PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dövmesi olan arkadaşlar buraya :) ayrıca metal müzik dinleyen arkadaşlar

evopunto
24/08/2010, 01:35
:tooth000:arkadaşlar dövmesi olan varmı.bende tam 17 tane dövme var :) tüm kol kaplı trafikte görürseniz o benim işte.:smartass: bukadar dövme yaptırmamın sebebi dövmeci arkadaşımın olması ve death metal grubumun olması.buarada konserlerimize beklerim tüm fiat ve evocuları :tooth000:çek cumhuriyetinden albüm çıkaran ilk türk grubuyuz.gitar vokalim ayrıca arkadaşlar neyse geyige sardı :) bua tanışma gibi oldu ama dövmeniz varsa ne yaptırdınız merak ediyorum.dövme hastalık ya yarın yine dövdürecem :)

StrawBeeRy
24/08/2010, 01:36
azmış :D

nemss1306
24/08/2010, 01:48
bnde 2 tane var benımde istanbulda arkadasım var
askerlık yuzune daha yaptrmıorm
bırtanesı ımzamdada gorukuor sol kolumun ıcınde
bırde kız arkadasmın adı yazıorm sol omuzun ıcınde :D:D
not askerden snra dowdrmeye dewwam :D

evopunto
24/08/2010, 01:56
bnde 2 tane var benımde istanbulda arkadasım var
askerlık yuzune daha yaptrmıorm
bırtanesı ımzamdada gorukuor sol kolumun ıcınde
bırde kız arkadasmın adı yazıorm sol omuzun ıcınde :D:D
not askerden snra dowdrmeye dewwam :D

wayy baba sende bizdensin :cheers00:

nemss1306
24/08/2010, 02:00
:D
ılk dowmemı yanı ımzadakını 16 yasında yaptrdm :D
lise 2 de
mıllet sakızdan cıktı dıe takılıodu mudur okula almadı bıkere gıt cıkar dıodu :D:D:d
unutmadan istanbuldakı arkadaslara yardımcı olurm dowmede
Arkadasmın ısmı
Sonat Gökdel
Dvme, Tattoo Stdyosu (https://www.diagontattoo.com)

evopunto
24/08/2010, 02:01
:D
ılk dowmemı yanı ımzadakını 16 yasında yaptrdm :D
lise 2 de
mıllet sakızdan cıktı dıe takılıodu mudur okula almadı bıkere gıt cıkar dıodu :D:D:d
unutmadan istanbuldakı arkadaslara yardımcı olurm dowmede
Arkadasmın ısmı
Sonat Gökdel
Dvme, Tattoo Stdyosu (https://www.diagontattoo.com)

ya kız arkadaş iismi yazmak çok sakat baba :)

nemss1306
24/08/2010, 02:02
3 seneden fazla oldu yazdıralı bı sornda zaten pekde bellı degl
kolunun kas kısmında içte degısık bı el yazısı
oknmuyo ole aman aman :D

Romeo_er2
24/08/2010, 02:05
metal dinlerim+hacettepe konservarda okuyorum+operada çalışıyorum+kontrabasçıyım..49584 tane rock grubumuz olmuştu zamanında :D dövmelerim hazırda bekliyo 4 tane para biriktiriyorum sırayla yaptırıcam inşallah...garip gelmesin 4 tane küpe takıyorum ama piercing i gözüm yemedi gittim gittim döndüm ucundan..

evopunto
24/08/2010, 02:07
metal dinlerim+hacettepe konservarda okuyorum+operada çalışıyorum+kontrabasçıyım..49584 tane rock grubumuz olmuştu zamanında :D dövmelerim hazırda bekliyo 4 tane para biriktiriyorum sırayla yaptırıcam inşallah...garip gelmesin 4 tane küpe takıyorum ama piercing i gözüm yemedi gittim gittim döndüm ucundan..
dövmede yardımcı olurum

Romeo_er2
24/08/2010, 02:12
cemal-ömer ? hangisi :D

evopunto
24/08/2010, 02:16
dark funaral konserine gittim istanbula tek kelimeyle süperdi ya hele cannıbal corpse

bravo_sercan
24/08/2010, 02:18
kazasız belasız..

