Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klasik tampon vakası

trakya_
22/08/2010, 00:42
bguun çorluda orçun abıyle hem tanısma hem çakar lamba taktırmaya gıttımde yoğun trafıkte arkadan vurdular nysekı fazla hasar olusmadıı hemn hallettıkk kapattık tamponun sağlamlıgını test etmıs olduk ilgilerinden dolayıda orçun abıye sonsuz teşekkurlerr...

WiSTaRiA
22/08/2010, 01:36
Nedemek canım kardeşim... Böyle kötü bir tanışma oldu ama kısmet.. Allah daha beterinden saklasın... Tamponlarımız gayet sağlam bunuda birkez daha gördük... :D:D Eeee artık çakar lambalandın sende. Güle güle kullan kardeşim...

alpimmm
22/08/2010, 01:45
Emre geçmiş olsun kardeş,
Orçun kardeşime bizden de teşekkürler. iyi insandır kendisi :)

GP COSKUN
22/08/2010, 01:51
emre geçmiş olsun kardeş

WiSTaRiA
22/08/2010, 01:54
Teşekkürler Alper.. O sizin iyiliğiniz....

trakya_
22/08/2010, 18:12
sağolun arkadaslarr orcun abı sayesınde çakarıda taktık artık:)

ayhan1
22/08/2010, 18:33
geçmiş olsun

WiSTaRiA
22/08/2010, 19:37
Güle güle kullan emrecim....

ucs33
22/08/2010, 20:27
konunun başlığı dikkatimi çekti. ancak üzgünüm ki ben aynı şeyi söyleyemiyorum. 2 gün önce bi sokaktan çıkmaya çalışırken önümdekinin ilerlediğini düşündüm ve soldan araç geliyor mu diye bakarken öndekine baya yavaş bi şekilde çarptım. Meğer ilerlemiş ve durmuş!! Başta hiç bir şey yok gibi gözükse de servise gösterince ortaya çıktı ki, tamponun altındaki panel sağa doğru kaymış, sağ çamurluk bombe yapmış, 2 farın da tırnakları kırılmış, tamponda boya çatlakları oluşmuş nereden baksanız 1000 lira civarında hasar var. 5 km bile olmayan bir hızla dokundurunca bu dereceli hasar oluşmasını hangi sağlam tampona borçluyuz =D

Du Hast
22/08/2010, 20:43
konunun başlığı dikkatimi çekti. ancak üzgünüm ki ben aynı şeyi söyleyemiyorum. 2 gün önce bi sokaktan çıkmaya çalışırken önümdekinin ilerlediğini düşündüm ve soldan araç geliyor mu diye bakarken öndekine baya yavaş bi şekilde çarptım. Meğer ilerlemiş ve durmuş!! Başta hiç bir şey yok gibi gözükse de servise gösterince ortaya çıktı ki, tamponun altındaki panel sağa doğru kaymış, sağ çamurluk bombe yapmış, 2 farın da tırnakları kırılmış, tamponda boya çatlakları oluşmuş nereden baksanız 1000 lira civarında hasar var. 5 km bile olmayan bir hızla dokundurunca bu dereceli hasar oluşmasını hangi sağlam tampona borçluyuz =D
bence o hız 5 değil 25 30 falan olması lazm öyle bir hasar olması için
5 km hız bir insanın yürüme hızıdır ve o hızda yol aşırı yokuş değilse hiç birşeyin olmaması lazım.
garip..
geçmiş olsun

byspayn
22/08/2010, 20:51
Geçmiş olsun abi oldu mu oluyor işte napalım :(

ucs33
22/08/2010, 20:51
bence o hız 5 değil 25 30 falan olması lazm öyle bir hasar olması için
5 km hız bir insanın yürüme hızıdır ve o hızda yol aşırı yokuş değilse hiç birşeyin olmaması lazım.
garip..
geçmiş olsun

kalkış anında 1m'lik bir yerde 20-30 km hıza ulaşmamın imkansız olduğunu düşünüyorum...

