Orijinalini görmek için tıklayınız : Focus tan sonra Evo nasıl olur?
kaptan_ahab
28/08/2010, 01:52
Arkadaşlar Ford Focus 2008 Model, 1.6 TDCİ HB Collection modelini abim kullanmaktadır.Araç 45.000 e yaklaşmıştır.Kendisi ile sohbetimizde keyfe keder aracı Evo ile değiştirmeyi düşündüğünü söylemiş ve görüşlerimi sormuştur.Burda yazılanları kendisine göndereceğimden yorumlarınız önem taşımaktadır.Düşündüğü Evo MJ motor Dynamic ve Skydome lu olanıdır.Kendisi focusla herhangi bir kronik problem yaşamamıştır.Focusun kendisini kanıtlamış bir araç olduğunu tabiki biliyoruz ancak burda her iki aracıda kullanıp tanıyan arkadaşlardan böyle bir değişim sonucu yaşayacağımız olumlu yada olumsuz yönlerin neler olduğunu öğrenmek istiyorum.Ayrıca Evo multijet sadece 75 hp olarakmı üretildi, bu konudada bilgi verirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
focusun sert süspansiyonlarından,içeri aldığı uğultudan,traktör gibi ses çıkaran motorundan sonra evo doğru seçim olurmu bilemiyorum.iç mekan hacim olarak aman aman bir fark yok gibi ancak motor performansı yeterli olurmu o konuyuda mert kardeşime paslıyorum :D:D
babamda cmax var, bende punto malum
en başta sınıf farkı var bi kere
focus daha geniş daha konforlu daha oturaklı bi araba
sınıfının yol tutuş lideri.
motoru şanzımanı kesinlikle çok iyi.
collection u bilmiyorum ama evo sadece donanım olarak öne çıkabilir.
2008 model dizel focusu evo ile kesinlikle değiştirmezdim...
EvoKoray
28/08/2010, 03:08
Türkiye de malesef Evo mjet 1.3 75 hp,Avrupa da Evonun 1.3 90-95 ve 1.6 120 hp multijet motor seçenekleri var Türkiye de birçok C sınıfı araca kafa tutabilir :) Evo özellik bakımından Focustan önde , performans olarak 1.6 tdci 110 hp deki ataklığı Evoda bulması zor :) Evo da tatmin ediyor ama Focus kadar değil :D
focus sedanı kullandım. bende malum GP var. ben donanım olarak herhangibi yorum yapamacağım ancak arabanın karakteri açısından; (gp ile evo nun yapısı aynı olduğundan)
focus c segmentinde bir araç, evo b segmentinde. kesinlikle ama kesinlikle focusun vereceği stabiliteyi evo veremez. özellikle yüksek süratteki oturaklılığı. focus un gerçekten çok iyi bir yol tutuşu mevcut. puntolarında iyi ancak bir C sınıfı aracın vereceklerini karşılayamaz.. uzun yolda focus çok daha konforlu olacaktır. motor farkından bahsetmiyorum bile :)
fiestamı evo mu deseydi neyse ancak focus ile evo bence takaslanmaz, yazık olur düşüncesindeyim.
ancak abiniz beklentilerini düşürecekse, "yav ben neden böyle birşey yaptım" demeyecek, evoya ısınmaya çalışacaksa o zaman düşünülebilir..
Türkiye de malesef Evo mjet 1.3 75 hp,Avrupa da Evonun 1.3 90-95 ve 1.6 120 hp multijet motor seçenekleri var Türkiye de birçok C sınıfı araca kafa tutabilir :) Evo özellik bakımından Focustan önde , performans olarak 1.6 tdci 110 hp deki ataklığı Evoda bulması zor :) Evo da tatmin ediyor ama Focus kadar değil :D
Konuyu fazlada dağıtmayayım ama 1.6 120hp multijet türkiyeye gelir mi :)
Konuyla ilgili olarak da bence de sınıf düşürmek pek mantıklı değil...
Konuyu fazlada dağıtmayayım ama 1.6 120hp multijet türkiyeye gelir mi :)
Konuyla ilgili olarak da bence de sınıf düşürmek pek mantıklı değil...
4 senedir gelmediyse, artık geleceğini sanmıyorum..
burhankutlu
28/08/2010, 04:40
İrfan abicim focusdan inilip 2008 üstelik evo demiyorum fiata binilmez ikisindende var elimizde aman aman. tamam performans olarak fiat iyi güzelde parça olarak bana tövbe ettirdi şahsen.
EvoKoray
28/08/2010, 05:34
4 senedir gelmediyse, artık geleceğini sanmıyorum..
Bravo ya taktılar 1.6 120 hp Multijet i :) keşke Evo da olsa hiç düşünmez onu alırdık :D
phyevren
28/08/2010, 09:46
At'la eşşeği kıyaslamak gibi olmuş..