StrawBeeRy
24/08/2010, 02:18
kazasız belasız..
:D:D:D alemsin ya

mix
24/08/2010, 05:57
can ciğer kardeşim olan bi arkadaşımda bu dövmeciliğe adım atıyor geçiçi çok yaptı 2haftaya makinasını alıyor gel sende deneyeyim diyor ama gözüm yemiyor hata falan yaparsa yanarız :D

krakercocuk
24/08/2010, 11:06

bende de akrep dövmesi var 8 yıl oldu yaptıralı..metal müzikde zamanında çok dinledim melodic doom/death grubum vardı..bir süre konserler falan derken eskişehire gittim okula..ordada alternatif çalıyoduk:D hayal kahvesi..222 park vs..vs..sahnelerim programlarım oldu..şimdi ise blues çalmak istiyorum artık ama ara verdim bayadır..
piercing konusunda kafana takılan bisey olmasın sıkıntı olmuyo kullanımında..benim kaşımda vardı..kaşımda varken aynı zamanda çif kulak halka piercing + sol üst kulak kıkırdak da 2 adet:D falan filan..daha fazla yazmıyım forumdan atacaklar birazdan:D ama şimdi ağırlaştık artık tek sol kulakda piercing takıyorum yetiyo artık almışız zevkimizi

evopunto
24/08/2010, 11:38
bende de akrep dövmesi var 8 yıl oldu yaptıralı..metal müzikde zamanında çok dinledim melodic doom/death grubum vardı..bir süre konserler falan derken eskişehire gittim okula..ordada alternatif çalıyoduk:D hayal kahvesi..222 park vs..vs..sahnelerim programlarım oldu..şimdi ise blues çalmak istiyorum artık ama ara verdim bayadır..
piercing konusunda kafana takılan bisey olmasın sıkıntı olmuyo kullanımında..benim kaşımda vardı..kaşımda varken aynı zamanda çif kulak halka piercing + sol üst kulak kıkırdak da 2 adet:D falan filan..daha fazla yazmıyım forumdan atacaklar birazdan:D ama şimdi ağırlaştık artık tek sol kulakda piercing takıyorum yetiyo artık almışız zevkimizi
cool barda bizde konser verdik izmirde 5 konser verdik :)

SpyHunter33
24/08/2010, 11:51
Dövmeyi bende çok istiyorum ama tabi aile biraz fazla karşı :D bu arada eski kız arkadaşım yaptıracam diye beni ikna etmişti yengeç çizdirecekmiş tamam dedim Gitti A harfi gibi bişi yaptırdı " bu ne layn " dedim. 2 ay sonra Alper diye biriyle çıktı :D bi yandan ii oluyo :D:D

Elmedin
24/08/2010, 11:58
selam arkadaşlar. bende de sağ bileğimin iç tarafında pegasus dövmesi var. çok belli olan bi yer değil ama milletle tokalaşınca milletin gözünün bi anda oraya kaymasını izlemek hoşuma gidiyo :)

sol koluma şimdi dövme yaptırmak istiyorum hatta şeklini de kendim çizdim. omuz üstünden dirsek altına kadar olacak. yapmasına hemen yaparım ama cevre faktörü bide mahalle baskısı kafamı çok bozuyo :(

Elmedin
24/08/2010, 12:02
bide yazmayı unuttum. iron maiden, therion, paradise lost, blind guardian, falan filan dinlerim :)

evolodi
24/08/2010, 12:32
biz de rap müzik yapiyoruz bornova da cash flow ile bazen sahne aliyoduk gençkene:Dama dövme pierceng vb aletlerden hiç yaptirmadim yaptirmamda:D

