Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm arkadaşlar dikkat

evopunto
23/08/2010, 22:55
Tüm ankaralı arkadaşlarımı trafikte yerleştirlen zoom kameralar hakkında uyarmak istedim .arkadaşlar bugun ışıklarda ve elektirik direklerinde, kameralar gördüm.emniyet kemeri ve hız yapanları zoomluyorlar.sizleri uyarmak istedim görüşmek üzere arkadaşlar.:bye20000:

StrawBeeRy
23/08/2010, 22:57
bir bu eksikti zaten :)

ZAK1980
23/08/2010, 23:03
ıyı olmus hersey bızım ıcın nede olmasa

Punto_Can
23/08/2010, 23:18
Bu hafta Ankara'ya geleceğim tüm emniyet camiasında duyulmuş demek ki :D

Romeo_er2
23/08/2010, 23:30
beşevler burger kavşağında 3 adet köprü şeklinde zoomlu kameralar vs var + mobese+bide geniş açılı tek kamera var tek kavşakta hepsi! abartıyolar biraz sanki :S

StrawBeeRy
23/08/2010, 23:31
beşevler burger kavşağında 3 adet köprü şeklinde zoomlu kameralar vs var + mobese+bide geniş açılı tek kamera var tek kavşakta hepsi! abartıyolar biraz sanki :S
hani emniyet müdüründen memnundunuz :D

Punto_Can
23/08/2010, 23:35
kim demiş, eski emniyet müdürüne olanlar malum :D
yenisi kim takip edemedim ama gerçeten abartıyolar, şerit değiştirirken sinyal vermedin diye eve cezada gönderirler şimdi :)

femoli
24/08/2010, 00:31
Arkadaslar kenar mahallerlere bile mobese ve guvenlik kamerasi koyuldu aman herkes daha dikatli olsun yozgat bulvarinda gelisli gidisli cevre yolunda gelisli gidisli ..

serkankucuk
24/08/2010, 00:52
abbooo hapı yuttuk o zaman yaa... ben eskişehir yolundan samsun yoluna kıvrılan sapağı (yol boşsaa) yanlayarak çıkan insanım napcaz şimdi :(

SRDR KRKC
24/08/2010, 01:55
Bunu Düşünenin Gece Evini Zoomlucan :)

serkankucuk
24/08/2010, 02:06
bunları koyanlar daha feci araba kullanıyolar veya kullandırtıyolar...

evopunto
24/08/2010, 02:13
arkadaşlar nerelerde var uyaralım tüm arkadaşları.etikte oturuyorsanız fıskıyede var :) kasalar tarafı

nerhal61
24/08/2010, 02:15
Yaratılan korku toplumu içinde normal şeyler bunlar...Yakında araçlarda elektronik merkezi algılama diye bişey cıkartırlar, bakıyosun ki gaza basıyon araba gitmiyo...Neden? Merkezde elinde bi adam joystickle oturmuş araba kumanda ediyor olacak! :)

Romeo_er2
24/08/2010, 02:15
istanbulla dalga geçerdik..daha beter gümledik..oldumu şimdi..

serkankucuk
24/08/2010, 02:16
benim yolum üzerinde şu anda yok. emek'ten çıkıp eskişehir yolu üzerinden bilkent sapağına kadar bakıorum köprülere etrafa filan pek gözüme çarpmadı.

SKELETER
24/08/2010, 02:16
Hah bir bu eksikti. Artık abuk sabuk cezalar gelmeye başlar. Yav arkadaş azıcık mantıklı yol yapın ceza yollayın anlarımda Bahçelievler Metrosunun orda 20 metre arayla ışık koymuşsun dursan arkadaki asılıyor kornaya öndekinde bekle trafiği tıkıyorsun diye durmasan yoktan ceza yazarlar. Sağa dönüşte yol boşsa kırmızı da olsa döner gidersin ona da ceza yazmaya kalkarlar. 70 km de direk yanan kırmızı ışıkta dursan arkadaki çarpar durmasan ceza yazar ben bu kamera işinden pek haz etmedim.

15 Eylül de kameralar aktif olarak ceza yazmaya başlayacakmış diye bir yerde de ben okumuştum konuya katkım olsun.

StrawBeeRy
24/08/2010, 02:17
istanbulla dalga geçerdik..daha beter gümledik..oldumu şimdi..
alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste senmisin dalga geçen :D:D:D

evopunto
24/08/2010, 02:18
artık 50km gidecez desene :)

SKELETER
24/08/2010, 02:52
Neyse artık sağa sola bakına bakına gideriz.. Yavaş gitmek sorun değilde bazen 3-4 şeritli yolda farketmeden hızlanıyorsun bu biraz sıkıntı olacak.

