Orijinalini görmek için tıklayınız : 150 Hp Sport Bravoya + 150 Hp Ne Dersiniz ?
SRDR KRKC
17/08/2010, 21:09
Arkadaşlar Bugün Bir Motor Ustası Arkadaşımın Önerisi Oldu Sizce Nasıl Ben Kararsız Kaldım Niyetim Var Gibi Yok Gibi Fikirlerinizi Paylaşırsanız Sevinirim.
Bravonun Turbosu Değişicek Yerine TDO 4 Subaru Turbosu Takılıcak + Bazı Değişiklikler + Chıp = Toplamda 300 Hp Alıcaz
Maliyet : 4500 5000 TL.
Aracın 300 Hp Olması Aracın 2. El Fiyatını Değiştirirmi Dersiniz ?
WiSTaRiA
17/08/2010, 21:18
Canavar gibi bir araba olucak desene serdar...
SRDR KRKC
17/08/2010, 21:21
Valla Orçun Bir Yanım Yaptır Gazla Diyor Bir Tarafım Otur Oturduğun Yerde 300 Hp Senin Neyine Diyor Rahat Durmazsın Diyor Kararsız Kaldım .
GP COSKUN
17/08/2010, 21:22
150 +150 hayal olur
bazı değişkliklerden kastın nedir
300 bg alabilmek için benim tahminime göre kabaca 10-15 tl arası paran gider
SRDR KRKC
17/08/2010, 21:26
150 +150 hayal olur
bazı değişkliklerden kastın nedir
300 bg alabilmek için benim tahminime göre kabaca 10-15 tl arası paran gider
Valla Coşkun Bir Sürü Şey Anlattı Aklımda Kalmadı Ondan Bazı Değişikler Dedim Ama Kendisinin Söylediği 550 Ye Kadar Yolu Var Hocam Dedi 300 + Nos Da Koyalım Diyor Akşam Akşam Beni Fena Gazladı Biraz Düşünücem.
GP COSKUN
17/08/2010, 21:29
anladım seni gazlayan arkadaş biraz iyi sallıyor demek
öyle sadece turbo büyütme ve yazılımla felan 150 bg + güç sadece para tuzaklarında olur
150 bg lik bir araca ilave 150 bg katmak için en başta
piston çaplarının büyütülmesi dereceli egzantrik büyütülmüş intercooler subaplar
sekmanlar grank motorun tüm parçalarıyla oynanması gerek
bunua 5 bin tl yapacak erkek varsa ben daha bir şey demiyorum
hocam yaptır diyorum ama 4500 liraya bunları yaptırıp araç 300 bg gerçekten çok iyi diyorum ama dikkat et motora falan zarar gelmesin iyice araştır yoksa kim istemezki 300 bgyi : )
SRDR KRKC
17/08/2010, 21:33
Valla Coşkun Tanıdığım Bildiğim Bir Arkadaşım Banada Yanlış Yapmaz Daha Önce Çok Araç Yaptırdık Dediğinide Yapar. Kendisindede Subaru Var Kendi Yaptığı Bir Araç Dyno Test Sonucu 650 Hp Yaparım Deyince Yapar Delidir Biraz Kendisi :) O Fiyat Bana Olacak Fiyat Ondan Şüphede Kalabilirsin Sadece Maliyet.
WiSTaRiA
17/08/2010, 21:34
300 hp süper olur ama coşkun abininde dediği gibi çok tuzluya patlar gibime geliyor..
GP COSKUN
17/08/2010, 21:35
anladım serdar aranızdaki hukuku bilemem ama
ben hala olmıycağını düşünüyorum
dyno testlerinde ne filmler dönüyor bir bilsen
SRDR KRKC
17/08/2010, 21:38
anladım serdar aranızdaki hukuku bilemem ama
ben hala olmıycağını düşünüyorum
dyno testlerinde ne filmler dönüyor bir bilsen
İşin Açıkcası Sorun Para Değil Belki 1000 Tl Artısı Olur Çok Çok Ama Ben Biraz Haşarı Bir Adamım Onun Tadını Aldımmı Devamını Getiririm Korkum Var Ayrıca Hakkını Verecez Diye Bu Sefer Canımıza Birşey Olmasın Çok Güvenim Yok Ayarlı Gitmek Konusunda İşte.
Arkadasiniz kim bilemiyorum, fakat size soyledikleri hayal mahsulu seyler... Bu hikayeler hep boyle baslar, once turboyu buyutelim derler sonra olmadi manifoldu genisletelim, sorun cikti, intercooleri yeniliyelim... SONUC
bosa harcanan zaman, para... Sifira sifir elde var sifir...