StrawBeeRy
24/08/2010, 12:34
biz de rap müzik yapiyoruz bornova da cash flow ile bazen sahne aliyoduk gençkene:Dama dövme pierceng vb aletlerden hiç yaptirmadim yaptirmamda:D
yaptırsana yakışır sana :D:D

evolodi
24/08/2010, 12:35
yaptırsana yakışır sana :D:D
babam döver :D:D

StrawBeeRy
24/08/2010, 12:36
babam döver :D:D
evdenmi atar sonra :D:D

evolodi
24/08/2010, 12:38
evdenmi atar sonra :D:D
atsin sizde kalirim :D:D

StrawBeeRy
24/08/2010, 12:41
atsin sizde kalirim :D:D
kim dedi :D:D

evolodi
24/08/2010, 12:46
kim dedi :D:D
olum ugraşma benle gelirim tepene üşüşürüm başina bela olurum :D:D

StrawBeeRy
24/08/2010, 12:50
olum ugraşma benle gelirim tepene üşüşürüm başina bela olurum :D:D
de geth :D hadi bakim çık burdan konunun içine ettik konunun sahibine özür dileriz..

Elmedin
24/08/2010, 15:39
bide şunu da tartışabiliriz. dövme yaptırmak günah mıdır değil midir? buna bir misal vermek istiyorum geçen sabah gazetesinde vardı. hocalar bile tam bir fikir birliğinde değil. bazıları saçmalarken bazıları da mantıklı şeyler demiş.

Dövme günah mıdır? İlahiyatçılar anlatıyor... (https://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/dovme_gunah_midir_ilahiyatcilar_anlatiyor?tc=15&albumId=21677&page=1)

evolodi
24/08/2010, 15:43
bide şunu da tartışabiliriz. dövme yaptırmak günah mıdır değil midir? buna bir misal vermek istiyorum geçen sabah gazetesinde vardı. hocalar bile tam bir fikir birliğinde değil. bazıları saçmalarken bazıları da mantıklı şeyler demiş.

Dövme günah mıdır? İlahiyatçılar anlatıyor... (https://www.sabah.com.tr/fotohaber/yasam/dovme_gunah_midir_ilahiyatcilar_anlatiyor?tc=15&albumId=21677&page=1)
kalici dövmelerde genelde su tutmuyor dövme olan yere o yüzden gusül abdesti tutmaz diyolar bir yandan mantikli allah affetsin tabikide en iyisini o bilir.ayrica günah mı değil mi diye tartışma olmaz din bir tanedir kitapta yazılanlar bellidir değişmez o yüzden günah mı değil mi diye tartışmaktan kaçınmak gerek içine sinmiyor günah işleyecek hissine kapiliyorsan yaptirmaman/yaptirmamak en iyisi bence:)

Elmedin
24/08/2010, 15:46
su tutmuyor meselesi tamamen hurafe. su tutmasa dövmeli cildimiz neden ölmüyor, o da canlı ve vücut suyumuzla besleniyor. uzun süre suda kalınca da gayet parmakların buruşması gibi buruşuyo demek ki su tutuyomuş.

evolodi
24/08/2010, 15:53
biz aslen gaziantepliyiz anneannem babaannem (allah rahmet eylesin) yüzlerin kalıcı dövmeler vardır kına ile yapilmiş düşünün yeşil renkte taa kaç yillarinda çocukluklarında yaptırmışlar namazlarını hiç kaçırmazlar 5 vakit kur'anlarını okurlar oruçlarını tutarlar kur'anda da geçmiyor zaten duydugumu söyledim genel de su tutmaz derler ama dövmeyi derinin dişina değil de dişina yaptiklari için abdest tutar diye biliyorum.kesin bişi diyipte yanliş bilgi vermek istemem:)

Elmedin
24/08/2010, 16:50
arkadaşlar su tutmaz meselesi hurafe inanmayın. dolayısıyla gusül abdestsiz geziyosunuz olayı da tamamen yalan.

benim asıl merak ettiğim dövme yapmak haram mı? bunun cevabını yıllardır kimseden alamadım.

