Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabayı çizdirdim :(

byspayn
22/08/2010, 20:57
Bugün NEO AVM'nin kapalı otoparkına yanaşırken sol arka kapıyı derin çizdirdim arkadaşlar. Göçük yok ama durum fena gibi astar gözüküyor alttaki.

Babam kızdı haklı olarak ama elden ne gelir oldu bir kere...

Bu gibi bi vakaya ne yapılabilir? Boyatmadan kurtuluş var mı? Araba daha 3 aylık boyalı duruma düşmesin :(

Bunlarda resimler... ImageShack(TM) slideshow (https://img838.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=izik.jpg)

ImageShack(TM) slideshow (https://img838.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=izik.jpg)

ucs33
22/08/2010, 21:06
bence boyanın tamamen gitmiş olan bölümüne lokal boya uygulayabilirsin. elbetteki dikkatli bakıldığında gözükücektir. ama hiç değilse boyalı duruma düşmez aracın. geride kalan uzun hafif çizikler için de çizik giderici pastalardan kullanabilirsin. Ama resimlerde net göremedim ne kadar derin olduğunu. o yüzden pasta giderir mi bilemiyorum. Bu şekilde araçlarını sürtmüş arkadaşlar daha iyi yardımcı olur diye düşünüyorum

WiSTaRiA
22/08/2010, 21:07
Çok geçmiş olsun.. Bence okadar önemli bişey yok.. Macunla doldurulup lokal bir boyayla hiçbirşey olmamış gibi olur diye düşünüyorum..

OzzY
22/08/2010, 21:12
geçmiş olsun, astar görünüyosa yapıcak bişey yok boya şart(lokal, parça rütüş)
istersen nazarlık olarak kalsın :)

byspayn
22/08/2010, 21:48
bence boyanın tamamen gitmiş olan bölümüne lokal boya uygulayabilirsin. elbetteki dikkatli bakıldığında gözükücektir. ama hiç değilse boyalı duruma düşmez aracın. geride kalan uzun hafif çizikler için de çizik giderici pastalardan kullanabilirsin. Ama resimlerde net göremedim ne kadar derin olduğunu. o yüzden pasta giderir mi bilemiyorum. Bu şekilde araçlarını sürtmüş arkadaşlar daha iyi yardımcı olur diye düşünüyorum

evet aynen bu şekilde olmuş arkadaşlardan özellikle cevap bekliyorum. derinlik olark astara kadar indik abi :S Astarda çizilmemiş ama.

Çok geçmiş olsun.. Bence okadar önemli bişey yok.. Macunla doldurulup lokal bir boyayla hiçbirşey olmamış gibi olur diye düşünüyorum..

Abi çok teşekkür ederim. Boyasız halledemicez gibi haklısınız sanırım :( Metalik beyaz renk bulunur inşallah bi de boya tutmazsa eyvah artık :S Aynadanda göremedim öyle lanet bişeymişki sürttüğüm yer :(

geçmiş olsun, astar görünüyosa yapıcak bişey yok boya şart(lokal, parça rütüş)
istersen nazarlık olarak kalsın :)

Ozan Abi nazarlık da olabilir ama bilmiyorum.. Lokal parça yada rütüş arasında fark var mıdır varsa nedir? Bunlar bize kaça patlar?

StrawBeeRy
22/08/2010, 21:51
astara kadar indiyse boya farz olmuş eğer boyatmak istemiyorsan ozanın dediği gibi nazarlık olarak kalsın

byspayn
22/08/2010, 21:52
Tüh yaw valla çok üzüldüm şimdi :( Neyse yine de ucuz atlattık...

StrawBeeRy
22/08/2010, 21:55
Tüh yaw valla çok üzüldüm şimdi :( Neyse yine de ucuz atlattık...
birşey olmaz o kadardan ben daha 3 hafta önce arka tampon yaptırdım fiberli şekilde 2 gün önce park halinde motorsiklet çarptı fiberler ve boya çatladı yeniden boyanması gerekiyor hiç üzülmüyorum yapıcak birşey yok olan olmuş.

byspayn
22/08/2010, 21:58
Öyle tabi abi sana da geçmiş olsun...

