PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vodafone 3G modem alacaklar dikkat!

alpimmm
28/08/2010, 00:44
Arkadaşlar yaklaşık 1 yıl önce gittiğim yerlerde internet kullanabileyim diye Vodafone 3G modem aldım. modemi almadan önce 3G li interneti kendi bilgisayarlarında gösterdiler,gerçekten hızlıydı.

neyse aldım eve gelip laptopa taktım. bir baktım3G yok. aradım 1 sene önce "Alper bey sizin bulunduğunuz yerde 3G çalışması var, 3G gelene kadar GPRS ten bağlanırsınız" dediler. GPRS'te bizim kablolu internetin yarısı hatta daha az hızında. yani şöyle söyliyeyim face'te video seyretmeniz imkansız, internet sayfalarının açılması çok uzun zaman alıyor. iptal de ettiremiyorum 18 ay taahhüt vermiştim. yani çok kötü bir durum.

uzatmayayım. alacak olan arkadaşlar modemi alıp evlerinde denesinler kesinlikle. eviniz merkezde olabilir yine de deneyin çünkü eşimin ailesi Ankara-Elvankent'te merkezdeler orada 3G yok,düşünün yani. "evinizde 3G varsa sorun yok" demelerine inanmayın, benim evimde telefonda 3G var ama modem 3G yok. eğer modemde 3G varsa alın ama 3G yoksa kesinlikle tavsiye etmiyorum, bilgisayarınızı kırmak isteyebilirsiniz.

kötü tecrübemi paylaşmak istedim.

femoli
28/08/2010, 00:54
Evet malesef bu sorunu herkes yasiyor bende 3G ile baglaniyorum yani baglandigimi saniyorum ama bu gune kadar ekranda ya bir kere yada iki kere gormusumdur 3G yazisini :) daha canim turkiyemde oturmasi icin en az bes sene veriyorum .

Aslinda cok acele ettiler cok sasali reklam verdiler daha senin alt yapin hazir degil 3G senin neyine :)

StrawBeeRy
28/08/2010, 00:55
vodafone daha heryerde çekmiyor 3g si nasıl çeksin :D

alpimmm
28/08/2010, 00:58
Evet malesef bu sorunu herkes yasiyor bende 3G ile baglaniyorum yani baglandigimi saniyorum ama bu gune kadar ekranda ya bir kere yada iki kere gormusumdur 3G yazisini :) daha canim turkiyemde oturmasi icin en az bes sene veriyorum .

Aslinda cok acele ettiler cok sasali reklam verdiler daha senin alt yapin hazir degil 3G senin neyine :)

evet şehir merkezlerinde oturması için 5 sene, tamamen oturması için 10 sene. dediğim gibi burda 1 senedir çalışma yapıyorlarmış anten dikmek için :):) 1 anten için 1 sene düşün artık :)

abi ben reklamdaki Tugay'ın da gazına da geldim şimdi hatırladım :))

KaMiKaZe
28/08/2010, 00:58
arz-talep meselesi bodrumda turizmden dolayı talep var o yüzden her yerde 3g baz istasyonları var.

alpimmm
28/08/2010, 00:59
vodafone daha heryerde çekmiyor 3g si nasıl çeksin :D
işte ben onu düşünemedim Mert :D

femoli
28/08/2010, 01:00
Evet tatil bolgelerine agirlik vermisler ama didimde sadece bir sokqkta cekiyordu :D

Du Hast
28/08/2010, 01:01
3G modem almadan önce, kullanacağınız alanlarda, alacağınız hattın (trcell, avea, vodafone) takılı olduğu 3g destekli bir telefondan deneme yapın :)

alpimmm
28/08/2010, 01:27
3G modem almadan önce, kullanacağınız alanlarda, alacağınız hattın (trcell, avea, vodafone) takılı olduğu 3g destekli bir telefondan deneme yapın :)

evet Can ama evimde telefonda 3G var, modemde 3G yok. bence ikisini de denesinler :D ben düştüm siz düşmeyin :D:D

WiSTaRiA
28/08/2010, 01:36
Bilgilendirmenden ötürü teşekkürler...

alpimmm
28/08/2010, 01:56
Bilgilendirmenden ötürü teşekkürler...

rica ederim kardeş :)