evolodi
24/08/2010, 17:02
şöyle bir yazı buldum belki açıklayıcı olur

… şeytan dedi ki: ‘… onlara emredeceğim de ALLAH’ın yaratışını değiştirecekler.” (Nisâ, 4/118-119)

Abdullah b. Mes’ud’dan (r.a.) rivayet olunan ve yazımızın başlığında geçen üç meseleyi de içine alan hadis-i şerif şeyledir:

“Leane’l-lâhü’l-vâşimâti ve’l-müstevşimâti, ve’n-nâmisaati ve’l-mütenemmisaati, ve’l-mütefellicâti li’l-hüsni’l-mğayyirâti halka’l-lâhi.”

Meali: “Güzelleşmek (estetik) için dövme yapan ve yaptıran kadınlara, kaşlarından (yüzünden tüy) yolan ve yolduranlara, dişlerini seyreltip inceltenlere, böylece ALLAH’ın yarattığı şekli değiştirenlere ALLAH lânet etmiştir.” (1)

Rasûlüllah Efendimizin (s.a.v.) bu sözü, Benî Esed kabilesinden Ümmü Yâkup (asıl ismini tesbit edemedik) lakaplı bir kadının kulağına gelmiş. Ümmü Yâkup (r.anha) Kur’an-ı Kerimi okumayı biliyordu. Hemen hadisi rivayet eden Abdullah’a (r.a.) gelerek şöyle dedi:

- Ne o senden kulağıma gelen söz! Sen, güzellik için ALLAH’ın hılkatini değiştirip dövme yapanlara-yaptıranlara, kaşından-yüzünden kıl yolan-yolduranlara, dişlerini törpületenlere lânet etmişsin. Hz. Abdullah da,

- Rasûlüllah’ın (s.a.v.) lânet ettiklerine ben neden lânet etmiyecekmişim! Hem bu ALLAH’ın Kitabı’nda vardır, cevabını verdi. Kadın,

- Yemin olsun, ben Mushaf’ın iki kapağı arasındakileri (Kur’an’ın tamamını) okudum; ama bunu bulamadım, (böyle bir şeye rastlamadım) dedi. Abdullah,

- Hakikaten onu okudunsa, mutlaka bulmuşsundur. ALLAH azze ve celle, “Rasûl size ne getirdiyse-verdiyse onu alın, sizi neden nehyetti-yasakladı ise ondan da hemen sakının-vazgeçin”(2) buyurmuştur, karşılığını verdi. Kadın,

- Gerçekten şimdi ben, senin hanımının üzerinde bundan bir şey görüyorum, dedi. Abdullah,

- Git de bak, cevabını verdi. Bu konuşmanın hemen ardından kadın, Abdullah’ın hanımının yanına girdi; fakat, (ileri sürdüğü hususlardan-vasıflardan) bir şey göremedi. Ve (tekrar) Abdullah’ın yanına gelerek,

- Bir şey görmedim, dedi. Abdullah,

- Bana bak, bu olsaydı biz onunla bir arada olamazdık, karşılığını verdi. (3)

Dilerseniz şimdi de hadis-i şerifte geçen tabirlerin tahliline gelelim.

“Vâşimât”, vâşime’nin cem’idir (çoğulu). Vâşime, elinin üstüne, bileğine veya dudağına veşim yaptıran kadındır. Türkçemizde buna dövme diyoruz. Basit manada, iğne ve benzeri aletle cilt delinerek altına sürme ya da benzeri bir şey doldurulur. Böylece vücuttaki o bölge, kalıcı bir renk alır. Toplum içinde gördüğümüz, basında-medyada sıkça karşılaştığımız üzere bazıları kollarına, omuzlarına, sırtlarına, vücutlarının muhtelif yerlerine değişik şekiller, farklı hayvan resimleri bile nakşettirmektedirler. Halbuki dinimizce dövme, kadına da erkeğe de, yapana da yaptırana da haramdır.