ZAK1980
22/08/2010, 22:00
arkadaslar dun tv reklam vardı de cızıkler ıcın kalem varmıs adam cıvı ıle cızdı kaportayı sonra kalem ıle ustunden gectı sankı hıc bırsey olmamıs gıbı ıdı bu yararlı olurmukı acaba

OzzY
22/08/2010, 22:02
Ozan Abi nazarlık da olabilir ama bilmiyorum.. Lokal parça yada rütüş arasında fark var mıdır varsa nedir? Bunlar bize kaça patlar?
Eskişehirde autoking varmı?
ben mareanın bagajı pencere demirine vurmuştum böyle ceviz kadar bi bölümde astar bile gitmişti, lokal boya ile çok güzel yapmışlardı. hiç belli olmuyodu.

ama genel olarak lokalde belli oluyo yakından bakınca.

parçada 2 kesilme çizgisi arası komple boyanıyo araban yeni belli olmaz bence ama aletle bakınca görünür tabii.

rötüş üzerine direk boya sürüp bırakıyolar çok bariz belli oluyo sadece görüntü biraz daha düzgün oluyo. maliyet konusunda bilgim yok malesef.

ben 2. eli hiç düşünmediğimden en ufak şeyleri bile boyattım her tarafı boyalı nerdeyse :) o konuyuda düşün tekrardan geçmiş olsun.

arkadaslar dun tv reklam vardı de cızıkler ıcın kalem varmıs adam cıvı ıle cızdı kaportayı sonra kalem ıle ustunden gectı sankı hıc bırsey olmamıs gıbı ıdı bu yararlı olurmukı acaba

abi o ürünü forumda konuştuk, hiç bişe yaramıyo bilgin olsun :)

StrawBeeRy
22/08/2010, 22:07
fix it pro muydu neydi demi abi deneme bence hiç bir faydası yok denedim ben daha çok belli ediyor iğrenç bir şey :)

byspayn
22/08/2010, 22:08

bilmiyorum ki abi onu da çok duydum ama hiç çevrede kullanan yok :) Alırız bi de daha beter olmasın :P :D

Eskişehirde autoking varmı?
ben mareanın bagajı pencere demirine vurmuştum böyle ceviz kadar bi bölümde astar bile gitmişti, lokal boya ile çok güzel yapmışlardı. hiç belli olmuyodu.

ama genel olarak lokalde belli oluyo yakından bakınca.

parçada 2 kesilme çizgisi arası komple boyanıyo araban yeni belli olmaz bence ama aletle bakınca görünür tabii.

rötüş üzerine direk boya sürüp bırakıyolar çok bariz belli oluyo sadece görüntü biraz daha düzgün oluyo. maliyet konusunda bilgim yok malesef.

ben 2. eli hiç düşünmediğimden en ufak şeyleri bile boyattım her tarafı boyalı nerdeyse :) o konuyuda düşün tekrardan geçmiş olsun.

Evet abi Eskişehir'de Autoking var. Orayı gerçekten çok metediyolar. Ama hiç yolum düşmedi o ayrı konu. Aletle bakınca gözüksün elimizde fotoğraflar var kanıtlarız çok problem çıkarana 2.elde diye düşünüyorum. :)

Bi de maliyetini en azından tahmini biri söylese önemli olan o. Tekrar teşekkür ederim ben de sana ilgin için... Kaskoda bu ücretsiz çizik giderme gibi bişi var ona girer mi bu bi de onu sorıyım :)

alpimmm
22/08/2010, 22:08
Oğuz geçmiş olsun kardeşim, biraz derin görünüyor malesef, arkadaşların dediği gibi lokal boya ile sorun hallolur sanırım.