Bunlari nerden soyluyorum derseniz vaktiniz oldugunda BMW nin forum sayfalarini okumanizi oneririm, onlarca ornek var bu hurafelerle ilgili
Benden soylemesi
GP COSKUN
17/08/2010, 21:43
İşin Açıkcası Sorun Para Değil Belki 1000 Tl Artısı Olur Çok Çok Ama Ben Biraz Haşarı Bir Adamım Onun Tadını Aldımmı Devamını Getiririm Korkum Var Ayrıca Hakkını Verecez Diye Bu Sefer Canımıza Birşey Olmasın Çok Güvenim Yok Ayarlı Gitmek Konusunda İşte.
o zaman hiç bızıklama ve güzelim aracınıda mahvetme
zaten 150 bg lik tay araban var ne işin var 300 bg le kimle yarışıcan
birde bunu durdurması var onuda düşün
SRDR KRKC
17/08/2010, 21:46
o zaman hiç bızıklama ve güzelim aracınıda mahvetme
zaten 150 bg lik tay araban var ne işin var 300 bg le kimle yarışıcan
birde bunu durdurması var onuda düşün
Evet Aynen Bu İşte Demek İstediğim Hani Arabam Bozma Bir Araba Olsa Harcarım Kıyarım Ama Bu Arabaya Bu Yapılmaz Konusunda Bir Yanım Yok Diyor.
Alp ın Yorumunada Cevaben Dediklerinde Olabilir Sanayi Ortamı Farklı Tabiki Beklenen Performans Sağlanmayınca Nasılsa Söküldü Maliyete Eklemeler Olabilicektir İllaki. Ben İstediğimi Almadıkça Parasını Vermem Bu Olur.
krakercocuk
17/08/2010, 22:17
bencede hiç girmeyin bu işe derim..bahsettikleriyle kalmayacaktır..extra bir ton şey cıkacaktır..dönüşüde olmayabılır bu yolun
PLaTiNuN
17/08/2010, 22:43
Ya abicim ne işin var senin 300 beygirle falan bravona gözün gibi bakıyosun olucak iş mi şimdi madem öyle bişe istiyosun daha güçlü bir araç al misal ımpreza veya mitsubishi evo 8 evo 9 falan bak keyfine...Ama bu araca yazık etme derim ben...
StrawBeeRy
17/08/2010, 22:57
bence zor saydıklarınızla 150 hp vericek olması bence bir girerseniz hiç çıkamazsınız işin içinden paranıza yazık..
"Bazi degisiklikler" olayina acikcasi bende takildim, bastan motor yapacak bu usta herhalde... :)
1,4 motora 300 beygir, hemde 5000 liraya, ucuk ama guzel bir hayal... :)
Ayni araca sahip olan birisi olarak, yaptirirsaniz eger ayrintilari paylasmanizi merakla bekliyorum...
KaMiKaZe
18/08/2010, 00:25
kaç hp si önemli değil sana bir araba yapar ama bir süre sonra araba seni değil sen arabayı taşımak zorunda kalırsın :D
SRDR KRKC
18/08/2010, 00:37
Arkadaşlar 5000 Lira Çok Az Bir Rakam Gibi Yansıtıyorsunuz TDO 4 Subaru Turbosu 3500 TL Chip Uygulama 500 600 TL Gibi Bir Rakam Hadi Olsun + 2000 TL Diğer Uygulamalara Gitsin Bence Sizlerin Söylediğiniz Rakamlar Çok Afaki. Ben 130 Hp Bir Aracın 400 Hpye Çıkarılma Hikayesini Biliyorum Toplam 9 Bin TL Ye Mal Oldu. Sorunsuz Biniyor Adam.
Ama Müsait Bir Zamanda Başka Bir Turbocuya Gidicem Ve Aynı Olay İçin Maliyet İsticem Bakalım Arkadaş Hatrı Harici + Ne Masraf Çıkaracaklar Sizler Paylaşıcam.
1400 cc silindir hacmine sahip bir motorun sahip olabilecegi azami yakit/hava karisim degeri bellidir herhalde, ve siz nasil bir turbo ve/veya diger islemleri uygulayacaksinizda o motor 300 beygir olacak ? Varsin olsunda o arabayi ben tasimak zorunda kalayim...
Ben motor isinden hic anlamam, yanlis anlasilmasin. Sadece bana mantiksiz geldigi icin bu soruyu soruyorum...
SRDR KRKC
18/08/2010, 01:03
Valla Bende Çok İyi Anlamam Ama Bana Söylenen Bu Ankaradaysan İnanmassan Gel Bir Gün Beraber Gidelim Kendin Duy Emre :)
Erdem Bozdağ
18/08/2010, 01:04
Çoşkun ve Orhan abiye +1000 diyorum
+150 hp almak başlı başlına bir iş hadi aldık desek o gücü motoru ele almak içten bile değil
Valla Bende Çok İyi Anlamam Ama Bana Söylenen Bu Ankaradaysan İnanmassan Gel Bir Gün Beraber Gidelim Kendin Duy Emre :)
Gelmem biraz zor olur ama, gorustugun ustalar muhtemelen internet kullaniyorlardir. Kendilerinden bizi bu konuda forum araciligi ile bilgilendirmelerini rica edersen cok sevinirim... :)
SRDR KRKC
18/08/2010, 01:18
Gelmem biraz zor olur ama, gorustugun ustalar muhtemelen internet kullaniyorlardir. Kendilerinden bizi bu konuda forum araciligi ile bilgilendirmelerini rica edersen cok sevinirim... :)
Kastamonu Ve Ankara Draglarına Hazırlanıyor Araç Yetişterecek Bu Bir Ay İmkansız Ama Dükkanına Gidince Sokarım Foruma Açıklamayı Yazdırırım Progfilimden .