“Nâmisaat”, yüzden kıl yolan kadınlar demektir. “Mütenemmisaat” ise, yüzünün kılını yolduran kadınlar manasınadır. Âlimlerin açıklamalarına göre, kadınların yüzünde sakal ve bıyık biterse onları yolmak haram değil, bilakis müstehaptır. Fakat kaş, kirpik ve yüzün etrafından kıl yolmak ise haramdır.

“Tefellüc”, güzelleşmek maksadıyla ön dişleri törpüleyerek aralarını açmak anlamınadır. Bu maksatla dişlerini törpületenlerle bu işi yapanlar (törpüleyenler), ortak haram işlemiş olurlar. Ancak bu ameliye, dişi tedavi yahut bir kusuru giderme maksadıyla yapılırsa günahı yoktur.

Ümmü Yâkup namındaki kadının, hilkat (yaratılıştaki şekli) değiştirenlere Kur’an-ı Kerim’de lânet edildiğini görmedim demesi, Kur’an’da bunlara, doğrudan doğruya lânet bulunmadığındandır. Fakat ALLAH Teala Rasûlü’nün getirdiği her şeyi almak, yasakladığı her şeyi de bırakmak gerektiğini net bir şekilde açıklamıştır. Hadis-i şerifte söz konusu edilen fiilleri de Rasûlüllah Efendimiz (s.a.v.) yasaklamış, yapanlara-yaptıranlara lânet okumuştur. Onun emir ve yasaklarına uymak ALLAH’ın emri olduğuna göre, Onun lânetledikleri de ALLAH nazarında mel’ûn olur. İşte bu durumu tesbit, talim ve telkin için Abdullah b. Mes’ûd (r.a.), kadına âyetle cevap vermiştir.

Ayrıca ALLAH’ın yarattığı şekli değiştirenler zaten zalimlerdir. Zalimlere ise ALLAHu Teala Kur’an-ı Kerim’de açıkça lânet etmiş ve “Bilin ki, ALLAH”ın lâneti zalimlerin üzerinedir!” (4) “Onlar hem bu dünyada hem de kıyamet gününde lânete tâbi tutuldular” (5) buyurmuştur. Kadın Hz. Abdullah’tan bu susturucu cevabı alınca, bu sefer onun hanımının (Zeynep binti Abdullah’ın r.anha) da bu işleri yaptığını zannederek, ‘Senin hanımın da halen bu işleri yapıyor’ demişse de, Hz. Abdullah hanımının öyle bir şey yapmadığından emin olduğu için kadına, ‘Git bak’ demiş, neticede kadının zannettiği şeylerden hiç birinin yapılmadığı ortaya çıkmıştır. Hz. Abdullah’ın, ‘Bu olsaydı biz onunla bir arada olmazdık’ sözünün manası, ‘Böyle bir şey olsa, bir an bile kapısında tutmayıp boşayacağını’ anlatmaktır.

Hasılı; güzelleşmek için fıtratı bozacak şekilde yapılan bu fiiller, dinimizce yasaklanmıştır. Bir başka ifadeyle; bunların haram olması, sırf güzelleşmek için yapılmış olmalarındandır. Esas itibariyle bir sağlık probleminden kurtulmak gibi bir şey söz konusu değildir. Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulmuştur: “ALLAH o şeytana lânet etti. Ve o da, ‘Elbette senin kullarından belirli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara sokacağım ve onlara emredeceğim de, hayvanların kulaklarını yaracaklar, onlara emredeceğim de ALLAH”ın yaratışını değiştirecekler’ dedi. Kim ALLAH”ı bırakıp da şeytanı dost edinirse, şüphesiz o, apaçık bir ziyana uğramış olur. Şeytan onlara va’d eder ve onları boş umutlarla oyalar. Oysa şeytanın onlara va’di, aldatmadan başka bir şey değildir.”(6)

