PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mat folyo kaplama

berkeraaa
23/08/2010, 03:09
Arkadaşlar bildiğiniz üzere son günlerin modası mat folyo kaplama...bende yaptırmayı düşünmüyor değilim açıkçası...ama aklımda bazı soru işaretleri var...
örneğin aracı satmaya çalışırken folyoyu sökmek zorunda kalacağım çünkü sonuç olarak alan kişi mutlaka boyasına baktırmak isteyecektir....
Yada bu folyo kışın yağmurda karda atma yaparmı ?? Çizilirmi leke-kir tutarmı tozu çekermi gibi bir sürü soru var sorabileceğim....daha detaylı bilen yada yaptırmış olan arkadaşımız barsa bilgilendirirse sevinirim....

çok teşekkürler....

guven_ogun
23/08/2010, 03:14
bildiğim kadarıyla 2-3 yıl garanti veriyor yapan yerler sökülme,açılma konusunda.boyadan daha zor çizileceğini düşünüyorum,ama elbet ön kaputa gelen bi çakıl iz bırakıcaktır.
satarken zorlanacak olabilirsin,alıcıyla şu şekilde anlaşabilirsin bence herşeyinde garanti veriyorum boya konusunda fiyatta anlaştıysak söktürelim kaplamayı baktır boyasına al,dediğim gibi çıktığında alırsın arabayı,mırın kırın ederse folyonun parasını alırım dersin,bu tarz bi anlaşma sağlayabilirsin.

SRDR KRKC
23/08/2010, 03:39
Berkercim Öncelikle 3D Denen Delikli Araç Giydirme Folyosu Kullanılıyor Bunun İçin Ve Sıkıntı Olmuyor. Ama İşi Ustasında Ve Bileninde Yaptırırsan Her Reklamcı Ve Araç Giydirene Asla Yaptırma Derim. Aracınada Yakışır Ama Ledli Far Stop Jant V.s Ufak Tefek Doldurduktan Sonra Yaptır Derim Boş Bir Araca Mat Kaplama Birşey Kazandırmıyor Kardeşim.

Sağlıklımı Dersen Arkadaşım Yaptırdı Tek Kapı Opel Astra Bertonesine, Griydi Beyaz Yaptırdı. Ufak Tefek Kabarcıklar Dışında Gayet İyiydi 1000 1200 Civarı Para Verdi. Sonra Bir Kaza Yaptı Komple Söktü. Araç Yapılınca Yine Yaptırdı Ve Bu Ay Tuning Türkiye Dergisinde Çıktı 06 Es Plakalı Beyaz Bertone.

2 Yıldan Fazla Bekletilmemesi Sağlıklı Olanı. Eğer Araçta Önceden Boya Yoksa Ve Macun YOksa Sökerken Sıkıntı Çıkmıyor. Ama Varsa Sonradan Yapılan Yerlerde Boya Kalkması Macun Kalkması Gibi Sıkıntılar Olabiliyor. Mat Folyolar Bakım İster Toz Tutar Leke Gösterir Sürekli Tertemiz Edeceksin Kesinlikle Fırça Sünger V.s Kullanmıcaksın Parlak Folyo Gibi Değildir. Taş İzlerine Karşılık Ön Kaputa Çift Kat Çektiriceksin Taş İzinde Alttan Aracın Rengi Ortaya Çıkmasın Diye.

Satarken Sıkıntı Çıkarır Yaptırmadan Önce Aracına Ekspertiz Yaptırsan Bile Kesinlikle Alıcıda Kuşku Uyandırır Folyo, Tanıyan Bilen Biri Sıkıntı Yapmaz Ama Başkaları Yapar. Kimsede Sana 1000 Lira Vermişin Demez Söktürürsün Öle Satarsın Yada Beğenen Güvenen Öle Alır. Satarken Artısı Olmaz Folyonun Tamamen Zevk İşidir. Bir Ay Bile Kullansan O Senin Zevkindir Keyfini Çıkar Gerekiyorsa Söktür.

Arabanada Yakışır Emin Ol...

ayhan1
23/08/2010, 03:44
söktükten sonra yapışkanın izi kalıyor diye biliyorum o yüzden böyle olaylara sıcak bakmıyorum

SRDR KRKC
23/08/2010, 03:54
söktükten sonra yapışkanın izi kalıyor diye biliyorum o yüzden böyle olaylara sıcak bakmıyorum

Yok Ayhan Öyle Birşey Sadece Kışın Sökülmesi Sıkıntı Yaratıyor Folyo Biliyorsun Plastik Ve Yumuşak Bir Madde Kışın Soğukta Yapışkanı Ve Plastiği Sertleştiği İçin Sökülürken Parçalanarak Sökülme Dez Avantajı Var Ve Isı Tabancası Kullanarak Söküyorlar. Ama Sağlıklı Olanı Gün Işığında Sıcak Bİr Havada 2 Saat Bekletip Rahatca Sökülmesi Mantıklı Olanıdır. Çok Fazla Leke Kalmaz Kalan Lekelerde Gayet Basit Bir Şekilde Çıkıyor. Sen Pazarlamacılara Bakma En Ucuz Kaplamayı Yaptırıp 5 Sene Üstünden İnmiyorlar :) :) O Sorun Onlarda Yaşanıyor.

ayhan1
23/08/2010, 03:59
anladım serdar güzel bir açıklama oldu teşekkürler

insomnia06
23/08/2010, 11:52
valla teknik anlamda zararı varmı bilmiyorum ama hafta sonu bahçelievler 7.cadde de wv scirocco da siyah mat kaplama gördüm,muazzam bi görüntüydü.onu gördükden sonra bende düşünmeye başladım.berker detaylı bir sonuca ulaşırsan paylaşımlarını bekliyorum...

StrawBeeRy
23/08/2010, 11:56
bir ara bende düşünüyordum hala düşünüyorum yaptırsammı yaptırmasammı diye gerçekten çok güzel duruyor bizim burda bi arkadaş A5 e yaptırdı arabanın görünüşü değişti bu arada folyo çizildiği zaman ısıtarak parça yapıştırıyormuş hiç belli olmuyormuş ama nasıl yapılıyor görmedim bir muayenede sorun çıkmıyor dedi ruhsata işlemek 100 liraymış kendi öyle söyledi

aynı bu şekilde şuanda

berkeraaa
23/08/2010, 13:34
arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim....Serdar abi açıklamalar için çok teşekkürler....avantajı dezavantajından fazla gibi duruyor :D :D

makeles
23/08/2010, 23:52
..:: Prota Ara Kaplama/Ana Sayfa ::.. (https://www.protackaplama.net/)

beni de bir heves sardı.. :)

https://forum.grandepuntotr.com/genel/19615-grande-punto-folyo-kaplama-ornegi.html

StrawBeeRy
23/08/2010, 23:55
aynı zamanda dediğim A5in sahibinin öbür arabasıda mat siyah navara ve protacta yapılmış
https://www.protackaplama.net/RENK/nissan/nissan_navarra_mat/666X500/Resim%20167.jpg

Du Hast
24/08/2010, 05:07
mazda 6 da gördüm
yok böyle birşey. bir arabaya bu renk bu kadar mı yakışır dedim. 1 dk boyunca arabanın etrafında döndüm :)