Erdem Bozdağ
18/08/2010, 01:23
ismini alabilirmiyim firmanın sakıncası yoksa
az çok bu işlerde koşturdum baya zamanında
SRDR KRKC
18/08/2010, 01:27
Gündüzler Murat GP Garaje
Murat Gürakan
18/08/2010, 01:30
adam iyi gazlamış ve sallamış yaaa :) Bu tarz konuşan insanlar piyasada iş yapabiliyorlar helal vallahi...
5000 e 300 hp yapacaksınız. 5000 tl ye sağlıklı parçalar kullanarak önce 230hp görebilin sonra 300 lerin hayalini kurun bence.
-----
Aracı kurcalamadan tahmini konuşmak ne kadarda kolay. Ancak tjet motoru tsi motoru gibi 300 e kadar sadece turbo büyüterek kaldırabilecek bir motor değil. Mantıklı düşünmek ve yorum yapmak gereken konular bunlar.
SRDR KRKC
18/08/2010, 01:33
adam iyi gazlamış ve sallamış yaaa :)
5000 e 300 hp yapacaksınız. 5000 tl ye sağlıklı parçalar kullanarak önce 230hp görebilin sonra 300 lerin hayalini kurun bence.
Hayır O Değil İşi İnadı Bindirtip Yaptırtcaksınız Bana 5 Bin Varsın 6 Bin Olsun Sonra Ne Yorumlar Olacak Bilmiyorum. Sonuç Belli BRAVO ...
Murat Gürakan
18/08/2010, 01:40
yaptıramassınız hayal kurmayın. Anlaşılan bir tek lafla olur diye düşünmeye başlamışsınız. Türkiyede sport bravo ile oynayan kurcalayan o kurulan hayallerin hepsini gerçekleştirmek için çalışan ilk kişi bendim ve şu anda arabamı dğeiştirdim artık düşünün neden. 105 lik bravo ile stok sport bravodan daha iyi gidiyor şu an aracım acaba neden. İşte bunları bildiğim için olmaz diyuorum. Öyle birinin lafıyla değil.
-----
1.4 motor 100 bg gücünde bir motor zaten Turbo ile 150'ye çıkmış.
5 bin TL ile masrafla 300 bg yapmak yani +200 hp aslında kazandırmak hayal.
Yapılsa da sağlıklı olmayacağı garanti.
Binicisiniz siz bu arabayı kullanacaksınız. yüzbinlerce adet üretilen standart arabada bile can sıkıcı sorunlar çıkabiliyor bu şekilde ucuza 200 hp kazandığınızda inanın o motor ameliyat masasından kalkmaz. kalksa ne kadar sağlıklı çalışır ne gibi sorunlar çıkar durabilir mi bunların hepsinde başınızın ağrıyacağı garanti.
Bir de Bravo bu kadar güce dayanacak bir şaseye özelliklere de sahip bir araç değil.
Bu konuda şöyle bir bilgi vereyim çok bilgi sahibi arkadaşım spor bir araca biTurbo taktırmıştı maddi olanakları çok olduğu ve çvresi de çok iyi olduğu için en iyi şartlarda takdırdı. Zaten spor bir araç olmasına rağmen sorunlar yaşadı bir de onun motoru seninkinden bravo'dan 2 kat güçlü motordu. Senin istediğin güçten daha azını elde etti belki 3 katı para harcadı yine sağlıklı olmadı.
SRDR KRKC
18/08/2010, 01:44
adam iyi gazlamış ve sallamış yaaa :) Bu tarz konuşan insanlar piyasada iş yapabiliyorlar helal vallahi...
-----
Aracı kurcalamadan tahmini konuşmak ne kadarda kolay. Ancak tjet motoru tsi motoru gibi 300 e kadar sadece turbo büyüterek kaldırabilecek bir motor değil. Mantıklı düşünmek ve yorum yapmak gereken konular bunlar.