Zeynel o kalemler pek işe yaramıyormuş kardeş, kullananlar fiyasko diyorlar.

byspayn
22/08/2010, 22:13
Sağolasın Alper Abi. Evet lokal boya gibi gözüküyo sonu...

OzzY
22/08/2010, 22:21
Oğuz boyatmaya karar vermişsin, autoking ve kasko olduktan sonra götür yapsınlar hiç dert etmeye gerek yok.

bu hasar kesinlikle girer mini onarıma. yalnız kıllık yapıp hafif çizikleride sayıp girmez diyebilirler bu durumda ısrar et yada önceden hafif bi pasta at git :D

en olmadı tüm haklarımı kullanın dersen yaparlar

serkankucuk
22/08/2010, 22:58
oğuz istersen sana bi boyacı tavsiye edebilirim. ben eskişehirdeyken ufak bi kaza yaşamıştım metalik gri sienam ile, aracın burnu baya iyi göçmüştü ve boya filan yalandı tabi. bu usta bi el attı boyandığı belli bile değildi çok şaşırmıştım. fiyatı da uygundu. ayrıca hemşerim olduğu için iyi de muhabbetimiz vardı. belki hatırlar da beni selamımı iletirsen..
istersen özelden mesaj at tarif edeyim...

edelsang
23/08/2010, 00:06
çok çok geçmiş olsun bizim garajında önüne iskele koymuşlar arabayı dışarıda bıraktım uyku uyuyamıcam bu gece :s ama ne kadar üstüne düşürsen o kadar bişi olur takma kafana

SKELETER
23/08/2010, 00:32
O kadar olur nazarlık olsun bence. Bende de nedenini anlayamadığım ufak bir boya çıkması oldu. Sanırım otoparkta yandaki aracın kapısı geldi. Araba kırmızı o bölümde beyazlık var. 5000 bakımına götürünce bir sorucam çözümü nedir kaça patlar diye

ayhan1
23/08/2010, 00:55
öncelikle çok geçmiş olsun ama bu olayı boya attırmadan halledemezsin lokal boya yaptırırsan 6 ay sonra boyanan yerin etrafları daha koyu birşekilde ortaya çıkmaya başlayacak ve gün geçtikçe bu olay devam edicek tek çare kapıyı cam altına kadar boyatmak ve arabanın sol tarafına kompile tamponlara kadar vernik attırmak

aynı olay benimde başıma gelmişti 27 günlüklen seninki gibi bir iz oluşmuştu aynı kapıda ve lokal olarak boyandı ama 2 yıl sonra yeniden boyattım renk farkından dolayı

sonuç olarak lokal boya sadec ufak parçaları boyatmak için iyi bir olay ama büyük parçalarda tamamıyla saçmalıktan başka birşey değil

ozdem
23/08/2010, 01:02
Geçmiş olsun, küçük şeyler büyük felaketleri önler derler,
Cana gelmesin gerisi mühim değil...

byspayn
23/08/2010, 01:58
oğuz istersen sana bi boyacı tavsiye edebilirim. ben eskişehirdeyken ufak bi kaza yaşamıştım metalik gri sienam ile, aracın burnu baya iyi göçmüştü ve boya filan yalandı tabi. bu usta bi el attı boyandığı belli bile değildi çok şaşırmıştım. fiyatı da uygundu. ayrıca hemşerim olduğu için iyi de muhabbetimiz vardı. belki hatırlar da beni selamımı iletirsen..
istersen özelden mesaj at tarif edeyim...

abi kaskodan hallettirmeye çalışalım da olmazsa yine haberleşiriz. İlgin için çok teşekkürler ayrıca.

O kadar olur nazarlık olsun bence. Bende de nedenini anlayamadığım ufak bir boya çıkması oldu. Sanırım otoparkta yandaki aracın kapısı geldi. Araba kırmızı o bölümde beyazlık var. 5000 bakımına götürünce bir sorucam çözümü nedir kaça patlar diye

Abi sorma ah o otoparklar :S Geçmiş olsun umarım hallolur seninki de...