Bu ayetlerden de anlıyoruz ki; tedavi maksatlı bir ihtiyaç yokken böyle bir şeyi yapmak, hem şeytanın maskarası olmaktır, hem de ALLAH’ın beğenerek yarattığı biçimi (fıtratı-hılkati) bozmaktır. Ayrıca İslâm’ın şiddetle yasakladığı isyan ve israf manasını da taşır. Malumdur ki bunların hepsi de haram olan şeylerdir.

sowhat788
24/08/2010, 17:06
Benimde iki kolumdada var,

-O bölgenin ıslanmaması gibi bir durum söz konusu değil (derinin altı orası,oje gibi düşünmeyin! ıslanıyor. )
-Terliyor
-Su tutuyor

Şu yüzden yapılması istenmemiş olabilir bence;

-Dinimizde böyle resim falan eski zamanlarda sevilmezmiş put mut işleri olduğu için

-Sonuçta derinin altına boya enjekte edildiği için sağlık açısından büyük problemler doğurabilir dikkatli,özenli ve temiz bir ortamda yapılmazsa

Benim deneyimlerim böyle :)

sowhat788
24/08/2010, 17:11
Soulfly,sepultura,metallica,in temptation,epica,lacuna coil,pilli bebek favorilerimdir
gitar çalmışlığımda bulunur

evolodi
24/08/2010, 17:22
Benimde iki kolumdada var,

-O bölgenin ıslanmaması gibi bir durum söz konusu değil (derinin altı orası,oje gibi düşünmeyin! ıslanıyor. )
-Terliyor
-Su tutuyor

Şu yüzden yapılması istenmemiş olabilir bence;

-Dinimizde böyle resim falan eski zamanlarda sevilmezmiş put mut işleri olduğu için

-Sonuçta derinin altına boya enjekte edildiği için sağlık açısından büyük problemler doğurabilir dikkatli,özenli ve temiz bir ortamda yapılmazsa

Benim deneyimlerim böyle :)
dinimiz zaten vücuda zarar veren şeyleri yasaklamış haram kılmıştır alkol uyuşturucu vs. gibi dövmede bundan dolayı olabilir.tabi yaptirilmişsa ölmüşle olana çare yoktur derler allahın merhameti sonsuzdur affedicidir pişman olup af dilemek en güzeli.

off ne konustum gurur duydum kendimlen cuma bir daha vericem vaaz sizlere :D:D

Elmedin
24/08/2010, 17:57
arkadaşlar inanın o kadar bilgisiz hocalar var ki işlerine geldikleri gibi anlatıyolar. bide netteki istediğini yazma özgürlüğü bunun üstüne gelince o zaman yalan yanlış bilgiler de çıkıyor nette. tv'de çıkan bilgili hocalardan başka kimseye güvenmek istemiyorum.

bide olayın şu boyutu var. kuran evrensel bir kitaptır deniyor. o zaman yorumlarımızı o devrin koşullarına göre yapmak lazım. mustafa bişey yazdı yukarda ama tam yazamadı zannediyorum ama yine de katılıyorum. dedi ki,

Dinimizde böyle resim falan eski zamanlarda sevilmezmiş put mut işleri olduğu için

aslında dinimizde böyle sevilmeme gibi bir durum yok. sadece tekrar puta falan tapılmaması için alınan bir önlem. bunu da düşününce o zamanki insanlar deriye yapılan şekilsen dövmelere bile taparlarmış. belki o yüzden katiyen yasak deniyor. oysa şimdi devir değişti.

şunu da eklemek istiyorum. kuranda eski arapça çok kelime var ve bugün bile tam olarak islam alimleri tam anlamını bilmiyor. yoruma çok açık kelimeler de var. mesela kuranda kadınlar başını kara çarşafla örtmeli dedikleri yerde bile ne kadın kelimesi ne de kara çarşaf kelimesi geçiyor. o konuyla ilgili biri çok güzel bir açıklama yapmıştı tv'de şimdi konu sapmasın diye girmicem.

demek istediğim yoruma dayalı çok şey de var yazılanlar arasında ve herkes işine geldiği gibi anlatıp yazıyo

sawyer
24/08/2010, 20:57
aslında dövmede işin aslı, dövme yapılan yerin su alıp almaması değildir o bölge su almaktadır.yapılmamasını gerektiren nokta ise dövme yapılan bölgedeki kanın sabit kalması yani oradaki kan değişim yapmıyor ve orası necis yani pis olarak kalıyor dinimizde de bu olmadığı için dövme yaptırılmıyor kısacası mekruhtur yani harama yakındır.