NyhatShu
24/08/2010, 02:55
izmirde genelde mobesalardan sadece kırmızı ışıkta geçenleri tespit edip evine yolluyolar radarlık bişeyleri yok diye biliyorum fazla abartmadıktan sora

evopunto
24/08/2010, 03:00
kırmızı ışıkta gecmek ecele burun burunasın demek ya :)

34ozkankurtuldu34
24/08/2010, 03:25
Kameraları boşverinde bunları koyanı koyduranı kuranları kurduranları araştırın ve bakın kimler bu işin içinde ve kimler paraları yiyorlar adım başı kamera olmasının nedenlerini daha iyi anlamış olursunuz hükümetin yandaşı hatta şuan ki hükümetten birilerine şehirlerimiz peşkeş çekiliyor tamam faydalarıda var ama abartmalarının nedenleride belli tamamen denetlenmeden ser bırakılmışlar kafalarına göre yerleştiriyorlar kameraları faturasıda sizlerden bizlerden çıkıyor hem kurulumu hem işletimi ve hemde ceza yönünden devletin kasası doldu taştı ee hükümet almadan vermemeyi biliyor haydi AKP.ye evet.e gitsin herkez daha neler görecegiz kim bilir allah sonumuzu hayır etsin...İstanbullu alıştı bu üç kagıtçılıga sizde alışırsınız ama çorlu da dava açıldı kaldırıldı bu mobeseler arkadaşlar tepkisiz kalırsak koyun gibi güdülmeye devam ederiz 30 dakika ayırın bir savcılıga gidip dilekçe yazın yeter davayı sizin için atanan avukat takip ediyor emin olun sonuç alırsınız herkeze iyi ramazanlar saygılar...

ZAK1980
24/08/2010, 03:50
Balgat mıgrosun onundekı ısıklarda kamera var,Balgat pazar yerının oradada var işbankasının ya 5m ılerısı yada caprazı,100 yıldan cıkısta kopru var koprunun ortasında var hem kopruyu hemde alttan akan konya yolunu denetlıyor,esk yolu odtuye gelmeden 50 m mesafedede var

Du Hast
24/08/2010, 04:57
Kameraları boşverinde bunları koyanı koyduranı kuranları kurduranları araştırın ve bakın kimler bu işin içinde ve kimler paraları yiyorlar adım başı kamera olmasının nedenlerini daha iyi anlamış olursunuz hükümetin yandaşı hatta şuan ki hükümetten birilerine şehirlerimiz peşkeş çekiliyor tamam faydalarıda var ama abartmalarının nedenleride belli tamamen denetlenmeden ser bırakılmışlar kafalarına göre yerleştiriyorlar kameraları faturasıda sizlerden bizlerden çıkıyor hem kurulumu hem işletimi ve hemde ceza yönünden devletin kasası doldu taştı ee hükümet almadan vermemeyi biliyor haydi AKP.ye evet.e gitsin herkez daha neler görecegiz kim bilir allah sonumuzu hayır etsin...İstanbullu alıştı bu üç kagıtçılıga sizde alışırsınız ama çorlu da dava açıldı kaldırıldı bu mobeseler arkadaşlar tepkisiz kalırsak koyun gibi güdülmeye devam ederiz 30 dakika ayırın bir savcılıga gidip dilekçe yazın yeter davayı sizin için atanan avukat takip ediyor emin olun sonuç alırsınız herkeze iyi ramazanlar saygılar...
Allah vermesinde, apaçinin birisi geldi arkadan size taktı, takla attınız neyseki birşey olmadı ancak ölümden döndünüz, araçta da bir çok sevdiğiniz vardı onlarda ölümden döndü. kameralara bakıldı plakası alındı v.s. bulundu, cezası verildi..
bunun gibi bir çok kaza hergün oluyor. olmuyor diyen yalan söyler. sırf kazada değil, hırsızlık, gasp v.s.

artık herşeye paranoyaklıkla bakmayalım. avrupa yıllardır bu sistemle denetleniyor. yeri gelince avrupanın trafiğini övüyoruz. bence iyi bir sistem, kurulsun, her kavşağa konsun

femoli
24/08/2010, 10:47
Özkanın demek istsdiği tamamen kalksın değil abartılmamsı yönünde , kurulan tüm kameralar güvenlik için değil hız ve kırmımzı ışık kameraları ..

