Orijinalini görmek için tıklayınız : Klima başa bela
Arabamda özellikle şehir içinde klimayı açtığımda arkadan itesim geliyor.Araba normalda çok sessiz çalışırken klima açılınca farklı bir ses gelmeye başlıyor.Böyle çalışmasındansa sıcakta kavrulurum daha iyi diyorum.Acaba benim klimadamı bir sorun var herkes aynı sıkıntıyı yaşıyormu arkadaşlar...
aracın sesinin degismesi normal fan acıyor arac hareket halinde iken bile duyuluyor bu ses passattada var mersedestede var hatta bizimkiler onlara göre sessiz bile diyebilirim..ama gidişinde bir problem yok dizel aracım 77 hp liklerde nasıl olur bilmiyorum.
bende de var aynı sorun.. merak etme.. çekişde çok düşüyor...
normal bi durum bu. merak etme, özellikle bizimkiler de (1.4 lerde) daha belirgin sanırım. ben de çok üzülüyordum ama sonra alıştım müziğin sesini biraz açarak :)
ademtahir
27/08/2010, 17:14
klimayı açınca ses yapmıyorsa o zaman sıkıntı vardır...:)
düşünün normal bir klimayı evde iş yerinde kullandıklarımızdan dış ünitenin sesini bir dinleyin 9:15 vapuru gibiler maşallah :D
nerhal61
27/08/2010, 19:05
Tabiki belli bir ses olacaktır, normaldir. Abartmayalım bence...Dijital klimalıların artısı vardır. İçerdeki mi dışardaki havayı mı üfleyecegine kendi karar verir, yani dısardaki sıcak havayı sogutmaktansa icerdeki serin hafayı cevirir, koku filtrasyonu gibi özellikleri sayesinde diji klimalar daha basarılı ve arabayı daha az yoruyor. Örnegin start stplu evolarda full auto konumundayken genelde s-s calısmaz ama bazen de calısır, cunku ıcerdeki havayı ortam sıcaklıgı uygun oldugunda dısardan almdıgı ıcın klima acık görünse de fiilen acık degildir ve s-s de calısır.
Kriminal
27/08/2010, 19:09
klimayı açınca ses yapmıyorsa o zaman sıkıntı vardır...:)
düşünün normal bir klimayı evde iş yerinde kullandıklarımızdan dış ünitenin sesini bir dinleyin 9:15 vapuru gibiler maşallah :D
Abi butun vapurlar aynı sesı cıkarmıyomu sadece 9:15 e mahsus bı sesmı :P
Bende hıc gurultu duymuyorum walla muzıgı 2-3 volume artırınca :)
ademtahir
27/08/2010, 19:10
Abi butun vapurlar aynı sesı cıkarmıyomu sadece 9:15 e mahsus bı sesmı :P
Bende hıc gurultu duymuyorum walla muzıgı 2-3 volume artırınca :)
en güzeli 9:15 de çıkar onun sesi bir başka :D
ses tamamda, çekişe çok fazla bi etkisini hissetmiyorum ben.
eexelanss
27/08/2010, 20:27
Ben ses olarakta çekiş olarakta rahatsız edici bi durum hissetmiyorum maşallah... çekiş düşüyor tabikide ama çok rahatsız edici bir düşüş değil.. zaten 20bin motorun altındaki araçların klimalarında bu düşüş çok normal gibi geliyor bana..
Tabiki belli bir ses olacaktır, normaldir. Abartmayalım bence...Dijital klimalıların artısı vardır. İçerdeki mi dışardaki havayı mı üfleyecegine kendi karar verir, yani dısardaki sıcak havayı sogutmaktansa icerdeki serin hafayı cevirir, koku filtrasyonu gibi özellikleri sayesinde diji klimalar daha basarılı ve arabayı daha az yoruyor. Örnegin start stplu evolarda full auto konumundayken genelde s-s calısmaz ama bazen de calısır, cunku ıcerdeki havayı ortam sıcaklıgı uygun oldugunda dısardan almdıgı ıcın klima acık görünse de fiilen acık degildir ve s-s de calısır.