öncelikle çok geçmiş olsun ama bu olayı boya attırmadan halledemezsin lokal boya yaptırırsan 6 ay sonra boyanan yerin etrafları daha koyu birşekilde ortaya çıkmaya başlayacak ve gün geçtikçe bu olay devam edicek tek çare kapıyı cam altına kadar boyatmak ve arabanın sol tarafına kompile tamponlara kadar vernik attırmak

aynı olay benimde başıma gelmişti 27 günlüklen seninki gibi bir iz oluşmuştu aynı kapıda ve lokal olarak boyandı ama 2 yıl sonra yeniden boyattım renk farkından dolayı

sonuç olarak lokal boya sadec ufak parçaları boyatmak için iyi bir olay ama büyük parçalarda tamamıyla saçmalıktan başka birşey değil

Ayhan Abi dediğin gibi yapsak bu sefer satarken küçücük yer için komple neden boyattın kazasımı var dı vurdun mu kırdın mı bi sürü tantana. Lokal yaptırırız veya hiç yaptırmayız anlıcan. Sen nerde yaptırmıştın peki hatırlıyor musun? Şunun için soruyorum Autoking'i baya baya övüyorlar çok temiz işçiliği var falan diyorlar da onun için sordum. Biz de duruma göre bişiler yapıcaz artık. İlgine teşekkürler bu arada.. :)

Geçmiş olsun, küçük şeyler büyük felaketleri önler derler,
Cana gelmesin gerisi mühim değil...

Çok teşekkür ederim Özlem Abla ama mal canın yongası işte ne yaparsın :)

Şaka bi yana hakikaten önemli olan can sağlığı olacağı varmış diyelim. Babam kaç yıllık şoför ama iki sene önce bizde şahin vardı sağ çamurluğu kapıya geçirmişti. Olacağı zaman oluyor yani malesef...

StrawBeeRy
23/08/2010, 02:01
satarken o kadar büyük bir sorun olucağını zannetmiyorum

byspayn
23/08/2010, 02:03
Burası Türkiye abi öyle deme :)

OzzY
23/08/2010, 02:09
Oğuz autoking hakkında duydukların eskişehir autoking içinmi? bayiilik sistemi ile çalıştıkları için arada dağlar kadar fark var. bide çok fazla iş yaptıklarından arada kaçan oluyo... mesela ben izmirdekini hiç sevmiyorum :)

kapıda 10cm bi göcük vardı, yaptılar şimdi o kapı komple bi ton koyu :) tabii böyle durumlarda tekrar boyadıklarını söylemişti (ben 2 ay sonra gittiğimden bişey yapmadılar tabi :D) ama dediğim gibi mareayı bi kere istanbulda bi kerede izmirdeki eskisine götürmüştüm çok çok güzel olmuştu :)

ayhan1
23/08/2010, 02:16
Ayhan Abi dediğin gibi yapsak bu sefer satarken küçücük yer için komple neden boyattın kazasımı var dı vurdun mu kırdın mı bi sürü tantana. Lokal yaptırırız veya hiç yaptırmayız anlıcan. Sen nerde yaptırmıştın peki hatırlıyor musun? Şunun için soruyorum Autoking'i baya baya övüyorlar çok temiz işçiliği var falan diyorlar da onun için sordum. Biz de duruma göre bişiler yapıcaz artık. İlgine teşekkürler bu arada.. :)

ilk yapıldığında bursa birmot yaptı hergün küfürümü yediler

ikinciye bursa teknomak yaptı ve hiiç bir sorun yok gayette güzel oldu hergün duğa ediyorum kendilerine

autoking yada başka bir yer hiiç fark etmez lokal boya yaptırıyorsan ileriki dönemlerde başın yine ağıracaktı aslında olay boyayla alakalı değil olay tamamıyla üzerine atılan vernikte bitiyor vernik kompile atılırsa sorun kalmıyor

birde bu şekilede ön kapı farklı arka kapı farklı gezmektense satacağım zaman 1000 lira düşsün daha iyi adama anlatırım olayı ister kabul eder ister etmez ona satmamda başkasına satarım sorun değil ama sonuçta satarım

guven_ogun
23/08/2010, 03:22
ince çizilen yerler pasta ile düzelir gibi,bence diyer yerde nazarlık olarak kalsın.
geçmiş olsun.