Güvenlik kamerası her sokağa kurulabilir ipin ucunu kaçırmadan gözetlenebilecekse ne mutlu süper olur ama kurulur öle boş boş çürürse yazık ...

evopunto
24/08/2010, 11:40
walla ben konulmasından yanayım ama bu topigi dikkat edilsin die açtım yoksa karşı olmamla alakası yok güzel bir uygulama gönülden destek veriyorum

fatihhhh
24/08/2010, 11:44
bu kameraların daha da çok artması,
hemen her şehirde olması,
kurallara uymayanların ceza alması,
caydırıcı olması dileği ile
hoşkalın.

onderbaki
24/08/2010, 13:08
Allah vermesinde, apaçinin birisi geldi arkadan size taktı, takla attınız neyseki birşey olmadı ancak ölümden döndünüz, araçta da bir çok sevdiğiniz vardı onlarda ölümden döndü. kameralara bakıldı plakası alındı v.s. bulundu, cezası verildi..
bunun gibi bir çok kaza hergün oluyor. olmuyor diyen yalan söyler. sırf kazada değil, hırsızlık, gasp v.s.

artık herşeye paranoyaklıkla bakmayalım. avrupa yıllardır bu sistemle denetleniyor. yeri gelince avrupanın trafiğini övüyoruz. bence iyi bir sistem, kurulsun, her kavşağa konsun

sana katılıyorum. her yerde olmalı. suç işleyenler sokaklarda rahat gezmemeli. ama bizim sevgili yöneticilerimiz bunuda süistimal ederler.izlenmek istenen herkes çok rahat izlenebilir bu biraz tuhaf geliyor sadece.
ben radar olduğunu sanmıyorum. kavşaklardakiler neyse ama yol üstlerinde düzinelerce kameralardan oluşan direkler var. direkt zum yapıyor.
radar olduğunu sanmıyorum.
konya yolunda incek oran kavşağına doğru kaptırıp çıkarken var bir grop kamera. aynı yerde ters istikamette de var.

ibrahim06
24/08/2010, 15:28
ngiliz sokağa çıktığında gün boyunca 300 kez görüntüleniyor
İngiltere’de kurulu 4.2 milyon kamera var. Londra’da bir İngiliz sokağa çıktığında gün boyunca 300 kez, yani 4.8 dakikada bir güvenlik kameralarına yakalanıyor. Her 14 İngiliz vatandaşına 1 kamera düşüyor. 10 yıl içinde kamera sayısının dünyada 65, İngiltere’de 6 milyona çıkması bekleniyor. İzleme sistemleri sadece kent içi kameralarla sınırlı da değil. Otoyollardaki hız kameraları dünyada hergün 150 milyon, İngiltere’de ise 35 milyon kez otomobillerin görüntüsünü alıyor. 10 yıl sonra izlemeye alınmayan bir tek İngiliz vatandaşının bile kalmayacağı söyleniyor. Güvenlik kameraları sayesinde önemli soruşturmalar daha kolay çözülebiliyor. Buna yüzlerce örnek verilebilir; mesela Londra metro bombacılarının kamera görüntüleri sayesinde suç ortağı olan 14 teröristin kısa sürede yakalanması güvenlik kameralarının önemini göstermişti. (Tabii bu arada, güvenlik güçlerinin işledikleri suçların da yakalanmasında aynı kameraların rolü olduğunu hatırlatalım.)

100 bin kamerayla izleniyoruz haberi - Eko Gndem haberleri - Ekonomi Haberleri - ekorent.com - (https://www.ekotrent.com/haber/20100327/100-bin-kamerayla-izleniyoruz.php)

dgn
24/08/2010, 16:45
ceza yazan kameraların saatleri var diye biliyorum hatta bu saatleri 10:00-12:00 ve 14:00-16:00 die biliorum ve bu saatler dışında hep gazlıyoruz daha ceza gelmedi Allah büyük:D

fraust
24/08/2010, 18:15
Tüm kameralar ceza kesmez.
kimi güvenlik için-kimi kırmızı ışık için-kimi hız için falandır.
önemli olan hangisinin nerede olduğunu bilmektir. Tandoğan ve Kızılaydakilere dikkat edin sanki açıları farklı. sanırım onlar hem hız hem de kırmızı ışık için oradalar.

