) herkese teşekkürler.

onderbaki
17/09/2010, 18:46
AF - TA ne buldumsa off konuma getirdim artık frekans değişmiyor:) herkese teşekkürler.

AF - TA değilde
kesinlikle trafik info seçeneğiyle alakalı bir durum. dediklerinizin hepsini on yapın. ama trafik info off olsun frekanslar yine değişmeyecektir.

roadends
24/09/2010, 23:19
AF - TA değilde
kesinlikle trafik info seçeneğiyle alakalı bir durum. dediklerinizin hepsini on yapın. ama trafik info off olsun frekanslar yine değişmeyecektir.

Grande Puntom'da direksiyon üzerindeki sağ tuşların yukarı ve aşağı butonlarına bastığımda Radyo kanalları sırasıyla 1-2-3 programlı kanallar arasında değişiklik yapıyordu. Evo'mda ise yukarı aşağı tuşlarına bastığımda radyo bir sonraki en yakın kanalı buluyor. Programlı olanlar arasında geçiş yapmıyor ?
Ben programlılar arasında geçiş istiyorum epey bir baktım bulamadım,
sizin bu konudaki bilgilerinizden yararlanmak istiyorum.

Şimdiden Teşekkürler...