Yorumuna Ekleme Yapmışsın Güzel Kardeşim Bende İlaveten Cvp Vereyim Madem Sadece Turbo Büyüterek Değil Zaten Konuyu Tam Okuduysan, Ben Çok Detaylı Neler Yapılacağını Anlatmadım Zaten Konuyu, Ben Anlamıyorum Çok Fazla Motordan Ama Bunu Yapacak Olan Bnm Arkadaşım Bana SÖylediği Parça Maliyetine Yapacağı İş Bu Sen Anlıyorsan Bana Neden Olmayacığını Olsa Bile Tam Maliyeti Ne Olabilir Bunu Söylersen Daha Mantıklı Düşünmeme Yardımcı Olursun. O Zaman UStayada Soracak Sorumuz Olur .?
SRDR KRKC
18/08/2010, 01:53
1.4 motor 100 bg gücünde bir motor zaten Turbo ile 150'ye çıkmış.
5 bin TL ile masrafla 300 bg yapmak yani +200 hp aslında kazandırmak hayal.
Yapılsa da sağlıklı olmayacağı garanti.
Binicisiniz siz bu arabayı kullanacaksınız. yüzbinlerce adet üretilen standart arabada bile can sıkıcı sorunlar çıkabiliyor bu şekilde ucuza 200 hp kazandığınızda inanın o motor ameliyat masasından kalkmaz. kalksa ne kadar sağlıklı çalışır ne gibi sorunlar çıkar durabilir mi bunların hepsinde başınızın ağrıyacağı garanti.
Bir de Bravo bu kadar güce dayanacak bir şaseye özelliklere de sahip bir araç değil.
Bu konuda şöyle bir bilgi vereyim çok bilgi sahibi arkadaşım spor bir araca biTurbo taktırmıştı maddi olanakları çok olduğu ve çvresi de çok iyi olduğu için en iyi şartlarda takdırdı. Zaten spor bir araç olmasına rağmen sorunlar yaşadı bir de onun motoru seninkinden bravo'dan 2 kat güçlü motordu. Senin istediğin güçten daha azını elde etti belki 3 katı para harcadı yine sağlıklı olmadı.
Ertan Birşey Yanlış Anlaşılıyor Ve Nedense Herkes Bir Usta Edasında Cvp Yazıyor Anlamış Değilim. Ustanın Bana Dediği Hocam Hocam Turboyu Değişelim 220 230 Hp + Chip Ve Diğer Uygulamalarla Toplamda 300 ü Buluruz Hadi Olmasın 280 290 Olsun Şimdi Bunu Bu Paraya Yaptıramazsınız Diyen Varsa Nedenini Söylesin Bana Hesap Kitap Maliyet Gidecek Malzemeyi Ve İşçiliği Yazsın ? Hee Hadi Paradan Değil Bu Motor Kaldırmaz Diyen Varsada Bana Teorik Bilgisini Yazıversin Bi Zahmet .
Ben Bana Söyleneni Ve Çıkan Maliyeti Paylaştım Ve Görüşlerinizi Sordum. Yaptıramazsın Ettiremezsin Hayal Görüosun Gibi Vs. Yorumlardan Ziyade Eğer Bu İşi Bilen Varsa Gerçekten Düzgün Bir Şekilde Açıklasın Bizde Öğrenelim Ama Havadan Konuşmasın Kimse.
Ben Size Bu Motora Ben Kendim 150 Hp Yüklücem Demedimki Öyle Bir İddaamda Yok. Bu Motoru Bilen Tanıyan Varsa Açıklasın Paylaşsın. Konu Öyle Bir Yöne Gidiyorki Valla İlk Yorumlarda Niyetimi Belli Etmişken Valla Pahası Ne Olursa Olsun Yaptırtacak Dereceye Getirtmeyin Lütfen ...
Murat Gürakan
18/08/2010, 01:53
Sfır parçalardan konuşuyorum
komple egzoz 1000 tl
garret gt20 ile 300 hp görülebilir en az 1000 euro dur.
Sağutma için sağlıklı bir intercooler en az 1200 tl takmasıyla borularıyla.
Bunun işçiliği ile berbar 5000tl geçiyor.
Daha bunun yazılım ile yürütülmesi gerekecek. Standart beyinin kaldırmayacağını biliyorum stand alone bişey gerekli bunun programlanması gerekli. Bu kadar basınca internallar dayanmaz... Standart pompa kaldırmaz benzin pompası değişcek büyütülcek falan filannn say sayyy bitmez. 300hp ye ulaşmanız sadece parçalar 12000tl+ bişey tutarki ıvırı zıvırı 15000tl bulur.
O kadar güç istiyorsanız gelin ben size yazılım yaptırayım 180hp de gezin şu anki halinden çok çok keyifli gezin. Ama diğerleri hayalde kalır.
-----
Bu arada motor kaldıramamasının teorik bilgisine gerek yokki.
Atıyorum tsi motoru gt 1.4 170 hp lik makine dünyada örnekleri var 300hp ye kadar sıkıntıısz turbo büyüterek yürüyor. 330hp den sonra kırıyor motoru. Ancak abarth fiatın kendi firması 180 hp lik motorda bile farklı iç yapı kullanıyor ve dünyada hiç bir örneği yok. Yeterince açıklayıcımıki?