evopunto
25/08/2010, 09:42
aşagı eglence kavsagı yeni konuldu kameralar dikkat edin

brabus
25/08/2010, 10:39

Bu konuda çok haklısın ama Özkan'ın demek istediği buradan Rant sağlaması hükümetin. Kamera kurulmasın demiyoruz ama bu işlerden çok fazla rant sağlanılıyor. Haberlerde bunları yayınlayan kanalların tüm işlemleri kontrol altına alınıyor. Bu şekilde işler yürüyor malesef 7-8 senedir.

fraust
25/08/2010, 13:10
aşagı eglence kavsagı yeni konuldu kameralar dikkat edin

Orada IŞIK ve HIZA dikkat .....her ikisini de tarayan kameraları gördüm orada...

fraust
25/08/2010, 13:21
Balgat mıgrosun onundekı ısıklarda kamera var,Balgat pazar yerının oradada var işbankasının ya 5m ılerısı yada caprazı,100 yıldan cıkısta kopru var koprunun ortasında var hem kopruyu hemde alttan akan konya yolunu denetlıyor,esk yolu odtuye gelmeden 50 m mesafedede var

Balgattakilerin genelde güvenlik kamerası olduğunu söylemişti bir arkadaşım. Yinde dikkatli olmak gerekir.

34ozkankurtuldu34
25/08/2010, 13:45
Özkanın demek istsdiği tamamen kalksın değil abartılmamsı yönünde , kurulan tüm kameralar güvenlik için değil hız ve kırmımzı ışık kameraları ..

Güvenlik kamerası her sokağa kurulabilir ipin ucunu kaçırmadan gözetlenebilecekse ne mutlu süper olur ama kurulur öle boş boş çürürse yazık ...

Arkadaşlar ben bu sistemi yadırgamış degilim femoli beni analiz edebilmiş demek istedigim bu işlerin için maddiyat olarak kazanç saglayan kuruluş yandaşları var neyse ankara sizin olsun ne diyeyim ama bunların vergisini ve cezasını onu bunu hep beraber ödüyoruz biz alıştık zaten ama anlamsız yerdekiler sorun olabiliyor çorluda şehir içine iki mobese konuşdu ve hız sınırı 50 bu konuyu araştırın bakalım neler bulacaksınız hayatta orda 50 ile geçilebilecek biryer degil ve çorlu halkı şikayette bulundu ama bulunana kadar devlet yine bu iki mobeseden dünyaları kaldırdı ve o iki mobese kaldırıldı umarım sizdede bir iki mobese anlamsız olmaz ben bu nedenle söylendim neyse arkadaşlar hayırlısı olsun ankaraya güle güle kullanın :)

fraust
25/08/2010, 14:54
Genel bilgi amaçlıdır;

HIZ-IŞIK kontrolü yapan ve GÜVENLİK KAMERESI olan kameraların resimlerini ekledim.

(ilk resim hız-ışık ihlali ile ilgili ikincisi güvenlik kamerasıyla ilgili)

Yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltsin...

interneti kurcalarken bazı bölgelerdeki kamera çeşitleri ile ilgili bir bilgi vardı.. onu da ekledim.

.

KaMiKaZe
25/08/2010, 15:04
rahat rahat burnumuzu karıştıramıcaz desene

fraust
25/08/2010, 16:17
Sizce resimdeki araç ne cezası yemiştir ? :)

Du Hast
25/08/2010, 17:39
Sizce resimdeki araç ne cezası yemiştir ? :)
ışık :)

Misafir-1
25/08/2010, 18:07
tüm dünyada polis yasalar vatandaşını korumak içindir bizim ülkemizde ise polis vatandaşa eziyet yasalarda herşeyden önce her vatandaşa suçlu olarak bakar bir engelli aracı yolda lastiği patlamış jandarma durmuş yardım etmek istemiş karayolları tarafik yardım için durmuş en son olarak engelli vatandaş lşastiği değiştirdikden sonra polis durmuş içinden yeni yetme cir polis yardım edeceği yere yok refrektörün yakın duruyo yok niye lastiğin patladı evraklarını ver diyerek ceza kesme ayağı ile çorba parasını çıkarmak için elinden geleni yapmış ve aylardan da Ramazanmış Allah islah etsin polis halka hizmet için vardır huzurumuz için ama son yıllarda huzur kaçırmakta daha bi istekliler