Sınıfında süspansiyon ve motor açısından bir fenomen olan focus bu tartışmaya bence ağır gelmiş..
Focus'u bırakmak büyük hata olur.Babamda focus tdci var 2007 model...Kesinlikle Focus'yu bırakmasın derim...
zafermutlu
28/08/2010, 10:21
yorumları okudum da biraz şaşırdım.. focusu çok abartmışız.. yada bu benim bilmedigim bir focus olsa gerek.. sınıf olarak punto dan farklı vs vs yorumlara katılıyorum.. bukadarda kıyaslanamıyacak gibi yorumlardan sanki focus degilde bmw mercedesle kıyaslıyoruz gibi olmuş.. focus güzel araç ama öle de kıyaslanamıyacak bir arabada degil yani..
focusu evoya değişmem 1.6 TDCI overboostlu motoru yeter:)
yorumları okudum da biraz şaşırdım.. focusu çok abartmışız.. yada bu benim bilmedigim bir focus olsa gerek.. sınıf olarak punto dan farklı vs vs yorumlara katılıyorum.. bukadarda kıyaslanamıyacak gibi yorumlardan sanki focus degilde bmw mercedesle kıyaslıyoruz gibi olmuş.. focus güzel araç ama öle de kıyaslanamıyacak bir arabada degil yani..
Focus'un hakkını vermek lazım evoyla kıyas olarak aynı tabloya koyamazsınız bile...Dizel motoru çok başarılı arkadaşın da dediği gibi...
Yukarida arkadas cok guzel yazmis "attan inip essege binmeyin" diye, bence focustan inip evo ya binerse cok dovunur simdiden soyliyeyim. Her 2 aracida cok iyi biliyorum. Motor, yurur aksam, ve surus dinamigi olarak evo focusun ancak 1/4 eder.
StrawBeeRy
28/08/2010, 12:13
aynı kefeye konulucak araçlar değil evo focusun yanında çok basit kalır..
zafermutlu
28/08/2010, 12:16
Focus'un hakkını vermek lazım evoyla kıyas olarak aynı tabloya koyamazsınız bile...Dizel motoru çok başarılı arkadaşın da dediği gibi...
b sınıfı olan evo c sınıfı collectiondan donanımı olarak ben tabloya koyarım vede çıkacak sonucu da tartışırım.. dizelin dışında 1.6 benxzinli motorunu da kıyaslarım yakıt performans olarak aynı tabloda.. vede sonuç olarak tabiki c sınıfı bir araçtan eksik yönü konfor veya yol tutuş çıkabilir.. aracın boyutlarında bir tek yükseklikleri birbirine yakınken :) ama evo kagıt üzerinde okadarda boş degildir .. tablonun sonuna da bunları kıyaslar fiayatlarını koyarım..
focustan sonra bravo daha iyi olmaz mı.
zafermutlu
28/08/2010, 13:00
focustan sonra bravo daha iyi olmaz mı.
focus bravo dan da üstün çıkar.. kagıt üzerinde yani fabrika verileri olarak tartışılır.. evo dan tabiki çok üstün ama benzinli duratec 1.6 benzinli 100ps ile benim aldıgım 1.4 multiair 105hp fabrika verileri karşılaştırılır azami hız , 0-100 hızlanma ortalama yakıt.. gelelim ikinci hususa donanım benim aldıgım ak pk sfpk ve skydome donanım ile collection donanımı karşılaştırılır vede ikisinin fiyatı tablonun sonuna konur... ama sanki şahin le focus karşılaştırıyormuş gibi hiç kıyaslanmaz denirse sizinle hem fikir oldugum focus çok üstün bir araç demek istemesemde:) ford üstün bir marka fiattan sonucu çıkar:D
GP COSKUN
28/08/2010, 13:38
tabiki at eşşek meselesine döner bu iş
bir kere aralarında segment farkı var
focus nerede evo nerede gülerler adama arkadaşlar
focusu kullandım evoyuda kullandım ama kıyaslanamayacak kadar fark var aralarında
kısaca ne kaaaa ekmek o kaaaaa köfte gibi
kaptan_ahab
28/08/2010, 13:50
Arkadaşlar yorumlar için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.Sanırım kendisi burayı okuduğunda net bir fikre sahip olacaktır.
