Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erkekler ve Kadınların istedikleri....

Scottie
26/08/2010, 15:47
Erkekler ne ister?

Varoluşlarından bugüne kadınlar ve erkekler birbirlerini anlayamadıklarından yakınıyor. Kadınlar erkekleri mutlu etmek için ellerinden geleni yapsalar da onların sürekli farklı isteklerle geldiklerini ve kendilerine yeteri kadar ilgi göstermediklerini söylerken, erkekler de modern dünyada kariyer peşine düşen kadınların ekonomik özgürlüklerini kazandıktan sonra eşlerine/sevgililerine çok fazla zaman ayırmadıklarını savunuyor.

Peki erkekler kadınlardan gerçekten ne istiyor?

-Erkekler öncelikle aşk istiyor.
Bu sizi şaşırtabilir ama erkeklerin bir ilişkide ilk aradıkları şey sevmek ve sevilmek. Birçok erkek kendilerine olan sevgisini her yönüyle gösterecek bir kadın arayışı içinde. “Bayan Doğru“yu bulduklarına inandıklarında onlara sıkı bağlarla bağlanmalarından da anlaşılacağı gibi erkekler saf bir aşkın peşinde.

-Erkekler bakımlı kadınlardan hoşlanır. Erkeklerin sadece manken gibi kadınlara aşık olup o tarz kadınlarla birlikte olmak istedikleri düşünülür. Fakat inanın ki erkekler 40 kilo kadınlardan o kadar da hoşlanmaz:) Erkekler sadece yanlarında bakımlı ve hoş gözüken kadınlarla görünmekten hoşlanır. Bunun tersini iddia eden sayılı sayıda erkek olduğuna eminiz.

-Bir erkek sonuna kadar güvenebileceği bir kadınla birlikte olmak ister. Güven bir ilişki içinde iki tarafın da en çok ihtiyacı olan duygudur aslında. Fakat bu konuda erkeklerin daha çok hassas olduğu da bilinen bir gerçektir.

-Erkekler sosyal yönleri güçlü kadınlardan hoşlanır. Özellikle evleneceği kadının organizasyon yeteneğinin çok güçlü olmasını arzu eder.

-Bir erkek birlikte olduğu kadında anaçlık özelliği olmasını ister. Onu ileride dünyaya gelecek olan çocuğunun annesi olarak hayal ediyorsa özellikle bu özelliğine dikkat eder.

-Erkekler espri anlayışı kuvvetli kadınlarla birlikte olmak ister. Bazı kadınlar erkek arkadaşlarının yanında onun arkadaş grubuyla maç seyredip, onlarla takılmaktan hoşlanır. Erkekler bu kadınları “bizden biri“ olarak nitelendirir ve yanlarında rahat ettiklerinden dolayı onlarla ilişki yaşamak ister.

-Yukarıdaki maddede belirtilen kadın tipinden hoşlanan erkek bu kadının kendisine ve arkadaşlarına ayak uydursa da kibar ve “kadın“ özelliklerini korumasını da ister. Birlikte bira içip dağıttığı erkek arkadaşlarıyla arasında davranış yönünden bir farkı olmayan kadınlar erkeklere çekici gelmez.

-Birçok kadın birlikte olduğu erkeğin davranışlarını eleştirmeye eğilimlidir. Erkekler yönlendirilmeye açık yaratıklardır fakat bunu kendilerine “destek“ olan bir kadın yaparsa.

-Erkekler kendilerine bağırıp çağıran kadınlardan hoşlanmaz. Erkek kendisiyle tartışmaya açık, iletişimi kuvvetli bir kadınla ilişki yaşamak ister.

Kadınlar ne ister?

Hepimizin bildiği gibi kadınların çoğu sevilmek ve “özel” olduğunu hissetmek ister. Çoğu kendini yanında özel hissettiği erkeklerle birlikte olmayı seçer. Bir kadının beraber olmak istediği erkek onu hayatındaki önem listesinin en tepesine yerleştirmeli.

Son zamanlarda yapılan anketler kadınların beraber oldukları erkeğin kollarında dans etmekten çok hoşlandığını ortaya çıkardı. Kadın sevdiği erkekle dans ederken bir taraftan da erkeğin hareketlerinden kendisine olan ilgisini ve samimiyetini ölçüyor.

Bunun yanında kadınların önem verdiği başka bir konu da erkeğin iş kariyeri.