Ertan Birşey Yanlış Anlaşılıyor Ve Nedense Herkes Bir Usta Edasında Cvp Yazıyor Anlamış Değilim. Ustanın Bana Dediği Hocam Hocam Turboyu Değişelim 220 230 Hp + Chip Ve Diğer Uygulamalarla Toplamda 300 ü Buluruz Hadi Olmasın 280 290 Olsun Şimdi Bunu Bu Paraya Yaptıramazsınız Diyen Varsa Nedenini Söylesin Bana Hesap Kitap Maliyet Gidecek Malzemeyi Ve İşçiliği Yazsın ? Hee Hadi Paradan Değil Bu Motor Kaldırmaz Diyen Varsada Bana Teorik Bilgisini Yazıversin Bi Zahmet .
Ben Bana Söyleneni Ve Çıkan Maliyeti Paylaştım Ve Görüşlerinizi Sordum. Yaptıramazsın Ettiremezsin Hayal Görüosun Gibi Vs. Yorumlardan Ziyade Eğer Bu İşi Bilen Varsa Gerçekten Düzgün Bir Şekilde Açıklasın Bizde Öğrenelim Ama Havadan Konuşmasın Kimse.
Ben Size Bu Motora Ben Kendim 150 Hp Yüklücem Demedimki Öyle Bir İddaamda Yok. Bu Motoru Bilen Tanıyan Varsa Açıklasın Paylaşsın. Konu Öyle Bir Yöne Gidiyorki Valla İlk Yorumlarda Niyetimi Belli Etmişken Valla Pahası Ne Olursa Olsun Yaptırtacak Dereceye Getirtmeyin Lütfen ...
Bir üst mesajda Murat çok güzel yazmış Bravo 1.4 motor hakkında çok bilgim yok ama akıl var mantık var genel bilgim de var. 100 bg lik standart bir motoru 5bin TL masrafla 300 bg e çıkartabilsek sağlıklı sokakta 3 araçtan biri öyle olurdu
250 bglik Şahin kaynardı ortalık
400-500 Bglik Hondalar, Alfalar
600-700 Bglik Bmwler,Mercedesler
Arabanın bir standartı var bunun 3 katı güç elde etmen için çok para harcaman lazım. Murat'ın dediği gibi 300 hp de yaptın 12 bin tlden fazla harcadın. Fren sistemi ne olacak? Standart bir fren mesafesi ile o gücü ne yapacaksın? Motorunun sağlıklı çalışacağını hangi usta garanti edecek bu araca güvenim 1 hafta tatile çıkabilecek misin? bunların hepsini bence kendi içinde cevaplaman gerekiyor
..........
https://i31.tinypic.com/2vdqo43.jpg
İmzandan dolayı tebrik ediyorum. Dil kuralları hakkında bir konu açmayı düşünüyordum kısa sürede açayım. Ben de hiç dikkat etmezdim yanlış kullandığım kelimeler, imla hataları oluyordu sonra resmi yazışmalar yapınca dikkat etmeye öğrenmeye başladım. Malesef burada neredeyse hiç dikkat edilmiyor
SRDR KRKC
18/08/2010, 02:09
Bir üst mesajda Murat çok güzel yazmış Bravo 1.4 motor hakkında çok bilgim yok ama akıl var mantık var genel bilgim de var. 100 bg lik standart bir motoru 5bin TL masrafla 300 bg e çıkartabilsek sağlıklı sokakta 3 araçtan biri öyle olurdu
250 bglik Şahin kaynardı ortalık
400-500 Bglik Hondalar, Alfalar
600-700 Bglik Bmwler,Mercedesler
Arabanın bir standartı var bunun 3 katı güç elde etmen için çok para harcaman lazım. Murat'ın dediği gibi 300 hp de yaptın 12 bin tlden fazla harcadın. Fren sistemi ne olacak? Standart bir fren mesafesi ile o gücü ne yapacaksın? Motorunun sağlıklı çalışacağını hangi usta garanti edecek bu araca güvenim 1 hafta tatile çıkabilecek misin? bunların hepsini bence kendi içinde cevaplaman gerekiyor
Ertan Zaten Önceki Msjlarda Bunlarla İlgili Yorumum Var Gerek Durdurması Gerek Motor Ömrü İle İlgili Ve Aşağı Yukarı Pek Mantıklı Gelmediği Kanaatine Varmıştım Ama :) Konunun Gidiş Hatı Biraz Şeklini Değiştirdi. Ama Bu İşin Tam AÇılımını Öğrenicem Bakalım Neler Olacakmış Ayrıca 100 Hp Değil Bravo + 50 si Var :)
Ertan Zaten Önceki Msjlarda Bunlarla İlgili Yorumum Var Gerek Durdurması Gerek Motor Ömrü İle İlgili Ve Aşağı Yukarı Pek Mantıklı Gelmediği Kanaatine Varmıştım Ama :) Konunun Gidiş Hatı Biraz Şeklini Değiştirdi. Ama Bu İşin Tam AÇılımını Öğrenicem Bakalım Neler Olacakmış Ayrıca 100 Hp Değil Bravo + 50 si Var :)