SRDR KRKC
23/08/2010, 04:11
Öncelikle Hiç Üzülecek Bir Durum Yok Güzel Kardeşim Yeni Araba Nazarın Çıkmış Allah Beterinden Esirgesin Burdan Çıkmış Nazarın Sayacaksın.

Gelelim Asıl Konuya Servise Götür Aynı Boya Kodundan Para Bile Almazlar Oraya Rütuş Yaptır. Alt Kısımda 2. Bir Çizik Gördüm Sanki Onuda Pastayla Aldır Ve Bu İşlemlerden Sonrada Kaliteli Bir Reklamcıya Git Sağlı Sollu Aynı Yerlere Denk Gelecek Şekilde Güzel Bir Sticker Uygulaması Yaptır Abartıya Kaçmadan Hem Gözüne Batmaz Orası Hemde Farklı Birşey Olur. Çok Fazla Kurcalanacak Birşey Yok Orda Ustaya Götürünce İnan Bana Orasını İki Karış Yeri Macunlayıp Kapınında İlk Çizgisine Kadar Boyar ELine Verirler. Bunada Hiç Gerek Yok, Ufaktan Boya Rütuşu Sonrada Üstünü Ört Gitsin O Kadar :)

edelsang
23/08/2010, 07:46
Öncelikle Hiç Üzülecek Bir Durum Yok Güzel Kardeşim Yeni Araba Nazarın Çıkmış Allah Beterinden Esirgesin Burdan Çıkmış Nazarın Sayacaksın.

Gelelim Asıl Konuya Servise Götür Aynı Boya Kodundan Para Bile Almazlar Oraya Rütuş Yaptır. Alt Kısımda 2. Bir Çizik Gördüm Sanki Onuda Pastayla Aldır Ve Bu İşlemlerden Sonrada Kaliteli Bir Reklamcıya Git Sağlı Sollu Aynı Yerlere Denk Gelecek Şekilde Güzel Bir Sticker Uygulaması Yaptır Abartıya Kaçmadan Hem Gözüne Batmaz Orası Hemde Farklı Birşey Olur. Çok Fazla Kurcalanacak Birşey Yok Orda Ustaya Götürünce İnan Bana Orasını İki Karış Yeri Macunlayıp Kapınında İlk Çizgisine Kadar Boyar ELine Verirler. Bunada Hiç Gerek Yok, Ufaktan Boya Rütuşu Sonrada Üstünü Ört Gitsin O Kadar :)
bende aynen öyle saydım arkada vurdular arkadaşınki gibi az bişi boya çıktı yaptırmayı düşünmüyorum nazarlık olarak

onderbaki
23/08/2010, 12:02
[QUOTE=byspayn;364383]Bugün NEO AVM'nin kapalı otoparkına yanaşırken sol arka kapıyı derin çizdirdim arkadaşlar. Göçük yok ama durum fena gibi astar gözüküyor alttaki.

Babam kızdı haklı olarak ama elden ne gelir oldu bir kere...