mesut eyvaz
29/08/2010, 00:30
Aracımı alırken fiesta focus bravo corolla yeni kasa fiorino ibiza anlayacağınız çook geniş bir yelpaze vardı. 26 binden 35 bine kadar bir bütçe ayırmıştım. İstediğim araçlar içinde kaliteli araçlar vardı sağlam güvenlik vs. vs. vs. Ben 2006 dan bu yana gp aşığığydım evo ile de iç dizaynına aşık olmuştum ilk 0 arabamı da gidip ilk aşkım olan evo ile aldım. Maddiyat kalite tabiki çook önemli ama şçyle söyliim evoma binince mutlu oluyorum bu arabayı çok istedim diyorum. Diğerlerini alsaydım evo hep aklımda kalacaktı. Şuan çok ama çok memnunum. 28 bin tl me mal oldu ama değdi tek sıkıntım 1 yaşında bir kızım var bagaj olacak . onada gititim harika bir araba koltuğu aldım ben bile imreniyorum walla bazen benmi binsem diyorum koltuğa. Lafı uzattım galiba bazen akıl mantık duruyor aşk başlıyor.
kaptan_ahab
29/08/2010, 02:23
Mesut bey hayırlı uğurlu olsun aracınız.Aracıyla bu denli iyi anlaşan kişileri gördükçe çok seviniyorum gerçekten.Evo gerçekten tasarım olarak belki benim bile ileride düşünebileceğim harika bir araç.Ancak mesele üst segment bir araçtan Evo ya geçilirse nasıl bir izlenim bırakacağı, 3 yılı aşkın Focus kullanıp Evo ya geçtiğinde hayal kırıklığına uğrayıp uğramayacağı.İlk bakışta Evo kendisine aşık ediyor ki biraderin fikrinin karışmasına sebep olanda bu.Şimdi bu yönde konfor, donanım ve yol tutuş haricindeki önümüzdeki en büyük sorun Evo MJ motorun Türkiye de 75 hp üzerinin olmaması ki bu büyük bir eksiklik.Takdir edersinizki 110 hp bir araçtan 75 liğe inerse büyük sıkıntılar yaşayacak.
mesut eyvaz
29/08/2010, 11:41
Mesut bey hayırlı uğurlu olsun aracınız.Aracıyla bu denli iyi anlaşan kişileri gördükçe çok seviniyorum gerçekten.Evo gerçekten tasarım olarak belki benim bile ileride düşünebileceğim harika bir araç.Ancak mesele üst segment bir araçtan Evo ya geçilirse nasıl bir izlenim bırakacağı, 3 yılı aşkın Focus kullanıp Evo ya geçtiğinde hayal kırıklığına uğrayıp uğramayacağı.İlk bakışta Evo kendisine aşık ediyor ki biraderin fikrinin karışmasına sebep olanda bu.Şimdi bu yönde konfor, donanım ve yol tutuş haricindeki önümüzdeki en büyük sorun Evo MJ motorun Türkiye de 75 hp üzerinin olmaması ki bu büyük bir eksiklik.Takdir edersinizki 110 hp bir araçtan 75 liğe inerse büyük sıkıntılar yaşayacak.
tabi güç performans yönünden sizi sıkabilir. çünkü bende 77 hp lik olanı kullanıyorum hız ve performans beklemeyin diyebilirim onun için bence 1.6 multiair 106 hp olanları incelemeli küçük bir araç için bence yeterli performansı bu araçtan alır. Bende palio 1.4 8 v weekendden sonra bana performans olarakta harika geldi :)
evopunto
29/08/2010, 13:32
tabiki evo herşeyiyle süper araba bence
onderbaki
29/08/2010, 20:38
koltuklar. kapı içleri göğüsteki plastikmalzeme aynı. genişlik açısından sıkıntı yok ama bagaj genişliği tercih meselesi, diğer konular da ise sonuçta segment farkı var kıyaslanamaz.
fiesta deseniz neyse.
mesut eyvaz
29/08/2010, 22:37
bagaj olarakta tekli koltuğu yatırdım kızımıda 2 likoltuğa yerleştirdim haria bir oturak almıştım onada ve sw paliomun aldığı eşyaları aldı. kriterlerime göre mantıklı bir sevgiymiş evo sevgim şöyle
1. Yakıt ..... 260 kuruş şehir içi dışı karışık klima açık daha 600 km deyim
2. bagaj.... Tek çocukla bana rahatlıkla yetti birde beşik ve bebek arabamızda yanımızda
3. görsellik. iç tasarım tam anlamıyla kalite kokuyor dış tasarım eski kasa punto daha yırtıcıydı sadece onla kıyaslarım. ama ben seviyorum
4. Malzeme kalitesi ford fiestadan ve yeni cliodan çok üztün 2 sinide inceledim
5. yerden yüksekliği çok iyi ben batmanda çalışıyoruum ve yere yakın olmasını istemiyorum aracımın
6. koltuklar çook rahat sürüş keyifli estetik bir aydınlatma gece yolculuklarını zevkli hale getiriyor.
7 müzik sistemi benim için ideal ama yüksek performans ekleyenlere bir şey diyemem
yani aracımı çook sevdim iyiki almışım diyorum