o modifikasyonu yaparken o +50 sökülüyor ama
bence burada herkesin dediklerini dinlemende fayda var ve benim ilk mesajdaki örneğimi. Bu konuda arkadaşım elinde sağlam bir araba olmasına rağmen uğraştı yine senin gibi değerlere ulaşamadı. hatta gerçek hayattaki o olayla senin dediğini karşılaştırınca çok rahat hayal diyebiliyorum
SRDR KRKC
18/08/2010, 02:19
Ertan Bakalım Bu Yorumların Hepsini Ustaya Okutucam Gerekli Cevabı O Versin Bu Arada Bende Birde Pro Shop Gıyassettine Bir Uğrayım Birde Ondan Fiyat Alalım Bakalım. Bu Dediğim Fiyatta İşçilik Yoktu Varsın Gıyasettinde İşçilikli Fiyat Versin Neler Olur Onları Herkes Öğrenmiş Olur. En Azından Bir Bravoya Şu Masraf Yapılırsa Şu Güç Alınır Netleşmiş Olur. Konuda Diğer Günler İçin Aydınlatıcı Olur.
Ogulcan.Öğüt
18/08/2010, 02:19
Aslında merakın varsa abi çekinme gir ama 300 hp o paraya banada biraz ucuk geldi 5.000 tlye 230-240 Hp ler Yakalanır gibi ..
o kadar basınca motor ne kadar dayanacak ki.
hadi 300 hp olsun. turbo kim bilir kaç bar hava basacak. stok piston, segman dayanmaz. 1 2 ay içinde o kadar gazlamaya muhtemelen corting olaacak o motor. sonra 5 daha masraf açacak falan.
girmeyin derim o işlere..
SRDR KRKC
18/08/2010, 02:24
Aslında merakın varsa abi çekinme gir ama 300 hp o paraya banada biraz ucuk geldi 5.000 tlye 230-240 Hp ler Yakalanır gibi ..
Yok Ben 1000 Daha Verecem 300 Yapacam :) Şaka Bir Yana Bnm Yabancı Olduğum Bir Motor Tjet Bunu Bana Söyleyen Ustada Safsalak Bir Adam Değil Ve İlk Defa Yaptığı Bİr İşte Değil Bnm Anlatmak İStediğim 5 Bin Hadi 6 Bin Civarına Parça Maliyetine Bu İşi Yaptırabileceğimi Sölemesi İşçilik Almadan. He Dışarda Yaptırsan Nerden Baksan +2 3 Bin De İşçilik Alır Hertürlü Ve PArça Başıda Ayrı Koyar :) 9 10 Binleri Bulur Diye Tahmin Ediyorum. Ama Araştırmak Farz Oldu :)
GP COSKUN
18/08/2010, 03:20
motorda böylesine yükleme ve değişiklik yapmak için neredeyse ana elemanların tamamına yakınını değiştirmen gerek
her şey birbirini tetikleyerek gider
turboyu büyülttün intercoolerıda büyültmen gerek + üst kapağın değişmesi subapların
değişmesi +dereceli egzantrik +sekmanlar +pistonlar +grank +yazılım +beyin +sensörler
yine tekrarlıyorum 5000 tl ye bunu başarmak sadece rüyada olur
Romeo_er2
18/08/2010, 03:32
evet o boyuttaki turbo 1.4 hacimli motorla 4500 devirde dolar 6500 de araba kesiciye girer artık 2000 devir arası takılırız :D 5000 tl çok iyimser bi rakam hangi ustaysa banada yapsın valla =) ilk olarak o pistonlar 240-250 hp üstü kaldırmıyo..deneyenler oldu..1.4 motor forget hale gelmedikçe 300 hp imkansız gibi bişey..sizin düşündüğünüz sistem ile turbo+manifold+komple egzoz sistemi 2500-3000tl civarı-intecooler+yazılım 1200-1500tl civarı--birde enjektör isterse ki ister araç 1 liraya yakında o tutar + işçilikleri saymıyorum..alıncak güç piston vs değişmeden 250hp üstü olmaz malesef..+ stock baskı balata o gücü tutmayacak benim bile şu an tam tutamıyo torku..bi 500lirada baskı desek..250 hp oldu temiz oldu desek bile o motor bastıkca bugün kırmaz ama yarın kırabilir..biraz riskli bi iş...eğer yapılcaksa sağlamlaştırmak şart derim ben..araştırmalar,az çok deneyimler ve çevreden gördüklerimle bunlardan eminim diyebilirim..bu kadar işlemde temiz 10 lira tutar..ki bunlar olunca bile 300 hp aman aman bi rakam değil bile..yurtdışında bikaç tane 300 hp abarth var ama hiç yürüyenini görmedim anca dyno videoları mevcut..