Bu gibi bi vakaya ne yapılabilir? Boyatmadan kurtuluş var mı? Araba daha 3 aylık boyalı duruma düşmesin :(

slm.
diğer arkadaşların yorumunu okudum.
kesinlikle parça boyaya katılmıyorum. özellikle kısa vadede satarım, lokal boyayla hallederim,arabayı birine boyasız diye kaktırırım gibi bir düşünceyi anlamış değilim.

onu geçtim araç sıfır en az 5-10 sene kullanacağın bir araçta bence doğru bir iş değil değil lokal boya. kesin sırıtır, renk tutmaz vs vs.

hadi kaskodan yaptırma diyelim. kendi servisinde bile komple kapı boyansa 200 lira anca tutar. dediğin gibi zaten fotolarını çekeceksin.

şahsi fikrim budur.

saygılar.

byspayn
23/08/2010, 12:27
Oğuz autoking hakkında duydukların eskişehir autoking içinmi? bayiilik sistemi ile çalıştıkları için arada dağlar kadar fark var. bide çok fazla iş yaptıklarından arada kaçan oluyo... mesela ben izmirdekini hiç sevmiyorum :)

kapıda 10cm bi göcük vardı, yaptılar şimdi o kapı komple bi ton koyu :) tabii böyle durumlarda tekrar boyadıklarını söylemişti (ben 2 ay sonra gittiğimden bişey yapmadılar tabi :D) ama dediğim gibi mareayı bi kere istanbulda bi kerede izmirdeki eskisine götürmüştüm çok çok güzel olmuştu :)

Evet Ozan Abi duyduklarım Eskişehir Autoking için ama daha da araştırmak lazım tabi.

Serdar Abi öncelikle ilgin için teşekkürler. Doğru üzülmemek lazım zaten...

İyi fikirmiş bu da bak sticker ı hiç düşünmemiştim :) Olabilir tabi..

slm.
diğer arkadaşların yorumunu okudum.
kesinlikle parça boyaya katılmıyorum. özellikle kısa vadede satarım, lokal boyayla hallederim,arabayı birine boyasız diye kaktırırım gibi bir düşünceyi anlamış değilim.

onu geçtim araç sıfır en az 5-10 sene kullanacağın bir araçta bence doğru bir iş değil değil lokal boya. kesin sırıtır, renk tutmaz vs vs.

hadi kaskodan yaptırma diyelim. kendi servisinde bile komple kapı boyansa 200 lira anca tutar. dediğin gibi zaten fotolarını çekeceksin.

şahsi fikrim budur.

saygılar.

Komple boyanacaksa ve zararı olmayacaksa sanırım nazarlık olarak kalması daha iyi Baki Abi. Teşekkür ederim ilgin için... :)

Scottie
23/08/2010, 12:33
geçmiş olsun.... Oğuz... Allah daha beterinden korusun...

byspayn
23/08/2010, 12:37
Çok sağol Eser Abi. Amin Allah cümlemizi korusun...

Bu arada yan koruma çıtaları tam olarak nereye takılıyo acaba :D :D Aklıma bakın ne geldi oraya denk gelirse koruma çıtaları hem orayı kapatmış hemde şık bi hareket yapmış oluruz :)

Bi daha baktım da şöyle sanırım oldukça yukarıda kalıyo..

onderbaki
24/08/2010, 15:31
Evet Ozan Abi duyduklarım Eskişehir Autoking için ama daha da araştırmak lazım tabi.

Serdar Abi öncelikle ilgin için teşekkürler. Doğru üzülmemek lazım zaten...

İyi fikirmiş bu da bak sticker ı hiç düşünmemiştim :) Olabilir tabi..

Komple boyanacaksa ve zararı olmayacaksa sanırım nazarlık olarak kalması daha iyi Baki Abi. Teşekkür ederim ilgin için... :)

bende 1 haftalıkken sağ arka boydan boya kapı cama yakın biryerden çizildi.
kuşak attırayım dedim. 200 lira para, lokal boya bize ters, komple boya 200-250, bir süre nazarlık kalsın dedim. sendeki ufak bir bölge. yinede çok geçmiş olsun.

Kriminal
24/08/2010, 18:54
Oğuz gecmıs olsun abıcım bunada şukur..Bencede nazarlık kalsın derım