Kadınların erkeklerde aradığı diğer özellikleri de şöyle sıralamamız mümkün:

-Maddi yönden güvencesi olan erkekler.

-Yatak odasında kendinden emin erkekler.

-Göz temasından kaçınmayan, toplum içinde kendine güvenli davranışlar sergileyen erkekler.

-Zarif ve temiz erkekler.

-Zeki, esprili ve pratik zekaya sahip erkekler.

-Kibar ve yerinde davranmasını bilen erkekler.
(Arabanın kapısını açan, birlikte olduğu kadını arkadaşlarına tanıtan erkekler)

-Düzenli spor yapan, vücuduna özen gösteren ve kilosuna dikkat eden erkekler.

-İyi dinleyici olan erkekler.

-Dış görünüşüne önem veren erkekler.

:::... ALINTIDIR...:::

zafermutlu
26/08/2010, 15:58
kadınlarında erkeklerinde eş seçerken ilk aşamada biyolojik olarak dış görünüşe bakarlar .. bu kısım hayvanlarda da olan iç güdülerimize dayanır.. bizi farklı kılan ise beynimizin devreye girip karşı cinsin fiziksel özellikleri dışında kriterlerimizin devreye girmesidir... ama ilk içgüdümüz saglıklı nesillerin devam etmesi için dış görünüştür...

Scottie
26/08/2010, 16:00
zaten ruh güzelliğini sevdim ben senin diyolarya orası hikaye geliyor.... dış görünüşte hoşlanmadan hiç bir şey olmuyor..

ademtahir
26/08/2010, 16:05
ben sadece saygı sevgi istiyorum..dahada başka hiç bişeycik istemem:)

evolodi
26/08/2010, 16:08
bi kadin aradiği herşeye ben de buluyor desene:D

Kriminal
26/08/2010, 16:19
Huzur abicim huuuzuuuuurrrrrrrrrr

JASMINE
26/08/2010, 18:34
zaten ruh güzelliğini sevdim ben senin diyolarya orası hikaye geliyor.... dış görünüşte hoşlanmadan hiç bir şey olmuyor..

Bu kısıma katılmıyorum Eser. Önceki erkek arkadaşım öyle Brad Pitt tipinde biri değildi. Sadece insani yönlerinin iyi olduğunu, merhametli biri olduğunu düşünmüştüm arkadaşlığa başlarken ancak onda da yanılmışım :S

Önemli olan saygı ve sevgi. Saygı olduğu zaman herşey yolunda gidiyor. Birbirini anlayabilmeli ve özellikle dinlemeyi bilmeli. Bence gerisi hikaye. Dış güzellik bir süre sonra her iki taraf içinde bitiyor zaten. Anti aging olayına inanmıyorum :D

Kriminal
26/08/2010, 18:43
Bu kısıma katılmıyorum Eser. Önceki erkek arkadaşım öyle Brad Pitt tipinde biri değildi. Sadece insani yönlerinin iyi olduğunu, merhametli biri olduğunu düşünmüştüm arkadaşlığa başlarken ancak onda da yanılmışım :S

Önemli olan saygı ve sevgi. Saygı olduğu zaman herşey yolunda gidiyor. Birbirini anlayabilmeli ve özellikle dinlemeyi bilmeli. Bence gerisi hikaye. Dış güzellik bir süre sonra her iki taraf içinde bitiyor zaten. Anti aging olayına inanmıyorum :D

Sonuna kadar alkışlıyorum senı...Dış gorunus teferruat ınsanın ıcı guyzel olsun o eve gırdıgın zaman o tanıdıgın kadın gıdıyor baskası gelıyor egerkı onu ıc guzellıgıyle saygı ile sevdıysen bı sorun yok..Saygı varsa sevgı vardır eger bır gun saygı bıterse sankın bırbızınıze sevdıgınızı soylemeyın cunku koca bır yalandır....
Saygının olmadıgı yerde sevgı aranmaz.....

ademtahir
26/08/2010, 18:45
bu aşk meşk sevgi saygı işini çözebilen kimse yok abicim..boşuna kendinizi yormayım..kısır bir döngüdür yaşayıp gidersin..bazı şeyler mecburidir bazı şeyler alışkanlık...

zafermutlu
26/08/2010, 19:01
benim söyledigim genetik kodlarımızla ilgili.. nesiller öncesinden gelen vede bizde de olan birşey bu... tanıdıktan sonra tabiki saygı sevgi aşk vs vs çok şey denklemin içine girer.. ama kimse dış görünüş olarak begenmedigi bir kişiye bakmaz.. benim beraber olacagım kişi mükemmelse 50 yaşında da olsa sevebilirim bu başka. ama tanımadan yanına bütünüyle dış görünüş olarak kusursuz bir kız gelse baktıgım 50 yaşında ki olmaz heralde .. uç örnekleri demek istedigimi anlatabilmek için verdim...