Du Hast
28/08/2010, 02:38
evet Can ama evimde telefonda 3G var, modemde 3G yok. bence ikisini de denesinler :D ben düştüm siz düşmeyin :D:D
deneme derken, 3G interneti telefondan deneme demek istemiştim :D
neyse abim bi laf vardır :D şemsiye falan, bana çok oldu bu daha önce, smile adsl de falan :D

ibrahim06
28/08/2010, 02:43
Bir de reklamlarda 3gsi en çok tercih edilen falan filan diyorlar

alpimmm
28/08/2010, 02:54
deneme derken, 3G interneti telefondan deneme demek istemiştim :D
neyse abim bi laf vardır :D şemsiye falan, bana çok oldu bu daha önce, smile adsl de falan :D

öyle gerçekten. tecrübe, yenilen kazıkların bileşkesidir derler, doğru demişler :)ben de aynı şekilde kazık yiye yiye tecrübeleniyorum :):)

OzzY
28/08/2010, 03:00
ben yazlığa yaz başı ADSL bağlatıp yaz sonu iptal ettiriyodum.
bu sene 3G deniyim dedim, hazirandan bugune kadar Çeşmede kullandım(ev merkezi biyerde ancak otel vs yok çevrede) üst katta pencerenin önünde ve alt katta balkonda 3G çekiyodu ADSLe göre aynı derecede memnun kaldım. bağlatma iptal ettirme vs uğraşmamayıda sayarsak bidaha ADSLe bulaşmam...
diğer ev merkezi biyerdede değil 7-8 km merkeze orda canavar gibi çekiyodu 3G

not: Turkcell kullanıyorum, iPhoneu modem olarak kullandım.

telefonunun 3G bağlanıpta modemin edge bağlanması çok saçma geldi, modemde sorun olmasın?
bi yakınımda 3G modem alıp 3Gyi aktif etmediğinden çekmesine rağmen 2G ile sürünüyodu:)

Du Hast
28/08/2010, 03:32
bu sene 3G deniyim dedim, hazirandan bugune kadar Çeşmede kullandım(ev merkezi biyerde ancak otel vs yok çevrede) üst katta pencerenin önünde ve alt katta balkonda 3G çekiyodu ADSLe göre aynı derecede memnun kaldım. bağlatma iptal ettirme vs uğraşmamayıda sayarsak bidaha ADSLe bulaşmam...

telefonunun 3G bağlanıpta modemin edge bağlanması çok saçma geldi, modemde sorun olmasın?
bi yakınımda 3G modem alıp 3Gyi aktif etmediğinden çekmesine rağmen 2G ile sürünüyodu:)
Ozzy
tlf de 3g yazıyor ancak 3G kalitesinde net vermiyor. bir kaç kişininde başına gelmiş bu mevzu.
adam bakıyor tlf de 3G var oh diyor, gidip modemi alıyor sonra corting :D

bence operatörlerin kandırmacası ya da başına bu mevzu gelenler aynı tlf kullanıyrlardı ve tlf de sıkıntı vardı...

OzzY
28/08/2010, 03:35
hmm anladım, bendede şöyle bi durum olmuştu 1-2 kere 3G görünüyo ama mail bile açsam çat düşüyo Edgeye,

sanırım aynı durum, operatörlerin oyunu ozaman :)

alpimmm
28/08/2010, 03:39

turkcell faktörü sanırım :) turkcellin çekim gücü yaşasınn! :D:D
dediğin gibi 3G çekse sorun yok. modemi gönderdim servise bi sorun olmadığı söylendi. ( hoş ne kadar ilgili baktılar pek emin değilim, müşteri hizmetleri operatörüne 30 dk da bağlandım, kaliteyi düşün artık :))

modemde 3G seçeneği aktif , fakat çekim yok.

alpimmm
28/08/2010, 03:42
Ozzy
tlf de 3g yazıyor ancak 3G kalitesinde net vermiyor. bir kaç kişininde başına gelmiş bu mevzu.
adam bakıyor tlf de 3G var oh diyor, gidip modemi alıyor sonra corting :D

bence operatörlerin kandırmacası ya da başına bu mevzu gelenler aynı tlf kullanıyrlardı ve tlf de sıkıntı vardı...

hmm anladım, bendede şöyle bi durum olmuştu 1-2 kere 3G görünüyo ama mail bile açsam çat düşüyo Edgeye,

sanırım aynı durum, operatörlerin oyunu ozaman :)

aynen öyle kandırmaca :) işte benim gibiler yiyor malesef bu oyunu. neyse bidaki sefere yemeyiz napalım.

zafermutlu
30/08/2010, 11:44
tukcellin kullanıyorum çok memnunum arabamda notebook var ufak tip nete girmek için gittigim çogu yerden girebiliyorum hızıda çok iyi...