Erdem Bozdağ
18/08/2010, 06:44
hadi diyelim 300 oldu asıl dert onu nasıl yere bascak,ayda bir lastik değiştirilir artık:)
1pati
2pati
3pati :):)
sowhat788
18/08/2010, 11:35
1,4T den 300 hiç gerek yok kırılır,
2,0T den 300 WRC ler zaten
Don't Macera :)
ilk olarak zaten buna benzin otomatiginden basla..hızlı bir pompa lazım..
arkasından piston,subaplar,gömlek,enjektör,krank ve egzantirik mili,belki kasnaklarında degişmesi gerekebilir..arkasından üst kapak..hee turbomuzda var..
tabi birde sogutma sistemin yetersiz kalacak bunuda koy ve su devirdaim pompanda degişecek..hızlı pompa..bunlar tamam diyellim..
bu sefer o yüke lastik lazım..hadi lastigi gectik diyelim bu sefer basa bela tork var.. bu sefer vites dişlileri ve debriyaj balatan problem..balata bronz cakılacak..balatadan sonra tekere giden hareket ivmesini aktaran dişli grubu, bunları kurtaracakmı..bunlar tamam oldu ve yapıldı diyelim..komple kit bir egzos sistemi lazım..buda tamam bu sefer olay basınç kontrol,hava kontrol sensörlerinin kandırılması lazım,belki basınc artınca safe moda gececek(varmı tam emin degilim..)...yani beyin programlama ve performans yazılımı lazım...ek kadranlar lazım ölçümler için..yag basıncı ,turbo basıncı gibi gibi..
arac gitmeye hazır oldu bu seferde durması lazım..disklerin büyütülmesi ve hava sogutmalı seramik diskler ve kaliteli kampanalar..(misal brembo)..abs beyin degişimi..hidrolik basınc boruları belki degişir..
tabi fiyatlarını bilmiyorum hiç birinin..(bu arada nostan hiç bahsetmedim)
neyse bunları kimseyi elestirmek için yazmadım ve ustamızın isine karısmak degil amacım..ama yapılması gerekenler bunlar..hani bir iş yapılırken türkler gibi baslamak,almanlar gibi yapmak,japonlar gibi bitirmek lazım..
dört dörtlük...
zafermutlu
18/08/2010, 12:27
olmaz diyemiyorum ama kulaga güzel hpler geliyor.. olmaz diye birşey yoktur.. ama bu paraya olur mu onu bilemiyorum... yoksa 150hp bir araç 300hp olur arkadaşlar.. zaten bu defalarcada yapılmıştır. maliyeti çok olur.. motor mod çünki. sadece turboyla olacak iş degil..
Romeo_er2
18/08/2010, 12:45
maddi durum uygunsa olmıyacak diye birşey yok arkadaşlar..öyle su pompası benzin otm. cart curtada gerek yok 300 hp extreme bi rakam değil..üstündeki frenlere bi spor balata taksanda rahat durur..sorun şu ki değermi değmezmi =) buda kişiye kalmış =) eğer olurda kesenin ağzını açıp bunu yaparım derseniz eğer allah yüzünüzü kara çıkartmaz inşallah altından kalkarsınız.. =)
not:kimsenin şevkini kırmak değil tam tersi böyle bir konuda motive etmek isterim =)
özürdilerim amacım sevkini kırmak degil.paylasımda bulunmak istedim..ben bayılırım yoksa modlanmıs araclara ve bunu kafasına koymus kişilere herzaman saygı duymusumdur..
sadece cart curt olasılıklara hazırlamanız kendinizi..arastırıp bütcede sıkıntıya düsmemeniz için..
1.4 16v 150 hp bir arac zaten ufakta olsa modlanmıs..üstüne 150 hp daha koymak bu motora biraz extrem olur anlamında.
ilk olarak zaten buna benzin otomatiginden basla..hızlı bir pompa lazım..
arkasından piston,subaplar,gömlek,enjektör,krank ve egzantirik mili,belki kasnaklarında degişmesi gerekebilir..arkasından üst kapak..hee turbomuzda var..
tabi birde sogutma sistemin yetersiz kalacak bunuda koy ve su devirdaim pompanda degişecek..hızlı pompa..bunlar tamam diyellim..
bu sefer o yüke lastik lazım..hadi lastigi gectik diyelim bu sefer basa bela tork var.. bu sefer vites dişlileri ve debriyaj balatan problem..balata bronz cakılacak..balatadan sonra tekere giden hareket ivmesini aktaran dişli grubu, bunları kurtaracakmı..bunlar tamam oldu ve yapıldı diyelim..komple kit bir egzos sistemi lazım..buda tamam bu sefer olay basınç kontrol,hava kontrol sensörlerinin kandırılması lazım,belki basınc artınca safe moda gececek(varmı tam emin degilim..)...yani beyin programlama ve performans yazılımı lazım...ek kadranlar lazım ölçümler için..yag basıncı ,turbo basıncı gibi gibi..