Romeo_er2
25/08/2010, 00:14
abi hiç girmeyin şu günah vs muhabbetine içinden çıkılmaz yoksa..

alpimmm
25/08/2010, 00:44
henüz dövmem yok ama abartı olmayacak anlamlı bi dövme yaptırmayı uzun yıllardır düşünmekteyim.
bu arada ben de iyi bir rock dinleyicisiyimdir bende. Ankara'da üniversitedeyken müzik grup olayları bizde de olmuştu (ah gençlik :):))). yollarda karşılaşmak dileğiyle :)

krakercocuk
25/08/2010, 00:46
bi GPTR grubu kuralım ya baya muzisyen varmış:D ben davula geçiyorum hadi bakalım:Dertuğ kontrabass calar olmadı 6 tel bi bass gitar veririz

Elmedin
25/08/2010, 01:25
ee başka dövmesi olan yok mu şimdi :)

nemss1306
25/08/2010, 01:28
bn :D varım abı catalcada grdn ya nede cabuk unuttun ::D:D:D:

alpimmm
25/08/2010, 02:08
bi GPTR grubu kuralım ya baya muzisyen varmış:D ben davula geçiyorum hadi bakalım:Dertuğ kontrabass calar olmadı 6 tel bi bass gitar veririz

ben de klavyeye bide backvocal olabilir belik :)

evopunto
25/08/2010, 09:39
beni gecen olmadı demek neyse 18 dövmemide yaptırdım sonunda :)

Elmedin
25/08/2010, 11:16
bn :D varım abı catalcada grdn ya nede cabuk unuttun ::D:D:D:
hatırlamaz olur muyum hiç :) . daha başka kimsede yok mu demek istedim :)

Elmedin
25/08/2010, 11:17
beni gecen olmadı demek neyse 18 dövmemide yaptırdım sonunda :)
yarış yaptığımızı bilmiyodum :D

hayırlı olsun yeni dövmen :)

evopunto
25/08/2010, 11:59
yarış yaptığımızı bilmiyodum :D

hayırlı olsun yeni dövmen :)

istanbul dorock konserine beklerim baba 22 ekimde

Scottie
25/08/2010, 12:02

benide yazın... bu gruba... ilk önceleri sizlere çay falan demlerim.. yemek yaparım.. sonra bende bie şeyler çalarım...

StrawBeeRy
25/08/2010, 12:34
benide yazın... bu gruba... ilk önceleri sizlere çay falan demlerim.. yemek yaparım.. sonra bende bie şeyler çalarım...
ee o zaman ayarlayın es-este fasıl verelim olmazmı?

evopunto
25/08/2010, 12:36
ee o zaman ayarlayın es-este fasıl verelim olmazmı?

fasıl bize gelmez death metal dinleriz bee:shutup20:

StrawBeeRy
25/08/2010, 12:39
fasıl bize gelmez death metal dinleriz bee:shutup20:
ne çalabiliyorsanız işte farketmeez..

Elmedin
25/08/2010, 14:20
arkadaşlar dövmelerimizin resimlerini de koysak :)

evolodi
25/08/2010, 14:31
evet koyunda en güzel dövme kimde bakalim hele bi:)

evopunto
26/08/2010, 00:21
https://img831.imageshack.us/img831/6631/54753162.jpg (https://img831.imageshack.us/i/54753162.jpg/)

izmir cool bar concert prova öncesi

evopunto
29/08/2010, 17:10
eee hani dövme resimleriniz :)