dijital klimanın öyle bir avantajı yok bizzat denenmiştir manuel klimadada klima tusunun yanında bulunan arabanın iç hava sirkülatörü sayesinde dijital klimanın yaptıgıyla aynı işi yapmaktadır.dijital klimanın arabayı daha az yormasını anlayamadım klima manuel olunca daha farklı bir kompresörümü kullanıyor :whoosh00: .dün bizzat denedim s&s klima acıkken dahi cok basarılı bir şekilde çalışıyor.dijital klimanın tek avantajı çift bölgeli kullanıma izin vermesi ve daha kolay kullanımının olması.:bebek:
klimanın sesi değilde aracın çekişini düşürmesi çok kötü hele araçta 5 kişi varsa vay halime araba kalk gidelim diyor resmen :)
zafermutlu
28/08/2010, 10:47
dijital klimanın öyle bir avantajı yok bizzat denenmiştir manuel klimadada klima tusunun yanında bulunan arabanın iç hava sirkülatörü sayesinde dijital klimanın yaptıgıyla aynı işi yapmaktadır.dijital klimanın arabayı daha az yormasını anlayamadım klima manuel olunca daha farklı bir kompresörümü kullanıyor :whoosh00: .dün bizzat denedim s&s klima acıkken dahi cok basarılı bir şekilde çalışıyor.dijital klimanın tek avantajı çift bölgeli kullanıma izin vermesi ve daha kolay kullanımının olması.:bebek:
manuel klima ile digital klima arasında bir fark yok.. benim aldıgım digital olanıda bence fark yok.. estetik fark var arabaya hava katıyor.. onun dışında çogu özellik ilerde kullanılmıyor.. ben çok eski evde kullandıgım klima da düz klimaydı sonra digital çok fonksiyonlu modelleri ile degiştirdik bunun gibi özellikli aletler ilk alındıgında meraktan kurcalanıyor sonra unutuluyor . en azından bende öle. arabada da aynı ben yol bilgisayarının tuşuna basmam klimada öle olcak diger ıvır zıvır tüm işlevlerde kullanılmayacak.. ama size tavsiyem arkadaşlar bu cam tavan olayı şiddetle tavsiye ederim.. çogu özelligi kullanmazsınız ama bu farklı birşey...
WiSTaRiA
28/08/2010, 14:59
ben klimamadan şükürler olsun ki çok memnunum herhangi bir ses yada başka bir sorunum yok..
onderbaki
29/08/2010, 20:44
eski aracım 98 bg 1.5 rioydu.
0 ken bile klima uğultu yapan ve çekişten ciddi biçimde düşen bi araçtı.
klima açıkken aşağı yukarı 15-20 bg kaybediyor araç. evo dizelde sorun yok ama sanırım benzinli aracınızda bu şekilde. iyi olur inş.
mesut eyvaz
29/08/2010, 22:29
walla dijital klima arabayı az yoruyor ben deneyimlerimle söylüyorum birde o estetik görüntü yeter
:D:D:D arkadaşlaar dijital klimanın manuelden bir farkı yok aslında mantık olarak ikisininde çalışma prensibi aynıdır sadece biri kendi basına daha fazla iş yapabilir kullanımı daha kolaydır o kadar :D:D:D yoksa arabayı az yorması talihsiz bir yorum olmuş :D ve birde klima acıkken sanıldıgının aksine mjtd motor fire motora göre daha zorlanır.birebir dikkat ettim benzinli araçta rölanti düşümünün çekişe çok fazla bir etkisi yokken dizel motorda turboya ulaşma devri yükseliyor.muhtemelen motor hacminden ve dizelin daha zor yanıcı olmasından performans kaybı yaşanıyor.ama 15-20 ps gibi değerler oldukça fütüristik geliyor :D:D
SKELETER
31/08/2010, 17:57
O ses bende de geliyor. Çekiş etkileniyor ama şikayet edecek kadar değil sanırım araba yeni olduğundan fazla etkilenmiyorum.
:D:D:D arkadaşlaar dijital klimanın manuelden bir farkı yok aslında mantık olarak ikisininde çalışma prensibi aynıdır sadece biri kendi basına daha fazla iş yapabilir kullanımı daha kolaydır o kadar :D:D:D yoksa arabayı az yorması talihsiz bir yorum olmuş :D ve birde klima acıkken sanıldıgının aksine mjtd motor fire motora göre daha zorlanır.birebir dikkat ettim benzinli araçta rölanti düşümünün çekişe çok fazla bir etkisi yokken dizel motorda turboya ulaşma devri yükseliyor.muhtemelen motor hacminden ve dizelin daha zor yanıcı olmasından performans kaybı yaşanıyor.ama 15-20 ps gibi değerler oldukça fütüristik geliyor :D:D
dizel arabada yokuşta, klima açık kalkış epey zorluyo beni
puntoda hissetmiyorum bile.
dizel arabada yokuşta, klima açık kalkış epey zorluyo beni
puntoda hissetmiyorum bile.
8v motorun özelliği burda ortaya cıkıyor işte.alt devirlerde canlılık ve cabuk devir tırmanma isteği.şöyle düşünün vw yaklaşık 15 yıldır golf gibi bir arabada 8v motor kullanabiliyor.ve vw araçların (polo hariç) klimalarının nasıl çalıştığını bilenler iyi bilir.yokuş,düz yol farketmez.puntolarda böyle.ben şu an gayet memnunum yakıt sarfiyatını artırması dışında.:D:D.birde klima acıkken direksiyonda biraz sarsıntılı bir sallanma oluyor o kadar :D:D:D
benim de klima açıkken ne ses ne de çekiş çok kötü gibi şikyetlerim yok. biraz çekişten düşüyor evet ama rahatsız etmiyor açıkcası, ses farkını hissetmiyorum bile.