arac gitmeye hazır oldu bu seferde durması lazım..disklerin büyütülmesi ve hava sogutmalı seramik diskler ve kaliteli kampanalar..(misal brembo)..abs beyin degişimi..hidrolik basınc boruları belki degişir..
tabi fiyatlarını bilmiyorum hiç birinin..(bu arada nostan hiç bahsetmedim)
neyse bunları kimseyi elestirmek için yazmadım ve ustamızın isine karısmak degil amacım..ama yapılması gerekenler bunlar..hani bir iş yapılırken türkler gibi baslamak,almanlar gibi yapmak,japonlar gibi bitirmek lazım..
dört dörtlük...
bu konuları çok araştırmış biri olarak şunu diyebilirim ki bu yukardaki arkadaşın yazdıkları çok doğru. üstüne daha yapılması ve değişmesi gereken birçok parça var. 300hp hayal değil ama turbo artı yazılım falan yetmez. öyle 5000 TL'ye da asla kurtarmaz.
bu işler o kadar kolay değil arkadaşlar ... 300 hp imkansız 1.4 arabadan çıkarmak ? atmosferik değil en başında turbo işin içine girince herşey değişiyo. turbo alt yapısı 300 hp için bravoya uygun değil o usta nasıl bir usta ?? :D
GP COSKUN
24/08/2010, 03:33
bu işler o kadar kolay değil arkadaşlar ... 300 hp imkansız 1.4 arabadan çıkarmak ? atmosferik değil en başında turbo işin içine girince herşey değişiyo. turbo alt yapısı 300 hp için bravoya uygun değil o usta nasıl bir usta ?? :D
tanışma bölümümüzde kendinizi de tanıtırsanız seviniriz
çok önceden tanıtmıştım kendimi ama girmeyeli baya oldu çok görünmediğimdendir iyi forumlar .. :D
GP COSKUN
24/08/2010, 13:18
çok önceden tanıtmıştım kendimi ama girmeyeli baya oldu çok görünmediğimdendir iyi forumlar .. :D
başka bir üyelik profiliydi herhalde çünki şu anda sadece iki mesajınız
olduğuna göre bu nikle daha önce kendinizi tanıtmış olmanız imkansız gibi gözüküyor
sadece 2 msj olduğunda yeni girmiş oluyosam değişik tabi msjla anlaşılıyo herhalde neyse tartışmaya kendimi de bir daha tanıtmaya niyetim yok herkese tekrar iyi forumlar ...
hayır yanılıyorsunuz 300hp imkansız değil. yapanı da var zaten nette araştırın 303hp punto diye.
arkadaşlar tekrar söylüyorum. imkansız değil yapılır ama gerekli altyapıyı hazırlamazsanız 50 km'de motoru elinize alırsınız. bunun için konuyu açan arkadaşın yazdıklarından fazlasının değişmesi lazım ve çok da para harcamak lazım.
bir kere imkansız ...
pistonlardan tutun yataklara kadar hepsi değişecek...
bu nasıl olacak...
fiat 1.4 lt 150 hp motorun pistonlarının arası açık değil yani piston piston diye gidiyo
pistonları büyütmesi için motor bloğundan tutun şanzumana kadar her aksamını değiştirmesi gerekiyo ... bu yüzden imkansız. 303 hp lik punto da ömrü ? şimdiki sportlarda motor da bir sürü sıkıntı var ? direksiyonu tam sola yada sağa kırdığınızda araç devrini azaltıyo ? neden ? 1.4 lt hacim yetersiz...
diğer araçlar gibi olsa piston belirli bir boşluk sonra tekrar boşluk o aracı 2.3 - 2.5 lt ye de çekersiniz... bu arabalar fiat ... unutmamak lazım hacimleri de belli ... internette ben aracıma 200 hp yazsam inancak mısınız ?
uzun vadede bu işlemlerde 1.4 hacim yetmez 1.4 bile değil ki zaten :)
atmosferik olsa 2.0 olsa başımın üstüne ...
sti olsa 2.5 hacim onunla oyna hiç bişey olmaz kafam kadar piston var adamda biz de ??
SRDR KRKC
25/08/2010, 01:10
Tüm Herkese Tşk Ederim Yorum Fikir Ve Görüşleriniz İçin. Aracımı Satıyorum Jeep Alıcam İnş. Ona Yaparız Hepinizin Üstün Deneyim Ve Yorumlarından Faydalanarak. Konuyu Kitleyebiliriz Eğer Böyle Bir UYgulamanız Varsa...