OzzY
22/08/2010, 20:53

aynı kazayı bende yaptım :) dikine değilde ızgaranın sağ tarafını, astranın arka tampon köşesine çarptım

tampon boyasında en ufak bişey yok
çamurluk yerinden oynamış vidaları gevşetilip düzeltildi
sağ farın 2 ayağı kaynak yapıldı
hepsi 50tlye çıktı :) (hatta çamurluk kasmasını başta farketsem 40 olcaktı)
şans sanırım :)

ucs33
22/08/2010, 20:55
aynı kazayı bende yaptım :) dikine değilde ızgaranın sağ tarafını, astranın arka tampon köşesine çarptım

tampon boyasında en ufak bişey yok
çamurluk yerinden oynamış vidaları gevşetilip düzeltildi
sağ farın 2 ayağı kaynak yapıldı
hepsi 50tlye çıktı :) (hatta çamurluk kasmasını başta farketsem 40 olcaktı)
şans sanırım :)

aynı şekilde kaza yapmışız :innocent: 3 farklı yere sordum, hepsi de farların değişmesi gerektiğini söyledi :unsure00: dediğin gibi şans =D

WiSTaRiA
22/08/2010, 21:05
Çok geçmiş olsun... Ön arka tampon sağlamlığı fark ediyor demekki...

OzzY
22/08/2010, 21:11
aynı şekilde kaza yapmışız :innocent: 3 farklı yere sordum, hepsi de farların değişmesi gerektiğini söyledi :unsure00: dediğin gibi şans =D

ilginç, bence farlar yapılır abi biraz daha araştır derim
ben araştırdığımda autoking yapıyo demişlerdi ama sevmediğimden gitmedim, sanayide sırf bu işi yapan ustalar var bizim sayesinde halletmiştik. 2 ayağı 10dkda halletti, yapılaması için ancak ayakların kayıp olması lazım bence.

ben 35 tl sırf farı sökme takmaya vermiştim o çok koydu :) 10 tane vida sök tak altı üstü :)

femoli
22/08/2010, 21:20
ilginç, bence farlar yapılır abi biraz daha araştır derim
ben araştırdığımda autoking yapıyo demişlerdi ama sevmediğimden gitmedim, sanayide sırf bu işi yapan ustalar var bizim sayesinde halletmiştik. 2 ayağı 10dkda halletti, yapılaması için ancak ayakların kayıp olması lazım bence.

ben 35 tl sırf farı sökme takmaya vermiştim o çok koydu :) 10 tane vida sök tak altı üstü :)

Servis o farlari sokup takmaya 100 lira istiyor ozancim :)

Cok gecmis olsun ikinizede gorulmez kazalar bazen maddide buyuk hasarlar acabiliyorlar.

OzzY
22/08/2010, 21:51
Servis o farlari sokup takmaya 100 lira istiyor ozancim :)

Cok gecmis olsun ikinizede gorulmez kazalar bazen maddide buyuk hasarlar acabiliyorlar.

servisi hiç karıştırma abi yaa o gün orda yoktu, babasıda bilmediği işe karışmak istemedi mecbur verdik :) kendime güvenemedim o an yoksa hiç bişey yok gerçekten en fazla bilmediğimden biraz daha uzun sürerdi
neyse yine baya ucuza hallolmuştu benim için.

ucs33
22/08/2010, 22:37
autoking far ile hiç uğraşmam, sadece kaportaya bakarım dedi. farların 1 tanesinde ayaklardan 2 si yok. diğer farda da ayaklar koptu kopacak =P o yüzden çıkma far araştırdım 100 liraya var. ama kaskoyu devreye sokacağımız için sıfır ve yeni olmasına karar verdik

serkangsk
23/08/2010, 00:30
Benzer bi kaza Haznedarda Fiat Sienamla başıma gelmişti. Öndeki araba ilerleyip durmuş ben gözümü bi an yoldan kaçırarak durduğunu farkedemedim ve önümdeki cipe çarpmıştım. Çarptıktan sonra frene bastım o şekilde bi on saniye durduk. Adam on saniye sonra indi sanırım çarpmayı farkedemedi bende indim kusura bakma filan falan derken adam kendi arabasına baktı şöyle bi tamponu okşadı ben panikle eyvah bi şe olsa ödeyemeyiz filan diye düşünürken adam tamam ya bi şe yok filan deyip şöyle bi omzuma vurdu sonra bindi gitti. olan benim arabanın ön kaputuna oldu içeri girmişti geçen sene 60 lira düzeltmeye vermiştik Allahtan boya masrafı çıkmadan düzeldi :)

WiSTaRiA
23/08/2010, 01:15
geçmiş olsun...