Kriminal
26/08/2010, 19:02
Aşk elle tutulmaz gozle gorulmez evlenıncede bııtıııgıne ınanılır...Fakat aşkın başladıgı yer güven dir..Sonra saygı baslar sonra da yogun bır alıskanlık hastalık gıbı bısey :D

Kriminal
26/08/2010, 19:05
Çok eskıden okudugum bır yazıydı halada cok begenerek okurum

Niçin aşk?Nedir bu aşk denilen şey, elle tutulmaz gözle görülmez bir şeyse nedir bu yaşanan somut acılar,güzellikler? Tek başına aşkı tanımlamak herşeyden soyutlamak mümkün mü? Hayır ! Aşk bugünlerde bazılarına göre plastikten bile yeniden yapıldı.Dünyada yaşanan suniliğe doğru gidiş aşkın etrafını sardı.

Nedir şu aşk...? Aşk hayatın bize hazırladığı en güzel sürprizdir, bu yüzden de kalpleri ne zaman ele geçireceği hiç belli değildir. Daha ne olduğunu bile anlayamadan onun hükümdarlığına giriverirsiniz. Aşk; en yalın biçimde anlatılan tek kavramdır o, adı kendisidir zaten. Onu anlatmak için sonu gelmez cümleler kurmanıza gerek yoktur, "Aşık oldum" dediğiniz an akan sular durur, küçücük çocuk bile sizi rahatlıkla anlayabilir, çünkü aşkın dili tektir.
Aşkın zamanını biz ayarlayabilseydik eğer ve kime neden aşık olduğumuzu anlayabilseydik,aşkın sırrını da çözerdik herhalde. Ama o zaman da aşkın insanı alıp götüren büyüsü tamamen kaybolurdu.

Aşk hayata karşı işlenen en güzel ve en doğru suç ortakIığıdır, aşk hayatın bütün tekdüzeliğine, bütün sıradanIığına en soylu başkaldırıdır. Ondan korkup kaçmak hiç kimseye yakışmaz. Ve elbette yasanılan aşkı suçlamak ,yargılamak, karalamak, inkar etmek de aşka yakışık kalmaz. Bu önce haksızlık, kendinize saygısızlık olur. İnsan sonuna kadar savunmalı aşkını, karşılık görmesede, acı çekeceğini hissetsede, yarın terkedileceğini bilsede, ailesini karşısına alacağını bilsede taviz vermemeli aşkından, "Seni Seviyorum" diyebilmeli göğsünü gere gere. Aşk iste o zaman aşktır. Ve bunun dogrusu yanlışı yoktur, zaten aşkın kendisi doğrudur, kime karşı duyuluyorsa bu aşk, doğru insanda işte odur.

Aşkın zamanı yoktur, hep hazırlıksız yakalar insanı. Evli olmanız, sevgilinizin olması, bir ayrılığın taze yaralarını kurutmaya calışmanız,bağlılıktan korkmanız, ailenizden çekinmeniz, hatta sevilenin hapse girmesi bile onun hiç mi hiç umrunda değildir. İşte aşk bütün bunlara tek başınıza karşı gelebilme yurekliliğidir, belkide yeni hayata geçebilme yolu...

Aşkın ne zaman gelebileceği belli olmadığı gibi, ne zaman gideceği de hiç belli değildir. Fazla vakti yoktur onun, uzun süre beklemeye ve bekletilmeye tahammülü de yoktur. Bir başka göze bakmaya, bir başka tene dokunmaya başlaması o kadar da zor değildir...Aşktan değil, onun kaçmasından korkun ve doğruluğuna yanlışlığına bakmadan sonuna kadar savunun aşkınızı.

Biliyor musunuz, hayat zaten kocaman bir yalan, bu kadar sahteligin içinde gerçek ve doğru olan tek guzellik AŞK.!!. Lütfen ona haksızlık etmeyelim..

Alıntıdır